Hvorfor ikke lade Priden gå gennem Mjølnerparken?

Af Anne Sophia Hermansen 83

I flere år er Copenhagen Pride kørt udenom Nørrebro. Mærkeligt nok, for Nørrebro skulle være Danmarks mest mangfoldige bydel. Sidste år hed det sig, at det ikke var muligt for pailletbøsser og glimmerlesbiske at danse ned ad Nørrebrogade pga. vejarbejde. I år hedder det sig, at der er bedre fotomuligheder på Frederiksberg Allé. Jeg glæder mig allerede til næste års bortforklaring.

Eller glæder og glæder, for det er næppe en sejr for frisindet, at Priden igen må styre udenom Nørrebro.

Bydelen, der kaldes Danmarks mest mangfoldige, er det kun på papiret. I virkeligheden kan jøder ikke føle sig sikre, hvis de bærer kalot på Nørrebrogade, og jødiske homoseksuelle har allerede meddelt bevægelsen “Regnbuen tilbage til Nørrebro”, at hvis optoget går via Nørrebrogade, bliver det uden dem.

Vi ved alle, at bydelen, der for nylig har indført en visitationszone og er hjemsøgt af skyderier, for længst har påbegyndt en bevægelse fra mangfoldighed til enfoldighed. Derfor er det også latterligt at blive ved med at omtale Nørrebro som mangfoldigt.

Jeg kan forstå, at man i Oslo ikke har samme betænkeligheder. Her lader man Priden gå gennem et indvandrertungt område. Måske fordi man har forstået, at Priden ikke bare er et festligt optog, men også et politisk signal – her går vi ind for frisind og homoseksuelles rettigheder.

Det burde være en helt ukontroversiel sag, men er det ikke, hvilket DR’s etikchef også demonstrerede i sidste uge. Her kom det frem, at DR’s ansatte ikke måtte skilte med deres ansættelsesforhold, hvis de deltog i Priden, og det kan man jo kun undre sig over. Når alt fra Danske Bank til Panduro Hobby, 3F, DSB og Nykredit er med på sponsorlisten, må optoget siges at være mainstream.

Men mediemastodonten, som for nylig har ansat en mangfoldighedskonsulent til 2,1 mio. kr. årligt, insisterer på at levere det ene bizarre selvmål efter det andet og på at brolægge vejen til næste års medieforhandlinger med flyvende heste og nyhedsdirektører, med bijobbende studieværter, groteske lønninger, børne-tv om totalitærmode og udmeldinger, der er til at dø af grin over.

Tilbage til Copenhagen Pride. Hvorfor ikke lade den gå gennem Mjølnerparken til næste år? Naturligvis som en demonstration af, at frisind er en dansk værdi, og at bøsser og lesbiske uanset religion skal kunne færdes alle steder, herunder i ghettoer. Hvis tanken virker provokerende, skal man måske tænke lidt over hvorfor.

Engang var vi bannerfører for ligestilling og homoseksuelles rettigheder. Vi frigav pornoen, gik barpattede rundt på stranden og insisterede på et afslappet forhold til nøgenhed og seksuel mangfoldighed.

Men den danske frisindskultur har desværre sovet i timen. Frisind er ikke et naturligt forekommende grundstof, men må hele tiden genopfindes, ligesom kampen for frihedsrettigheder løbende må udkæmpes.

De politikere, der deltager i årets Pride, skulle tage et par imamer under armen og benytte lejligheden til at få en god lang snak om værdier og lufte de regnbuefarvede ballonvinger.

God Pride.

83 kommentarer RSS

 1. Af E. Dirk

  -

  Kan en seriøs avis have en barnlig populist og demagog som debatredaktør?
  Åbenbart.

 2. Af P Christensen

  -

  ASH ved nok at “venstrefløjen” (ironi anvendt) har røvrendt alle sine gamle værdier
  i bestræbelserne på at behage de mange muslimer de har inviteret
  indenfor på livsvarig forsørgelse i parallelsamfund.
  Placeret hos og betalt af den klasse, som venstrefløjen også har røvrendt.
  Arbejderklassen.

  Selv sidder venstrefløjen i sikkerhedsafstand i deres højtuddannede
  elfenbenstårne.

 3. Af Stine Nielsen

  -

  Super klumme. Du skrive altid fantastisk. Er jeg en farverig, rummelig kvinde fra Østerbro, som omgåes kultureliten? Nej – jeg er en borgerlige – måske småborgerlig 😉 – kvinde fra provinsen solidt plantet i patriciavillaen. Jeg har ved nærmere eftertanke hverken homoseksuelle eller jøder i min nærmeste omgangskreds. Så jeg er ikke på en personlige vendetta. Frisind må bare vinde over fanatisme i enhver form. Man ser en gruppe mennesker gå ned ad gaden i optog. Tænker sådan vil jeg ikke være og går videre, tilfreds med sine egne valg. Hvorfor er det svært?

 4. Af J Ha nsen

  -

  Kan man ikke bare afholde Copenhagen Pride i Gentofte, Charlottenlund og på Østerbro.
  Her bor tolerante mennesker som ASH.
  Islamfober behøver jo ikke nødvendigvis at være homofober.
  Man kunne også afholde det i et af DF områderne i udkantsdanmark.
  Krarup klanen melder sig sig nok som arrangør.

 5. Af J Ha nsen

  -

  AF STINE NIELSE N – 13. AUGUST 2017 8:43
  “Tænker sådan vil jeg ikke være og går videre, tilfreds med sine egne valg.”

  Har homoseksuelle selv valgt at være homoseksuelle?
  Så kom fordommene på plads.

