Går man ned ad Strøget en sen nattetime, vil man tro, at Apokalypsen er nær

Af Anne Sophia Hermansen 56

Da jeg for nylig besøgte min fødeby Aarhus, slog det mig, hvor pænt Strøget er blevet. Eller gågaden, som man kalder det. I Aarhus skal man ikke sparke sig vej gennem skrald, når man ankommer med tog til byen, og man mødes heller ikke af en velkomstkomité bestående af tiggere, gadegøglere, dubiøse barer og romaer med sigøjnerroser i plastik. Aarhus tager sin hovedbanegård og sit gamle handelsstrøg alvorligt og ved, at hvis turisterne skal gøre det samme, skal det hele ikke fremstå som en nordisk udgave af Patpong.

Det gør det første del af Strøget i København til gengæld. Her føler man sig hurtigt hensat til Bangkok, til en af de allertarveligste sidegader til Patpong-distriktet, der er kendt for at være der, man tager hen, hvis man har mistet sin forstand og nok også sit seksuelle kompas i livet.

I København er smukke, ældre butikker fortrængt til fordel for shawarma-barer og souvenirbutikker, og betonklodser, der skal tjene som terrorsikring, ligger spredt ud over gaden som brugte tamponer. Går man ned ad Strøget en sen nattetime, vil man tro, at Apokalypsen er nær. Men nej, det er bare verdens ældste handelsgade, som man engang var så stolt af, at man overvejede entré; i dag skal man næsten betale folk for at gå der.

Derfor er det positivt, at Borgerrepræsentationen nu vil have gjort op med alle de dårligdomme, der hjemsøger den del af Strøget. Med de ødelagte facader, affald på gaden, enorme skilte og reklamer for MAX Burger og Money Exchange, som skjuler de oprindelige og smukke bygninger. Den billigste løsning vil koste 10 millioner kroner og fokusere på øget renhold, mens den dyreste vil indebære en renovering af Købmagergade og Vimmelskaftet og løbe op i en kvart milliard kroner. Lad os krydse fingre for, at man vælger det sidste. Pengene kan hentes fra budgettet til mangfoldighedsoptog, lysende bænke, det overdrevne antal borgmestre og andet pjat.

Jeg er ikke bekendt med andre steder i verden, hvor man insisterer på at tage så elendigt imod turister. Men man kan sige, at dem, der ankommer via Københavns Hovedbanegård – eller Hovedpinegård – er forberedt på oplevelsen. Her mødes man nemlig af et byrum i frit fald. Af discount, hapsdogs, løse fliser, affald og dårlig smag. Af 7-Eleven, McDonald’s og Dunkin’ Donuts, af en vulgær rodebutik, der sikkert kaldes ”et udslag af markedskræfter” af de handelsskoledværge, man har været dum nok at tildele ansvaret.

Heinrick Wenck, der er arkitekten bag hovedbanegården, fik opført nogle af verdens smukkeste trækonstruktioner, fordi man dengang så en pointe i at byde folk velkommen til byen. Og ankommer man i dag til Paris, Moskva eller New York vil man opleve banegårde, der forstår at være indbydende og interessante. Ligesom man i Barcelona, Wien og Hamborg ved, at et byrum er en afspejling af byens selvforståelse, og at man godt må have høje tanker om sig selv – og byens gæster.

Det ved man også i Aarhus. Længe har byen kigget efter hovedstaden og haft ondt i selvtilliden, men det er forbi nu. Jeg har også selv elsket at hade byen for dens pinlige konsulentslogans, provinsialisme og karakter af friluftshospice – men jeg blev glad, da jeg genså byen. Den har respekt for sin egen historie og ligger ikke på knæ for markedskræfter. København kunne lære noget der.

56 kommentarer RSS

 1. Af Bloody Mary

  -

  Måske en solid gitterport i begge ender og endestation for fejemaskinen, der fejer skidtet til Ankara.

 2. Af J. Hans en

  -

  Hvad pokker går ASH rundt og bedriver i Patpong området om natten?

 3. Af Niels Larsen

  -

  Hvis du da så ellers kunne stave vores fælles fødebys navn rigtigt…. Det er Århus, ikke det wamme(n)lske Aarhus.

  København er blevet til det, det stort set er: en skændet by a la Mellemøsten. Find bundproppen og træk den op!

