Nej, du er ikke gud i dit eget liv

Af Anne Sophia Hermansen 74

Vores kultur er hjemsøgt af en vulgærliberalisme på steroider. Du er din egen lykkes smed og ansvarlig for dit ægteskab, karriere, dine børns trivsel, din egen, dit hjem, dine venskaber og naturligvis også for dit helbred. Alting skal konstant optimeres, og kroppen, det dumme dyr, skal disciplineres, trænes og tæmmes, så dellerne ikke skvulper ud over kanten på nederdelen eller får slipset til at ligne en bjergetape.

Børnene skal have unikke navne, for man kan da ikke hedde Mette eller Peter og få et liv ud over det sædvanlige. De unge skal performe i skolen og helst have 12, ellers ender de som skraldemænd, og det ser ikke så pænt ud på Instagram. Og endelig skal de gå den lige vej fra gymnasium til videregående uddannelse og ikke flippe rundt i verden på sex og stoffer, men fare lige igennem kødhakkeren på Statskundskab eller Handelsgøglerskolen, så de kan komme ud i det hamsterhjul, vi kalder arbejdsmarkedet. Blive gode konkurrencestatssoldater, bidrage til velfærdssamfundet, være samfundsborgere med et solidt boliglån og forbrug i ascendanten. Få børn med tossede navne og curle dem videre i en verden, vi tror, vi selv er herre over.

Og fordi vi tror det, kommer det igen og igen bag på os, at vi kan blive bemægtiget af noget så sjofelt som tilfældet. Af skæbnens ugunst og noget helt, helt udenfor vores kontrol.

I weekenden læste jeg Maria Gerhardts ”Transfervindue”, og især hæftede jeg mig ved følgende passage:

”Jeg lå og skrev med de andre syge, førend jeg kom herind, og det var de hårdeste pennevenner, jeg nogensinde har haft.

”Der må være noget, jeg ikke har lært endnu,” skrev Karen. ”Siden, at det er kommet igen.”

”Mja,” skrev jeg. ”Pas nu på med at tænke sådan, det involverer en masse skyld.”

”Men jeg interesserer mig meget for sådan en body and soul-tilgang,” skrev hun. ”Det kommer jo ikke ud af ingenting.”

”Måske gør det,” skrev jeg tilbage. ”Måske er det totalt tilfældigt, at det lige er os, der er blevet ramt.”

Den sidste besked kunne jeg se, at hun aldrig nåede at åbne.”

Maria Gerhard, der for nylig døde af kræft, var ligesom Karen ikke skyld i sin sygdom. Det var min far heller ikke eller den datter, som to bekendte mistede for et par år siden. Men det er symptomatisk for vores tid, at vi er så indbildske, at vi tror, at alt kan tilskrives os selv eller potentielt er indenfor vores kontrol.

Hvor ofte hører man f.eks. ikke, at en eller anden ”vandt” over kræften – eller tabte til den? Som om en ellers uhelbredelig og altødelæggende sygdomstilstand kan overvindes, blot man tænker, spiser, mediterer eller går med hunden på den rigtige måde. Tilsvarende mener mange også, at kræft er opstået, fordi man har levet forkert. ”Det kommer jo ikke ud af ingenting.”

Men jo, det gør det. Ofte. For et par dage siden udtalte forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Jørgen H. Olsen, til Politiken, at:

”På trods af, at man har forsket i kræft i mange år, så er det stadig en gåde at forstå, hvad der ligger til grund for cirka hvert andet kræfttilfælde. Vi har for eksempel med lys og lygte ledt efter nye kræftfremkaldende miljøfaktorer de seneste år uden det store held.”

Og senere siger han:

”Vi er nu blevet endnu mere bevidste om, at kræft er et af naturens luner, og at det i rigtig mange tilfælde er helt tilfældigt, hvem den rammer uanset hvilken livsstil man fører.”

Ja, af og til udsættes vi for sort uheld. For lunefulde tilfældigheder uden nogen iboende mening og for skæbnesvangre hændelser, der markerer et før og efter i vores liv. For ting, vi kort sagt ikke er herre over, men bare må acceptere.

Sygdom er en af de hændelser. Sygdom må af mennesker, der har bildt sig selv ind, at de kan designe alt i deres tilværelse, føles som et kriminelt indbrud i sindet. Febrilsk søges der efter en højere mening, måske en mening, der er så raffineret og esoterisk, at den først fremtræder på dødslejet.

Vi har bildt os selv ind, at vi er guder i eget liv, og meget er vi da også herre over, men ikke alt. Måske er det først, når vi selv eller dem, vi elsker, rammes af sygdom, at vi forstår, hvorfor Edens Have blev bevogtet af keruber med lynende flammesværd. Fordi vi ikke har adgang til det perfekte liv, ligegyldigt hvor meget vi stræber efter det eksistentielle 12-tal, stresser rundt i hamsterhjulet, curler vores unger eller laver al mad fra bunden og viser det frem på Instagram bagefter.

