Facebook er en jubelfest for livsløgnere

Af Anne Sophia Hermansen 40

Vi har alle lært, at problemer hedder udfordringer på moderne management-dansk. Vi ved, at folk, der er “på udkig efter nye muligheder”, er blevet fyret, og at par, som er “vokset fra hinanden”, er holdt op med at knalde for flere år siden. Vi ved, at “du holder dig godt” er en anden måde at sige “du er blevet gammel” på, og at virksomheder på jagt efter en troldmand, blæksprutte eller ninja i virkeligheden søger en arbejdspsykopat, der kan holde til, at det hele sejler.

Virkeligheden forskønnes, fordi den er grim, og mange bekender sig til positiv tænkning, fordi de håber, at der er en mening med alt det forfærdelige. At universet har en plan med dig. Også med at du får kørt dine ben over af et tog, og dagen efter får dit øre spist af en schäfer.

Men universet er ligeglad med os alle, og der findes ingen højere mening. Og hvis vi løj lidt mindre, også for os selv, ville verden være et meget bedre sted. Særligt den verden, der udfolder sig på Facebook og Instagram, hvor filtre kan gøre dig 20 år yngre, og den rette vinkel få dit liv til at fremstå perfekt, selv om det så langt fra er tilfældet.

Det er meget sjældent, at vi viser hinanden vores almindelige og halvgrimme liv på sociale medier – i stedet lever mange af os et liv baseret på den ene retoucherede løgn efter den anden. Vi fortæller om alle vores sejre og børns 12-taller på Facebook, mens vi på Instagram viser, hvor fotogen vores mad, hjem, familie og venner er. De færreste tager billeder af deres tømmermænd eller rodede lejlighed, og endnu færre lægger jobafslag, overtræk, ydmygende sms’er eller henstillinger fra skolen på de sociale medier. Medmindre det hele er betrukket med et overskudsagtigt humoristisk filter.

Abonnerer man på en gammelmarxistisk tankegang, er der meget ”skin” og meget lidt ”virkelighed” over de sociale medier, og det ved de fleste af os godt. Men har vi husket at fortælle vores børn det?

Det kan jeg godt komme i tvivl om, når jeg læser statistikker over, hvor stressede unge er i dag, statistikker over spiseforstyrrelser, selvskadende adfærd og søgningen til psykologer. Alt dette er i vækst, og det er naturligvis ikke kun de sociale mediers skyld. Men årsagen skal også findes her. For det er her, de andres ben bliver glatte som hotdogpølser, hverdagen bliver til fest, og alle er smukke og kloge – altid. Her er det perfekte normen, og det almindelige undtagelsen.

Mens reklamer deklareres som reklamer, deklareres billeder på Instagram som virkelige, og det skal man efterhånden være en gammel kyniker for at vide. Deltager man ikke i jubelfesten, kan man hurtigt føle sig som en inkompetent taber.

Og det sidste er vi alle af og til. Det hører med til livet, at det går i stykker, og hvis ikke man har oplevet fiasko, er man ikke et interessant nok menneske.

Det er synd, at vi på sociale medier glemmer at fortælle den bedste historie om os selv – at vi tænker negativt om infantile myter om universet og skriger af raseri, når livet sætter tænderne i os. For det giver mening. Modsat alt det andet.

Og det kan vores børn godt tåle at høre.

40 kommentarer RSS

 1. Af N O Niller

  -

  “Virkeligheden forskønnes,fordi den er grim, og mange bekender sig til positiv tænkning ”
  Som da Brian hang på korset i life of Brian og der blev sunget- always look on the brigth of life-

 2. Af H Nielsen

  -

  så ka de lærer det, ka de?

