København har et romaproblem – løs det

Af Anne Sophia Hermansen 58

København tiltrækker hvert år et stort antal romaer og udenlandske hjemløse, og det er et problem. For det er langt fra alle, der lever af at sælge plastikindpakkede sigøjnerroser og synge vemodige østeuropæiske folkeviser, hvorefter de tjekker ind på et herberg og sover sødt under et stort håndbroderet sjal.

Sidste år sigtede Københavns Politi et rekordstort antal romaer for at tigge og begå kriminalitet, og cykler man for tiden gennem København ved nattetide, er det svært ikke at støde på romaer i lejre og grupper, på bænke, i parker, grønne områder og i tunneller.

Det er det også i dagtimerne. En dag jeg løb rundt om søerne, var jeg ved at løbe ind i en roma-dame, der pludselig satte sig ned og tissede på stien. Jeg er blevet mødt med tilråb som ”pussy” fra mændene på bænkene, af anmassende tiggeri og mens jeg boede på Nørrebro, var der problemer med ”flaske-mafiaen” – med voksne mænd, der passede børn op og tog poser med tomme flasker fra dem. Og vi havde da også indbrud i vores hjem – som så mange andre – ligesom det ikke hørte til sjældenhederne, at folk fortalte om indbrud i gårde, gennemrodede skraldespande og efterladt affald og afføring på jorden.

Overborgmester Frank Jensen har flere gange bebudet, at der må gøres noget ved problemet, og det er de sikkert enige med ham i i Trinitatis Kirke. Her tilbydes kirkepersonalet nu vaccinationer mod hepatitis, fordi pladsen omkring kirken bruges som toilet. 20-25 romaer har slået lejr på pladsen, og kirkens medarbejdere må hver morgen fjerne ekskrementer, madrasser og papkasser i en påtrængende stank af urin.

Alene i april har Københavns Politi modtaget 60 henvendelser fra borgere, der har følt sig utrygge eller generede af udenlandske hjemløse. Til sammenligning modtog politiet hele sidste år 329 anmeldelser. Lad os gætte på, at det antal bliver slået i år.

Så hvad er løsningen? Skal der opsættes festival-toiletter i parker og på offentlige pladser, så hjemløse romaer (og danske fulderikker) kan forrette deres nødtørft? Skal vi som forsøgsordning indføre et kontantløst pantsystem, så færre bliver tiltrukket af at komme hertil og ernære sig som flaskesamlere? Og var det ikke en idé, at politiet i højere grad rykkede ud og ryddede romalejre, når nu de har lovhjemmel til det? Begynd gerne med Østre Anlæg i København, der har fået tilnavnet Østbande Anlæg.

Endelig skal kriminelle romaer selvfølgelig udvises, ikke mindst dem, der render rundt og afpresser uskyldige hjemløse.

Hvis vi ønsker at bevare vores samfund som det, vi kender og elsker, er det i det hele taget nødvendigt med mere politi, klare regler, konsekvens og kontrol med, hvem der opholder sig i vores land – og hvorfor.

Og til jer, der synes, det er synd for de stakkels romaer: I skal være velkommen til at invitere dem hjem og lade dem bruge jeres toilet, køkken, havetrampolin og gæsteværelse. 

58 kommentarer RSS

 1. Af Jørgen F.

  -

  Det er formentlig det problem svenskerne har haft i årevis, der med grænsekontrollen over Øresund nu for alvor er flyttet til Danmark.

  Så må vi bare sætte klodsen i mod grænsen til Tyskland – for alvor sætte klodsen i. .

 2. Af Niels Juul Hansen

  -

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/politiet-vi-er-magtesloese-overfor-roma-problem/6232305

  Ja, ASH, det må nogen gøre noget ved.

 3. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Er nødvendig med nye regler for Rumænien, Bulgarien og andre østlande. Den fri bevægelse må stoppe for disse lande. Eneste mulighed. Også fra israel.. 🙂

 4. Af J. Hanse n

  -

  Jeg er blevet mødt med tilråb som ”pussy” fra mændene på bænkene.
  Skriver ASH.

