Hvorfor ikke lade Priden gå gennem Mjølnerparken?

Af Anne Sophia Hermansen 83

I flere år er Copenhagen Pride kørt udenom Nørrebro. Mærkeligt nok, for Nørrebro skulle være Danmarks mest mangfoldige bydel. Sidste år hed det sig, at det ikke var muligt for pailletbøsser og glimmerlesbiske at danse ned ad Nørrebrogade pga. vejarbejde. I år hedder det sig, at der er bedre fotomuligheder på Frederiksberg Allé. Jeg glæder mig allerede til næste års bortforklaring.

Eller glæder og glæder, for det er næppe en sejr for frisindet, at Priden igen må styre udenom Nørrebro.

Bydelen, der kaldes Danmarks mest mangfoldige, er det kun på papiret. I virkeligheden kan jøder ikke føle sig sikre, hvis de bærer kalot på Nørrebrogade, og jødiske homoseksuelle har allerede meddelt bevægelsen “Regnbuen tilbage til Nørrebro”, at hvis optoget går via Nørrebrogade, bliver det uden dem.

Vi ved alle, at bydelen, der for nylig har indført en visitationszone og er hjemsøgt af skyderier, for længst har påbegyndt en bevægelse fra mangfoldighed til enfoldighed. Derfor er det også latterligt at blive ved med at omtale Nørrebro som mangfoldigt.

Jeg kan forstå, at man i Oslo ikke har samme betænkeligheder. Her lader man Priden gå gennem et indvandrertungt område. Måske fordi man har forstået, at Priden ikke bare er et festligt optog, men også et politisk signal – her går vi ind for frisind og homoseksuelles rettigheder.

Det burde være en helt ukontroversiel sag, men er det ikke, hvilket DR’s etikchef også demonstrerede i sidste uge. Her kom det frem, at DR’s ansatte ikke måtte skilte med deres ansættelsesforhold, hvis de deltog i Priden, og det kan man jo kun undre sig over. Når alt fra Danske Bank til Panduro Hobby, 3F, DSB og Nykredit er med på sponsorlisten, må optoget siges at være mainstream.

Men mediemastodonten, som for nylig har ansat en mangfoldighedskonsulent til 2,1 mio. kr. årligt, insisterer på at levere det ene bizarre selvmål efter det andet og på at brolægge vejen til næste års medieforhandlinger med flyvende heste og nyhedsdirektører, med bijobbende studieværter, groteske lønninger, børne-tv om totalitærmode og udmeldinger, der er til at dø af grin over.

Tilbage til Copenhagen Pride. Hvorfor ikke lade den gå gennem Mjølnerparken til næste år? Naturligvis som en demonstration af, at frisind er en dansk værdi, og at bøsser og lesbiske uanset religion skal kunne færdes alle steder, herunder i ghettoer. Hvis tanken virker provokerende, skal man måske tænke lidt over hvorfor.

Engang var vi bannerfører for ligestilling og homoseksuelles rettigheder. Vi frigav pornoen, gik barpattede rundt på stranden og insisterede på et afslappet forhold til nøgenhed og seksuel mangfoldighed.

Men den danske frisindskultur har desværre sovet i timen. Frisind er ikke et naturligt forekommende grundstof, men må hele tiden genopfindes, ligesom kampen for frihedsrettigheder løbende må udkæmpes.

De politikere, der deltager i årets Pride, skulle tage et par imamer under armen og benytte lejligheden til at få en god lang snak om værdier og lufte de regnbuefarvede ballonvinger.

God Pride.

83 kommentarer RSS

 1. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dan Frederiksen – 16:25

  Se Dan – hvis du nu forstod, hvad jeg skrev på en anden blog, hvis jeg ikke husker fejl, så kunne jeg ikke på grund af en lukning af debatten dér, komme til at svare dig på din meget følelsesfulde og gale opfattelse af, hvad jeg skrev. Jeg blev nemlig oprigtig ked af, at du misforstod og var såret – men jeg kunne altså ikke komme til at svare.

  Du affejer dermed, hvad mine intentioner er – og her: faktisk fordi jeg opfatter, at en Pride i den udforming, som aviser og tv igennem år har meddelt om, er så skabagtig, at den både er fornærmende overfor kvinder, som nogle gerne vil udstyres som og ligne – MEN ikke høster andet end underholdning, hvis man skal tage disse og for mig at se ramte mennesker alvorligt, alvorligt nok. Såvel som der i flere år var så hadske udfald imod heteroseksuelle, så det var helt ude i hampen mm.

  Det jeg forsøger at formidle nu og tidligere er:

  At der er årsager til, at folk bliver homoseksuelle, og de færreste kan hjælpes – alene af den grund, at der fx ikke er psykoanalytikere nok i verden, da årsagerne også i dette dilemma ligger i den enkelte persons eget ubevidste, egen historie.

  Jeg formidler sådant, rent teoretisk : FORDI der er med denne viden ingen, absolut ingen grund til at forfølge mennesker, der finder ud af det alligevel, dvs med et kærlighedsliv, såvel som et sexliv. OG – med den nu for mange år siden afdøde danske forsker, psykoanalytiker, dr.phil. Næsgaards ord:

  ” Det er altid positivt, når folk holder af hinanden.”

