København har seks skampletter

Af Anne Sophia Hermansen 157

Jeg elsker København. Alt fra Bibliotekshaven, Inderhavnsbroen og Rosenborg til Mærsk Tårnet, Kastellet og Søerne. Men København har desværre også en række skampletter, og det pt. så omdiskuterede Palads Teatret er kun en af dem. Lad os tage dem en for en og bede til, at de enten bliver forandret, jævnet med jorden eller belagt med asfalt.

Palads. Egentlig er den gamle bygning charmerede. Men Poul Gernes stak begge hænder ned i skålen med hallucinerende stoffer, før han gav bygningen overhaling, der må lamslå enhver med æstetisk sans. Alternativet er dog værre: Planer om at bygge et Plesner-agtigt højhus, som så kan fyldes med revisorsjæle og handelsvrøvletyper, ellers tak. Hvis bygningen skal bestå, må kunstneren Jesper Christiansen på banen og omgøre fortidens synder. Og hvis der fortsat skal være biograf, må der indføres dresscode og forbud mod hættetrøjer og cirkelsparksbukser. Et forbud, der i øvrigt bør gælde i hele det offentlige rum for alle over 16 år.

Amager Fælled er en anden skamplet på København, og vi bliver her mindet om, at naturen kun bliver smukkere af at blive civiliseret. Tænk bare på Dyrehaven, Kongens Have og Frederiksberg Have. Modsat dem ligner Amager Fælled et virkelig dårligt syretrip tilsat Ornamentsvirreflue og Brændeskærm. Det er herligt, at en del nu skal bebygges – tag bare resten med. Lad os hylde modernitetens bevægelse fra land til by og opføre masser af kollegieboliger i glas og beton. Vil folk have natur, må de tage på landet. 

Og så er der Christiania. Du er jo træt som en junkie, gamle tøs. Hjemsøgt af store hunde, forfaldne boliger, affald og gøglerdrømme, ingen længere tror på. Engang en turistattraktion. I dag et hillbillyområde. Sæt arkitekten Bjarke Ingels til at opføre plejehjem på stedet og omdan Pusher Street til madmarked; sælg bare et par hashkager også. Hashen skal alligevel sættes fri, og Overborgmester Frank Jensen kan få sin egen stand med fjolletobak.

Tivoli Hotel. Umiddelbart skulle man tro, at det ligger tæt på – ja, Tivoli. Men det ligger i den allermest sølle udørk af København. Turister lokkes til med udsigt over Columbines Have, men de får en lang næse og en udsigt, der er mere sørgelig end T.S. Eliot nogensinde kunne forestille sig. Turisterne drømmer om eventyr og HC Andersen, og vi giver dem Copenhul – et corporate landskab bestående af triste kontorhuse og bankbygninger, man vist skal være despoten Tengil for at elske.

Og lige overfor ligger en anden skamplet: Fisketorvet. Her er nationaldragten nylonskjorte, joggingbukser og soft ice i den ene hånd og kebab i den anden. Lysekronerne i biografens foyer er af sort plastik, og butikkerne sælger stangtøj, man vist skal være stripper i Ukraine for at bifalde. Hvis vi en dag bliver invaderet af rumvæsner fra det ydre rum, må vi håbe, de lander med deres UFO’er foran indkøbscenteret – så ser vi aldrig noget til dem igen.

Endelig er der Søpavillonen. En romantisk marengs med minaretspir, der blev indviet for 122 år siden, men i dag er degenereret til salsaarrangementer, Gajol-shots og klamydiapalads. Forær det til ham Tiger-stifteren og gør det til folkekøkken eller lad Chanel genåbne en flagstore der. Det sidste kunne også sætte lidt skik på Nørrebro og gøre hipsterne tålelige at se på. Al midtvejskrise-salsaen kan passende henvises til Damhuskroen. Eller Plejehjemmet Lotte.

København er en dejlig by og endnu dejligere, når skampletterne en dag er væk.

157 kommentarer RSS

 1. Af - Niller

  -

  For os som har glæde af at gå langs søerne i København eller de mange der i frostvintre har glæde af at løbe på skøjter på søerne.
  Er det en skræmmende at tænke på -hvis man i 60’erne havde fået held til at få etableret den såkaldte Søring en 4-8 sporet motorvej i 1 sals højde der skulle løbe langs med søerne.
  København ville havde fået en skamplet og et ar som ikke havde været til at bære, men heldigvis fik en folkelig protest stoppet det.
  Så hvergang politikerne og andre såkaldte meningsdannere er på banen med forskellige forslag til hvordan vores by skal se ud- så må vi københavnere og andre som holder af vores by på både godt og ondt- være på stikkerne så det ikke ender med en katastrofe en Søring langs søerne ville have været.