 6. Af Svend Jensen

  -

  Endnu bedre – hvad med at indføre en “Christian Gray Parade” igennem Nørrebro.
  Kun for at vise den majoriteten i den islamiske enklave, at der i Danmark endnu findes Kristne Grå normale personer, som gerne vil overleve, selv om de besidder ikke-koranske holdninger.
  De Grå Kristne betaler trods alt regningen for udskiftningen i Danmark af sig selv med unge uønskede islamiske krigere.

 7. Af P Christensen

  -

  Lad os da håbe at de homoseksuelle selv har et valg.
  Bortset fra ligesom jøder at kunne færdes frit på den islamiserede enklave Nørrebro..

  Kvinder i islam har ikke noget valg. Det tager deres mænd for dem.
  Med påskud i en gammel sort overtro.
  Med den vestlige “venstrefløjs” (ironi anvendt) fulde samtykke.

 8. Af J Ha nsen

  -

  AF P CHRISTENS EN – 13. AUGUST 2017 9:09
  “Med den vestlige “venstrefløjs” (ironi anvendt) fulde samtykke.”

  Er det venstrefløjen som har besluttet, at Danmark skal deltage i alle USA`s vanvittige krige i de muslimske lande?
  Krige som har radikaliseret disse lande.
  Lande som Iraq, Libyen og Syrien.
  Her var islamister intet problem før vi overfaldt disse lande.

 9. Af Ole Mikkelsen

  -

  Tildels enig med ASH for en gangs skyld.
  Men hvad er det hun ikke (vil) forstår?
  DR har ikke et problem med at deres medarbejdere skiltet med deres arbejdsplads. Det som er kernen er at DR som uvildigt medie ikke kan gå ud offentligt og støtte et politisk statement, for hvor er uvildigheden så henne.
  Det burde ASH kunne forstå.
  Men her anvendes stråmandsargumenter til at slå til DR. På ordre fra hendes mæcener, som jo betaler hendes hyre, og forventede politiske comeback for Loberalistisk Asociale.
  De penge DR får er givet godt id for at have et talerør som ikke er i lommen på magten eller kapitalen.
  Men ASH vil som andre højreorienterede gerne have masserne fyld med intellektuelt junkfood.

 10. Af J Hans en

  -

  AF OLE MIKKELS EN – 13. AUGUST 2017 9:25
  “Det som er kernen er at DR som uvildigt medie ikke kan gå ud offentligt og støtte et politisk statement, for hvor er uvildigheden så henne.
  Det burde ASH kunne forstå.”

  Nej.
  Den slags kan ASH ikke forstå.
  Hun blev “finpudset” hos TV2.

 11. Af jan ulrik friis

  -

  “………bøsser og lesbiske uanset religion skal kunne færdes alle steder, herunder i ghettoer……”

  Ikke alle steder, må vi så være fri!

  Men jeg kan også være liberal, ser ingen hindring i at alt og alle relateret til Pride- bøsser og lesbiske tvangsflyttes til at bosætte sig i Mjølnerparken, det er måske endda løsningen.

 12. Af Rap And

  -

  Ja, hvorfor ikke bare lade paraden gå gennem Nørrebro for så vil du naturligvis gå forrest.

 13. Af Peter Christensen

  -

  Problemet med at ASH hele tiden skal fylde en klumme ud på b.dk, er at hun ikke har konsekvens nok i sin argumentation til at hun kan undgå at modsige sig selv.

  Det er vel godt et år side ASH pushede en fortælling om hvorfor hun var flyttet fra Nørrebro. En gruson historie med at hun var blevet truet af en 8-årig på en legeplads, hvilket så var traumatisk nok til at det skulle gøres til et indspark i udlændinge-debatten.

  Nu skal Copenhagen Pride så udstilles for ikke at lægge deres march gennem et område, hvor riscikoen for at blive generet er større end andre dele af København. Man er tydeligvis ikke modige nok i Priden, man er ikke villig til at sætte nok ind for sit sympatiske budskab.

  “Men den danske frisindskultur har desværre sovet i timen. Frisind er ikke et naturligt forekommende grundstof, men må hele tiden genopfindes, ligesom kampen for frihedsrettigheder løbende må udkæmpes.”

  ASH kan altså noget med det danske sprog, og det er tydeligt at hun vil kæmpe for disse frihedsrettigheden. Vi der bor i 2200 glæder os derfor til at byde hende tilbage i vores kvarter i nær fremtid.

 14. Af Peter Christensen

  -

  Problemet med at ASH hele tiden skal fylde en klumme ud på b.dk, er at hun ikke har konsekvens nok i sin argumentation til at hun kan undgå at modsige sig selv.

  Det er vel godt et år side ASH pushede en fortælling om hvorfor hun var flyttet fra Nørrebro. En gruson historie med at hun var blevet truet af en 8-årig på en legeplads, hvilket så var traumatisk nok til at det skulle gøres til et indspark i udlændinge-debatten.

  Nu skal Copenhagen Pride så udstilles for ikke at lægge deres march gennem et område, hvor riscikoen for at blive generet er større end andre dele af København. Man er tydeligvis ikke modige nok i Priden, man er ikke villig til at sætte nok på spil for sit sympatiske budskab.

  “Men den danske frisindskultur har desværre sovet i timen. Frisind er ikke et naturligt forekommende grundstof, men må hele tiden genopfindes, ligesom kampen for frihedsrettigheder løbende må udkæmpes.”