 4. Af chr hansen

  -

  Det er muligt at der stadig findes enkelte fornuftige politikere i Århus, men i størstedelen af vores land og politiske landskab er der meget langt mellem ordentlige og fornuftige politikere. Og derfor er København og mange andre byer præget af forfald og uorden. Samt kriminalitet og voldsomme fald i den sociale velfærd. I København osv. gider “systemet” ikke gøre noget ved roderiet i centrum, ligesom man synes at det er OK at danske hjemløse skal flyde rundt i gaderne i stedet for at have nogle gode steder hvor de kan søge ly. Og om natten må de nøjes med en sovepose eller noget bølgepap, hvis de ikke vil ligge direkte på de kolde fortovsfliser. Hvorimod der stilles opvarmede telte, lejligheder, villaer, slotte og luksushoteller til rådighed for migranterne.

 5. Af Helge Nørager

  -

  Ja hvorfor hedder det ikke Koebenhavn ?

  Nu når de er så moderne og internationale.

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  ASH, jeg boede i Aarhus i en årrække fra slutningen af halvfjerserne til slutningen af firserne, da jeg arbejdede på universitetet derovre. De bedste år i min karriere. HYar stadig en søn, der bor og arbejder derovre. Så lilleputagtig og nedslidt var byen altså ikke dengang. Men jeg skal da love for, at man er kommet efter det. Det var vist et scoop , da man afdækkede åens løb gennem byen. Operahuset kom til, mens vi boede der, og det markerede sig med det samme som kulturinstitutionen. København var i den periode, ja, meget lige sig selv: En nedslidt by plaget af det samme som i dag. Skal der kun en halv eller hel milliard til at få centrum på fode igen, bør man hurtigst finde dem. Der er jo blevet fint ude på Holmen, f.eks. Var derude i fredags til hvad tror du …

  Men man kunne jo også flotte sig og spørge den unge superarkitekt, hvis navn jeg hele tiden glemmer, om hvad han mener kan gøres. Han har i hvert fald ideerne.

  Og så til Niels Larsen: Jeg tror nu, at det var de nulkevende aarhusianere, der bad om at få ændret navnet tilbage, ikke mindst universitetet, som nu ikke ligger langt efter Københavns, hvis de overhovedet ligger efter.

 7. Af chr hansen

  -

  Apokalypsen/dommedag/storkatastrofen er nok tættere på mange danskere end de lige forestiller sig. Ihvertfald deres personlige undergang/dommedag/katastrofe. For efterhånden har kommunisterne, de radikale og pladderhumanisterne skabt tilstande der gør livet usikkert for alle danskere. Vi har nu en familiepolitik der er direkte menneskefjendsk, en sundhedspolitik der sender flere og flere i døden, en velfærdspolitik som er skandaløs og asocial, en kriminalpolitik som skåner forbryderne og håner ofrene, en indvandringspolitik der er kortsynet og selvmorderisk… og oveni er politikerne i gang med at sælge arvesølvet og vores infrastruktur/arbejdspladser til tvivlsomme postboxfirmaer og skumle foretagender i fjerne lande.

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  ASH, kan du ikke lide støtteindlæg? Skrev et pænt et om Aarhus til din blog — filtret.

 9. Af D. Jahn

  -

  Repatrier jyden, det er vist bedst for både Aarhus (Århus?) og København.

 10. Af den hvide pimpernel

  -

  Læs om “reformer” og svigt der torturerer og dræber patienter. Se hos frihedssocialisternes blog om sexisme mv. kl. 1.38. Og se hos kapitalens lakajer, bloggen om “vrøvl, det var ikke hillarys kromosomer……

 11. Af Henrik Vester-Andersen

  -

  Der er få der har så stærke og mange meninger som Hermansen, i regelen baseret på den tyndeste fernis af reel viden og indsigt. Men hun er godt nok skrap til spektakulære sammenligninger og vilde overskrifter.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Mig bekendt var der stor modstand mod at afskaffe bolle-å’et i bynavnet, Niels Peter Lemche.

  Og jeg vil aldrig anvende andet.

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN , det vil jeg snakke med sønniken om, når han kommer over på torsdag! Han er 100% aarhusianer og betragter derfor byen som verdens centrum.

