Berlingskes debattører skal ikke være hyggeonkler

Af Anne Sophia Hermansen 97

Jeg har deltaget i den offentlige debat i syv år, og en ting har ændret sig markant: Vores tolerance overfor udsagn, vi ikke bryder os om. Der udkæmpes hver dag en kamp om sandheder, og vi anerkender et stadig mere snævert spænd af synspunkter. Ord som populist, ekstremist og postfaktuel er sammen med alternative facts og fake news blandt de mest anvendte i kommentarspor og på sociale medier, og der skrives lange indlæg om, hvem der må og ikke må udtale sig offentligt, f.eks. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige eller kommentatoren David Trads.

Og samtidig med at vi nærmest ikke kan udholde at beskæftige os med tanker, der ikke bekræfter vores egne, hyler vi mere op end nogensinde før om dannelse. Men dannelse handler – som jeg ser det – kun meget lidt om uddannelse, om at kunne ride en hest, spise med sølvbestik og læse latin, og mere om evnen til at pleje omgang med mennesker, der ikke tænker, føler og mener det samme som os selv.

Næsten dagligt modtager debatredaktionen på Berlingske klager over, at vi har bragt et indlæg, der har stødt nogen på manchetterne.

Vi får klassisk klager over skribenter som psykiater Henrik Day Poulsen, cand. mag. i filosofi Eva Selsing, ph.d. Søren Hviid Pedersen, præst Sørine Gotfredsen og forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen; sidstnævnte fordi hun gør sig skyldig i den forbrydelse at mene noget andet end størstedelen af Berlingskes læsere. De andre mener for meget og for stærkt, og det er også for galt, for det er ikke særlig hyggeligt, og det skal tingene helst være i Danmark.

Men det er ikke en del af vores skribenters åndelige DNA og stillingsbeskrivelse at være nationale hyggeonkler. De er fritænkere og skriver i overensstemmelse med deres samvittighed, hvilket ofte er svært at forstå for folk, der er vant til, at man skal være nogen for at mene noget. Men i Berlingskes debatspalter er man noget i kraft af sine holdninger, og så er det ligegyldigt, om man er minister, skoleelev, forsker, arveprins, transkønnet eller veganer.

Selv bliver jeg beskyldt for at være uden moralsk kompas og for at trykke alt, hvad der kommer, og dertil kan jeg bare sige: Gid det var så vel. Det ville gøre mit arbejde meget nemmere, hvis jeg ikke skulle tage stilling til en masse indlæg dagligt, og jeg ville slippe for at sende afslag til mennesker, der tager den slags meget personligt og smider sig som børnehavebørn på gulvet, mens de jamrer over, at deres ytringsfrihed er krænket, og at Berlingske er en kommunist-avis.

For vi afviser naturligvis en lang række indlæg, og det er ikke kun af pladshensyn. Det drejer sig om indlæg, der er meget forudsigelige (som regel fra politikere), uambitiøse, perspektivløse, konspiratoriske eller bare tossede, f.eks. indlæg, der benægter Holocaust, månelandingen og 11. september, og vi trykker heller ikke selvmedlidende indlæg fra velfærdsstatens mest overprivilegerede overdrev, f.eks. studerende, der er traumatiseret over ikke at kunne betale en lejlighed på Skt. Hans Torv eller bare ikke kan få en dame. Heldigvis for dem er der andre aviser, som hellere end gerne vil trykke den slags.

Det er vores erfaring, at der råbes mest på faktatjek, når skribenter har holdninger, der falder nogen for brystet – og det bryst er blevet meget tyndhudet. Især bliver vores Groft Sagt-skribenter klandret for ”alternative facts” af folk, der har svært ved at forstå satire, og i det hele taget skal skribenter være varsomme med virkemidler som sarkasme og ironi.

Måske er det en af de negative konsekvenser ved smiley-kulturen: Vi er blevet så vant til at få skåret ud i pap, hvad folk mener, at vi ikke forstår det, medmindre det er ledsaget af en hjernedød smiley. Det næste bliver vel, at der skal trigger warnings på indlæg eller oprettes safe spaces for sarte debatsjæle på sociale medier.