 3. Af Henrik S

  -

  Jeg deltager ikke i Facebook for ikke at risikere at blive et stereotypt overfladisk menneske.
  Hvis jeg skal have et fortroligt forhold til mennesker er ca 5-7 personer et maximum.
  Alt andet er overfladisk og dybest set ligegyldigt .
  Hvis man forsøger at holde intim kontakt med flere , kommer man enten til at have konstant dårlig samvittighed eller man udvikler sig til at være et mennesker der er en stor kliché .
  Hvis man altid skal kommunikere med en større gruppe , bliver man ligesom politikere unuanceret i sit sprog og holdninger.
  Altså et primitivt ensporet menneske og påtager sig en attitude der er svær med at slippe af med igen.
  Feks jeg er et godt menneske , hvem skal vi hjælpe idag!
  Stakkels alle de unge der år efter år kun lærer at kommunikere på den måde til deres omgivelser.
  Bliver de følelsesmæssigt invalide og får svær ved at have et intimt forhold til eet menneske?

 4. Af Helge Nørager

  -

  Vil også pudse min glorie.
  Vidste fra dag 1 facebook blev lanceret at det ville ende som en meta data opsamler.
  Har altid råbt og skreget ind i face på folk at de skulle holde sig langt væk.
  Har medlidenhed med de mennesker som af deres arbejdsplads afkræves en facebook profil.
  Og her burde faglige organisationer måske komme med et overenskomst krav om at facebook, ikke skal bruges. ?
  Og kun foragt for alle de offentlig myndigheder som bruger facebook, hvad bilder de sig egentligt ind ?.
  Hvem har bestemt at offentlige net sider skal virker som data magneter, med accept af salg af privatfølsomme data, på denne måde.
  Hvor er registertilsynet og loven om registrering af mennesker. ?

  Men der er en løsning, stop med at brug facebook, og nedlæg jeres profil.
  Men det virker desværre ikke for dem hvor virksomheder, skoler og selv højere uddannelse steder, lystigt pisker elever og ansatte over på diverse facebook grupper for at aflevere opgaver og lave gruppearbejde, samt passe arbejdsfunktioner osv.
  Jeg synes personligt at det er for groft og en hån, og misbrug af elever og medarbejderes privatliv, men sådan er vi så forskellige.
  Og jeg fatter ikke hvordan det er kommet så vidt uden registertilsynet er gået i selvsving.

 5. Af Niels Larsen

  -

  Jeg holder Facebook 100% upersonlig. Anvender kun skidtet som debatforum.

 6. Af Helge Nørager

  -

  Nå det med registertilsyn kan jeg vist godt glemme alt om.
  For som der står i loven.

  Som hovedregel gælder loven kun, hvis
  * den dataansvarlige myndighed eller virksomhed m.v. er etableret i
  Danmark, og
  * databehandlingen foregår inden for EU’s område.

  Hvilket fritager facebook, men ellers er det vist ulovligt at registrere og lave databaser over folk ud fra deres politiske holdninger, osv.

  Og da facebook på denne snedige måde er undtaget Dansk retspleje er det endnu mere dubiøst at Danske myndigheder, skoler DR, TV2 og dem alle, på nogen som helst form har kontakt med dette redskab som står udenfor Dansk retspleje.

  Kort sagt hvad fanden bilder de sig ind.

 7. Af J Nielsen

  -

  “Facebook er en jubelfest for livsløgnere.”

  Er det ikke mest til børn og narkohandlere.

 8. Af Helge Nørager

  -

  Forsøgte engang at politi anmelde Microsoft da de nedlagde en Hotmail, og derved også mine games i Microsoft games system, hvilket var en del penge.
  De påstod den var brugt til ulovligheder.
  Efter nogle timers samtale med en politiassistent som godt forstod problem fattede jeg at det en dommer i Utah og den lokale sheriff derover jeg skulle indgive anmeldelse til.
  Ej heller ville han modtage min anmeldelse af Microsoft Danmark for at være vidende om en forbrydelse uden at dele viden med politi.
  Jeg havde forgæves forsøgt at få oplyst hvilken ulovlig aktivitet, brugte 3-5 timer med at tale med Microsoft også deres juridiske afdeling, som blev informeret om at jeg ville politi anmelde dem.
  De skreg af grin og sagde at så kunne jeg det.
  Konto gik i drift igen efter ca 2-3 år, ved ikke hvornår præcist, opdagede det ved et tilfælde da jeg flyttede rundt på hdd’s og samlede data.
  Inbox var dog fuld af spam, men game konto kunne så igen også åbnes

  Facebook er som Microsofts mailkonto fuldstændigt under deres kontrol, og selv gement tyveri af digitale værdier låst til deres kontosystemer kan ikke politi anmeldes i Danmark.

