Men vi har hygge, Matador Mix og kulturel hængerøv

Af Anne Sophia Hermansen 127

Franskmændene har gloire og amerikanerne greatness. Men vi har hygge, og derfor vandt Morten Nørgaard X Factor i år. Vi kunne se, at den grimme ælling gemte på en smuk sangsvane, og pyt så med, at han ikke havde øvet sig særlig meget, sang falsk og måtte have musikken til at begynde forfra. Pyt også med, at de andre var bedre, og at den ene endda kunne finde ud af at komponere sine egne sange frem for bare at synge andres.

For i Danmark elsker vi fortællingen om mennesket, der overvinder velfærdssamfundets mange forhindringer. Som på trods af at vokse op i en kernefamilie, hvor der kun var råd til en årlig tur i Lalandia eller på trods af at have gået i en lektiefri folkeskole alligevel har formået at kæmpe sig frem til den store scene i DR-Byens studie 5. Vi elsker fortællingen om det unge menneske, der springer ud som lesbisk i et af verdens bedste lande at være lesbisk i, og vi elsker fortællingen om, at X Factor er meget bedre til integration end alle Vestegns-borgmestre tilsammen. Vi elsker X Factor, der lærer os, at mobning er dødtarveligt, men hey, se nu her: Nu står outsideren og læner sig ind i stjernerne, hva’be’har.

Vi har ikke som amerikanerne en ambition om at skabe sangere i verdensklasse, og vi gider heller ikke overanstrenge os og gøre os vildt meget umage. Dem, der gør, er overambitiøse stakler, som måske godt kan få vores medlidenhed, men vores hyggelige hjerte får de ikke.

Vores hyggelige hjerte tilhører underhunden, den undertippede, den skæve historie. Vi elsker derfor historien om fodboldlandsholdet, der kom med på et afbud i ’92 og tog røven på alle de andre. Som løb direkte ind på grønsværen i campinghabit, solbriller og H20-sandaler og endte med at hjemtage guldet. Det var dansk gloire! Greatness! Men på en hyggelig måde, der både var ledsaget af held, smøger og dåseøl.

Vi elsker også historien om Olsen Banden, som lærer os, at politiet er kriminelt inkompetent, magthaverne korrupte, og at det altid er mere væsentligt at have en sjov plan end en kedelig uddannelse. I 60erne og 70erne forsvandt det artige Far til Fire-univers, der belønnede dem, der børstede tænder og redte deres hår, og ind trådte den nye tidsånd i form af Børge med åben mund og akut ungdomssløvsind. I dag kunne figuren Børge have stillet op til X Factor og henrykket publikum, selv om han først havde lært at spille guitar i garderoben. Den eneste faktor, som Mie og de andre Far til Fire-dukse kan komme i nærheden af, er solfaktor.

At det er muligt, skyldes en ting, og den er, at vi i Danmark hylder middelmådigheden. Intet er så hyggeligt som at sidde i joggingtøj på en ølkasse og lytte til Shu-Bi-Dua i lunken eftermiddagssol. Eller sidde fredag aften og spise franske kartofler, mens den ene deltager træder frem efter den anden og synger sange, vi ikke gider høre dem synge igen. Måske er der et geni iblandt? Måske en dansende stjerne? Den slags siges godt nok at fødes ud af kaos, men måske går det også med en pinagtigt ordinær velfærdsbaggrund.

Nej, og det skete heller ikke i fredags. Hyggedanmark kårede Morten som vinder, og lørdag var det hele glemt igen. Der var hverken gloire eller greatness over showet, og vi fik det, vi plejer, nemlig en vinder, der kan anvise vejen til middelmådigheden frem for vejen til stjernerne.

Engang var vi vikinger og ville erobre verden; i dag har vi udskiftet aspirationer med hygge, en spand Matador Mix og kulturel hængerøv.

X Factor kårer hvert år nationen som taber.

127 kommentarer RSS

 1. Af J. Hanse n

  -

  Vi kunne se, at den grimme ælling gemte på en smuk sangsvane,
  Skriver ASH.

  Måske burde ASH nøjes med at udtale sig på sine egne vegne.
  Hvad er X factor i øvrigt.
  Det kunne hun jo indledningsvis informere om.

