Hvor er Stine Bosse?

Af Anne Sophia Hermansen 127

Mange af os har sikkert prøvet at være til et middagsselskab, hvor det er blevet fremhævet, at de syriske flygtninge er forbløffende veluddannede. Eller vi har set Deadline på DR2, hvor det er blevet pointeret, at det var ingeniører, læger og professorer, der stod af på togstationen i Rødbyhavn for et par år siden og begav sig i retning af København på motorvejen. At de havde kæmpet sig vej gennem Europa, for ressourcestærke mennesker vil fremad mod nye muligheder, og at vi nu blev beriget af højtuddannet arbejdskraft.

Men en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden viser, at det ikke er sandt. Undersøgelsen viser, at syrerne er de lavest uddannede blandt Danmarks ti største indvandrernationaliteter. Og faktisk har to ud af tre ingen uddannelse.

Vi fik ellers det modsatte at vide af meningsdannere som Stine Bosse, politikere som Manu Sareen og eksperter som Henning Jørgensen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet.

F.eks. sagde Stine Bosse i 2015: »Det er de bedre kvalificerede, der kommer nu. Det er dem, der har nogle penge eller en uddannelse eller har en hjerne, et socialt instinkt, der siger: Jeg skal fandeme nok nå frem«.

Det var det så ikke helt.

Manu Sareen, som i dag stiller op for Alternativet, men i 2014 var integrationsminister for Radikale, sagde: Regeringen er godt klar over, at mange syrere er veluddannede. Derfor skal kommunerne kompetenceafklare syrerne tidligt og hurtigt, så de kan blive skubbet i retning af arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet.

Det viste sig mærkeligt nok at være vanskeligt.

Et par år senere sagde Henning Jørgensen til Magisterbladet, at: »Statsministeren har jo fået det til at lyde, som om vi er ved at blive rendt over ende af en flok analfabetiske landsbytosser, mens virkeligheden er, at der ligger enorme ressourcer gemt i gruppen af syrere, som vi kan bygge oven på. Især kvindernes uddannelsesniveau er overraskende højt, og det gælder nu om at få dem organiseret og ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt,«

Og til Berlingske udtalte han, at: »Billedet ser mere lyst ud, end den offentlige diskussion har afspejlet. Meget lysere. Der er virkelig basis for at bruge de gode uddannelses­mæssige forudsætninger, syrerne har. De kan blive et rigtigt godt tilskud til det danske arbejdsmarked, når flaske­halsen sætter ind.«

Det billede viste sig så ikke at være lyst, men rosenrødt.

I går sagde integrationsminister Inger Støjberg til BT, at eksperter som Henning Jørgensen havde medvirket til at male et usandt billede af virkeligheden, men til det havde professoren blot følgende kommentar: »Jeg tror hun prøver at aflede opmærksomheden fra den anden aktuelle sag, som hun slås med i øjeblikket,«

Lidt ydmyghed overfor fakta ville ellers klæde professoren, der åbenbart ikke oplever, at der påhviler ham et ansvar for at tolke og videreformidle korrekte analyser til offentligheden. I stedet motivfortolker han integrationsministeren og får læseren til at tvivle på, om man overhovedet kan stole på hans udtalelser fremover.

Stine Bosse har det ikke været muligt at få en kommentar fra. Gad vide hvorfor? Hun plejer ellers ikke at sky medierne. Hvis Deadline adresserer undersøgelsen, glæder jeg mig til at se hende i studiet sammen med Sareen og Jørgensen – for skal man ikke stilles til ansvar for at fremkomme med så vildledende oplysninger?

Igen må man bare konstatere, at flygtninge- og integrationsdebatten i mange år har været båret af følelser i stedet for fakta. Af mavefornemmelser og naive forhåbninger fremfor sund fornuft og valide undersøgelser. Ideologiske ønskedrømme om multikulturalisme har overskygget virkeligheden, og regningen er nu gjort op: Hvert år koster indvandring fra ikke-vestlige lande Danmark 33 mia. kr.

