Jeg er krænket, altså er jeg

Af Anne Sophia Hermansen 66

Der er godt krænkelsesnyt til dem, der synes, at verden ville være et bedre sted, hvis der fandtes flere safe spaces og trigger warnings.

Jørgen fra KiMs har i en ny reklamefilm smurt ansigtet ind i chokolade, og det er meget krænkende, mener en række forbrugere på chipsproducentens Facebookside. F.eks. skriver en Nicole Jacqueline Obovo Emore:

‘Efter at have set tv-reklamen i går aftes føler jeg mig utroligt krænket. Ikke kun fordi det er et dårligt forsøg på at ligne en person, der har proppet sig selv så meget i chokolade, at det tilfældigvis er smurt ud over hele ansigtet. Det er også krænkende, fordi jeg som afrodansker ikke kan undgå at lægge mærke til den tydelige opstilling. Jeg kan ikke undgå at høre, at der i reklamefilmen er indsat bongotrommer i baggrunden. Og jeg kan ikke undgå at høre Jørgen sige, “Jeg er brun, fordi…”.’

KiMs har nu klippet scenen ud af filmen og undskyldt mange gange.

For kun en uge siden trak Carlsberg et opslag tilbage på Kvindernes Kampdag, fordi man var bekymret for reaktionerne, og forleden droppede DR efter få timer et satirisk indslag på Facebook om Støjbergs kage, fordi kommentarerne ikke var, som man forventede.

Tidligere har Irma haft ørerne i overfølsomhedsmaskinen, og det er heller ikke længe siden, at ”Hottentotkarrusellen” i Djurs Sommerland gjorde sig skyldig i den vestlige verdens største synd, nemlig politisk ukorrekthed. SVT måtte i 2015 nyredigere Pippi Langstrømpe og fjerne et klip, hvor hun trækker ud i øjenkrogene for at ligne en kineser. Og hendes far var selvsagt ikke længere ”negerkonge”, men blot konge.

Hvis man googler ordet undskyld, er krænket over eller trækker reklame tilbage, vil man kunne se, hvordan en undskyldnings- og krænkelseskultur aftegner sig. Hvordan vi er blevet en nation af ofre for pinlige jokes, fejlskøn, tåbelige udtalelser, platheder og andres dårlige moral. Tilsyneladende uden bagatelgrænse.

Sidste år måtte Statens Museum for Kunst ændre titler og beskrivelser til 14 kunstværker, fordi der indgik ord i dem, som nogen kunne blive stødt over. Ord som neger og hottentot, der godt nok ikke gjorde en kat fortræd i maleriernes samtid, men i dag ville kunne oprøre et stakkels krænkelseslabilt menneske. Negerhoved blev f.eks. til afrikansk hoved i erkendelse af, at man ikke kunne byde gæsterne, at de uanende og uskyldigt gik rundt mellem malerierne, og så pludseligt blev visuelt masseoverfaldet og forulempet af fortidens barbariske kunstnere.

Kort efter samme år måtte Frisko forsvare sig pga. isen ”Kæmpe Eskimo”. Eskimo er nemlig en racistisk betegnelse for en inuit, men is-producenten holdt fast i navnet og bedyrede, at de ikke var racister, men bare lavede is. Krænkelsesfolket hastede videre til det hudfarvede plaster, til lakridsmaskerne i Skipper Mix, til sigøjnerfuglen, tyrkerduen og jødekagerne.

Når først man har fået øjnene op for, hvor krænkende verden er, er der nok at kaste sig over.

Derfor er det efterhånden også sikkert som amen i kirken, at en eller anden føler sig krænket over en udtalelse i radioprogrammet Mads & Monopolet. For her taler man ikke ligesom i Etisk Råd. Trods vært og deltageres forsikringer om, at man hverken hylder spirituskørsel eller gramseri på sovende kvinder, kører forargelsestoget alligevel derudaf lørdag efter lørdag.