 2. Af J. Hanse n

  -

  Ok.
  Når man læser ASH`s indlæg.
  Så forklarer hun delvis, hvad X factor er.
  Åbenbart ikke noget med sol creme.
  Men åbenbart noget om en slags musik.

 3. Af K Hansen

  -

  J. Hansen kunne også lette r…., og google “x-faktor” selv. I stedet forventer han/hun på godt dansk middelmådighedsfacon at de stegte duer bliver skudt direkte ind i munden.

 4. Af Arvid Holm

  -

  Anne Sophia Hermansen kan efterhånden minde om Mona Sahlin, den tidligere leder af socialdemokratiet i Sverige, der udtalte: Svensk kultur er kun “midsommeraften og lignende fjollede ting”, hvilket gør mange svenskere misundelige på indvandrergrupper, der har en stærkere kulturel og historisk bevidsthed.

 5. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ovenst. J. Hansen ” Danmarks Børge” ! Identisk med Tvangs-anbragte unge på Statens dyre anstalter !–De bliver beværtet efter alle kunstens regler i form af sund mad –det dyreste der kan opdrives ! –De kriminelle i “i camping habitten ” –opvartede af landets førende socialpædagoger –og i den grad forkælede af det offentlige overdrev ! –De skal endelig ikke mangle noget “de kære banditter” –Som pædagogerne betegner som ” sårbare –og skrøbelige væsener ” !–I virkeligheden ! Så er de Danmarks forbandelse ! –Og, hvis de skal på kursus ” i ny start ” –Så skal det ikke være for vores penge ! –De skal på stroppetur inde i militæret ! Der er de garantéret ” en ny start på den hårde måde ! –De er som kloge Lemche skriver : Nogle feje pivskidder alle til hobe –Og NU, skal det være slut med, at lukrére på skatteborgernes regning !Fra NU, skal der gøres stads af de flittige uge, der ikke ville drømme om, at skrive “lokums-sprog om andre, som de ikke kender ” Eller udgive sig for ordentlige folk´s –imager ! –Kort sagt ! OG jubii ASH ! –Du har fanget noget af det rigtige Nemlig AT: give de tvangs-anbragte–hæslige kriminelle på statens bo-steder—nærmére anstalter ! Et fur –udi den barske verden –som alle vi-andre må finde os i !

 6. Af Henrik Gimbel

  -

  Godt brølet, løvinde!

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Nu skal der gøres stads af de flittige unge, der er taknemmelige for, at have fået en udd. med S.U.–Dem er der faktisk nogle af ! –OG, så skal “de tvangs-anbragte kriminelle på statens anstalter ” –I trøjen –Så de kan lære, at det får konsekvenser, hvis de sender “lokums-sprog ud på blogs –om andre mennesker ” –Middelmådigheden i Danmark er en nød, der er svær, at knække ! –Eller rettere sagt “umuligt” –Det er de forkerte folk, der avler børn i DK ! –De lavest begavede får flest børn ! –Narkomanerne avler løs ! –Og bruger anstalterne som “hyggesteder ” –Og får “fri narko på statens (borgernes regning) –Exclusive “fixe-steder, hvor de kan dyrke deres hæslige afhængighed –i rene omgivelser ” –Medens deres stakkels hunde –må gå for lud – og koldt vand ! –De narkomaner –Skal også ind i militæret ! –At de er skrøbelige er ikke statens skyld –det er deres egen –eller deres middelmådige enlige mødrer –der avler løs –fordi de kan leve af børnechecks m.m.

 8. Af Helge Nørager

  -

  Der findes både en afbryder og en kanal vælger på de fleste tv apparater.

  Det kommer dog stadigt som en overraskelse for mange.

  Der er nemlig nogen som hellere vil se og glo på X-factor for der efter at brokke sig, over at de synes program er et udtryk for at samfundet går helt af middelmådigheden til.
  Hvilket er ganske middelmådigt.

