Send dummebøde på 15.000 kr til Prehn og Wermelin

Af Anne Sophia Hermansen 31

En opgørelse fra Justitsministeriet viser, at et samråd i gennemsnit koster skatteborgerne 15.000 kr. Derfor opfordrede socialdemokraternes Trine Bramsen for et par år siden sine oppositionskolleger til at tænke sig om en ekstra gang, før de indkalder til samråd.

Men det må partiet have glemt i mellemtiden.

I går blev transportminister Ole Birk Olesen kaldt i samråd, men ikke på baggrund af akutte problemer på transportområdet, f.eks. DSB’s nye signalsystem, der åbenbart er så sart, at det ikke tåler frost.

Næ, han skulle stå skoleret for holdninger, han havde tilkendegivet for syv år siden i en klumme. Klummen, der indeholder en række anklagepunkter mod kvinder, har jævnligt cirkuleret på de sociale medier, og selv om den nuværende transportminister flere gange har bedyret, at den var ironisk og ment som en pastiche på feministiske udtalelser, bliver den imidlertid ved med at vende tilbage.

Fordi den er et nyttigt redskab for dem, der gerne vil chikanere eller begå karaktermord på ministeren.

Og det samme er samråd blevet. Samråd er – som Venstre-politiker Jakob Engel-Schmidt har konstateret – blevet til skamråd.

Kort efter udnævnelsen til ældreminister så vi, hvordan Thyra Frank blev terroriseret af samrådsindkaldelser, hundedyre §20-spørgsmål og selvbesatte Facebookopdateringer. Det hele kom fra socialdemokraten Astrid Krag; en kvinde, der skriver på sit CV, at hun engang har været elevrådsformand. Så det ikke ser for tyndt ud.

Thyra Franks brøde var, at hun havde haft en karriere, før hun blev folkevalgt, og den slags mennesker rangerer i oppositionen på linje med enhjørninger og lyserøde elefanter.

Også Mette Bock blev i løbet af sine to første ministeruger kaldt i samråd tre gange, og heller ikke det var usædvanligt – en opgørelse fra Folketinget viste i 2016, at der var næsten 50 % flere samråd i folketingsåret 2015/16 end året før.

Gårsdagens samråd var arrangeret af Rasmus Prehn og Lea Wermelin, to socialdemokratiske fodtusser uden nævneværdig indflydelse eller politisk idérigdom. Med ansigterne lagt i alvorlige folder forklarede de, at det var af allerstørste vigtighed at få kastet lys over Ole Birk Olesens kvindesyn. At samråd netop er til for at holde ministre op på deres ord og handlinger, og at de bestemt ikke gør samråd til skamråd.

Men det er jo løgn. Samrådet havde ikke en pind faglig relevans, men var en moralsk gabestok opstillet af et par socialdemokrater, der ikke bedriver, men leger politik og tydeligvis ikke skammer sig det fjerneste over at spilde andres tid og penge.

På baggrund af den markante stigning i antallet af samråd, har Rokokkoposten foreslået, at der oprettes en hotline til samråds- og §20-afhængige oppositionspolitikere. Det er et forslag, man bør tage alvorligt.

Blot skal hotlinen ikke bestyres af en forsker i bureaukratiske abstinenser, men af en ældre psykolog som John Halse, der er vant til at have med opmærksomhedskrævende børn at gøre.

For samråd har udviklet sig til at være den opmærksomhedsudsultede nul-politikers adgang til mediernes opmærksomhed. Kan man ikke profilere sig på baggrund af sine idéer, kan man altid blande samråd sammen med elevråd og gøre banaliteter til afgørende spørgsmål.

Man kunne også overveje at sende regningen for idiotiske samråd til dem, der indkalder. I dette tilfælde til Rasmus Prehn og Lea Wermelin.

En dummebøde på 15.000 kr. vil være passende.

31 kommentarer RSS

 1. Af J. Hanse n

  -

  Det hele kom fra socialdemokraten Astrid Krag; en kvinde, der skriver på sit CV, at hun engang har været elevrådsformand. Så det ikke ser for tyndt ud.
  Skriver ASH.

