En ubekvem sandhed om Trump

Af Anne Sophia Hermansen 290

Forfatteren Kaspar Colling Nielsen kom i ugens løb til at formulere en ubekvem sandhed på Facebook. ”Jo flere updates man læser om, hvor dum, grim og smagløs Trump er, jo lettere bliver det at forstå den vrede, hans vælgere føler,” skrev han, og det fik mange til at fare i flæsket på forfatteren.

For tænk, en kunstner, der ikke deltager i den kollektive bashing af den amerikanske præsident, men prøver at forstå de mennesker, der valgte ham. Forståelse for valget blev imidlertid forvekslet med sympati for Trump, og da Colling Nielsen senere blev træt af at forsvare og forklare sig, slettede han opdateringen.

Synd, for det var noget af det mest rigtige, der blev skrevet om Trump i kølvandet på hans indsættelse. Ellers har den snakkende klasses opdateringer overvejende bestået af tilsvininger, personangreb og analyser af præsidentens sind, som mange synes at have et imponerende indblik i. Den ene latterliggørende kommentar har afløst den anden om hans hår, hud, sprog, rigdom, kone og ikke engang hans 10-årige søn Barron er gået fri for nedladende bemærkninger. Det plejer ellers at være god skik at friholde børn af politikere for kritik, men ikke her, hvor bundniveauet synes uden bund. Man stikker simpelthen begge hænder ned i skålen med ad hominem-argumenter og gør dét legitimt, som ellers er forbudt: At vurdere ham på andet end hans handlinger.

På rekordtid har anti-trumpismen udviklet sig til at være en gang identitetspolitik. En markør for godhed, dvs. for, hvor god man selv mener at være. Dertil kommer dets slagside – en grotesk undervurdering af mennesker, der tænker anderledes end en selv, og en pudsig insisteren på, at ethvert forsøg på at forstå det amerikanske valg er det samme som at sympatisere med Trump. Men ligesom man ikke bliver til en grøn marsboer af at studere universet, bliver man heller ikke Trump-fan af at forsøge at forstå valget.

Til gengæld er man i overhængende fare for at blive dummere, hvis ikke man gør.

For naturligvis skal valget af ham analyseres, så vi bliver klogere på vores samtid og på folk, der tænker anderledes end os selv. I 1859 mindede John Stuart Mill os om, at ”den, der kun kender den ene side af sagen, kender den kun meget dårligt”. Han opfordrede derfor folk til at indgå i debatter med mennesker, der tænker, føler og vælger anderledes end en selv. Ikke nøjes med at læse om dem i bøger, men til at opsøge dem og indgå i vedholdende diskussioner. Naturligvis baseret på fakta og handlinger.

Det gjorde en stribe journalister efter valget i juni 2015, hvor et stort antal danskere havde sat kryds ved DF. Det blev i medieboblen opfattet som dybt overraskende og måtte være udtryk for, at Danmark ”havde tisset i bukserne”. Journalister drog ud i landet for at betragte den mærkværdige race ”folket”, og det fortalte om lukkede posthuse, arbejdsløshed, dårlig integration og negative konsekvenser af globaliseringen. Enkelte nævnte også ordet fædrelandskærlighed, og det ord havde mange af journalisterne vist ikke hørt i årevis.

Men i virkeligheden var det ikke en pind mærkværdigt og udstillede bare, at et af de største problemer i den vestlige verden ikke er den økonomiske ulighed, men den kulturelle. Og ikke nok med det – vores glæde ved os selv og afsmag for ”de andre”.

290 kommentarer RSS

 1. Af r. vangkilde

  -

  DEN UBEKVEMME SANDHED , demokratiets flertals beslutninger er fallit, ELLER har Putin og Trump sætter en ny verdens orden med et mere funktionel samfund i højeste fællesnævner, – demokratiets politiker vasker hænder.

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Trump ´s næste punkt på programmet ! –Må blive “total udrydelse af Islamisk Stat ! –Vi glæder os over, at han holder, hvad han lover ” –Hvilket er den eneste gang politikere i verdens-historien har gjort ! –MEN Donald Trump er heller ikke politiker ! —Det er det bedste af det hele ! –ikke sandt ?

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  R. Harald Kristiansen ! –Misundelse er en lille grim orm ! –Det skulle vel ikke være fordi Pernille Vermund –både er ung –smuk–har en erhvervs-uddannelse som arkitekt –Med, at gøre folk ´s grimme bygninger –smukke ! –Den kunne du ikke undgå ! Vel ?

 4. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! Pernille Vermund er min ynglings-politiker ! –Hun kan alt det du aldrig opnår tilsyneladende !–“petitesser ” ! Skal man iøvrigt ikke hænge sig i ! –Hvad er iøvrigt forskellen imellem “spontan abort ” ! og spontan udvisning ! –De rién (ingen)

 5. Af lisbeth Sørensen

  -

  #AF JESPER LUND – 30. JANUAR 2017 21:39
  ASH skriver intet konkret om Thrumps politik. Kun en gang “forstå nu folket” gas på linie med Pia Kjærsgaard. Det gør hendes indlæg indholdsløst..” Jesper Lund

  Enig, ingen konstruktiv kritik her..Det er det geniale ved tRUMP og DF populisme. De skal lede mht. at garantere liberalistisk magt, og det geniale ved den er at deres stemmere ingen repræsentation får hos disse partier..Det er den fattige arbejderklasse der stemmer højreradikalt, og har ikke forstået hvorledes de røvrendes af disse selvsamme. De kan vindes over via renlivet hitlerisk propagandastil, løgn og bedrag..De ser ikke sammenhængene, forstår dem ikke, og kommer aldrig til det..Ethvert samfund har ca. 3o% af en befolkning der er så dumme og har så lav IQ, at man kan overbevise dem om hvad som helst..Sandhed er fuldstændig ligegyldigt her. Og nu er vi virkelig gået ind i det postfaktuelle fakenews samfund med trump, ukip og DF…

 6. Af Niels Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, Niels Larsens trusler er nok ret tomme trusler. Det er det der med at tænke på konsekvenserne: Tvangsdeporter 300.000 mennesker fra lille Danmark! Sikke nogle ‘fine’ ambassadører de bliver for lille Danmark ude i verden! Den helt rigtige måde at skabe sig venner på. Men hvis horisonten er hækken omkring kolonihaven, så kan man nok overtale sig selv til at tro på, at der ikke er nogen verden udenfor.

