Men vi har hygge, Matador Mix og kulturel hængerøv

Af Anne Sophia Hermansen 127

Franskmændene har gloire og amerikanerne greatness. Men vi har hygge, og derfor vandt Morten Nørgaard X Factor i år. Vi kunne se, at den grimme ælling gemte på en smuk sangsvane, og pyt så med, at han ikke havde øvet sig særlig meget, sang falsk og måtte have musikken til at begynde forfra. Pyt også med, at de andre var bedre, og at den ene endda kunne finde ud af at komponere sine egne sange frem for bare at synge andres.

For i Danmark elsker vi fortællingen om mennesket, der overvinder velfærdssamfundets mange forhindringer. Som på trods af at vokse op i en kernefamilie, hvor der kun var råd til en årlig tur i Lalandia eller på trods af at have gået i en lektiefri folkeskole alligevel har formået at kæmpe sig frem til den store scene i DR-Byens studie 5. Vi elsker fortællingen om det unge menneske, der springer ud som lesbisk i et af verdens bedste lande at være lesbisk i, og vi elsker fortællingen om, at X Factor er meget bedre til integration end alle Vestegns-borgmestre tilsammen. Vi elsker X Factor, der lærer os, at mobning er dødtarveligt, men hey, se nu her: Nu står outsideren og læner sig ind i stjernerne, hva’be’har.

Vi har ikke som amerikanerne en ambition om at skabe sangere i verdensklasse, og vi gider heller ikke overanstrenge os og gøre os vildt meget umage. Dem, der gør, er overambitiøse stakler, som måske godt kan få vores medlidenhed, men vores hyggelige hjerte får de ikke.

Vores hyggelige hjerte tilhører underhunden, den undertippede, den skæve historie. Vi elsker derfor historien om fodboldlandsholdet, der kom med på et afbud i ’92 og tog røven på alle de andre. Som løb direkte ind på grønsværen i campinghabit, solbriller og H20-sandaler og endte med at hjemtage guldet. Det var dansk gloire! Greatness! Men på en hyggelig måde, der både var ledsaget af held, smøger og dåseøl.

Vi elsker også historien om Olsen Banden, som lærer os, at politiet er kriminelt inkompetent, magthaverne korrupte, og at det altid er mere væsentligt at have en sjov plan end en kedelig uddannelse. I 60erne og 70erne forsvandt det artige Far til Fire-univers, der belønnede dem, der børstede tænder og redte deres hår, og ind trådte den nye tidsånd i form af Børge med åben mund og akut ungdomssløvsind. I dag kunne figuren Børge have stillet op til X Factor og henrykket publikum, selv om han først havde lært at spille guitar i garderoben. Den eneste faktor, som Mie og de andre Far til Fire-dukse kan komme i nærheden af, er solfaktor.

At det er muligt, skyldes en ting, og den er, at vi i Danmark hylder middelmådigheden. Intet er så hyggeligt som at sidde i joggingtøj på en ølkasse og lytte til Shu-Bi-Dua i lunken eftermiddagssol. Eller sidde fredag aften og spise franske kartofler, mens den ene deltager træder frem efter den anden og synger sange, vi ikke gider høre dem synge igen. Måske er der et geni iblandt? Måske en dansende stjerne? Den slags siges godt nok at fødes ud af kaos, men måske går det også med en pinagtigt ordinær velfærdsbaggrund.

Nej, og det skete heller ikke i fredags. Hyggedanmark kårede Morten som vinder, og lørdag var det hele glemt igen. Der var hverken gloire eller greatness over showet, og vi fik det, vi plejer, nemlig en vinder, der kan anvise vejen til middelmådigheden frem for vejen til stjernerne.

Engang var vi vikinger og ville erobre verden; i dag har vi udskiftet aspirationer med hygge, en spand Matador Mix og kulturel hængerøv.

X Factor kårer hvert år nationen som taber.

127 kommentarer RSS

 1. Af Birger Nielsen

  -

  Det er iøvrigt både sjovt og spændende at følge fejden mellem Fru Due og professor Lemche.
  Herlige skønånder, som ej sætter deres lys under en skæppe, som en hvis (vis) mand vist engang skulle have sagt, ifølge legenderne.
  Lemche fører på point.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  Vel kære lille Maria Due, sikke dog et had til andre, du udspyer. Jeg havde så høj en mellemskoleeksamen, nr. 2 på min skole, med udmærkelse og det hele, at jeg kunne vælge, hvad jeg havde lyst til: Regning og matematik UG skriftligt og mundtligt, fysik UG skriftlig og mundtligt osv. Det var et tilfælde og en magtkamp mellem gymnasierektorerne, hvor jeg skulle være på den matematiske linje, der førte mig til den klassisksproglige linje på Aurehøj, for som min mor sagde, det er jo egentlig der, din virkelige interesse ligger. Jeg var lige kommet hjem efter tre ugers rundrejse i Grækenland med kunstmaleren Ole Braunstein. Jeg fortrød det aldrig, og når jeg blev teolog, var det fordi min bestis i gymnasiet sagde, at der kunne jeg gøre, hvad jeg har lyst til, og det har jeg så gjort. Selvfølgelig skulle jeg lige lære hebraisk, men græsk, latin, fransk, engelsk og tysk var på plads, ligesom italiensk og spansk, som jeg havde lært mig selv i gymnasiet. På universitetet kom så ugaritisk, aramæisk, syrisk, arabisk, akkadisk og russisk til. I øvrigt var jeg optaget på forsvarets sprogskole i 1964 — russisk — men der var en pige, som jeg ikke turde lade være alene i et halvt år. Hende har jeg så været gift med i snart 51 år.