  Der er altid begrænset plads på blogge – og ligedan svært at få alt med i hvert eneste indlæg herom. Det er ikke ladesiggørligt – men hurtigt for dig at dømme åbenbart.

  Men – hvis jeg ikke tager fejl, så havde du fra barnsben været bekymret over din orientering . Dette får mig til at sige: Hvis jeg fik at vide, at ethvert barn og/eller ungt mennesker, der kommet i det dilemma sagde: “Nej, hvor fedt, at jeg er orienteret i en homoseksuel retning” – altså fremfor de mange, mange historier vi hører om, at den enkelte har så mange kvaler i en del år i forh til både sig selv, familien og det omgivende samfund at skulle orientere om, at man er ‘på det forkerte hold’, som det nævntes i ældre tider

  Du ville næppe sige sådan om mig og andre med denne viden, og hvor min nu desværre afdøde analytiker har hjulet flere fra homoseksuel orientering til heteroseksuel, hvor de siden fik børn og blev heteroseksuelt gift.

  Jeg kan tilføje her, at det er mere almindeligt i vore dage at vide om feminisering af manden og maskulinisering af kvinden – uden at de fleste kender til de forskellige langtrækkende virkninger det kan have, forstyrre parforholdet for heteroseksuelle, da disse kan besidde en latent (dvs uerkendt/ikke bevidst) homoseksuel side i en eller anden grad, som er medvirkende til en del ting for den enkelte

  Derfor ved man også en del om homoseksualitet via dette, hvor denne ligefrem af min analytiker, som hed Nina Thymark, kunne ses endog mere skadelig end en aktiv homoseksuel adfærd; men det var og er ingen fremhævelse af det homoseksuelle på det heteroseksuelles bekostning. Og- derudover anses det for at være sundere at udleve sin seksualitet – fremfor askese.

  Du ville heller ikke anklage din medicinske læge for at være en af dem, du mangler at komme af med el lign, fordi han kunne fortælle dig, hvordan det hang sammen for dig med den eller den problematik, som evt kunne afhjælpes.

  Mvh Birgit Hviid Lajer – og ha’ en god Pride, hvor jeg har fundet, at det skabagtige mm er med til at folk tager afstand, såvel som denne afvigende seksualiet ikke fra psykoanalytisk hold, sovidt jeg ved, kan anses for ligefrem at skulle kanoniseres. Apropos – hvad jeg udtrykte, at om nogen synes ved første viden om denne anderledes orientering: Fedt, det har jeg altid gerne villet være.

  Udtrykket, ikke kanoniserres, har jeg fra min analytiker – engang i 80’erne, hvor hun fortalte om 2 tilfælde af homoseksuelle, det altså var lykkedes at hjælpe (og man kan kun hjælpe, hvis det er ønsket). Ligedan – ofte når hun holdt foredrag eller forelæsninger, så fortalte hun om en 50-årig mand, homoseksuel, som gik i analyse. På et tidspunkt nåede de til, at han faktisk kunne vælge, om han ville fortsætte – dvs fortsætte som homoseksuel eller ville gå videre i en analyse. Han valgte så helt bevidst at fortsætte som aktiv homoseksuel, fordi hans forretningsverden var for en vistnok større del iblandt homoseksuelle – men han kunne derefter bedre leve med, at han var homoseksuel.

  Det er ingen moral i dette – men en indsigt i, hvor svært det er for homoseksuelle og ligedan at kunne hjælpe. Og – det er således, at det nævnte hænger sammen med den tidlige programmering at et menneske (bla renlighedstræningen) og dermed også det så, af nogle, forhadte ødipuskompleks.

  Det kan vi alle have, disse uhensigtsmæssige bindinger ml forældre og børn – men det er graden af det, der bestemmer kærlighedslykken og dermed en god seksualitet mellem mand og kvinde. Alt sådan spiller en meget stor rolle i fx jalousi – og især vældig meget i den af den ene part indbildte, altså den uden egtl grund overfor en partner, netop fordi seksualiteten er blevet spaltet i en feminin og en maskulin side, hvor den enkelte gerne ud fra denne spaltning skal have begge sider tilgodeset. Dette er altid iblandet angst og aggression.

  Så – god Pride .. men overdrivelsen, hvor den også ses ganske mislykket og ufærdig ud i sit udtryk er faktisk lidt synd – dér hvor mænd klæder sig ud i kvindelige gevandter. Så mere komisk som et karneval. Men – meningen er vel god nok, at den enkelte hellere vil være pige/kvinde for de mandlige homoseksuelles udklædning, når den udstiller sig sådan.

  Så – Dan Frederiksen, rart at møde dig her, hvis jeg ikke husker forkert – jeg var faktisk ked af ikke at kunne svare dig på vedkommende blog, hvor du gav mig en svada. Jeg håber, at det kan forklare lidt mere her – og du er ikke ene. :Og jeg håber, at du har et godt og tilfredsstillende liv.