Tak til Rockwool Fonden for undersøgelsen.

 

 

127 kommentarer RSS

 1. Af L.l Ketersen

  -

  Anders madsen + Niels Larsen.
  Så må vi håbe at de to herre, ikke stemmer, da det er forenings-amatørene som stjæler midlerne
  fra borgerne, for at stoppe dem ind i egen DR promotion forenings-kanal, som man tilmed er
  frække nok til at kalde “Danmarks” foran radio. Så stemmer i, modsiger i fælt eklatant jer selv 😉

 2. Af L.l Ketersen

  -

  A_nders madsen + N_iels Larsen.
  Så må vi håbe at de to herre, ikke stemmer, da det er forenings-amatørene som stjæler midlerne
  fra borgerne, for at stoppe dem ind i egen DR promotion forenings-kanal, som man tilmed er
  frække nok til at kalde “Danmarks” foran radio. Så stemmer i, modsiger i fælt eklatant jer selv 😉

 3. Af Birte Bune Smith

  -

  Kære ASH – et herligt udtryk, meget mere end initialer

  Jeg kunne godt lide at vide, hvor disse “eksperter” har deres viden fra. Er det noget, de har fundet på selv, eller har de lyttet til nogen, der måske ikke var eksperter? I bekræftende fald hvem? Merkel eller lignende?

 4. Af J.O. H

  -

  ASH.
  Hvorfor fjerner du indlæg, hvor jeg besvarer svinske indlæg fra dine højreekstremistiske rygklappere:
  Er det tegn på en dårlig moral?

 5. Af Niels Larsen

  -

  Snarere tegn på fornuft.

 6. Af L. Paitersøn

  -

  @ Birthe Bune Smith.

  Det handler ikke så meget om hvad disse, (journalistisk fundne), menings-profiler mener og
  ikke, men derimod om, at journallisten har givet sig selv ubetinget udemokratisk ret til at
  kunne sammenfatte og selektere mellem netop egne menings-profiler, hvormed befolk. ses
  reduceret til at agere tragikomiske statister, mens journalisten sejler håbløst i sit eget skabte.

  Stine Bosse, og øvrige, er med andre ord udemokratisk journalistisk skabte menings-profiler,
  hvis selektion igen beror på den komisk simple omstændighed, at lortet, (næsten) for 100%
  vedkommende, har samme fællesnævner, i form af, at journalistens homemade menings DB,
  består af personer/organisationer, hvis indkomster mere eller mindre, beror på tvangs-adgang
  til (andres) lommer, hvormed jourlisten sikre sig, at system-stagnationen, (som alle dage har
  været bedste ven med korruptionen), holdes fuldt intakt, så progressionen kan holdes nede.

  Derfor Stine Bosse, Derfor 100% skattebetalt universitets what ever, Derfor teaterdirektører,
  Derfor Besserwisserne, Derfor Mogens & Christansen, Derfor journalist invitere journalist mv.,
  idet fællesnævneren notorisk er, at man hiver egen fundne menings-profiler ind, som lever
  mere eller mindre af tvangens syge manifest som journalisten selv, hvormed mikrofonen 1:1
  grovudnyttes til at fastholde en fortsat korrumperet adgangsret til netop andres lommer 🙁

  Det er journalisten som har leveret den fulde magt til skattens lønnede, imens markedets
  underlagte, (læs: de hvis indkomst, beror på den frie viljes ret til at købe eller lade være), er
  trukket fuldstændig, helt og absolut aldeles ud af den systemisk konfronterende virkelighed.

 7. Af Anders Madsen

  -

  Stine Bosse har skam intet med universiteter, at gøre. Hun virker tilmed lettere ordinær.

 8. Af P Christensen

  -

  En læser er træt af at tale om “flygtninge”, men vil hellere tale om velfærdssamfundets
  forsvinden.
  Til almindelig oplysning information, kan det oplyses, at det sidste er en
  konsekvens af det første.

