Bederum, nej tak

Af Anne Sophia Hermansen 153

Engang kæmpede man på venstrefløjen for at få religion ud af det offentlige rum, herunder uddannelsesinstitutioner. Men det har man glemt i dag. Nu er det fint med stadig mere religion i det offentlige rum. Venstrefløjen argumenterer for, at drenge og piger skal adskilles i forbindelse med svømmeundervisning. At der ikke må serveres frikadeller i institutioner. At det er i orden, at små piger dækkes til og tvinges til at gå med tørklæde, ligesom vi også skal acceptere barnebrude; det er jo kærlighed, når en 14-årig finder sammen med en 53-årig mand.

Og selvfølgelig skal uddannelsesinstitutioner facilitere bederum, så man kan træde til side og dyrke sin religion. Ideelt bør de vel også indkalde til fredagsbøn.

Men nej, de skal ej. Og nu må venstrefløjens mærkværdige religiøse hensynsbetændelse stoppe.

Derfor er det positivt, at Mattias Tesfaye fra Socialdemokratidemokraterne nu har fået nok og tager afstand fra bederum på danske uddannelsesinstitutioner:

”Danske skoler, gymnasier og universiteter er ikke et sted for religiøs udøvelse. De få sager, vi har set, hvor bederum har givet anledning til konflikter, har særligt knyttet sig til islam, så derfor er faren ved bederum især, at der kan forekomme social kontrol, hvor nogle muslimske elever f.eks. presser andre til at praktisere islam i skoletiden. Det må ikke ske, og derfor føler vi et behov for, at Folketinget trækker en streg i sandet og forbyder rum til religiøs fordybelse,” siger han til Jyllands-Posten.

Selvfølgelig kan man anføre, at det ikke er en sag for Folketinget, men bør være op til hver enkelt uddannelsesinstitution, om de vil installere bederum, fitnesslokale, spa eller måske en swingerklub i kælderen.

Men som Tesfaye anfører, så bør skoler være religionsfrit område, og det er meget fint at tale om rummelighed og højt til loftet, men lad os huske på en sag fra efteråret.

Her klagede en studerende fra professionshøjskolen UCC, Campus Carlsberg, over, at muslimske medstuderende angiveligt forlangte, at ikke-muslimer forlod rummet, når de skulle bede. Desuden var der fundet skriftligt materiale fra den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir i lokalet.

Det var ellers meningen, at lokalet skulle være for alle, der havde brug for ro og eftertanke, men sådan fungerede det ikke i praksis. Og selv om det formelt blev kaldt et ”refleksionsrum”, var det reelt et bederum, og studerende, der ikke troede nok eller på det forkerte, blev overrulet af dem, der ifølge sig selv gjorde.

Ligesom vi ikke skal træde vores ligestillingsprincipper under fode med åndsbollede argumenter for kønsopdelt svømmeundervisning eller tro, at 9-årige muslimske piger helt frivilligt vælger at gå med tørklæde, så skal uddannelsesinstitutioner heller ikke udstyres med bederum.

Fordi det er vores skoler, gymnasier og universiteters opgave at lære folk noget, og hvis man vil bede eller meditere, må man gå i meditationscenter, moské eller kirke.

Og længere er den sådan set ikke.

153 kommentarer RSS

 1. Af J. Hanse n

  -

  AF HENRIK S – 21. FEBRUAR 2017 16:39
  “De er sikkert inspireret af Saudi Arabiens Wahabisme”

  Henrik S er sikkert inspireret af nazisme og fascisme.
  Nu da han forfalder til stråmænd.

 2. Af J Nielsen

  -

  “Så læs du den om bjælken en gang til, den finder du nok.”

  – Du ser splinten i din broders øje, men ænser ikke kæppen i dit eget øre.

 3. Af J Nielsen

  -

  “Fremover skal det kun være tilladt at bruge ord med ”æ”, ”ø” og ”å”!”

  Jeg kan kun komme på kødpålæg.

 4. Af J Nielsen

  -

  “Overdrivelse fremmer ikke forståelsen, Anne Sophia Hermansen.”

