Tak for kage og for at give demokratiet noget at snakke om

Af Anne Sophia Hermansen 45
Engang var det synd, når politikere blev shitstormet, særligt hvis det var politikere, man sympatiserede med.
Og det var ikke bare synd, det var tillige problematisk med alt det pøbelvælde, for det kunne afholde fornuftige folk fra at gå ind i politik, og det kunne blive et stort demokratisk problem og måske endda bringe demokratiet i fare. Der blev derfor skrevet bekymrede ledere og kommentarer, og konklusionen var ofte, at journalister var blevet for tabloide, og at de sociale medier var medskyldige i krisen i den demokratiske samtale.
Men noget har ændret sig. Shitstorme er i dag ikke bare noget, man er offer for, men også noget, man kan bruge strategisk.
Jeg tænker selvfølgelig på virakken omkring den othellolagkage, som Inger Støjberg lagde på de sociale medier i den forgangne uge. En kage, der ganske vist var smagløs, men som ikke desto mindre gjorde det klart for alle, at hun som minister har gennemført 50 stramninger af udlændingepolitikken.
Reaktionerne var forudsigelige, grænsende til det komiske og fulgte den drejebog, som dagbladet Information hurtigt lagde ud. Den hed »Fra kage til hyldest til selvsving« og beskrev de ti faser i en klassisk Støjberg-finte. For ja, vi har set det før, set Inger Støjberg blive shitstormet og karaktermyrdet så mange gange, at hvis der er en, der kan slå zombiehæren i »Game of Thrones« ihjel, er det hende.
Og det er da også sådan, hun gerne vil have, at vi ser hende. Som en, der får sin politik gennemført og endda bruger shitstorme til at meddele det.
Hun ved, at vi er forargelsesafhængige og substansmisbrugere, og selv om den ene efter den anden konstant hyler op om, at Facebook er blevet et alt for nedrigt sted, har der aldrig været så mange på netværket. Fordi det leverer varen og er en perfekt platform til selvprofilering.
Hvis ikke vi samles om en othellolagkage, er det om selfies, smykkelove eller satiretegninger. Eller hvad med en værdipolitisk evergreen som frikadeller, bederum, håndtryk eller danskhed?
Ja tak. Der skal helst være nogen, vi kan have ondt af, eller noget vi kan tage afstand fra.
Følger man Inger Støjberg, kan man også oprørt lave opdateringer som: Hvor er substansen blevet af i dansk politik? Det er ikke klart, hvad eller hvor substansen er – kun at den mangler. Eller man kan spørge: Hvorfor bliver der ikke diskuteret boligskat, ozonlag og Syrien? Det er lidt mere konkret.
Eller hvad med: Hvorfor skal værdidebatter splitte os som folk? Ens følgere vil nu vide, at man er et moralsk overlegent menneske og næsten alt for klog og åndelig til at lade sig nedsænke i den ulækre offentlige debat. Faktisk gør man det kun for at redde den fra mennesker som Inger Støjberg, før man selv skal videre til engletopmøde sammen med Carsten Jensen og Lisbeth Zornig.
Det er en af årsagerne til, at 112.000 følger Inger Støjberg på Facebook. Hun giver underholdningsgaranti. Her er materiale til shitstorme, kommentarer og den lille opdaterings-narcissisme: Se mig, jeg er et meget bedre menneske.
Vi burde derfor sige tak til Inger Støjberg.
Tak for kage og for at give demokratiet noget at snakke om.

45 kommentarer RSS

 1. Af Louise Hansen

  -

  Kan ikke forstaa at Berlingske gider at trykke det lort.

 2. Af Bent Coff

  -

  Det er altså en meget tynd kop te ASH

 3. Af C. Hansen

  -

  Jeg er ikke på Facebook.

 4. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! TAK –Lad os bare få noget mere kage ! –Fragilitée ER min ynglings –kage –kage –kage ! –Vi får aldrig nok ! Især fordi –den store udflugt til Schweiz ! –Hvor Lars ´Lars´mangepenge ER beviset på dundrende succes !–De vælter sig i kage dér i Schweiz ! –Selv Sct.Bernhard ! Er begyndt, at få kvalme af alt-det-fede-lagkage ! –Men “de menneskelige succe´er ! –ER ikke, at kimse af ! –Alle de røde tabere har stillet sig op ved grænsen UD af Danmark ! –De ryster ved tanken om AT: Alle de gode skatteborgere flytter til Schweiz ! –Hvem skal “de røde” så leve af ! ?