  Og – som sagt: Mit ærinde er at forsøge at skabe en forståelse, så der heller ikke med en Putin og andre er grund til at forfølge folk. Men I skal så lade være med at forfølge jeres mål ved at skælde gud og hvermand ud for homofobi, så snar tnogen udtrykker jer imod. Nogle har det sikkert – men ikke alle. Det er faktisk en sund afvisning af ‘at være på det forkerte hold’ – uden at de skal lyde moralsk herfra. Det er det ikke. 🙂 Mvh BHL

 2. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg har i 2 omgange netop nu forsøgt at få mit længere indlæg på til

  @Dan Frederiksen

  – men det er ikke lykkedes, og jeg har ikke mere tid i dag at give af. Også – da det er usikkert, om man ligefrem bliver censureret bort eller det er det tekniske, der stadig køer dårligt på Berlingske blogge.

  Jeg kunne nemlig ikke svare dig, hvis jeg ikke husker navnet forkert, på en anden blog, fordi du absolut ikke har forstået, hvad jeg skriver – nemlig for at imødegå, at netop homoseksuelle bliver forfulgt. Netop fordi årsagerne er ubevidste for den enkelte.

  @Maria Due

  – tak for dit indlæg. Det kom da heldigvis på. 🙂

 3. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dan Frederiksen

  At jeg ikke kunne svare dig tidligere skyldtes, at bloggen var lukket for kommentarer, da jeg så dit.

  Men – måske er mit længere indlæg i et filter, som flere henviser til, når de ikke får deres indlæg på lige med det samme – aner det ikke; men jeg kan anbefale dig at læse teorikapitlet i psykoanalytiker Nina Thymarks bog: “Ægteskab Partnerskab Samliv” (forlaget Olivia) – som er en analyse af Ingmar Bergmans ægteskabsserie, der kom i flere afsnit på tv, på film og i bogform.

  Og – god Pride – men hold op med den fjendskhed og had til heteroseksuelle, som i naturligt er misundelige på, og jeg har faktisk aldrig hørt et mennesker, der måtte opdage, at det var homoseksuelt, sige: Fedt, det har jeg altid ønsket at være og leve som!

  Derfor skal seksualiteten ikke kanoniseres – det er i mange år for den enkelte en ulykke mm. Det er ikke noget imod det homoseksuelle menneske. Det er ikke mindre værd en heteroseksuelle, der også har deres at slås med. Men bliv klogere på programmering af mennesket ved læsning af dette teorikapitel.

  Dette, da jeg er i tidnød i morgen .. så ved ikke, om jeg får svarer yderligere – men jeg var oprigtig ked af din misforståelse på en tidligere blog – på dine vegne. Håber, at dette så i det mindste når igennem.

 4. Af P Christensen

  -

  De eneste der i Danmark i vore dage har ret til at måtte “insistere” på noget,
  er de mange muslimer som gennem årtier er immigreret hertil.
  De har fuld ret til at insistere på udøve og udbrede sharia samt andre kulturberigende tiltag.

  Danskerne derimod har kun ret til fortsat at komme til lommerne og betale.

  Overvejer iøvrigt en mindesten til den nu forlængst hengangne venstrefløj,
  som engang kerede sig om arbejderklassen/lønmodtagerne.
  Har nogen et bud på en tekst? “Tak for ingenting?”

 5. Af M Jørgensen

  -

  Der er alt for meget hype forbundet med denne form for seksualitet,som i bund og grund må siges at være af privat karakter.
  Selv vores statsminister Lars Løkke hopper med på vognen og har inviteret til fællesløb omkring Lyngby sø. Under mottoet vi løber for Pridesagen.
  Jeg kan nu godt komme i tanker om mange andre områder der har brug for den samme opmærksomhed fra landets statsminister.
  Eks.vis hvad med et fællesløb omkring søerne i København , hvor man løber for en by der ikke skal domineres af skydegale halvhjerner.

 6. Af Kim R. Ol sen

  -

  AF BIRGIT HVIID LAJER – 13. AUGUST 2017 19:02
  “jeg kan anbefale dig at læse teorikapitlet i psykoanalytiker Nina Thymarks bog: “Ægteskab Partnerskab Samliv””

  Stop dog med at lokke svage sjæle til at tro på dit kvaksalveri BHL.
  Det er noget svineri at du kan lokke idioter i fordærv på disse blogs.
  Sådan er i kommunister.

 7. Af Maria Due

  -

  “Du troede ikke på himlen og fik skabt et helvede, selv om du mente det godt”

 8. Af Maria Due

  -

  “Jeg kan nu godt komme i tanker om mange andre områder der har brug for den samme opmærksomhed fra landets statsminister.”