Da ordet ”vederfares” gled ud af sproget, tog det en væsentlig erkendelse med sig, nemlig at noget kan overgå os. Over-gå os. Tilfældigheder, sort uheld, skæbnens ugunst.

Nej, du er ikke gud i dit eget liv.

74 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Skriv noget sjovt ! –Det hele er så sørgeligt ! — F.eks tegn/mal noget kreativt –som folk ikke forstår ! –Så kaldes det for KUNST !—Og en passent ! –Glem alt om, at rage flere materielle ting til huse ! –Sig jobbet op –Og brug fantasien ! –Tænk, hvis vi kun får dette ene liv ! –Så vil det da være kreperligt, at have millioner på bankbogen, når du står med det ene ben i graven ! –Ikke sandt ?

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hvad skal vi dog med “en gud ” ! –Så går det da først rigtig galt ! –Glem, hvad de politikere siger ! –De meler blot deres egen kage ! (og tænker på deres egne gratist-børn ! ) –Blæs dem et stykke –Og se, hvad I kan skrabe sammen –efter, at have skilt jer af med alle de materielle ting (huse –biler – både etc.) –Og rejs f.eks. til Lapland –eller til Pyrénærene –eller til et helt andet sted ! –Ulydighed kommer os-selv tilgode ! –Gør det modsatte af, hvad “dansk industri –og levebrøds-politikerne siger ! –Så kan det ikke gå helt skævt ! –Skulle du gå hen og dø inden millionerne er brugt op ! –Så ryger de jo til arvingerne (medmindre du donérer dem til dyrenes beskyttelse ) -Så skal vi ikke betale “arveafgift til staten ! ,, Hvilket er så sygt, at vi må grine ! “—-Lev livet ! Det er ikke så dyrt som man skulle tro ! —Og glem, hvad de dumme politikere siger ! De er kun nervøse for, at vi ikke kommer til, at forsørge dem til deres dages ende !

 3. Af Jørn Munksgaard

  -

  Utrolig flot artikel, som på stringent vis rammer nutidens egocentriske, navlebeskuende og selvovervurderende menneske, som bilder sig ind, at intet ukontrollerbart kan VEDERFARES det.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Som nævnt tidligere er jeg ophørt med at beskrive det som held jeg lever endnu.
  Det er nemlig at nedgøre de mange menneskers arbejde som har muliggjort jeg er i live.
  En cancer kommer måske af dit og dat, men at overleve kræver behandling og dygtige mennesker, i anden række kommer så egen attitude og økonomiske rammer, det hjælper ikke at skulle stresse over hvor huslejen skal komme fra. muligheder for god kost, og transport.
  Alt i alt en dans, hvor held set lidt fra afstand ikke har meget med det at gøre.
  Det er infrastruktur, og et behandlingssystem som i mit tilfælde måske startede lidt trægt, derefter gik det hurtigt.
  Men held nej, det er vores samfundssystem.
  Hvilket jeg er meget taknemmelig for.

 5. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! Meget vel ! –Få nu humøret op og opfind “en livsnyderforening ” –Jeg kender nogen, der glæder sig til de skal på “pension” ! –Det er lige det–som hele miséren drejer sig om ! –Hvis man er skraldemand eller kassedame/MK ! –Så er udsigterne til “elsk dit arbejde hele ikke særlig store ” –Måske, hvis man har siddet på sin rumpe i statsministeriet ! –Og er medlem af “tag-selv-bordet –med hensyn til fede lønninger ” ! –Eller –må videnskaben se, at finde på noget smart ! –Der er extra-ordinært overflod af mennesker her på planeten ! –Alligevel fortsætter folk med, at avle løs ! –Så lad dem pukle –Vi er ståét af –noget så dybt og inderligt !

 6. Af Rikke Nielsen

  -

  Det er da egentlig ret livsbekræftende, at vi lever livet og ikke ustandseligt gå og tænker på konsekvensen. Lige pludselige sker der så noget – og det sker for os alle; jeg vil da hellere, at det kommer som en total overraskelse end, at jeg har gået og bekymret mig om det resten af mit sunde liv. Det er da fedt at være gud i sit eget liv (og med brugen af begrebet “gud” ligger der endda også en moralsk indfaldsvinkel), så længe det er muligt, og hvorfor ikke have det fedt.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Livets enkeltbillet døden irriterer vel mange i disse hightech IT tider. Nu har videnskaben knækket homosapiens DNA kode og omdannet den til matematiske algoritmer. Og alligevel kan verdens samlede datakraft ikke løse gåden. Der er muligvis gemt trillioner af andre forklaringer på liv og død i den mangfoldige natur 🙂

 8. Af Flemming Lau

  -

  ASH. Smaddergodt indlæg, der kunne befri en masse neurotikere, hvis de lyttede!

