De sande feminister – det er de højreorienterede

Af Anne Sophia Hermansen 72

Aarhus Byråd besluttede forleden at forbyde kønsopdelt svømmeundervisning, og det er den helt rigtige beslutning. Konceptet bag den kønsopdelte svømmeundervisning bygger på ideologiske præmisser, der ikke hører nutidens ligestillingsniveau til. Ved at bakke op om kønsopdelt svømmeundervisning leveres der gunstige vilkår til at opretholde en forældet kønsopfattelse, hvor de muslimske piger fastholdes i rollen som objekter for mandens tøjlesløse begær. I Aarhus såvel som i resten af Danmark er det sådan, at integration vægter tungere end religiøse særhensyn og ligestilling tungere end religionsfrihed.

Men der gik ikke lang tid, før beslutningen blev begrædt på Twitter, særligt af den tidligere SF’er Özlem Cekic, som desuden efterlyste kvindeorganisationernes deltagelse i denne dagsorden.

Men enhver ved, at Dansk Kvindesamfund og Kvinfo ikke kerer sig ret meget om muslimske kvinder. At de fleste venstreorienterede feminister har mere travlt med at kæmpe for retten til friblødning og amning på Rådhuspladsen end de har lyst til at beskæftige sig med falske jomfruhinder, tørklæder og brune kvinder, der får tæv af deres brødre. At de hellere vil stå og demonstrere foran burgerkæden Hot Buns, der kun vil ansætte lækre kvinder, end de vil stå foran Grimhøjmoskeen og anfægte et kvindesyn, der hører fortiden til.

For frygten for at blive kaldt racist er sjovt nok større end ambitionen om at kæmpe for ligestilling, og kampen for den hvide privilegerede og frigjorte middelklassekvinde er åbenbart vigtigere end kampen mod social kontrol og undertrykkelse i parallelsamfund.

Det paradoks er både blevet beskrevet af DF’s Søren Espersen og socialdemokraten Lars Aslan Andersen for nylig. Sidstnævnte efterlyste engagement og socialt kompas i en klumme på Altinget.dk og undrede sig over, at venstrefløjens feminisme var blevet til en gang klovneri. Engang blev der kæmpet for fri abort, ligeløn og lige muligheder på arbejdsmarkedet. I dag handler det om arbitrære regler for taletid, og i Enhedslisten er det således kun kvinder, der kan aflægge beretning på partiets landsmøder, fordi – som det hedder sig – ”der er noget med mænd”. Hvilken overbevisende begrundelse og hvilken stærk feministisk dagsorden. Havde Liberal Alliance foreslået, at kun mænd måtte komme til orde, var de naturligvis blevet udstillet som sexistsvin.

Man fristes til at konkludere, at den progressive og socialt indignerede feminisme er rykket fra venstre mod højre. At det er på højrefløjen, at kampene udkæmpes for minoritetskvinderne, eftersom det er her, man ikke er berøringsangst overfor religion eller kan se pointen i at lade skrifter fra en bedaget patriarkalsk nomadekultur diktere, hvordan danske kvinder skal klæde sig, hvad de skal spise, hvem de skal date og hvordan deres liv i det hele taget skal se ud.

Og samtidig med at indignationen nu skal findes på højrefløjen, har venstrefløjens feminisme fortabt sig i sit eget køn, kropsvæsker og navlepillerier. Man er her så besat af sig selv, at det er blevet en form for selvundertrykkelse.

Når højrefløjens feminister er færdige med at kæmpe for ligestilling for minoritetskvinder, bør de befri venstrefløjens feminister fra sig selv.

72 kommentarer RSS

 1. Af lIsbeth sørensen

  -

  “hvordan danske kvinder skal klæde sig, hvad de skal spise, hvem de skal date og hvordan deres liv i det hele taget skal se ud.”