 14. Af Jan Andersen

  -

  Jeg kommer til København ca. én gang om året – hvergang er København mere beskidt med indtryk af en by i forfald og opløsning. Det er nu uinteressant at besøge København, medmindre man aldrig har set Købehavn, er nu tidspunktet inden middelalderbyen helt forsvinder.

  Dårlig smag havde sit indtog med Frank Jesen, hvor al respekt for middelalderbyen er kastet overbord, og vi nu ser neon og forvirrende “arkitektur” blandet sammen med en middelalderby. Selv Tivoli står i skyggen af nenon og beton højhuse.

  Frank Jensen formåede på et årti at nedrive hvad det tog århundreder at opbygge.

 15. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Der er ikke noget pænt, at skrive om Århus ! (det var vel også derfor, at du flyttede til København ikke sandt ? –Det samme har Nicolai Wammen gjort (X-borgmester ) –Han uddelte generøst millioner af skatteborger-kroner ud til borgmesterens elskede islamister i Gellerup /Grimhøj ! –Borger-repræsentationen er et udpluk af islamiske personager –Miljø/teknik forvaltningen–ER udpræget plat –og humbug –kontor–for tvivlsomme personager ! —Århus-borgerne går for lud-og koldt vand ! –Tvangs-digitaliseringen –ER det eneste, der virker ! –Borgerne (de gamle og også de unge ) ! –Hat opgivet, at komme i kontakt med “det offentlige” –Alligevel er der ikke tyndet udi alle de off. nussere ! –De sidder og drikker kaffe og nyder udsigten fra deres nye kontor/bibliotek ” Dok. 1 –det flyder med drankere og narkomaner og tvivlsomme udlændinge –Der må gå i Føtex –og få sendt regningen til kommunen ! –Medens Århus-borgerne selv skal betale det hele ! –Tricktyveriérnes –centrum ! Der ses aldrig en betjent i byen ! –Hvor er de egentlig henne “betjentene” ? –Flyttet til København –måske !

 16. Af Svend Petersen

  -

  Problemet i København er alle indvandrener.

  De kommer væltene ind over (by) grænserne. Hvor de med deres primitive kultur (eller mangel på samme), vælter råbende og skrigende rundt i gaderne, tiltaler kvinder på denmest ubehagelige, med et sprog man dårligt kan kalde dansk.
  Det lyder i hvertilfald ikke, som det de lokale snakker.
  Disse ubehagelige emigranter, har ingen manerer og tror at de er hjemme, hvor de primitive og manerløse kaster affald, komøg, lort og på gaden, i mens de opfører sig som om at de ejer det hele.

  I ved godt hvem jeg snakker om JYDER. De Angel saksiske emigranter.

 17. Af David Neil Kristensen

  -

  Dansk Folkeparti er de første til at gå ind for tobaksrygning og alkohol i stride strømme.
  Det er derfor DF som er den primære årsag til at København er en svinesti.
  DF ved ikke hvad de snakker om.
  I øvrigt syntes jeg det vil være en god ide at afskaffe alle de politiske partier.
  Ingen af partierne ved hvad for ulykker de laver. De lave ulykker hele tiden.
  Alle partierne går ind for muslimerne og den muslimske masseinvasion.
  Alle partierne er gudløse gangstere.
  Alle partierne går ind for tobak og alkohol i stride strømme. Nogen også hashnarko.
  Og LLR er den største idiot i Danmark sammen med MF. Alle partierne er idioter.
  Vor herre bevares !!!

 18. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Det eneste, der virker i Århus er .: Tvangsdigitaliseringen ! –Miljø og teknik afdelingen –kan udføre deres plat og humbug-svindel –ude, at ret mange opdager det !–OG JA ! Udenlandske trick-tyve præger bybilledet mere end de hvide danskere ! –Århus kultur-hovedstad ! –REND & HOP !–Hvor blev “krydstogt-skibene af for Århus-borgerne ? “—

 19. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  Ja, alt var naturligvis langt bedre i “gamle dage”, da der lå pornobiograffer på Strøget og en Macdonalds hver 100 m. Og hvor Gammeltorv og Nytorv var én stor parkeringsplads.

 20. Af Niels Larsen

  -

  København var bedre før al forureningen fra Mellemøsten og Afrika svinede byen til, Zeki.