  Også jeg, men du må indrømme, at der kan være mange stemmer i det, fordi den sag hele vejen igennem – fuldt bevidst – har været kørt benhårdt politisk. Den dag dette og andre politiske mærkesager, der ubønhørligt er tromlet hen over anderledes tænkende, fader ud, får frisindet måske en ny chance. For mit eget vedkommende håber jeg i mit stille sind, at vi en dag får regnbuen tilbage. Den har intet med at gøre med de pangfarver og vulgære optrin, som man har gennemtrumfet, at den symboliserer. Regnbuen er noget helt andet, uendelig smuk, skrøbelig, fine pasteller og både uvirkelig og betagende nærværende, når den hvælver sig over jorden. Den har intet at gøre med dunstende og sminkede mandekroppe, der vrider og vender sig i pailletter og stiletter, fjerboaer og al det andet gøgl. Det er jo selve smagløsheden i dens mest outrerede former, der bruges til at symbolisere pridens sjæl og hensigter. Det er denne smagløshed, som de politisk korrekte beskriver som vanvittig morsom.

 9. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig med ASH – der er en masse politisk korrekt svindel og ren humbug, der står total afklædt. Lidt a la – Kejserens nye klæder 🙁

 10. Af L. Paitersøns

  -

  Att: SVEND P
  “8 millioner? Det kan man ikke engang få 4 mangfoldighedskonsulenter for”

  Kommentar: korrekt.. man kan nu heller ikke få ret mange Clement Kjærsgaardér, Doven Jacob
  rosenkrandsére, Gitte Hansenére, Nynne B. Christensenére, Vejr værter, etc. etc., da vi taler kun
  ganske få arbejdstimer, (såsom at man er væk 1-2 uger), for at poppe op med dagsaktuel stuff.

  Hvis vi er flinke, og sætter en ugentlig effektiv arb.tid til 2 dage, af en snit løn til 550.000 kr.,
  plus et stk. vidunderlig skattebetalt frokostpause, samt pension og andre goder, såsom fuld
  hjemmelavet løn X 100% skattebetalt evigheds-barseler mv. = (rundes nu 600.000 kroner),
  hvilket tal, svarer til godt 1.5 mio. kr. pr. (den type ansatte), hentet fra snit-lønnen af 300 kg.

  Men så er det godt at DF, sammen med socialdemokraterne, vil overføre disse forenings DR
  ansatte, fra almen tvang, til statisk skattebetalt tvang, så den “system-neutrale” information,
  (som vi alle kender og elsker den), kan fortsætte fuldstændig uanfægtet uhindret.. Jubiiiiiiiiii.

  PS. TRE BEGREBER “Korruption / Stagnation / Progression” (sidstnævnte forhindres i Danmark)

 11. Af Ki m R OL sen

  -

  BHL

  Jeg håber du kan spotte de falske indlæg som den sædvanlige klovn skriver i mit navn.

 12. Af Tonny Hertz

  -

  Ja godt spørgsmål. Og lige så godt et spørgsmål er, hvorfor du slår plat på LGBT rettigheder ved at gøre det til en kamp mod muslimer?

  Har du slet ikke forstået budskabet?
  I år er der en særlig pride i Gesten. Hvorfor? Fordi mange DF’ ere og danske såkaldt kristne faktisk er langt værre og en vigtigere målgruppe. Se de opvoksede med såkaldte danske værdier, men har glemt dem? Så det er langt værre end at komme fra en kultur, hvis homoseksualitet ikke er velset – husk på: sådan var det også her for blot to årtier siden. Så klap hesten og lad være med at gøre LGBT rettigheder til et opgør mod muslimer. Men er opråb til alle uanset religion om, at alle uanset seksualitet orientering, skal have lige rettigheder!

 13. Af Maria Due

  -

  http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE9784611/en-festdag-365-kampdage/

  En ekspert skitserer fremtiden. 365 kampdage om året, og krigernes næste valpladser er virksomhederne og deres tillidsfolk samt undervisningssystemet. Alle skal de rette ind og sættefuldt fokus på seksuelle identitetsforhold og korrekte specialhensyn. Der er uendelig meget galt med os andre, forstår man.

  Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke har kendskab til de 70-80 køn, der opereres med, og også meget gerne vil være fri for at få det. Foran os står en ny arbejdsuge, hvor der ikke er tid og lyst til navlepilleri eller at blive involveret i andres. Tak og pris for dagen i dag, der bød på en lykkefølelse pga. et syn, der af Den store danskes symbolleksikon beskrives som hørende til “et af tilværelsens mirakler”. Et krondyr, i dette tilfælde en hind, gik midt i morgensolen og -kaffen forbi mit vindue i en afstand af højst otte meter og begyndte at spise de pæoner, jeg er ved at fremelske, fordi dræbersneglen spiste alle mine dyre dahliaer fra Isabelle Smith. Man skal vælge sine kampe med omhu, og jeg opgav dahliaerne men er villig til at strække mig langt til gengæld for at have kronvildt i haven. Lykkelige mig.

 14. Af Michael Holm

  -

  Man holdt jo op med at gå igennem Nørrebro fordi at man for år tilbage oplevede at der blev kastet med sten imod Priden på netop Nørrebro strækningen – men jeg medgiver at det nok er den dårligste af alle begrundelserne for at gå udenom Nørrebro, netop DERFOR burde Priden gå igennem Nørrebro hvert år !!