I al fald er det min oplevelse, at mange finder det utrolig ubehageligt at støde på holdninger, der ikke bekræfter deres eget verdenssyn, og de har nu fået et alternativ, nemlig ekkokammeret på Facebook. Her kan man sidde sammen med ligesindede og jamre over alle de meningsdannere, der bør formenes adgang til den offentlige debat. En eksklusion, der ofte afhænger af ens eget politiske ståsted – eller bare handler om, at man selv synes, at man skal have mere at sige.

Personligt læser jeg mange interessante såvel som bizarre ting hver eneste dag og mener f.eks., at det er mere gakket at påstå, at kødspiseri er baseret på en macho selvforståelse end at argumentere for frikadeller i daginstitutioner. At det er mere naivt at gå med pink kussehat og demonstrere mod Trump end at stå foran Grimhøjmoskeen og anfægte et vanvittigt kvindesyn. Jeg forstår heller ikke Fed Front og troede først, det var en joke. Sådan havde jeg det også, da jeg første gang hørte om lektiefri skoler eller om, at folk kan føle sig fattige, når de får over 23.000 kr. udbetalt på kontanthjælp. Men jeg anerkender gode argumenter og er påholdende med at kalde nogen for ekstremister, selv om deres synspunkter kan være ekstremt naive, ansvarsløse eller latterlige.

Min holdning er, at den demokratiske samtale ikke er truet af markante debattører, men af vores voksende intolerance overfor synspunkter, der ikke er dyrket i vores egen baghave i ekkodalen.

Derfor burde gammelkommunister få sig en besøgsven fra Liberal Alliances Ungdom, og konservative tage med en republikaner på slotsweekend. Det ville givetvis også være sundt for en klynkestuderende at komme i praktik hos en socialrådgiver og opleve mennesker med virkelige problemer.

Eller man kunne omfavne både Eva Selsing og Anne Lise Marstrand Jørgensen. Råbe noget nyt i ekkodalen og prøve at blive upopulær blandt sine egne. De mest spændende mennesker er dem, der tør det sidste, og den bedste debat opstår, hvis man evner det første.

Hyggeonkler har aldrig bevæget samfundet fremad.

97 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –STOP nu med, at sige AT: Danskerne er verdens lykkeligste folk ! –Det er nemlig den sorteste løgn !

 2. Af Kim Kaos

  -

  @Jan Ulrik Friis

  Er det uden for emnet at spørge til hvor ens indlæg er?

  Er mit ønske om hvilke ønsker til et partier har?

  Du har været ude at plukke kirsebær og ikke redegjort for emnet i artiklen.

  Kom igen når du finder noget med kød på og som du ikke har forvasket.

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “kun for abbonenter ” –Det eneste læsestof –der ikke har denne text !–ved, hver overskrift ! –ER “alt for damerne” ! –Så meget – meget snart kan diverse aviser ! Godt pakke sammen ! –Tingene hænger nemlig ikke sammen ! —Der bliver ikke flere faste købere af aviserne ! –Når de alle-sammen efterhånden –kun har overskrifter med påtalen “kun for abb. –” !–Så kan aviserne godt pakke sammen –og bruge papiret til noget mere fornuftigt !

 4. Af jan ulrik friis

  -

  Kim Kaos ………tilsyneladende er Kim Kaos og Kim Olsen den samme……..måske fejlagtigt, og hjælper ikke positivt i dit favør Kim, om du er en og samme person som Kim Olsen, men naturligvis klogest at spørge, om I er den samme person?
  Fatalt om jeg fejlagtigt forveksler dig med Kim Olsen, for er du “kun” Kim Kaos giver det naturligvis et helt anderledes positivt indtryk, der dukker endda ved grundig granskning, og til min store overraskelse enkelte guldkorn op, dog denne Kim Olsen en tung ballast, om I er en og samme person?