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Ja, København var meget kønnere i gamle dage (da vi boede der ) – Nuomdage er det ikke til, at se ! Hvor i verden man befinder sig –Fordi der er altformange islamister med flere koner og en U-endelig hale af snottede unger ! –Der spærrer hele fortovet ! –Så vi-andre ikke kan komme forbi ! –Og de flytter sig ikke for os skaldede danskere ! –De ruinérer os –Og vi kan ikke gøre noget “det muslimske herrefolk har overtaget gamle København inc. alle jyderne, der heller ikke er for kloge !

 22. Af Niels Peter Lemche

  -

  Til forskellige: der er nu ikke meget middelalderby i København. Englænderne sørgede for, at en tredjedel af den forsvandt, tidligere i århundrede inden havde flere brænde krævet mindst en tredjedel i 1728 og 1795. Men der er da enkelte huse tilbage som den gamle konsistoriebygning i universitetsgården, Ellers er hele kvarteret omkring Frue Kirke, inklusive kirken selv, opbygget efter 1807. Så var der selvfølgelig ødelæggelsen, som fik københavnerne til at sige stop, da de byggede “ørkenfortet”, Gutenberg Hus midt inde i Middelalderbyen, som man siger. Det var også dengang, man fik stoppet motorvejen ned langs søerne. Så man kan sige, at byens ikke særlig vise fædre har gjort rigtig meget for at ødelægge byen. Borgernes reaktioner har reddet, hvad der kunne reddes. Nu venter man med gru på, hvad der sker, når nybyggeriet på Tivolihjørnet er færdigt. Derefter skal Paladsteatret ned. Man fik dog reddet Det Kgl. Teater fra vandalerne.

  Så skal det siges, at det ikke gik meget bedre i samme periode i Aarhus, hvor der virkelig blev tyndet ud i “middelalderbyen” i 1960erne, helt ned mod domkirken.

 23. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Lemche ! –Kunne du ikke bede sønneke om, at troppe op på kontoret for Miljø og teknik –når han kommer tilbage til Århus !–Der foregår nemlig tvivlsomme investeringer –og andet plat ! –I det hele taget burde den socialdemokratiske ledelse i kommunen incl. borgmesteren skiftes ud med “nye borgerlige –medlemmer ” –De vil sørge for, at få de fleste islamister ! Sendt tilbage til Islamistan ! –Alle dem, der ikke forsørger dem-selv –OG det er jo de fleste !–“Smilets by –er blevet noget anstrengt ” ! –Synes vi ! –OG så ville det afgjort glæde Århus-borgerne ! Om det kunne lade sig gøre, at komme udi verden fra Århus –Uden, at man først skal tage til/fra Billund først !–Hvorfor sejler der ikke Krydstogt-skibe FRA Århus ! –Når der anløber rigtig mange af slagsen til Århus !–“de kræmmere regner vel med, at pengene vælter indi kommune-kassen fra alle turisterne ” –(sidst vi talte med turisterne ! –Da sagde de : Aldrig mere til Århus –der er alt-for-mange drankere og narkomaner –især om fredagen “skolefrøknernes “fredags-druk ” !

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! GUtenberghus ! Var min første arbejdsplads (elev) –Jeg husker tydeligt , at min fam. var vildt begejstrede for, at samtlige ugeblade af den grund (jeg som elev ) blev sendt hjem til mig på “bogøvej” (Frederiksberg)–Og så var der slikfatter i kælderen overfor ! –Jeg hørte, at han faktisk blev noget nær millionær på os i Gutenberghus ! –Ja ! Det var faktisk tider dengang ! —

 25. Af gerald wiltek

  -

  Hvem ved, undergangen er maaske slet ikke saa langt vaek.
  Hvis man fortsaetter med at degenerere folk ved import af uoensket arvemasse, skal man jo ikke blive forbavset over en markant aendring af folks adfaerd og vaner.
  Hvis man ikke er modig nok til at indroemme dette og varetage disse interesser, saa er enden naer, for verden som vi kender den.
  Det er desvaerre hvad det hele drejer sig om, og som faa toer naevne.