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “J. Hansen og Co. aliasserne ” ! –De skal også “i trøjen ” ! –OG diverse socialpædagoger kan godt pakke deres “medlidenhed med “de skrøbelige –sårbare kriminelle ” –I –og udenfor anstalterne –sammen ! Vi tvangs-skatteborgere har fået nok ! –Af de slatne social-pædagoger, der i virkeligheden vedligeholder de kriminelle i en rus af, at det er samfundets skyld, at de er blevet danskernes svar på “paria ér ” –Med ret til, at sidde –og svine andre bloggere til –medens de sidder lunt og beskyttede på de rare anstalter fyldt med pædagoger ! –Der er sat i verden for, at nusse –og forkæle de kriminelle !—kyniske –og extremt beregnende udskud ! –avlet af samme udskud !—Piben får en anden lyd nu efter vi har fået en ny K. justitsminister –der absolut ikke har noget tilovers for “de tvangs-anbragte med flere, der burde skamme sig” –Men, det gør de ikke fordi man har i alt-for-mange år dyrket middelmådigheden i Danmark ! Takket være de flæbende “røde pjalte-proletarer ” –Der sidder i regeringen ! -Ajr !

 10. Af Bertel Johansen

  -

  – fred med X-faktors elendighed, hvis ikke lige det var fordi det betales af tvangsudskrevet licensskat. Licens skal gå til noget politikerne kalder “public service” – hvordan det så skal oversættes, men det begreb kan nu engang ikke udstrækkes til en amatør-musik-konkurrence i dagens mest flade og umusikalske tradition.
  Mærkeligt at de politikere der styrer DR tillader X-faktor for millionbeløb af licenspenge, og samtidig vil fratage DR sit rigtige orkester og kor.

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “att. J. Hansen alias ” de tusindvis af “islam-forgudérere ” –Husk, at I skal møde op på kommunen idag til “nyttejobs ” –De slatne socialpædagoger kan I ikke få med “på arbejde ” !

 12. Af Elisabeth Lindhardt

  -

  I Danmark hylder man middelmådigheden, som ASH så rigtigt påpeger. Klodshanssyndromet. For år tilbage vandt en engelsk telefonsælger x Factor med sin ganske hæderlige tenor. Rigtig god var han ikke, men folk var vilde med hans Nessun dorma. De samme mennesker kunne ikke finde på at lytte til en rigtig operasanger men Paul Pot talte til den indre Klodshans – folk føler sig i øjenhøjde med de middelmådige. De virker jo ikke truende på vores selvfølelse. Man skulle jo nødig drive det til noget, sådan rigtigt for alvor og dermed sætte sig udenfor det hyggende selskab. Det er dansk, når det er mest deprimerende.

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR : Elisabeth Lindhardt ! –De ikke-middelmådige danskere –befinder sig i udlandet, hvor de er på lige fod med de mest kreative i hele EU –Og USA ! –Så kom ikke her –og døm dem-alle over en kam ! –MEN, de mest middelmådige kan du som sagt finde her på Berlingske blogs ! –Det er de “tvangs-anbragte-bistandsklienter –som socialpædagogerne dyrker som om de var “trøfler” !

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  ASH, det med middelmådigheden påpegede en engelsk ambassadør allerede for mere end 300 år siden. Det er en rodfæstnet del af kulturen. Det er sådan set i orden, så længe det ikke fører til , at det forhindrer, at der er nogle der får lov til at udvikle sig. Det kan være svært i det nuværende intellektuelle klima at se en ny Niels Bohr. Han ville i hvert fald være rejst forlængst.

  Selv ikke i sportsverden er vi glade for det exceptionelle. Bendter er en patetisk udgave af Zlatan. Caroline får tæv af pressen ved hver mulig lejlighed.

 15. Af Helge Nørager

  -

  Men middelmådigheden har dog kunnet frembringe en AFR.

  Det er på tide at få Irak kommission retur.

 16. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Middelmådighed/kontra telefon-sælger ! –Så sidder Ammitz-bøl –som indenrigsminister –i Dagens Danmark ! –Manden har aldrig haft et arbejde udover, at han har været “telefon-sælger ” –Middelmådighed i højeste potens –siger vi !

 17. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “ikke så mærkeligt AT: Vi ikke har respekt for det danske folkestyre ” –Når de fleste, der sidder derinde i Folketinget er ! Enten a la Astrid Krag – typer –skolefrøkner/Mk –Eller Som indenrigsminister Ammitzbøl, der kun har været telefon-sælger ! –Og aldrig har haft et rigtigt arbejde !

 18. Af Niels Poulsen

  -

  Hermansen er ikke for fastholdere. Det er ikke lang tid siden, at hun skrev et indlæg med det stik modsatte budskab:

  “Det betyder, at dansk kultur både kan være spraglet og stilren, smal og bred, og et hjerte ikke bliver mindre af at rumme lyrikere, youtubere, operasangere, arkitekter og cirkusartister. Mopper og Sonnergaard.