  Når man over 4-5 årtier har ladet sine politikere kritikløst
  importere store dele af landets sociale klienter og problemer,
  har man medvirket til velfærdssamfundets opløsning.

 9. Af L. Paitersøn

  -

  Anders Madsen.

  Forkert.. Stine Bosse, er efter min ydmyge mening, tæt på at være temmelig uintelligent.

  Den med universiteterne, teaterdirektører, journalister, og anden journalistisk inviteret,
  og deraf demokratisk undertrykkende menings-mageri var, at fællesnævneren for stort set
  100% vedkommende, består i, at her konstant er tale om personer og organisationer, som
  inviteres ind til at menings-projektere X omkring journalistens fundene væsentligheder,
  hvormed befolkningen ses demokratisk undertrykt, (især de egentlige betalere af systemet)

  Nej, gu´ fanden har den håbløst uduelige fede sæk, ved gud ingen reel basis viden & klogskab.

 10. Af Hella Djøf

  -

  Hvem ER Stine Bosse?

  Er hun indianer?

 11. Af Niels Larsen

  -

  Nej. Blot en ligegyldig, midaldrende kvinde.

 12. Af h jensen

  -

  Hvad enten det er a sh eller tante b der man ipu lerer, så er denne debat gennem ma ni pu leret. Masser af saglige indlæg skju les/sle ttes. Tamme og tand løse debatter er hvad man foretrækker. Ofte favoriseres rendyrket æ vl samt uhu mske og sk øre indlæg.

 13. Af J and

  -

  Desværre er det sådan at der er mange indlæg i adskillige aviser der bringes så der kun er adgang for abonnenter, det gælder så ikke dette, heldigt.

  Finder tit der er modepersoner der er blevet hyret af aviser til at skrive indlæg dom ikke er relevante, dette er heller ikke relevant og man kan jo ikke smide en flygtning ud, fordi vedkommende ikke har en uddannelse, det er vel også mest et spørgsmål hvor meget man er flygtning, som syrerne, men dem fra Afrika jo ikke er flygtninge men prøver på at komme til bedre stillede lande, for at skabe sig en fremtid der. Der er jo desværre grænser for hvor mange flygtninge der kan være i Europa, hele jordens befolkning kan jo ikke være her, beklager.

 14. Af h jensen

  -

  Hvis man vil vide hvad flertallet af politikerne mv. har gan i, er man nødt til at læse både bt, eb, jp, den korte, sn ap ha nen, merkels migrant krise (hos you tube/black pigeon) samt diverse bøger. Den grænseløse korruption og galskab, den voksende elendighed og den dagligt voksende trussel om forræderi, vold, mord, sygdom og unødvendig død er kommet til Danmark.