  Det er bare ét eksempel på, hvor utopisk al denne højrenationale tågesnak egentlig er.

 7. Af Maria Due

  -

  Ved hjælp af spontan kraftig sænkning af overførselsindkomster til personer, der aldrig har ydet noget, ikke taler sproget, ikke mødte op til sprogundervisning, droppede ud alle vegne osv. , kort sagt folk der altid har nasset på andres arbejde, tror jeg, at man vil kunne opnå en frivillig, spontan udrejse, for de mennesker har jo kun været her for pengenes skyld. Børnechecks skal helt droppes, og evt. erstattes af et skattefradrag på arbejdsindkomst for danske statsborgere.

  Desuden bør man helt spontant og meget hurtigt give mulighed for at idømme virksomheder og personer kæmpebøder, hvis de anvender illegal arbejdskraft eller undlader at indberette ansattes løn. og – hvis de er udlændinge – gøre det muligt at udvise dem for landsskadelig virksomhed.

  Danmark er allerede overbefolket., og jeg føler mig sikker på, at disse eller lingende ændringer vil blive indført både her og i andre lande, for den nuværende situation er helt uholdbar.

 8. Af j nielsen

  -

  “Pernille Vermund er min ynglings-politiker !”

  Er der en voksen til stede.

  “petitesser ” ! Skal man iøvrigt ikke hænge sig i !”

  Ups …

 9. Af bent andersen

  -

  EU har spillet fallit. Regeringen har spillet fallit. Borgen har spillet fallit. Men det hører vi ikke så meget om. Derimod tudes vi hele tiden ørerne fulde om Trump som endnu ikke har spillet fallit. Det er muligt at han med tiden viser sig at være en fuser eller en katastrofe. Men det véd vi jo ikke endnu. Hvorfor har medierne så travlt med at tage forskud på “glæderne”?

 10. Af bent andersen

  -

  Tysk politi melder nu om at der er risiko for terror-angreb 1000 gange værre end de hidtil værste. I Sverige ser det ud til at nordeuropas farligste by, malmø, er en fortabt by. Politiet har givet op, og tusindvis af svenskere forlader byen. Her i Danmark fremturer regeringen med nedskæringer, forringelser og asociale “reformer”. Se den korte, urias, snaphanen, 180g og you tube om merkels migrant krise.

 11. Af bent andersen

  -

  Tiltrækker Borgen hjerneløse politikere ligesom en hestepære tiltrækker hjerneløse fluer? Efter digitaliseringstvang og utallige IT-skandaler hvor MILLIARDER OG ATTER MILLIARDER af kroner er gået til spilde, fabler politikere nu om førerløse biler. De skal styres af store IT-anlæg. Det skal nok blive godt, billigt og vældig sikkert. BZZZZZZ. 🙁

 12. Af Allan Hansen

  -

  @ SVEND & LAU:

  Historisk korrekthed eller politisk korrekthed?

  Jeg får lange hår i røven af historisk u-korrekthed!
  Du skriver et sted, de barbariske muhammedaner
  slagtede 200 millioner hinduer i Indien – hvilket ikke
  er historisk korrekt!
  Det er rigtig, at barbarerne gennemførte, det største blodbad den
  verden nogensinde har set – folkedrab!!!! (bortset fra den arabiske slavehandel)
  Man anslår, at ca 80 millioner Hinduer, og ca 10 millioner Buddhister,
  blev henrettet – slet og ret!
  men man overser,at ca 2 millioner jøder og kristne, samt andre minoriteter
  også røg i blodbadets sorte gryde!
  Eller sagt på en anden måde – hvis ikke englænderne var kommet til
  Inden i 1500 tallet – ville der næppe være flere Hinduer tilbage!
  Barbarerne hader Hinduer fordi Hinduerne har flere ” guder,, end
  islam.
  ( du kan læse hele denne historie hos min ven M.A. Khan.
  Han er Indisk ex muslim og forfatter, uddannet i USA men bor stadig i
  Indien – jeg vil ikke røbe hvor).

  LAU: Du skriver,” at islam er en del af Europa – såvel historisk, som
  kulturelt (…)
  Det første er desværre korrekt – den islamiske krig imod Europa
  er 1.400 gammel – og den stopper aldrig!
  Kulturelt har barbarerne aldrig bidraget med noget som helst!!!
  De kom på kamelryg, med tomme hænder, slavehandel og hovedet fyldt med fluer!

  Der gik vist også lidt ged i ” regnemaskinen,,
  Den islamiske besættelse af Spanien var ikke ” kun,, 500 år, men
  781 år – det gør en forskel, det tror jeg du kan du forstå?

  Man bør altid være forsigtig, med historieforfalskning, politisk korrekthed
  og fake News!!!

 13. Af b an

  -

  Hvorfor starter allan med at være plat og vulgær? Og der kan da sagtens være mørketal hvad angår mord og henrettelser for flere hundrede år siden. Så tallet 200 millioner mord er muligvis det rigtige tal. 80 millioner mord er allerede højt, men kommunisterne og nazisterne har vist myrdet/dræbt/henrettet mindst lige så mange. Og hvad er det nutidens merkel og de radikale/skabsradikale kliker lægger op til?!!