  Nej, jeg tror ikke, at jeg blot sivede derhen, hvor der var plads. Men hvem er du, at du tør udfordre mig? En af Borgstrøms skolelærere? Du opfører dig sådan i din fornærmethed. Og jo, jeg har fået forfatterpenge siden 2004; men langt de fleste af mine bøger blev skrevet på engelsk, en enkelt på tysk, og en enkelt på moderne græsk. Derfor.

  Men du har ret. Var russerne kommet, havde jeg været i uniform. I Aarhus regnede vi med at have dem hos os inden for 24 timer efter et gennembrud i Holsten; senere på Sjælland var det ikke så alvorligt: Polske reservister landsat i Køge Bugt.

  Jeg beklager, at jeg har fornærmet dig, når du nu er så nærtagende. Jeg aner ikke, hvem du er, og hvad for uddannelser, du roser dig af. Du kunne jo afsløre dem. Det er let nok med mig, fordi det er så let at finde materiale om mig.

 3. Af Lotte Hansen

  -

  Kære Anna Sophie Hermansen, du kunne prøve at vende den om , endelig har folket punket dette program ved at gøre oprør og simpelt sat deres stemme på den mest sympatiske. Vi ved jo alle hvor dyrt og opkørt denne ensformige underholdning er og at disse unge mennesker er produkter i en kæmpe industri. Jeg holdt mig for ørene, da jeg syntes afstemningen er lidt hård, men sidemanden slog ud i et brøl af en latter. Genialt, der var ingen der gad høre på underklassen, end ikke DF. Her fik de en stille hævn, lille, men rigtig sjov.

 4. Af Jakob Rasmussen

  -

  Du bruger jantelovsmetoder til at kritisere jantelovsdanskere…

  For du er tydeligvis selv omfattet af det “vi”, som du omtaler så foragtende; hvornår har du selv fremhævet bare én af de mange danskere, der gør sig bemærket, ved at præstere noget ekstraordinært?

  Du bruger janteloven overfor alle danskere, selvom målet med velfærdsstaten aldrig har været middelmådighed; det er derfor Socialdemokraterne taler om en “folkeskole i verdensklasse”, og har sørget for, at alle elever nu får flere dansk- og matematiktimer.

  Hvis danske journalister og medier interesserede sig mere for naturvidenskab, så ville de vide, at danske forskere meget ofte gør sig internationalt bemærket med ekstraordinære resultater.

  Medierne skriver spalte op og spalte ned om komplet ligegyldige, kunstneriske “genier” og deres banale, uigennemtænkte og ofte forskruede holdninger, men naturvidenskabelige forskere betragtes med skepsis, hvis de ikke er økologer, der kritiserer den teknologiske udvikling.

  Danske journalister ligger under for den generelle foragt, som mange arrogante humanister har overfor naturvidenskaben, som primært anses for at være en kilde til forurening og klimaopvarmning.

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB RASMUSSEN, du finder ikke disse problemer blandt det øverste echelon af videnskabsfolk, hverken i de våde eller tørre videnskaber. Til et udvalg på universitetet, der skulle finde et medlem til at indgå i et udvalg, der skulle vejlede rektor i udpegelsen af en ny prorektor (det lyder byzantinsk, fordi det er byzantinsk) sad der repræsentanter fra alle fakulteter, en del unge løver og nogle af os gamle, der havde været forrest otte-ti år før. Mødet startede med, at vi alle skulle definere, hvad vi mente med, at et universitet skulle være. Og så skete det, som kun kunne glæde en gammel rad som jeg selv: Alle var enige om videnskabernes interne samhørighed. Et universitet er et universitet pga. universitas-tanken, at alle videnskaber hører sammen og beriger hinanden.

  Hvis du hører andet, er det næppe fra folk, der befinder sig i frontlinjen, der, hvor der sker ting og sager.

  Sjovt nok er janteloven en norsk opfindelse: Det var Sandemose, der brugte den, møntet på os danskere; men den er mindst lige så udtalt blandt fjeldene i nord. Svenskerne har langt mindre af den. Tyskerne endnu mindre.

 6. Af Jakob Rasmussen

  -

  @Jan Petersen

  Du henviser i debatten til Toms blogindlæg, “Da fake news dræbte humoren”, til en video, der angiveligt beviser, at der ikke fløj et fly ind i én af World Trade-bygningerne.

  Det er lige nøjagtigt dén slags videoer og dén slags sammensværgelsesteorier, der gør det alt for let at afvise alle, der kritiserer den uholdbare, officielle forklaring, som forvirrede sammensværgelsesteoretikere.

  Berlingskes Poul Høi har skrevet en god artikel om emnet (“Når sandheden skal frem: Stod Saudi-Arabien bag 9/11?” – 23/4 2016), hvor han skriver, at to af de saudiarabiske terrorister, der begik terrorattentaterne den 11/9 2001 blev modtaget i USA af en saudiarabisk embedsmand, der var udstationeret i USA, og som havde forbindelse til Saudi-Arabiens ministerium for islamiske anliggender.

  Du hjælper kun de bagmænd, der stod bag terrorattentaterne, når du udbreder bizarre sammensværgelsesteorier, som ingen med fornuften i behold, kan tro på.