For at føle sig krænket er en moderne identitetsmarkør og eksistentiel modus operandi, og jo flere ting, man kan blive krænket over, desto finere og mere moralsk overlegent menneske er man.

Havde Descartes levet i dag, havde han skrevet: ”Jeg er krænket, altså er jeg.”

66 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære ASH ! –Du har ikke noget, at være krænket over ! –I den tid, hvor du har været “debat-direktør på Berlingske ! –Så har diverse “islamiske drenge/yngre mænd ! Slået deres folder –OG har kaldt almindelige ærkedanskere –for alverdens skældsord –Som vi iøvrigt måtte alliéres os med Naser ! –For, at få oversat, hvad, der stod !

 2. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Mange blev krænkede over, at Wilders under valgkampen betegnede Muhammed som pædofil.

  Det er yderst forståeligt, hvis de rent faktisk tror, at han ikke var det, på trods af, at de mest anerkendte hadither påstår, at Muhammed tvang den niårige pige, Aisha, til at gifte sig med ham, hvrefter han “fuldbyrdede” tvangsægteskabet med den lille pige; dvs. tvang hende til sex.

  Det er faktisk meget muligt, at Muhammed ikke tvang Aisha til, at have sex med ham, mens hun stadig var mindreårig; vi har kun hadithernes påstand om, at det var tilfældet.

  Men under alle omstændigheder, så burde forargelsen rettes mod de retslærde muslimer, der påstår, at Muhammed havde sex med den mindreårige pige, og som derfor mener, at muslimske mænd har ret til at gifte sig med mindreårige piger, som derefter har lov til at tvinge til sex.

 3. Af P Christensen

  -

  Hvornår begynder man at klippe facismen ud af Koranen ?
  Men så er der jo ikke så mange sider tilbage bagefter.

 4. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ASH

  ” jo flere ting, man kan blive krænket over, desto finere og mere moralsk overlegent menneske er man.”

  Fyr lige en slapper, ASH!

  Du bliver da ikke hverken mindre fin eller moralsk underlegen, bare fordi du har de holdninger, du har.

  Du er god nok, ASH.

 5. Af Maria Due

  -

  Meget rammende overskrift.

  Al det skaberi har imidlertid haft “store omkostninger”, for efter nogle år med krampagtige omskrivninger, ser man nu tiere ordet neger anvendt i seriøse sammenhænge af seriøse skribenter. Vi har nemlig ikke et andet ord, der dækker helt det samme, og eftersom de fleste af os som ikke-racister har betragtet det som en neutral betegnelse, er det urimeligt at forlange, at vi helt skal lade det forsvinde fra ordbogen. Det er meget ubehageligt med de indvandrere, der er så fikseret af egen hudfarve.

 6. Af Viv Skaalum

  -

  Jeg må sige, jeg føler mig virkelig “krænket”,
  af de alle de krænkelses mennesker,
  der føler sig krænket af dansk hverdag og humor.

  At krænkelses mennesker, så kun udstiller sig selv – som ekstrem navlepillende,
  er en ting – man kunne grine af, hvis ikke det var fordi,
  disse mennesker er ødelæggende for det danske samfund.

  Så i stedet for at medierne og firmaer støtter dem i deres “følelsesporno”,
  burde alle anbefale dem, at søge noget hjælp.

 7. Af OIe Frank

  -

  ASH – HVOR ER DU HENNE, NÅR MARTIN HENRIKSEN OG DEN SMÅ PIA K. FØLER SIG KRÆNKET??

 8. Af Ulla Nielsen

  -

  Frisko kunne også have forsvaret sig med at have tyske medarbejdere. For tænk, de über politisk korrekte tyskere brugere fortsat rask væk ordet “eskimo”, f.eks. i krydsordsopgaver. Det ville man ikke se i en dansk opgave anno 2017. Hvorfor? Fordi vi har inuitter som en del af vores befolkning og derfor har lært os, at det er, hvad de ønsker at hedde, og fint nok med det.
  Men eksemplet illustrerer, i hvor høj grad det er ved at blive et minefelt at begå sig sprogligt, for har vi nu den fornødne viden til at kunne styre uden om alle potentielt mulige krænkelseskilder?
  Fra at være et multikulturelt samfund risikerer vi at blive et mikrokulturelt ditto, fordi vi forarmer vores kultur på denne måde.