  Jamen så har Astrig Krag jo åbenbart et noget mere fyldigt CV end Anna Sophia Hermansen.
  Det er vist i øvrigt ASH`s parti DF som står bag de fleste dumme spørgsmål og samråd i Folketinget.
  Nå nej.
  ASH er jo spindoktor for LA.

 2. Af Niels Larsen

  -

  Hvad med at lade den/de indkaldende betale for samrådet ud af egen lomme? Meget ofte er disse samråd uden interesse for befolkningen som sådan – og dermed spild af tid.

 3. Af Finn Bjerrehave

  -

  Dummebøder, måske Lars Løkke kan klare sig med en dummebøde i stedet for rigsretsag, nemlig løgn og latin om PSO skatten fra folketingets talerstol, nemlig EU havde ikke blandet sig.
  Alle sover. Finn Vig

 4. Af Jan Petersen

  -

  Man får mere og mere det indtryk, at et af landets højeste embeder – Folketinget – appellerer helt specielt til individer, der afviger fra normalen. Min personlige respekt for den galeanstalt er mindre end NUL !

 5. Af - Niller

  -

  Dummebøder? Hvor mange gange har vi ikke hørt AFR benægte fakta om Danmarks deltagelse i Irak .
  Vi får nok heller aldrig sandheden at vide- mærkeligt nok blev den kommision der kunne have kastet lys over forløbet lukket da regeringsmagten skiftede i 2015.
  Her kunne ASH med rette udvise sin foragelse, i stedet for at bruge krudt på et par (indrømmet) tåbelige samråd.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  Thyra hvem?

  Hende der kalder sig ældreminister og løber i flyverskjul for at undgå at svare på spørgsmål – og overlader det til sin søde unge støttepædagog, den dygtige og velformulerende Sophie Løhde at rage kastanjerne ud af ilden?

  Kunne ikke engang finde tid til at medvirke i Debatten, der satte fokus på ældreplejen.

  Det er en bytter!

 7. Af Svend Jensen

  -

  Samråd er skam ikke sådan at spøge med. De er en direkte politisk korrekt følge af rundbordssamtalernes indholdsløse ævl i vores uddannelsinstitutioner
  Når de nu endelig er nået helt ind i magtens bøvlede cirkler, må vi konstatere, at det altid er vigtigere at debattere om tingene, end at gøre noget ved tingenes tilstand.
  Det muntre er, at disse moderne samråd til forveksling ligner fortidens nydemokratiske andelsbevægelser, hvor man ofte kaldte til lokalt samråd for at få gjort op med magthavernes misbrug af det arbejdende folks nytteværdi..

  Vi vrøvler efterhånden tingene ihjel i dette lille bondeland, hvis fællessindede bønder lærte os, at demokrati handler om fællesskab og andele af ansvaret.
  Demokratiet er sgu ikke opfundet i Grækenland; det er i sin ægte form opfundet i Danmark og af folk, der ikke kunne fin latin.

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Demokratiet ER faktisk opfundet i Grækenland ! –MEN, som med så meget andet –så er det gået tilbage !–Vi undrer os også over AT: Thyra Frank ikke kunne få tid til, at møde op hos Clemens ! torsdag ! Hendes (vikar ) Sophie Løhde ! Klarede sig rigtig dårligt !–Hun spillede fornærmet, da Clement –sagde, AT Hun havde ansvaret for de rædselsfulde tilstande, der hersker i “de gamle danskere´s usle leveforhold ! –Det er stygt AT: de folk, der hele livet har betalt verdens højeste skatter ! –Derimod SÅ er der ingen smalle steder ! –Når der skal spendéres milliarder af kroner på en ungdom, der er lige til lossepladsen !

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Niels Larsen ! –Fin idé, at lade dem, der indkalder til “samråd” ! Selv betale det !–Iøvrigt er vi tæt på, at få et raseri-anfald –hver gang vi ser “Astrid Krag” ! dukke op for vores øjne ! –Hun ……Vi siger ikke mere ! –Det er så let, at munden løber over med, hvad vi tænker på !—Så vi haster videre –når vi har læst vores avis ! –Gad vide om vi bliver i bedre humør, hvis vi stopper med, at følge med i mediérne ! ? –Det kan meget vel være !