  Og at det er meget dansk, at vi kan elske begge dele.”

  http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2016/11/23/hvem-betyder-mest-for-dansk-kultur-en-forfatter-eller-en-realitydronning/

  Når man skal have en mening om alt muligt hver evig eneste dag, ender man som lettere meningsskizofren. Hvad med en tiltrængt pause? …

 19. Af J. Hans en

  -

  AF TEDDY-BJØRN-PLYS O LSEN – TEGNER – 4. APRIL 2017 8:28

  Teddy Bjørnen er vågnet tidligt.
  Hun er nok væltet ned af bænken.

 20. Af Jan Mølgaard

  -

  En X-faktor deltager drømte om at rejse verden rundt som popstjerne. Den eneste rejse, der ventede ham, hvis han vandt, var en rundrejse til landets byfester, hvor han – på et lad mellem ølteltet og radiobilerne – kunne udstøde sine uartikulerede lyde for de lokale skrigende 10-17-årige. Næste popseance bliver det europæiske MGP, som folk også elsker, og det må de selv om. Men det er ærligt talt bekymrende.

 21. Af Maria Due

  -

  “De samme mennesker kunne ikke finde på at lytte til en rigtig operasanger men Paul Pot talte til den indre Klodshans – folk føler sig i øjenhøjde med de middelmådige. “, skriver Elisabeth Lindhardt. Og ja, det er kernen i den sag, der også er i familie med janteloven.

  Hvis man vil se dette demonstreret for fulde gardiner kan man blot læse kommentarerne på Jesper Holm Frederiksens blog “Luk for Matador”, hvor Niels Peter Lemche stiller sig i spidsen for et hylekor (hans egne dubletter?), fordi jeg aldrig har været vild med “Matador”, hvor det middelmådige og mindre er den røde tråd. Lemches hovedargument er, at der er tale om en “pæn ældre dames” “primathyl”, og at jeg pludselig har ændret mening og derfor lyver, men at jeg ellers plejer at være lidt fornuftigt.

  Ja, herregud lad dog børn og kvinder, og man ved jo, hvor hysteriske kvinder kan være. Side op og ned om, at jeg lyver, er gammel, efterrationaliserer. og burde forsøge at være ung med de unge, sådan som professoren altid mener selv at have være det. Faktum er, at jeg har langt mere uddannelse end han har, og at han klamrer sig til noget sladder som en af landets mest højreekstreme, som jeg ikke kender, satte i gang for længe siden. Nogen har fået noget helt galt i halsen, og jeg betragter det som en forsikring om, at jeg ikke har noget at gøre med dem. Da jeg så for at blive fri for Niels Peter Lemches grove sexisme poster et link, der tydeligt viser, at jeg for det meste af fem år siden skrev flere lange kommentarer med nøjagtigt indhold, undlader han at undskylde.

  Der har vi det småtskårne og fladpandede danske, som jeg inderligt foragter og enhver kan jo se, at det ikke er mig, der tager på vej, men at jeg blot har en anden mening. Men det må man ikke i et land, hvor det forventes, at man i fællesskab dyrker det middelmådige og efterhånden også det dybt underlødige. ASH skal derfor have tak for at tage det emne op.

 22. Af Maria Due

  -

  rettelse: flere lange kommentarer med nøjagtigt samme indhold, undlader han at undskylde.

 23. Af Finn Larsen

  -

  Ja men folk på Nationen er da tabere. Ingen kåring nødvendig

 24. Af Kim Sørensen

  -

  Apropos gloire, greatness og alt det der, må Michel de Montaigne (Google ham, pøbel!) sgu da rotere i sin grav, hver gang en såkaldt “meningsdanner” udgiver et nyt blog-indlæg hos et af de landsdækkende dagblade.

  P.S. Hvordan kan det i øvrigt være de såkaldte “meningsdannere” næsten altid leverer meninger, der ser mistænkeligt uoriginale ud? Måske skulle man omdøbe konceptet til “meningsformidlere”. Det slår mig i hvert fald som ganske usandsynligt, at ASH selv har dannet den mening, at X Factor og Shu-bi-dua er udtryk for kulturelt bagstræberi.