  Det er rigtigt. Overdrivelse fremmer forråelsen.

 5. Af peter kocsis

  -

  “Ligesom vi ikke skal træde vores ligestillingsprincipper under fode med åndsbollede argumenter for kønsopdelt svømmeundervisning”

  lad os derfor også afskaffe de ckønsopdelte omklædningsrum

 6. Af Arne Hornborg

  -

  Muslimerne er kede af hvis DERES bederum bliver afskaffet.
  De påstår samtidig at DE ikke har noget imod andre religioner.
  Besynderligt. Det modsatte bevises dagligt med den LOVGIVENDE religion Islams handlemåde samt at Koranen står over alt andet .
  Det kunne komme an på en prøve.
  Vi DANSKERE, det danske samfund går ind for ligestilling.
  Så må det forventes at både kvinder og mænd beder sammen i samme ,,bederum”, også kvinder uden tørklæde.
  Muslimerne har åbenbart deres ,,bedetæpper/bedemåtter” i bederummet, det må betyde at der også kan anbringes det kristne kors på en af væggene.
  At både kristne og muslimer, kvinder som mænd, kan bede på samme tid i samme bederum.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 7. Af m jensen

  -

  Det er kun få årtier siden at man her i Danmark havde drenge- og pigeskoler, og hvor de badede hver for sig. Og hvor mændene ikke blev konstant nedgjort og bagtalt af feminister. Iøvrigt er rosa ha rald fra det radikale overdrev.

 8. Af Jan Johansen

  -

  Det er slet ikke nok med eet bederum på de enkelte uddannelsessteder. Der skal mange flere til, så det mest sandsynlige er nok, at man får entreret med diverse byggefirmaer. Nogle steder er det måske tilstrækkeligt med ombygninger i de eksisterende bygninger, mens man andre steder må ty til større eller mindre tilbygninger. Sagen er den, at en tiltagende del af de bedende støjer vel meget i bederummene. De behøver nærmest enerum på samme vis som dem, der blot har et ekstremt behov for at skrifte. Andre optræder helst i flok for at tiljuble deres foretrukne Gud blandt mange i Gospellignende kor. Det kræver en helt særlig lydisolering i væggene og en stemningsfuld belysning med specielle LED-pærere. Så langt så godt. Mon ikke al denne hurlumhej kræver ekstrabevillinger fra Folketinget, men det er de noget lunkne socialdemokrater næppe vidensparate nok til at gennemføre!

 9. Af Søren Kragholm

  -

  Minder lige om Frode Jacobsens ord, der også har værdi i vores tid
  “Den, der udviser tolerance over for det intolerante, er demokratiets hæler”

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  ASH, Jalving, Uhrskov, Støvring, Gotfredsen og andre debattører ved, at det er meget vigtigt at holde den antimuslimske gyde i kog.

  Det er ‘dem og os’.

  Det kan Martin Henriksen ikke klare alene.

 11. Af - Niller

  -

  Flere steder på den københavnske vestegn har uddannelse steder måtte lukke og forbyde brugen af bederum.
  Dette skyldes at der er grupper som samles til bøn og i forbindelse hermed forsøger at presse andre til at bekende sig til en bestemt trosretning inden for islam.
  Kan kun give Tesfay ret når han siger at vores uddannelses steder ikke skal bruges til religiøse forkyndelser.
  Uddannelsstederne skal være sekulære , bøn og tro er et privat anliggende.

 12. Af Niels Larsen

  -

  Arne Hornborg – 22. februar 2017 7:55

  Ja. Det ville omgående udstille det muslimske hykleri, hvis man foreslog det.

 13. Af Niels Larsen

  -

  Niels Juul Hansen

  Det ER dem og os. Det bliver mere og mere tydeligt i Sverige og Frankrig for hver ny dag.

 14. Af Helge Nørager

  -

  “Dette skyldes at der er grupper som samles til bøn og i forbindelse hermed forsøger at presse andre til at bekende sig til en bestemt trosretning inden for islam.”