  Og før i kalder mig en kværulant, så var politiassistent fra edb teknisk afdeling ganske høflig og efter at have forstået problem klar over at tusinder af Dansker har oplevet dette, uden at forsøge at anmelde. Og kunne kun give mig ret, hvis de vidste at der var foregået noget ulovligt, burde de anmelde det eller oplyse mig om hvad som var grundlag.
  Fik aldrig et svar fra Microsoft.

  Det er også ganske snedigt med fotos og had samt anden kriminel aktivitet, det kan ikke anmeldes da det er USA, og ikke vores bord.

 9. Af Peder Hjuler

  -

  Jeg elsker sku ASH hun rammer som altid helt perfekt!

 10. Af Peter Jørgensen

  -

  Hej Anne Sophia
  Jeg er helt enig i dit budskab omkring Facebook, men hvordan får du gammelmaxistisk tankegang ind i sammenhængen? Dine eksempler er virksomheder, der leder efter blæksprutter, folk der skilter med succeser som 12-tallene, mad, og fotogene familier og skjulte reklamer på Instagram. Det har da ikke meget med marxisme at gøre? Som jeg ser det, er de sociale medier da lige det modsatte – nemlig de frie markedskræfter uden kontrol.

 11. Af Daniel Frost

  -

  Ligesom alt andet I verden Anne Sophia, så er gennemsnittet ikke til stede. I noget som helst virkeligt.

  Hvis jeg er mere ærlig på de sociale medier bliver jeg enten anholdt eller slået ihjel.

  @danielovichdk

 12. Af Niels Larsen

  -

  DANIEL FROST

  Sådan er det jo!

  Skriver man sandheden om det islamiske slam, så ryger man lige lukt i FB-spjældet.

 13. Af Ulf Timmermann

  -

  Hvad er det her så – modsætningsvis?

 14. Af Happybrexit Heimlich

  -

  De fleste danske journalister er ikke bare livsløgnere de er løgnere. De græder sine krokodilletårer over at der ikke findes et dansk velfærdssystem i USA og mener at O’Bamacare er saliggørende. Amerikanere er onde og alt, som kommer fra USA er ondt. Men småå venner: årsagen til at USA ikke kan have et dansk velfærdssystem er de mange minoriteter i USA, som øjeblikkeligt skulle udhule et sådant system. De amerikanske fængsler er allerede fyldte med afroamerikanere -hvad koster dette ikke- ?? hvis man skulle indføre offentlig sygepension og kontanthjælp -hvilket er helt utænkeligt- så skulle hver og hver anden mexikaner, afroamerikaner og latinamerikaner i løbet af null komma nix være på kontanthjælp. Det samme sker her og nu i Danmark. Om nogle år vil et dansk velfærdssystem være utænkeligt, idet de stakkels etniske danskere vil blive fuldstændigt overbebyrdet med skat, hvis de skal betale kontanthjælp til alle invandrere fra de muslimske lande. De danskere, som ikke har fast ejendom, vil hurtigst muligt smutte til Norge, Schweiz, USA etc. Tilbage sidder bønderne. Guderne må vide om de så fortsætter med at stemme på deres dovne, dorske og usammenhængende Venstre parti, som mener at EU er Guds gave til danskerne.