 7. Af Niels Peter Lemche

  -

  ASH et indlæg om Sandemose og jantelov i filtret

 8. Af Mogens Rasmussen

  -

  Anne Sophia Hermansen du har ret i at den danske X-faktor er middelmådig og ikke bør vises, men som flere påpeger kan man blot lukke. Har dog selv fulgt tilsvarende udsendelser fra USA og England og udsendelsen og deltagerne er langt bedre end den danske. Den enkle kendsgerning er nok at Danmark er for lille og ikke har talenter nok til at fylde så mange udsendelser. At DR fortsætter med X-faktor er nok fordi at den er relativ billig for så meget tv og at DR ikke selv har fantasi og personer der selv har talent til at frembringe en udsendelse med kvalitet. Det beviser X-faktor og de mange genudsendelser. Det er jo ikke midler eller personale DR mangler, men ledelse og ikke mindst personer med talent.

 9. Af P Christensen

  -

  Skitprat fra ASH.
  Teknologisk og vidensmæssigt er DK i topklasse
  og vort håndværk var tidligere også højt oppe.

  Desværre har vi i globaliseringens hellige navn ladet de enfoldige (blå og røde) importere
  meget af verdens idioti og uro til DK.
  Hvad enten det er kvindeforagtende religiøse mørkemænd,
  finansiel grådighed eller uendeligt bureaukrati.

  Derfor er skatter og kvalitet strøget i hver sin retning.
  Og for de tungnemme: det er skatterne, der er steget.

 10. Af Nick Borg

  -

  “Den enkle kendsgerning er nok at Danmark er for lille og ikke har talenter nok til at fylde så mange udsendelser. At DR fortsætter med X-faktor er nok fordi at den er relativ billig for så meget tv og at DR ikke selv har fantasi og personer der selv har talent til at frembringe en udsendelse med kvalitet. Det beviser X-faktor og de mange genudsendelser. Det er jo ikke midler eller personale DR mangler, men ledelse og ikke mindst personer med talent.”

  Ja det har du ret i. Paa den anden side. Saa laenge det middelmaadige og elendige har perfekte betingelser, er der ingen grund til at overanstrenge sig. Du behoever kun at se dig om i bloguniverset og paa fb. Folk kvaerner loes, og uvidenhed holder ingen tilbage. Det gaar hele tiden mod det vaerre og bliver mere tarveligt og skamloest. Der er ingen tegn paa, at verdens naestlykkeligste folk foeler, at uvidenhed og dumhed er en haemsko.

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! Nick Borg ! –Kan du ikke skaffe dig et dansk tastatur –eller få nogen til, at omstille dit for dig ? -Vi skulle jo nødigt tro, at du er araber ikke sandt ! –Appropos “sandt” ! –Så har DR. ´s generaldirektørinde ! Til stadighed forhøjet sin hyre ! Således DR ´s tag-selv-bord med hensyn til lønninger –overstiger al fornuft ! –Bestyrelsesformanden er så grådig AT: en hvilken-somhelst jyde ! går i dørken af forargelse ! –LUK DR. –og fyr samtlige ræverøde medarbejdere ! –Selvfølgelig uden den million-vederlag –Som bestyrelsen –incl. generaldirektørinden –og alle de øvrige direktører i den lange hale ef nassere –Der alle skal have del i de 4 milliarder tvangs-licens-kroner –som borgerne betaler !—Al den røde propaganda DR sender ER vi helst fri for –Og i særdeleshed DR 2 ´s deadlines –værter –Vi krummer tæérne –Så er det sagt !

 12. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  DR ´s deadline ´s journalister ! ER kun interesserede i, at høre dem-selv ! –Så, hvorfor ialverden invitérer de gæster ! –Når de ikke får lejlighed til, at tale ud ?—-AT “de gæster overhovedet gider komme i DR tv ! –Forbliver en gåde ! –Også, AT hendes nåde Generaldirektørinden nedlader sig til, at grine hele vejen ned til banken, hver måned !

 13. Af li.sbeth soere.nsen

  -

  Enig. Er for mange talentlose blaa i x faktor uden kulturel vaerdi.

  Man kunne vel frasortere borgerlige til programmet og dermed er der en nem loesning?

 14. Af li.sbeth soere.nsen

  -

  Enig. Er for mange talen.tlose b.laa i x faktor uden kulturel vaerdi.

  Man kunne vel frasortere borger.lige til programmet og dermed er der en nem loesning?

 15. Af li.se.bethe soere.nsens

  -

  Enig. Er for mange talentlose blaa i x faktor uden kulturel vaerdi….

  Man kunne vel frasortere borger.lige til programmet og dermed er der en nem loesning?

 16. Af Niels Peter Lemche

  -

  Teddy, var engang gæst i Koplevs krydsild. Det du siger om nogle af dem derinde, sagde han:, gjaldt dem alle. Du har at gøre med nogle kolossale egoer.

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  Teddy, var engang gæst i Koplevs krydsild. Det du siger om nogle af dem derinde, sagde han:, gjaldt dem alle. Du har at gøre med nogle kolossale egoer.

 18. Af Nick Borg

  -

  TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER – 4. APRIL 2017 18:54

  Fint, at du foeler dig ramt, og du maa gerne tro, at jeg er araber. Behoever ikke at frygte, at jeg vil spille tid paa at forsoege efterforske, om du bedriver sabotage eller lider under den illusion, at du er kvik og interessant eller skriver satire. Din krukkede stil er anstrengende. Du maa kede dig meget, siden du bruger dagene til at poste dit vroevl og kommandoer overalt i Berlingske blogforum. Noget egentligt indhold byder du ikke paa. Slut herfra, jeg har set nok.. Det er soergeligt at erfare, hvad ens faedreland er blevet reduceret til paa faa aar.