 14. Af Gert Hansen

  -

  En anden ‘ubekvem (for nogle) sandhed om Trump’ er, at en nylig vælgerundersøgelse i USA viser, at der er flertal for Trump’s forbud mod indvandring fra visse islamiske lande.

  Vi har således en for vest europæere helt usædvanlig situation, hvor regeringen følger et flertal af folkets vilje. I alt fald på det såkaldte ‘indvandringsområde’. Ikke underligt at store dele af den europæiske elite, herunder store dele af ‘main-stream’ medierne, går massivt imod Trump. Den mand er nemlig farlig, eller rettere hans idéer, også for den europæiske elite.

  Trump er helt klart populist. D.v.s. at han tager flertallet af ‘folket’ alvorlig.

 15. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Ja Teddy Bjørn Olsen misundelse er en grim ting.
  Nu er jeg nået meget længere i min karrier end Pernille Vermund nogen sinde kommer og har ingen grund til at være misundelig på hende. Jeg har en lang videregående uddannelse med overbygning. Har vundet et hav af konkurrencer både som ansat og som partner i et stort selskab. Jeg har desuden undervist på en højere læreanstalt i mange år samtidigt med mit arbejde i det private. Jeg har sågar arbejdet i Frankrig og med projekter i Frankrig. Der er en ting vi kan være enige om, jeg holder også af Frankrig. Jeg kan ikke få øje på, at Pernille Vermund skulle være smuk, men vi mennesker har så forskellig smag og det er kun godt. Pernille minder mig om Pia Kjærsgaard, hvad politik, tænder og øjne angår og Teddy hun er ikke så ung længere. Jeg kan ikke lide hendes politik, hun ejet ikke retoriske evner, hvilket er godt og jeg finder hende ikke tiltalende. Jeg kan godt lide intelligente mennesker, ligegyldigt om de er højre eller venstreorienterede. Hvis vi skal tale om dygtige kvindelige arkitekter, så har vi Lene Tranberg, som er 60 år og Dorte Mandrup, som er i 50 erne. Der er også et hav af dygtige kvindelige arkitekter. Jeg finder det dog trods alt beundringsværdigt, at hun prøver at leve af sit fag. Jeg kender hendes ting, har se hendes hjemmeside. Jeg er desværre bange for, at hun bliver levebrødspolitiker, for Nye Borgerliges politik har ikke en gang på jorden. Der mangler treciffret millardbeløb i deres økonomiske planer. Vi har hverken brug for Pernille, eller Asger Aamund, han er blevet for gammel og fremmedfjendsk. Vi har brug for mennesker, der kan samle lander, ikke splitte det ad, som DF, LA og Nye Borgerliges politik vil resultere i. Du behøver ikke at svare. Jeg kommer ikke til at svare dig, jeg har haft influenza, derfor er jeg herinde kortvarigt. De bedste hilsener fra “kvinde”, der har boet i Frankrig.

  PS. Murmeldyrene er søde.

 16. Af Niels Lemche

  -

  GERT HANSEN, han er farlig for enhver, for gad vide, hvad han finder på son det næste. Det er ren spil for galleriet, når man ser på hvilke lande, der ikke er taget med: Saudi-Arabien og Golfstaterne, Egypten og Pakistan. Det er måske populært blandt hans vælgere; men kan være helt ulovligt. Det finder de ud af i Congressen. At han ikke vil have folk fra Syrien, det lader sig forstå; men hvem kommer derfra helt frem til USA, hvis de ikke har fået et visum lokalt?

  Han er så bundnaiv, at han tror på, at et land med kun 300 millioner mennesker kan isolere sig fra resten af verden, og det eneste, han får ud af det, er en marginalisering af sit eget land. Jovist, man vil i resten af verden være lidt nervøs ved de fladtoppe, der sejler rundt i havene; men ellers bliver han ligegyldig.

  Tænk at han skal få lov til at forvandle USA til et fallitbo! Men det får han måske heller ikke. Han er ved at lægge sig ud med nogle sværvægtere, som får ham og hans lille skyskraberrige til at ligne noget i legoland.

 17. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Vi har brug for mennesker, der kan samle LANDET, skulle der stå. Beklager.

 18. Af bjørn olesen hansen

  -

  Vi danskere har mange grunde til at være bekymrede for fremtiden. For Danmark er nu inde i samme udvikling som Sverige og Tyskland, pga. af uduelige og inkompetente politikere som kun går op i at rage til sig af penge og fordele. Det folk og det land hvis fremtid og skæbne de har ansvaret for at varetage, forråder de konsekvent. Lars løkke lovede inden valget et hurtigt indvandringsstop, men hvad er det blevet til? Og på snesevis af andre områder har V, K og DF også svigtet. Og LA og oppositionen er heller ikke på Danmarks side. Alle foretrækker at lefle for Merkel, som Trump har kaldt “insain”, dvs. forrykt. I stigende omfang lægger flertallet af partier, med, V, LA, “Alternativet” og R i spidsen op til at det Danmark vi kender, udskiftes og udslettes og afløses af et islamiseret multi-kulti kalifat. Ligesom de fleste politikere sløvt ser til, mens de danske familietraditioner direkte angribes og nedbrydes af de radikales fascistiske familiepolitik. Med utallige familietragedier til følge.

 19. Af bjørn sørensen

  -

  Er det så svært at fatte gammel erfaring, for når folkevidet fortæller at lediggang er roden til alt ondt, så afspejler det realiteterne.

  Så folkeløn er lige så tåbeligt som at skyde sig selv i foden.

  Fuld beskæftigelse er vejen frem, for lediggang er samfundsnedbrydende og ender i social katastrofe.