 26. Af Kim Kaos

  -

  Pizzabakker og shawarmapapir skal pålægges en afgift på 5,- der går ubeskåret kommunen – alle de grimme skilte forbydes og bygningernes facader skal bringes tilbage til fordums pragt. 75% af alle friturehullerne tvangslukkes og omdannes til butikker.
  90% af alle natbevillinger inddrages og høj musik forbydes.
  § 23 i lov nr. 444 af 9. juni 2004 om politiets virksomhed skal håndhæves:

  “§ 3. Slagsmål, skrigen, råben eller anden støjende, voldelig, fornærmelig eller lignende optræden, der er egnet til at forstyrre den offentlige orden, må ikke finde sted.

  Stk. 2. Det er forbudt at udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse.

  Stk. 3. Det er forbudt at færdes så påvirket af alkohol eller andre berusende eller bedøvende midler, at det kan give anledning til ulempe for andre.

  Stk. 4. Begås de i stk. 1 og 2 nævnte handlinger på steder, hvortil der ikke er almindelig adgang, og medfører de forstyrrelser af den offentlige orden, kan politiet påbyde, at de bringes til ophør.

  § 4. Sammenstimlen, der er egnet til at forstyrre den offentlige orden, må ikke finde sted.

  Stk. 2. Politiet kan meddele enhver de påbud, som er påkrævede for at forebygge, at den offentlige orden forstyrres på denne måde, jf. herved § 9 i lov om politiets virksomhed.”

  Overtræder man loven så udløser det en bøde på min. 1.000,- og evt. en tur i natbrummen.

 27. Af Køben Havneren

  -

  Hold byen ren følg en jyde til toget- god tur hjem.

 28. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Fint med os “courage” !

 29. Af Zeki Sadic

  -

  Niels Larsen

  Tror vist du er født i det forkerte årtusinde. Det dér med at kalde medmennesker for “forurening” er ikke ligefrem kosher længere.

 30. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Ordet “apokalypse” er komplet misforstået af de fleste.

  Det betyder ikke “Jordens undergang”, eller lignende – tværtimod, faktisk.

  Man plejer at oversætte ordet med “slørernes bortfald”, dvs. bortfald af illusionerne om, at vi er bundet af den fysiske verden.

  Desværre er begrebet blevet hijacket af ultravoldelige, totalt formørkede islamister, der omtrent er så langt, fra et spirituelt gennembrud, som man kan komme, og som vil tilsløre alle kvinder…

 31. Af Teddy - Bjørn -Plys- -Tegner

  -

  Nu!! -er det på tide-, at skifte ble!!!
  Den gamle- er begyndt at lugte fælt af pis!!!!!
  En flaske mere!!! og godnat!!

 32. Af Jakob Schmidt

  -

  ASH har misforstået, hvad ordet “apokalypse” betyder, ligesom de fleste andre har.

  For “apokalypse” betyder ikke “Jordens undergang”, eller lignende – tværtimod, faktisk.

  Man plejer at oversætte ordet “apoklaypse” med “slørernes bortfald”, dvs. bortfald af illusionerne om, at vi er bundet af den fysiske verden.

  Desværre er begrebet blevet kapret af formørkede islamister, der omtrent er så langt, fra et spirituelt gennembrud, som man kan komme, og som vil tilsløre alle kvinder.

  Islamisterne tror fuldt og fast på, at apokalypsen først vil komme efter den store Dommedagskrig, hvor de vantro bliver udryddet, så det er ikke uforståeligt, at de fleste tror, at ordet “apokalypse” signalerer en kommende katastrofe af “apokalyptiske dimensioner”…

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT, næsten korrekt: Apokalypse betyder “åbenbaring”, som i Johannesåbenbaringen i Det Nye Testamente. Men når man læser den, kan man godt forledes til at tro, at det betyder dommedag; men som du helt rigtig påpeger, så er det ikke dommedag, selv om vi er tæt på.

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT, næsten korrekt: Apokalypse er græsk og betyder “åbenbaring”, som i Johannesåbenbaringen i Det Nye Testamente. Men når man læser den, kan man godt forledes til at tro, at det betyder dommedag; men som du helt rigtig påpeger, så er det ikke dommedag, selv om vi er tæt på.