 19. Af Henrik Pedersen

  -

  ASH, du har problemer, fordi ud føler dig tvunget til at ytre dig om alt muligt ligegyldigt, bare fordi du skal levere indspark til Berlingske.

  Spar på krudtet, til du har noget på hjertet.

  I år så jeg for første gang nogensinde X-factor. I begyndelsen var det lavkomisk (og selvudleverende underholdning). Senere fik de talentfulde overvægt.

  Jeg forsøgte så vidt muligt kun at se ”de optrædende”, mens jeg skippede til andre kanaler, efter bare én gang at have hørt dommernes (Blackman, Reme og Sukkerpigen med de mange selvglade og mystiske hår-cuts) [den slags: skaldethed, kasketter og brintoverilte afblegede opstyltninger, kan enhver gennemskue som sølle camouflage for egne mangler] egne vandede bemærkninger. Utroligt hvad disse topmålte tåber, kan få sig selv til at ytre sig om, igen og igen, iblandet ligegyldigheder og banaliteter. Besidder de bare et mindstemål af intelligens (hvad intet tyder på), må de hade sig selv for deres torskedumme mantraer (forhåbentlig for dem,, er betalingen i form af vore licensmidler god).

  Min talentfulde favorit – Chilie – der ikke vandt, ytrede klogt bagefter, at hun anså det for en fordel at blive nummer to, fordi det gav mere personlig frihed.

  Klogt sagt. Og det er først og eneste gang, jeg ser talenter (deltagerne) og platheder (dommerne) udfolde sig.

  Stakkels Morten og stakkels AHS, hvis de fortsætter af samme spor.

  PS.: Du fik din respons ASH, måske er det undertegnede, der går galt i byen pga. dine første meningsfyldte indspark. Det varer ikke evigt.

 20. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Der er censur hos visse debattører herinde på Berlingske, inkl. Uffe Ellemann-Jensen, Kasper Støvring og Tom Jensen! Og I skal snakke om demokrati og ytringsfrihed! ja ja ja og bla bla bla…

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Jeg skal jo få idéer, hver dag ! –Og jeg føler mig ikke ramt “at være satiretegner i Frankrig er verdens bedste job ! ” –Og jeg keder mig slet-ikke ! –Jeg er een af de heldige, at jeg kan følge med i “den danske polemik ! Idag om danskernes middelmådighed ! –Så lige dér blev du åbenbart “ramt “–Vi sidder sammen med verdens bedste satiretegnere på W. Plantu/Le Monde.fr.–Lige her er der ingen middelmådighed, at spore –Vi synes faktisk, at det er synd for jer, at I skal være i Danmark !—Hvor middelmådigheden æder jer-allesammen op !–Heldigvis er der masser af kreative danskere ude i verden incl. her i Paris ! –Hvor også herlige Ulla Terkelsen husérer !—Hun kom væk i tide –og godt for det !—-sssys Morgendagens tegning bliver 3 tildækkede muslimske kvinder med rumperne bare ! –Og en langskægget uvasket muslimsk mand med “en kæmpestor penis ” –Der må jo være god plads i vagina med 6-8 børnefødsler ! Må, der være god plads i de tildækkede “vagina ´s ” –Vi er ikke snerpede her ! forstås allors !

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Nick Borg ! –Det er ikke mig, der har gjort ” dit fædreland ” Til en muslimsk rotterede ! –Det er socialdemokraterne incl. de radikale ! –Skulle ikke undre mig, at du også er jyde ! –De ejer ikke et gram humor !–Spring mine texter over ! –Det er jo let nok !

 23. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hjerne-Madsen stiller op i de konservative på Frederiksberg ! –Jubiiii —jubiii –Jubiii ! –Endelig en intelligent politiker !—Dem vil vi have mange flere af ! –Af hjertet TAK ! “

 24. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Det indlæg som Uffe Ellemann-Jensen (Kreml i fransk valgkamp) havde blokeret. Jeg beklager A.S.H.:

  KREML OG ANKARA VIL HAVE INDFLYDELSE I DET NYE USA OG EUROPA!

  EU er snart færdig, ihvertfald efter Le Pen bliver Frankrigs nye præsident. Ironisk nok mødtes de europæiske ledere med katolikkernes leder, paven, i Rom! Nok for at forsøge at hindre EU’s sammenbrud som den sidste udvej. Men hjælper det at søge hjælp hos paven i en ellers så polariseret og delte Europa set med ideologiske, religiøse, etniske, sproglige og nationale briller? Det er ihvertfald indviklet, vanskeligt og nemmere sagt end gjort.

  Europæiske (dybe) stater forsøger at opildne folks nationale følelser og tilhørsforhold med hårde og voldelige indvendinger, som minder meget om fascistiske og nazistiske metoder. Hvorfor? Simpelthen fordi det er det eneste tilbage, som europæerne kan gøre brug af til formål at bevare Europas enhed. Men hjælper det? Næppe!

  Med denne indstilling gør Europa sin uundgåelige skæbne klar noget før end antaget til den dødssyge mands kiste. Slet ikke med højreekstremistiske zombier!