  Det bør ASH nok tage som en venlig kompliment.
  Er Roma`erne ikke EU borgere.
  Så har de naturligvis lov til at opholde sig i Danmark.
  Og berige vort land.
  Begår nogle af dem imod forventning kriminalitet.
  Så er dette en opgave for politiet.
  Som har store resourcer.
  Så store at de må bruges til f.eks. unødvendig grænseovervågning.

 5. Af Ib Kyv

  -

  Stort set alle lande, hvor der bor romaer og sintier har et “romaproblem”. Sintier og romaer kom til Europa fra Pakistan, for omkring 600 år siden, og de er stadigt ikke blevet integreret, fordi de ikke vil intergreres… Deres kaotiske stratenrøver-“kultur” er inkompatibel med egentlig civilisation.

 6. Af Rosa Olsen

  -

  @J. Hanse n

  Selvfølgelig mener du dét.

  Ingen havde ventet andet fra en halvsenil, stalinistisk liderbuks, der må nøjes med slidte og sædplettede pornoblade…

 7. Af Martin Madsen

  -

  Det er vist hele Danmark der har et problem – de er i hvert fald også fast inventar her i Aalborg.

 8. Af Niels Larsen

  -

  Problemet løses let: stress romaerne 24/7/365.

 9. Af Niels Larsen

  -

  Problemet løses let: stress romaerne 24/7/365.

 10. Af S Jensen

  -

  @ Rosa Olsen
  Fin kommentar du har til J. Hansens virkelighedsfjerne kommentar. 🙂
  Hvis denne J. hansen syntes så godt om de romaerne, kunne vi jo spørge J Hansen, hvor tit han give romaer penge og inviterer dem hjem til sig selv. Når J Hansen er så begejstret for romaer syntes han sikker også deres kriminelle aktiviteter er helt OK.
  Romaer hører ikke til vores land. Vi vil ikke finde os i deres kriminelle aktiviteter.

 11. Af I. Hansen

  -

  Den fri bevægelighed er jo fantastisk (ironi).
  Ingen kan hjemsendes uanset hvad…..og hvis – så valser de jo bare tilbage igen til DK.

  Hvorfor er politikere (i både eu og Dk) så fanatiske om at bevare Shengen? ….det er jo stupidt, og borgerne i alle fungerende eu lande er stærke modstandere (Brixit mf).

  Intet bliver løst før Shengen ophæves !!!!.

 12. Af Mette T

  -

  Eftersom der ikke bliver gjort noget fra politisk hold, er forklaringen vel, at politikerne enten ikke ser behovet for handling eller er tilfredse med at være politikere af navn, men ikke også af gavn.

 13. Af Anna Balla

  -

  De cigojner fra Rumænien er ikke hjemløse de har bil, hus,heste familie og børn i Rumænien de er turister som kommer med Ruter Buser med kun og kun med et enester grund for at gøre ondt i den danske samfund.

 14. Af M Jørgensen

  -

  I november 2016 havde AMJ et indlæg på sin blog Frank og flaskerne hvor problemet med de tilrejsende blev bagateliseret.
  Vi skulle være glade for at de var med til at holde byen ren, måtte vi forstå.
  Men for alle os som dagligt oplever deres tilstedeværelse i det offentlige rum er det en kilde til irritation at opleve deres anmasende adfærd med betleri og forsøg på svindel og tyveri.
  Flere af byens parker og grønne områder bærer også præg af deres tilstedeværelse ved tilsvining og nødtørftig oprettede sovesteder.
  Og problemet med de tilrejsende romaer vil stige hen over sommeren, hvis vi så ovenikøbet begynder at servicere dem med faciliteter efter behov har vi legaliseret deres tilstedeværelse .
  Det er ikke nok at politiet bortviser dem fra et område for efterfølgende at se at de slår sig ned et andet sted.
  Det eneste man efter min mening kan gøre er at lukke fuldstændig af ved grænsen så må politikerne tage slagsmålet med EU om hvem der skal tillades indrejse og på hvilke betingelser.