  Mestendels b orgerlige mænd der forsøger at d iktere Danske kvinder denne i det Danske samfund..En verden opstået på ligegyldige reklamer..Og som A SH er en forkæmper for, for firmaers ret til ikke at ansætte mennesker på deres udseende mv.- som kan læses ovenover…

  Virkelig et indlæg som er et totalt h ån mod enhver selvtænkende Dansk kvinde eller mand, som støtter op om den Danske samfundsmodel. Hvis nogen har magt her, er det den b orgerlige mand i Danmark..De forsøger uafbrudt at få kvinderne tilbage til kød gryderne og s kørterne..Ingen kvinde repræsentant i blå blok for kvinder..De har naturligvis deres m edløbere her..Drejer sig om p enge kun..ikke kvinderettigheder.

 2. Af lIsbeth sørensen

  -

  PS og et indlæg i filteret…Ca. afsendt 15 gange..Hvis du sender det første på ser det nogenlunde ud.

 3. Af b. o. h.

  -

  “Debatten” er jo stort set overtaget af li s be th og co., hvorfor den er komplet uinteressant.

 4. Af lIsbeth sørensen

  -

  “Man fristes til at konkludere, at den progressive og socialt indignerede feminisme er rykket fra venstre mod højre. At det er på højrefløjen, at kampene udkæmpes for minoritetskvinderne, ”

  Dette er en populistiske “fristelse” som intelligente mennesker godt kan modstå..De har forstået at blå blok ikke repræsentere kvinder, men derimod er ledet af mænd men en absolut kønsdiskriminerende agenda.

  At blå blok skulle repræsentere “progressive” dyder er også en latterlig påstand..Har aldrig repræsenteret sådanne, men kun status quo, eller direkte forældet dyder.

  “Når højrefløjens feminister er færdige med at kæmpe for ligestilling for minoritetskvinder, bør de befri venstrefløjens feminister fra sig selv.”

  Aldrig eksisteret en højrefløjs feminist..Dette er en oxymoron, dog uden et element af sandhed i det. Mht. højrefløjens manglende bekymring for minoritetskvinder er den dog tidløs velkendt og behøver absolut ikke mere dokumentation..Selvom jeg dog har noget i filteret herom.

  Venstrefløjens kvinder behøves ikke befries fra andre end kvinderne i blå blok klædt i 80ér Dynasty powersuit tøj..Dette har de dog i nær sin helhed allerede gjort..Selvom et par håbløse tilfælde er blevet tilbage.

 5. Af lIsbeth sørensen

  -

  “Man fristes til at konkludere, at den progressive og socialt indignerede feminisme er rykket fra venstre mod højre. At det er på højrefløjen, at kampene udkæmpes for minoritetskvinderne, ”

  Dette er en p.opulistiske “fristelse” som intelligente mennesker godt kan modstå..De har forstået at blå blok ikke repræsentere kvinder, men derimod er ledet af mænd men en absolut kønsdi.skriminerende agenda.

  At blå blok skulle repræsentere “prog.ressive” dyder er også en la.tterlig påstand..Har aldrig repræsenteret sådanne, men kun statu.s quo, eller direkte forældet dyder.

  “Når højrefløjens feminister er færdige med at kæmpe for ligestilling for minoritetskvinder, bør de befri venstrefløjens feminister fra sig selv.”

  Aldrig eksisteret en højrefløjs femin.ist..Dette er en oxymoron, dog uden et element af sandhed i det. Mht. højrefløjens manglende bekymring for minoritetskvinder er den dog tidløs velkendt og behøver absolut ikke mere dokumentation..Selvom jeg dog har noget i filteret herom.

  Venstrefløjens kvinder behøves ikke befries fra andre end kvinderne i blå blok klædt i 80ér Dynasty powersuit tøj..Dette har de dog i nær sin helhed allerede gjort..Selvom et par h.åbløse tilfælde er blevet tilbage.