 5. Af Jørgen F.

  -

  Problemerne internt i Venstre, hvor udskamningen af Støjberg tilsyneladende kører lige så hårdt på som udenfor, skyldes desværre en fejlanalyse af de dårlige meningsmålinger.
  Ser man 5 år tilbage havde de liberale partier (VLAR) knap 50 % af stemmerne. Nu ca. 30%
  Den udvikling skyldes naturligvis ikke Løkke, hans fadøl, og hans leasede underbukser – udviklingen skyldes at verden har forandret sig de sidste 5 år.
  ‘Den liberale verdensorden’ er har lidt skibbrud – og vælgerne er gået i nationalkonservativ nødhavn.
  At Løkke har forsøgt at kæmpe imod en global tendens, ved at være strammer på udlændinge, har formentlig sikret Venstre mod et totalt sammenbrud.
  Et sporskifte nu i Venstre, med Kristian Svagskæg og hans Radikale veninder, vil derfor kun accellerere udviklingen mod bunden.
  Mr. 10 % Jensen.

 6. Af Palle Huld

  -

  Jeg giver ikke en flad øre for et blogunivers som tillader blogindehaveren at slette kommentarer efter lyst og behag.

  Og Berlingske er dertil de fremmeste når “tonen” skal rettes ind.

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Palle Huld & Elith foss´s “Vor Nimbusfærd” –Havde vi heldigvis gemt ! –Bogen, der gav alle et svedent grin ind i humoristernes verden !

 8. Af Emil Eiberg-Jensen

  -

  Set ud fra et politisk public relation synspunkt, kan Inger Støjbergs næste kage tilføjes mange flere relevante protreptiske politiske informationer, hvis hun opgraderer jubilæums kagens overflade, med en tredimensionel grafisk, web-adresse til en hjemmeside.
  Denne hjemmeside bør liste de 51 love,og lovændringer, – samt deres begrundelser i et forståeligt sprog. (Og oversat til Engelsk, Tysk, Fransk, Tyrkisk, Egyptisk og Afghansk).

  Hjemmesiden bør også indeholde Udlændinge- og integrationsministeriets politiske ønsker, – om hvordan hjælp i fremtiden kan gives til flere i Nordafrika, i Mellemøsten og , – hvor overbefolknings konflikter og krige destabiliserer hele regioner og stater som fx Egypten, Tyrkiet og landene omkring Afghanistan…

  Se protreptik:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Protreptik

  Se Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Inger_St%C3%B8jberg

 9. Af Emil Eiberg-Jensen

  -

  Set ud fra et politisk public relation synspunkt, kan Inger Støjbergs næste kage tilføjes mange flere relevante protreptiske politiske informationer, hvis hun opgraderer jubilæums kagens overflade, med en tredimensionel grafisk, web-adresse til en hjemmeside.

  Denne hjemmeside bør liste de 51 love, og lovændringer, – samt deres begrundelser i et forståeligt sprog. (Og oversat til Engelsk, Tysk, Fransk, Tyrkisk, Egyptisk og Afghansk).

  Hjemmesiden bør også indeholde Udlændinge- og integrationsministeriets politiske ønsker, – om hvordan hjælp i fremtiden kan gives til flere i Nordafrika, i Mellemøsten og , – hvor overbefolknings konflikter og krige destabiliserer hele regioner og stater som fx Egypten, Tyrkiet og landene omkring Afghanistan…

  Se protreptik:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Protreptik

  Se Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg:
  https://da.wikipedia.org/wiki/Inger_St%C3%B8jberg

 10. Af jørgen pe

  -

  Nu er det sådan at de 50 såkaldte stramninger mest er symbolske og uden megen virkning. Fire EFFEKTIVE stramninger havde været nok. Men la rs ulykke, V, K og DF foretrækker snik-snak, bluff og slag i luften. Derfor ender vi nok ligesom svenskerne i et blodigt mareridt-samfund.

 11. Af Otto Klæbel

  -

  Der er ikke længere nogen der gider læse “blogs” – bare se på responsen.
  Nej, mediet der skal anvendes, hvis man vil have “ørenlyd”, er selvfølgelig “facebook” hvor nogle få ord, ytringer, billeder og video øjeblikkelig skaber et sandt “haglvejr” af alle mulige former for ytringer. Det er bl.a. Inger Støjberg det og mange andre har fundet ud af, og som Zukkerberg scorer mia af dollars på.

 12. Af Jens Jørn Pedersen

  -

  Det er dog nedværdigende for demokratiet med en sådan smøre, men det er måske meningen? Dog vil jeg sige, at pladsen kunne have været anvendt bedre!