 9. Af Maria Due

  -

  Tak, og hvor er det sandt, men det kan handle om meget andet end sygdom.

  Jeg glemmer aldrig, da jeg for første gang i mit liv stod på et tinglysningskontor og i en arkivskuffe fandt et pantebrev, som jeg aldrig tidligere havde set, men som jeg ikke desto mindre hæftede for med alt, hvad jeg ejede og derunder hele min pensionsopsparing. Det var så vidt, at jeg undgik at besvime.

  Siden ramlede hele min tyrkertro på retssikkerhed, politi, advokater og dommere, for det blev min erfaring, at de lissom ikke fungerer, når deres egne er indblandet, og det hele er tilstrækkeligt stort.. Men flere advokater gik dog så vidt som til at oplyse, at dette kun kunne lade sig gøre vha. dokumentfalsk. Er netop blevet mindet om det pga. en anden bogudgivelse

  Meget ondt har jeg oplevet, men noget af det værste har været at erfare, at retssikkerheden fra det ene sekund til det andet kan forsvinde som dug for solen, uden at man selv har foretaget sig noget forkert. Det er en af hovedårsagerne til, at jeg skriver debatindlæg, for jeg tror, at europæerne står overfor at skulle erfare det en masse, og før end man er i det, kan man ikke forestille sig, hvor voldsom sådan en erkendelse er. Vi har her i landet haft en stor tiltro til, at retfærdigheden sker fyldest, det har nærmest ligge i vores DNA.

 10. Af r. vangkilde

  -

  ARVEN, – jeg har ikke selv valgt mine forældre og de arvede gener, men vi bliver født alene og dør alene ELLER, er jeg også født i mit eget sociale liv, og religiøse liv eller har demokratiet
  taget magten over mit sociale velfærd for fællesskabets skyld, og hvad med elendigheden
  i sygdomme og de økonomiske op-nedture. ” ved gud jeg er stadig alene”

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Jeg føler med dig ! –Jeg har nemlig selv været ude for det samme ! –I Herning snød “en advokat mig for 300.000 kroner ” –Derfor skriver jeg så tit AT: Jyderne snyder folk –så vandet driver !–“Retfærdighed ” ! Er en by på Grønland ! –Når de grådige jyder skal rage til sig !–Hvem har tid til, at sætte sig indi, at være “ejendomsmægler eller advokat ” –Når man bliver udstationéret i de 5 jyske byér ??–App. I Frankrig giver det fængselsstraf, hvis notaren eller advokaterne snyder folk ! –Sådan burde også være i Danmark ! –Men, dér er det ofrene, der bliver straffet –og forbryderne, der bliver belønnede ! –OG d ´herrer dommere er på forbrydernes side ! –Forsvars-advokaterne bliver betalt af skatteborgerne ! –Så forbryderne går fri ! –Men ellers skal borgerne selv betale, hvis man vil klage over advokaten ! –Sådan ligger landet i DK.

 12. Af Jesper Bak

  -

  Må sige at dette indlæg er en gang misforstået vrøvl. Jo, vi er i den grad vores egen lykkes smed. Du kan ikke bare fralægge dig ethvert ansvar, og sætte dig ned og vente på at skæbnen eller noget andet udefinerbart kommer og indfrier dine ønsker og du bliver lykkelig. I den forstand er du i høj grad Gud i dit eget liv. At mange så vælger at tro, at lykken er lig med de malende beskrivelser som du subjektivt benævner det perfekte liv er en helt anden snak, som jeg er enig i. Du kan bare ikke sætte lighedstegn mellem disse to forhold! Vi mennesker har et grundlæggende ansvar som vi ikke kan løbe fra, ikke alle forvalter det godt, men det er ikke ensbetydende med at ansvaret ikke er der. Og alle kan blive ramt af noget uheldigt, men vi vælger selv hvordan vi forholder os til det og tackler det. Kan blot opfordre til at læse Irvin D Yalom – eksistentiel psykoterapi, hvis du har mod på at få udvidet din horisont.

 13. Af Gert Hansen

  -

  ‘ Febrilsk søges der efter en højere mening, …’

  Hvorfor dog det? Livet har ikke anden mening, end hvad hver enkelt lægger i det og selv skaber. Hvis man da ikke vælger at sige at det er meningsløst. Og er der noget ondt i det? Man kan da sagtens skabe og få et indholdsrigt liv alligevel.