  Det skete efter få uger på min arbejdsplads, efter nogle flere uger begyndte kvinder med tørklæder i produktionen, nogle uger mere så ville de ikke modtage arbejdsinstruktioner af mænd, de ældre mænd ville ikke tage imod fra yngre mænd, ja man tror det er løgn.
  Så gik der et par uger mere, så ville de 2 ansatte som var ansvarlige for denne religiøse drejning, have retten til at lede og fordele arbejde til kvinder med tørklæde.
  Ingen af dem havde nogen uddannelse, så eksploderede jeg af raseri, og gik til min chef.
  Enten forsvandt de 2 fra produktionen eller også skred jeg.
  Krisemøde og samme dag forsvandt de 2, ikke noget jeg er stolt af, jeg er skide træt af mig selv.
  Så gik der nogle uger og langsomt forsvandt tørklæder indendørs ved arbejdstande igen.
  De ansatte damer havde udviklet en speciel teknik med at folde tørklædet så det nærmest virkede som skyklapper, kanter stak mange centimeter frem, og umuliggjorde normal øjenkontakt ved en arbejdsinstruktion. De forsvandt igen også, tørklæder altså.
  Det var ikke deres bederum, eller deres ret til at bede som var problem.
  Det var som beskrevet at der var nogle som var mere rettroende end andre og brugte religion til at mobbe andre ansatte som de mente ikke dyrkede religionen som de var født til, efter profetens behag.
  Så kom de så forandringer som til sidst medførte konfrontation og som afslutning, at de 2 blev forflyttet eller fyret hvad ved jeg, men væk fra den produktion, jeg havde delvist ansvar for var de.
  For der kunne vi mærke tydeligt effekt af “bederummet”
  Efter yderligere nogle uger, blev det nedlagt ingen brugte det, og det blev igen bordtennis rum til stor glæde for de mange som altid havde brugt frokost pause til bordtennis, hvilket blev sparet væk for at give plads til religiøse formål.
  Så jo tak, nul bederum, og der er ej heller krav i deres religion om nødvendigheden af et sådanne, de kan sagtens bede uden også.

 15. Af M. Madsen

  -

  Bederum? Alle de uddannelses institutioner jeg har gået på, der har der ikke været noget der lignede, men det er selvfølgelig også nogle år siden. Vi kendte det ikke, og det har aldrig været savnet, eller et problem, vi skulle jo også koncentrere os og holde fokus på vores uddannelse og ikke alle mulige andre tidsrøvere.

  De eneste der i dag insistere på et bederum i skoletiden, synes at muslimerne, jeg har ikke hørt om andre religioner der gør brug af disse i praksis, og burde det så ikke hedde et islam rum eller lignende i stedet?

  Noget andet er, er det vejen til integration, at indføre den slags på vores uddannelses steder, burde de netop ikke være de mest neutrale og sekulære steder af alle?

  Man skal også bare lige være klar over, at næste “naturlige” skridt, hvis dette bliver normen, det vil være, at man også begynder at forlange bederum på arbejdspladsen via overenskomsten…

  Hvad folk laver i privaten og har fri, det er en sag, men det andet synes jeg går for vidt, man giver i det offentlige rum en religion særstatus, og det et tilbageskridt i udviklingen af det oplyste samfund.

 16. Af Inge Petersen

  -

  Jeg kan sørme ikke se hvorfor en såkaldt religiøs sekt skal have særstatus på universiteter og skoler således at fanatiske tilhængere skal have mulighed for at smække rumpetten i vejret 5 gange dagligt. ! Det er mig fuldstændigt uforståeligt. At eliten af danskerne er blevet så overtolerante, at de er villige til at give køb på alt til fordel for det såkaldte vidunderlige multinationale er da i mine øjne en katastrofe. At man f.eks. snart har sat det meste af vores hovedstad og tre andre storbyer på udsalg i tolerancens hellige navn synes jeg da er en skandale. Det kan vi kun takke ungdommelige tåbelige elementer som tilhængere af Enhedslisten og Alternativet for samt ikke at forglemme De Radikale. Se det i øjnene venner: Man har solgt vore lille land til en trosretning som f.eks. Islam.