 2. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et kort citat fra BT artiklen – Trump med teori om Oscar-skandalen: Derfor gik det helt galt.

  «USA’s præsident, Donald Trump, fortæller i et interview til det pro-Trump og højreorienterede onlinemedie Breitbart News,»

  Det er da en yderst interessant brugeroplysning at kategorisere medier efter pro-tilhørsforhold og politisk observans. Ser med spænding frem til, hvilke pro-tilhørsforhold og politisk observans, BT vil give DR og TV2?

  I øvrigt vil skribentens egne bias vel også være yderst relevante at kende?

  Ny fantastisk forbrugeroplysning!

 3. Af - Niller

  -

  Hvis man har svært ved at se det billede for sig hvordan en flersporet motorvej i højden kan ødelægge et bybillede.
  Kan man kigge på Bispeeng buen som den ser ud i dag, og som efter min mening bør være en advarsel om hvor galt det kan gå.

 4. Af - Niller

  -

  Med dette bidrag og et par strofer fra Carl Brissons vise om København vil jeg slutte mine bidrag til en meget vigtig debat om vores hovedstad.

  København! Du har alt,hvad der drager mit sind.
  Jeg er din både ude og inde.
  Du har alt hvad der ærgrer mig ud af mit skind
  Derfor! er du min sjæls elskerinde -………….

  Så må alle dem som ikke kan mærke din sjæl og charme gerne for min skyld synge –

  Hjem til Århus ! Åh åh hjem til kære Århus -……,,,

 5. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR Niller suk du lever i minderne fra for 30-40 år siden ! –Dengang var der hverken jyder -drankere eller narkomaner ! Måske 1 enkelt muslim –Der så så besynderlig ud i den lange kjortel –skægget –og hans 3 koner gående lige bagved ham ! –Alle med gravide maver under burkaerne ! –Det sidste har ikke forandret sig. Men København er altså ikke til, at kende igen ! –Det hjælper ikke så meget, hvis du spendérer en togbillet til Århus !—Dér kan du ikke komme frem for alle de kutte-klædte islamister ! Der garantéret ikke flytter sig for, at du kan komme forbi ! –I Århus hersker islamisterne i overensstemmelse med borgmesterens inderste ønsker !–Så alligevel “god tur Niller ” !

 6. Af Niels Larsen

  -

  Jan Petersen – 28. februar 2017 7:47

  Ja. Kunne man forestille sig følgende udtalelser i eksempelvis DR:

  “Det pro-clintonske medie, CNN…”. “New York Times, som er pro-Clinton…”, “Washington Post, der som oftest er talerør for Clinton…”

 7. Af - Niller

  -

  Et lille sidste pip til Teddy for dennegang.
  Nu handler denne blogs emne om Københavns bygninger og den omkringliggende natur- de langskæggede kjorteiklædte muslimer diskuteres til overflod på tantens øvrige blogs.
  Og bare rolig jeg har ingen planer om at rejse til Århus eller for den sags skyld Pyrenæerne , jeg bliver i min barndomsby København og tager kampen derfra.
  Men du må have det godt i det franske og det er vel også snart tid til at de små murmeldyr skal have deres madpakke.

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! JA tak ! –Vores små venner er så småt begyndt, at pusle nede i deres vinterhuler !–Lige idag –og resten af ugen ” ! Tæller vi kongeørne ! –De majestætiske ædle dyr ! Får os næsten til, AT : Tænke ! –Hvad gør menneskene dog her på jorden ! –De ødelægger alting : Naturen – dyrelivet –Alt, hvad der er meningsfuldt !–ødelægger menneskene !–( de er en rigtig dårlig opfindelse ) –OG neeejjje –Min salighed, der puffer et lille ansigt op foran min “madpakke” ! –Selvfølge lille ven ! –Jeg kan sagtens undvære –For, at de små murmeldyr ! kan mæske sig i min ringe madpakke ! Gad vide OM livet ville gå videre, når “menneskene” Springer den sidste A-tombombe” ? — Håber så “at den gode gud vil undlade, at opfinde mennesket igen ” –Så salut et courage ” allors !