 35. Af Kim Sørensen

  -

  Det kræver nok også en holdningsændring hos de danske forbrugere og der synes jeg også forbrugerjournalisterne har et ansvar. Man kan jo kaste nok så mange penge og ressourcer efter “forskønnelsesprojekter” og smarte koncepter. Men hvis de danske forbrugere ikke også er der til at holde momentum uden for turistsæsonen, er innovation og kvalitet som regel de første ofre.
  Tag f.eks. Berlins “Weinereis”, hvor man lejer et glas for et par euro og selv bestemmer hvad man vil betale for vinen. Eller de italienske supermarkeder. Det kan nok ikke helt måle sig med Roms Colosseum, Pompeii og alt det der. Men jeg glemmer alligevel aldrig den Lidl i en lille norditaliensk flække, hvor udvalget af charcuterivarer kunne få selv den mest velassorterede danske slagter til at tabe både næse og mund. Sådan noget ville jo aldrig kunne løbe rundt i Danmark. For vi har fået nærigheden ind med modermælken og som voksne bliver vi tæppebombet med artikler, indeholdende tips til at spare et par ekstra kroner og formaninger om hvordan alle handelsdrivende i øvrigt forsøger at snyde os. De holdninger skal vi have vendt, hvis der skal være plads til noget andet, bedre og ikke mindst smukkere.
  For det er jo ikke fordi man har sat en flok visionsløse “handelsskoledværge” til at finde lejere, at 7-Eleven, McDonald’s og kønsløse rodebutikker dominerer. Det er simpelthen fordi det er de eneste virksomheder, der kan lokke nok prisforskrækkede danske forbrugere til truget på et københavnsk boligmarked, hvor lejepriserne pr. kvm. for længst har rundet 2.000,- for de mindre attraktive beliggenheder (på Strøget er 10-20 gange den pris ikke unormalt), til at kunne skabe noget der bare minder om sorte tal på bundlinjen.

 36. Af Niels Peter Lemche

  -

  KIM SØRENSEN, din iagttagelse med supermarkedet i Italien er givetvis korrekt. Jeg så det samme i efteråret i Andalusien, i Granada, men også i Jerez. Det er den samme velstand, som mødte mig i tyske supermarkeder tilbage før genforeningen. Men vil du have lidt trøst, så tag en tur til Sverige, Maxi eller Willy, så føler du dig som dansker helt tilpas igen.

  Årsagen, sikkert som du skriver: Pengene er brugt allerede to gange til de dyre lejligheder og de lån, som er nødvendige til at finansiere dem. Dog tvivler jeg på, at der er så mange lejligheder på Strøget. Det kan ikke være komfortabelt på grund af restriktionerne for trafikken. Men ude på Holmen, tak spids, og snart også i det nye Nordhavnskvarter.

 37. Af P Christensen

  -

  “Da jeg for nylig besøgte min fødeby Aarhus, slog det mig, hvor pænt Strøget er blevet.”

  Alt er relativt.
  Enhver med mere end flygtigt og nyligt kendskab til byen vil vide at
  Køben-hul er nedslidt og grimmere, trods dyrere end nogensinde.

 38. Af Kim Sørensen

  -

  Niels

  Det var en fejl, at jeg skrev “boligmarked”. Jeg tænkte selvfølgelig på erhvervslejemål. Men beklager forvirringen – hvis jeg kunne, ville jeg gå tilbage og rette.

  Så derfor, nej, jeg tror ikke forklaringen er, at forbrugerne ikke har pengene.

  To stk. statistik:
  Madspildet i de danske husholdninger udgør hvert år 260.000 ton.
  Danskerne betaler i gennemsnit 40,- for et kg. hakket svinekød.

  Man burde altså kunne øge gennemsnitsprisen på svinekød, uden det ville koste forbrugerne en krone eller kræve de skulle spise mindre svinekød. Forbrugerne skulle bare bruge deres penge anderledes. Dermed ville man også gøre det muligt for slagtere og supermarkeder, at konkurrere på kvalitet i stedet for kun på pris.
  Men sådan en holdningsændring er jo nærmest umulig at forestille sig, hvis præmissen (ikke mindst i forbrugerjournalistikken) altid skal være, at prisen er det vigtigste.

  Kvalitet koster penge og indtil den kendsgerning bliver accepteret af de danske forbrugere, må vi nok lære at leve med 7-Eleven og rodebutikker.

 39. Af Niels Larsen

  -

  Niels Peter Lemche – 9. april 2017 11:25

  Byernes vise (???) fædre er forgabte på beton, stål og glas. I lighed med arkitekterne.

  Mere og mere af vore byer bliver til ligegyldigt, funktionelt bras, som skæmmer mere end det gavner.