  God fornøjelse til´Jer der er tilbage.

 17. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR : Inge Petersen ! –Vi kan ikke være mere enige ! –Et lille lyspunkt i denne fornedrende tilstand ER det, at “de unge politikere ” –Ser sig over skuldrene, hver dag –for, at undgå “spytklatterne ” –Der hænger i luften, hvorhen de går og står ! –Senest Zenia Stampe –der udtaler AT: Hun føler sig som en faldskærms-soldat, der bliver beskudt fra alle sider ! –Vores kommentar : Find dig et job Zenia ! din tid er forbi som håbefuld fortsat levebrøds politiker ! –Skandalen i Folketinget –er en åbenlys protest fra danskerne ! –Om Folketingsformand-inde Pia Kjærsgaard finder på AT: Stoppe alt, hvad der ligner “dansk statsborgerskab”–og den skandaløse masse-fam.sammenførings-idioti ” ! Er noget vi i de kommende måneder vil få, at se –i alle mediér !

 18. Af Holger Øvlisen

  -

  Af Niels Juul Hansen – 22. februar 2017 8:23
  “…Det er ‘dem og os’….”

  Nej – det er dem eller os. Muslimer må ikke tage venner mellem kristne – det står i koranen. Vi skal derfor heller ikke tage venner mellem de mellemøstlige hedninge.
  Lad os, som de i SaudiArabien forbyder kristne kirker, forbyde alle muslimske religiøse aftrædelsesrum.
  Det smarteste ville være at sende alle muslimer ud af Danmark, inden de bliver flertal. Bemærk at det næsten kun er kvinder og de feminine ‘mænd’ i det radikale venstre, der åbenlyst arbejder for at fylde Danmark op med danskerhadende islamister. Altså, de tanketomme medfølende!
  Den religiøse islamiske væbnede krig er startet i Sverige – hvornår breder den sig til Danmark ?

 19. Af Flemming Lau

  -

  Helge Nørager 9:24.

  Tak for dit stærke vidnesbyrd. Det viser at der virkeligt er bund i dig. Samtidig er det en dokumentation af at håndhævelse af vore værdier, helt ned i det små, desværre er nødvendigt når det handler om en religio politisk hybrid som Islam. Dens troende har svært ved styre religionsfriheden.

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  500 ledige muslimske bistandsklienter ! SKAL rengøre København ! –Jubiii ! –For, at de ikke skal falde i natkjolerne (de hanlige muslimer ) ER det blevet besluttet, at de skal udstyres med normale klædningsstykker for de mandliges vedkommende ! –Kvindernes enorme korpus i de over-gravide –burkaér ! Bliver udstyret med “et gadespejl –Således, at de ikke falder i alle sprut-flaskerne og pizza-bakkerne ! –Ved samme lejlighed sender vi vores bedste fotograf ! –Der kan for-evige det festlige optrin !

 21. Af Carsten Dahl

  -

  @jp 21 feb 18:02 Nu er det jo dine, regeringens og RDAFs F-16 det konstant ligger over de Syriske/Irakiske byer og droper bomber (der hvor USA har bestemt) og myrder mennesker i hobetal !!!

  @KN, Fokus malmo.
  Ex: De ti største forbrydelser/indbrud/tyverier i dette årtusinde som er begået i Danmark, er af ”svenske” borgere, fra hviderusland, serbien, ukraine og kroatien ?

  @HS. 1. misforståelse fra dig: Disse bederum som findes er for ALLE. ?

  Hash er illegalt, men stadig mindre skadeligt end alkohol. Hører aldrig om nogen der går i hash-rus, men hører dagligt om danskere der myrder i alko-rus.

  Ja, hvis Danmark er et frit og lige land, xtne, ud af staten, og det er lige nu!