  Det der provokerer mig mest er dog DR vinklen – seriøst hvis jeg nogensinde fik en arbejdsgiver der bad mig skjule mit ansættelsesforhold hvis jeg gik med i Priden så ville jeg øjeblikkeligt køre en diskriminations sag og lægge min opsigelse !

 15. Af Ib Kyv

  -

  @Hertz

  Det er simpelthen en tom kliché, at udnævne DF til de homoseksuelles hovedfjende. Du har åbenbart fortrængt, at DF har haft en lesbisk folketingspolitiker – Louise Frevert.

  Desuden er det mildest talt absurd, at påstå, at det er de homoseksuelle, der “angriber” muslimer, på et tidspunkt, hvor Tjetjeniens islamistiske diktator, Ramzan Kadyrov, sender tjetjenske bøsser i koncentrationslejr, hvor de bliver tortureret og slået ihjel.

 16. Af Maria Due

  -

  “så ville jeg øjeblikkeligt køre en diskriminations sag og lægge min opsigelse”

  Virkelig. Du må være meget hysterisk anlagt og have oceaner af tid at spilde.

 17. Af Per Torbensen

  -

  Håber Paraden af andre seksuel orienterede personer får en god og glad dag,Hermansens
  foreslag er bare bad timing med 24 skud angreb i denne uge på Nørrebro og ja rent fotografisk
  er Frederiksberg bare bedre som bydel for starten,færre villatelte næsten ingen grafitti og andre tegn på en degenererende afmontering af vores civilsamfund-helt rigtigt valgt.

 18. Af Dan Frederiksen

  -

  BHL: Jeg tror ikke jeg har misforstået noget. Du mener vi er fejlprogrammerede, men da vi ikke selv kan gøre for det, så skal vi ikke forfølges?
  At det er en ulykke for nogle at vokse op homoseksuelle skyldes jo kun, at det i evigheder har været ensbetydende med forfølgelse, kriminalisering og latterliggørelse. Alt det priden forsøger at gøre op med. Jeg har naturligvis intet imod heteroseksuelle – det ville være absurd. Mange af mine venner og famile er hetero. Hvorfor tror du jeg skulle ønske mig at være anderledes? Heraf ordet Pride…
  Hvad ved du om hvem jeg er misundelig på, du kender mig ikke? Psykoanalyse?? Du læser bøger, og har derfra åbenbart valgt en sandhed som du baserer dine kategoriseringer og bedrevidenhed på. Set herfra er du i klinisk mangel på empati.
  Du beder om at slippe for mere skaberi og udklædning, men beder mig ikke være så fjendsk???
  Hvis jeg bad dig holde op med at skabe dig, ville du så opfatte det positivt?
  Og hvad er der i øvrigt galt med lidt skaberi og udklædning en gang imellem? Har du svært ved mennesker der skiller sig ud? Det findes der sikkert også en klinisk betegnelse for.

 19. Af Hans Jensen

  -

  “Mange af mine venner og famile er hetero”.

  Det var dog interessant, der findes altså empatiske mennesker, som ikke tilhører seksuelle mindretal. Der er selvfølgelig langt imellem dem, men lidt tæller også. En dag får Dan Frederiksen måske ligefrem den tanke, at han/hun/hen/det er vokset op i samme kultur som alle de onde, der ikke er empatiske og langt værre – fløjtende ligeglade med mangfoldighedsseksualitet. Derefter er det nærliggende at konkludere, at de mangfoldige har samme fordomme som alle andre, og at det giver problemer, som de ikke vil være ved men pådutter dem, der bare er helt almindelige og finder emnet uinteressant.

 20. Af Steen Raaschou

  -

  Der er de med mangfoldighedsliningen, at når man tilsætter islam, går der kage i det hele.

  De politikere, der gennemførte det hen over hovedet på befolkningen i 1983, anede ikke et klap om islam. Jeg kan tale med om det, for jeg er samme generation. Vi var blanke, og det hævner sig nu og på vore børn i al fremtid.

 21. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hassan
  Du er formentlig den eneste i Danmark, som staver hoverer sådan her: Hovrerer.
  Derfor er dine indlæg i mit navn ret lette at identificere.
  Jeg fastholder, at du har knald i låget.

 22. Af Dan Frederiksen

  -

  Hans Jensen: Hvis du er så fløjtende ligeglad med mangfoldighedsseksualitet, og finder emnet uinteressant, hvad laver du så her kl. 0:49 en søndag nat? Er du bare en internettrold?

 23. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Dan Frederiksen – 0:24

  Kort nu, da jeg skal ganske andet i dag, så husker jeg dit indlæg fra en tidligere blog nylig, hvor jeg ikke kunne svare dig, da den var lukket i længere tif for kommentarer, og hvor jeg blev oprigtig ked af det, fordi du misforstod mit budskab. Det er jo meget enkelt sagt på blogge, og ad flere omgange. Og – generelt.

  Der er sikkert, at omverdenens reaktioner vil være en stor indflydelse skyldig for de homoseksuelle – men det er ikke årsagen til, at de er kede af det og får problemer med sig selv Jeg tror ikke, at der er en eneste i en barndom og ungdom, der ikke finder det ærgerligt og problematisk, såvel som de ved, at de er ‘forkert’ på den i forhold til kammerater og den ganske omverden, hvor de endnu ikke kender til andre med denne seksuelle adfærd, der som aktiv vil gå på en partner med det samme køn fremfor det modsatte.