 25. Af Ole Jensen

  -

  Danskerne kan ikke lide folk, der har gjort sig umage, er dygtigere end dem selv og har noget at byde på. Det får dem til føle sig som tabere. Amerikanere hylder dygtige mennesker fordi de oplever at det beriger deres liv. Hvis ham, der ikke kan synge rent eller huske teksten kan vinde så kan jeg også synes devisen at være. Deraf leverpostejsfarvet hyldest til middelmådighed og en fattighed i vores kultur.

 26. Af den hvide pimpernel

  -

  VI KAN OGSÅ VÆRE MED HVAD U-HYGGE OG RÆDSLER ANGÅR
  Læs selv om bestialske overfald og hjemmerøverier på den korte. Og læs Berlin gskes artikler om forholdene i sundhedsvæsnet, hvor patienter og pårørende ofte udsættes for grove svigt og udskejelser, med frygtelige tab og lidelser til følge.

 27. Af Niels Peter Lemche

  -

  Altså Maria Due, du er ingen helgen, så tænk dig lidt om før du skriver. Din selvpromovering pynter heller ikke, Jeg gad vide, hvilken superuddannelse, du har, som er bedre end min, f.eks. Du har problemer, når du bliver sagt imod; men så skulle du holde dig væk fra avisernes blogs.

  Paul Pott, jo, the establishment fik et føl; men faktisk kunne (kan?) manden synge, men mangler naturligvis professionel skoling. Man glemte også at fortælle, at han faktisk havde været aktiv, jeg ved ikke hvor længe, i amatøroperaforestillinger. Tilbedelsen af ham går imidlertid godt i spænd med den romantiske forestilling om den store kunstner, som blev dyrket i tilfældet Mozart mere end nogen anden. Han er slet ikke enestående. Jeg kunne specielt nævne Amira Willighagen, men der er ikke så få andre, der lever op til de romantiske forventninger om unge genier.

  Jeg greb lejligheden til at høre dem igen, og som en anden Al Capone sad jeg med tårerne rendende ned ad kinderne. Det er utroligt talentfulde mennesker, så man må bare håbe, at de derefter får mulighed for at uddanne sig. Det er her, at problemet ligger idag.

  Men jeg venter spændt på at få mere at vide om din uddannelse, så vi alle sammen kan beundre den. Min er jo dokumenteret på min hjemmeside på Københavns Universitet og mange andre steder.

  Jeg ved i øvrigt ikke, hvad jeg skulle undskylde: At jeg var uenig med dig? At du ikke kan acceptere kritik, men tager den personligt? Ærlig talt, jeg ved det ikke.

 28. Af den hvide pimpernel

  -

  PS: Se også Berlin gskes artikler om “Menneskehandel i psykiatrien”, “De mest syge lades i stikken”, “Besparelser koster liv”. Og se frihedssocialisternes blog om sex-isme kl. 1.38, hvor der er et indlæg om hvordan “reformer”, lukninger og nedskæringer mv. gør det til et helvede at være patient eller pårørende. Se også tidligere blogs af ASH.

 29. Af J. Hanse n

  -

  AF MARIA DUE – 4. APRIL 2017 10:34

  Jeg tror ikke, at du skal forvente nogle undskyldninger fra Lemc he.
  Han lider af herrefolks mentalitet.
  Og tror at han har nogle rettigheder til at svine andre til, som andre ikke har.
  Hans indlæg er fyldt med fejl. Alligevel mener han, at han er berettiget til at påpege andres fejl.
  Hans eftersnakker Teddy bjø rn lider af det samme syndrom. Herrefolksmentalitet.

 30. Af den hvide pimpernel

  -

  Endelig er der på nettet en artikel om hospitalsvæsnet “VELKOMMEN TIL STENALDEREN”.
  Men selv læsning af de her nævnte artikler giver kun et svagt indtryk af det vanvid og den afstumpede umenneskelighed der hersker visse steder i sundhedsvæsnet. Og som er blevet værre efter Vs og lars ulykkes “”””reformer”””.

 31. Af Niels Peter Lemche

  -

  J. HANSE N , faktisk er det vanskeligt at deltage i diskussioner hos ASH, hvor mine indlæg ikke plejer at komme igennem. Jeg har faktisk lige skrevet et indlæg om det, Maria Due var inde på, men hvor er det? I filtret, selvfølgeligt.