 15. Af Stefan Bøgh

  -

  Bloggere er den moderne tids løgnere på samme måde, som vi andre er det.
  Oraklerne fra diverse aviser og medier i form af kendisbloggere skuer ned fra det høje og fortæller os andre sandheden. Almindelige fornuftlige mennesker får ikke et ben til jorden i disse medier. Nej, man skal være noget. Livsløgner i skrift og meninger.
  Hvad hjælper det alt sammen? Hvis der ikke er nogen mening med noget i dit univers, hvorfor så overhovedet skrive noget? Så er det da bedre at tie.

 16. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Facebook er et fordummende medie. Facebook er pøblens landsbysladderorgan og folkedomstol.

  Facebook, Twitter, Instagram, YouTube og mange andre medier, som f.eks Breitbart News er medier, der KAN misbruges i den grad, at de er farligte, de er blevet en stat i staten, sammen med internetudbyderne, så som Google mm. Der findes også konspiratoriske medier. Læs en åben artikel i Politiken i dag om sociale medier. En amerikansk forsker er i gang med at undersøge nyhedsformidling på sociale medier. Artiklen er interessant

  Sociale medier kan blive brugt til fake news, kriminel virksomhed i de lukkede fora, hetz mod forskellige folkegrupper, hadprædikanter fra alle religioner, seksuelt misbrug, udstilling af voldtægter og mord og meget andet, Facebook og andre sociale medier kan i det hele taget være platform for chikane og udbredelse af usandheder og Facebook er fuld af den slags ting.

  Informationsmængden er så stor, at det er vanskeligt for os, at sortere i det vi læser. Hvad er sandt, hvad er usandt? Alt kommer med også på Nettet, fordi aviserne og TV stationerne er med på disse medier.

  Bare ét eksempel: Vrede kvinder danner private lukkede grupper, eller beskylder direkte deres tidliger samboer/mænd ved navn på Facebook for at være voldelige, pædofile meget andet, for at få forældremyndigheden over de fælles børn, derved skader de barnets kontakt til faderen, som faktisk er meningen fra kvindernes side.

  Vrede kvinder/mænd laver fake hjemmesider for deres tidliger samlevere/mænd for at skade dem. Dette oplevede en af mine mandlige venner. Facebook var på ingen måde til hjælp. Kvinden fik lov til at fortsætte sit forehavende. Politiet er ikke til stede hvad, den slags ulovligheder angår, der faktisk er dokumentfalsknerier.

  Facebook er sikkert kommet for at blive, og Facebook bliver stadigt mere misbrugt af kriminelle, hadprædikanter og korrupte mennesker. Facebook bliver faktisk misbrugt af hadefulde personager til at undergrave anstændige mennesker og det får lov til at stå.

  Facebook kan ikke længere følge med på eget sociale medie, mediet har vokset sig for stort.

  M. Zuckerberg, som beskyldes for at stjæle ideen fra skolekammerater har nok ikke tænkt langt nok i sin iver for at starte Facebook. Facebook er som Google blevet så store forretningsimperier, at de er med til at styre verden.

  Facebook, Twitter og Instagram er unødvendige amerikanske superliberalistiske virksomheder. Twitter kører heldigvis ikke for godt, rent økonomisk.

  Man burde tvinge de forskellige sociale medier og internetgiganter til at sætte en stor del af deres indtjening til side, for at betale for flygtninge og fattigdom i verden, eller lukke skidtet, fordi de ville ikke have nogen indtjening hvis ikke befolkningerne andvendte deres teknologier. Derfor bør de betale stor %del af deres indtjening i skat. De burde betale en vis % per person, som anvender deres teknologier. Facebook, Twitter og Instagram. er et kunstigt skabte medier, der kun kan leve af at vi anvender dem.

  Desuden tager disse landsbymedier en stor del af reklameondtægter fra aviser og TV stationer verden over.

 17. Af Ulf Timmermann

  -

  Spørger igen: Hvad er det her så?