 5. Af B Niel

  -

  Den 9. februar ovenfor kl. 23.09 er der noget om truslerne mod Danmark. På en anden blog, danskerne i euforisk jubeldemonstration, kan man læse om en KÆMPESTOR SYGEHUSSKANDALE.

 6. Af b niel

  -

  Truslerne mod danskerne stammer nu både fra invasionen/indvandringen og fra Borgens samlede politik på velfærds- og sundhedsområderne. Borgens indhold begynder at ligne en dødskult. Tusinder af danskere er omkommet de sidste fem år pga. afstumpet politik. Endnu flere har fået deres familieliv ødelagt. Et snigende etnisk udrensning af danskerne er i gang.

 7. Af Ole Frank

  -

  Det var måske alligevel en go’ ide at luge ud i de mest bizarre indlæg som ovenstående af en b niel alias p. jen. alias teddy bjørn alias osv.

  Til b. niel. kan jeg oplyse, at man dør af at leve. At give andre skylden pga, manglende velfærd er dybt mentalt udfordret.

 8. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, det tager den………men det tavse flertal vil tillade, selv den værste at tage den !!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 9. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, det tager den………men det tavse flertal vil tillade, selv den værste at tage den !!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 10. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, det tager den………men det tavse flertal vil tillade, selv den værste at tage den !!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 11. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, der tager den………men det tavse flertal vil tillade, at selv den værste tager den !!!……også selv om denne værste ikke blot strides med ord !!!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 12. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, der tager den………men det tavse flertal vil tillade, at selv den værste tager den !!!……også selv om denne værste ikke blot strides med ord !!!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 13. Af georg christensen

  -

  Endelig , en overskrift, som også siger mig og mit ego noget?. Jeg ved ikke rigtigt hvad, men en overskrift som minder mig om noget jeg virkelig ønsker: At de lukkede døre endelig bliver åbnet, og også jeg kan være med, bare som kommentator i debatten på lige vilkår med oplægs ihændehaveren. får en mulighed for fri e kommentarer, . Desværre er de nuværende tvangs betalte danske medie system stadig besat af DR´s såkaldte journalistiske politisk/religiøse medie klovne, som vel nok på grund af deres fortids selv tilkæmpede rettigheder , stadig og stædig forsøger at opretholde deres egne selv forstående argumentationer., og derfor opfører sig, som en flok “pauseklovne” , i dag , som de blås lejesvende i morgen som de rødes lejesvende.

  NB: Jeg nyder virkelig , så let , at kunne få adgang til Berlingerens nyheds avis , at få adgang, så let , som Berlinske tør lukke op for, også uden at være tvunget til at benytte facebook og twitter. Selv om jeg er socialist, ønsker jeg, at Berlinske overlever både det såkaldte danske neo liberale som det sociale neo liberalistiske værdiløshed. Når jeg skriver dette, så tag endelig ikke fejl, jeg er ikke kapitalist lige så lidt, som jeg ønsker at blive kaldt socialdemokra`tist, og slet ikke liberalist, som på samfundet´s bekostning gerne ønsker at soler sig selv. Jeg er bare en ganske simpel og enkelt socialist , som bare ønsker “fællesskabs forståelse” i det lille, som i det store. . .

 14. Af georg christensen

  -

  Tilføjelse til det forgangne. Socialist , som i “fællesskabs forståelsen” i det lille beskyttede lokale også finder sig selv i det store Globale, hvis ikke det ønskes , så kan alle former for “globaliserings illustioner” på forhånd afskrives, her viser især EU sig som globaliserings fjende overfor resten af verden i sin egen germanske overherre forståelse.

  Denne gang er det igen gået for vidt og vildt, eurofolket bør sige NEJ til den nuværende såkaldte tysk/germanske illusitions beskrivelse.