 32. Af Niels Peter Lemche

  -

  Så, ASH, kunne du ikke frigive mit svar til Maria Due, please!

 33. Af Maria Due

  -

  J. HANSE N – 4. APRIL 2017 11:39

  Ja, det er rigtigt. Man konstaterer hurtigt et misforhold mellem de faktiske og de indbildte forhold. Det kan selvfølgelig også være fruen, der styrer begge og i hjemligt sprogbrug kaldes Teddy. Det kælne indgår jo også i billedet af en mordreng. 🙂

 34. Af Arvid Holm

  -

  En racistisk ytring er en negativ stempling på grundlag af uberettiget generalisering af en gruppe mennesker, der er kendetegnet ved race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.
  Derfor er Anne Sophia Hermansen’s blogindlæg racistisk: “Men vi har hygge, Matador Mix og kulturel hængerøv”.
  Enten er racisme noget svineri, eller racisme er ok?

 35. Af Niels Peter Lemche

  -

  ARVID HOLM, vi er dog nået noget ad vejen: I min barndom sang man: Der gik en neger på Nørregade. Det gør man vist ikke mere. I min barndom brugte man også alle mulige negative måder at tale om handicappede på. Det gør man normalt heller ikke længere. Det sidste er homosexualitet. Det er kun i tilbagestående macho-kredse, at det stadig lægges for had. Man er altid bange for det, der ikke er det normale. Det er det racismen, omtalen af de handicappede og de homosexuelle har tilfælles.

  I virkeligheden er det noget, som har været gyldigt til alle tider. Bibelens forestillinger om rent og urent hænger tydeligt sammen hermed. F.eks. er rejer for jøder uren. Hvorfor? De svømmer i havet som fisk, men har ingen skæl. Ergo må de være urene. Der er tale om selvhævdelse, fremhævelsen af sin egen etnicitet.

 36. Af hans buur

  -

  Hvor sandt og rammende ASH!

 37. Af Leif Knudsen

  -

  Sådan! Lige i plet. jeg har opgivet X-faktor. Mine favoritter forsvinder hurtigere end is på en varm sommerdag og tilbage står de politisk korrekte, helst en handicappet eller en anden vi kan lade som om vi er riiiiigtigt imponerede over så vi kan sole os i vores egen selvfede GODHED.
  Vinderen er altid den slappeste åhhhh-åh-åh-åååh-åh sanger.

 38. Af Ole Ringgaard

  -

  Public Service: Formålet er at sprede programmer til hele befolkningen af “alsidig, kulturel og oplysende art”,

  Der rammer X-factor furldstændig plet – ligesom gift ved første blik – ligesom….. kan blive ved…

 39. Af Niels Juul Hansen

  -

  Det er let at kritisere letbenet underholdning som X-Factor, Vild med Dans, quizzer, mad- og livsstilsprogrammer, badehoteller osv.

  Langt de fleste af denne type programmer er ‘koncept-programmer’, hvor dommerne, som i X-Factor, på forhånd er ‘castet’ som den ‘den gode, den onde og den grusomme’.

  Det betyder, at det ofte er tåkrummende og pinligt forudsigeligt, men det appellerer tilsyneladende til mange danskere – og som Helge Nørager helt rigtig skriver, så kan man slukke eller finde en anden kanal.

  Jeg synes, at der er meget godt TV for licenspengene – og hvis man er vilig til at betale lidt ekstra for nyere film og TV-serier, så er der både Netflix og HBO.

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Taber-nationen Danmark ” ! –Det er heldigvis ikke mandag længere ! –Så vores humør får et lille hak opad !–Danmark på krykker –blev dagens tegning !—Kære Lemche –Prøv, at se på : DK4/Toscana ! –Så vil både du-selv –og alle de andre “kede-af-det-danskere ” ! Overveje, at gøre ligesom musikeren ! –Nemlig pakke kufferterne –og flytte til skønne Toscana ! –Det næsten allerbedste ved Italien ER AT: De slet-ikke-ligner, “jyderne” ! –De siger “saluté” til os fremmede –og viser os alt, hvad de har af skønne natur-reserver ! –Ikke mindst deres vin-marker ! –Som med vin-stokke så stolte som paver ! –Udsender sød musik –og forventninger om skønne aftenstunder på terasserne ! –Med herlige Italiénere ! –Der har forladt det hæslige fænomen –immigranter ! –Der æder dem ud af landet ! –Punktum finale ! Vi må videre ! –Håber, at I blev godt underholdt !