  Problemet er at religioner i årtusinder har levet højt på menneskers forsøg på at få ‘mening’ i livet. Og hvad har det ført til? Ofte til krig, nød og elendighed, specielt hos de tre monoteistiske af slagsen, om ikke andet, når de forsøgte/forsøger at udrydde hinanden. (Det betyder ikke, at der ikke lejlighedsvis er kommet noget godt ud af en religiøs handling). Det turde være unødvendigt at minde om, hvad der i disse år udøves i en speciel religions navn. Desværre betyder det, at nogle lider af den egoistiske vrangforestilling, at ‘gud er på deres side’, og endda at det er helt legitimt at udrydde dem der er af en anden mening.

  Også i visse andre kulturkredse, heriblandt vor egen, er egoismen vokset alt for meget i den sidste generation.

  Så ja, det er ulykkeligt at nogle tror at man derved er ‘gud i sit eget liv’, og ikke istedet udviser en passende ydmyghed overfor livet og sine medmennesker.

 14. Af Jesper Lund Lund

  -

  Netop fordi at sygdom og død kan ramme én eller sine nærmeste pludseligt gælder det om at leve intens. Opnå at trives optimalt.

 15. Af I. Hansen

  -

  ASH – rigtig godt indlæg…………og meget langt fra det liberalistiske livssyn.

  Fra politisk hold (og den økonomiske elite) punkes vi med, at hvis man ikke er i top og eliteklassen i alle livets forhold, så er det vores egen skyld og så må vi naturligvis selv betale !!!……og i øvrigt bare skamme os !!!
  – og pressen “hjælper” gerne med udskamningen ved behov!…..ligesom de lystigt – og u-underbygget – gerne deltager i lanceringen af pris-sættelse for enhver afvigelse af det ønskede !!!!! ……krydret med nedladende værdi-ord, for at sikre at ingen misser pointen.

  Jeg har nu altid troet at ASH var LA`er med “tag dig sammen og klar dig selv” ideologien……..har hun nu lige omvendt sig selv? :)……..i så fald vil jeg ønske velkommen til den virkelige verden.

  – er det underligt at mennesker helt ned til de små skoleklasser, går ned med stress?

 16. Af Hans Georg Bischoff

  -

  “Tilfældigheder, sort uheld, skæbnens ugunst.” – ja, og/eller livsstil, der kan fremskynde eller føre direkte til eksempelvis en livstruende sygdom. Mulighederne er mange, men vor vilje/evne/omstændigheder til/for at kunne takle situationen, og f.eks. ville tage imod hjælp, hvor muligt, er ofte en afgørende faktor for den gode oplevelse både fysisk og åndeligt. Har selv på 2. år overlevet en aortadissektion type A med rigtig gode oplevelser krydret med nogle lærerige udfordringer. Vi kan påvirke vor skæbne. Vi er imidlertid ikke totalt herre over den. Ingen kender dagen i morgen. Vi kan vælge at gøre noget konstruktivt ved den i dag, og så må tilfældighederne, sort uheld og skæbnens ugunst komme i sidste række. Dem kan vi ikke bestemme over alligevel. Hvorfor spilde den kostbare livstid med det 🙂 Det har jeg valgt.

 17. Af I. Hansen

  -

  ASH – rigtig godt indlæg…………og meget langt fra det liberalistiske livssyn.

  Fra politisk hold (og den økonomiske elite) punkes vi med, at hvis man ikke er i top og eliteklassen i alle livets forhold, så er det vores egen skyld og så må vi naturligvis selv betale !!!……og i øvrigt bare skamme os !!!
  – og pressen “hjælper” gerne med udskamningen ved behov!…..ligesom de lystigt – og u-underbygget – gerne deltager i lanceringen af pris-sættelse for enhver afvigelse af det ønskede !!!!! ……krydret med nedladende værdi-ord, for at sikre at ingen misser pointen.

  PS…livet er i øvrigt ikke et enten eller, men et både og………..for noget kan/skal tage ansvar for(inden for fysisk og mental formåen), mens andet ligger uden for ens kontrol!!………..og erkendelsen af forskellen er et empatisk sundhedstegn.

  Jeg har nu altid troet at ASH var LA`er med “tag dig sammen og klar dig selv” ideologien……..har hun nu lige omvendt sig selv? :)……..i så fald vil jeg ønske velkommen til den virkelige verden.

  – er det underligt at mennesker helt ned til de små skoleklasser, går ned med stress?