 6. Af lIsbeth sørensen

  -

  “Man fristes til at konkludere, at den progressive og socialt indignerede feminisme er rykket fra venstre mod højre. At det er på højrefløjen, at kampene udkæmpes for minoritetskvinderne, ”

  Resten ligger også denne gang i filteret, og umuligt at få igennem

 7. Af lIsbeth sørensen

  -

  “Man fristes til at konkludere, at den progressive og socialt indignerede feminisme er rykket fra venstre mod højre. At det er på højrefløjen, at kampene udkæmpes for minoritetskvinderne, ”

  Resten i filteret?

 8. Af Lisbeth h s ørensen

  -

  Dette er en p.opulistiske “fristelse” som intelligente mennesker godt kan modstå..De har forstået at blå blok ikke repræsentere kvinder, men derimod er ledet af mænd men en absolut kønsdi.skriminerende agenda.

  At blå blok skulle repræsentere “prog.ressive” dyder er også en la.tterlig påstand..Har aldrig repræsenteret sådanne, men kun statu.s quo, eller direkte forældet dyder.

  “Når højrefløjens feminister er færdige med at kæmpe for ligestilling for minoritetskvinder, bør de befri venstrefløjens feminister fra sig selv.”

  Aldrig eksisteret en højrefløjs femin.ist..Dette er en oxymoron, dog uden et element af sandhed i det. Mht. højrefløjens manglende bekymring for minoritetskvinder er den dog tidløs velkendt og behøver absolut ikke mere dokumentation..Selvom jeg dog har noget i filteret herom.

  Venstrefløjens kvinder behøves ikke befries fra andre end kvinderne i blå blok klædt i 80ér Dynasty powersuit tøj..Dette har de dog i nær sin helhed allerede gjort..Selvom et par h.åbløse tilfælde er blevet tilbage.

 9. Af lIsbeth sørensen

  -

  Endnu et indlæg i filteret?

 10. Af lIsbeth sørensen

  -

  Du er sjov ASH..

  Kritikken gør ondt? 🙂

 11. Af Jesper Lund

  -

  Thomas Jensen
  Jeg kan godt følge argumentet at kønsopdelt svømming har en inkluderende effekt på undertrykte muslimske piger/kvinder. Men hvis det er meget tilfældet, så burde der kun være behov for kønopdelt svømning i en årrække. Når alle disse piger/kvinder var blevet inkluderet i det danske samfund, vil der jo ikke længere være behov for kønopdelt svømning.

  Min påstand er imidlertid, at kønsopdelt svømming i en svømmehals normale åbningstid vil vedblive at eksistere. Det vil ikke forsvinde efter en årrække. Det vil blive institutionaliseret.

  Derfor går jeg ind for at håndhæve den danske kønsligestilling, der oplagt giver begge køn lige ret til at benytte en svømmehal i den normale åbningstid. Og så overlade kvindesvømning uden mandlig deltagelse til foreningslivet.Hotel Sky kunne heller ikke reservere øverste etage udelukkende til kvinder.

 12. Af Morten Dahl

  -

  @ASH
  Jeg kan godt lide at læse dine blogindlæg, Men hvorfor skal du pådutte andre nogle meninger og motiver som det er yderst tvivlsomt om de har.
  Emnet du tager op er relevant – og kan godt bære igennem uden at benytte den teknik.

  Det du pådutter andre, svarer til at pådutte personer, at de mener at det er legitimt at begå vold mod ægtefæller. Hvis de går ind for at udenlandske ægtefæller skal sendes hjem hvis det giftermål der medførte at de fik opholdstilladelse ophører.

  Du har ordet i din magt og er god til at argumentere, så hvorfor skal du forfalde til det?

 13. Af J. Hanse n

  -

  Berlinskes bedste blogger, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, forklarer, hvorfor hun har lukket for kommentarer.
  “Når kommentarspor svømmer over af hadefulde, nedladende og direkte racistiske kommentarer synes jeg til gengæld, det ødelægger både debat og mangfoldighed. De rasende, grove og mest primitive stemmer har for længst sejret i kommentarsporerne på nettet, og det har de færreste glæde af. Derimod er der mange, der tager skade – dem der står for skud og dem, der ikke tør blande sig af frygt for at blive svinet til. Had avler had og internettroldene gejler hinanden op i sikkerhed bag skærmen. Grænsen for hvad man vil tillade sig at skrive findes tilsyneladende slet ikke længere.”