 10. Af Jan Johansen

  -

  Ja, fordi man har ordet i sin magt, er det ikke ensbetydende med, at der er fornuft bag ordene. Det er Astrid Krag et meget godt eksempel på. Hvorfor stilles der ikke krav om, at folketingskandidater har mere end en formandspost i et elevråd på deres CV. Udover en anerkendt uddannelse bør de i det mindste ha’ minimum 10 års erhvervserfaring. Det ville muligvis højne kvaliteten af deres egen indsats i Folketinget og tilhørende udvalg.

 11. Af j nielsen

  -

  »Jeg var meget bekymret over, at vi skulle have en transportminister med det kvindesynspunkt«

  Sagde du transportminister. Så forstår jeg det bedre. Transportområdet er ekstremt følsomt over for kvindesyn.

 12. Af Karin Bennedsen

  -

  Kære Anne Sophia Hermansen.

  Ældreinister Thyra Frank er ikke folkevalgt, men bare udnævnt til af Anders Samuelsen/Lars Løkke.

  Thyra Frank har ikke engang sit eget ministerium, og hendes udnævnelse er ren populisme, fordi man håber på at score stemmer på hendes popularitet, men efterhånden som det viser sig, at hun ikke magter den post, hun er sat på, og at hun ligeledes har et par lig i lasten, ville det klogeste, og sikkert også det rareste for hende selv, være at forlade posten, men vi skal jo nok vente, til hun har siddet et år, hvis hun ikke bliver væltet inden, for at hun kan få det maksimale ud af ventepenge og ministerpension.

 13. Af Karin Bennedsen

  -

  #Jan Johansen

  Mener du, at Thyra Franks mange år på arbejdsmarkedet højner kvaliteten af hendes indsats i Folketinget og som minister?

 14. Af I. Hansen

  -

  Ak…..denne mani med at “regne” på prisen på alting……sikke noget sludder.

  Ja Annesophia er tydeligvis LA’ er…..suk.

  Samråd er en sædeles vigtig brik i demokratiet.
  Et samråd – uanset emnet – betyder at et parti/en politiker rent faktisk er tvunget til at dybtetænke lidt mere over deres holdninger/handlinger……….

  Måske naivt – men måske giver det en anelse mere samvittighed og reflektion, at skulle stå på mål for sine holdninger

 15. Af Thomas Åberg

  -

  @ASH. Fuldstændig enig. Bulls eye. Samtidig burde troldene der huserer her på bloggen få en dummebøde også. Som minimum kan alle andre læsere og debatdeltagere vel forvente en stillingtagen til indholdet, fremfor perifide opkast til højre og venstre. Det behøver ikke engang at være noget andre er enige i, blot en lille smule kvalificeret. Men det er nok lige så naivt at håbe på, som at håbe på politikere der vil politik fremfor det tillidsødelæggende spil de har gang i.

 16. Af J. Hanse n

  -

  I dette debatoplæg fortsætter Anne Sophia Hermansen sit noget ubehjælpsomme korstog imod demokratiet.
  I hendes forrige blog nåede hun til enighed med sig selv om, at demokrati er noget skidt.
  Vist nok mest fordi at de dunkle interesser som ASH tjener lidt lommepenge ved at betjene ikke får den indflydelse, som ASH mener at de burde have.
  Men siden at ASH skrev sin forrige blog har hun tilsyneladende givet sig selv et realitets eftersyn.
  Og hun har åbenbart opgivet at afskaffe demokratiet her og nu.
  Nye Borgerlige og LA må indtil videre følge demokratiets spilleregler.
  Besværligt og tidskrævende.
  Men ASH er ikke den som bare opgiver en god sag.
  Kan hun ikke afskaffe demokratiet på kort sigt, så kan hun i det mindste latterliggøre det.
  Et sprog som pøblen forstår.
  Ellers skal ASH nok forklare dem det.
  Folketingsmedlemmer fra de partier som ASH ikke kan lide må ikke ikke stille spørgsmål i folketinget.
  Og de må ikke indkalde til samråd.
  Og kan man ikke lukke munden på dem uden videre, så må de betale for at følge demokratiets spilleregler.
  Har Anne Sophia Hermansen besluttet.
  Især er det faldet ASH for brystet at et folketingsmedlem, en Thyra Frank fra ASH`s parti LA, er blevet indkaldt til samråd.
  På grund af at nogle undrede sig over damens åbenlyse uvidenhed.
  Den slags mener ASH er chikane.
  Thyra Frank blev jo trods alt minister fordi Løkke skulle købe LA med nogle ministerposter.
  Den form for demokrati er vel helt efter Anne Sophia Hermansens hoved.
  Nu da hun indtil videre er nødt til at acceptere demokratiet.