 41. Af Ole Frank

  -

  – “nationen” aner man her forargelsens kvide som ash ellers ikke bryder sig om? Hvis nogen har kåret nogen, er det de seere, der deltager i afstemningen.

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære Maria Due ! –Lyt godt efter : ER, der nogen, som jeg i den grad afsky´r –Så er det : diverse Ghetto-drenge –og tvangs-anbragte unge ! –Det er kun når jeg skal skifte “tusser” ! –At : Jeg kigger på Berlingske s blogs ! –Mit humør bliver i den grad ødelagt ! –Når der sidder nogle bistands-fusentaster ! –på de danske anstalter, der bliver kræset om af middelmådige socialdemokrater Sf ´er o.s.v., der skulle sparkes ud af det danske folketing ! –Jeg er véd, at brække mig over det middelmådige Danmark ! –Som det er blevet !

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Teddy,

  1: Danmark har altid været hjemsted for middelmådigheden. Der har været enkelte, der har hævet sig op over den. Kierkegaard er et godt eksempel, og han læses og studeres da idag over hele verden. Men titlen på Peter P. Rohdes bog om ham, “Et geni i en købstad”, rammer helt præcis. Nu forærede Mærsk os jo et fantastisk operahus — til politikernes store fortrydelse, for så kunne de ikke skændes om det længere — og det åbnede med et brav: Wagners Ringen for første gang siden begyndelsen af forrige århundrede. Og hvad er det blevet til nu? Nej, vi bryder os ikke meget om det, der hæver sig over middelmådigheden.

  2: Toscana: Jeg har jo selv sagt, at hvis Gud ville os det godt, fik vi kun lov til at bo i Italien; og hvis han ville os det virkelig godt kun mellem Firenze og Siena. Det er Europas centrum, intet over og intet ved siden af. Jeg skal heldigvis derned igen til september. Italien og Toscana er et mirakel. Jeg har været der et utal af gange siden 1956.

 44. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –lemche ! –Vi er helt enige !–Fra april skal jeg ikke mere sidde og blive irriteret over Berlingske ´s blog-univers ´s stupide –islamiske dk-overforsørgede ghetto-drenge ! –Vi afbryder samarbejdet ! –Og så skal jeg også “være på de italienske satire-tegneres side ” –Faktisk glæder jeg meget ! –De har humor de italiénere ! –De er fanden-ivolske –og de er så humanistiske AT: De troligt samler samtlige sorte mænd op fra bådene ! –Og giver deres sidste skærv til formålet ! –Så er man over-humanistiske synes jeg ! –Hvad nu, hvis de sorte arabere/Afrikanere kommer til, at fylde lige-så-meget i Italien –Som de gør i DK ! –Jeg mener “Berlusconi ´s Bunga-Bunga-fester vil få fertiliteten til, at stige til enorme højder ! –Nå-men, den tid –den sorg kommer du nok ikke til, at mærke i din sommerferie ! –Ellers bliver der jo nok nærmest affolket i “det middelmådige Danmark ” –Folk vil ikke være der mere ! –Selvom der er i tusindvise af huse til salg ! Så er der ikke meget fidus i det ! –Når det tager 5 år og få dem solgt ! –Folk bliver fyldt med løgn og latin ! –Af samme grund ! –Når lejlighederne er til salg ! –Så undersøger folk om der bor S.U.gratister i “forældrekøbs-lejlighederne ” –Så skal folk ikke nyde noget ! “deres druk-fester har sat deres særdeles afskrækkende spor i samtlige storby´er ! –De såkaldte hensyns-løse S.U. gratister ! –Bliver forhåbentlig “en saga-blot ! ” Efter valget ! –Så skal folk selv betale for deres afkom ! –Så er spørgsmålet ! –Kan skolefrøknerne M/K Så fortsætte med, at leve fedt ! –Eller står de skolefrøkner i kø for, at komme i Folketinget ? –Som belært ER skolefrøknerne/MK –ikke de mest kvikke danskere ! –Kan de ikke blive andet ! –Så står vejen åben for, at blive social-pædagog –eller skolefrøken M/K !