 13. Af Hans Sørensen

  -

  Det er helt fint Inger Støjberg ikke er bange for at markedsføre resultater med kreative metoder og udnytte pressens selvsving, modstandernes forargelse og de sociale medier.

  Særligt når resultaterne er opnået ved at træffe beslutninger, der er hårde overfor dem det går ud over, men hvor det tjener et højere prioriteret formål – er vigtige at markedsføre. Det er jo her de røde partier tradtionelt fejler katastrofalt.

  Hvad nytter et “godt” hjerte, hvis det medfører større eller mindre katastrofer eller bare skaber endnu flere problemer. Thorning regeringen forsøgte sig med nogle hårde beslutninger (lærerkonflikten, kontanthjælp under 30 år mv) og gik i opløsning med det samme og tabte valget uden at have gennemført alle deres mærkesager (barsel, betalingsring mv).

  At være politiker i Danmark, burde kræve at man er i stand til træffe beslutninger, der ikke øger verdens i forvejen suverænt højeste skatter (for udvalgte borgere). Naturligvis et der vælgere derude, der mener skatteforhøjelser til de “rige”, burde fritage alle godhjertede politikere for hårde prioriteringer. Men de er heldigvis stadig i mindretal.

 14. Af Mehmet Sami Gür

  -

  EUROPA OG DERMED DANMARK KAN IKKE OVERLEVE MED FORBUD, STRAMNINGER, OVERVÅGNINGER OG FREMMEDGØRELSE AF ANDRE MENNESKER

  Så længe man fra vestens side angriber anderledes- troende, tænkende og udseende mennesker, så har vesten overtrådt europæiske mærkesager og værdier og dermed skudt sig selv i foden. Denne negative indstilling fra vestens side fremmer hverken fred, vækst eller udvikling. Bare se på historien.

  VI HAR BRUG FOR ET STÆRKT OG KARISMATISK LEDERSKAB!

  Danmark og andre vestlige lande mangler ‘lederskab’. Vi snakker meget om demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder. Men vi har det svært med at omsætte disse idealer i praksis.
  Lige nu ser det ud som om alle i det danske samfund skal være ’sin egen lykkes smed’. Det er slet ikke dansk og dagens politikere tænker kun på dem selv og elitens privilegerede ståsted i samfundet. Som om pensionsalderen ikke er høj nok, så vil VLAK regeringen hæve pensionsalderen for danske borgere, alt imens kan eliten slippe med høje pensionsløn og skyhøje engangsbetalinger.
  På den anden side stiger fremmedhadet i takt med Islamafobia og Tyrkofobia, hvilket har taget afsæt i dansk politik med utænkelige stramninger, overvågninger og m.v.
  Den grønne omstilling er en drøm, da verdens mest magtfulde mand hedder Donald Trump.

  FORKLARET PÅ EN ANDEN MÅDE: ALLE LANDE FORBEREDER SIG PÅ DEN NYE VERDEN, HVAD GØR VI?

  Vi har at gøre med en verden, der er under en hastig forandring. EU er under historiens største pres og er meget tæt på at krakke. Først med Brexit og i år er der valg i fire andre kritiske EU lande, hvilket er Tyrskland, Frankrig, Holland og Italien.
  Tyrkiet ændrer landets forfatning. Rusland skifter paradigmerne. Kina gør sig klar til at tage den endelige duel med USA.

  Dvs. den verden efter 1945 er ved at forandre sig og skifter magt hænderne. På grund af manglende lederskab i vesten går denne udvikling stærkere og hurtigere end forventet.

  Spørgsmålet er, hvor og hvilken side skal Danmark stå henne?

  I vesten er der en fundamentalistisk tilslutning til national konservatismen og højre nationalismen. I bund og grund er der hos disse ekstremistiske grupper en tendens til at give ’skylden’ til andre anderledes udseende end etniske vestlige borgere. Samtidig med, at borgerne i den vestlige verden har et stort ønske om en ‘forandring’. Vesten går desværre igen tilbage til vandalistiske, fascistiske og nazistiske tider og rødder. Mærkesager som demokrati, menneskerettigheder og ytringsfrihed er glemte og lagt på en støvet hylde. Flygtninge og de fremmede bliver som om beskyldt for ethvert problem i vesten. Dvs. flygtninge og de fremmede bliver fremvist som værende årsagen og det største problem for vestens tilbagegang. Racismen og fremmedhadet breder sig i hele vesten og har faktisk taget overhånd! Europa og andre vestlige lande bliver nødt til at komme til fornuft. Og de andre ‘milde’ partier, intellektuelle og medier bliver nødt til at udvikle en modstrategi overfor højre radikale partier og kræfter inden det hele går fuldstændig galt og ude af kontrol. Ellers er der en stor risiko for et anstrengt forhold og sammenstød mellem de homogene og de multikulturelle grupper.