 18. Af Maria Due

  -

  TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER – 28. MARTS 2017 18:30

  Tak Teddybjørn. De ansvarlige i min sag var også jyder, og den hovedansvarlige blev midt i det hele dekoreret af dronningen og dekan på et dansk universitet. Hans omtales dan und van i medierne i uldne vendinger, som en person, der tror, at han kan løse alle problemer vha. låntagning. Den anden omtales tit som “stjerneadvokat med sommerhus i Gl. Skagen”. Alle var involverede i ejendomshandel med personer, der på deres side var involveret i det miljø, der omtales i bogen “Andre folks penge” og i selskabstømmer komplekserne, som heller aldrig blev fulgt til dørs, selv om nogen lader som om. Det handlede aldrig om nød, alle havde trygge økonomiske indtægter og kår, nej det handlede om GRÅDIGHED, MINDREVÆRDSKOMPLEKSER OG MÅSKE MEST AF ALT OM SPILLET. Og om, at politiet nægtede at tro, at store advokatvirksomheder kan være et helvede at korruption. Det aflaster jo politiet, hvis de stoler på advokaterne, og især da hvis de har de bedst tænkelige forbindelser etc.

 19. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “appropos gud i eget liv” ! –Anders Fogh skrev for lidt siden i (B) : Hvornår stopper vanviddet i Mellemøsten ! –Han var jo selv med til, at starte “vanviddet ! –Så de vil være logik, at sende ham til Mellem-østen !–Manden må jo som den tavse jyde han er være den første til, at afprøve sin konfliktskyhed ! –Uden bombevest !

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Ja ! Den værste-ejendoms-spekullant i Skagen ER faktisk hr. og fru Menchen !—Det lader iøvrigt til, at det værste skidt, der kan gå på 2 ben husérer i gl, Skagen ! –Vi græmmes over alle de jyske kræmmére, der har som hovedformål i livet AT: Snyde andre mennesker ! –Især dem, der stammer fra Sjælland ! –Kom over til os i Frankrig ! –Her har folk værdighed –stil – kultur og klasse !–Og hold dig (og andre) –Langt væk fra de grådige –uærlige jyder !–Jeg læste lige om “en stakkels kvinde, der havde været gift i 21 års helvede på jorden med “en missionsk jyde ” –En ret berømt een –sikkert a la din aversion !–der husérede i Gammel Skagen i masser af år ! –Men nu heldigvis døde for et halvt år siden !–Jeg henviser til Mikkels forrige / den 25. marts klokken 19,35 !

 21. Af - Niller

  -

  Jamen ASH sikke en åbenbaring du har været ude for- så herfra skal der lyde et stort velkommen til virkeligheden og det klarsyn som åbenbaringen har givet dig.
  For hvad er den dybere mening med livet og kan den være andet end at få det bedste ud af tiden så længe vi er her ?
  Så lad os glemme drømmen om det perfekte hjem med samtalekøkken på størrelse med en mindre lejlighed,
  Og dobbeltcarporten hvor vi flasher vore” succesfulde liv” der kun kan leves hvis vi bliver ved med at knokle rundt i hamsterhjulet til vi segner omkuld.

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Marie Due ! –De he’d : Jørgen og Helle Mensen !–Ejendoms-spekullanterne i Skagen ! –Men, der er adskillige flere af slagsen uncl. jyske advokater, der husérer i de dyreste Skagenhuse –Og så er der selvfølgelig –Den mest kendte ,,der jo står i telefonbogen !—-Hvorfor ikke lave “en liste over samtlige hus-spekullanter ! –Det vil forhåbentlig afskrække naive –godtroende Sjællændere ??

 23. Af Maria Due

  -

  Har solgt mit i Gl. Skagen, Teddybjørn. Ikke imponeret over hendes majestæts omgangskreds. Min gamle veninde Anna i Skagen tæt på Brøndum var derimod guld værd. Det var hele familien, og den er dybt savnet En person prøvede at købe hende ud af hendes lille hyggelige hus og fortalte hende, at han kendte mig. Jeg kendte ikke ham, men jeg havde den store fornøjelse at være reservemor for Annas søn, da han var på Kogtved, var rævestolt over ham og besøgte ham, da et af hans skibe lå i Frederikshavn.

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Niller ! –Vi er heldigvis flere og flere, der “står af ræset” –Og kan bruge timer på AT: Betragte “små murmeldyr” –Nyde ulvenes hylen –og naturens egne lyde –Langt væk fra “samtalekøkkenerne –2 biler –hus og sommerhus incl. lystbåd o.s.v.” –Håber jeg lever så længe til, at opleve danskernes livsglæde uden, at tænke på “regninger ” –Verdens højeste skatter” –folk, der sviner os til på nettet –o.s.v. –NU ser vi ! Der er optræk til valg !–Så får Danmark forhåbentlige tilstande som i Schweiz ! –Pjalte-proletarene får “en lang næse ” !

 25. Af I. Hansen

  -

  @ Jesper Bak………nu er det vist dig der vrøvler…………….” Og alle kan blive ramt af noget uheldigt, men vi vælger selv hvordan vi forholder os til det og tackler det.”

  Tænk hvis det var så enkelt – det er det ikke altid og for alle mennesker.