 18. Af b h

  -

  Enig ,tror også at verden generelt ville være et (lidt) bedre sted uden denne fremmer af medløberi og halvvejs frivillige blotlæggelse af menneskers private og sociale forhold.

 19. Af M Jørgensen

  -

  Hvad er Lars Løkke uden Facebook og Twitter ?

 20. Af Hul igennem?

  -

  Lars Løkke er den samme han hele tiden har været.
  Gør ikke jødeamerikanske reklamesider til mere end det er. Bare undgå dem og hav inderlig fred i hovedet
  Om 7 tynde år er det væk.

 21. Af Søren Egemar Knudsen

  -

  Bagsiden af og enden på det hele er under kærlig behandling på http://www.Facebook.com/efterladt

  Døden indhenter os alle og alles vej dertil er i en vis grad uperfekt.

  Velkommen en ikke-løgnagtig og idylliserende blog, hvor mange læser med og kun de færreste tør interagere af frygt for at naboen opdager det.

  Kh Søren

 22. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er Facebook vel et meget godt selfie window på hele samfundet som sådan – en jubelfest for livsløgnere 🙁

 23. Af Steen Bruel

  -

  Meget fed artikel, og rigtig mange sandheder…..Det sjoveste er dog Helge Nørager der véd og vidste alt, men stadig intet fatter……Og ikke har nogen erfaring med omtalte medie. Komisk, og det får artiklen til at blegne ?

 24. Af Steen Bruel

  -

  Meget fed artikel, og rigtig mange sandheder…..Det sjoveste er dog Helge Nørager der véd og vidste alt, men stadig intet fatter……Og ikke har nogen erfaring med omtalte medie. Komisk, og det får artiklen til at blegne ?

 25. Af Ulf Timmermann

  -

  Har kun gode erfaringer med Facebook, ene dannede mennesker, dannet tale, raden rundt – modsætningsvis.

 26. Af Marcus Gram

  -

  Facebook brugt rigtig, er en fantastisk ting i det videnssamfund vi lever i. Systemet kan fint sættes op således at spam og det man ikke vil bruge tid på filtreres fra. Det er ikke fair at sige alting forskønnes. Når man skriver i et offentligt forum skal man til enhver tid være klar til at blive konfronteret med hvad man kommunikerer. Være klar på at man kan blive misbrugt eller konfronteret med noget man mente år forinden. Være klar på at sandsynligheden for at
  Vi har alle brug for at fejre og være stolte af det der er godt – tænk på hvor man nyder det og selv får energi når nyhederne viser en ildsjæl med en positiv nyhed ( på trods og ind imellem død, krig og angsthistorierne).

 27. Af Helge Nørager

  -

  Steen tak for din ros, jeg kender nok til meta data, og ganske mange af mine bekendte oplever at deres forskellige sagsbehandlere alle lige har kigget på klients profil frem for journal.
  Hvem har bestemt at en sagsbehandler skal snage på facebook frem for at læse journal ?.

  Ganske mange af mine venner er på facebook så jeg ved godt hvordan det virker, hvilket en del brugere åbenbart ikke gør.
  At deres fotos om 30 år kan sælges til politiske modstandere, at facebook ejer alt som de databehandler.
  Jo jeg ved en del, som åbenbart er ukendt for nogen.

  At Facebook har udført adfærdsregulerede eksperimenter på brugere………………
  At Facebook forventer at tjene en del på politiske analyser…………..

  Hvem er det som ikke ved hvad de taler om. ?

 28. Af Helge Nørager

  -

  Facebook gennemførte for et par års siden et eksperiment uden at spørge brugere, eller efterfølgende at oplyse at de havde deltaget.
  Kort sagt gik forsøg ud på.
  Kan man gøre et menneske i dårligt humør, ved at sortere beskeder fra omgivelser i en bestemt rækkefølge.
  Kun den måde som facebook, præsentere data til sin bruger skabe raseri og had. ?
  Det kunne det.
  Eksperiment blev dog uheldigvis afsløret.
  Men som med alle sande religiøse betyder dette intet, facebook fanatikere nægter at det skete, at det sikkert var for at skabe harmoni og alt er godt for facebook er fedt.