  Bøger er nu skrevet ud fra viden om mennesker – og især den, jeg refererer til – uanset en klovn, der sikkert skriver i en andens navn; men som af mig er tidligere kendt for at kalde psykoanalysen for kvaksalveri. Det må han naturligvis selv om – men det er så ikke tilfældet – men vel en slags forsvar for sit eget problem med at svine fx også mig til.

  Du ville vel næppe sige til din medicinske læge: Fuck dig og dine bøger .. og viden kan da gøre ondt – men nogen gange for så at kunne vende en problematik og dermed gøre godt.

  Nu – er der for mennesker med psykoanalytisk baggrund og uden undtagelse, hvis de praktiserer eller har praktiseret det, tale om, at den enkelte selv har gået i en psykoanalyse for at kunne praktisere en sådan og forstå dens mange termer. Ellers kunne det ikke lade sig gøre. Derfor er det obligatorisk, hvor det ikke af psykologer eller psykiatere kræves, at de selv har været underlagt egen behandlingsmetode. Enkelte fra disse grupperinger har søgt også psykoanalyse – men nok mere i privat øjemed, ligedan læger.

  Kulturen bredt anvender den – film, teater, litteratur, drama – musikkens ordmagere i deres tekster mm.

  Dette med at opføre sig skabet – det har jeg ikke noget imod, hvis det ikke var så alvorligt et problem for de, der skaber sig. Så dette med Pride . det ryger for mig at se en smule i vasken, denne overdrivelse. Selv om overdrivelse kan fremme en forståelse – og det gør en pride til overmål og kan derfor få en slagside i budskabet, man ønsker skal tages alvorligt

  Det er naturligvis altid sjovt med fest og farver og outreret påklædning (det har jeg som yngre da selv deltaget i privat regi, fest omkring fastelavn), så folk kan leve dit eller dat ud – og da sjovt at se, hvad folk har valgt som påklædning, Det er ganske sundt med karneval – men Priden har også et budskab, som jeg ifølge pressens billeder har fundet som: at skyde sig selv i foden i forh til det alvorligere budskab – altså som klovnen, når han tager en rød tud og vagabond-tøj på bliver utroligt populær – ellers måske ikke i den større sammenhæng.

  Men – da god Pride såvel som jeg da håber, at du har et godt og tilfredsstillende liv – og jeg slutter her med den første danske psykoanalytiker, dr.phil. Sigurd Næsgaards ord, refereret til mig og andre, såvel som det er nævnt i Nina Thymarks bog og i forhold til det homoseksuelle menneske:

  “Det er altid positivt, når mennesker holder af hinanden.” Nina Thymark døde desværre for et par år siden i en alder af 92. Hun var elev af Sigurd Næsgaard – og meget mere. Hun virkede med sin klinik i 40-50 år, hvor psykoanalysen også udviklede sig, og hvor Sigurd Næsgaard udviklede driftslæren, da vi faktisk har ca. 30 forskellige drifter el dynamikker, som han også kaldte disse. Siden kom elektronmikroskopet til og andet, såvel som yderligere verificeringer af og omkring det menneskelige materiale, hvorfor der er sket yderligere landvindinger i forståelsen af mennesket og dets psyke/adfærd.

  Og – husk, det er altid det enkelte menneskes historie, der fortæller årsag og virkning, selv om man for de mange neuroser, der findes, kan sættes en slags generel overskrift i forhold til, hvor i en programmering fra barndommen kan sættes ind i en forståelse. Det kræver naturligvis uddannelse at kunne gøre sådan – at vide, hvad man skal kigge efter mere specifikt for den enkelte problematik, som et menneske kommer med. Og – den slags er ganske forskelligt, omend der er fællestræk, hvorfor vi mennesker faktisk også ligner herandre ganske meget og egentllig ikke har eller burde have så meget at skulle skjule.

  Bedste hilsner, Birgit Hviid Lajer 🙂

 24. Af Gert Hansen

  -

  Priden kan ikke gå gennem Nørrebro. Fordi man er bange for folk der dømmer andre for hvad de er, istedet for hvad de gør.

  Det er sygt, men desværre en følge af den retrograde ‘udvikling’ det danske samfund er udsat for. Skyderierne i gaderne er et andet tegn. Og det er selvfølgelig bare begyndelsen. Er det begyndelsen til enden?

 25. Af .lis sørensen

  -

  Naturligvis skal Gay parade ikke gå igennem mjølnerparken. Den skal naturligvis gå igennem gentofte..Disse bedsteborgere der sådant foragter LGTB..Problemet er langt større i sådanne borgerlige enklaver.

  “Stop dog med at lokke svage sjæle til at tro på dit kvaksalveri BHL.
  Det er noget svineri at du kan lokke idioter i fordærv på disse blogs.” KO

  ER vist også kun KO der tror på det? Det eminente , kontinuerlige og ustoppelige psykoævleri om ødipuskomplekser fra en med et meget udpræget elektrakompleks, er trættende.