  Hun har fuldstædig ret.
  Den slags typer er der nogle stykker af fra den yderste højrefløj
  Som deltager i disse debatter.
  Men selv om de skifter navn jævnligt, så burde det være muligt at udelukke dem.
  Men højrefløjens kvindelige bloggere har jo ingen problemer.
  Dem generer højrefløjen jo sjældent.
  Og os fra centrum-venstre fløjen gør naturligvis slet ikke.

 14. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Du er “debat-redaktøren ” –Ja ! –Og, hvad gør “Anne-Lise-Marstrand Jørgensen –Så her med sine “ingen kommentarer ” ??—Vores avis lider skade under Marstrands –skriveri´er uden ansvar ! –Folk kan ikke lide hende –eller hendes åbenlyse ISLAMIST –forgudelse ! –DERFOR –Kære ASH ! –Sluk for hende noget så dybt og inderligt ! –Verden er grum nok i forvejen ! –Så, hvorfor gøre folk endnu mere rasende –end de er i forvejen ?? –Hvis Marstrand er så god en “forfatter ” ! –Så må hun kunne undvære honoraret på Berlingske ! –Ikke sandt ?

 15. Af Jesper Lund Jesper Lund

  -

  Thomas Jensen
  Jeg kan godt følge argumentet at kønsopdelt svømming har en inkluderende effekt på undertrykte muslimske piger/kvinder. Men hvis det er meget tilfældet, så burde der kun være behov for kønopdelt svømning i en årrække. Når alle disse piger/kvinder var blevet inkluderet i det danske samfund, vil der jo ikke længere være behov for kønopdelt svømning.

  Min påstand er imidlertid, at kønsopdelt svømming i en svømmehals normale åbningstid vil vedblive at eksistere. Det vil ikke forsvinde efter en årrække. Det vil blive institutionaliseret.

  Derfor går jeg ind for at håndhæve den danske kønsligestilling, der oplagt giver begge køn lige ret til at benytte en svømmehal i den normale åbningstid. Og så overlade kvindesvømning uden mandlig deltagelse til foreningslivet.Et hotel kunne heller ikke reservere øverste etage udelukkende til kvinder.

 16. Af Lars Busk

  -

  Naturligvis lukker Anne-Lise-Marstrand Jørgensen for kommentarer.

  Hun er for længst løbet tør for fakta, som understøtter hendes vidtløftige påstande .

  Desuden bør folk lære at tale pænt, ellers bliver hun jo ked af det.

  Hun har behov for uimodsagt at udstille sin godhed og rette meninger. Så kommer kommentarer jo noget på tværs.

  Hun bør have lov til at nyde sin selvgode indstilling, men så burde andre måske forskånes for den hellige fims, som hun udbreder.

  En kommentarløs blog er ligeså absurd som den elevfrie skole eller det patientløse hospital.
  Både hun og Zenia Stampe, som bruger den samme taktik, har naturligvis ret til at leve videre med hovedet begravet i rectum, men hvad laver de her som bloggere?

 17. Af Jesper Lund Lund

  -

  Thomas Jensen
  Jeg kan godt følge argumentet at kønsopdelt svømming har en inkluderende effekt på undertrykte muslimske piger/kvinder. Men hvis det er meget tilfældet, så burde der kun være behov for kønopdelt svømning i en årrække. Når alle disse piger/kvinder var blevet inkluderet i det danske samfund, vil der jo ikke længere være behov for kønopdelt svømning.

 18. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! –Hvad laver de her faktisk –på vores avis ?—Der gives ikke ved dørene på de danske aviser lige i øjeblikket ! –Så ASH –Så venligst slet –Både Zenia Stampe og Annelise Marstrand Jørgensen !–Man skal ikke rutte med pengene (det er nok, at DR gør det ) –Så slet de to damer fra lønnings-listen ! –Det er vi enige i !