  PROPAGANDAKRIG I NY EUROPÆISK IDENTITETSOVERLEVELSE! HVAD ER DET MAN ER BANGE FOR? 3. BELEJRING AF WIEN?

  Vestlige medier, politikere og intellektuelle fyrer løs med løgn og angreb på ‘anderledeshed’ som aldrig før i europæisk historie. F.eks. viser vesten et helt andet billede af Islam, muslimer og tyrkisk forfatning vs. præsidentembedet i Tyrkiet. Den vestlige angt og paranoia svækker og ødelægger vestens fremtid.

  Er man klar over denne blindhed?

 15. Af Birger Nielsen

  -

  Mehmet Gyr, du som taler om tyrkofobi, overvågning og nationalisme.
  Se lige på, hvad der foregår i Erdogans snart enevældige Tyrkiet. Total pressecensur, undertrykkelse af enhver anderledestænkende, indførsel af fordummende religiøst tyranni, hvor snart alle kvinder bliver tvunget om bag tørklæderne og hvor udviklingslæren snart forbydes til fordel for religiøs fordummelse.
  Er det den udvikling, du ønsker for dit kære Tyrkiet ?
  Trist for de mange veluddannede og moderne tyrkere.

 16. Af Jens Ellekær

  -

  Godt klaret, kære kommentatorer. Her klokken 12:44 er der klikket otte kommentarer ind på Anne Sophia Hermansens blogindlæg, og de bekræfter alle hovedpointen i Hermansens indlæg: At den politiske debat savner substans. Louise Hansen lægger i denne forbindelse forbilledligt ud klokken 10:56 med noget, der tager sig ud som et grynt fra folkehavet. (Tidspunktet indikerer, at hun snarer burde være gået til højmesse og have interesseret sig lidt for sin udødelige sjæl.)

  Aldrig har mennesker i Danmark haft så store muligheder for at deltage i den politiske debat, men resultatet viser blot, at vi skal være særdeles glade for vort repræsentative demokrati: Direkte demokrati ville uden tvivl ende i kaos og mudderkastning.

  At Inger Støjbergs kageshow blev ugen helt store indenrigspolitiske begivenhed, viser vel blot, at Støjberg under devisen “al omtale er reklame” er en behændig politiker, der forstår at udnytte de sociale medier – men tendensen er alligevel bekymrende, for det er på bekostning af substansen. I antikkens Rom skulle politikere levere brød og skuespil for at opnå folkets gunst; i dag er der en beklagelig tendens til, at det er politikerne selv, der påtager sig rollen som skuespillere. Men fulde points for showet, Inger Støjberg.

  (Og så er der lige Mehmet Sami Gür, robotten fra den tyrkiske ambassade, der skal benytte lejligheden til at aflevere endnu en lektie om verdens tilstand. Men denne gang er der gået noget galt med algoritmen, når det indledningsvis konstateres, at “Europa og dermed Danmark ikke kan overleve med forbud, stramninger og fremmedgørelse af andre mennesker”, som – konkluderes der – angiveligt “ødelægger vestens fremtid”. Gür har sikkert ret, men de beklagelige forhold, han/den refererer til, karakteriserer jo netop politikken hos Erdogan og hans islamiske AKP. Så hvis Vestens fremtid skal sikres, bør vi lægge størst mulig afstand til den tyrkiske despot.)

  Lad mig sluttelig bringe lidt kulturel og etisk substans ind i denne blogdebat: othellokagen. Den udgør så absolut en delikat kageoplevelse, men hvis kagen har fået sit navn som følge af chokoladeglasuren og det forhold, at Shakespeares Othello er sort, ja så bringer det altså kagen på linie med de formastelige negerkys og negerboller. Jeg skal hermed opfordre til, at kagen bevares som et ypperligt udtryk for dansk madkultur, men at den omdøbes til venetiakage eller eventuelt generalkage, hvor det sidstnævnte forslag viser respekt for Othellos militære rang, men helt udelader hans etnicitet.

 17. Af Elin Kopp

  -

  Super godt skrevet – intelligent, sarkastisk, humoristisk. Læser altid din blog. Bliv venligst ved og tak for det.

 18. Af Per Frederiksen

  -

  Så, hvis man mener, at magthaveren Inger Støjberg laver noget lort, der kan skade andre mennesker og vores syn på hinanden, så er man en lille selvophøjet narcissist? Eller hvad var pointen i det vrøvl, jeg lige kom til at læse?