 9. Af Jens Ellekær

  -

  Trods alt er Jørgen – med eller uden chokolade tørret ud i ansigtet – blot en morsom figur i en reklame. Derimod tænker jeg med en vis gysen på Hitchcocks film “Young and Innocent” fra 1937: Her er det selve morderen, som i den nervepirrende slutscene optræder i blackface – også kendt som minstrel – sammen med det danseorkester, hvori han er trommeslager. Det er selvfølgelig helt utilgiveligt. og mange vil i dag formentlig mene, at selve gyset i denne i øvrigt fornøjelige film, består i morderens fremtoning.

  Jeg skal ærligt erkende, at jeg har filmen på DVD, og lige nu foregår der en kamp mellem det gode og det onde i mit sind. Jeg burde selvfølgelig destruere den, men den kyniske side i mig siger, at om nogle år, når de fleste kopir netop er blevet destrueret, vil den kunne indbringe en anseelig sum hos lyssky samlere.

  Apropos trommeslagere: I min ungdom blev de betegnet janitsharer, men det ord er vist nok også blevet forbudt af hensyn til vore dansk-tyrkiske medborgere. Nu hedder de percussionister – hvilket på en måde lyder en hel del frækkere.

 10. Af Toke Nissen

  -

  Som trold og nisse er jeg krænket over at blive latterliggjort ved at blive udstillet som havenisse i folks haver, og så er det iøvrigt meget krænkende og ydmygende at deres firbenede kræ har trang til at lette ben op ad en.

 11. Af OIe Frank

  -

  En Marie D. skriver om ordet “neger”: ” Vi har nemlig ikke et andet ord, der dækker helt det samme” -øh dækker hvad??

 12. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ikke første gang ellers velrenommerede virksomheder skyder sig selv i foden. Minder til forveksling om tidligere Facebook stunt om reklamer i Den Korte Avis. Det kostede adskillige brands dyrt og et par ordentlige ridser i renommé. Og Den Korte Avis høstede annoncører i lange baner.

  Så konkurrenter til KiMs har helt gratis fået oplægget til næste reklamefilm, der henvender sig specifikt til dem, der ikke bliver så let krænket. Og dem er der formentlig mange af 🙂

 13. Af Ole Frank

  -

  Når AHS tidligere har forsøgt at argumentere for, at Danmark ikke skal give en undskyldning til de lande, som det udnyttede som koloni- og slavemagt, hvilket hun slap dårligt fra,knækker filmen for den små AHS. Hun følte sig tydeligvis krænket på sine læseres og tante Berlingers vegne.

 14. Af Gert Hansen

  -

  ‘Neger’ kommer fra ‘negro’ der betyde ’sort’ på portugisisk. Da man ikke må bruge ordet negro, er portugiserne altså fraskåret fra at kunne omtale alle sorte. Hvilket ord bruger de så?

 15. Af Lotte H

  -

  Ofrene for krænkelseskulturen er os, der elsker humoren og ærligheden og opfatter dette som det mest inkluderende i verden. Hvilket tab! Ofrene er i virkeligheden os alle sammen, for humor var ellers det, der kunne redde verden. I stedet ender vi med begrænsende hensyntagen og et evigt ulideligt fokus på race, køn, seksualitet og religion.

 16. Af Maria Due

  -

  Ordbog over det danske sprog.

  Neger: de indfødte i Afrika af den sorte race

 17. Af Maria Due

  -

  Hvor er jeg dog enig med dit Lotte. Gad vide om du er den Lotte, der i 2011 efter chokket i Norge skrev om “Ave Maria”.