 15. Af T. Christophersen

  -

  Kære ASH. Endnu et ’spot on’ indlæg fra din side (og nej, jeg er hverken højreekstremistisk eller rygklapper J.O.H.; blot realist, og med et inderligt ønske om det bedste for Danmark og den danske befolkning)..
  Rockwool rapporten dokumenterer med al tydelighed (hvilket vi er mange, der udmærket var klar over i forvejen), at Danmark efterhånden har et tæt på uoverstigeligt problem med uintegrerbare indvandrere (både 1st og anden generation) fra en bestemt verdensdel, som er ved at nå en kritisk masse, der ulykkeligvis på sigt kommer til at indebære en total af underminering af det danske velfærds- og ikke mindst tryghedssamfund (jvf. blot seneste eskapadre fra Fribadet i Odense – toppen af isbjerget)..
  I kølvandet på ‘opråbs- brevene’ fra WWII var der en signifikant del heroiske danskere, der i konsekvens af den daværende (krysteragtige) regerings ageren besluttede at tage kampen op mod den tyske overmagt. Vi danskere udgør fortsat en majoritet i Danmark, gud-ske-lov, men tiden er ved at rinde ud, og de danske politikkerne er helt og aldeles impotente qua nationens forpligtelser i forhold til (stærkt forældede) internationale konventioner., og ingen har mod på at tage opgøret med det forældede, korrupte EU/FN bureaukrati.
  Komplottet af – jeg vil ikke bruge udtrykket ‘landsforrædere’, men det er tæt på – politisk korrekte godtroende/naive ‘tosser’, der vanen tro selv har deres helt på det tørre, burde i følge undertegnedes mening få rejst en decideret skamstøtte over sig af ‘eftersamfundet’, når moskeernes morgenbøn for alvor begynder at runge ud over det danske morgenlandskab, forstummende al fuglesang og kirkeklokkers kimen.
  Der skal ikke her nævnes navne, men Bosse/Trads/Stampe/Skipper/Zorning/Elbæk samt div teaterchefer o. lign. fra den danske ‘kulturelite’, vil jeg umiddelbart mene må ligge relativt højt på skalaen for en sådan ‘ære’. Undertegnede bidrager i al fald gerne med en skærv ‘ex ante’ til denne udødeliggørelse af danskere, der har bidraget til opretholdelse (læs: nedbrydelse) af den danske nation i en cocktail af misforstået godhed og utilgivelig naivitet,
  Budskab: enhver der ikke vil vores fælles nation; Danmark, og vi danskere, det bedste, UD AF VAGTEN. HERAUS. End of story.. Ellers vi må kollektivt begynde at tænke i de baner, der i sidste instans indebar at Danmark kom nogenlunde ud af WWII besættelsen med ‘æren’ i behold….

 16. Af Anders Madsen

  -

  L. PAITERSØN

  Jeg skrev hun var ordinær. Det udelukker ikke manglende intellekt.

  Har set et par posteringer på hendes FB og hun virker ikke særligt smart eller begavet.

  Min anke går på hun hverken er ekspert eller fremstilles som sådan. Medierne vil bare gerne have en rød kvinde der har haft et par bestyrelsesposter i erhvervslivet.

  Det er værre med personer som Hans Jørgen Bonnichsen og Lars Erslev Andersen der er ligeså glade for masseindvandringen som Stine Bosse og som medierne kalder eksperter.

  Alle ved vel efterhånden Bonnichsen løj om terrorfaren fra masseindvandringen i 2015.

 17. Af otto barreth

  -

  Underligt at de naevnte personligheder, som har talt om veluddannede indvandrere, ikke har overvejet, hvad der ville have betydet for de lande de “veluddannede” forlod.
  Det har ikke gavnet de stakkels lande mht. at forbedre livsvilkaarene for den resterende befolkning.
  Ikke blot har de vaeret lognagtige eller uvidende, men nu maa journalisterne prove at faa dem til at tale, det plejer at vaere deres hobby!

 18. Af mogens hansen

  -

  Der synes at være hundredvis af “forbudte” ord der får fi l tr et til at blokere indlæg. Og på de fleste blogs har både blogholderne og fi l tr et travlt med at sl et te løs under alle mulige påskud. Avisens egne regler om en god tone ignoreres ofte. Debatsabotører og uhu mske typer har tit frit spil. Men samlede re digering er præget af smålighed og smalsporede radikale holdninger. Og hvorfor gemmes friske, aktuelle og oplysende indlæg ofte væk under “ældre kommentarer”?

  Mediernes politik med at afspore debatterne og promovere tomhjernede, korrupte og hykleriske/forræderiske typer kan ende med at trække os alle ned i en dyb sump af idioti, løgn, ondskab og rædsel. Og i den sump er tusinder og atter tusinder af danskere allerede havnet. Det næste offer kan blive dig selv eller en af dine kære!