 9. Af Jan Petersen

  -

  AF NIELS LARSEN – 28. FEBRUAR 2017 10:42

  Det ville være yderst relevant forbrugeroplysning, men svaret er desværre formentlig – nej. Så ærligt spiller fakestream medier ikke !

 10. Af Henrik Petersen

  -

  Der hersker en del desorientering, både hos blogholderen og en del kommentatorer: Taler vi store dele af Storkøbenhavn og tildels Nordsjælland, eller Københavns kommune?

  Dyrehaven ligger primært i Nordsjælland og er dermed ikke en del af København. Frederiksberg Have, ja, gæt selv, men ikke i Københavns kommune.

  Amager Fælled ligger i Københavns kommune, mens det inddæmmede og smukke areal, der tildels er indhegnet, Kalvebod Fælled også kaldet Vestamager, ligger primært i Tårnby kommune og ned mod Dragør kommune.
  Blev opfyldt især vestpå af unge mænd i 1939-1943 som beskæftigelsesprojekt, så disse mænd ikke skulle til Tyskland for at få arbejde.

  Kalvebod Fælled skal fgm ikke bebygges. Der er i øvrigt stadig indgrænsede områder, hvor der er sprængningsfare.
  Kalvebod Fælled har en rig fauna og flora, herunder Pinseskoven, som er meget lavvandet og smuk med birketræer, formentlig den største birketræsskov i Danmark? Kan ses i det afsluttende afsnit af ‘Forbrydelsen I’.

  Samtidig er der er en forrygende og bilfri rundstrækning, perfekt til cykling og løb. Der ligger en slags lille naturpark til leg og oplysning lige efter indgangen fra Vestamager Station (metroen), hvortil børnehaver valfarter forår, sommer og efterår.

  For så vidt angår Amager Fælled kan man faktisk høre nattergal i dagtimerne helt oppe nordpå, mellem Islands Brygge-stationen og Artillerivej. Og ja, der er et miniChristiania ved navn Ballonparken ovre mod Artillerivej, og området er faktisk privat, men man kan liste sig ind, hvis man spørger pænt. Google er din ven.

  Så skulle den ged vist være barberet.

 11. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg var til et par receptioner på Rådhuset for ca. 30 år siden for personalet.
  Jeg var rystet over at se det sammenrend af pjaltede offentlige ansatte.
  En tur på Kristania gav det samme indtryk.

  Er det så svært at forstå hvorfor kommunen ligner en svinesti.

 12. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et par artikler der meget godt illustrerer lidt om den almene galskab i samfundet:

  JP.dk – Hed debat om brændende koran udfordrer vores demokrati. Bogafbrændinger må man tage afstand fra, men det skal ske med argumenter, ikke med straf.

  Politiken.dk – Københavns Hovedbibliotek. Aldrig før har Københavns biblioteker destrueret så mange bøger.

  Min kommentar til ovennævnte. I øvrigt foregår destruktionen af bøger, ved at sende dem til forbrænding. Gud ved, om nogen sidder og nærlæser alle disse bøger og tjekker, om der er noget Koran relateret materiale, der fiser op i røg ?

 13. Af Maria Due

  -

  ASH’s oplæg handler om skampletter, derfor kommentarernes indhold.

  Jeg synes, at det var meget rimeligt at kritisere Kalvebod Brygge, hvor nogle helt unikke byggegrunde ved havnefronten efter min mening burde være blevet langt flottere bebygget. Jeg synes også, at det særlige ved Tivoli er ved at være ødelagt. Det er sådan noget, der falder i øjnene, når man kommer på besøg fra provinsen. Ballonparken ser hyggelig ud, men der når man ikke ud, når man kun er på kortere besøg. Jeg bliver aldrig træt af at gå i Frederiksstaden og helst med en tur rundt i Designmuseet. Frokost på Glyptoteket med lidt laks og tærte og riesling er også et af de faste punkter, selv om jeg ved, at byen bugner med nyere og superbe spisesteder. Jeg tør næsten ikke skrive det, men jeg er ikke vild med Noma, Kedelige lokaler med en dårlig beslysning, og er det overbegramsede køkken, som andre har stået og pillet ved i evigheder, ikke ret overvurderet?. Men jeg plejer at fremhæve de gode parkeringsmuligheder. Vil helst bo på hotel Admiral, fordi der er fred og ro og flotte detaljer i byggeriet, og en tur rundt i de små gader på begge sider af Strøget er også et must. Rigsarkivets fine gamle læsesal har ofte været en fornøjelse, undtagen den gang sønnike glemte sine Anders And blade i en af arkivmapperne, og de meget fornemme arkivarer, der tidligere var almindeligt frygtede, havde svært ved at finde den rette grimasse til dette bondske intermezzo på en ellers næsten lydløs dag. Men vi fik da reddet Anders And med hjem til Jylland. Jeg kunne sagtens skrive mange andre pæne ting om København, mange skønne bygninger og museer, jeg har i øvrigt boet der i nogle år, men længtes altid hjem til den natur jeg har været så privilegeret at vokse op i. Sådan er vi jo så forskellige.