 45. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! Selvfølgelig ! Herrefolk ´s mentalitet ! –Vi er jo ikke sociallister forstås !

 46. Af Birger Nielsen

  -

  Helt enig med ASH. X-faktor en ørkenvandring i amatørisme, elendighed og dårlig musik. Men man kan jo foretage sig mange andre ting en fredag aften.
  Vi, som er så gamle, at vi er vokset op med The Beatles, kan kun undre os over, hvor nøjsomme nutidens unge er med melodi og tekst.
  Hvad er der iøvrigt galt med Shubidua. De lavede da både gode melodier og tekster, hvis vi nu skal holde os til populærmusik. Klassisk og jazz er ej heller at foragte.

 47. Af Jette Andersen

  -

  nix ASH – jeg hørte Remee tolke at Mortens x factor udover en smuk stemme også har en ret stor like-ability.. og dem er der sgu lidt langt imellem ikk? mennesker der ikke kun vil eller tilhører eliten – men som man bare skide godt kan li.. .bare fordi de er særdeles like-able…

  Så ASH – det her indlæg var less like-able.. du får en chance mere inden jeg kobler mig af .. 🙂 for jeg vil jo også gerne være like-able.. men hvis du ikke bliver en smule mere like-able så har jeg en ugentlig læsning mindre og en lille smule tid mere – til lidt dansk hygge og sån :)))

 48. Af Maria Due

  -

  “Altså Maria Due, du er ingen helgen, så tænk dig lidt om før du skriver. Din selvpromovering pynter heller ikke, Jeg gad vide, hvilken superuddannelse, du har, som er bedre end min, f.eks. Du har problemer, når du bliver sagt imod; men så skulle du holde dig væk fra avisernes blogs.”

  🙂 skrevet af professoren, der var nødt til at tage til takke med gymnasiets opsamlingsheat, den klassisk sproglige linje, som ingen af hans og senere årgange med respekt for sig selv valgte, hvis de overhovedet kunne blive fri. Jeg har flere længerevarende uddannelser, men modsat dig, der ustandselig praler af din teologi, har jeg ikke mindreværdskomplekser og behov for pral.. At du har skrevet bøger, er du åbenbart meget imponeret over, skønt alle og enhver udgiver bøger, i dag. Siden 2004, hvor du fik ca 1.500 kr. i forfatterpenge, har du ikke modtaget sådanne ydelser, og det fortæller noget om efterspørgslen. Allerede den gang modtog Manu Sareen 4-5 gange så meget i forfatterpenge, og i dag er han oppe på 200.000 kr. årligt. Så meget for “folkets” vurdering af nytteværdien.

  At jeg efter snart 16 år i den islamkritiske debat skal lægge navn til at jeg ikke tåler at blive modsagt, gider jeg slet ikke kommentere. Du opfører dig som en uopdragen tølper med lav selvfølelse, og det har mange forskellige allerede fortalt dig. Men 68’erne har da sikkert været glade for dig, og det ville Sovjet også have været, hvis den kolde krig var blevet varm, og du var trukket i uniform.

 49. Af Lonny Konradsen

  -

  Tegneren og Teologen
  Er i medlem af den danske forening, nye borgerlig, dansk samling, eller bare derude hvor man næsten rækker den højre arm over skulderen?
  Som uddannet terapeut kan jeg spore indoktrinering fra mors indflydelse om den perfekte dreng…
  Tegner har du et problem med alkohol og stoffer/ hahs måske kokain?
  Teologen har en typisk selvhøjtidlig, narsissistisk personlighed med tydelig tendenser mod det autoritative samfund. Et splittet menneske mellem sin alfader symptom og den straffene gud!
  De fleste herinde har bekendt kulør mod højre måske burde i også?
  Sæt jer selv fri og få det ud!

 50. Af Set Udefra

  -

  Da jeg hurtigt skimmede indlæggene igennem tænkte jeg hvad er nu det for noget at diskutere om hvorvidt lederen af de Røde Khmerer kunne synge.
  Så stor var min lettelse da det gik op for mig, at det ikke var Pol Pot og at der ikke var tale om en skrivefejl, men at der faktisk var tale om en sanger med et enslydende navn Paul Pott- keep smiling det er ikke så slemt det hele med eller uden X-faktor.

Kommentarer er lukket.