 18. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et hurtigt opslag på race:

  Race er et begreb til gruppering af dyr, der opfattes at have en række nedarvede fællestræk, som adskiller dem fra andre grupper inden for den samme art. Det videnskabelige ord for denne skelnen kan være underart (subspecies). Ordet race bruges sjældent om planter.

 19. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Ordbog over det danske sprog.
  Neger: de indfødte i Afrika af den sorte race”

  Check lige Den Danske Ordbog (moderne dansk sprog), hvor der står:

  SPROGBRUG: oftest nedsættende

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er vor tids krænkelse-bevægelse og politisk korrekthed vel ikke så forskellig fra tidligere tiders fastlåste sandheder i form af fascisme, nazisme og kommunisme? Det er renlivet populisme solgt i billedsprog. Vel den mest primitive kommunikationsform af alle. Men den virker!

 21. Af Simon Rasmussen

  -

  Fint indlæg fra Anne Sophia,

  Dog savner jeg lidt mere indhold. Vi kender alle eksemplerne.
  Men hvad er det udtryk for og hvorfor denne tendens.

  mvh Simon

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hvor krænkede skal vi være ! Over, at den danske kristne-kultur bliver skiftet ud med “islamisme ” ! –Meget – meget – meget krænkede !—Det er svært, at få vikingerne til, at gøre oprør ! –Men NU , er det på tide !–Løkke tør ikke udskrive valg ! –Han er bange for AT: “De røde vinder ” –Det er vi også ! –Derfor gælder det om AT: Slukke for al forsørgelse (som kun de røde nyder ) –Så er de færdige med, at råbe op–og –De kan jo ikke allesammen rode i skraldespandene efter rester ! –Dem har alle de afrikanske negre på Nørrebro og omegn –gennemsøgt mere end 1 gang !–“de skal sultes ud alle de ræverøde proletarer inc. Pernille Skipper og Johanne /enhedslisten ” –Hvad angår alle de øvrige levebrødspolitiske pjalteproletarer ! Så samler vi alt, hvad erhvervslivets bosser kan stille op til den nye borgerlige regering !–“det hjalp ikke, at give de fattige i pose og sæk –De sank bare længere ned i usselheden incl. de højtgalende S.U. gratister ! –Der skal holde endnu en druk fest ! –Det er jo fredag !!!

 23. Af Johann Walizscki

  -

  Jeg er krænket over, at løgnagtige migranter snyder staten for at nasse sociale ydelser, som jeg er med til at betale.
  Jeg er krænket over, at mange tossegode danskere hellere vil hjælpe nassende udlændinge fremfor nødlidende danskere.

 24. Af Per Torbensen

  -

  Krænkelsens kulturen startede i begyndelsen af 1990 erne,vi skulle alle belæres om ,at være politiske korrekte,mærkeligt for samtidig var der nogle som ikke var stuerene, udtalt og sagt af
  de politiske “korrekte”.Pia følte hun blev nedgjort som at være en hund.(måske i et spil kegler)P:((((.
  Sverige gik helt amok med censur,Hvor Herge med Tintins forunderlige univers skulle totalt omskrives,stor debat skrig og skrål,sorte Sambo som drak tigermælk okay nu har der godt nok i nyere tid ikke været tigre i Afrika.Selma Lagerlofs bøger skulle rettes med flere.
  Det er de politiske “korrekte” som er syge i hovedet,som ikke er i stand til at skelne,men velkommen til multikulti tosse samfundets og dets nye præferencer.

 25. Af bent niel

  -

  ja, endnu kan vi grine lidt af det med “ukorrekte” ord, men i vores blå-gule naboland er det dødelig alvor. Derovre har man lammet og ødelagt den demokratiske debat ved at skandalisere eller forbyde mange ord. De svenske politikeres og journalisters maniske optagethed af hvad der er politisk “korrekt” og hvad ikke, er led i en ensretning af befolkningen og en nedbrydning af demokratiet. Som j an p skriver, prøver “eliten” (bundfaldet) at fastlåse/fastfryse/fastspænde svenskerne i en sproglig spændetrøje, så til sidst enhver meningsfuld debat og kritik bliver umuliggjort.