  @ LT, Ja I xtne er bare fantastiske, myrder i millionvis, voldtager børn i tusindvis, se sidste skandale i Australien. Ud af DR nu. Ud af mit Danmark nu!

  @HS, Ha, den var go’, kig lige på B., ”disqus”, twitter og ”fakebook” hvor mange danskere der er anonyme

  😉

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Hvorfor ikke udvide morskaben ” Tvangs-rengøring” ! –Til Århus ! –Gellerup–islamisterne –kan jo gå “og pynte” Udenfor ghettoen ! Med kost og spande !–Hvis de nægter Så bygger vi et hegn udenom hele “Gellerup-parken sætter lås i –og smider nøglen væk “—-Medmindre de samler natkjolerne omkring sig –og indrømmer AT: De har tabt konkurrencen imod –ærke-danskerne–der kan stå og grine –noget så dybt og inderligt ! Århus-borgmesteren har et problem ! Et stort problem ! –Han er kun elsket af islamisterne !

 23. Af Arne Hornborg

  -

  Niels Juul Hansen.
  Du nævner i dit indlæg, nogle forskellige navne samt andre debattører at det for dem (os?) er meget vigtigt at holde den antimuslimske g(r?)yde i kog.
  Det er ,,dem og os” skriver du videre.
  Jeg vil formulere det på en lidt anden måde.
  Også jeg mener at under den antimuslimske gryde skal der virkelig fyres godt op.
  Der er nemlig ikke tale om ,,dem og os” men, set med danske øjne: ENTEN ,,dem eller os, vi danske”. Det kan hurtigt blive for sent.
  Det er for mig en afgørende forskel.
  Men Europas magthavere sover åbenbart videre.
  Arne Hornborg
  .

 24. Af Jan Johansen

  -

  Det er da ejendommeligt, at nogle mennesker overhovedet kan få den tanke at afsætte plads til bønnemøder på en skole, på et gymnasium, på et universitet eller på andre uddannelsessteder. For tiden er det en ekstrem voldsreligion, der har trængt sig på flere steder i landet og på trods af denne kendsgerning, er flere af vores folkevalgte politikere på Christiansborg gået i flyverskjul. De har ikke tilstrækkelig viden om denne med god grund forhadte religion, udtaler de (især socialdemokraterne) og det på trods af daglige rædselsberetninger i medierne om umenneskelige og grusomme henrettelser af anderledes troende mennesker i Syrien, Irak, Afghanistan og mange andre steder i verden. På det seneste har Pakistan og Filipinerne også været nævnt som fokussteder for denne religions hærgen. Flere andre danske politikere fra de andre partier i Folketinget holder ligeledes meget lav profil. De ønsker ikke at tage stilling til noget som helst, når det gælder omtalte religion. Dermed har bederumsaktørerne frit spil til at sætte dagsordenen på alle områder, og det gør de så, men i virkeligheden svigter politikerne groft den danske befolkning med deres blåøjede laden-stå-til-holdning. Hvad skal vi med sådanne nikke-dukker? De opfører sig komplet idiotisk og efterlader dermed den måbende danske befolkning i en utilgivelig utryghed! Det er ikke mindre end endnu en alvorlig skamplet for vores folkestyre. Staten og de mange religioner bør være totalt uafhængige størrelser. Staten passer sit og de mange religioner deres. Sådan bør det være!

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Det har du helt ret i ! –Du –og mange andre danskere kan glæde sig ! For fremtiden –bliver der afgjort IKKE brug for “de inkompetente kolbøtter” –Danmark Skal régeres ligesom Schweiz ! –Kort sagt samtlige nuværende “levebrøds-politikere ” ! –Bliver fritstillede ! Selvfølgelig uden eftervederlag af nogen art ! –De har godt af, at finde ud af, at det kan blive “hårdt ” –AT: tJene sine penge –Det har de fleste af dem, på Christiansborg –Jo aldrig prøvet !–MEN, det kommer de til !–De er kassérede på gråt papir !