 15. Af otto barreth

  -

  Hvordan kan man formode at Frank Jensen foretager sig noget som helst?

  Hele byer er en stor svinesti, han og hans folk lader blot staa til.

 16. Af Anni Grimm

  -

  Tak til Anna Sophie Hermansen for at tage bladet fra munden og i utvetydige vendinger beskrive den virkelighed, der udspringer af romaernes indtrængen på dansk territorium.
  Hvor står det skrevet, at danskerne skal blive ved med at fremstå som naiviteten selv, og finde sig i ulækkert svineri

 17. Af Anni Grimm

  -

  Tak til Anna Sophie Hermansen for at tage bladet fra munden og i utvetydige vendinger beskrive den virkelighed, der udspringer af romaernes indtrængen på dansk territorium.
  Hvor står det skrevet, at danskerne skal blive ved med at fremstå som naiviteten selv, og finde sig i ulækkert sygdomsfremkaldende svineri på egen jord, foruden kriminalitet på mange måder.
  Hvis politikerne mangler vilje og mod til at løse problemet ved roden (læs: EU) så at sige, så må danske borgere mande sig op og FORLANGE handling – inden vores dejlige land bliver kørt helt af sporet. Der er mange måder at besætte et land på.
  Nu må nok være nok med romaer, såkaldte flygtninge og andre, der ødelægger Danmark og nasser på velfærdssamfundet.
  De særligt “barmhjertighedssøgende” kan til en start påtage sig at samle skidt og affald og rengøre efter romaernes middelalderlige afføringskultur.

 18. Af Nikolaj Kyndby Hentzen

  -

  Så hvad er løsningen? Udvis dem til Tyskland? Sverige? Rumænien? Problemet bliver jo bare flyttet rundt. Romaer er jo ikke et nyt problem i verdenshistorien. Men man kan jo selvfølgelig prøve den taktik en østrigsk amatør kunstmaler forsøgte i 30’erne og 40’erne med nogle velbevogtede lejrer til dem alle sammen.

 19. Af Jacob Schønberg

  -

  I andre lande vil personer der sviner og generer borgere blive afhentet af politiet og anden gang vil man blive kørt meget langt væk.

  Romaerne er her fordi de er inviteret af slægtninge og fordi det er nemt at leve på gaden her.

  Men de er her også fordi vores politi ikke længere er effektivt .
  Politiet er jo udenfor kritik og konkurrence!
  1 Først skal politiet fratages alle ikke politimæssige opgaver. Køreprøver , udlændingekontorer osv skal varetages af kommunerne

  2 derefter skal Politiets effektivitet til stadighed måles og vejes !

 20. Af T Clausen

  -

  Interessant betragtning må man sige ASH.
  Jeg vil blot tilføje en lille historie fra det virkelige liv i den indre københavnske institutionsverden. Hver morgen min kone møder ind ses der efterladenskaber fra romaner og i den senere tid undlader de at forlade områderne indtil børnene kommer ud og leger. Politiet reagerer kun hvis de kan tage romanerne på fast gerning, hvilket disse er udmærket klar over. Således forsvinder de så snart de føler sig opdaget.
  Denne tendens har eskaleret i de senere år.

  Hvorvidt problemet ligger i EU’S åbne grænser eller i den manglende håndtering fra det Københavns politi skal jeg ikke være dommer over….
  Men skal vi starte et sted kunne det være rart hvis politiet brugte deres energi lokalt og engagerede sig i de små, og sikkert set med deres øjne, ubetydelige ting.

 21. Af Kim P. Ols en

  -

  Det er ikke mig som indsætter syge og perverterede indlæg i navnet Rosa.