 26. Af Jan Petersen

  -

  Er brugen af ordet folkeslag i øvrigt dybt racistisk – iflg den politisk korrekte fantasi?

 27. Af Per Torbensen

  -

  Glemte et link.
  https://www.youtube.com/watch?v=LDrzKBM73yc

 28. Af bent niel

  -

  De rabiate feminister i Sverige har drevet det så vidt, at sandheder og kendsgerninger hetzes og mistænkeliggøres, mens propagandaløgne ophøjes til hellige sandheder. Den virkelige virkelighed må helst ikke nævnes. Resultatet er at Sverige er ved at blive forvandlet til en total galeanstalt, hvor svenskerne nærmest har pligt til at begå kollektivt selvmord, så der bliver bedre plads til røde kvinder og til migranterne fra arabiske og afrikanske lande. Se snapha.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt styres samfundet af en håndfuld populistiske kaos piloter for hvem almen normal adfærd, vel er det værst tænkelige scenarie af alle. Hvordan sælge forrykte idéer til helt normale individer? Så hellere splitte hele lortet op i ghettoer og parallel samfund. En mulig ny vælgerkvæg stemmebase!

 30. Af Ismail Kaya

  -

  Ord kan ændre mening og gå fra at være neutrale til værdiladet. Retarderet var jo engang en objektiv måde at beskrive et lavere intelligens niveau på, men det ville man jo ikke bruge om en udviklingshæmmet idag. På samme måde så har ordet neger qua de sortes historie og slaveriet, med tiden fået en negativ betydning af de som ordet referer til. Hvorfor kan eller vil du ikke respektere disse menneskers følelser, når nu de siger at de bliver stødt af ordet ? Fortæller su også dine børn at de skal blive ved med at kalde klassens tykke dreng for tyk, når han nu bliver stødt af det ?

 31. Af R. Vangkilde

  -

  KRÆNKELSE eller KOSMETIK, staface og kliché’, – når vores identitet bliver forført af den feminine følelses politik, ELLER modsat de populistiske krænkende politiker, der pynter sig i andres fællesskabet.

 32. Af Henrik Schultze

  -

  Anne Sophia
  Jeg synes næsten at det er værre , at du som debat redaktør , lader Anne Lise Marstrand-Jørgensen kaste en masse smuds udover danskere , uden at de kan tage til genmæle.
  Med henblik på en meget vigtig kronik idag af Lars Aslan Rasmussen , hvor han påpeger af kristne i Mellemøsten bliver systematisk udryddet.Snart er alle væk!
  I Syrien er det kun i Assad del hvor kristne ikke systematisk slagtes, medens i den del af Syrien hvorfra Marstrands indvandrere bydes velkommen til Danmark , er der udryddet ca 1/2 million kristne.
  Hvormange af de sunnimuslimske oprørere Marstrand byder velkommen i Danmark , har kristent blod på hænderne – ingen ved , men Assads syrere har det ikke.
  Hvorfor skal en helt igennem usympatisk person som Marstrand fredes?

 33. Af Henrik Schultze

  -

  Ismail Kaya
  Du er helt galt afmarcheret!
  At ændre tingenes navn , ændre ikke en tøddel på hvordan vi behandler eller opfatter tingene.
  Det er helt andre ting end ord , der kan ændre vores opfattelse og adfærd.
  F.eks er vi alle udmærket klar over at islam intet har med en fredens religion at gøre , men nærmest er det modsatte , selvom nogle bliver ved med at påstå det.
  Man skal være ualmindelig ureflekteret hvis man hopper på den løgn.

 34. Af Gert Hansen

  -

  Ismail Kaya:

  Det hedder ikke længere ‘udviklingshæmmet’. Fy, skam dig.

  Det hedder nu ‘intellektuelt udfordret’.