  Og stærke og visionære ledere som Putin og Erdogan kan se denne realitet i øjnene, og vil derfor se mulighederne ved det nye Europa og USA. Der er vel ikke nogen grund til at nævne hvilke muligheder de to ledere hver især går efter. Det ved hr. Uffe Ellemann-Jensen og hr. Niels Peter Lemche godt. Især er Rothschild vred over den Putin russiske – Le Pen franske alliance og derfor er det ikke svært at overskue, hvem der angreb undergrundsbanen i Sankt Petersborg. Verden lever desværre lige nu den samme tid som tiden lige før 2. verdenskrig. Og hele vesten står faktisk i randen af interne og borgerkrigslignende konflikter og stridigheder.

  Syriens Idlib blev desværre gasset af den dysfunktionelle FN’s permanente fem medlemmer!

 25. Af Jan Petersen

  -

  AF JAKOB RASMUSSEN – 4. APRIL 2017 17:14

  Hvis det er den her video, du tænker på, viser jeg da gerne videoen også her:

  “Proof No Planes Hit Twin Towers. 9/11 Videos Are Fake!”
  https://www.youtube.com/watch?v=m5Dl5jIdtdk

  Ikke så meget tvivl – FAKE. At Saudi Arabien var deltager i komplottet, er uden tvivl korrekt. MEN der var andre interessante deltagere i skyskraber nedrivningen 🙂

 26. Af Lonny Konradsen

  -

  Som uddannet teapuet bliver jeg nød til, at komme med en udtale!
  Lemche, Teddy. Lisbeth, ( P. Christensen – med de mange navne) i må tale med en psykolog for jeres egen skyld!
  Megalomi og narcisisme er ikke dyder værd at eje…
  Prøv at læse de svar i vidergiver og som andre mennesker skal udsættes for.
  Skam jer og i skulle have bestået højre læreanstalt hmm hmm I hvert fald ikke i pli og opførsel.

 27. Af Hans Jensen

  -

  Enten er I for høflige, og er det muligt? Eller også har I ikke tænkt på, at der er nogle forhold, som begrænser et i forvejen lille folks talentmasse og gør X-Factor og andre reality show yderst velegnede for danske medier-

  1. Det er kun underklassen og de nederste lag af middelklassen plus politikere, journalister o.lign., der stiller op. Resten af befolkningen korser sig.

  2 Journalisterne og det indkaldte dommerpanel skal ikke kæmpe med veluddannede og intelligente talenter, men kan husere og regere som de vil med de fremmødte, der er føjelige som smør, fordi de er lykkelige og imponerede over at blive set og hørt af så mange. Arrangørerne og dommerne kan snobbe nedad så meget de lyster, og det er aldrig for meget. På den måde sovses Socialdemokratiet og alt til venstre ind i lykke.

  3. Der kan aldrig blive for meget af den dårlige smag og for meget selvoptagethed. og derfor er man sikre på andre mediers bevågenhed, når “talenterne” får “sammenbrud”, beretter om deres intime forhold og kort sagt sætter turbo på selvudleveringer for folket, fordi det hele er gået dem til hovedet.

 28. Af Jan Petersen

  -

  @ Jacob Rasmussen

  Jeg forsøgte at give dig et svar med et link. Men lidt svært på en – politisk korrekt – ASH hængerøv blog – sorry 🙂

 29. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Det er da klart, danskerne valgte danskeren, ligegyldigt om drengen sang falsk. Dette kunne jeg fortælle mine familiemedlemmer inden afgørelsen og jeg fik ret.” Enhver finder sin fugl fager, selv om den både er vissen og mager”. Vissen og mager skal selvfølgelig forstås i henhold til stemmen.

 30. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Niels Peter Lemche
  Citeret fra N.P.L. 04.04.2017. 17.03.
  “Og så skete det, som kun kunne glæde en gammel rad som jeg selv:”

  Hvilken grammatisk fejl har du lavet her Lemche? Nu er jeg selv ikke helt stueren i det danske, men en tidligere professor på Københavns Universitet kan ikke tillade sig sådan en fejl. Her har du fået et anfald af nominativsyge, en sygdom, der er ved at tage fat i mange danskere. Det virker måske lidt småligt, men denne nominativsyge skyldes manglende undervisning i grammatik. Gammatik er sprogets skelet, uden korrekt grammatik bliver sproget slattent, fladt, fattigt og grimt. Denne sætning er ikke til UG. Nu driller jeg lidt.

 31. Af Hans Jensen

  -

  Kære ASH. Venligst løslad mit indlæg fra i aftes.

  R. Harald Kristiansen lyder igen som Teddy Bjørn og demonstrerer sit særlige anlæg for ondskabsfuldhed, som hun er stolt er over. Det er så gennemgående, at der må ligge mange års øvelse og opsparet miljøskade bag. Den 26 årige X Factor vinder omtales som en “dreng”, og hans runde udseende får flg. giftpil ” Enhver finder sin fugl fager, selv om den både er vissen og mager”. Vissen og mager skal selvfølgelig forstås i henhold til stemmen.” Det nationalt danske omtales også. Mon der var muslimer med i det show? Vi ved, at mindst én muslims debattør følger ivrigt med, og hun kalder sig oven i købet radikal og er aldrig bleg for at være ondskabfuld og fremstille sig og sine som ofre. Hvor mange medlemmer af Lemche-familien deltager egentlig i debatten?