 22. Af Per Lundholm

  -

  @ Nikolaj Kyndby Hentzen

  De fleste af dem taler ikke dansk, og har ingen uddannelse, og har derfor ikke en realistisk mulighed for, at klare sig i Danmark, uden at begå kriminalitet, eller ved at tigge.

  Men de kommer jo netop heller ikke for at søge reelt arbejde, for de véd, at de ikke er kvalificeret til det; i “bedste” fald tager de sort arbejde.

  Derfor skal de ganske enkelt tvinges til, at rejse hjem til deres hjemland, når de har været her i nogle måneder – hvor mange kan diskuteres – uden at søge, eller få arbejde.

  Meningen med EU er ikke, at vi skal kunne eksportere vores sociale problemer til andre EU-lande.

  Formålet med Schengen-aftalen er, at give arbejdssøgende mulighed for, at søge arbejde i andre EU-lande; ikke at give tiggere mulighed for at slå sig permanent ned i andre EU-lande for at tigge – eller begå røverier mod hjemløse…

  Din nazi-retorik er komplet malplaceret, og dybt usympatisk.

 23. Af I. Hansen

  -

  @ Per Lundholm.
  Shengen fungerer ikke efter hensigten !
  Sociale problemer kommer TIL dk.
  Folkevandringer kommer TIL dk (bl.a.).
  Kriminalitet mm kommer TIL dk.
  Jobs kommer UD af danske hænder hænder
  Osv osv osv PGA Shengen !!!!

  Shengen UNDERgraver eksistensen af eu !!
  Eu landene et ALT for forskellige til en SHENGEN !!!

 24. Af J Juhl

  -

  Det er selvmodsigende at kræve det samfund vi kender bevaret, når det ikke har eller vil løse nogen af de problemer vi står i. Vi må se i øjnene at det kendte samfund, har spillet fallit og skal gennemgå store forandringer, hvis derouten ikke skal fortsætte. Der blir ikke plads til fine fornemmelser, men hårdt arbejde. Smagsdommeriets tid skal væk og problemer skal behandles rationelt.
  Vi må ta et opgør med den politiske Union og forældede konventioner, som skal omformuleres. Når dette er gennemført skal vi ha mere direkte demokrati og dermed mindre centralisme.

 25. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Nikolaj Kyndby Hentzen

  Tager du gas????

 26. Af Peter Sangiorgii

  -

  Endnu et eksempel på politisk handlingslammelse og uduelige embedsmænd (politiet). Forbyd tikkere og send disse forbrydere ud af landet. Hvem betaler prisen? Det gør lovlydige borgere det igen er til grin.

 27. Af Peter Olsen

  -

  Ofte når vi kommer kørende ind i Malmø til fyraften, så ser vi rumænske busser proppet med mennesker.
  Så er der roma vagtskifte, både i DK og SE. Ligesom et hvert andet arbejde.
  Det er tydeligt, at de ikke bor her mere end en periode, hvor de er oppe og “hente” alt hvad de kan med hjem.
  Uden for supermarkederne ser man ofte naive personer, typsik de ældre komme og aflevere en madpakke til romaerne. Den der afleverer ser mere lykkelig ud end modtageren. Det giver åbenbart et voldsomt endorfin kick, at være i fantasien om at man lige har gjort en barmhjertig handling, til en virkelig svært overvægtig roma kone som sulter.
  Nogle får det samme kick ud af det når de demonstrerer eller skriver følelsesladet på Facebook, uden et sekund at have tænkt sig at finansiere det ud af eget budget på sin offentlige ydelse. Humaniser på andres budget, det må virkeligt give et kick og en følelse af at være et godt menneske åbenbart. Men det er da forsøg på bedrageri igennem i 3 person, når romaerne vækker de svages følelser på denne måde.
  Problemet er så endnu større når folk i humanistiske partier med “adgang til offentlige budgetter”, også får et personligt kick ud af at udløse midler til at tiltrække, fastholde og udbygge tilrejsen af EUs fattigste nomader som har været på rejse i hundredvis af år. Så får man en opkoncentrering lige midt i et system, som slet ikke er bygget til at håndtere den mentalitet og adfærd, som disse mennesker har. Og tilmed i en volumen der er næsten uoverskuelig.
  Danmark har ikke økonomi til at brødføde hvem som helst som har valgt at leve på denne måde igennem generationer. Når mennesker vælger at slå sig midlertidigt ned hvor de kan leve i parker, besørge på gaden, fuske, tuske, stjæle og lever på denne måde, hvorfor er det så lige pludseligt ikke legalt at yde modstand imod det?
  Hvorfor skal forvildede humanister der ikke har kontrol over deres følelsesliv absolut konstant fylde debatten, hvorfor udvise medmenneskelighed over for de som udnytter alt det, som vi og vores forfædre har bygget op med hårdt arbejde, skatter og afgifter. Det er da en hån.