 26. Af Arne Hornborg

  -

  Niels Juul Hansen.
  Du nævner i dit indlæg, nogle forskellige navne samt andre debattører at det for dem (os?) er meget vigtigt at holde den antimuslimske g(r?)yde i kog.
  Det er ,,dem og os” skriver du videre.
  Jeg vil formulere det på en lidt anden måde.
  Også jeg mener at under den antimuslimske gryde skal der virkelig fyres godt op.
  Der er nemlig ikke tale om ,,dem og os” men, set med danske øjne: ENTEN ,,dem eller os, vi danske”. Det kan hurtigt blive for sent.
  Det er for mig en afgørende forskel.
  Men Europas magthavere sover åbenbart videre.
  Blandt så meget andet: Paris, denne skønne by, har mærkbart, mistet mange turister grundet muslimernes terrorhandlinger.
  Sverige betaler NU en høj pris for deres forfejlede (barmhjertige) asylpolitik.
  Listen er alenlang.
  Arne Hornborg

  .

 27. Af Ivo Santos

  -

  Ikke at jeg vil fornærme noget, men hvis det stod til mig, så burde religion sidestilles med sex. Altså de regler som gælder for sex i det offentlig burde også gælde for religion, det vil helt sikkert løse en hel del problemer.

 28. Af Flemming Lau

  -

  Hvor er det ironisk at sjælsløse liberalister nu vil have skilt kristendommen ud fra universiteterne, eftersom det første universitet i Bologna 1088 var kristent. Og det var det første universitet i Danmark 1479 under G1. Nu bruger man så Islam som brækjern til at reducere kristendommens virke, så ubefæstede sjæle rigtigt kan fare vild. Vi har ikke religions lighed, heldigvis, men religionsfrihed som grundlovsfæstet.
  Så længe Grundloven ikke ændres, så er dette skel gældende. Så længe er Dannebrog vores flag, og så længe vil være Regenten bede “Gud bevare Danmark” efter nytårstale. Det er vor tids “gøgeunger” sure over. Sandheden er nemlig ofte ilde hørt!

 29. Af P Christensen

  -

  At lave (muslimske) bederum på højere læreanstalter er at gå fra
  Oplysningssamfundet til Opløsningssamfundet.

  At bede og bolle kan man frit gøre i privaten.

 30. Af Peter Hansen

  -

  Det er ikke de oprindelige indfødte danskere der skiller i dem og os, det er dem selv, der selv ønsker adskillelsen, ved, at fremme og dyrke den igennem utallige samfundsændrene tiltag og krav.

 31. Af Buggy Bimse Bamse

  -

  Jeg vil ha’ et bollerum i samtlige offentlige institutioner… Jeg vil, jeg vil, jeg vil – Fordi min sindslidelse diktere det!

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niller

  “Uddannelsstederne skal være sekulære , bøn og tro er et privat anliggende.”

  Gælder det kun offentlige uddannelsessteder – eller også alle de private uddannelsessteder, som modtager kæmpestore offentlige tilskud?

 33. Af Niels Juul Hansen

  -

  @BUGGY BIMSE BAMSE

  “eg vil ha’ et bollerum i samtlige offentlige institutioner… Jeg vil, jeg vil, jeg vil – Fordi min sindslidelse diktere det!”.

  Det er fordi , du ikke tænker med hjernen!

 34. Af Arne Hornborg

  -

  Den antimuslimske gryde.
  Der bliver ofte omtalt at for nogle mennsker er det vigtigt at holde den antimuslimske gryde i kog. Hvilket forarger ,,de frelste og barmhjertige’’. Det er ,,dem OG os” forlyder det, bekymrende.
  ,,Det er fordi intgrationen…..’’.
  Jeg vil formulere det på en lidt anden måde.
  Også jeg går stærkt ind for, i selvforsvar for Danmark, at under den antimuslimske gryde skal der virkelig fyres godt op.
  Der er nemlig ikke tale om ,,dem og os” men, set med danske øjne, det der venter vi godtroende danskere: ENTEN er ,,dem ELLER os, vi danske”. Det kan hurtigt blive for sent.
  Det er for mig en afgørende forskel.
  Antidemokratiske kræfter forsøger ihærdigt at afskaffe demokratiet, det gør de under beskyttelse af det demokrati som de bekæmper.
  Religionsgfrihed? Også det påberåber islam sig her i Danmark. Men går det som den lovgivende islamske tro ønsker, så bliver der ikke plads til andre religioner.
  Muslimerne er det eneste trossamfund Danmark og den vestlige verden har haft problemer med.
  Problemer og terrorhandlinger der er stærkt tiltagende.
  Europas magthavere, folketing, parlamenter sover åbenbart videre.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 35. Af Niels Juul Hansen