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Det gælder altså om, at få folk “ned med nakken ! –ER det sådan det er ?—Danmark har altså større problemer ! Nemlig AT: Alle de importerede islamister –med “garanti for, at blive forsørget af de danske skatteborgere ” –Har fået det lille land i knæ ! –Intet fungerer mere —“de gamle danskere er blevet tvangsdigitaliseret ” –Butikkerne lukker i massevis ! –Og lille Danmark er blevet “det 5te største islamiske indvandreland i verden !–Danmark er færdig ! –Helt færdigt ! –Og det er de inkompetente politikeres skyld !—Det er de godt selv klar over ! –OG derfor har de sørget for, at overflytte milliarder af kroner til deres konti ! –Alt imens går danskerne og Danmark fallit ! –Og så sidder “de nidkære noksagter her –og diskutérer gramatik og kommaér ! ” –Hallo ?–Hr. Lemche er en vis person –der har alverdens erfaringer –og som I hellere skulle lytte til ! –End kives med hinanden om jeres småting ! –Ærlige kan man heller ikke ligefrem sige, at I er ! –Så få hellere gang i udsendelsen af mindst 1 million islamister, der har sneget sig ind i DK –Og forlang, at der bliver udskrevet valg ! –Løkke & Co. har en væsentlig del af “Muhammed & co ¨afskyelige personager ! –Når man i en avis som Berlingske ignorerer AT –Der sidder småt-begavede ghetto-drenge, der sviner de skatteborgere til, som har forsørget dem –og hele deres “forpulede familier ” –Så er det ikke nok, at være satiriker –med ønsket om, at redde Danskerne fra “de muslimske “ærbare ” kvinder –og uvaskede skæggede mænd ! ” –De har kun 1 formål Nemlig, AT formére sig til lederskab i vores land ! –Hurra for Naser Khader ! –Han er den eneste, der forudså katastrofen !!! –Og så sidder I og hakker på “Den kloge Lemche ” –I er smålige og tarvelige !

 33. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, jeg husker en gammel diskussion trykt hos Brix om en diskussion mellem hamselv og Brandes om jeg/mig. Siden har jeg altid været lidt usikker, for den ene af parterne ville bruge jeg, den anden mig.

  Og når jeg skal drille — for den har også hændt mig selv — sp laver du en tyrkfejl: “Gammatik er sprogets skelet” — også bare for at drille lidt.

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Lemche ! Er milevidt fra jer med hensyn til livs-kundskab ! –Ærlig talt ER I en flok “forvoksede curlinger –med mindreværds-komplexer ” ? –Det eneste, der betyder noget ER AT: Danmark udsender samtlige islamister –jævner moskéerne med jorden –Og får ordentligt uddannede skolefolk –ordentlige læger –og ordentlige ledere af Danmark !

 35. Af Niels Peter Lemche

  -

  Teddy, du forlanger det umulige. Og, det hjælper ikke at jævne moskeer med jorden. Det er således indrettet, at ethvert sted kan forvandles til en moske ad hoc: Bare bred bedetæppet ud med retning mod Mekka, og så er den klar.

 36. Af Niels Peter Lemche

  -

  HANS JENSEN, hvorfor gør så meget ud af det. Jeg indrømmer, jeg har ikke set mange minutter af x-factor og lignende programmer, men er det ikke bare karaoke for masserne.

  Jeg bryder mig ikke om din klasseopdeling: “Underklasse”, hvem er det? Temmelig nedladende, ikke sandt!

 37. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Vi har fået nok ! –Når Ghetto-arabere fortsat sidder og sviner os til her på nettet ! –Så håber jeg, at de er klar til “forsides-tegninger ” Med araberne liggende med de bare rumper i vejret –på gader og stræder ! –Araberkvinderne får heller ikke for lidt ! –De parrer sig udover alle bredder ! OG det offentlige sender penge i massevis ind på deres konti “børnechecks” –Det er så let AT. Tegne de tilslørede forpulede kvinder ! –OG det har vi også tænkt os, at gøre !–Se lige på Katrine Lilleør ´s blog ! –Vi har ingen hæmninger mere !

 38. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Når Løkke & Co. lukker g slukker Danmark –Fordi de har brugt alle vores skattepenge på muslimske indvandrere ! –Så husk lige AT : Venstrefolk er jyder ! –Og de er tavse – konfliktsky –og feje !

 39. Af R. Harald Krstiansen

  -

  Søde Hans Jensen
  Jeg så kun det afsluttende show. Jeg så XFaktor, da mine børn var små. Nu gider jeg ikke se programmet mere. Programmet kan godt være sjovt, men nu er det på tide at slutte, det er blevet for tyndt. Jeg har i mange år haft kontakt til uddannede musikere og sangere, derfor hviner deltagerne i mine ører. Selvfølgelig giver programmet, mulig adgang for skjulte sangtalenter. Det er dog ikke de talentfulde danskere, der søger ind og programmet er ved at udvikle sig til et program for abitiøse forældre.

  Jeg er skam ikke muslim, jeg er mere nordisk, end du nogen sinde bliver, hvis “renhed” er vigtig for dig.

  Den unge mand/dreng sang pivfalsk. Han så meget ung ud. Jeg refererer ikke til hans udseende i min tekst, men hans sang. Om han er kraftig eller ej, interesser mig ikke. Idet det er meningen, at vinderen skal kunne synge, mener jeg ikke at han var det rigtige valg.