  Men bruger blev altså udsat for et modbydeligt socialt eksperiment for gik på at skabe negative og hadske mennesker pr refleks.
  Det var u USA og flere millioner bruger kontoer deltog, uden viden og deres samtykke behøves ikke og vil aldrig fremover behøves.
  Det er det med de små tekster og sig ja.

  Problem var at det blev afsløret, og at de har måtte love at det gør vi ikke igen.
  Hvilket jeg nægter at tro på.
  Det havde de lovet da facebook startede.
  Så de løgn dengang og sikkert stadig,

  Deres vej ind i politik og nyheder kombineret med adfærds regulering af brugeres humør, giver skræmmende perspektiver.
  Men det forventer jeg ikke at en facebook fikseret vil forsøge at tænke over, de bruger bare løs.
  Og råber og skriger i gaden når de aktiveres og formærmes samt stemmer som kvæg ved kommende valg.
  Det er fremtiden.

 29. Af Jette Kristensen

  -

  Det var dog en arrogant holdning (også kaldet med et gammeldags ord fattigfin), det tyder på at du ikke har nogle kærlige, venlige venner og enten ikke er medlem af FB eller du ikke har sorteret i hvem du vil være ven med.
  At være på FB kan være på meget forskellig måde, og det er op til en selv at vælge, og samtidig behøver man ikke at læse alt hele tiden.
  Du kan også få glæde af de grupper der interesserer dig, hvis du meldte dig ind i grupper der bliver ledet af en god modurator, så sproget bliver på et ordentlig plan.

 30. Af J Andersen

  -

  ASH du har helt ret, det har ligeledes undret mig hvorfor Appel, samsung osv, skal godkende og vide hvilke apps jeg har på min mobil, gad vide hvad de dog bruger de data til og så kender de jo samtidig alle ens koder og passwords, som man bruger på mobilen, så gider ikke at bruge den til andet end ringe og sms med, så kan de more sig med alle andre bruneres data og koder.

 31. Af Poul Tranberg

  -

  Anne Sophia, det er OK, at du finder det interessant at ville fortælle os, at du er ateist: “Men universet er ligeglad med os alle, og der findes ingen højere mening.”
  Men, at du skammeligt udtrykker din nedladenhed over for troende, som har et håb om mening, synes jeg ikke er OK: “Det er synd, at vi på sociale medier glemmer at fortælle den bedste historie om os selv – at vi tænker negativt om infantile myter om universet ….”
  Hverken du eller nogen anden har tilstrækkelig viden på dette område, hvorfor vi må tro. Også du, som ateist. Mange ateister synes bemærkelsesværdigt nok, at deres tro er så “sand” (ja, nærmest islamisk), at latterliggørelse og forfølgelse af anderledes troende er legitimt. Logisk set er dette jo totalt ulogisk.
  I øvrigt er din latterliggørelse – i din elitære selvbevidsthed – af Facebook-brugere blot en generel latterliggørelse af det store flertal af mennesker. For sådan er vi nu engang. Facebook er blot et spejl af denne virkelighed. Men Facebook har knapper og tekniske kontrol- og reguleringsmuligheder, så man i langt større grad end i virkeligheden har mulighed for at filtrere, hvad man ønsker at se. Brug dog den mulighed, hvis du ikke orker eller evner at være mere relevant som facebook-bruger.

 32. Af Michael Jensen

  -

  Hørt hørt Poul Tranbjerg ( også selvom nej selv er ateist)

  Både forfatter og mange der kommenterer virker mere frelste end de fleste troende ?

 33. Af Finn Iversen

  -

  Hvis man ikke tror på Gud. Så er alt relativt mht værdier. Og man tror på alt andet..