  ASH kan altså noget med det danske sprog, og det er tydeligt at hun vil kæmpe for disse frihedsrettigheden. Vi der bor i 2200 glæder os derfor til at byde hende tilbage i vores kvarter i nær fremtid.

 15. Af Rikke Nielsen

  -

  Jeg synes ikke, det virker provokerende, hvis paraden marcherer gennem Mjølnerparken; det virker til gengæld lidt provokerende at insistere på den skal. Hvad tror du, der vil ske?

 16. Af J Ha nsen

  -

  AF RIKKE NIELSE N – 13. AUGUST 2017 9:53

  Det gælder vel ikke bare Copenhagen Pride.
  Hvorfor skal der afholdes diverse arrangementer i byer eller områder, hvor beboerne er modstandere.
  Mange er også modstandere af f.eks. Formel 1 i København.
  Eller cykelløb over Storebæltsbroen. Hvor et par ministre er lidt uenige.

 17. Af Emil Eiberg-Jensen

  -

  Både Indre Nørrebro, – fra Dronning Louises Bro til Nørrebros Runddel til Jagtvej er i løbet af de sidste 30 år, tabt til almen nyttige boligselskabers beboerforeninger.

  Disse boligforeningers formænd vælges årligt af beboerne i hver lille boligafdeling, og eftersom der er tale om beboere i almennyttige boligforeninger, – uden speciel megen politisk indsigt, og debatkultur, – har det været let for Enhedslistens unge og ældre demagoger at overtage disse boligforeninger.

  Hvilket har resulteret i at boligforeningerne har ført en åben dørs politik, som i dag har medført at boligerne efterhånden domineres af så mange storfamilier fra Mellemøsten, at det nu er dem der stemmer deres egne formænd ind som lederne af boligforeningerne, – således at Enhedslistens tidligere formænd og politiske repræsentanter nu selv flytter ud til bydele, fx Amager, hvor hash kriminaliteten og bybilledet stadig er mindre ghettoiseret.

  Sidst er Enhedsliste politikeren Johanne Schmidt Nielsen stukket af fra Blågårdsgade til en villa i Valby, hvor hun nu forsøger at glemme de bande problemer og den hash kriminalitet, i den enorme mellemøstlige ghetto, som Enhedslistens ‘rummelige’ almen nyttige beboere, igennem 30 år har skabt i fra Dronning Louises Bro og til Tingbjerg på den anden side af Utterslev mose.

  Hvis Enhedslistens ghetto problemer skal løses, så skal alle Almennyttige Boligforeninger i alle landets boligforeninger underlægges en lovgivning, som sikrer at deres beboersammensætning fuldstændigt afspejler landsgennemsnittet.

  Det er en boligpolitik som på sigt vil sikre at politiet kan løse de bande problemer og den hash kriminalitet, som Enhedslistens politisk forførte beboere meget ubetænksomt og uddannelsesmæssigt forudsætningsløst har gjort sig til praktiske grise for…

  Se en af Enhedslisten mange frisindede og multikultur fortalende beboere, der nu er flyttet fra deres etniske sociale eksperiment på Indre Nørrebro:
  Johanne Schmidt-Nielsen, Blågårdsgade, 2200 Nørrebro
  http://www.bt.dk/politik/johanne-schmidt-nielsen-blaagaardsgade-2200-noerrebro

 18. Af Thomas Jensen

  -

  Selvfølgeligt er det da arrangørerne for Pride paraden, der skal beslutte hvor den skal gå, og ikke Anne Sophie Hermannsen, Jens Hansen eller alle I andre med hver jeres politiske kartofler at hyppe.

  Hvis Pride arrangørerne vælger at gå udenom Nørrebro, så er det deres ret. Hvis de angiver en årsag, der ikke passer i Anne Sophie Hermannsens politiske kram, så er det basalt set manglende respekt, at skyde dem fordækte motiver og undskyldninger i skoene.

  Det svarer til, hvis nogen (eksempelvist Jens Hansen) signalerer, at Copenhagen Pride skal gå andre steder, hvor de mener, der skal kæmpes mod “borgerlige homofober” eller andet godt.

  Hvis alle med politiske kæpheste skulle stilles tilfredse, ville Copenhagen Pride paraden skulle gå fra Mjölnerparken til Christiansborg til Christiania til Nørrebro og ende i Mekka. Deltagerne ville skulle bære uniformer, burkaer, bikinier og være nøgne (lidt på skift). De ville skulle bære skilte med slagord som “Fri os fra de borgerlige”, “Ud med muslimerne”, “Fri hash” og “Stauning eller kaos”. Derudover ville de skulle marchere i takt, skiftevis til “Der er et yndigt land” og “Kong Christian stod ved højen mast”. Der måtte ikke være en overvægt af homoseksuelle i paraden for det er forskelsbehandling. Optoget skulle ledes af en præst og en imam,der i fællesskab prædiker om det onde i homoseksualiteten, og ved afslutningen af paraden skulle de alle råbe i kor: “Hurra for mangfoldigheden”, for så stille og roligt vende hjem til deres familier.

  Hvis I ønsker at diskutere frisindet i Danmark (hvad der i høj grad er behov for), så gør det uden at tage andre til gidsler. Hvis I vil have en politisk statement det ene eller det andet sted, så må I sgu selv trække i tøjet og gå en tur.