  NB: Bare for at provokere: Hvad gør EU unionen når google og facebook overskrider grænserne?. Svaret er, så falder der bøder i massevis. Hvad gør så unionen når tyskernes WV ,eller tyske bank også så åbent lyset , også med svindel og fup overskrider grænserne?. Svaret er tydelig og klart: Intet. Unionen gør intet. En fuldstændig unionsdannelse som med tomme ord forsøges forklaret er værdiløs, når handling udebliver.. En EU union, som med sin egen tomheds beskrivelse ser jeg ingen mening i at være medlem af. . .

 15. Af Helge Nørager

  -

  Så røg 4,eren ud af OL.
  Hvad skal vi med ham HKH i IOC, og er der nogen som ved hvad han stemte ?.

  Han stemmer mod regeringens ønsker og lader Putins atleter synde systematisk uden straf.
  Han kan ikke fastholde en Dansk medalje maskine på OL program.

  Er HKH ganske som Trump forblændet af Putins glorie ?.

  Eller har han modtaget bestikkelse af Putin for at stemme imod Kongerigets Danmarks ønsker og krav til stemmeafgivelse. ?

  Eller har Putin kunnet afpresse ham til at stemme modsat ordre fra Kongeriget Danmark. ?

 16. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM KAOS – 10. FEBRUAR 2017 17:14
  “Jeg formoder at ovenstående indlæg er skrevet af Anne Lise Marstrand-Jørgensen under falsk navn – hun er vist den eneste der mener at hun er den bedste skribent på Berlingske.”

  Du formoder så meget.
  Viden kniber det mere med.
  Hvis Anne Lise Marstrand-Jørgensen ønsker at tilføje noget til sin blog, så ville hun sikkert gøre det i sit eget navn.
  Der er faktisk mange på centrum-venstre fløjen som nærer en meget stor respekt for Anne Lise Marstrand-Jørgensen.
  Der er bare ikke så mange fra den fløj som deltager i debatterne her på Berlingske.
  Din slags “Kim Kaos” er i et meget stort overtal.
  Hvis det kan glæde dig.
  Det kan det sikkert.

 17. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, der tager den………men det tavse flertal vil tillade, at selv den værste tager den !!!……også selv om denne værste ikke blot strides med ord !!!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 18. Af I. Hansen

  -

  ASH…..egenligt synes jeg, at det modsatte af div indlæg er langt værre…..nemlig de der vælger at tilslutte sig det store tavse (eller handlingsløse) flertal.

  De der “tillader” – ved manglende intervention eller italesættelse, gør skolemobning
  Arbejdspladsmobning
  Getto-adfærd (vi får hele tiden af vide at det er de få der ødelægger det)
  Den samlede presse der agerer ukritisk talerør for politikere, og kører “ned med de ledige” ” ned med de overvægtige” “ned med rygerne” osv…….og i et væk rubriserer mennesker i resursestærke/svage, samfundsbelastende ældre…..og en uendelighed af “udokumentetede prissætninger af disse ” (læste jeg mens jeg talte med en(såkaldt resursestærk), som netop var hjemvendt fra skiferie med udsigt til operation i knæ, ankel, skulder +en laaaang genoptræning og sygemelding og måske vikardækning på arbejdspladsen……alt sammen selvforskyldt idet skiferie er selvvalgt……..DEN slags samfundsudgifter udstilles ALDRIG, men er du ufrivillig arbejdsløs, genetisk betinget for overvægt eller dårligdomme og sygdom, SÅ er håneretten i medierne (og hos politikerne som øjner et nemt spareoffer) uden ende…………og den larmende tavshed MULIGGØR det.

  Uanset tema…..fra kriminalitet, integration, getto problemer, mobning til forhånelelse af overvægtige og ufrivillig ledighed, så er det TAVSHEDEN OG FRAVÆR AF HANDLING OG INTERVENTION som MULIGGØR det !!!

  Det er faktisk folkets “brok” der holder politikere og medier i ørerne…..og på stikkerne – så sæt hellere pris på det 🙂

  Mit brok til medierne – som reelt kan gøre sandhed til løgn – og omvendt…..er journalisters tilbagevendende brug af sproglige generaliseringer “danskerne” vil, “danskerne” gør, den moderne dansker/familie/unge/kvinde/mand synes osv osv

  ASH………vi SKAL brokke os :)…….tavse flertal er super farlige for demokratiet.