 35. Af Kristine Alberta Henningsen

  -

  Preben kommer du ikke og boller mig hårdt i røven som du plejer?

 36. Af Oliver C

  -

  Gert Hansen, du skulle SKAMME dig over en så nedladende bemærkning! Disse arme personer omtales som “fysisk og/eller psykisk handicappet med nedsat funktionsevne”.
  At kalde dem udfordret… Hvilken frækhed!..
  (Jeg undskylder for resten mange gange hvis du føler dig krænket over min irettesættelse)

 37. Af G. Christiansen

  -

  SE HER, SE HER:
  https://www.google.dk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-hff3xd7SAhUGlCwKHenaAAcQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DRg2ReF3HgIo&psig=AFQjCNHCq4eA_n73F5a48WCFBf-6w4tL8w&ust=1489874704522600

  Fra filmen “Styrmand Karlsens flammer (1958)
  Karl Stegger som negerkonge – han er malet meget mere sort end Jørgen fra KiMs.
  Jeg er så krænket, så krænket.
  I filmen bruger kaptajnen (Johs. Meyer) udtrykket: “Sorte abekatte”.
  Statens filmcensur er nedlagt for længe siden.
  Ja. Mine damer og herrer, hvad kan vi gøre udover at blive noget så krænket,

  @Af Kristine Alberta Henningsen.
  Hvis Preben ikke vil, så vil jeg gerne.
  Ja. Hvad siger de mine damer og herrer.

  Og tænke sig i samme film bruger kaptajnen (Johs. Meyer)

 38. Af G. Christiansen

  -

  SE HER, SE HER:
  https://www.google.dk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-hff3xd7SAhUGlCwKHenaAAcQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DRg2ReF3HgIo&psig=AFQjCNHCq4eA_n73F5a48WCFBf-6w4tL8w&ust=1489874704522600

  Fra filmen “Styrmand Karlsens flammer (1958)
  Karl Stegger som negerkonge – han er malet meget mere sort end Jørgen fra KiMs.
  Jeg er så krænket, så krænket.
  I filmen bruger kaptajnen (Johs. Meyer) udtrykket: “Sorte abekatte”.
  Statens filmcensur er nedlagt for længe siden.
  Ja. Mine damer og herrer, hvad kan vi gøre udover at blive noget så krænket,

  @Af Kristine Alberta Henningsen.
  Hvis Preben ikke vil, så vil jeg gerne.

 39. Af Maria Due

  -

  Niels Juul Hansen.

  Ordet kan ikke undværes, uden at man kaster sig ud i det forskruede og nemt misforstås, og det var min pointe. Se selv, hvad Den Store Danske Encyklopædi mener om emnet.

  http://denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Folkeslag/Afrikanske_folk_og_stammer/neger

 40. Af Arvid Holm

  -

  Når Anne Sophia Hermansen er imod krænkelseskulturen, kan det undre, at hun tillader denne kultur at kvæle Berlingskes debatside, hvor hun er debatredaktør.
  Nu er langt de fleste af de såkaldte debatter kun envejskommunikation, hvor den på forhånd krænkede forfatter afviser kommentarer, fordi de erfaringsmæssigt kan være uhøflige.
  Man er endda nødt til at klikke på alle debatterne for at finde de enkelte, der kan kommenteres.