 19. Af Lars Henriksen

  -

  Priden har ikke fravalgt Nørrebro – men vi modsætter os at blive spændt for en vogn af folk, som ingen indsigt har i hverken væres organisation, logistikken bag en parade af de dimensioner, vores har, eller har nogen reel interesse i de sager, vi arbejder for, men kører en personlig dagsorden af, på vores bekostning. Jeg håbede vi havde fået den vandrehistorie om Priden og Nørrebro manet i graven sidste år, hvor den også gik i medierne, ledet af heteroseksuelle som skulle gøre sig kloge på, hvordan vi bør agere. Og hvor vi konstant forklarede at det intet havde på sig, at vi skulle være bange for Nørrebro. Hvorfor Berlingske (Bent Blüdnikow og Anna Sophia Hermansen) vælger at begynde den igen begriber jeg ikke. Men man kan jo gøre sig sine tanker.

  Jeg citerer her fra et fb opslag vi bla havde sidste år:

  “Der er lidt snak i medierne om, at nogle ønsker, at vi flytter paraderuten til Nørrebro. Det bliver italesat, som at Vesterbrogade er et brud med en tradition. Derfor er vores mangeårige bestyrelsesmedlem, Christian Knudsen, gået tilbage i arkiverne, og her er en oversigt over paradens historie – hentet fra arkiver og Christians vidunderlige klæbehjerne:

  “Klogere hoveder end jeg er ved at bore i ruten 1996 til 1998. Der opdateres når de har været på banen.
  I 1999 og 2000 starter paraden ved Landbohøjskolen, og går ad Vesterbrogade over H.C. Andersens Boulevard og Stormgade, til Christiansborg Slotsplads.
  I 2001 er man ikke så organiseret. Så PostDanmark Rundt får lov at slutte på Frederiksberg, inden Priden søger om tilladelse til ruten. Panik! Startplads Borgmestervangen, og rute ad Nørrebrogade til Rådhuspladsen. Ruten blev altså flyttet til Nørrebro på grund af et cykelløb, og ikke fordi onde Vesterbroborgere kastede med sten.
  I 2003 flyttes startpladsen til Nørrebrohallens parkeringsplads. Der kommer for mange lastbiler med, og de kræver plads.
  Der er en enkelt hændelse med nogle æg, og et kanonslag ved Assistens Kirkegård. Det sidste gættede man på var nogle autonome, der ikke brød sig om at Priden var så kommerciel, at de skulle betale for deres øl.
  2004 og 2005 fulgte man samme rute. Der var ingen hændelser – ud over forvredne ankler.
  Derfor besluttede man i 2006, at starte på Nordre Toldbod. Nogen havde en fantasi om hvor fantastisk det ville se ud at have paraden til at gå rundt om Krinsen, men man ville ikke flytte ruten før paraden havde været afviklet et par år uden hændelser – den skulle nemlig ændres af æstetiske årsager, ikke på grund af vold. Det var også det år hvor jeg overtog ledelsen af paraden.
  Det var en behersket succes, og vi rykkede tilbage til Nørrebrohallens parkeringsplads. Man var begyndt renovering af den, så den var blevet mindre. Samtidig kom der flere og flere lastbiler til.
  Det var lidt af et puslespil at få plads til alle. Men 2007 og 2008 gik den altså fra Nørrebro til Rådhuspladsen.
  2009 var der World Outgames. Paradens voksede derfor endnu mere end tidligere år. Og arbejdet med at etablere den Røde Plads ved Nørrebrohallen var vist også gået igang. Det korte af det lange var, at der ganske enkelt ikke var plads.
  Derfor startede paraden ved Frederiksberg Rådhus. Frederiksberg Kommune var også ualmindeligt samarbejdsvillig omkring afspærring, fjernelse af biler og oprydning. Det var helt nyt…
  Så: 2009, start på Frederiksberg Rådhus, over Falkoner Alle og Jagtvej, via Nørrebrogade til Rådhuspladsen.
  Nogen husker måske at Nørreport station blev renoveret, i hvad der føltes som årtier. Det gav pladsproblemer. Og svingene ad de små gader derinde var heller ikke let. Sådan en blokvogn fylder ret meget når den skal rundt. Politiet syntes heller ikke det var særligt sjovt at vi blokerede Ågade i et par timer. Og der var temmelig mange drags, der syntes at ruten var for lang.
  Derfor vendte ruten i 2010 tilbage til sin oprindelse, og gik ad Vesterbrogade. H.C. Andersens Boulevard bliver stadig blokeret et par timer, og bilkøen strækker sig helt ud på Amager. Men der er trods alt mindre trafik end på Ågade, og vi generer heller ikke trafikken omkring landets travleste station.
  Den rute har været fulgt lige siden.
  Der har været mange årsager til at ændre på ruten gennem årene. Men muslimer med krumsabler har altså ikke været en af dem.
  Om noget betød de, vitterligt ret få trusler, at man holdt fast i Nørrebroruten længere end man ellers ville have gjort.
  Jeg kan godt forstå at der er mange der ønsker ruten tilbage til Nørrebrogade. Men det er et ønske der primært kommer fra folk der ikke selv skal stå for at navigere 45 store lastbiler og 30.000+ mennesker, ganske mange af dem på meget høje stiletter, sikkert gennem Københavns gader.”

  Jeg håber det en gang for alle sætter sandheden på plads. Også at paraden er vores – LGBTI-miljøets – og at INGEN kommentator eller meningsmager skal gøre krav på den.