  Lærte engang :
  Lægger man magten fra sig i vinduet, så er der andre som tager den – kun et spørgsmål om tid – og det er ikke sikkert det er den ønskede , eller bedste anden, der tager den………men det tavse flertal vil tillade, at selv den værste tager den !!!……også selv om denne værste ikke blot strides med ord !!!!

  Elsk de diskusionslystne, debatørerne brokkehovederne mf…….det modsatte er farligt?

 19. Af Niels Lemche

  -

  I. HANSEN, jo, det er meget smukt alt det, du skriver. Men som der blev sagt, da kampen mod vindmøllerne heroppe på åsen gik værst for sig — de ville stille 70 150 m høje eksemplarer op lige omkring os — og vi klagede over, hvor få, der var engagerede: “De fleste har det godt med kaffe på altanen og bingo om lørdagen”. De fleste mennesker — blessed be them — har nok i at holde deres tilværelse sammen. Jeg siger det uden nogen som helst løftet pegefinger. De er i virkeligheden ikke problemet, men det ligger hos de få procenter, der faktisk aktivt går ind i den offentlige debat.

  Du kan sikkert godt huske Brian, der råber: “I skal allesammen være individualister!” Og hele den forsamlede skare svarer i kor: “Ja, vi skal alle være individualister!” bortset fra den lille mand ude ved siden: “Ikke jeg!”

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hyggeonkler ” ! –KØB avisen –eller bliv væk fra bloggen !–Så kort kan det siges ! –Og diverse “hyggeonkel-gratister”–Må se, at indse AT: Det koster noget, at udgive aviser ! –AT : Vi allesammen har set diverse “nyheder” –andre steder –er ingen undskyldning !–Kvalitet HAR altid kostet penge ! –Dårlig kvalitet ! –Får “døds-stødet ” –Ligesom f.eks. de millioner af ubegavede folk fra Mellem-østen ! Som de”inkompetente kolbøtter” –Har givet tilladelse –til at ankomme til Europa ! –OG lukrére på –civilisérede landes –århundred-gamle traditioner ! –Hyggeonklerne ER det slut med ! –OG de såkaldte politikerere –må se, at komme ud af kuvøserne –Og finde sig “job ´s” –I den rigtige verden ! –Politiker-leden har endnu ikke toppet ! –Det kan blive meget værre !—OG de skal ikke regne med “Hygge-onkel-stemning ” i fremtiden !

 21. Af Birgit Lajer

  -

  Helt ærligt – er det nødvendigt med I Hansens indlæg af 11. feb. gentaget hele 6 gange, såvidt jeg kan se ?

  Nå – men blot var dette mit ærinde:at folk kunne holde op med at blive personlige og med helt ude i hampen antagelser om ens person. Fri os for den slags fritløbere, der blot benytter lejlighedene til at komme af med deres manglende potens andre steder i livet.

 22. Af bent nielsen

  -

  Det er godt at vi nu har fået I. Hansen med i debatterne. På visse blogs var han slet ikke kommet igennem, eller kun med to-tre linjer. I. Hansen forsvarer jo folket mod de magthavere der er kørt af sporet. I modsætning til den 5. kolonne og de støjsendere/tågehorn der opererer flittigt på næsten alle blogs. Kun for at sabotere. Eller for at fremføre rød og radikal propaganda. Ole frank påstår at det er ekstremistisk at mene at politikerne har blod på hænderne. I Sverige og Tyskland har de ihvertfald, som det fremgår af dokumentartfilm på nettet. I Danmark har de nok også, for den kommunistiske familiepolitik, den asociale boligpolitik, den kortsynede indvandringspolitik og så de enorme nedskæringer og forringelser der er haglet ned over velfærds- og sundhedsområderne osv., har været årsag til mange, mange tragedier og unødige dødsfald. Menneskeliv er begyndt at blive “billige” i nutidens Danmark, og det er tydeligt at politiker- “eliten” er et moralsk og intellektuelt fallitbo, der hovent nedvurderer og afskaffer undersåtternes liv, velfærd og rettigheder. Enhver kan jo selv konstatere at kriminaliteten er mangedoblet, og at danskerne nu diskrimineres på det groveste mht. boliger, jobs, uddannelse, penge, pensioner, ekstra ydelser og social velfærd mv. At udviklingen i Danmark og hele Europa er en blodig katastrofe, fremgår af snaphanen, den korte avis, urias, 180gr og you tube: mer kels migrant crisis – one year on – what next. Det kan ikke længere bortforklares at de typiske politikere er uduelige, at partierne har svigtet danskerne og svenskerne fuldstændig. Og de mange svigt begynder at ligne dumhed, korruption, forræderi og politisk kriminalitet.