 17. Af - Niller

  -

  Om samråd:- Folketingets medlemmer kan stille spørgsmål i forbindelse med arbejdet om lovudkast og beslutningsforslag. Eller som led i den parlamentariske kontrol af en regering.
  Dvs hvis en minister tidligere har givet udtryk for nogle holdninger som strider imod regeringens ambitioner- kan det være af interesse om han/hun stadig har de holdninger i forbindelse med sit arbejde som minister.
  ASH forekommer mere og mere krampagtig i sit forsvar for LA og deres ministre- som tidligere nævnt er der andre og vigtigere emner der kunne trænge til at blive belyst og debatteret her på bloggen.

 18. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Karin Bennedsen”

  “Thyra Frank har ikke engang sit eget ministerium, og hendes udnævnelse er ren populisme, fordi man håber på at score stemmer på hendes popularitet, men efterhånden som det viser sig, at hun ikke magter den post, hun er sat på, og at hun ligeledes har et par lig i lasten, ville det klogeste, og sikkert også det rareste for hende selv, være at forlade posten, men vi skal jo nok vente, til hun har siddet et år, hvis hun ikke bliver væltet inden, for at hun kan få det maksimale ud af ventepenge og ministerpension.”

  Helt enig – og jeg tvivler på, at det var en god ide af Liberal Alliance at forsøge at ’stjæle’ stemmer fra Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis kernevælgere – folkepensionisterne. Det er forståeligt, at LA gerne vil forsøge at fremstå som ‘den lille mands’ beskytter, men det er ikke noget man kan købe sig til ved at hyre Thyra Frank. Det kan kun ske ved at føre en politik, der klart tilgodeser de dårligst stillede pensionister.

  Det ligger overhovedet ikke i LA’s liberalistiske dna – og er selvfølgelig grunden til, at hun nu er gået i flyverskjul. Jeg synes, at det er synd for hende, at hun hoppede på LA’s limpind. Hun er helt sikkert en godt og varmt menneske, der kun vil de ældre det godt.

  Goodwill er ikke noget, de politiske partier kan købe sig til.

 19. Af j nielsen

  -

  “der (er) andre og vigtigere emner der kunne trænge til at blive belyst og debatteret her på bloggen.”

  Det handler vel om om en institution som samråd misbruges til chikane, og dermed en måde at forhindre ministeren i at udføre sit arbejde på.

  Det er muligt at institutionalisere den slags metoder, så det bliver en del af det parlamentariske system. Begrebet “filibuster”, hvor man forhindrer lovarbejde ved forhaling, er mest kendt fra U.S.A, men har rødder i antikken.

  Og det er da muligt at det er en god idé med sådan en kæp-i-hjulet mekanisme, hvor man kan obstruere en ministers arbejde ved at tvinge ham/hende til at bruge tid på ting der er irrelevante for lovgivningsarbejdet.

  Så skal det bare være klart at det er det man gør. Man kunne starte med at give det et navn.

  “Kalkunjagt” er nok for bredt.

 20. Af Thomas Åberg

  -

  Gad vide om Astrid Kragh i forhold til heksejagten på Thyra Frank ved, at man kan købe 100vis af firmaer og konsulenter til at lave en APV hvis man ikke selv har tid eller sågar lyst. I de blindes rige er den enøjede konge. Suk.