  Hvorfor er det at vi konstant lader vores politikere føre neutral politik, og aldrig rigtigt tør tage et standpunkt og undskylder sig med vage henvisninger til EU, selv om vi alle er fuldstændigt bevidste om at det her går ikke i længden.
  Er der så en politikker en gang imellem der tager en beslutning, og gør noget for landet, lader man et par hundrede emotionelt traumatiserede pladder humanister fylde avisernes overskrifter, i stedet for at borgerne fra det store tavse flertal står lidt frem og bakker op.

  Med mindre vi bakker de modige politikkerne op, “så kommer der ikke nogen og får problemerne til at forsvinde”.
  Døren ved grænsen er virtuelt fjernet af EU så vi kan mærkeligt nok ikke lukke den fysisk, ikke engang Englands protestudmelding havde nogen effekt på Europas frivillige masse psykotiske diktatur. Det blev bare værre.
  Og politikkerne tør ikke føre politik for folkets bedste, og du skal bare se at betale din skat.

  Jeg bor i Malmø og betaler 100% skat i DK, og på trods af det må jeg ikke stemme. Så jeg kan ikke hjælpe Danmark, systemerne kan ikke bare ændres, for det er der ikke stemmer eller popularitet i. Jeg kan ikke stemme, men en Polak kan få børnepenge med hjem.
  Hvad har du valgt at gøre, vil du bevare det vi har, eller skal vi lade det smuldre væk?

 28. Af Palle Huld

  -

  Fjern først de Danske politikere, ellers hjælper det ingenting,

 29. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Løsningen er måske, at indhegne anvendelige arealer indrettede med WCer og bad og overdækkede opholdsarealer/evt. containere og derved give hjemløse adgang til en slags overvågede campingpladser, d.v.s. opholdsarealer, der kræver ID. Vi kommer ikke hjemløsheden til livs på den måde, men vi kan undgå , at mennesker bliver rullede for kontanthjælpen.

  Med arbejdsstyrkens frie bevægelighed, kan vi ikke undgå romaer, rumæner og østeuropæer.

  Romaerne er så dygtige tyve, at man næsten kan beundre behændigheden. Jeg har selv fået stjålet en taske, hvor jeg sad på taskens rem og alligevel lykkedes det dem at stjæle tasken, ved at skubbe til mig på stolen. Det var først da jeg skulle til at betale min kaffe, at jeg opdagede, at jeg var blevet bestjålet.

  Politiet kunne oplyse mig, at bagmændene havde ansat professionelle unge mennesker, ganske pænt klædte, til at stjæle.

  Min datter har senere fået stjålet sin rygsæk med med en dyr computer mm, på en cafe. Tasken havde hun placeret imellem benene på sig, på gulvet. Rumænerne er rene kunstnere i tyverier.

  Se filmen om bagmændene i Rumænien, den har været på DR.