  Du en af mange navne, men samme person, du har huseret på Berlingske i mange år. Jeg er skam ikke radikal. Dem ville jeg aldrig stemme på. Jeg er heller ikke Teddy Bjørn Olsen. Du argumenterer for, at jeg nok er muslim, hvordan kommer Teddy Bjørn Olsen ind i billedet, hun er nok, tilsyneladende, den største danske muslimhader på bloggen. Teddy er ansat af Berlingske, som tegnsætter, ikke tegner. Dine argumenter er noget rodede. Men det husker du ikke i forvirringen over det store antal aliaser du repræsenterer. Måske er du bare ikke skarp? Nu vil jeg ud i samfundet, fordi jeg har fri i denne uge.
  Må dagen give dig en mulighed for at svine flere til, det er tilsyneladende det du er bedst til.

 40. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Lemche
  Du kan prale alt hvad du kan. Jeg er ikke dansker, men en anden nordbo. Jeg synes det er helt i orden med lidt pral. Maria Due var godt nok muggen. Som jeg skrev først i min tekst, så skriver jeg ikke fejlfrit. Men nominativsygen går mig på nervene. Verber og præpositioner kan styre bøjninger. Det går mig på nerverne, at disse bøjninger forsvinder. Det gør sproget mindre elegant. Det var blot det jeg ville sige og lidt dril var det. Med venlig hilsen R.

 41. Af J. Hanse n

  -

  For en god ordens skyld må man vel anføre, at Lem ches og Teddy bjørnes herrefolks mentalitet er lidt forskellig.
  teddy bjørnens herrefolksmentalitet er racistisk og nazis tisk.
  Det er Lemc he`s næppe.

  teddy bjørnen forsøger at intimidere andre med ord som bistandsklienter og muslimske navne.
  Kun en syg person gør den slags.
  Undertegnede er hverken muslim eller bistandsklient.
  Ikke fordi der er nogen problemer med de to ting.
  Men i teddy bjørnens lille syge hoved kan det åbenbart bruges som skældsord.

 42. Af J. Hanse n

  -

  For en god ordens skyld må man vel anføre, at Lem ches og Teddy bjørnes herrefolks mentalitet er lidt forskellig.
  teddy bjørnens herrefolksmentalitet er racistisk og nazis tisk.
  Det er Lemc he`s næppe.

  teddy bjørnen forsøger at intimidere andre med ord som bistandsklienter og muslimske navne.
  Kun en syg person gør den slags.
  Undertegnede er hverken muslim eller bistandsklient.
  Ikke fordi der er nogen problemer med de to ting.
  Men i teddy bjørnens lille syge hoved kan det åbenbart bruges som skældsord.

 43. Af J. Hanse n

  -

  For en god ordens skyld må man vel anføre, at Lem ches og Teddy bjørnen s herrefolks mentalitet er lidt forskellig.
  teddy bjørnens herrefolksmentalitet er racistisk og nazis tisk.
  Det er Lemc he`s næppe.

  teddy bjørnen forsøger at intimidere andre med ord som bistandsklienter og muslimske navne.
  Kun en syg person gør den slags.
  Undertegnede er hverken muslim eller bistandsklient.
  Ikke fordi der er nogen problemer med de to ting.
  Men i teddy bjørne ns lille syge hoved kan det åbenbart bruges som skældsord.

 44. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kære Hans Jensen
  Jeg er hverken Teddy Bjørn Olsen, Radikal, eller muslim, men en fra Norden og nok mere nordisk en nogen dansker, hvis du er en “renhedsdyrker”. Ikke fordi det betyder noget for mig. Jeg dyrker kun renhed når det drejer sig om mine gulve mm. Den unge mand/dreng sang falsk. Jeg er fuldstændig ligeglad med hans korpus, det var hans stemme, som jeg refererede til. Mit længere svar til dig og kommentar om XFaktor røg i filteret, derfor dette korte svar.

 45. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, ja, er det ikke islænding — en af de tobenede — du er? Det er helt i orden, selv om vi her i huset mest er til de firbenede deroppefra (men er det ikke også den største forskel på jer?). Lige nu venter konen på smed til sine heste. Og det med kasus osv. Jo, det er bl.a. derfor, jeg sætter så stor pris på tysk, som er et virkelig grammatisk sprog. Vi bliver sløsede med al det engelske oven i det danske. Det værste i så henseende, jeg oplevede, var som ung, da jeg læste digte af Luis de Góngora: Syntaksen mindene om Virgil, men Virgil havde casus, så man kunne se, hvad der hørte til hvad; men det havde Góngora ikke. Men det var et ordentlig “kick” sidste år, da jeg i Mezquitaen i Córdoba pludselig opdagede, at jeg stod ved siden af hans kiste.

  Hvis du ikke har været der, er Córdoba en rejse værd. Mezquitaen er en åbenbaring.

 46. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, ja, er det ikke islænding — en af de tobenede — du er? Det er helt i orden, selv om vi her i huset mest er til de firbenede deroppefra (men er det ikke også den største forskel på jer?). Lige nu venter konen på smed til sine heste. Og det med kasus osv. Jo, det er bl.a. derfor, jeg sætter så stor pris på tysk, som er et virkelig grammatisk sprog. Vi bliver sløsede med al det engelske oven i det danske. Det værste i så henseende, jeg oplevede, var som ung, da jeg læste digte af Luis de Góngora: Syntaksen mindene om Virgil, men Virgil havde casus, så man kunne se, hvad der hørte til hvad; men det havde Góngora ikke. Men det var et ordentlig “kick” sidste år, da jeg i Mezquitaen i Córdoba pludselig opdagede, at jeg stod ved siden af hans kiste.

  Hvis du ikke har været der, er Córdoba en rejse værd. Mezquitaen er en åbenbaring.