 41. Af Arne Hornborg

  -

  At føle sig ,,krænket” er åbenbart den nye, altoverskyggende trend?
  Lidt selvoptaget navlepilleri.
  Er det ikke mere krænkende for en neger ikke at måtte blive omtalt som neger?
  Heri ligger der en skjult nedvurdering.
  Personligt kunne jeg ikke drømme om IKKE at undlade brugen af ordet neger.
  Det er efterhånden det rene, frelste pjat.
  Pippi Langstrømpes far må nu ikke mere være ,,negerkonge”. Komplet tåbeligt.
  Den morsomme børnebog ,,Lille sorte Sambo” skal ligeledes omskrives.
  Vel skal vi ikke bøje os for det nonsens.
  Racisme? Den findes desuagtet.
  At det er forbudt at FORFØLGE mennesker personligt på grund af race, er ganske naturligt.
  Men at der er forskel på racer er vist indiskutabelt. Uden at fremhæve.
  Må vi heller ikke sige inuit, grønlænder, indianer med videre?
  Racisme som sådan kan umuligt være forbudt. Det er en del af sproget, når blot det ikke kommer til hadske ytringer.
  Det er forskellene der er interessante, ikke de farveløse ligheder.
  Hvis jeg skulle rejse en tur til Afrika, så vil jeg gerne overvære, opleve en ,,negerstamme” der danser DERES specielle danse, og ikke for at opleve ,,wiernervals”.
  Arne Hornborg
  Typograf, mediegrafiker, forfatter.

 42. Af r. vangkilde

  -

  MASKULINE FØLELSER, – er ikke moralsk overlegent i vores feminine dominans.
  ELLER burde ASH være mere konkret, når mande kulturen ikke er ligestillet i reklame ytringer, og demokratiet favorisere den feminine kultur. KRÆNKET når Støjberg udtrykker sig maskulint.

 43. Af Ad Varsel

  -

  I mangel på bedre kanaler, vil jeg gerne advare mod muligt hacker angreb via din e-mail.

  Jeg fik e-mail, som påstås at være fra Facebook. I følge indholdet venter der 2 “Friend Requests” på reaktion fra mig – hvis jeg ikke ønsker dette, skal jeg aktivere en “unsubscribe” link nederst i mailen.
  Da jeg intet har med Facebook at gøre, lugter dette stærkt af hacker angreb.
  Tryk ikke på “unsubscribe” linket.

 44. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Maria Due

  “Ordet kan ikke undværes…”.

  Helt enig.

  Vi skal selvfølgelig kende alle de ord/ betegnelser, der gennem tiderne har været anvendt i forskellige sammenhæng, for at få en korrekt historisk opfattelse.

  Martin Luther King brugte selv ordet negro flere gange i sin kendte ‘I have a Dream-tale’.

  Men jeg synes, at det er vigtigt, at man ikke unødigt anvender betegnelser, som åbenlyst krænker andre mennesker. Det siger en hel del mere om de mennesker, der alligevel gør det.

  Det er tegn på manglende dannelse og empati.

 45. Af J Nielsen

  -

  “Men jeg synes, at det er vigtigt, at man ikke unødigt anvender betegnelser, som åbenlyst krænker andre mennesker.”

  Der er en del aspekter mere i det her.

  Det ene er i hvor høj grad man skal revidere historien. Om overhovedet.

  Det andet er foregiven krænkelse. Det er en umiddelbar følelse, men der er eksempler på folk der vælger at blive krænkede. Somme tider efter nøje eftertanke. Det er et politisk instrument, man stiller sig fornærmet an. Venstres politikere er eksperter i denne disciplin. Jeg tror ikke det er tilfældigt.

  Det tredje er krænkelse på andres vegne. Jeg er ikke selv på nogen måde berørt, men jeg så nogen derovre som så beklemte ud. Diskussionen opstår uden at de berørte er involveret, og de primære formål er mundkurv og moralsk overtag.

  Det fjerde er påtvungen krænkelse. Med Muhammed-tegningerne som eksempel kan krænkelse være en social kommando. Uden at det tavse flertal egentlig føler noget dom helst.

 46. Af Caroline Kofahl

  -

  Stadig lidt morsomt med neger-hovedet på SMK, som nu kaldes afrikaner, men som med stor sandsynlighed – Danmarks daværende kolonier taget i betragtning – var inder. Af bare politisk korrekthed skal han nu arkiveres under falsk betegnelse.