 19. Af Hans Sørensen

  -

  Det er helt fint Inger Støjberg ikke er bange for at markedsføre resultater med kreative metoder og udnytte pressens selvsving, modstandernes forargelse og de sociale medier. Om hun har haft dårlig dømmekraft i den konkrete situation, må vælgerne jo afgøre. Men man er naiv, hvis man ikke ved at andre politikere lukrerer på at være forarget over Støjberg.

  Særligt når resultaterne er opnået ved at træffe beslutninger, der er hårde overfor dem det går ud over, men hvor det tjener et højere prioriteret mål – er vigtige at markedsføre. Det er jo i den situation politikere med format udviser professionalisme og især røde partier og politikere tradtionelt fejler katastrofalt.

  Hvad nytter et “godt” hjerte, hvis det medfører større eller mindre katastrofer eller bare skaber endnu flere problemer. Thorning regeringen forsøgte sig med nogle hårde beslutninger (lærerkonflikten, kontanthjælp under 30 år mv) og gik i opløsning med det samme og tabte valget uden at have gennemført alle deres mærkesager (barsel, betalingsring mv).

  At være politiker i Danmark, burde kræve at man er i stand til træffe beslutninger, der ikke øger verdens i forvejen suverænt højeste skatter (for de udvalgte borgere). Naturligvis et der vælgere derude, der mener skatteforhøjelser til de “rige”, burde fritage alle godhjertede politikere for hårde prioriteringer. Men de har heldigvis ikke flertal endnu.

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et af de få, og efter min mening, mere intelligente indlæg om Støjberg’ kage på JP.dk af Morten Uhrskov Jensen:

  Om Inger Støjbergs kage og Danmarks skæbne

  http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE9442055/om-inger-stoejbergs-kage-og-danmarks-skaebne/

 21. Af Lis Sørensen

  -

  Rent ævl er indlægget . 50 indvandrer lempelser.

  200.000 er nu kommet hertil på 2 år?

  Alle tiders flygtninge og indvandre rekord har v bønderne.

  S-df regeringen bliver vidunderlig. Derfor har jeg nu meldt mig ind i S.

 22. Af Jesper S

  -

  Hvorfor indrømmer ASH ikke bare at hun er enig i Støjbergs holdninger, i stedet for en langgaber af en omgang udenomssnak.

  Støjbergs simple Facebook retorik er skidt for den almindelige gode debat, og er en skamplet for et ministerniveau, og passer hvis bedst til gadefesten hjemme i Hadsten.

 23. Af Søren Kristoffersen

  -

  Jesper S,
  Din kommentar – fra den frelste side af universet – understreger lige præcist pointen i bloggen.

 24. Af Henrik Pedersen

  -

  Den skjulte selvfedme

  Enhver, der stadig er ved sine fulde fem, ved, at journalister er statsuddannede svindlere, halvfascister, jødehadere, fuldfede Stalin-tilbedere, professionelle bedragere og slumpne fupmagere.

  Er man i tvivl, kan man læse Trads’ indlæg i JP, lytte til de notoriske fjolser i TV-programmet Besserwisserne, hvor deltagernes tåbeligheder udstilles som et ubevidst led i indbildsk og fordummende selvforherligelse.

  Alternativt kan man lytte til Presselogen, hvor f.eks. (Beton)Klods-Hans(Engel) og Anders Høballe udstiller deres fordummelser. Som jævn forhenværende lytter må jeg spørge sig selv: hvornår letter sprit-tågerne. Sandsynligvis udgør de bare bunden af den såkaldte journalistik.

  Jeg forbigår her det medieprodukt, som kalder sig selv for ”Debatten”, selv om det reelt burde hedde ”Skænderiet” eller ”Mundhuggeriet”, idet jeg høfligst ikke omtaler værtens selvpromoverende tilbøjeligheder, som Freud forudså og leverede en glimrende analyse af.

  De politikere, der opstiller, gør det formentlig ud fra devisen, at dårlig omtale er bedre end slet ingen – med mindre de som den uduelige mester i plat – Astrid Krag – hvis eneste bidraget til samfundet består i at bagtale de personligheder, der gjorde den forskel for de svage, som hun aldrig selv reelt bekymrede sig om.

  Programmet er både tidsspilde og undergravende for vort folkestyre, med mindre det ses som et oplæg til det næste skænderi på værtshuset.

  Ligeledes huserer der et upåagtet indforskrevet og undsluppent psykisk tilfælde, der ved slump er sluppet upåagtet gennem screeningen til et program, der hedder ”Jersild u.S.”. Programmet indforskriver sædvanligvis et par selvfede, formentlig økonomisk svage tåber, der for mammon er med på den værste, som måbende statister til programmets psykotiske tilbøjeligheder.