  Lars Henriksen – forperson – Copenhagen Pride

 20. Af Malou MN

  -

  Læs statement fra sidste år fra Pridens tidligere kasserer Christian Knudsen:

  Der er lidt snak i medierne om, at nogle ønsker, at vi flytter paraderuten til Nørrebro. Det bliver italesat, som at Vesterbrogade er et brud med en tradition. Derfor er Christian Knudsen gået tilbage i arkiverne, og her er en oversigt over paradens historie – hentet fra arkiver og Christians vidunderlige klæbehjerne:

  “Klogere hoveder end jeg er ved at bore i ruten 1996 til 1998. Der opdateres når de har været på banen.
  I 1999 og 2000 starter paraden ved Landbohøjskolen, og går ad Vesterbrogade over H.C. Andersens Boulevard og Stormgade, til Christiansborg Slotsplads.
  I 2001 er man ikke så organiseret. Så PostDanmark Rundt får lov at slutte på Frederiksberg, inden Priden søger om tilladelse til ruten. Panik! Startplads Borgmestervangen, og rute ad Nørrebrogade til Rådhuspladsen. Ruten blev altså flyttet til Nørrebro på grund af et cykelløb, og ikke fordi onde Vesterbroborgere kastede med sten.
  I 2003 flyttes startpladsen til Nørrebrohallens parkeringsplads. Der kommer for mange lastbiler med, og de kræver plads.
  Der er en enkelt hændelse med nogle æg, og et kanonslag ved Assistens Kirkegård. Det sidste gættede man på var nogle autonome, der ikke brød sig om at Priden var så kommerciel, at de skulle betale for deres øl.
  2004 og 2005 fulgte man samme rute. Der var ingen hændelser – ud over forvredne ankler.
  Derfor besluttede man i 2006, at starte på Nordre Toldbod. Nogen havde en fantasi om hvor fantastisk det ville se ud at have paraden til at gå rundt om Krinsen, men man ville ikke flytte ruten før paraden havde været afviklet et par år uden hændelser – den skulle nemlig ændres af æstetiske årsager, ikke på grund af vold. Det var også det år hvor jeg overtog ledelsen af paraden.
  Det var en behersket succes, og vi rykkede tilbage til Nørrebrohallens parkeringsplads. Man var begyndt renovering af den, så den var blevet mindre. Samtidig kom der flere og flere lastbiler til.
  Det var lidt af et puslespil at få plads til alle. Men 2007 og 2008 gik den altså fra Nørrebro til Rådhuspladsen.
  2009 var der World Outgames. Paradens voksede derfor endnu mere end tidligere år. Og arbejdet med at etablere den Røde Plads ved Nørrebrohallen var vist også gået igang. Det korte af det lange var, at der ganske enkelt ikke var plads.
  Derfor startede paraden ved Frederiksberg Rådhus. Frederiksberg Kommune var også ualmindeligt samarbejdsvillig omkring afspærring, fjernelse af biler og oprydning. Det var helt nyt…
  Så: 2009, start på Frederiksberg Rådhus, over Falkoner Alle og Jagtvej, via Nørrebrogade til Rådhuspladsen.
  Nogen husker måske at Nørreport station blev renoveret, i hvad der føltes som årtier. Det gav pladsproblemer. Og svingene ad de små gader derinde var heller ikke let. Sådan en blokvogn fylder ret meget når den skal rundt. Politiet syntes heller ikke det var særligt sjovt at vi blokerede Ågade i et par timer. Og der var temmelig mange drags, der syntes at ruten var for lang.
  Derfor vendte ruten i 2010 tilbage til sin oprindelse, og gik ad Vesterbrogade. H.C. Andersens Boulevard bliver stadig blokeret et par timer, og bilkøen strækker sig helt ud på Amager. Men der er trods alt mindre trafik end på Ågade, og vi generer heller ikke trafikken omkring landets travleste station.
  Den rute har været fulgt lige siden.
  Der har været mange årsager til at ændre på ruten gennem årene. Men muslimer med krumsabler har altså ikke været en af dem.
  Om noget betød de, vitterligt ret få trusler, at man holdt fast i Nørrebroruten længere end man ellers ville have gjort.
  Jeg kan godt forstå at der er mange der ønsker ruten tilbage til Nørrebrogade. Men det er et ønske der primært kommer fra folk der ikke selv skal stå for at navigere 25 store lastbiler og 30.000 mennesker, ganske mange af dem på meget høje stiletter, sikkert gennem Københavns gader.”

 21. Af Malou MN

  -

  LÆS HVAD PRIDEN SKREV SOM MODSVAR – SIDSTE ÅR:
  Her er tidligere kasserer for Priden Christian Knudsens historiske gennemgang:

  Der er lidt snak i medierne om, at nogle ønsker, at vi flytter paraderuten til Nørrebro. Det bliver italesat, som at Vesterbrogade er et brud med en tradition. Derfor er Christian Knudsen gået tilbage i arkiverne, og her er en oversigt over paradens historie – hentet fra arkiver og Christians vidunderlige klæbehjerne:

  “Klogere hoveder end jeg er ved at bore i ruten 1996 til 1998. Der opdateres når de har været på banen.
  I 1999 og 2000 starter paraden ved Landbohøjskolen, og går ad Vesterbrogade over H.C. Andersens Boulevard og Stormgade, til Christiansborg Slotsplads.
  I 2001 er man ikke så organiseret. Så PostDanmark Rundt får lov at slutte på Frederiksberg, inden Priden søger om tilladelse til ruten. Panik! Startplads Borgmestervangen, og rute ad Nørrebrogade til Rådhuspladsen. Ruten blev altså flyttet til Nørrebro på grund af et cykelløb, og ikke fordi onde Vesterbroborgere kastede med sten.
  I 2003 flyttes startpladsen til Nørrebrohallens parkeringsplads. Der kommer for mange lastbiler med, og de kræver plads.
  Der er en enkelt hændelse med nogle æg, og et kanonslag ved Assistens Kirkegård. Det sidste gættede man på var nogle autonome, der ikke brød sig om at Priden var så kommerciel, at de skulle betale for deres øl.
  2004 og 2005 fulgte man samme rute. Der var ingen hændelser – ud over forvredne ankler.
  Derfor besluttede man i 2006, at starte på Nordre Toldbod. Nogen havde en fantasi om hvor fantastisk det ville se ud at have paraden til at gå rundt om Krinsen, men man ville ikke flytte ruten før paraden havde været afviklet et par år uden hændelser – den skulle nemlig ændres af æstetiske årsager, ikke på grund af vold. Det var også det år hvor jeg overtog ledelsen af paraden.
  Det var en behersket succes, og vi rykkede tilbage til Nørrebrohallens parkeringsplads. Man var begyndt renovering af den, så den var blevet mindre. Samtidig kom der flere og flere lastbiler til.
  Det var lidt af et puslespil at få plads til alle. Men 2007 og 2008 gik den altså fra Nørrebro til Rådhuspladsen.
  2009 var der World Outgames. Paradens voksede derfor endnu mere end tidligere år. Og arbejdet med at etablere den Røde Plads ved Nørrebrohallen var vist også gået igang. Det korte af det lange var, at der ganske enkelt ikke var plads.
  Derfor startede paraden ved Frederiksberg Rådhus. Frederiksberg Kommune var også ualmindeligt samarbejdsvillig omkring afspærring, fjernelse af biler og oprydning. Det var helt nyt…
  Så: 2009, start på Frederiksberg Rådhus, over Falkoner Alle og Jagtvej, via Nørrebrogade til Rådhuspladsen.
  Nogen husker måske at Nørreport station blev renoveret, i hvad der føltes som årtier. Det gav pladsproblemer. Og svingene ad de små gader derinde var heller ikke let. Sådan en blokvogn fylder ret meget når den skal rundt. Politiet syntes heller ikke det var særligt sjovt at vi blokerede Ågade i et par timer. Og der var temmelig mange drags, der syntes at ruten var for lang.
  Derfor vendte ruten i 2010 tilbage til sin oprindelse, og gik ad Vesterbrogade. H.C. Andersens Boulevard bliver stadig blokeret et par timer, og bilkøen strækker sig helt ud på Amager. Men der er trods alt mindre trafik end på Ågade, og vi generer heller ikke trafikken omkring landets travleste station.
  Den rute har været fulgt lige siden.
  Der har været mange årsager til at ændre på ruten gennem årene. Men muslimer med krumsabler har altså ikke været en af dem.
  Om noget betød de, vitterligt ret få trusler, at man holdt fast i Nørrebroruten længere end man ellers ville have gjort.
  Jeg kan godt forstå at der er mange der ønsker ruten tilbage til Nørrebrogade. Men det er et ønske der primært kommer fra folk der ikke selv skal stå for at navigere 25 store lastbiler og 30.000 mennesker, ganske mange af dem på meget høje stiletter, sikkert gennem Københavns gader.”

 22. Af Niels Larsen

  -

  Hvad med ikke at afholde Priden?

  Hvad rager folks seksualitet andre?

 23. Af J Ha nsen

  -

  AF NIELS LARSE N – 13. AUGUST 2017 10:43
  “Hvad med ikke at afholde Priden?
  Hvad rager folks seksualitet andre?”

  Faktisk ret enig.

 24. Af Kai Lykkegaard

  -

  J HA NSEN
  Sammenligningen med at nogen heller ikke kan lide cykelløb i deres område er fuldstændig ude af proportioner. Folk kaster jo ikke sten efter deltagerne fordi de er imod denne sportsbegivenhed. Du har igen tabt sutten…

 25. Af J. Hanse n

  -

  AF KAI LYKKEGAARD – 13. AUGUST 2017 10:51

  Du har vist tabt sutten Lykkegaard.
  Er det normalt at kaste sten efter deltagerne i Copenhagen Pride i Danmark?
  Det er helt normalt i de Østeuropæiske lande.

 26. Af Jan Johansen

  -

  Lad nu være med alt det pjat, Anne Sophia Hermansen. Mon ikke man snarere skulle holde lav profil og lade det være en privatsag med disse forskellige opfattelser af, hvad der er ret og rimeligt. Masser af mennesker lever fint med åbenhed omkring deres anderledes seksuelle orientering, men de behøver da ikke at gå rundt og skilte med det og slet ikke i flok. Det virker trods alt anstødeligt på en del mennesker.

 27. Af Kristoffer Hansen

  -

  En narkohandel er gået galt i Spanien. Så terroristerne skyder alligevel på alt og alle. March!!!

 28. Af Gert Hansen

  -

  En udmærket ironisk og sarkastisk artikel af ASH.

  Vi lever i stigende grad under ‘voldsmandens veto’, og det må man hellere rette sig efter. Ellers..!

  Sådan har den danske styrende elite ønsket det igennem de sidste godt fyrretyve år, og et flertal af vælgere har på god demokratisk vis jævnligt stemt for det, og det bliver kun værre, for vi indretter os til nye tider, under udtalte eller uudtalte trusler om vold. Det går under betegnelsen ‘multikulturel berigelse’.

  Man har ikke Gay Pride i Damaskus, Ramallah eller Kabul – hvorfor så på Nørrebro?

 29. Af Jan Mølgaard

  -

  Søren Pape bør, hvis han fortsat sidder på justitsministerposten, gå forrest i næste års Copenhagen Pride, hvis den kommer til at gå gennem Nørrebro, og dermed slå 2 fluer med ét smæk, om man så må sige. Det ville være godt, hvis han således tog del i det praktiske politiarbejde. Skal vi ønske ham god fornøjelse?