  -

  ASH – Indlæg i filter!

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “u-fatteligt ” ! –AT: Grimhøjmoskeéns –arabiske formand, der er tilkendt evig førtids-pension af socialdemokratisk X-borgmester Nicolai Wammen ! –Kan få lov til, at sidde og grine de skatte-betalende værgeløse danskere lige op i ansigterne ! –Uden, at der sker noget ved det !–Manden skal selvfølgelig have frataget sit “danske statsborgerskab –og udvises af landet uden savlende –menneskerettigheds-forkæmpere –skal have mulighed for, omstøde denne beslutning ” –Sæt ham på en flyver helt ned til “Islamistan, hvor han vitterligt hører hjemme ” !—Soc.demokratiet er en skamplet på demokratiet !–Heldigvis mister de vælgere –MEN, det går for langsomt ! –Pia Kjærsgaard har det sidste ord i den sag ! –Hun er chefen –og hun bestemmer ! –Og vi afventer –hendes beslutning !

 37. Af Otto Fabricius

  -

  Der skal naturligvis ikke være bederum på undervisningsinstitutioner – eller på arbejdspaldser. Der er heller ikke kirker, kapeller eller synagoger de steder.

  Hvordan kan det være kommet så vidt i Danmark, at det overhovedet drøftes?

 38. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Det kan jeg da godt svare på ! –Det er så simpelt ! –Der sidder 179 medlemmer af Et Folketing –der er en kopi af “Farce-parlamentet –i Jaques Tati ´s film ” –! Hvis det ikke var fordi –det er os skatteborgere som betaler deres u-rimeligt alt-for-høje lønninger ” –Så vil vi sammenligne diverse levebrøds-politikeres færden med “festlige feridage ” ! –Zenia Stampe udtaler ligefrem, at hun føler sig som en faldskærms-soldat, der bliver beskudt fra alle sider ! –Fin –satiretegning –Alle griner ! –Hvis det da ikke er så sørgeligt !

 39. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Otto Fabricius

  “Der skal naturligvis ikke være bederum på undervisningsinstitutioner – eller på arbejdspaldser. Der er heller ikke kirker, kapeller eller synagoger de steder”.

  Gælder det ALLE undervisningsinstitutioner – også private som modtager kæmpestore tilskud fra skatteyderne i Danmark?

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Der er 2 ting Europæérne gerne vil af med ! –1 Levebrøds-politikere –2 muslimerne ! Der ikke hører hjemme i civiliserede kristne-kultur-samfund ! –Der er iøvrigt riiigeligt plads –både i Afrika –og Mellem-østen ! –Deres naive befolkninger fortsætter med, at drage til Europa –Og Skandinavien ! –Vi vil ikke have dem ! –De kan se frem til, at blive “neutraliserede (sterilisérede) –I samme øjeblik ” –De dukker op ved vores grænser fra NU !—De millioner, der allerede er sluppet ind i vores lande –Bliver også sendt tilbage i steriliseret tilstand !–stol på det !