 14. Af Finn Bjerrehave

  -

  Syv skampletter, nemlig Jagtvej 67 som den sidste, som fortæller hvordan unge mishandlede både Kulturhuset samt Kommunen.
  Wonderful Copenhagen. Finn Vig

 15. Af Henrik Petersen

  -

  > Maria Due 13:52

  Altså jyder: Det var Amager Fælled, ASH rakkede ned.

  Kalvebod Brygge har ingen – som i ingen – havnefront.
  Det synes, som om du, ASH og de øvrige jyder burde sætte sig en smule ind i geografien. Eller holde jer i provinsen, hvor alt øst for Storebælt åbenbart hedder København.

  For mig er Herning Jyllands udørk (jeg kunne finde på et grimmere udtryk) i skarp konkurrence med Viborg og de endeløse granplantager vestover mod Lemvig. Som faktisk er en smuk by, nah, snarere smukke omgivelser.

 16. Af Henrik Petersen

  -

  > Maria Due 13:52

  Altså jyder: Det var Amager Fælled, ASH rakkede ned.

  Kalvebod Fælled har ingen – som i ingen – havnefront.
  Det synes, som om du, ASH og de øvrige jyder burde sætte sig en smule ind i geografien. Eller holde jer i provinsen, hvor alt øst for Storebælt åbenbart hedder København.

  For mig er Herning Jyllands udørk (jeg kunne finde på et grimmere udtryk) i skarp konkurrence med Viborg og de endeløse granplantager vestover mod Lemvig. Som faktisk er en smuk by, nah, snarere smukke omgivelser.

 17. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Hvad med at tænke stort?

  Området, omkring Saltholm, samt området mellem Saltholm og Peberholmen, er ret lavvandet.

  Så det burde være ret enkelt, at gøre Saltholm meget større, og forbinde øen med Peberholmen og Øresundsbroen, ved at fylde de lavvandede områder op, på samme måde, som det er sket med store dele af Amager.

  Der vil være masser af plads til både et stort fuglereservat, en stor park, samt en masse byggeri på den nye ø, som heller vil ikke vil bremse vandgennemstrømningen i Øresund særligt meget, da det vil være meget lavvandede områder, der bliver forvandlet til nyt land.

  Vi kunne også flytte lufthavnen ud til den nye ø, der ville være forbundet med storebæltsbroen; det ville både skabe plads til et stort fuglereservat, der hvor lufthavnen ligger nu, samt en meget stor park, og en masse parklignende bydele.

  Svenskerne vil sikkert være med på ideen, for for nogle måneder siden vandt et forslag om, at oprette seks nye øer i Øresund, en stor konkurrence i Sverige.

 18. Af P Christensen

  -

  Nu udvider “Københul” parkeringszonerne.

  http://www.b.dk/nationalt/fra-i-morgen-koster-det-penge-at-parkere-i-udkanten-af-koebenhavn

  Da heller ikke disse penge som bekendt går til at vedligeholde vejnettet,
  ved (næsten) alle jo godt, hvilke huller de så forsvinder ned i.

 19. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Øen Saltholm, der ligger i den danske del af Øresund, er omtrent på størrelse med naturområdet på Vestamager.

  Men øen kan blive dobbelt så stor, hvis de lavvandede områder omkring Saltholm, samt mellem Saltholm og Peberholmen, fyldes op.

  Der vil være masser af plads til et fuglereservat på den store, nye ø, der forbindes til Øresundsbroen via Peberholmen, samt en park og en masse nybyggeri.

  Så fredningen af Saltholm kan ophæves, og projektet kan gennemføres, uden at det vil gå ud over de fuglearter, som fredningen af Saltholm skal beskytte.

 20. Af M Jørgensen

  -

  Jacob S Rasmussen
  Det lyder umiddelbart som noget der bør overvejes, men hvad siger havbiologerne om gennemstrømningen fra Kattegat til Østersøen der jo visse steder lider af iltmangel og vil et sådan tiltag forstærke dette ?