 30. Af J Ha nsen

  -

  AF GERT HANSE N – 13. AUGUST 2017 11:37
  “Man har ikke Gay Pride i Damaskus, Ramallah eller Kabul”

  Eller Seem.
  Men hvor står det, at man absolut skal holde gay Pride?
  Er det noget menneskerettighedsdomstolen har bestemt?

 31. Af H Nielsen

  -

  Nørrebro og for den sags skyld også Christiania er skampletter på det danske samfund, der burde ryddes, og derefter rives ned til grunden, for derefter at omlægges til grønne områder. Jeg foreslår, at man udliciterer opgaven til Europas pt største statsmand Hr Vladimir Putin. Han råder over de politi/militærmæssige resourcer, der skal til, at udfører rydningsopgaven. Han kan også levere tilpas meget arbejdskraft, i form af dygtige og flittige russiske arbejdere, når nedrivningsarbejdet og omlægningen til de grønne områder sættes i værk. Jeg kunne forestille mig, at det hele er overstået på en ganske alm arbejdsdag, på 7,4 timer. Alle beboerne i de to bydele som er af anden etnisk herkomst end dansk, skal selvfølgelig sendes tilbage, til deres hjemlande, med indrejseforbud til Danmark for bestandig.
  Når det hele er overstået, er jeg sikker på, at al fremtidig diskussion om hvor diverse demonstrationer, manifestationer, festligheder og meget andet skal gå hen vil forstumme.
  Mvh H Nielsen

 32. Af Jørgen Skov

  -

  Rigtig god ide med pride på Nørrebro – men det løb er jo kørt. Dem der kunne gøre noget ved det da muligheden var der – gjorde det ikke – så værsgo alle I selvgode nyttige idioter- om 10 år er det helt tabt.

 33. Af J Ha nsen

  -

  AF MALOU MN – 13. AUGUST 2017 10:35

  For pokker da Malou.
  Det kan du ikke være bekendt.
  Nu ødelægger du alt for ASH med nogle facts.

 34. Af Dan Frederiksen

  -

  Ellers tak ASH. Priden skal ikke spændes for dit korstog, uanset hvor sympatisk det måtte være.
  Priden er primært en markering af LBGT-personers kamp for lige rettigheder, og i vore dage også en fejring af de sejre der er vundet undervejs. At diverse politikere i forvejen piggy-backer priden til at promovere personlige dagsordener er foragteligt. Så kunne du stå i en port på Nørrebro, og i spænding vente på at den første sten bliver kastet, så du kan sige “hvad sagde jeg”?
  Hvis du vil fremprovokere stenkast for at få bekræftet dine antagelser, så organiser din egen parade. Denne parade er af LBGT og for LBGT, med økonomisk støtte af Kbh. kommune og en mængde private sponsorer. LBGT bestemmer hvor den går, eller i hvert fald hvor den ikke går.

  Hvad angår DR, så kan de jo ikke vinde. Havde de været synlige i paraden, så ville de blive anklaget for at tage parti, og er de ikke, så er de ikke inkluderende. Find et andet argument ASH, og bland ikke æbler og pærer – så bliver det lidt nemmere at tage alvorligt.

  Niels Larsen: “Hvad rager andre folks seksualitet mig?” Det gør den heller ikke. Medmindre selvfølgelig du selv har en mening om disse folks seksualitet. Priden varer en eftermiddag næste lørdag, og foregår på et par kilometer gade i Kbh. med fest på Rådhuspladsen. Det er ikke svært at undgå den.

 35. Af Dan Frederiksen

  -

  Undskyld Niels Larsen, jeg har fejlciteret dig: Du skrev “hvad rager folks seksualitet andre” og ikke “hvad rager folks seksualitet mig”. Beklager hvis jeg har taget dig til mulig indtægt for et synspunkt du ikke har.

 36. Af Kim R. Olsen

  -

  Tak for en gid forklaring Malou.
  Man må forstå, at Nørrebrogade ikke er egnet til stilethæle, og derfor ikke er egnet til Gay Pride.
  Hvor patetisk kan det blive…..

 37. Af Rikke Nielsen

  -

  H NIELSEN

  Tillad mig den fordom, at du aldrig har sat dine fødder på hverken Nørrebro eller Christiania. Men din ven Putin er sikkert enig med dig.

 38. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  DR er en organisation og kan ikke deltage som sådan – men det kan deres ansatte godt, hvis de optræder som privatpersoner og uden DR-logo eller lignende.

  Paraden – kunne vi ikke blive fri for yderligere skaberi og udklædninger – og de er rent til grin, fordi de skal blot udnyttes politisk og i købsøjemed af banker og andre.

 39. Af peter kocsis

  -

  Berlingske har fyret bloggeren Anne Lise Marstrand Jørgensen fordi hun ikke er medlem af nazipartiet.

 40. Af Kim R. Olsen

  -

  BHL
  Naturligvis kunne DR da deltage i paraden, hvis DR ville.
  Man kunne oven i købet sætte Mangfoldighedskonsulentet til at arrangere det praktiske…
  Forsvaret deltager for blot at nævne et eksempel!
  Paraden går ikke igennem Nørrebro, fordi det vil indvandrerne ikke have. Homoseksualitet er ikke foreneligt med deres religion.
  Længere er den ikke!

 41. Af Ib Kyv

  -

  “Hvorfor ikke lade Priden gå gennem Mjølnerparken?”