 21. Af - Niller

  -

  Kalkunjagt! ja der har været altfor meget af den slags i dansk politik gennem årene.
  Hvor tit har man ikke hørt skiftende folketingsmedlemmer komme med udtaleser om at jeg vil kalde ministeren i samråd, man har indtryk af at det er blevet et standardsvar når der bliver stillet et spørgsmål.
  For min skyld kan man godt ændre regelsættet for indkaldelse til samråd, så det kun kommer til at gælde det egentlige arbejde om lovudkast og evt problemer der vedrører ministerens resortområde.
  Men skal der uddeles dummebøder skal det være generelt og med tilbagevirkende kraft og mon ikke Peter Skårup fra DF kan se frem til at modtage sin del.

 22. Af j nielsen

  -

  “For min skyld kan man godt ændre regelsættet for indkaldelse til samråd, så det kun kommer til at gælde det egentlige arbejde om lovudkast og evt problemer der vedrører ministerens resortområde.”

  Det ville nok være en go ide.

 23. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –NU står verden ikke længere ! Ser du, der sidder en islamisk mand –Og skriver AT: Han kun er i Danmark 4 uger om året ! –OG hæver førtids-pension fra Danmark !–Nok har vi aldrig haft fidus til det offentliges effektivitet, hvad angår hele den hær af muslimer, der er blevet givet førtids-pensioner !—af en socialdemokratisk borgmester ! Men, at der sidder i tusindvis af islamister, der griner de hårdt-arbejdende danskere lige op i synet –og blærer sig med AT De kun er i DK 4 uger om året !—Det viser sig AT: Dem er der i tusindvis af -Kvinder, der også kun kommer til Danmark –for, at få registréret et nyt barn ! Som danskerne skal forsørge ! –Vi er målløse helt ind i det inderste !– Plat og svindel det er dit navn off. evigheds-ansatte !–I Skulle skamme jer noget så dybt og inderligt ! –Hvad siger du ASH ! Var det ikke noget til næste uges blog-oplæg ?

 24. Af I. Hansen

  -

  Anne Sophia Hermansen er er sjov én 🙂 hun har skrevet mange bloks om at det irriterer hende at folk (incl politikere) brokker sig, stiller spørgsmål, er kritiske osv………….alt mens hun selv lever af at gøre præcis DET selv…ja faktisk er det hendes levevej :)…..jf hendes blok-skrivning.

  I virkeligheden søger hun blot bekræftelse for sine holdninger 🙂

  Du er jo et brokkehoved Anne Sophia:)

  PS – demokratiet har brug for brokkehoveder – for at holde de bedrevidende både årvågne ned på jorden……så ikke en rolle du har eneret på Anne Sophia 🙂

 25. Af Henrik Larsen

  -

  @I.HANSEN:

  Det lader til at du – helt for egen hånd – har fået forståelsen af ASH´s budskab “blokket ud”, da du ikke skelner mellem et møde, som en minister i praksis er nødt til at stille op til (plus have embedsmænd forberede for sig), og så en bloG, som læsere som du selv kan ytre sig i, hvis man er enig, uenig eller på anden måde ønsker at bidrage, helst konstruktivt, heraf bidrage…?

  Skal man følge din “argumentation” stringent, kan kun kommentatorer, som ikke tidligere har “brokket” sig over noget, ytre sig kritisk til foreliggende spørge-sag, hvilket forekommer underligt, da det nødvendigvis ville medføre en noget nær overlydshastigheds revolverende svingdør i Berlingske´s blogger korps?

  Men – udover min uforbeholdne ros for ASH´s indlæg, som jeg ofte og gerne læser – vil jeg godt prøve at speed repetere indlægget for dig: Et samråd skal ideelt set sætte Folketingets medlemmer i stand til ved drøftelse af spørgsmål fra disse at orienteres/forklares mm. af ministeren i sager, der hører under dennes ministerområde og/eller har med dennes – meget gerne nuværende – embedsførelse af området af gøre. Denne institution er utvivlsomt vigtig, men den er også bekostelig, tidskrævende og bliver Tv-transmitteret for nærværende, og der bliver både kastet gode penge efter dårlige og gradvist borteroderet en for os alle vigtig institution-i-institutionen, hvis denne adgang til ajourføring med embedsførelsen ender med at blive anset som som spørgernes hang til en gratis omgang i formiddagspressen.