 21. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  @M Jørgensen

  Jeg kan ikke påstå, at jeg er ekspert på området.

  Men eftersom et stort område omkring Saltholm er meget lavvandet, så tror jeg ikke, at det vil bremse vandgennemstrømningen særligt meget, hvis man inddæmmer disse områder, samt området mellem Saltholm og Peberholmen.

  Det var iøvrigt også et af argumenterne imod Øresundsbroen, men Øresundbroen påvirker ikke vandgennemstrømningen i Øresund i betydelig grad, og jeg tvivler på, at der strømmer særligt meget vang gennem de store, lavvandede områder omkring Saltholm, for vanddybden er kun på to meter.

  Men mit forslag er stadig kun en ide.

  Et svensk forslag, der er langt mere radikalt, end mit forslag, vandt i august 2016 konkurrencen Imagine Open Skåne 2030, arrangeret af Sveriges Arkitekter og Region Skåne.

  Vinderne ville grave dybe render i Øresund, for at øge vandgennemstrømningen og bruge jorden til, at lave tre nye øer.

  Mit forslag vil være meget billigere, langt hurtigere at gennemføre, samt vil være langt mindre indgribende overfor naturen- så vidt, jeg kan se som ikkefagmand…

  Uddrag fra “Kunstige øer skal bringe København og Malmø sammen”, News Øresund, 2016-08-22:

  “Bind København og Malmø sammen med tre kunstige øer, som skabes gennem at tre dybe render graves ud i Øresund.

  Det skulle bibeholde et godt vandgennemløb og samtidig skabe plads til en helt ny by, som forvandler København og Malmø til metropolen Øresund City.

  Konsulentfirmaet Swecos prisvindende forslag er visionært, men oplyses at være udførbart, og er beslægtet med ideen Tetra Paks grundlægger Ruben Rausing præsenterede i 1953, om at tørlægge dele af havbunden i Øresund for at forbinde Sverige og Danmark. “

 22. Af Maria Due

  -

  AF HENRIK PETERSEN – 28. FEBRUAR 2017 14:52

  “Altså jyder: Det var Amager Fælled, ASH rakkede ned.#

  Ja, men vi er et par stykker, der har udvidet nedrakningen til at omfatte Kalvebod Brygge.

  “Kalvebod Brygge har ingen – som i ingen – havnefront.”

  Jo, det har den, og det vil du kunne se på et bykort. Jeg nævnte som et eksempel Ingeniørforeningen i Danmarks domicil i nr. 31.

  “Det synes, som om du, ASH og de øvrige jyder burde sætte sig en smule ind i geografien. Eller holde jer i provinsen, hvor alt øst for Storebælt åbenbart hedder København.”

  Virkelig Jeg var nu ellers glad for at bo i Stockholm.

 23. Af Bjørn Sørensen

  -

  Glem alt om Ørestaden, for svenskerne vil ikke hvad danskerne vil, og der er ingen som spørger skåningen om hvad de vil. Alene det at man har tilladt masseindvandring af fremmeartede som, vanskeligt hvis overhovedet kan integreres. Hvilket vil give vanskeligheder de næste 100 år.

  Kbhs kommune er åndeligt nært forbundet med Christania, og sålænge det forholder sig sådan vil byen være en skamplet, for der er ikke vilje til at gøre byen driftig så længe den ideologisk er ude på overdrevet og almindelig sund fornuft er en by i rusland.

  Kbh. er forsumpet fordi den blev nedlagt som en driftig by med masser af industrier.. Så der er ingen penge til udvikling.

 24. Af M Jørgensen

  -

  Jakob S Rasmussen
  Tak for tilbagemeldingen, spændende med lidt visionært tænkning omkring København og evt byudvikling.
  Vi må så håbe på at der er nogle ansvarlige på byudviklingsområdet der læser med her på bloggen og tager forslaget op.

 25. Af J Nielsen

  -

  “Men eftersom et stort område omkring Saltholm er meget lavvandet, så tror jeg ikke, at det vil bremse vandgennemstrømningen særligt meget, hvis man inddæmmer disse områder, samt området mellem Saltholm og Peberholmen.

  Det var iøvrigt også et af argumenterne imod Øresundsbroen, men Øresundbroen påvirker ikke vandgennemstrømningen i Øresund i betydelig grad, og jeg tvivler på, at der strømmer særligt meget vang gennem de store, lavvandede områder omkring Saltholm, for vanddybden er kun på to meter.”