 30. Af Nikolaj Kyndby Hentzen

  -

  @ Per Lundholm

  Problemet med Roma’er er jo at ingen vil have dem. Schengen samarbejdet og åbne grænser har selv sagt ikke hjulpet. Der er nu to slags:
  Busser med østeuropæere (romaer eller andre – don’t know) som kommer her med et formål og er sat i system – sikkert af nogle bagmænd et sted i østeuropa. Det er relativt nyt og skyldes de åbne grænser.
  … og de mere traditionelle romaer som vi har set i århundreder.

  Uanset hvad er det en flok mennesker som ernærer sig på – skal vi sige: utraditionel vis.

  Du kan flytte problemet rundt og det har været flyttet rundt i århundreder, men uanset hvad flytter du det bare og det vil komme igen med mindre vi bygger en mur og har miner, pigtråd og vagter ved alle grænser. Kun folk med pas og visa kommer ind og bevogtningen skal være benhård. Det er nok ikke gratis.

  En anden mulighed er at spærre hele bundtet inde i lejre efterhånden som man støder på dem. Man behøver jo ikke gasse dem – blot opbevare dem på livstid. Ved ikke hvem der skal betale.

  …savner lidt at folk kommer med andre realistiske løsninger. Det er superlet bare at være forarget og sige at nogen burde gøre noget og det er schengens/EU/politikernes skyld.

 31. Af Martin Madsen

  -

  @Nikolaj Kyndby.

  Sammenhængen er jo, at siden Rumænien blev en del af EU, og vores grænsekontrol blev opgivet, så er problemet opstået.

 32. Af Niels Andersen

  -

  Romaer og andre østeuropæisk tyveknægte og sortarbejdende løntrykkere har fri adgang til Danmark via EU’s åbne grænser, frie bevægelige m.m., og det kan vi kun stoppe ved at meld os ud af EU? Indtil da vi indfører midlertidig grænsekontrol, hvor østeuropæere, flygtning og migranter bliver afvist medmindre, at de har en gyldig og lovlig grund til ophold i landet. Det sidste burde ikke være tilfældet.

  Hvis de forsøger at snige sig ind under dække af turister, så må de fremvise hotelreservationer, kontanter, gyldige kreditkort o. lign..

  Hvis udlændinge tages i at begå kriminalitet, så skal de udvises øjeblikkeligt, og de samme gælder udlændinge, som sover i gader, stræder osv.

  Globaliseringen behøver ikke omfatte en voldtægt og udplyndring af vores samfund ved tilrejsende fattige, lavintelligente og uuddannede lykkejægere.

 33. Af Niels Andersen

  -

  Romaer og andre østeuropæisk tyveknægte og sortarbejdende løntrykkere har fri adgang til Danmark via EU’s åbne grænser, frie bevægelige m.m., og det kan vi kun stoppe ved at meld os ud af EU? Indtil da vi indfører midlertidig grænsekontrol, hvor østeuropæere, flygtning og migranter bliver afvist medmindre, at de har en gyldig og lovlig grund til ophold i landet. Det sidste burde ikke være tilfældet.

  Hvis de forsøger at snige sig ind under dække af turister, så må de fremvise hotelreservationer, kontanter, gyldige kreditkort o. lign..

  Hvis udlændinge tages i at begå kriminalitet, så skal de udvises øjeblikkeligt, og de samme gælder udlændinge, som sover i gader, stræder osv.

  Globaliseringen behøver ikke omfatte en voldtægt og udplyndring af vores samfund af tilrejsende fattige, lavintelligente og uuddannede lykkejægere. Det omfatter også de mange ikke-vestlige flygtninge.

 34. Af P Jens en

  -

  AF ROSA OLS EN – 21. MAJ 2017 9:30

  Normalt indsætter denne “Rosa” sine perverse fantasier om børnesex.
  Under navnet “Kim”

 35. Af Hr. J H.

  -

  København har været en møjbeskidt by i årtier.
  Det har københavnerne klaret fint selv.
  Uden hjælp af Romaèr.
  Men nu skal de så have skylden.
  København er ikke en by, som man opholder sig i frivilligt.