 20. Af Niels Lemche

  -

  BJØRN OLESEN HANSEN, ja, du kommer da med det alternative ‘evangelium’. Er der noget af det, du skriver, der kan stå for en nærmere analyse? Næppe. Hvem rager til sig? Politikerne? De er de fattige bonderøve. Deres lønninger er noget, man ler af i erhvervslivet. Ingen erhvervsleder vil skifte sin dyre villa ud med et rækkehus i Ishøj, eller sin Mercedes ud med en Skoda, fordi vedkommende direktør ville være politiker. Indvandrerstop: Jo, der kommer vist kun et begrænset antal til landet i dag, og hvor mange af disse er kvoteflygtninge og hvor mange spontan flygtninge? Og kalifatet? Hvor er deres store prangende moske? Hvor minareten, hvorfra muezzinen udråbert sit budskab fem gange i døgnet?

  Hvad du og dine står for er maksimalt alternative facts i den trumpske stil. Og i dit parallelunivers betyder facts naturligvis ingenting, før du og dine har fordrejet dem til ukendelighed.

 21. Af bjørn olesen hansen

  -

  Udvidet udgave

  TRUMP HAR ADVARET MOD UDVIKLINGEN OG REGIMET I TYSKLAND

  Vi danskere har mange grunde til at være bekymrede for fremtiden. For Danmark er nu inde i samme udvikling som Sverige og Tyskland, pga. af uduelige og inkompetente politikere som kun går op i at rage til sig af penge og fordele. Det folk og det land hvis fremtid og skæbne de har ansvaret for at varetage, forråder de konsekvent. Lars løkke lovede inden valget et hurtigt indvandringsstop, men hvad er det blevet til? Og på snesevis af andre områder har V, K og DF også svigtet. Og LA og oppositionen er heller ikke på Danmarks side. Alle foretrækker at lefle for Merkel, som Trump har kaldt “insain”, dvs. forrykt. I stigende omfang lægger flertallet af partier, med, V, LA, “Alternativet” og R i spidsen, op til at det Danmark vi kender, udskiftes og udslettes og afløses af et islamiseret multi-kulti kalifat. Ligesom de fleste politikere sløvt ser til, mens kriminaliteten tordner i vejret, mens sundheds- og hospitalsvæsnet og velfærden rasler nedad, mens de danske familieværdier direkte angribes og nedbrydes af de radikales fascistiske familiepolitik. (vi har nu verdensrekord i skilsmisser og opløste hjem) Med utallige familietragedier til følge. Hvorfor siger S og SF ikke klart fra overfor regeringens underlødige og menneskefjendske politik der skaber titusindvis af tabere, mænd og kvinder, børn og unge.

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” den lille grønne misundelses-orm ” ! –Ja, den er noget så “nuser” !—-Har store øjne –og en blød pels ! –Og så tilgiver den altid folk ´s løgnehistoriér ! –For, hvad skulle “den ældre generation ” ! –Som aldrig fik den gratis udd.–eller 15 års S.U ! –Dog ellers tro på ! ? –AT: Der for nuværende faktisk er over 1 million mennesker i DK. ! –Der må lide den tort AT: Livet er sevet forbi dem –Og kun har udsigten til AT: Henslæbe alderdommen på et rædselsfuldt dansk plejehjem ! –Ja ! Så forstår vi “en smule bitterhed ” (eller meget)—-Ingen i dagens Danmark burde bydes denne hæslige form –for “forglemmelse ” ! –Fordi de heldige “super-curlinger ! –Med alt betalt af netop denne nu “kassérede generation ” –Der faktisk gjorde det muligt for “Forældre-lejligheds-købs-generationen ” –AT: optræde fuldstændig hæmnings-løse af druk ! –I de NU –ødelagte lejligheder ! –OG har efterladt de øvrige “voksne-beboérere ” –I risikozonen fot sygdommen “Alzheimers” –Fordi de har været tvunget til, at undvære søvn (man får Alzheimers –af mangel på søvn ) –De skal betale “De overforkælede curlinger ” !–Og, det hjælper ikke, at sige “undskyld” NU –Fordi skaden er sket !–Nemlig “den ubekvemme sandhed ” !

 23. Af Niels Lemche

  -

  BJØRN SØRENSEN, du og dine må have det herligt, hvor ASHs filter sørger for, at kun jeres udgydelser kommer igennem!

 24. Af bjørn olesen hansen

  -

  Endnu en grund til bekymring er den radikale femte-kolonne der placerer utallige indlæg, læserbreve, artikler og vildledende påstande i medierne. Også i disse debatter her optræder de hyppigt, hvor de forsvarer EU, indvandringsindustrien, islamiseringen samt enhedslisten, LA og R mv. Alle er de anti-danske, selvom de hykler omsorg for Danmarks vé og vel.

 25. Af Svend Jensen

  -

  @ALLAN HANSEN – 30. JANUAR 2017 23:24
  “@ SVEND & LAU:
  Historisk korrekthed eller politisk korrekthed?

  Du skriver et sted, de barbariske muhammedaner
  slagtede 200 millioner hinduer i Indien – hvilket ikke
  er historisk korrekt!”

  Man kan naturligvis ikke fastslå med nogen præcision, hvor mange mennesker de barbariske muhamedanere slog ihjel fra ca. 1550 til ca. 1750. Der var jo ikke så mange folketællinger og kriminalstatistikker dengang. Men massemordets omfang var stadigvæk af gigantisk omfang og aldrig siden overgået – islamofiler trækker fra og islamofober lægger til.
  Det vigtigste er at holde det historiske levende, som en erindring om islams evige krig mod anderledes tænkende. Ikke engang kommunismen og fascismen kan holde trit med de islamiske massemyrderier igennem historiens forløb.
  De som ikke lærer af historien, er dømt til at gentage dens fejltagelser.
  Derfor bør nedslagtningen af hinduerne aldrig glemmes.