  Indrømmet, det mest interessante i selve programmet, er hovedaktøren, der uge efter uge er en levende illustration af, hvilke udskejelser barndommens traumer kan føre til.

  Som et plaster på såret og selvforherligelsen vil jeg foreslå, at Jersild udnævnes til formand for ”Foreningen af børn, der har spildt barndommen i klædeskabet”.

  Selvfedmen er ligeledes fremherskende på dagbladet Politiken, hvor en forhenværende redaktører i sin tid forherligede nazismen og en anden federik indgik et stadigt bindende forlig med den såkaldte profet Muhammeds efterkommere. De stavnsbundne journalister på dette pressens misfoster, tror åbenbart stadig på tandfeen – eller noget langt værre.

  Berlingske går heller ikke hus forbi, for hvem har ikke læst Højs Trump-fobiske indlæg eller Tom Jensens mystiske og dårligt formulerede indlæg, der ubevidst illustrerer, at selv den mest sløve kniv i skuffen kan kalde sig journalist.

  Heldigvis er de selvfede journalisters indflydelse aftagende. De har ikke en dyt at gøre med den fjerde statsmagt, men er for de flestes vedkommende løgnere og bedragere.

  Deres tid er omme. Enhver kan komme til orde på Internettet, og tak for det.

  Stik den ASH, og tak for kage Inger.

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “udvalgte præster har travlt med, at fordømme Ingers kage ! –Er det ikke lige præsternes arbejde Inger udfører ? –“Præster ” Har nu aldrig haft humoristisk sans ! –Sådan har det været lige siden de gejstlige har fedet den med “fed hyre lige ind på kontoén, hver måned i årti´er ! “—Inger arbejder for danskerne –Præsterne arbejder for “et islamisk Danmark ” ! –Så fik I den –I skinhellige danske præster !

 26. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “kage” ! Inger gør det arbejde som de danske præster –og politikerne burde gøre ! Nemlig : Beskytter danskerne mod den islamiske masse-invasion ! –Præster eller de øvrige røde proletarer i vores land ! –Kan få “en spand og hoppe i ” –Vi afskyr dem noget så dybt og inderligt ! –Inger ! –Mere kage -gerne Fragilité! –Og meget !

 27. Af I. Hansen

  -

  Mon der sidder nogle eurofiler med røde ører for tiden ?……eller er det for meget forlangt at indrømme at det er godt at Tyrkiet ikke kom i eu…..som de så ihærdigt arbejdede på?
  Uffe E har tidligere udtalt, eu og Tyrkiet har brug for hinanden så det er vigtigt at de kommer med…….ja mon ikke det “behov” er voldsomt naivt?
  Er den nuværende situation ikke forudsigelig??????………menige borgere forudså det for længst!!

  Hvor er er kendelserne fra de eurofile ???
  Dukker de sig i skam…….bag samme skammens mur som gemmer på fallitten over ikke at kunne forsvare hverken de ydre grænser eller de nationale (shengens herlighed – også forudsigelig).

  Vågn nu op til virkeligheden: politikere og eurofile og kom ned på befolkningsniveau.

 28. Af Per Frederiksen

  -

  Inger Støjberg er minister – et meget højt og meget betroet embede, hvor der stilles ekstremt høje krav til kommunikation, korrekthed, dokumentation, ansvar, præcision og ordentlighed. Hun er ikke realityblogger eller tv-darling – jeg nævner det igen: Hun er minister i en regering med ansvaret for at lede et land…

  Facebook er en platform for alverdens underholdning, platheder, dumheder, delinger og sniksnak. Bland det sammen med ovenstående, og resultatet taler for sig selv.

  Jeg mener, at Inger Støjberg optræder uværdigt og ubegavet med sit kageshow, og at hun ikke har forstået, hvad det er hun er betroet…. Og så kan ASH jo mene, hvad hun vil, om det.

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “gratis kage til alle ! –“Men kun til abb. af Berlingske ! –For een gangs skyld –skriver de noget fornuftigt ! “

 30. Af Gunni Sørensen

  -

  Om vi skal have kage ved jeg ikke. Trods stramningerne er udviklingen i Danmark meget bekymrende med nuværende indvandring. Jeg hader ikke indvandrerne. Men hold da op, hvor jeg hader de ting, indvandringen bevirker af ændringer i det danske samfund. Den øgede forekomst af: tyveri, overfald, svindel, mord, voldtægter osv. Overbelastning af det offentlige system, økonomisk belastning overalt. Menneskerettighedernes profilering for alle andre end danskerne osv,

 31. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Det kan godt være nogen siger, at det er taktløst ! ” –MEN, det er også taktløst, at vælte det halve Mellem-østens –og Afrika ´s muslimer ind i vores kultur-kristne lande !—Det er endnu mere taktløst ! !!!!