  Eksempel jeg kender:

  En person blev ramt af alvorlig sygdom – flere operationer senere, skulle person vende til bage til sit arbejde (mange bliver fyret ved sygdom!!!), på vej til 1. arbejdsdag, blev personen kørt ned af en bil, og så følger af at blive syg igen, blev personen fyret.

  På en skala fra 1-10…..hvor meget overskud mener du, så det kræver bare at takle det?

  eksemplerne er utallige, hvor man ikke bare kan .

  Du har øjensynlig aldrig haft alvorlig ulykke eller sygdom eller hårde livsvilkår inde på livet, og jeg finder dine holdninger arrogante..

 26. Af Maria Due

  -

  teddybjørn, hr.. Cramer bor. der vist også. Han ejede en overgang omkring 100 ejendomme, de fleste vist udlejningsejendomme, og boede på nogle af de dyreste adresser i Aarhus. Som en af de ansatte ved kommunen en gang sagde til mig, undrede det ham, for få år tidligere havde han set denne ejendomsmatador være arbejdsmand på nedrivningsopgaver. Men som han sagde, arbejdsmand eller ej, han havde pengene Det var da, det hele var i sin vorden, og vi til sammen kun havde fundet frem til de 16 af ejendommene samt en håndfuld virksomheder med stor egenkapital. Siden vidste jeg altid, hvem der ejede ejendommene, når aviserne skrev om bordeller etc.

 27. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er døden vel det mest sikre odds her i livet 🙂

 28. Af jørgen pe

  -

  FORLANG AT POLITIKERNE TAGER SIG SAMMEN. DERES SENERE SUNDHEDS”REFORMER” HAR ALLE VÆRET SKANDALØSE OG MENNESKEFJENDSKE

  Ja, sygdom kan ramme hvemsomhelst nårsomhelst. Det er derfor at vi alle har en interesse i at vi har et velfungerende velfærds- og sundhedssystem. Fordi det er dobbelt bittert hvis ens kære lider eller dør pga. en mindre rift, et lille uheld eller en sygdom som let kunne have været helbredt hvis sundhedsvæsnet havde fungeret OK. Men fra at Danmark havde et af de allerbedste sundhedssystemer i verden, er vi sunket ned til at ligge på linje med mange andre lande, eller lavere. Folk har mange illusioner om vores hospitaler og skadestuer osv., men sandheden er at jo mere man går i dybden med hvordan det fungerer, jo uhyggeligere bliver det. De senere års mange lukninger, spareøvelser og “reformer” har smadret en stor del af de tidligere så høje standarder og kvaliteter. Hvor folk før i tiden blev helbredt, overlades de nu tit til døden. Eller de skubbes ud i grufulde unødvendige og årelange lidelser. Læs selv “Sundhedsvæsnets storhed og fald”, “Mange patienter er frataget lægehjælp”, “Mordet på psykiatrien”, “Sundhedsstyrelsen svigtede ti år i træk”, “3000 dør unødvendigt på vores hospitaler, hvert år”, Eller læs om svigt og mishandling overfor kræftsyge, hjertesyge og nyresyge mv. Overdødeligheden på vores sygehuse er vokset helt vildt siden 2005. Så når vi ikke er Gud i vores eget liv, skulle vi måske begynde at kræve at vores politikere begynder at behandle de syge og deres pårørende knap så afstumpet og arrogant.

 29. Af j pe

  -

  PS: Normalt burde man ikke blive fyldt med stafylokok-bylder ved at blive indlagt. Normalt dør man ikke af psykisk sygdom. Men når rengøring er sparet væk, når sjusk, slendrian og nedslidt/forældet udstyr vinder frem, når nedskæringer lukker hospitaler, skadestuer og sengeafsnit samt forringer/udtynder ambulance-tjenester, tilkalde- og lægevagtcentraler samt personale-normeringer….. så koster det liv. Og når psykiske hospitaler ikke ønsker eller ikke gider samarbejde med pårørende…. så koster det også liv. Mere og mere er det som om både patienter og pårørende er frataget alle rettigheder. Og alt, alt for sjældent hører man noget fra patientforeningerne etc.

 30. Af j pe

  -

  PS: Antallet af eksempler på at livsfarligt syge afvises af tilkalde-tjenester som 1813 eller af ambulance-beredskaber, vokser med foruroligende hast. Og igen og igen nægtes livsfarligt syge indlæggelse, eller syge smides ud fra hospitaler længe før de er kommet til kræfter. Allerværst behandles de psykisk syge og deres pårørende. Et par bestemte psykiske hospitaler var/er en slags gøgereder hvor svigt, overgreb og rædsler foregik/foregår på samlebånd. Og lægebemandede ambulancer og frit tilgængelige skadestuer er også sparet væk. Borgens sundhedspolitik er afstumpet og Umenneskelig.