 26. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “En rød evigheds-studérende skriver i min avis AT : Ingen fornuft i–kun, at give 1000 dansk statsborgerskab ” ! –Vi siger til den pensionerede danske generation ! –LØB –så hurtigt remmer og tøjler kan holde ! –VÆK fra det kommende Danmark ! –Hvor den dødsyge –curlinge.ungdom –Hellere ser islamiske masse-avlende –arabére/Arfrikanere ! –Oversvømme Hele lille Danmark ! –De har selvfølgelig ikke tænkt på AT: De får ris til deres egne “røve” !–Dem om det ! -Vi er smuttet –udi den store verden –og lader for fremtiden “Curlingerne og deres afkom ” –hyppe deres egne kartofler selv ! –Det er nemlig “den ældre 60 ´er-generation ! –Der sidder med alle pengene ! –OG dem tager de med ! –Til fremtidige Well-nes–ophold –kryds-togter med al den comford –der overhovedet findes –køber lejligheder på kæmpe-jorden-rundt-sejlende skibe ! –Så Ohøj ! I fordømte curlinger !

 27. Af Niels Lemche

  -

  The Hindus hate the Muslims, and the Muslims hate the Hindus, the Protestants hate the Catholics, and the Catholics hate the Protestants, and everybody hat the Jews!

 28. Af bjørn olesen hansen

  -

  Se hvordan “lisbeth”, lem che, rosa harald, j. hansen, ju ul og lignende fører sig frem. De er kun med for at modsige, forvirre og misinformere.

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! C ´est la vie ! –Det er jo også meget – meget bedre, at være “en jagt-falk i Qatar (Mellemøsten) ! –End det er, at være “en hårdt-arbejdende immigrant ” ! — Så siger vi dyre-elskere !–Send araberne regningerne for deres egne hurtig-løbende unge-mænd –der vælter ind i Europa !–1000 – retur-billetter tilbage til Mellem-østen –koster mindre end billetterne til 80- jagt-falke !–jubii !

 30. Af Happybrexit Heimlich

  -

  Der er ingen fornuft i kun at give 1000 udlændinge dansk pas /år. Det er da det mest fornuftige forslag på Folketingshimlen de seneste 20 år. Halleluja! Løkke med co. sover videre -sweet dreams, I vil vågne op med en machete mod halsen- og det er ikke mig der holder i skaftet! eller nogen anden oprindelig dansker for den del!

 31. Af bjørn olesen hansen

  -

  Det er i visse fascistiske, is la misti ske og na zi agtige sekter populært at bruge jøderrne som syndebukke, men fornuftige mennesker hader da ikke jøderne. Så det er vrøvl at alle hader jøderne, som le m che påstår. Og nu om dage hader katolikker og protestanter da ikke hinanden. Er lemche så langt ude i sine radiGALE vildfarelser, at han er blevet antisemit…. oveni at han er antidansk?

 32. Af Niels Lemche

  -

  Jeg ved ikke, hvor disse tal for muslimske drab i Indien kommer fra. Jeg har checket oplysningerne i Wikipedia, article ‘List of Massacres in India’. Ved at lægge tallene sammen når jeg til et sted mellem tretten og fjorten millioner, hvoraf Timus, som slagtede mennesker allevegne, hvor han kom hen, stod for 5.000.000, men en mogul, Aurangzeb, tog sig af andre 4.600.000. Dvs., at op mod ti millioner blev myrdet i to tidsbegrænsede perioder.

  Det er mange; men ikke i nærheden af de tal, der slynges rundt med her.

 33. Af Bjørn Sørensen

  -

  @Niels Lemche
  Emeritussen trænger til et realitetscheck og burde afholde sig fra personlige angreb og nedsættende kommentarer.
  Med en livslang beskæftigelse med kristendommen og så samtidigt bekender sig som radikal, er dømt til at give konflikter, kompasnålen svinger vildt.

 34. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Det er det der med at tænke på konsekvenserne: Tvangsdeporter 300.000 mennesker fra lille Danmark! Sikke nogle ‘fine’ ambassadører de bliver for lille Danmark ude i verden! ”

  Naturligvis langt mindre omkostningsfuld at udsende de 6ooo jøder vi har, og hvad 5o.ooo Frimurer?

  “Det er rigtig, at barbarerne gennemførte, det største blodbad den
  verden nogensinde har set – folkedrab!!!! (bortset fra den arabiske slavehandel)
  Man anslår, at ca 80 millioner Hinduer, og ca 10 millioner Buddhister,
  blev henrettet – slet og ret!” Allan

  Sikke noget ævl..Den blå hitler stod bag ca. 80 millioner døde alene ca. antal reelt ukendt..Læg dertil den konservative Churchill og hans mange hungersnøde i anden verdenskrig i Bengal mv. hvor kolonial administrationen stjæl Indiens mad til brug for Engelske og allieredes madpakker..Blot en af disse led til 4 millioner døde, en anden lo millioner..Over tid har den Engelske kolonial administration nok ført til ca. loo millioner døde i Indien over tid via sult forårsaget af hungersnød og Engelske konservatives bestjåldning af indien mad og rigdomme.Churchill er over tid, den værste vestlige forbryder..Hitler er ingenting i sammenligning med det borgerlige uhyre..

  “AF NIELS LEMCHE – 31. JANUAR 2017 11:09
  BJØRN SØRENSEN, du og dine må have det herligt, hvor ASHs filter sørger for, at kun jeres udgydelser kommer igennem!”

  Hos UEJ, Støvring kommer kun Lemche og Borreschmidt igennem med deres ævl..Sidstnævnte har endda opmuntret til drab på navngivne røde ledende politikere i Danmark i flere indlæg. Naturligvis den type af indlæg som Lemche støtter..

  “AF HAPPYBREXIT HEIMLICH – 31. JANUAR 2017 11:39
  Der er ingen fornuft i kun at give 1000 udlændinge dansk pas /år. Det er da det mest fornuftige forslag på Folketingshimlen de seneste 20 år”

  Ja, tusind er nok lidt for lidt! Men 5ooo årligt er normalen nu..15oo burde være passende, men kun til ateister.