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  Og til Teddy, mon ikke det meste af den danske modvilje mod udlændinge bunder i et dybt mindreværdskompleks, et kompleks som fik frit spil i over hundrede år, måske snarere to hundrede. Altså lige siden tabet af Norge i 1915 og tabet af hertugdømmerne i 1864: Et lille land, der ikke kan ret meget! Kulturradikalismen er den spirituelle videreførelse af dette mindreværdskompleks. Man kan næsten sige, at det ændrede sig med det fantastiske fodboldlandshold i 1980erne, der kronedes med europamesterskabet i 1992. Vi kunne jo alligevel! På den kulturelle front markerede det sig også i studier af det, som de unge historier dengang kaldte “det danske imperium”, nemlig det kolossale thalassokrati, der i perioder strakte sig nærmest fra Narva på grænsen mellem Rusland og Estland og Grønland, med en kortvarig afstikker til Nordamerika og med hovedsæde i København..

  Jeg ved godt, at det mest af alt var fodbold, men man må ikke undervurdere netop det spils betydning for den folkelige selvforståelse.

  Så må man heller ikke undervurdere den forrige generations skam over den 9. april. Men som sagt: Mindreværdsfølelsen er helt åbenbar i den danske ‘folkesjæl’ (hvad det end er for noget), og nu er vi konstant oppe mod den store verden og kan ikke gemme os. Tænk, hvis de ser, hvor patetiske vi er. Og så er det rigtigt, som det blev fremhævet forleden, at f.eks. danske videnskabelige artikler har en overordentlig stor impact-faktor eller hvad det nu hedder). Der var i hvert fald for femten år siden næppe noget andet land, hvis forskere i den grad blev læst ude i den store verden. Det kan have ændret sig, for én ting har venstre ikke sans for, at det er videnskab og kultur, som partiet nærmest hader, og som altid er diverse venstreregeringers foretrukne ofre for besparelser.

  Man kan næsten sige at dagens genskabte mindreværdsfølelse markeres ret tydeligt at det nuværende fodboldlandsholds temmelig patetiske indsats.

 48. Af J. Hans en

  -

  Til almindelig orientering.
  Så har den bedste blogger i Berlingske, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, indsat endnu et fantastisk, velskrevet og intelligent indlæg.
  I modsætning til ASH.
  Alle skal hermed opfordres til at læse det.
  I kan kun blive klogere.
  Takket være nogle galninge fra den yderste højrefløj, så er der desværre lukket for velvalgte kommentarer.
  Så man kan desværre ikke udtrykke sin sympati og enighed med indlægget.

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære Lemche ! –Jeg kan se “farcen fortsætter ” ! –Vi tror ikke på, hvad de skriver (dem ovenover) –At: Der er folk i Danmark, der ikke ejer opdragelse –ER så indlysende, at det gør helt ondt ! –Vi-to-og mange flere danskere ER de heldige ! –Vi behøver ikke, at være i DK. mere end højest nødvendigt !—Vi vælger stadigvæk vores egne venner ! –Men i Danmark får “fremmede slet-ikke venner” –Det har vel også noget med jyderne, at gøre ! –For lidt siden så jeg en udsendelse fra Dr 2, Hvor Jacob Illeborg –afslørede en storsvindler fra Ålborg —i Spanien!–Det er desv. sådan, at det er med de jyder ! –De ejer ikke anstændighed ! –Det kombineret med dårlig opdragelse ! –Gør dem farlige for andre mennesker : Køb aldrig noget af en jyde –gift dig aldrig med en jyde (det bliver værre end døden) o.s.v.—Lige fodbold aner jeg slet-ikke noget om overhovedet !–MEN jeg får ligesom dig, hver dag masser af menneske-kundskab ! –også via aviser og blogs !–“det er ikke noget kønt syn ” ! –Vi foretrækker, at nyde livet i Alperne i den vilde natur ! –At Danmark nu er rigtig “på spanden” –Skyldes helt klart “de importerede fra Mellemøsten og Afrika ” ! –Og så er Lars Løkke & co ´s Venstre ! I den grad medvirkende til, at vores lille land ! kurer i rasende fart nedad slisken !—Hvis ikke der kommer normalt begavede voksne folk i regeringen ! –Som f.eks. Asger Aamund –Lars Seier –Og hjerne Madsen med flere ! –Så er det helt slut ! –Vi-to kan måske være ligeglade ! –Og dog !–De masseavlende muslimer ! Er jo den aller-største skandale ! –Og dem har Lars Løkke & Co. ikke tænkt sig, at udvise desv.

 50. Af R. Harald Kristiansen

  -

  N. P. Lemche
  Hvad er man når man har boet 40 år i Danmark?
  Nok en blanding af to kulturer, men nok bare et menneske, der passer sit. I mit tilfælde har jeg et spændende arbejde og jeg passer min gode familie. Jeg er et internordisk blandingsprodukt. Jeg har været partner i et stort svensk/dansk firma i mange år, indtil jeg fik en livstruende sygdom. Efter at have arbejdet 50-90 timer om ugen i godt 30 år i det private, samtidigt med undervisning på en højere læreanstalt, har jeg valgt, at sælge min del af firmaet og har stiftet et nyt firma, hvor jeg selv styrer arbejdsmængden. Et firma starter ikke sig selv, således arbejder jeg med flere ting. I øjeblikket holder jeg en uges ferie og har faktisk hestefolk fra Island på besøg, sjovt nok, når du nævner heste. Deres søn tæmmer isl. heste på Fyn, indtil han finder ud af hvad han vil studere.

Kommentarer er lukket.