  Peberholm er anlagt i læ af Saltholm ved sydgående strøm, netop for at sikre at gennemstrømningen er bevaret. Udbygning på tværs kan være et problem. Nok er der lavvandet under normale forhold, men det er ikke normale forhold der er afgørende for tilførsel af bundvand til Østersøen. Det er de såkaldte saltvandsindbrud, som forekommer under kraftig storm fra nord, som for eksempel Bodil først i december 2013. Så er der forhøjet vandstand i hele Øresund nord for broen, og de normalt lavvandede områder er ikke helt så lavvandede endda. Der findes beregninger af transportkapaciteten af de forskellige segmenter på tværs af sundet.

  Udbygning på langs, fx ved at forbinde Saltholm og Peberholm, er et mindre problem for gennemstrømningen, om noget overhovedet. Det er muligt man har undladt dette da broen blev anlagt for ikke at få Saltholm befængt med rotter.

  Dem er København som bekendt fuld af.

 26. Af J Nielsen

  -

  “For mig er Herning Jyllands udørk ”

  Herning – Nordens Paris!

  (I hvert fald hvis man ser på størrelsen af banegården.)

 27. Af J Nielsen

  -

  “Syv skampletter, nemlig Jagtvej 67 som den sidste, som fortæller hvordan unge mishandlede både Kulturhuset samt Kommunen.”

  Jagtvej 67 var ganske rigtigt en skamplet. Er det muligvis stadig. En firkantet kasse i rå beton med vinduer som skydeskår, så det ligner en mellemting mellem et fængsel og Fort Knox. Og så en Aldi i stueetagen. Discount hele vejen igennem.

  Så var der mere liv i Ungdomshuset inde i nr. 69, hvor en af midtfirsernes kommende stjerner, Nick Cave, gav sine første koncerter i Danmark. I dag er huset med det symbolske nummer revet ned, Fort Knox står der stadig, og Cave giver i stedet koncert for bl.a. Kronprinsparret i Københavns 8. skændsel, Mærsk Mausolæet aka Brødristeren ude på Holmen.

 28. Af J Nielsen

  -

  “I øvrigt foregår destruktionen af bøger, ved at sende dem til forbrænding.”

  Ingen må vide noget i vore dage. Det er det rene Fahrenheit 451.

 29. Af J Nielsen

  -

  “For os som har glæde af at gå langs søerne i København eller de mange der i frostvintre har glæde af at løbe på skøjter på søerne.”

  Det med skøjter har bystyret fået sat en effektiv stopper for. Det er i praksis blevet totalt forbudt.

 30. Af J Nielsen

  -

  “Men eftersom et stort område omkring Saltholm er meget lavvandet, så tror jeg ikke, at det vil bremse vandgennemstrømningen særligt meget, hvis man inddæmmer disse områder, samt området mellem Saltholm og Peberholmen.”

  Peberholm er anlagt i læ af Saltholm ved sydgående strøm, bl.a. for at sikre at gennemstrømningen er bevaret. Udbygning på tværs af Sundet kan være et problem. Nok er der lavvandet under normale forhold, men det er ikke normale forhold der er afgørende for tilførsel af bundvand til Østersøen. Det er de såkaldte saltvandsindbrud, som forekommer under kraftig storm fra nord, som for eksempel Bodil først i december 2013. Så er der forhøjet vandstand i hele Øresund nord for broen, og de normalt lavvandede områder er ikke helt så lavvandede endda. I disse kritiske situationer får de grunde områder større betydning for transportkapaciteten.

  Udbygning på langs, fx ved at forbinde Saltholm og Peberholm, er et mindre problem for gennemstrømningen, om noget overhovedet. Det er muligt man har undladt dette da broen blev anlagt for ikke at få Saltholm befængt med rotter.

  Dem er København som bekendt fuld af.

 31. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sorte pletter eller ej ! Så er hele København blevet en skamplet på landkortet ! –Men de som er i det til, hverdag –Kan ikke se det ! MEN det kan vi-andre. Når vi for en enkelt gangs skyld lander i Kastrup ! –OG tager fly-bussen til byen efter, at have passeret den ene grå beton-bygning efter den anden ! NIX – NEJ ! Ikke noget for os længere !