 35. Af Flemming Lau

  -

  Allan Hansen.
  Jeg skriver at fra 711-1215 hvor donatisterne i Spanien startede inkvisitionen, havde Spanien forløbig været besat af de muslimske Mauerere i 500 år. Den sidste muslim forlader Spanien 1492=781 år. Og så sendes Columbus afsted mod vest!

 36. Af bjørn olesen hansen

  -

  Hap py brex it he im lich. Hvad mener du med “kun”? Gik det lidt for stærkt med at sende ind? Husk at læse korrektur inden der trykkes på send knappen. Le m che burde vide at wikipedia er et sted med mange fejlagtige oplysninger. Er le m che ansat som radikal agent i godhedsindustrien? Han prøver jo at bagatellisere enhver trussel mod vi danskere. Og har påstået at Sverige er inde i en fin og god udvikling.

 37. Af Niels Lemche

  -

  BJØRN SØRENSEN, jo mere du og dine (alliasser?) hyler op imod mig, jo mere overbevist er jeg om, at jeg gør det rette. Det er jo vanskeligt at finde et eneste belæg for det I skriver; men ‘tomme tønder buldrer mest!’

  Så bliv bare ved.

  I øvrigt om Timur: Det hedder sig, at hans krige forårsagede 17 millioner menneskers død. Omkring fem procent af, hvad der boede i verden dengang.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Niels Lemche

  Vi skaber alligevel ikke venner i den muslimske verden, så det behøver vi såmænd ikke tage hensyn til.

  Men vi ville skabe en fornyet velstand her i landet, hvis vi smed udlændingebyrden på porten – og det er nok så væsentligt.

  Ud kommer de under alle omstændigheder på et tidspunkt; det er jeg ikke det mindste i tvivl om. Vi har gjort det mindst 3 gange før i Historien. Vi kan nok klare det endnu en gang.

  Hvis politikerne tror, at europæerne affinder sig med at være skaffedyr for millioner af uduelige, fjendtligtsindede og ødelæggende fremmede i al fremtid, så tager de helt sikkert fejl.

 39. Af Niels Larsen

  -

  Lemche

  Såfremt tallene står til troende, så holder dine oplysninger ikke.

  “Muhammad Ghori (ca. 1200) beordrer 20.000 hinduiske fangers hoveder hugget af.

  Indien (1347-1480): Bahmani-sultanerne indfører en regel om, at der hvert år skal dræbes 100.000 hinduer.

  Indien (14. århundrede): Timur den Lamme, også kaldet Tamerlan, dræber tusinder af hinduer på meget bestialske måder. Han brugte dem som levende mursten, maste dem i presser og under tortur livede han dem op igen, når de var næsten døde, for at kunne gentage torturen. I 1398 dræbte Timur 100.000 hinduer på en enkelt dag – på en enkelt time halshuggede hans mænd 10.000 – alt sammen før indtagelsen af Delhi. Efter sejren i Delhi dræbte Timur samtlige 100.000 krigsfanger.”

  Alene i tidsrummet 1347-1480 er der tale om 13.300.000.

  “I alt må man anslå, at muslimer ned gennem islams historie har dræbt 270 millioner ikke-muslimer. Hertil kommer de mange muslimer, der er blevet dræbt i interne kampe mellem især sunni- og shia-muslimer.”

  http://www.trykkefrihed.dk/jihads-tarer.htm

  Det gør islam til den mest dræbende faktor i hele menneskets Historie – endog mere dræbende end kommunismen og langt mere end nazismen.

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Skaffedyr ! –ER lige præcis, hvad danskerne har været i de sidste 30 år ! –Spørgsmålet ER, Hvad stiller man op med 179 inkompetente kolbøtter —? –Måske AT: Få sendt 180 nye folketings-medlemmer –der kommer fra erhvervs-livet ! –SÅ kan vi få de inkompetente –cand.stud sociale –frosset ud –helt ud ! –Ingen af de nuværende har nogensinde haft et rigtigt arbejde ! –Til gengæld har de kostet skatte-borgerne milliarder af kroner ! –Det skal være slut nu ! –Erhvervs-folk –skal være så velkomne til, at blive “levebrøds-politikere ” –De har jo selv tjent deres penge i modsætning til de nuværende levebrøds-politikere ! –Danskerne skal i første række –altid ! –Vi siger også TAK Hr Donald Trump !

 41. Af Allan Hansen

  -

  Den berømte Skotske filosof David Hume (1711-76) har denne skarpe kommentar:

  ”Koranen er en vild og absurd forestilling. Koncentrerer vi os om Muhammeds fortællinger, vil vi hurtig opdage, at han priser eksempler på forræderi, umenneskelighed, grusomhed, hævn og snæversyn, som er aldeles uforenelig med et civiliseret samfund”.

  ”Koranen lærer os at dræbe afgudsdyrkerne og de vantro, der afviser islam” Gholam-Reza Fada, 1980.

  Ernest Renan (fransk tænker): ”Jeg har i høj grad studeret Koranen…Jeg afsluttede dette studie med overbevisningen om, at i stort omfang har der ikke eksisteret religioner i verden så dødelige for mennesket som Muhammed´s religion”

  ” Den pædofile røverhøvding og stammekriger Muhammed stod selv i spidsen for 77 bloddige terror angreb, mod jøder, kristen og andet godtfolk. Kilde: The truth about Muhammad – founder of the world´s most intolerant religion. Robert Spencer 2006.

  Will Durant (amerikansk historiker): ”Muslimerne er Islam´s første ofre. Mange gange har jeg på mine rejser observeret, at fanatisme kommer fra et lille antal farlige mænd, der med terror fastholder andre i praktikken af denne religion. At befri muslimen fra hans religion er den største tjeneste, man kan gøre ham”

  ( Muir bemærker” at så længe Koranen forblev rettesnor for troen, ville den vedblive med at give næring til dårligdomme, polygami skilsmisse og slaveri, underminere den offentlige moral, forgifter hjemmelivet og skabe kaos i samfundet, mens sløret fjerner kvindekønnet retmæssig plads og indflydelse i verden. Frihed til at tænke og bruge sin egen rationelle dømmekraft knuses og tilintetgøres. Tolerance er ukendt, og muligheden for frie og liberale institutioner er udelukket”.