  (minimumsalderen for valg til folketinget bør hæves til 30 år, og derudover bør vi lære af de schweitziske valglov)

 23. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –“Gentlemen & Jungle Coders /Thailand ” –Er ikke “hygge-onkler” ! –De er farlige –og de er skruppel-løse ! –OG, så sidder de og griner af de lovlydige danske morakkere!—-Intet er helligt –Når de dyre ungersvende –sidder i Thailand –og føler sig trygge !–fordi nogen i det danske undervisnings-system ! –Helt har svedt ud AT: Det er ulovligt –AT sidde i Thailand –og génere –danskerne ´s computére ! –med rullende farvestrålende bolde –og forhindring af –udførelsen af dagens arbejde !

 24. Af bent nielsen

  -

  Indlæg i filtret, svar til i. h an se n.

 25. Af må man ikke svare andre debattører?

  -

  hvorfor slår fil t ret til overfor sobre og positive svar?

 26. Af M. Christiansen

  -

  TEDDY BJØRN.
  Jeg enig i meget af det, som du skriver, men hold dog med det overforbrug af bindestreger,
  der kun har den effekt, at dine indlæg virker rodet og ingen gider at læse dem.

 27. Af Niels Lemche

  -

  I. Hansen, 6 gange det samme lange budskab. Du slå endda mine egne rekorder!

  Og mens mit enlige fra i morges endte i filtret.

 28. Af Niels Lemche

  -

  Men det er der ikke er plads til kommentarer kan være frustrerende: Tænk bare på Ulrivh Høys lille klumme på Groft Sagt i dag: AK 47. Ikke et sted står der noget om valget af navn for den gruppe. En AK 47 er en Kalashnikov. Det er næppe helt tilfældigt.

 29. Af Niels Peter Lemche

  -

  ASH tity i dit filter. Det er gået bersærk igen i dag.

 30. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JAVEL M. Christiansen ! –Hvis jeg ikke er elsket ! –Så vil jeg slet-ikke være her–Det er åbenbart blevet værre efter jeg var på “komma-kursus”–Så fra Nu –vil jeg nyde den smukke natur –og det øsle liv i Alperne –sammen med “Sct. Bernhard –og lille ALF (min irske ulvehund )–Det sidste jeg vil være ER : Et irritations-moment –Så salut –mes amis ! allors !

 31. Af Kim Kaos

  -

  @J. HANSE N

  Du har helt ret – det glæder mig at der er så mange der deler mine holdninger og der bliver færre af jer.

 32. Af Ibrahim andersen

  -

  ASH som andre her udfører selv uafbrudt selektivt ytringsfrihed kun til dem de er enige med..

  Derfor giver indlægget her absolut ingen mening..