 32. Af - Niller

  -

  -Det med skøjter har bystyret fået sat en effektiv stopper for- det er i praksis blevet totalt forbudt.-

  Ok! Det var jeg ikke bekendt med – det er rigtigt at der har været episoder hvor man ikke har overholdt den skiltning om at færdsel på isen var forbudt- men at det er blevet totalforbudt var jeg ikke klar over- men vi kan jo alle blive klogerer.

  Men indlægget var nu også mest tænkt som et forsøg på at give et billede af hvor grotesk og ødelæggende for området det ville have været hvis søringsprojektet var blevet til noget.

 33. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Tid til, at sætte sorte pletter på Århus ´ ! ASH ´s –fødeby ! ” –Nemlig de famillier, der aldrig diskutérer dagens problemer ved middags-bordene ! –De er tavse –de er konfliktsky –og de er JYDER !

 34. Af Bjørn Sørensen

  -

  Nu har vi lige haft valg i USA, og rustbæltet som traditionelt stemte demokratisk, svigtede deres gamle kærlighed fordi den led af gravrust.
  Og Demokraterne fattede ikke hvorfor de blev svigtet.
  Kunne det tænkes at de havde svigtet vælgerne?

  På samme måde er Kbhs befolkning blevet svigtet af politikerne som ikke fattede “paradigmeskiftet” og tilpassede byen til moderne tider.
  De fortsatte med at forfægte fortidens synder, hvorfor Kbh er dømt til lang tids stilstand.

  Riget fattes penge fordi man troede at pengene groede på træerne. Hvad værre er at der er stadigvæk naive sjæle der tror på det.

  Fremtiden er usikker fordi man ikke med rettidig omhu sørgede for at skabe arbejdsplader som befolkningen havde kvalifikationer til.

  Og nu skal de uddannes mener man, uden at have formået at hæve niveauet for de 25% ufaglærte, og de 46% svage læsere skal nu pludseligt uddannes til trods for de sidste 30 års indsats ikke har givet de ønskede resultater.

  Erhvervslivet skriger på kvalificeret arbejdskraft, som vores uddannelsessystem ikke kan levere. Og da slet ikke Kbhs kommune som har ladet de langtidsledige daske rundt i det uendelige.

  Det er på tide at vi skaber arbejdspladser som befolkningen kan udfylde og til en løn som erhvervslivet kan betale. Det skulle gerne gå op i en højere enhed,
  Hvornår fagforeninger og politikere fatter den logiske sammenhæng afgør om hvornår vi får genskabt fuld beskæftigelse, så alle kan blive en del af samfundet.

  Så længe naiviteten hersker på rådhuset vil udviklingen forbigå Kbhs kommune.

 35. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Sikkert rigtigt ! –“irritérende J. Hansen ” ER søn af Grimhøj-Moskéens talsmand (een af dem ) ! I Koranen står der AT : Gå ud og befolk hele verden (måske stod der overbefolk hele verden –hvilket er det mest sansynlige) –De har alle det kendetegn at de lever af befolkningerne i den såkaldte verden–de overbefolker ! AT Århus er den største skamplet i Jylland ! –viser med tydelighed ” byrådets sammensætning af muslimer ! –Hvorfor finder de enkelte ægte-danskere sig i det ? –Fordi de er i mindretal ! “

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Det blev slettet, da vi skrev AT: Danskerne er i mindretal i Århus !–Men det passer !

 37. Af Sofie Quisling

  -

  @Bamsebjørn

  “Danskerne er i mindretal i Århus !”

  Danskerne er vel også i mindretal i Frankrig, hvor du bor, så hvad rager det dig?

  Du skriver selv igen og igen, at du hader børn, og du advarer ligefrem andre mod at få børn, så hvad har du gjort for, at sørge for, at danskerne ikke kommer i mindretal?

 38. Af - Niller

  -

  -Det er på tide vi skaber arbejdspladser som befolkningen kan udfylde, og til en løn som erhvervslivet kan betale. Det hele skulle gerne gå op i en højere enhed.-

  En af forudsætningerne for at det går op i en højrere enhed er at der boliger med en husleje som kan betales med en almindelig løn.

  Ritt Bjerregård prøvede i sin tid med sine 5000 boliger til 5000kr i leje om måneden, men rendte ind i så mange problemet at det bare blev til sølle 12 rækkehuse i bebyggelsen Vindrosen som ligger skønt i Sydhavnen med få minutters gang til et område som bliver kaldt tippen der er omdannet fra losseplads til et dejligt naturområde med græssende dyr.

  Men konceptet med de billige boliger er da blevet taget op i andre kommuner, men desværre kunne det ikke gennemføres i København.