 26. Af Ulla Nielsen

  -

  Pernille Skipper har netop fremsat forslag om særlige krisecentre for unge med anden etnisk baggrund, som har problemer med manglende accept i deres nærmiljø for deres homoseksualitet o.lign. De kunne faktisk godt tænkes at få moralsk støtte fra andre bøsser, lesbiske og andet godtfolk, hvis priden kørte gennem deres kvarter

 27. Af Maria Due

  -

  .Lis Sørensen.

  Birgit Hviid Lajer er vist mere til Freud end til Jung, og hvordan du mener at have spottet et såkaldt elektrakompleks, forstår jeg ikke. Som jeg læser moralen i BHL’s indlæg, betragter hun en bedre indsigt i egen situation som et middel til større harmoni blandt mennesker i almindelighed. Og ikke mindst blandt repræsentanter for det seksuelle mindretal, der tiltagende aggressivt flakker rundt i noget, der begynder at ligne et seksuelt identitetsinferno, hvor frontkæmperne ønsker at involvere hele samfundet.

  Læs dagens JP-kronik, der med garanti kommer til at skabe raseri i krogene. Folk har fået nok af at blive tvangsindlagt til seancer, hvor de hele tiden skal yde og bare har at agere pænt publikum og finde sig i at blive udskreget som undertrykkere af andres oplagte menneskerettigheder. Det er samme reaktion, som når en kendt person pludselig kommer med et udbrud om, at hun har lyst til at gribe en mikrofon og råbe det “forfærdelige” n-ord (neger) i alle retninger.

  Alting kan overdrives, og stærke tryk avler med tiden voldsomme modreaktioner. Det må selv DR sande. Som, jeg skrev på Tom Jensens blog, er Hudfarvekrigen fx startet, og jeg mener startet og ikke begyndt, for det er en krig, der helt bevidst er annekteret fra lande med andre traditioner end Danmark og dagligt næres ikke mindst af kvinder, der ville give alt for have en anden hudfarve og måske i smug afbleger deres egen. Jeg har ikke ord for, hvor træt jeg er af at opleve deres selvretfærdige misundelse udsprunget af egne fordomme, som de projicerer over på os andre. Og det gælder også, når en vis Hella forsøger at charmere og flirte sig igennem med bagholdsangreb. Samme træthed og lede oplever mange af os, når andres primitive kulturer, der bragte dem her til, forherliges på bekostning af de trods alt mest velfungerende, verdenshistorien har frembragt.

  Da vi ofte har deltaget i de samme debatter, ved jeg, at BHL ligesom jeg er frastødt af, at børn tit tages som gidsler i sådanne sammenhænge, hvor voksnes tarv og påståede rettigheder tilsidesætter den førsteprioritet, som vi begge mener, at børn altid bør have. Jeg anser fx ikke det at få børn som en almindelig ret, som samfundet skal finansiere og gøre mulig, hvis de vordende forældre ikke selv kan eller vil. Jeg ved heller ikke, hvilke rettigheder, samfundet har berøvet det seksuelle mindretal. Ingen af os kan få al det, vi har lyst til eller for en kort eller længere bemærkning peger på. Det var vist Jane Aamund, der lancerede talemåden, at man ikke skal “lade sig nøje”, men hvor meget lykke kom der ud af det for hende selv, og hvor mange kameler måtte hun ikke sluge undervejs?

  Fru Hviid Lajer skriver: “Det er altid positivt, når mennesker holder af hinanden.” og citerer dermed Nina Thymark, hvilket umiskendeligt vidner om erfaring og et kærligt og fordomsfrit menneskesyn. Jeg har ikke læst bogen, og de neuroseteorier, jeg har kendskab til, er videreudviklinger af de jungianske og synes desværre i høj grad at have bidraget til en umådelig selvoptagethed, som stikker sit trættende fjæs frem alle vegne. Især blandt de mange amatørpsykologer, der har travlt med at stille diagnoser på hinanden; en trafik der desværre dyrkes intenst blandt de personer, som de fleste danske børn overlades til, mens forældrene har travlt med deres arbejde, de sociale medier og deres “liv” i det hele taget.

  Ang. elektrakomplekser er der noget, der tyder på, at du aldrig er stødt ind i en tilstand, der med en vis ret kan betegnes på den måde, og alligevel bruger du det som en slags psykisk vold mod et andet menneske, der blot har opfordret til at søge indsigt og ud fra erfaringer, egen uddannelse og arbejde har skitseret nogle mulige veje at gå. Måske var det forsøget værd, og hvis ikke at finde andre måder at tackle sine problemer på end at deltage i parader med tiltagende vulgære optrin. Du kan alligevel ikke tvinge andre til at synes, at de er morsomme, og hvis du ser dig omkring, vil du opdage, at mange af de personer, du foregiver at forsvare, allerede lever et godt liv og er både højt elskede af familien og højt værdsat af vennerne. Ser du ordentligt efter, vil du også opdage, at masser af heterogene mennesker, der i ordets egentligste forstand også er elskværdige, ikke værdsættes efter fortjeneste.