 33. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Pia Kjærsgaard slår alarm ! –Vi slår alarm ! –Den danske befolkning er i mindretal ! –OG, det er Socialdemokraternes skyld !–Heldigvis er socialdemokrati´et i KRISE ! –Fordi –nogen skulle jo fortælle dem –AT Det hele er deres skyld ! –Nicolai Wammen X-borgmester i Århus –Har en meget stor del af skylden for udskiftningen af den danske befolkning ! –Hvorfor han gemmer sig i København ?? –Det er fordi hans “Århus-landsmænd –meget gerne ser AT Ha flytter hen, hvor peberet gror ! –Nemlig i Afghanistan !–Heldigvis er socialdemokratiet i krise –også i Frankrig ! –Hvis “les francais ´ikke var så kultivérede ! –Vil de gerne se ham på skafottet ! –OG Marine le Pen Le Front National ! –På Statsminister-posten !—-Når Pia Kjærsgaard slår alarm ! –Så er det på tide AT: Hun stopper med, at give statsborger-skaber til islamiske –hard-core folk, der i løbet af “nul-komma-fem ” Forvandler hele Danmark til “Islamistan” ! –Sørgeligt –meget sørgeligt –men sandt !

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hygge-onklen Morten Østergaard/ Radikale v. –Kan meget hurtigt komme samme vej ! “–Det må ikke være rart, at være skyld i at Danmark ´s befolkning er blevet udskiftet af muslimerne –der får ALT betalt –fra fødsel til død !

 35. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Til den hyre Pia Kjærsgaard hæver, hver måned incl. gaver fra iranske ambassadører !–Skulle vi nok kunne forvente AT: Hun i det mindste –arbejder for AT: Danmark ikke vedbliver med AT : Blive mere og mere islamisk ! –Når hun nu pludselig idag råber “katastrofe” ! –Så er det fordi hun ikke kan finde ud af, at mande sig op –og stoppe med statsborgerskab –til det halve/hele Mellem-østen og Afrika ! –Godt jeg ikke gav 1 krone til Danmarks-indsamlingen ! Vi har lært af dyrekøbt erfaring AT : Afrikanerne ti-dobler befolkningen, hver gan –der har været “Danmarks-indsamling ” –DR ! –Kunne bruge endnu flere penge på at transportere folks heste rundt i verden ! –Så gjorde de trods alt en god gerning !

 36. Af der svindles med debatterne de er en demokratisk narresut.

  -

  IND LÆG SENDT IND CA. 12.30 ER STADIG IKKE PÅ. ET SOBERT, SAGLIGT OG POSITIVT SVAR TIL I. HANSEN. DE TUSINDVIS AF FRASORTEREDE OG SKJULTE INDLÆG VISER AT REDIGERINGEN ER RÅDDEN OG DEBATTERNE GENNEMMANIPULEREDE.

 37. Af der svindles med debatterne de er en demokratisk narresut.

  -

  IND LÆG SENDT IND CA. 12.30 ER STADIG IKKE PÅ. ET SOBERT, SAGLIGT OG POSITIVT SVAR TIL I. HA NS EN. DE TUSINDVIS AF FRASORTEREDE OG SKJULTE INDLÆG VISER AT REDIGERINGEN ER PILRÅDDEN OG DEBATTERNE GENNEMMANIPULEREDE…..

 38. Af Niels Lemche

  -

  DER SVINDLES MED DEBATTERNE DE ER EN DEMOKRATISK NARRESUT., det har aldrig været anset for god tone at bruge versaler på den måde, du går det på en internetdebat.

  Bogstavernes størrelse skjuler indholdet. For der er jo ingen, der er i tvivl om, at Berlingerens filter lever sit eget liv.

 39. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM KAOS – 11. FEBRUAR 2017 14:34
  “Du har helt ret – det glæder mig at der er så mange der deler mine holdninger og der bliver færre af jer.”
  Hov hov.
  Jeg skrev, at der er mange af din slags som kommenterer her på Berlingske.
  Du skal ikke betragte det som en ros.
  Intet ville ligge mig mere fjernt end at rose en type som dig.