 26. Af Lars Bordal

  -

  Anne Sophie Hermansen har ret.
  Dette samråd var fuldstændig ude af proportioner og blottet for fagligt indhold.

  Ministerens holdninger er selvfølgelig vigtige, men der har man muligheden for at diskutere dem i folketingssalen.

  Strategien for sådanne samråd synes at være, at man ønsker at slide regeringen ned ved, fagligt set, at beskæftige den med det rene vrøvl.

 27. Af J. Hanse n

  -

  Når Anne Sophia Hermansens i flere blogs giver udtryk for, at hun har det meget svært med demokrati og de demokratiske spilleregler.
  Kan hun så ikke i det mindste glæde sig over, at højrefløjen kontrollerer ca. 98 procent af medierne.
  Og næsten permanent fører valgkamp for partierne for højrefløjen.
  Så demokratiet indskrænkes helt efter ASH`s hoved.

 28. Af Lars Bordal

  -

  J Hansen.
  Kan du med udgangspunkt i dette blogindlæg forklare, på hvilken måde ASH har det svært med demokrati og demokrariske spilleregler?
  Intet tyder på det i dette indlæg.

 29. Af J. Hanse n

  -

  AF LARS BORD AL – 26. FEBRUAR 2017 9:33

  Har du læst hendes forrige indlæg.
  Dette er vist en opfølgning.

 30. Af Lars Bordal

  -

  J Hansen – 2
  Nu har jeg genlæst to tidligere indlæg, ag ASH skrevet omkring 1) bederum og 2) de forenede socialdemokrater.
  Hvad bederum angår matcher ASH’s holdning en af de demokratiske grundpiller, som går tilbage til John Locke og Anthony Ashley Coopers dage i sekstenhundedetallets England.

  Anthony Ashley Cooper er efter min mening faderen til den nuværende demokratiske samfundsmodel.
  Sammen med John Locke skrev han i 1669, så vidt jeg ved, den første demokratiske forfatning for den nordamerikanske stat Carolina.
  Det, som er gennemgående er synet på religion og som John Locke senere uddyber i sit tolerancebrev fra 1689, nemlig at religionsdyrkelse er en privatsag.
  For vi er jo alle rettroende for os selv, som han skriver.
  Således kan befolkningen have alle deres absolutter, i hvilke de er rettroende for sig selv, i deres respektive menigheder, mens den den demokratiske stat (eller øvrigheden, som John Locke kaldte denne) kun har en koordinerende funktion mellem disse.
  Således har forholdet stort set været siden da mellem kirkesamfund og stat i demokratiske lande.
  Så ASH har ikke, hvad bederum angår, gjort sig skyldig i en antidemokratisk indstilling.
  Hvis man på universiteter skal have andre aktiviteter end forskning og undervisning, må man tilrettelægge disse lokalt, således at institutionens hovedformål er opretholdt.

  Hvad socialdemokratiet angår, har ASH også ret i, at det er et samfundsonde, at der ikke kan skaffes demokratisk opbakning i vælgerbefolkningens til at gennemføre nødvendige økonomiske reformer.

  Jævnfør at der er flere danskere er på overførelseindkomst end folk i arbejde.

  Der er intet udemokratisk i at påpege den forsørgerbyrde, mindretallet af den arbejdsdygtige del af befolkningen har.
  Jeg deler selv ASH’s holdning, at hvis der ikke bliver gennemført nødvendige økonomiske reformer nu, så kommer vores børn og børnebørn til at stå svagt i fremtiden.

  Så J Hansen.
  Heller ikke ASH’s foregående artikler får mig til at tvivle på hendes demokratiske sindelag.

 31. Af Mette Thomsen

  -

  Der indkaldes til samråd på grund af bagateller, men ikke på grund af skandaler som skatteforvaltningen eller statens udsalg af kerneinstitutioner.

  Det er populisme og manglende respekt for borgerne.

  En læser skriver, at Thyra Frank kan blive en belastning for Løkke Rasmussen. Mon ikke han og andre ministre er tilfredse med den afledende effekt, hun har. Politikerkollegerne og til dels også medierne retter skytset mod hende fremfor mod de ansvarlige for de mange egentlige skandaler og misregimentet.

Kommentarer er lukket.