 31. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” En passent” ! –Låsby-Svendsen ! –Ham, der solgte nedrivningshuse til fattige folk, der tilhørte den laveste –og usleste befolkningsgruppe ! –Var selvfølgelig også JYDE –Fra Låsby –nær Århus !–Sådan er de jyder ! Gennem-uhæderlige ! —De har ikke ordet i deres magt –og skjuler sig under tavshed–og er extremt konfliktsky –Og berøringsangste ! –Nemlig fordi de har alverdens
  -ting, at skjule !

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære ASH,

  “Vores kultur er hjemsøgt af en vulgærliberalisme på steroider. ”

  100% enig.

  Det helvede du beskriver, kunne være taget direkte fra Liberal Alliances partiprogram (jeg påstår dog ikke, at Joachim B. Olsen er på steroider).

 33. Af J Nielsen

  -

  ”En passent”

  En passant, sidst jeg så efter. Og:

  “Selv den grundigste planlægning kan ikke erstatte det rene svineheld.”

 34. Af Niels Peter Lemche

  -

  J NIELSEN, som Napoleon sagde: Jeg vil ikke have dygtige generaler. Jeg vil have heldige generaler. Hans eget held løb ud den junidag i 1815.

 35. Af Niels Juul Hansen

  -

  Indlæg i filter – igen igen!

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Ja ! Vi aflyser fremtiden ! –Os, der kan fordi vi ikke er slaver af AT: Være off. ansatte –eller i lommen på grådige erhvervs-ledere, der aldrig får nok af materielle status-symboler ! –Vi “de frie” –Sætter os ned midt i naturen –Og nyder, at årene går ligeså stille ! –Vi er ligeglade med “status –tvangs-digitaliseringen –stupide politikere –folk, der pisker op –og ned-ad gaderne –fordi “løb” Er det nye sort ! ” –Kort sagt ! Vi er medlemmer af livsnydernes klub ! –Så kan alle de-andre –rende livet af sig –Uden, at vi blinker først ! “fare well–dummer-nixer ” ! allors !

 37. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Prins Henri er gud i vores pengepung ” ! –Han skal have “et sådant los ud af “finansloven ” !–AT : Vi insistérer noget så dybt og inderligt !

 38. Af Maria Due

  -

  Den eneste logiske konklusion vil være at udvise større ydmyghed og taknemmelighed over det, der går godt, og det vi trods alt har. Og så ellers holde måde og undlade at halse efter “breaking news”.

  Som englænderne siger: Count your blessings. De mest værdifulde er endda gratis, men friheden er under pres, og det må der gøres noget ved.

  Teddybjørn, du må unde prins Henrik en pension, men prøv at læse dagens JP-leder, der rejser tvivl om hans sønners tilstrækkelige ydmyghed og dermed deres egnethed til at videreføre monarkiet. Det er da rene ord for pengene.

 39. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR Ja ! Faktisk har jeg altid bedre kunne lide “prins Henri” –end Dronning Margrethe ! –MEN, jeg er i det hele taget imod “et kongehus” ! –Så meget fransk er jeg dog !—Prøv om du kan finde på “France 2 : Visitees Privée –For ca. 1 time siden ! –Min Saint Bernhard –var i fjernsynet ! -Berger –hundene vokser jo op sammen med fårene –og bliver deres beskyttere imod ulvene –når de bliver store og voksne ! –Det er vidunderige dyr ! OG Pyrenærene er friheden for alle os, der sætter naturen og dyrene over alle andre ! –Incl. mere eller mindre kongelige, der har patent til, at lade sig forsørge af alle os-andre !

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  P.s.–Hvis du finder France 2 / visites priveé ! –Skal du skrive “pluzz” ! –For, at se genudsendelsen ! –Håber du finder det –Med venlig hilsen !

 41. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JP ! –“Véd prinserne, at de lever på folkets gunst ? –Det kan jeg selv svare på ! Nemlig NEJ ! –Dronning Margrethe ! Sér ned på folket ! –Så, det må gå ud på det samme ! –Iøvrigt har hun altid været omgivet af “klapperslanger ” –Så i den retning er hun ikke priviligéret ! –Det er vi (vikinger) –Vi vælger selv vore venner udenfor “klapperslange-reservaterne ” !—–Appropos ! I Danmark kan man ringe til TDC –Og bestille “en latin-pack” ! –Det giver adgang til France 2 –tv 5 –Rai uno –Spansk kanal og en tysk-ejet kanal ! –Man kan også finde de originale texter under : Menu –vælg 2 –og tryk sproget (både engelsk fransk og italiensk–og spansk ) –Så er der kultur for alle pengene, hvis det skulle give sig til, at regne ! Bon courage allors ! salut

 42. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Livet er lunefuldt og om lidt er kaffen klar.