 39. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Jeg hader ikke børn ! Specielt ikke velopdragne børn ! –Det har man i Frankrig, hvor mødrene skal passe deres egne børn indtil de er 4 år gamle ! –Der er enorme problemer med danske børn ! –Formentlig fordi folk får penge for, avle den ene diagnose efter den anden ( Jeg kan forestille mig, at du er “prototypen her) –Det rager mig, fordi jeg er dansker ! Og bliver mere og mere fortvivlet over, hvordan dette ragnarok bliver ved med, at fortsætte ! Vi kan også sige AT: Jeg er tilhænger af, at forældre skal IQ-testes –før de kan godkendes til, at avle børn ! –Jeg har ingen børn –efter eget valg ! Fordi de ødelægger livet i Danmark ! (det kan børnene selvfølgelig ikke gøre for ) Faktisk var det sådan i Danmark engang ! AT : folk med ringe begavelse blev steriliserede både mænd og kvinder ! –Sådan burde også være i vor tid, hvor halvdelen af især drenge sidder på statens dyre anstalter !–Hvad jeg har gjort for, at danskerne ikke kommer i mindretal ! –Kan du læse på Mikkel s blog ! –Jeg er lodret imod Muslimsk indvandring ! –Der ender helt galt om meget få år ! forstås !

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  P.s. Der bor masser af danskere i Frankrig –De klarer sig fortrinligt (læs Ulla Terkelsen bl.a. ) –Der bor også masser af danskere over det meste af kloden (kreative folk, der får succes ) –MEN i Århus med den social-demokratiske borgmester, der kræser om de muslimske “hellig-køer i Grimhøj-moskéen ” Med samt et hav af andre islamiske hellig-domme ! –Så kan det kun gå galt –og det gør det så sandelig også ! En flok muslimske drenge fil det tilbud for nogle år tilbage, at komme til Paris på kommunens vegne ! –De smadrede hotelværelserne og terroriserede alt – og alle omkring sig ! –Når vi hører, at flere og flere mænd og kvinder fortryder, at de har fået børn ! –Skal de, der ikke har haft lyst til, at få børn, men hellere vil nyde livet uden børn ! Så straffes –og få serveret regningerne for samtlige “diagnoser på anstalterne ” ?

 41. Af - Niller

  -

  ASH jeg har et indlæg i filteret som vedrører bloggens emne.

 42. Af Sofie Quisling

  -

  “Jeg har ingen børn –efter eget valg ! Fordi de ødelægger livet i Danmark…”

  I rest my case, bamsebjørn…

 43. Af - Niller

  -

  Ak ja- nu blev mit klageråb vist, så mangler der bare indlægget.

 44. Af Ole H

  -

  Så så frk teddybjørn
  Tag nu din medicin, du ved godt at SU bliver endnu mere tosset hvis du ikke tager dem.
  Ensomheden i din selvskabte fordrukne isolation er hård, men taget du ikke pillerne bliver du lukket fysisk inde og ikke kun psykisk.

 45. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Det var “en skam Niller ” –Vi vil ellers gerne se, hvad du mener om Århus –og det danske mindretal ! ” –ASH ! ER som bekendt fra Århus –Det er Jørgen Leth også –også Ulla Terkelsen ! Vi kunne godt lide, at vide, hvorfor de elskelige og kreative folk, rejste væk fra Århus ! ikke sandt ?

 46. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ole H.anonym Er selvfølgelig også søn af imamen ! –Der bliver forsørget af danskerne –ligesom alle de øvrige imamer !

 47. Af - Niller

  -

  Hold mig ude af dit Århussnak Teddy -jeg prøver at forholde mig til bloggens emne .

 48. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR Javel ! bloggens emne er København har seks skampletter ! –Så det er uddebatteret –Det er vel ikke hele København, der er skampletter ! –Iøvrigt SÅ ved du nok ikke, at de aller-fleste i Kbhvn. stammer fra Århus ! –Så kære Niller –der er et paradoks ! Ikke sandt ?

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Lars Tvede og Asger Aamund “nye borgerlige” ! Kommer til Århus og holder foredrag den 8 marts ! ” Det glæder vi os til !

 50. Af Henriette N Mortensen

  -

  AF TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER – 1. MARTS 2017 12:50

  Til Lonny Fischer Olsen (x Dragsbæk):
  Du fatter det sikkert ikke selv, men vi synes, at dine mytomaniske tilbøjeligheder har nået grænsen!

Kommentarer er lukket.