 41. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  NEJ tak ! Hvis folk efterhånden ikke er blevet “kloge af skade” ! –Så er hermed “En advarsel”! –Køb aldrig lejlighed i ejendomme, hvor der er udlejet til S.U. forældre-køb !–Folk skal både finde sig i AT: Forsørge –S.U.fordruknecurlinger –Og –finde sig i “de unges umådeholdne druk –larm –og spetakkel ” ! Folk skal både finde sig i, at få ødelagt deres liv –og oven i købet betale deres regninger !–SLUT med “forældre-købslejligheder ! –OG slut med forældrenes skattefordele ! “

 42. Af Niels Juul Hansen

  -

  ASH – Venligst frigiv indlæg

 43. Af Jan Johansen

  -

  Ja vist har vi religionsfrihed her i Danmark, men religionsfriheden indbefatter ikke på nogen måde retten til at få stillet et bederum til rådighed på vores skoler, gymnasier, universiteter og andre offentlige uddannelsesinstitutioner. Alligevel praktiseres denne hovedløse misforståelse flere steder i landet med fare for, at det kan medføre problemer i visse områder af landet.. Det er faktisk allerede sket, og det var jo netop derfor, at emnet blev taget op i Folketinget. Hvorfor skal vi have ekstreme forhold – som i Sverige – før man indser, at vores lefleri ikke er bæredygtigt. Adskil for god ordens skyld offentlige institutioner m.m. fra religiøs ekstremisme!

 44. Af Sanse Løs

  -

  Der findes ét stort bederum nede i mellem østen – Og det fungerer jo yderst effektivt – Korrekt!? Eller er der en anden grund til at i vil slæbe jeres oldtids levn med herop? Rent ud sagt – Vi har ikke brug for det! Heller ikke i rum-form…

 45. Af Jens K.

  -

  Når jeg er ude at handle, og pludselig for trang til at bede, så forlanger jeg, at der stilles et bederum til rådighed i alle supermarkeder…. det samme behov og krav har jeg forresten også til busstationer, banegårde, lufthavne, jobcentret, bistanskontoret og alle andre offentligt og private tilgængelige institutioner., på gågader, og på bondegårde hvis vi tilfældigt er på udflugt på landet…

 46. Af j nielsen

  -

  Kan man ikke bare dreje alle offentlige toiletter, så de vender mod Mekka? På den måde kan vi stille alle utilfreds, i ligestillingens hellige navn.

 47. Af - Niller

  -

  Niels Juul Hansen 23.02 kl 0.20
  Et meget kildent spørgsmål- men som udgangspunkt ja -når det offentlige er med til at betale må der være regler for i hvilke rammer undervisningen skal foregå.
  Som sagt bøn og tro er et privat anliggende .

 48. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Helt ærligt ASH ! Så har vi heller ikke meget “fidus til rigmanden-Stadil –og hans med-rigmænd udi det jyske ! –At sidde og tude midt i tv-avisen ! –Medens det halve Danmark sidder og kigger på !–ER ærlig talt –ikke noget som vikinger bryder sig om ! –Ej-heller buddhister ! –Hummel–tøjet stammer selvfølgelig fra Jylland ! (tro det om I vil) –De kræmmere stammer alle fra det mørke Jylland ! –Hvem vil dog gå med sports-tøj, der har sat Hummel-mærkat midt på dragten ! OG så er det iøvrigt ikke smart ! —ubegribeligt, at jyderne kan blive så rige fortsat ! På plat og fidus ! ??

 49. Af - Niller

  -

  Indlæg i filteret – ASH
  Ville gerne svare på Juul Hansens spørgsmål til mig som iøvrigt er indenfor rammen af debatemnet.
  Men det er ikke muligt på grund af redigeringen her på bloggen.

 50. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Bederum ! –Sæt dog “plakaten med Hummel- midt på rumpen ” ! –Så kan alle se den –når muslimerne kaster sig ned på Moskéens gulv –OG hulker “Allah –du er vores bedste ven ” ! –Giv os endnu flere fordele, ved AT: Kalde os “danske muslimer” !—-Især Århus-borgmesteren hopper på den fidus, hver gang ! –AT : Være socialdemokrat ! Har efterhånden fået en så bedsk klang ! –AT de får svært ved, at redde “æren” ! –Det hjælper heller ikke, at slå sig sammen med Dansk Folkeparti ! –De er jo ikke stue-rene –Forstås !

Kommentarer er lukket.