 40. Af Bloody Mary

  -

  Jeg er blevet bange for at gå på Strøget i København om natten.
  Jeg er også bange for, hvor mange udviste der stadig render rundt her, mens de smider rundt med kartoffelmos.?

  Der ku være mange lastbilsterrorister i mellem dem. Det så vi lige fra Sverige.
  Russerne havde endda længe fortalt dem om ham. Poliser er overbebyrdede.

  Også herhjemme. Mange flere ansatte grænsevagter og fredløsdomme til udviste.
  Vi skal renses. Og nyde Vor fred.

 41. Af Hans Larsen

  -

  Kære Anne Sophie!

  Ældre damer må holde sig fra Strøget ved nattetide, så får de ikke ondt bag i.

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Jubiii ! –Det ser ud til, at vi er sluppet af med ” J. Hansen alias Hassan alias R –Kristiansen –og all ede kvajhoveder, der sad og brugte vores navne til deres “lokums-historier ” –Velkommen ASH ! Tilbage til din metiér som : Blogredaktør !

 43. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  @Lemche

  Begge dele er rigtigt.

  “Svar: Ordet ”apokalypse” (dansk: åbenbaring) kommer af det græske ord apocalupsis, som betyder ”åbenbaring, afsløring, at fjerne sløret.”

  Der findes iøvrigt også kristne apokalyptikere, som tror, at vi lever i de sidste tider, og som forbereder sig på Dommedagskrigen, eller Armageddon, som de kalder den…

  “The battle of Armageddon refers to the final war between human governments and God. ”

  De er en lige så stor en trussel mod verdensfreden, demokratiet og menneskerettighederne, som de apokalyptiske islamister er.

  De shia-muslimske apokalyptikere tror, at Jesus vil alliere sig med “den skjulte mahdi” i kampen mod de vantro.

  Irans tidligere leder Ahmedinejad var tilsyneladende sikker på, at Dommedagskrigen var lige om hjørnet, for han påstod flere gange, at han var i personlig kontakt med “den skjulte mahdi”, og den skjulte mahdis tilbagekomst signalerer netop, ifølge shiamuslimske teologer, at Dommedagskrigen er lige om hjørnet…

 44. Af Niels Peter Lemche

  -

  Teddy, han sagde (på skype): Man kan jo lære at leve med det. Aa-et blev genindført, sagde han, for at navnet skulle være mere spiseligt i en internatonal sammenhæng. Han arbejder i kommunen, så det skal nok være rigtig, således at ingen af os havde helt ret, men du nok mest.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  Teddy, han sagde (på skype): Man kan jo lære at leve med det. Aa-et blev genindført, sagde han, for at navnet skulle være mere spiseligt i en internatonal sammenhæng. Han arbejder i kommunen, så det skal nok være rigtig, således at ingen af os havde helt ret, men du nok mest.

 46. Af buller k. knudsebn

  -

  Perkerne læs muslimer døds kulten vil ! som gennem 14000 års historie lægge alt dødt-
  ALLE mosker skal lukkes , alle friskoler skal lukkes . se i ‘uk hvordan det går med MUSLIMSKE FRISKOLER.
  Fuck dig anna din radikal , for sent du toner falsk flag- stats medie nasse røv

 47. Af M Jørgensen

  -

  Måske skulle ASH i sin egenskab af debatredaktør koncentrere sig om hvad der foregår på de andre blogs, I særdeleshed det der forgår på Mikkel Anderssons sidste blogindlæg, og som er langt under lavmål, og så lade det være op til de københavnske politikere og deres vælgere om byens tilstand.

 48. Af Henry Iversen

  -

  Så lang tid man omkostningsfrit kan kaste affald fra sig på gader stræder sker der ikke noget, unge mennesker har ingen, absolut ingen respekt, naturligvis er det ikke alle der er sådan.
  Der skal strammes op med store bøder, det er det eneste folk har respekt for.
  Start i børnehaverne med, at lege ind i børnene, at affald skal i skraldespanden,
  Og fortsæt undervisningen til de går ud af skolen.
  Opret et natur politi, så vil der på sigt svinde ind i affaldet og grisseriet

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR M. Jørgensen ! –Ja ! Vi har aldrig oplevet noget lignende !

 50. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ovenst. FALSK !

Kommentarer er lukket.