  Muirs endelige konklusion er da også: at Muhammeds sværd og Koranen er de stædigste fjender af civilisation, friheden og sandheden, denne verden endnu har set,,.

  – Caetani, der skrev i begyndelsen af det 20.århundrede syntes at nå til samme konklusion, han skriver blandt andet” Hvis Muhammed skejede ud i sine unge år, burde det ikke fremkalde overraskelse. Han var lige så meget menneske, som sine samtidige; han var medlem af et stadig halv vildt stammesamfund blottet for enhver kultur og alene styret af instinkter….. Et samfund af rå, voldelige og blodtørstige mænd, der har let til vrede, er urokkelige i deres had og hævntørst, ligegyldige over blodsudgydelse og grådig efter plyndring. Forfaldet i Muhammeds karakter var et menneskeligt fænomen, som historien kan give ikke ét men i tusindvis af eksempler på. – Muhammed taber i skønhed men vinder i magt. Som det naturlige resultat kan vi fra Muhammeds ankomst til Medina spore en markant og hastig forfald i det system, han indskærpede. Intolerance erstattede hurtig frihed; vold trådte i stedet for overtagelse. Muhammed opmuntrer de vilde instinkter med al den umoralske brutalitet, der anstår sig for en tyrannisk og grusom semitisk ”gud. De åndelige våben, der først blev anvendt med højere mål for øje, blev snart benyttet til at fremme det timelige herredømme, og det timelige herredømme blev anvendt til at tilføre de åndelige våben vægt og temperament. Den almægtiges navn gav frygtelig styrke til satans sværd; og satans sværd gav rigeligt afkast ved at ødelægge allahs fjender og ofre dem ved den nye religions alter.” Dræb de vantro, hvor I end finder dem” blev nu islams motto.

  Muirs Life of Mahomet udkom i fire bind mellem 1856 og 1861 og var baseret på de originale muslimske kilder. Den fremragende danske forsker Frants Buhl (semitisk filologi) (1850-1932) skal have det sidste ord i denne sammenhæng. Buhl mente, at Muhammed i sin medinensiske fase røbede den frastødende side af sin karakter: grusomhed, snuhed, uhæderlig, upålidelighed; at han viste sig som en person, hvis styrende princip var, at målet helliger midlerne. Som en despot, der forlangte absolut underkastelse.) H. G. Welles ( Verdens historie 1939) har beskrevet Muhammed således ”Han syntes at have været en meget forfængelig, begærlig, snu og i stand til, at føre sig selv bag lyset, samtidig med, at han var en i dybeste forstand religiøs mand. Han lod nedskrive en bog, Koranen, med forskrifter og udlæggelser og erklærede, at allah havde meddelt ham den. Betragtet som litteratur eller filosofi kan Koranen ikke siges at bære præg af sin påståede guddommelige oprindelse”.

  Konrad Elst (belgisk historiker): ”Den muslimske erobring af Indien er sandsynligvis den blodigste i historien. Det er en forstemmende historie, for dens evidente moral er, at civilisation er et dyrbart gode, hvis delikate ordenskompleks og frihed, kultur og fred, når som helst kan omstyrtes af invaderende barbara udefra, eller mangfoldiggørelse indefra”

  Pave Benedict: ”Den muslimske erobring i 1600-tallet var for hinduerne en ren kamp om liv eller død. Hele byer blev brændt ned, og befolkninger maskerede, med hundredtusindvis af dræbte ved hver kampagne, og et tilsvarende antal deporterede som slaver. Hver ny invaderende lavede bogstaveligt talt sit eget bjerg af hindukranier. Som bidrag til undersøgelsen af kvantiteten af islamiske kriminelle handlinger mod menneskeheden, kan vi nævne, at Indien´s befolkning svandt ind med 80 millioner mellem år 1000 og år 1525”

  Dr. R. Brahamchari (fysiker): ”Den mest lystne mand der har brugt religion for sin egen personlige vindings skyld, er profeten Muhammed. Islam er en kult, med sin fuldstændigt irrationelle tro på Allah, skabt af Muhammed der var en løgner, tyv, morder og voldtægtsmand, til sit sidste åndedrag”

  Dr. Khushwant Singh (professor): ”Islamiske samfund kvæles af lænker omkring ånden og hjernen. Islamisk teologi er drevet af masochisme, dominans, intolerance, underkastelse og vold mod alle der er uenige i lov principperne i Islam”

  Dr. B. R. Ambedkar (fader til den indiske konstitution): ”Allah er en brutal tyran, en barbarisk morder og voldelig despot. Islamisk Umma er den største bande kriminelle på jorden, og Allah er deres leder og vejleder af denne kriminelle bande, og prøver at etablere sig selv som verdens gud, med hjælp fra mujahidinere gennem terror og blodsudgydelse”

  Ludvig Holberg (1668-1754) anså Muhammed for at være en bedrager, muslimerne som moralsk underlegen og beskrev islam som sværdets religion. Den danske teolog C. H. Scharling (1836-1920). Han var fra 1870-1916 professor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet.

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! — Gad vide, ! –Hvorfor Anders Fogh ´s søn er “Amerikansk statsborger ? ” –Skammer han sig så meget over Danmark ? –Så er det vist på tide AT: Der bliver ryddet op i “Ritt´s røde skoles ! efterkommere ! –Skolefrøknerne har set deres bedste dage ! –De har ingen gang på jorden ! –De kommende skolebørn –Vil være borgerlige –det tjener dem bedst ! –Spørgsmålet ER : Hvad skal man stille op med den kæmpestore generation af “Pjalte-proletarer ” ! –Som Ritt- Bjerregård har efterladt sig ??