  Det gælder for alle samfundsgrupper, at vi hver især bør gør os langt mere umage for at behandle hinanden ordentligt og dannet. Som det er i øjeblikket, lider alle jo, undtagen de psykisk afstumpede, der trives med at se andre lide og tragikomisk ynder at føre sig skinhelligt frem med tirader om empati. Lidelserne rammer også dem, der i tiltagende pinlig grad beskytter sig selv ved konfliktsky undlader at handle, når de burde. Som fx politikerne.

 28. Af Ulf Timmermann

  -

  Sig mig engang, Maria Due, hvad holder dig i gang her på “bloggene”? Enig med dig eller ej, undervejs, men rent faktisk regner jeg dig for et begavet menneske. Derfor spørger jeg. 🙂

 29. Af L. Paitersøns

  -

  @ SVEND P
  “8 millioner? Det kan man ikke engang få 4 mangfoldighedskonsulenter for”

  Kommentar: korrekt.. man kan nu heller ikke få ret mange Clement Kjærsgaardér, Doven Jacob
  rosenkrandsére, Gitte Hansenére, Nynne B. Christensenére, Vejr værter, etc. etc., da vi taler kun
  ganske få arbejdstimer, (såsom at man er væk 1-2 uger), for at poppe op med dagsaktuel stuff.

  Hvis vi er flinke, og sætter en ugentlig effektiv arb.tid til 2 dage, af en snit løn til 550.000 kr.,
  plus et stk. vidunderlig skattebetalt frokostpause, samt pension og andre goder, såsom fuld
  hjemmelavet løn X 100% skattebetalt evigheds-barseler mv. = (rundes nu 600.000 kroner),
  hvilket tal, svarer til godt 1.5 mio. kr. pr. (den type ansatte), hentet fra snit-lønnen af 300 kg.

  Men så er det godt at DF, sammen med socialdemokraterne, vil overføre disse forenings DR
  ansatte, fra almen tvang, til statisk skattebetalt tvang, så den “system-neutrale” information,
  (som vi alle kender og elsker den), kan fortsætte fuldstændig uanfægtet uhindret.. Jubiiiiiiiiii.

  PS. TRE BEGREBER “Korruption / Stagnation / Progression” (sidstnævnte forhindres i Danmark)

 30. Af bo andersen

  -

  For nogle år siden begyndte politikere fra R og SF mv. at blande sig i diagnoser. Pludselig ville politikere bestemme, så at lægefaglige vurderinger blev skubbet tilside. Politiske “diagnoser” skulle overtrumfe lægevidenskaben. Og fra da af blev selv meget forrykte vrangforestillinger gjort til sund fornuft, og unormale sygdomme gjort til normal sundhed. Og nu vil Borgen have tusindvis af patienter ud af hospitalerne mv. For at spare. Nye arter af diagnose-hokus pokus skal hjælpe med at få besparelser igennem.

 31. Af Maria Due

  -

  Ulf Timmermann

  Ja så. Klap med den ene hånd og et rap med den anden. Men du tager fejl, der er lange pauser, og nu nærmest slut. Lang familietradtion for at skrive breve om ting, der optager os. Pga. erfaringer i arbejdslivet var jeg allerede i 1980’erne ude med islamkritik, og nu gider jeg ikke mere. Hudfarve- og offerdebatten foragter jeg men har gerne villet forsvare den klassiske liberalisme og dens frihed under personlige ansvar, som ikke har noget at gøre med den pladderliberalisme, der pt. styrer Venstre.
  Desværre viser mine mange debaterfaringer, at min holdning betragtes som håbløst gammeldags og kun indbyder til misbrug, ligesom Berlingskes generøse tilbud om at skrive løbende kommentarer bliver misbrugt bevidst med fascistisk taktik og golde resultater. Nogle såkaldte nationalkonservative og ”humanisterne” har samtidig gjort alt for at jorde den klassiske liberalisme, og Gud Fader hvor har de misbrugt historien til det formål og gør det stadig. En af de værste er endda i gang med en ph.d. for at cementere sin dumhed. Den klassiske liberalisme udsprang af kristen moralfilosofi og er ikke desto mindre påfaldende forhadt i kredsen omkring Trykkefrihedsselskabet, der altid ved bedre. Som jeg ser det, ligger bolden nu hos politikerne, og hvis de ikke gider lytte, må vi stemme på protestpartier.

 32. Af .lis Sørensen

  -

  Indlæg til Frk due og et uretfærdigt slettet indlæg?

 33. Af Henning Svendsen

  -

  Måske kan Nørrebrogade ruten alligevel benyttes!-beboerne har nu taget sagen i egen hånd og et stort Lucia optog har sat sig i bevægelse og med Stearinlys i hænderne har de kurs mod Beboerhuset hvor de med en stor Happening vil give udtryk for deres følelser.
  nej skal man virkelig gøre noget ved problemet i denne bydel så skal man nok Opspore Kulturborgmesteren og forelægge problemet for ham, og så håbe han er lydhør?

Kommentarer er lukket.