  Man kommer ikke uden om at 96% af danskerne har gjort i livet som hjemlig indoktrineret eller systemsmaessigt. Faa er gaaet deres egen vej. Og ash er ikke en af dem.

 43. Af Hans Pedesen

  -

  Jeg har uddannet over 135 elever i min forretning. Alle de som blev elever sidt i 90èrne og fremefter har ændret indstilling til det, at lære.Når jeg læser artiklen kan jeg kun nikke genkendende til denne.
  Mange har den opfattelse,> at jeg er unikjeg tror, derfor er det faktajeg synnes jeg gjorde det godt,altså så er det godt.jeg synnes jeg gjorde det godt- vi har aldrig arbejdet så meget som i dag, vi har det travlt jeg mener,derfor er det sandt<
  Trump er et produkt af denne livsopfattelse , Rigtig mange af os har en lille Trump i vores tankegang-fakenews er det nye sandhed.
  Lad os håbe for verden, at vores selvoppustelig ego livsførelse vil ende og en anelse empati
  og erkendelse, at lytte til dem der ved, i sidste ende, vil gavne alle

 44. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “TRUMP ” ! ER en farce ! –Medlemmerne i det danske folketing ER en børnehave ! –Danskerne gemmer sig i smart-phonens dunkle mørke ! –For, at slippe-e for, at løfte blikket –og hilse på de forbipasserende ! –Kendte eller ukendte ! Aldrig er så mange børn fjernet fra deres mor –eller far ! –Og aldrig er der notéret så mange skilsmisser som nu ! D ´accord !—de 2 slags danskere : Jyden og Sjællænderen ! Passer ikke sammen –OG, det er dilemmaét ! –Jyden véd vi godt, hvordan er ! Nemlig primitiv –ligesom den enfoldige muslim ! –Ingen af dem har lært kunsten AT –Elske et andet menneske ! –Samleje uden kys !–Er den slående lighed hos begge parter ! –Sjællænderens kvikke bemærkninger preller helt af ! ulykken breder sig ! Når den missionske jyde og den skin-hellige muslim –skal leve sammen i et ægteskab ! –Eller når jyden og Sjællænderen prøver, at få det til, at lykkes ! –Det går galt, hver gang ! –Fordi jyden vil leve det samme sted hele livet –handle de samme steder –skifter aldrig kurs ! Sjællænderen gør det modsatte ! –Så ender det galt ! –Måske først når børnene er blevet voksne ! –MEN, det ender galt –helt sikkert !

 45. Af Per Hansen

  -

  Så er den lettere forvirrede og traumatiserede sprogmongol frk teddy Bjørn igen vågnet af sin delerium.

 46. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Ikke så mærkeligt AT: Vi er så mange, der ikke kan fordrage alle “de smalsporede jyder ” –Der ikke har fattet AT: Det er dem, den er rivende galt med ! –Komplimenter er ikke blomster, der gror i jydernes haver ! –De har kun uld i mund –og er stadigvæk hjemmehørende på missionens alter. !

 47. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Anna Libak skriver det helt rigtige idag ! Nemlig : At være gift med “en jyde –er værre end døden ! “–

 48. Af Henriette N Mortensen

  -

  Teddy Tegner Bjørn Lonny Fischer Olsen X Dragsbæk.

  Det er rart at se, at lægerne igen har fået styr på din medicinering. Vi var en overgang helt bange for, at det ville gå helt galt for dig, hvilket vi ville være meget kede af. For du skal vide, at dine “skriv” her på diverse blogs er kilde til megen moro, morskab og grin. Alene din alternative tilgang til, og omkalfatring af sproget, det være sig det danske OG franske, burde danne skole. Som min mor altid sagde: “Hvorfor gøre det rigtigt, når der er en mulighed for at gøre det forkert?”
  Og om Anne Libak har ret i, at jyske mænd er værre en døden, ved vi (endnu) ikke. Vi har prøvet et par mænd fra Jylland, men døden lader nok vente lidt på sig, så vi må vente med sammenligningen.
  Med hensyn til dine problemer med manglende kys under samleje med jyske mænd, vil vi gerne viderekolportere et råd, som Lise Nørgaard engang gav i en ugebladsbrevkasse. Hun foreslog kvinden, at hun skulle tage en lille sæk over hovedet. Eller var det mon en brun papirspose, hæng os ikke op på det.
  For at dette nu ikke skal ende i det bare pjat, kunne vi her til sidst godt tænke os at vide, om du, som den ekspert du er, mon ved, hvorfor de jyske mænd har meget lange arme?

 49. Af J Nielsen

  -

  “Nej, du er ikke gud i dit eget liv”

  Men muligvis i din hunds.

Kommentarer er lukket.