 36. Af Mette Aakerberg

  -

  Så længe I stemmer på de gamle partier, beder I om mere af det samme, så det bliver værre endnu, meget værre. Tag jer for hulen sammen og stem på Nye Borgerlige næste gang.

 37. Af Svend Petersen

  -

  København har et jyde problem.
  Vi har et akut behov for at begynde og depoterer dem.
  Start kreaturvognene så vi kan sætte disse fremmedelemneter for den københavnske kultur, på dem.

 38. Af Bo Nielsen

  -

  Hold byen ren følg Hr J H og ligesindet til toget- god tur hjem og kom ikke igen.

 39. Af gerd larsen

  -

  Altid racistiske definationer af medmennesker. Lær det nu for helvede! Tag et aftenskole kursus eller noget andet, jeg er træt af uvidenhed udi hvad racisme er….Bonderøv!

 40. Af Palle Huld

  -

  Mette Aakerberg: Og hvad har Ny Borgelige så tænkt sig at gøre, udover at sige: Hvis vi havde flertal såååå. og øv bøv.

  Den sang har vi hørt far DF til uendelighed.

  Hvis man vil fremstå som et seriøst og meningsfuldt alternativ, skal der altså meget mere til end floskler og propaganda. F.eks, politi anmeldelser af de eksistrende politikere. Og der er Guderne skal vide nok at anmelde dem for.

  Ny Borgelige er bare en total efterligning af DF. uden noget som helst konkret.

 41. Af F Jen s en

  -

  AF BO NIELS EN – 21. MAJ 2017 19:48

  Hvem sviner mest?
  Bo Nie lse n eller tres romaèr?

 42. Af Jan Petersen

  -

  Hele ideen med projekt EU er individers fri bevægelighed indenfor EU. Det gælder ALLE – romaer, IT-eksperter, sigøjnere, ludere, lommetyve, professorer, osv osv. Jeg er bestemt ikke tilhænger af det system, Men ophæver man nationale grænser, har det selvsagt en konsekvens. Evt udvisningsdomme indenfor EU er naturligvis en fis i en hornlygte. Jeg mener, hvor skal udvise nogen til – indenfor EU – en umulighed 🙂

 43. Af Hul igennem?

  -

  -Velkommen til det virkeliggjorte Junckers Congo. Det er dig der skal betale.

 44. Af Jan Petersen

  -

  Apropos Juncker, se lige keglen her – pissefuld og på rulleskøjter.

  “Jean-Claude Juncker drunk and bitch slaps leaders”
  https://www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

 45. Af Flemming Dahl

  -

  Snak,snak,snak.Det er det danskerne er bedst til.Ingen handling. Har netop her i USA, på en plads set 2 unge,hvide mænd oppe at toppes.Politiet ankommer og løber dem op. Håndjern på dem begge omg. Ned at sidde på kantsten med 15m mellemrum til situationen er afklaret. Ikke det pædagog- og rundkredssnak som i DK, som tåbelige politikere har pålagt politiet.

 46. Af Arne Hornborg

  -

  Problemerne med romaerne løses bedst ved konsekvens og fasthed.
  Danmark skal over for EU udvise det fornødne mod og handlekraft.
  Sige klart fra. Romaernes skandaløse opførsel det VIL vi danskere ikke finde os i.
  Dét har aldrig været meningen med ,,Arbejdskraftens frie bevægelighed”.
  Disse uønskede personer, romaer, andre kriminelle, løsgængere m.v. SKAL det være Danmarks ret til at udvise. Hvor står det egentlig at det ikke er?
  Romalejrene med al deres svineri skal bremses omgående.
  I de belastede områder skal der oprettes et statsbetalt vagtkorps, der forhindrer at der overhovedet oprettes disse uhumske lejre. HVIS, så skal de ryddes omgående.
  Omkostningerne? Garanteret lavere end at VI bliver ved med at finde os i arbejdssky, kriminelle, uønskede, uhumske personer.
  VI danskere (regering og folketing?) skal have mod til at tage et eventuelt slagsmål med EU samt alle de øvrige ,,humanitære frelste organisationer”.
  Fortæller kort og klart, at nok er mere end nok. VI bestemmer selv her i Danmark.
  Har regeringen helt vore retsforbehold?
  Det samme med vor nødvendige grænsekontrol. Danmark beholder græsekontrollen indtil EU klarer den misrøgtede opgave med at bevogte EUs ydre grænser. Klarer de opgaver med at bremse flygtningestrømmen.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 47. Af Arvid Holm