 19. Af jørgen christensen

  -

  Der er nu ca. en million udlændinge og indvandrere i Danmark, og iflg. diverse kilder koster de i snit 200.000 kr. pr. år når det hele regnes med. Dvs. at den samlede årlige
  udgift er omkring 200 milliarder. Et tal der forklarer hvorfor Danmark hærges af spareøvelser, lukninger og forringelser. Postvæsnet, skattevæsnet, forsvaret, retssystemet, sundhedsvæsnet, skolevæsnet og store dele af infrastrukturen og den sociale velfærd er skåret ned til sokkeholderne og befinder sig nu i en jammerlig tilstand. Noget der har påført mange danske store lidelser eller tidlig og unødvendig d ød. Mange familier er blevet smadret af partiernes politik, der ofte er både asocial og hensynsløs overfor danskerne….. der ligefrem er blevet reduceret til 3. og 4. rangs mennesker i deres eget land. F.eks. har nyankomne ind van drere nu fortrinsret til boliger, jobs, familieliv, penge, velfærd, sundhedspleje og førtidspensioner mv. Snart kan vi have “svenske” tilstande overalt i Danmark. Mængden af kri mi na li tet er mangedoblet, og det samme er mængden af familietragedier, sociale ulykker, sygdomstrusler og skan da løse “reformer” mv.

 20. Af jørgen christensen

  -

  Der er nu ca. en million udlændinge og indvandrere i Danmark, og iflg. diverse kilder koster de i snit 200.000 kr. pr. år når det hele regnes med. Dvs. at den samlede årlige
  udgift er omkring 200 milliarder. Et tal der forklarer hvorfor Danmark hærges af spareøvelser, lukninger og forringelser. Postvæsnet, skattevæsnet, forsvaret, retssystemet, sundhedsvæsnet, skolevæsnet og store dele af infrastrukturen og den sociale velfærd er skåret ned til sokkeholderne og befinder sig nu i en jammerlig tilstand. Noget der har påført mange danske store lidelser eller tidlig og unødvendig død. Mange familier er blevet smadret af partiernes politik, der ofte er både asocial og hensynsløs overfor danskerne….. der ligefrem er blevet reduceret til 3. og 4. rangs mennesker i deres eget land. F.eks. har nyankomne ind van drere nu fortrinsret til boliger, jobs, familieliv, penge, velfærd, sundhedspleje og førtidspensioner mv. Snart kan vi have “svenske” tilstande overalt i Danmark. Mængden af VOLD OG SKYDERIER I GADERNE OG MEGEN ANDEN KRIMI NALITET er mangedoblet, og det samme er mængden af familietragedier, sociale ulykker, sygdomstrusler og skan da løse “reformer” mv. Alt i alt er der tale om en FORRYKT, KATASTROFAL OG DØDSENSFARLIG SAMFUNDS-UDVIKLING…

 21. Af L. Pedtersøn

  -

  @ Anders Madsen.

  “Jeg skrev hun var ordinær. Det udelukker ikke manglende intellekt”.
  Svar ordinær er = 96 IQ i DK, 96 IQ, er højere rangerende end “manglende” målt i det ordinære
  Nej, problemet er, at Bosse, tydeligvis ej har evnen til at forstå: flerstrengede kompleksiteter, omsat i velfungerende helhedsformat, hvilket blev konstateret da hun var adm. direktør i Tryg

  Dvs. når man 1:1 omsætter Radikalsk indvandre, samt grøn politik i en virksomhed, som man
  ved her er voldsom modstand over for, tvinges kunden til at tage ideologisk stilling over for
  virksomhedens tilbudte produkt (FØR) købet finder sted, hvilket levere indtægtstab i helhed..

  Om det er vedkommendes noget korpulente statur, og derned øget muskelmasse, som igen
  afkræver øget ilt-mængde, som derved stjæles fra det neurale netværk, vides ikke, men kan
  blot konstaterer, at denne Stine Bosse, er et komisk og “kunstigt skabt” medie fænomen. Slut

 22. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Ud fra Rockwools vedlagte rapport kan man læse:
  1. Lang videregående uddannelse
  A. 11% af danskere har lang videregående uddannelse.
  B. 27% af vestlige indvandrere har en lang videregående uddannelse.
  C.. 14% af ikke vestlige indvandrere har en lang videegående uddannelse.
  D. 5% af flygtninge har en lang videregående uddannelse.
  2. Mellemlang uddannelse.
  A. 21% af danskere har mellemlang uddannelse
  B. 21% af vestlige indvandrere har mellemlang uddannelse.
  C. 15% af ikke vestlige indvandrere har en mellemlang uddannelse.
  D. 10% af flygtninge har en mellemlang uddannelse
  3. Faglig uddannelse
  A. 38% af danskere har en faglig uddannelse
  B. 23% af vestlige indvandrere har en faglig uddannelse
  C. 20% af ikke vestlige indvandrere har en faglig uddannelse
  D. 14% af flygtninge har en faglig uddannelse.