 34. Af Jacob Andersen

  -

  Sandheden om vor generation, og tillad mig at sige det, især mange kvinder – jeg kalder dem “Selfiemamas”. Det drejer sig om at male det ultimative skønmaleri af ens perfekte liv med de perfekte børn, den perfekte mand, det perfekte job, og de perfekte ferierejser (en tur til New York skal helst lyde som om det er noget man gør en gang om måneden), de perfekte måltider, ja selv den perfekte kavalergang og de perfekte solbrune ben hvis ikke ligefrem røv, og galleriet er de sociale medier hvor de 3527+ velvillige “venner” kan like, følge og kommentere på, hvor dejlig man er. Tommelfingerreglen er dog blot den, at jo mere disse individer kan vise frem, jo mere de ejer og jo mere perfekt det hele synes at være, jo mere skylder de det hele væk…

 35. Af Hans Hansen

  -

  Ha ha, der er igen mening med alt og universet er lige glad med os….Ikke fordi det overrasker mig, at være det i kalder blogger, er lig med at være dobbelt airbag, det ved alle…men dumme ash, du kunne ikke tage mere fejl, der er netop en dyb og ikke mindst meget personlig mening med alt, vi er alle manifestationer af tidligere livs, tanker, ord og handlinger…Ikke fordi mange fatter det, for er man totalt lam i roen som dig og ikke kan finde ud af andet end livet på overfladen, er det jo nemmest at sige som dig, …. I er ikke i stand til andet, alt I dit liv er DIN egen skyld, direkte eller indirekte..at sige andet er at påstå at, begrebet, årsag/ virkning ikke eksisterer..øhh!!??

  Du har endnu engang mere end tydeligt bevist du bare er en dobbelt airbag ( som de fleste piger) og ikke egnet til andet end at sidde og skrive lort og være din egen bedste ven, som andre 110% narcissister, du er intet andet end er dumt får i den store flok af andre dumme får, her i landet, tillykke.

 36. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det gider da ingen el meget få at hælde bræk ud i æteren, og ejheller hverken høre og se det. For hvad skulle man så dér for?

  Uanset – hvor du vender blikket og din opmærksomhed hen, så er der lort uden for viduet, på tv-skærmen, i avisen, i trafikken mmm.

  Så – det gælder om at bremse en smule op og klare paragrafferne mere privat, fordi alt det andet, vi ofte støder på, er trættende, nedslående, energikrævende – så skal vi også møde det i et rum som Facebook, så .. ens familie eller venner ved i forvejen godt, hvordan sagerne er, hvis man står i lort til halsen, så mere af den slags, så drukner man jo.

  Jeg kender heldigvis få, der gider facebook – nogle så ganske inspirerende, andre sjældnere, selv bruger jeg den som en slags frikvarter og har forbudt deltagerne dér: Anything about religion or political issues! Så – bliver de med hård hånd og uden fortrydelse slettet!

 37. Af J Nielsen

  -

  “Hvis man ikke tror på Gud. Så er alt relativt mht værdier. Og man tror på alt andet..”

  Tal for dig selv.

 38. Af Elizabeth Vin rassow

  -

  “: Anything about religion or political issues! Så – bliver de med hård hånd og uden fortrydelse slettet!”

  Ja fylde møget op med madopskrifter og billeder af børnebørn. Så bliver verden langt bedre og mere interessant.

 39. Af Elizabeth Vin rassow

  -

  “: Anything about religion or political issues! Så – bliver de med hård hånd og uden fortrydelse slettet!”..

  Ja fylde møget op med madopskrifter og billeder af børnebørn. Så bliver verden langt bedre og mere interessant.

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Elisabeth Vin Rassow –

  Hold da helt ferie – du taler her ganske mod bedre vidende og er særdeles fordomsfuld overfor de, der måske også benytter facebook til madopskrifter og børnebørn.

  Det er så ikke liiige det min FB er fuld af – og jeg har ingen respekt for folk, der bare postulerer og tror og mener, fremfor at vide!

  KLOVN!

Kommentarer er lukket.