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Jamen Lemche dog ” ! –Nu er det vist dig, der må tage et par dage på “komma-kursus ” –Ikke sandt !–Kan du –og andre slet-ikke vænne jer til AT: Der faktisk er folk, der har særstatus på “blogs” ! F.eks. ER særligt smukke –er talentfulde –har specielle sympatiske egenskaber –kort sagt “typer” !–For slet-ikke, at forglemme de store brune øjne –og en tyk blød pels ! ?–Du kommer ikke udenom AT : Det er der ! –F.eks. er ASH ! –En smuk -klog dame–der gør sig i de bedre kredse ! –Kort sagt –der er forskel på folk ! —-Anne-Lise Marstrand ! Var her til aften på TV ! –Hun fattede altså ikke, at folk skrev så grimt til hende ! –Appropos Grimt ! –Så kommer vi til sagens kerne ! –Hun er grim ! – U-charmérende –plat –og muligvis talentløs ! –OG så er hun på Berlingske ´s lønnings-liste !–Og så ingen lagt mærke til hendes såkaldte “forfattertalent ” !–Fordi hun fokuserer udelukkende på det de fleste af-os-andre afskyr noget så dybt og inderligt !–Nemlig masse-indvandringen af islamister fra Mellemøsten og Afrika !—Hvis hun nu i stedet-for –var en fantastisk dyre-elsker –og donérede det meste af sin indtægt til, at hjælpe dem, der virkeligt har brug for hjælp (Og det er ikke menneskene –fordi det er netop–på grund af overbefolkningen AT: Alle de skønne –og mærkelige dyr –med store brune øjne og blød pels ! –Som på nuværende er på stærkt rétræte ! –Og det bliver det største tab for os-allesammen ! —- –Så ville man ikke lægge mærke til, at hun er særdeles grim ! –OG grimme mennesker kan folk kun lide, hvis de er noget særligt ! –OG det er hun ikke !—-Grimme mænd kan vi bedre klare ! –men ikke grimme kvinder ! –Så er den “ged” ! vist barberet ! –Ikke sandt ?

 41. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Ikke-danskerne ! –Om de så har boét i Danmark indtil syvende led ! –OG forblev muslimer ! Så er de ikke danskere ! –Med-mindre de blev ligesom Naser Khader ! –Der fik tatoveret på sin arm “DEMOKRATI “—Og forsvarer danskerne –og vores lille land –indtil vi næsten bliver flove ! –Det gør de aller-fleste muslimske indvandrede ikke ! –Tværtigmod –så hører vi hele tiden AT : De hader Danmark –og danskerne ! –De kan smutte ved den første lejlighed “nye borgerlige kommer til magten ” –ALT har en pris ! –Også for de kvinder, der gifter sig nedad !—-De fortryder noget så dybt og inderligt –Fordi lige børn leger bedst ! Nemlig

 42. Af Palle Huld

  -

  Når alle meninger bliver lige gode, bliver debat stillestående og ligegyldig.

  Hvem gider dog debattere de samme fejl om og om igen?

 43. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Det gør ingen –MEN måske Elith Foss ? –Vor Nimbus-færd –er den mest grinagtige bog –som jeg nogensinde har læst . Og kunne den bare komme i handlen igen ! –Så ville danskerne ikke længere være så kede af det !

 44. Af Kim Kaos

  -

  @AF J. HANSE N

  “Intet ville ligge mig mere fjernt end at rose en type som dig.”

  Hvilken type er det du tænker på?

 45. Af . Knudsen

  -

  Jeg skal da love for at hyggen spreder sig, er der en der har sluppet en rigtig hyggespreder ?

 46. Af I. Hansen

  -

  Helt enig i at det er kikset at mit indlæg er gentaget 6 gange…….ved ikke hvad det er sket.

  Ked af at gå glip af respons pga blokering (?) Eller filterrod.

 47. Af Claus Tjørring

  -

  En stor tak til ASH for at påpege betydningen af debattens bredde i Berlingske samt værdien af at lade sig udfordre af modsatte standpunkter. Synd at Berlingske aldrig ligger fremme på uddannelsesinstitutioner og de fleste offentlige arbejdspladser. Her kunne ellers stærkt trænge til modspil mod ensidigheden og det lukkede univers i Politikken og Information.

Kommentarer er lukket.