  Til sidst nævnes hvor mange procenter af ABCD kun har Grundskoleuddannelse.
  A. 19% af danskere har kun grundskolen
  B. 7% af vestlige indvandrere har kun grundskolen
  C. 32% af ikke vestlige indvandrere har kun grundskolen
  D. 53% af flygtninge har kun grundskolen
  ASH har givet link til tabellerne i teksten.
  Det vil sige vestlige indvandrere har højere frekvens af lang videregående uddannelse end danskerne.
  Det vil sige at ikke vestlige indvandrere har lidt højere frekvens i lang videregående uddannelse end danskererne. Men oversigten viser også, at 32% af ikke vestlige indvandrere kun har grundskolen og 53% af flygtninge kun har grundskolen.

 23. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Diskussioner om andre menneskers intelligens afslører desværre ofte enten et uempatisk, eller et ubegavet menneske.
  I min sparsomme fritid arbejder jeg med udviklingshæmmede. Her er der næsten aldrig konflikter. Det er når IQ kommer over 83-85 IQ, at konflikter skabes. Det er den nedre del af det man kalder normalbegavelsen.

  J Pedtersøn, Anders Madsen og Jørgen Christensen.
  Jeg tror nu nok Stine Bosses intelligens ligger over 100 IQ. Derimod tror jeg jeres ligger omkring 85 IQ hvis I mener, at Stine Bosses kropslige form har noget at gøre med hendes intelligens. Jeres udtalelser viser med al tydelighed jeres manglende respekt for kvinder. Anders du har længe været lidt frodig. Gør det dig dum? Er du ikke bare en konservativ mand, der godt kan lide mad?

  Det er muligt, at Stine Bosse har fejlskudt antal uddannede flygtninge. Det ser ud til at regeringen også har gjort det. Med Rockwoolfondens tal ved vi, at uddannelse af indvandrere straks skal i gang.
  Hvis vi ikke gør det bliver det endnu dyrere i længden.

 24. Af bent andersen

  -

  Den radikale rosa abrahamsen er ikke selv ret klog. Det er man ikke som radikal. Derfor burde rosa afholde sig fra at ville belære andre. De radikale er alle kortsynede og uden overblik. Enkelte er dog især korrupte. Men i samlet flok er de et sammenrend af landskadelige og folkefjendske typer. De tre nuværende radikale partier, LA, de alternative klap hatte og jelveds/zenias parti er tre partier der ligesom enhedslisten mfl. går ind for ræd selsfulde pladderhumanistiske “svenske” tilstande. Se den korte, snap hanen og “merkels migrant crisis” på you tube.

 25. Af Orla Guude

  -

  Hvis Stine Bosse vil se alle dem som holder af hende og som elsker at høre hende tale, skal hun bare stille sig op i sit badeværelse alene og med front mod spejlet.
  Hendes største problem i den situation er de overvældende klapsalver og hurraråb hun vil blive mødt af i lokalet.

 26. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Bent Andersen
  Jeg må bedrøve dig med, at jeg ikke er radikal. Jeg er også en af de 27% vestlige indvandrere med lang videregående uddannelse.
  MVH R. Harald.

 27. Af Integrationsoptimismens fallit | Værdikampen

  -

  […] desto mindre hævdede både Stine Bosse og en lang række eksperter, at den gruppe havde gode kompetencer og stort integrationspotentiale. Fakta er, at de er blandt de […]

Kommentarer er lukket.