 32. Af J L

  -

  Per Frederiksen
  Jeg er enig med dig. Inger Støjberg må være inspireret af Trump.

  /Jesper Lund

 33. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” SVAR ” ! –Sørgeligt, AT I to er så blottede for “humoristisk sans ” !–Det tegner ikke godt for Danmarks fremtid “med kolbøtter ude i samfundet også ” !

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “NU har vi hørt det med ” ! –Møllehave er vanvittigt glad for, at være på plejehjem !–Ja ! NU stiger kunsten ! ikke sandt ?

 35. Af Henrik Pedersen

  -

  Hallo Per Frederiksen, har du tabt sutten?

  Alle vore folkevalgte – til Folketinget, regionerne og kommunerne – er vore højt betroede. Stort set alle folkevalgte (der er nok et par fornuftige undtagelser) deltager på ”de sociale medier”, hvor de så efter din mening optræder uværdigt, fordi ”Facebook er en platform for alverdens underholdning, platheder, dumheder, delinger og sniksnak.”

  Med andre ord mener du, at stort set alle vore repræsentanter optræder uværdigt. Jeg ved det ikke selv, for jeg har aldrig været på Facebook.

  Men jeg synes, det er herligt, at vore politikere kan kommunikere direkte med deres potentielle vælgere på sociale medier, gennem blogs eller på egne internetsider, så vi borgere direkte kan aflæse deres holdninger – frem for f.eks. gennem ”Klods-Hans-Engel”s eller Anders Høballes subtile fortolkninger og forvrængninger (de hører begge til på journalismens losseplads).

  De gamle aviser, TV og journalisterne har tilranet sig alt for megen magt og er en pestilens for Folkestyret. Heldigvis er deres skæbne krank, takket være Internettets muligheder for direkte kommunikation.

  Det er selvfølgelig sørgeligt, at vore politikere ikke tør fravælge underholdningsprogrammer som ”Debatten” alias ”Skænderiet” eller at de som populisten Astrid Krag, der aldrig har haft et ærligt arbejde, gir’ den som snublere i ”Vild med Dans” – udelukkende af (populistisk) hensyn til eget genvalg.

  Egentlig illustrerer det kun, at Astrid Krag anser egne vælgere for at være uintelligente båtnakker (hun er jo valgt, så jeg undres over, at der er så mange socialdemokrater, der ikke kan se det åbenlyse falskneri – og derfor i egen interesse burde vælge en anstændig socialdemokrat).

  Kort sagt: vælgere, der er ved deres fulde fem, vil selvfølgelig stemme på enhver anden, uanset partifarve. Det er jo åbenlyst, at Astrid Krag er Folkestyrets bundskrab.

  Igen: tak for kage, Inger. Din indsats er værdsat.

  Jeg ønsker ikke Fædrelandet omdannet til en forstad til Damaskus eller til et appendiks til Erdogans Tyrkiet. Så fortsæt kagebagningen Inger.

  Den er værdsat af de fleste, undtaget radikale hystader, der står i Stampe.

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! Astrid Krag er Folkestyrets bundskrab ! –Vi er noget så enige ! –De politikere har ikke een chance for AT: Tjene den alt-for-høje-hyre Hvis de selv skulle tjene pengene ! –Derfor er det rette navn til “de inkompetente koldbøtter ” ! –Det aller-nederste bundskrab ! –Det er u-rimeligt AT: De overhovedet skal have penge for, at sidde i Folketinget ! –Socialdemokratiet er skyld i Danmarks værste nedtur i mands minde ! Islamiseringen er også deres værk !

 37. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Astrid har faktisk været “soso-assistent ” For en kort periode ! –Læs i Blå bog ! –Så får I hele sandheden om den frastødende jyde ! !! –Underligt nok Så er de alle (jyderne ) rejst til København ! –De kunne ikke bruges i Jylland !

 38. Af Louise Hansen

  -

  Jens Ellekær. Lool.
  Det er selvfølgelig vores pligt at sige fra, når vores folkevalgte politikkere ikke udviser lederskab og dømmekraft.
  Integritet kan ikke diskuteres, som jeg i øvrigt mener vores blokindehaver og Fru Støjberg mangler stor I stil.
  Den eneste vej, er desværre at tie at saadanne holdninger ihjel, de har ikke plads I modern samfundsdebat.