  Mon ikke de er blevet bange for deres egen skygge efter, at en frusteret, islamistisk skabsbøsse begik et terrorattentat mod en bøsseklub i Orlando?

 42. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Kim R.Olsen – 15:18

  Så lyt til Presselogen i dag. Den udsendes også senere i aften.

 43. Af Kim R. Olsen

  -

  Kære BHL
  Jeg behøver ikke lytte til presselogen. Intet forhindrer DR i at deltage i paraden eller DHL eller et hvilket som helst andet upolitisk arrangement.
  Forsvaret gør det, og Politiet har vist også gjort det.

 44. Af Vera Knudstorp

  -

  Ramzan Kadyrov, der netop har udtalt, at han “vil tage hele verden bagfra”, er en oplagt hovedtaler ved næste års parade.

 45. Af H Nielsen

  -

  Rikke Nielsen

  Du må sandelig have alle de fordomme om mig, du har lyst til. Det er jeg fuldstændig fløjtendes hamrene ligeglad med.
  Til orientering kan jeg meddele dig, at jeg har besøgt både Nørrebro og Christiania. Og jeg sætter ALDRIG mine fødder i de to bydele igen.

  Mvh H Nielsen

 46. Af Dan Frederiksen

  -

  Birgit Hviid Lajer: “Kunne vi ikke blive fri for yderligere skaberi og udklædninger…”
  Jo, du kan bare blive hjemme. Paraden er ikke svær at undgå. Eller du kan organisere din egen freudianske modparade (du ved, dominerende mor, fraværende far og dermed afvigende “kønsorientering”) – den kunne hedde noget med: “Jeg burde være ligeglad, men kan ikke lade være med at blande mig i andres …” .Gør selv sætningen færdig.

  Du har formentligt aldrig haft noget at kæmpe for i dit liv. Vær glad for det. Jeg selv er lykkelig over, at jeg i Danmark efterhånden kun har typer som dig tilbage at trækkes med. Ikke den store kamp længere, og det er derfor priden er mere en fest end en politisk parade. Der er dog stadig lande, selv i EU, hvor politiet gladeligt agerer tæskehold overfor LBGT. De tager den støtte de kan få – også uden at skabe sig eller klæde sig ud, da det ville være med livet som indsats.

 47. Af L. Paitersøn

  -

  rettelse omkring dobbelt-hjerneblødning herfra, i tidligere blog.

  I forrige blog, fik jeg de flere DR licens-betalere af +391.000, målt fra år 2.000 frem til i dag,
  til at udgøre samme antal licens-betalere, hvilket er idioti, da licensen er bundet til boligen.

  DE +391.000 PERSONER FORDELER SIG DERFOR SÅDAN:
  * Enlige = 37% X 391.000 er = 144.670 “flere” licens-betalere.
  * Resten = 63% a ca. 3,8 pr. bolig er = 64.823 “flere” licens-betalere.
  * “Flere” licens-betalere i alt: 209.463, af 2,492 kr. = 521.981,796 kr.

  MEN HVAD MED SALGET AF DR PROGRAMMER ?.
  DR´s salg af programmer, levere +400.000 mio. kr., hvilket betyder at prisen af årlige knapt 3,7
  mia. kr., er forkert, idet tallet er 4.1 milliarder kroner, hvorfor tillægget af nævnte 400 millioner,
  til de +522 mio. via flere licens-betalere, (målt fra år 2000), er +966 mio., = tæt på de 974 mio.

  KONKLUSION:
  Nævnte hjerneblødning herfra til trods, er altså, at jeg endte med at tage godt 8 mio. kr. fejl. 🙂

 48. Af Svend p

  -

  8 millioner? Det kan man ikke engang få 4 mangfoldighedskonsulenter for. Og hvad med sko til Priden? det summer sig op! Og derfor vil Dr ikke eksponeres i Priden? De har da flere homoikoner ansat, det er da racisme (tror jeg nok det hedder).

 49. Af Henning Svendsen

  -

  Dette optog med alle disse lastbiler er jo en magt demonstration der viser at det nytter at kæmpe og som en hilsen til jeres brødre og søstre i Mellemøsten så skal ruten naturligvis først og fremmest gå gennem Nørrebrogade -en manifestation der hæver jer lidt over Pisserende niveau og viser at i ikke længere holdet til på offentlige Toiletter og badeanstalter.

 50. Af Maria Due

  -

  “Du har formentligt aldrig haft noget at kæmpe for i dit liv. Vær glad for det. Jeg selv er lykkelig over, at jeg i Danmark efterhånden kun har typer som dig tilbage at trækkes med. Ikke den store kamp længere…”Skrev Dan Frederiksen.

  En helt unødvendig og ondskabfuld påstand. Det kræver ikke megen modenhed at vide, at alle har deres at kæmpe med, og at der findes andre problemer end de seksuelle minoriteters, hvor netop det med modenhed er et kernepunkt.

  I den sidste tid har jeg hørt og læst flere udtalelser om, at det ægte danske frisind er blev erstattet af den uægte politiske korrekthed, og den tanke har jeg også selv haft. Den er formodentlig for dybt at bringe på bane. Men da netop de seksuelle minoriteter har stået last og brast med det nye Nørrebros erobrere, synes jeg, at man skulle dele festen med dem. Måske skal de blot lære, hvor vanvittig festligt det er med enorme penisattrapper og alle de andre vidunderligheder, for meget kan man sige om dem, politisk korrekte er de ikke, og de er festdeltagernes politiske kompisser og medofre, har stået last og brast, skulder ved skulder i bekæmpelsen af andre.

Kommentarer er lukket.