  Sådan er der så meget

 47. Af otto barreth

  -

  17. March 2017 at 13:11
  Kaere KIMS,

  Som fransk resident prover jeg at folge med i debatten, og i dette tilfaelde handler det om Berlingske i dag, hvor Pia Kjaersgaard har en artikel om de “overfolsomme” mennesker.
  Andet sted kan man i avisen laese om Nicole Jacquline Obovo Emore, som har klaget til jer vedr. jeres annonce med en mand som har smurt chokolade i ansigtet.

  Nu har I desvaerre lagt jer ned, for den overfolsomme, og chokolademanden siger nu
  “jeg vil ikke ha’ at nogen bliver stodt”.

  Det blev jeg glad for, thi jeg er stodt, over at I har aendre annoncen, og kraever den oprindelige tilbage.
  Den hysteriske debat om hensyn og folgende historieforfalskning, har overgaaet sig selv.
  Vi maa ikke lade os aendre af hysteriske mennesker, som bliver kraenket over alt.
  Vi lever i et herligt samfund, lad os bevare det som det har vaeret.

  Ser frem til genopstandelsen af den forste annonce.

  Venlig hilsen og held med salget.

  Dette er en kopi af min mail til KIMS.

 48. Af jørgen p

  -

  Hvad “politisk korrekthed” og feminin krænkelseskultur fører til, er de rabiate feminister i Tyskland og Sverige i gang med at demonstrere. Med merkel i spidsen, og med feminiserede mænd som medløbere, er feministerne og de tossegode nu ved at sende Europa ned i en dyb afgrund, hvorfra den europæiske velfærd, fred, sikkerhed og civilisation… eller demokratierne og familieværdierne… måske aldrig kommer tilbage. Det er en afgrund med endeløse tab og rædsler, både for de europæiske kvinders og mænds vedkommende.

 49. Af Finn Bjerrehave

  -

  Jeg er kun krænket over vores statsminister Lars løkke tillades at lyve i fjernsynet , Detektor DR2 afslørede løgnen fra folketinget, og ingen syntes det er forkert, og den politiske dagsorden indeholder altså Statsministeren tillades at lyve i Folketinget, og hvad er egentlig demokrati for en størrelse, hvor endda Danmark er udråbt til Verdens lykkeligste land ?
  Fake Demokrati. Finn Vig

 50. Af Thomas Jensen

  -

  For at sætte det hele lidt i perspektiv kan man jo sige, at i det borgerlige Danmark hylder man ikke krænkelseskulturen.

  Kan man for eksempel forestille sig at nogen på noget tidspunkt har følt sig krænkede over at blive kaldt “landsbytosser” eller af at få at vide at “Stuerene, det bliver I aldrig”?

  Nej, det borgerlige Danmark foretrækker at tale om tingene og kalde tingene for hvad de er: Derfor taler mange så mange (på ingen måde nedsættende, skal forstås) om café latte segmentet, de radigale, den taltende klasse, om multikulti og om, at enhver muslim er islamofacist.

  Mit personlige bud er, at højre eller venstre er et fedt. Krænkelseskulturen trives i bedste velgående alle steder i det danske samfund. Der er blot forskel over, hvad man føler sig krænket over.

  Tag den nylige blog af Kasper Støvring hvor han udtaler om højreorienterede forfattere at “Dissidenter, der lufter lidt ud i det fladtrådte miljø, udskammes og udgrænses af det gode selskab”. Krænkelsen er åbenlys.

  Den kære Kasper følger op med følgende perle om en af hans litterære modstandere: “Det legendariske orakel, den fule falskner, der forhandler luft og løfter med fødderne solidt plantet i det blå, kaldes ‘Carsten Børge Jensen’ af det mere jordnære panel, der bogstavelig talt ser ned på den trætte, lille mand. Om man vil: Carsten Jensens vægtløse verden har haft sin tid, den er ved at gå under, og her sker det under en forrygende fanfare af hån, spot og latterliggørelse”.

  Vi ser allesammen splinterne i vore brødres øjne, men ikke bjælkerne i vores egne.

Kommentarer er lukket.