 39. Af Louise Hansen

  -

  Jens Ellekær. Lool.
  Det er selvfølgelig vores pligt at sige fra, når vores folkevalgte politikkere ikke udviser lederskab og dømmekraft.
  Integritet kan ikke diskuteres, som jeg i øvrigt mener vores blogindehaver og Fru Støjberg mangler stor I stil.
  Den eneste vej, er desværre at tie at saadanne holdninger ihjel, de har ikke plads I modern samfundsdebat.

 40. Af Per Frederiksen

  -

  @AF HENRIK PEDERSEN – 21. MARTS 2017 15:15
  “Hallo Per Frederiksen, har du tabt sutten?”

  Jeg mener, at det er selve Inger Støjbergs kageshow, der er uværdigt – og det ville det være, uanset hvor hun optrådte med det.
  Jeg vil ikke underkende, at der kan finde seriøse ting sted på de såkaldt ’sociale’ medier, men det jeg ser, fra sidelinjen, er meget ofte populistisk, hurtigt og useriøst. Og facebook, twitter, Instagram m.m. er et gøglermarked, hvor udokumenteret sludder kan trives og gødes i langt højere grad end f.eks. på folketingets hjemmeside eller (forhåbentlig) i de etablerede medier.

  Jeg har ofte kontakt med lokalpolitikere i min egen kommune, og jeg vil påstå, at intet slår en direkte samtale, ansigt til ansigt, over en kop kaffe. At møgsprede alverdens mere eller mindre veldokumenterede budskaber samme sted som realitybloggere, forsmåede teenagere og andet godtfolk regerer, uden krav til lødighed, er at gå på meget tynd is – folkeligt eller ej, og her Røg Inger igennem…

 41. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Att. Henrik Pedersen ! Ja ! du skrev nemlig “det vigtige ” –At folk taler ikke sammen mere ! –De er, hverken smarte eller cool ! De mere eller mindre teenagere–der sidder og vrøvler ! –De er ikke verdens navle “de S.u. gratister ! (det tror de selv) –De gode og kloge personager f.eks Axel Eriksen og Lemche og flere folk, der har passeret konfirmations-alderen er kloge, at skrive sammen med ! –MEN Gud fri os vel fra alle de uopdragede mest unge mænd ! –Det er heller ikke i avisens ånd AT: De afskyélige unge for det meste –sidder og sviner folk til !—Det skal have en ende ! De skal sættes på plads DERFOR nægter vi, at betale til andres børn –eller rettere “diagnoser” –Det kan forældrene selv gøre fra nu ! –Vi skal have valg –og det kan ikke vente længere !

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –De kører virkeligt på hælene, hvis ikke de snart får fyret den såkaldte blog-redaktør ! –Ikke, at vi har noget personligt imod ASH ! –Hun er bare ikke stillingen voksen ! –Så er det sagt !

 43. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nu blev vi i hvert fald eftertrykkeligt gjort opmærksomme på, at 50 stramninger er foretaget – og var der slet ikke sket noget inden for så mange danskernes yndlingsemne, så var den jo gruelig gal. Så var Støjberg ligeså uduelig som nu ligefrem uetisk med kagen, fordi vi da også er skyld i alle de tilbagesendtes skæbne – uden at nogen skælder ud over, at vi i Europa nærmest ses som den eneste mulighed i denne verden, når de flygtende af enhver art ikke kan blive hjemme i deres fædrende lande, fordi deres ledere er lede diktatorer med perverse attituder til at nå deres mål:

  Magt af enhver art og for enhver pris.

  Jeg bager endnu en sort kage til at smide lige i smasken på sådanne – og ønsker, at vi drejer blikket, så vi ser kilden til al denne misére – og ikke os selv som de skyldige, så vi ikke kan bage en kage og fejre noget som helst.

  Det skal vi kunne – og se, at nok gik Støjberg lige vidt nok; men at vi skal være glade for at der bliver gjort en indsats i forh til, hvad vi som land kan overkomme mere af indvandring, både menneskeligt og økonomisk.

 44. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  400 muslimer fik bistandshjælp i mere end 20 år hver ! –Så Inger gik slet-ikke langt nok med hensyn til, at spare skatteborgerne 18 milliarder kroner om året !

 45. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Sociallisternes massemigration fra de arabiske lande ! Har fået meget alvorlige problemer for Danmark ” –Det er alle de rødes skyld –Og de skal sørge for, at samtlige arabere bliver sendt tilbage prompte !–incl. afrikanere –der ikke hører til i Europa ! –Vi venter nu kun på valgets udskrivning !

Kommentarer er lukket.