  -

  Børn i husvilde og kriminelle familier kan med fuld ret tvangsfjernes af hensyn til børnenes tarv.
  Hverken EU eller menneskerettighedsorganisationer eller fru Sørensens kat vil finde tungtvejende grunde til indsigelser.
  Etablerer samfundet derfor tilstrækkelige faciliteter til tvangsfjernelse, står familierne overfor et valg, der vil løse problemet for samfundet.
  Enten opfører familierne sig acceptabelt.
  Eller de må rejse, fordi de vil beholde deres børn.

 48. Af Ulla Nielsen

  -

  @J. Hansen. Hvad EU taler om, er arbejdskraftens fri bevægelighed. Og tiggere og flaskesamlere er vel ikke “arbejdskraft”? Vi har ikke et Europas forenede stater med samme regler som i USA. Udvisningsdomme sker kun ved meget grov kriminalitet. Men det er jo forbudt i Danmark at campere hvor som helst. Så der er vel lovhjemmel for at sende dem hjem på dette grundlag, hvis de f.eks. vil sige, at de ikke har råd til at betale for overnatning.
  Så synes jeg i øvrigt, du skal overlade det til andre, hvad de synes om at blive råbt ad.

 49. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ja, der er fri bevægelighed for arbejde – ikke for tyveknægte, så de bør kunne sendes hjem til det land, de kommer fra, også inden for Europa. Længere er den ikke, så de skal stoppes hurtigst muligt, så det kan signaleres til de romaer, der evt også kunne finde på at komme og svine til.

  Men fejlen er nok, at de fra begyndelsen i deres ‘hjem’-lande blev ugle set og ingen ville ansætte dem eller hjælpe dem i øvrigt. Så – det er disse landes pligt og stadig. De har været med til at fremelske en sådan kultur – i alt fald fået ført den videre.

 50. Af Hr. J H

  -

  The two young Gypsy cousins, Violetta and Cristina, were offering small, cheap trinkets for sale.

  With the sea just a stone’s throw away, they did what all children would have done: run into the water to cool off. Instead, they ran to their deaths. The photos in the newspapers were taken when it was too late: you could just make out the feet of the two girls poking out from under a beach towel, with which someone had pitifully covered the lifeless corpses. These sad and horrible photos show us something else, however: sunbathers who continued to lie on the beach, perhaps even irritated by the sight cluttering up the sand.

  It is these images which we never wanted to see of our city. We are saddened not only by the two bodies under the beach towels, but by the people who make up the backdrop, people who didn’t act and didn’t feel remotely concerned.

  Turning the other way or minding one’s own business can, at times, be more devastating than the event itself.

  Indifference is not an emotion for human beings – and it should be even less so when faced with Violetta and Cristina, already scarred by a life of hardship and weakened by the prejudices that must have been difficult to bear at their age.

  It is time for Naples to face up to facts. In a community so generous and rich in humanity, we don’t want indifference to land us with a new – and more serious – emergency [than the rubbish crisis which submerged Naples]… The city is undoubtedly cleaner and more presentable. But the Church has the duty to look into the soul of its children.

  And if it sees indifference growing, everything can become irreparably dirty. Violetta and Cristina are asking us, as they have every right, to look into the soul … of Naples.

  Cardinal Crescenzio Sepe is the Archbishop of Naples

Kommentarer er lukket.