 19. Af Torben Christiansen

  -

  Teddy Bjørn.

  Efter at have læst dine kommentarer på diverse blogs, så håber jeg ikke, du betalte noget for det kommakursus, du gik på.
  I givet fald skal du ihvertfald ha’ pengene retur!

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Jo –det gjorde jeg faktisk (betalte for det i 2 dage ) –Men jeg kedede mig så meget AT: Jeg sad og tegnede samtidig ! –Min irske ulvehund ALF –og jeg skred nedad en bjergside –og landede i en fordybning ! –Mine venner “redningsholdet med samt Sct. Bernhard ” ! fik os hevet op af snebunken –efter 3 timer i –Så nu ligger vi her “med snuderne i vejret –og har fået “flué” influenza ! –Sct. Bernhard (naboens redningshund ) –blev så begejstret for os, at den er flyttet indi ALF ´es hundekurv !–Kurven holder nok ikke til dens vægt i længden ! –Men vi har elskelige nabo´er her ! –De er noget så bekymrede for vores snue –AT de tropper op med alskens lækre sager incl. kødben –og ! –Så jeg tror, at vi strammer den lidt endnu ! –MEN kommaér bliver aldrig min hobby –dertil er der jo noget jeg er meget bedre til–Nemlig, at tegne ! –Se lige på “Le Canard Enchainé . fr ” –Og Plantu/Le Monde.fr–Det er livet (c ´est la vie) –Og det foretrækker jeg sammen med ALF–Sct. Bernhard –Og de skønne ulve –med samt de små murmel-dyr –Når de får snorket færdig i deres vinterhuler ! –Man kan umuligt være lykkelig i Danmark ! –Jeg vil aldrig kunne holde ud at være dér i mere end 2 dage ad gangen !–Men det er hyggeligt, at “penne-venne” ! Med folk, der os venligt stemt –Så –Salut –et bon courage ! (fat mod- det får I brug for –i det lykkelige-ulykkelige Danmark !

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” ASH ! –Klogt af Pia Kjærsgaard /Folketings-formand-inde ! –AT afvise den Iranske embassadør ! –fordi han ikke ville give hånden ! –Hvad bildte den “hanekylling sig egentlig ind ” ? –Han er sikkert blevet beværtet efter alle kunstens regler ! –Gå hjem og vug ! Alle de middelalder-Mellem-øst-folk ! –Ja ! Vi mener det !

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Asmaa Abdol Hamit ! -ansat ved det offentlige på Fyn ! –Hun nægter, at give hånden fortsat ! –Til mænd !—Vågner de folk snart op ? –Hun SKAL fyres –og tilbagesendes til Mellem-østen ! –Skal alle de Islamister fortsat have lov til, at bryde landets love incl. den kristne kultur ! –??–NIX-NEJ –Vi forlanger AT: Socialdemokraterne bliver stillet til regnskab for deres enorme fadæser med, at tillade inførelsen i vort kristne land AF: I ti-tusind-vis af muslimer ! –Der undergraver Danmark og danskerne ! –X-borgmester Nicolai Wammen –gemmer sig i København ! –Han er den—hoved-skyldige i masse-førtids-pensionerne til hele Gellerup/Grimshøj ´s –befolkning —Vi forlanger AT: Samtlige førtids-pensions-bevillinger –kommer til, at gå om ! –Det manglede bare !—Ingen skal finde sig i AT: i ti-tusind-vis af skatteborger-forsørgede muslimer SKAL have lov til, at grine af “danskerne” !—Stop dem, når de lander i lufthavnen (alle de muslimer ! ) Straks –Og send dem tilbage, hvor de kommer fra i Mellem-østen ! –Der må være en grænse –OG den er forlængst overskredet !—-Vi har skrevet –og régeret så længe om islamiske-danske førtids-pensionister –der kun kommer tilbage til DK ! –For AT Føde nye børn ! o.s.v. Hvornår vågner parnasset op ???

Kommentarer er lukket.