 43. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Men vi ville skabe en fornyet velstand her i landet, hvis vi smed udlændingebyrden på porten – og det er nok så væsentligt. NL

  Glem ikke Jødere og Tyske immigranter der er frimurer mv. og har været her nogle generationer også Niels? Så kan vi muligvis snakke sammen..
  Ønsker du dog ikke at kunne diskutere med Lemche mere?

  Den ubekvemme sandhed om Trump, er at han er ledet af Putin og Israel..Og den blandet landhandel er absolut en trussel mod hele anstændigheden i verden, som to af de absolut værste lande i verden..USA selv er nr. 3..

 44. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Men vi ville skabe en fornyet velstand her i landet, hvis vi smed udlændingebyrden på porten – og det er nok så væsentligt. NL

  Glem ikke J ødere og Tyske immigranter der er fr imurer mv. og har været her nogle generationer også Niels? Så kan vi muligvis snakke sammen..
  Ønsker du dog ikke at kunne diskutere med Lemche mere?

  Den ubekvemme sandhed om Trump, er at han er ledet af Putin og Israel..Og den blandet landhandel er absolut en trussel mod hele anstændigheden i verden, som to af de absolut værste lande i verden..USA selv er nr. 3..

 45. Af Allan Hansen

  -

  Først slog man alle jøder ihjel, så kom turen til de kristne.
  Man tog deres land og ejendom – voldtog deres kvinder og børn
  og solgte dem som slaver – sådan havde man grundlaget
  for islam. Derefter fortsatte man med, at slagte Hinduer og Buddhister
  og så fremdeles!

  Som Samuel Huntington gør opmærksom på, er muslimer langt mere tilbøjelige til at lade sig inddrage voldelige, etniske konflikter end alle andre grupper.

  I sin berømte bog om civilisationernes sammenstød opregner han over 30 blodige konflikter, der inden for de seneste få årtier har været udkæmpet, eller stadig udkæmpes, overalt hvor muslimsk-domineret områder støder op til ikke-muslimskes – fra Bosnien og Kosovo og Cypern til Israel-Palæstina , Afghanistan-Sovjetunionen, Tjetjenien,Kashmir, Indonesien, Filippinerne og Xinjiang-provinsen i Kina, til Nigeria og Sudan, for blot at nævne nogle af de mest spektakulære. ,,Islams grænser er blodige; det samme er dens indvolde”, Bemærker Huntington og hentyder hermed til, at adskillige af de voldelige opgør teknisk set er borgerkrige, f.eks. mellem kristne maronitter og muslimer i Libanon og mellem muslimer fra Nigerias nordlige delstater og kristne mod syd.

  Plyndringstogter, massevoldtægt, slavehandel og “jizja,, der er en skatteafgift, som alle dhimmier dvs. ikke-muslimer skal betale til muslimerne – har altid været den vigtigste drivkraft i islam. I dag anslås den “skat,, at koste danskerne ca. 50 Miliarder om året.

  I følge politicalislam.com:

  “These figures are a rough estimate of the death of non-Muslims by the political act of jihad.
  Africa
  Thomas Sowell [Thomas Sowell, Race and Culture, BasicBooks, 1994, p. 188] estimates that 11 million slaves were shipped across the Atlantic and 14 million were sent to the Islamic nations of North Africa and the Middle East. For every slave captured many others died. Estimates of this collateral damage vary. The renowned missionary David Livingstone estimated that for every slave who reached a plantation, five others were killed in the initial raid or died of illness and privation on the forced march.[Woman’s Presbyterian Board of Missions, David Livingstone, p. 62, 1888] Those who were left behind were the very young, the weak, the sick and the old. These soon died since the main providers had been killed or enslaved. So, for 25 million slaves delivered to the market, we have an estimated death of about 120 million people. Islam ran the wholesale slave trade in Africa.
  120 million Africans
  Christians.

  The number of Christians martyred by Islam is 9 million [David B. Barrett, Todd M. Johnson, World Christian Trends AD 30-AD 2200, William Carey Library, 2001, p. 230, table 4-10] . A rough estimate by Raphael Moore in History of Asia Minor is that another 50 million died in wars by jihad. So counting the million African Christians killed in the 20th century we have:
  60 million Christians
  Hindus.

  Koenard Elst in Negationism in India gives an estimate of 80 million Hindus killed in the total jihad against India. [Koenard Elst, Negationism in India, Voice of India, New Delhi, 2002, pg. 34.] The country of India today is only half the size of ancient India, due to jihad. The mountains near India are called the Hindu Kush, meaning the “funeral pyre of the Hindus.”
  80 million Hindus
  Buddhists.

  Buddhists do not keep up with the history of war. Keep in mind that in jihad only Christians and Jews were allowed to survive as dhimmis (servants to Islam); everyone else had to convert or die. Jihad killed the Buddhists in Turkey, Afghanistan, along the Silk Route, and in India. The total is roughly 10 million. [David B. Barrett, Todd M. Johnson, World Christian Trends AD 30-AD 2200, William Carey Library, 2001, p. 230, table 4-1.]
  10 million Buddhists
  Jews.

  Oddly enough there were not enough Jews killed in jihad to significantly affect the totals of the Great Annihilation. The jihad in Arabia was 100 percent effective, but the numbers were in the thousands, not millions. After that, the Jews submitted and became the dhimmis (servants and second class citizens) of Islam and did not have geographic political power.
  This gives a rough estimate of 270 million killed by jihad.”
  Islam indtager således en ubestridt førsteplads blandt historiens totalitære ideologier, der som mål havde eller har, at de ”rigtige” mennesker skal udrydde de ”forkerte” mennesker.

  Kommunisme: Anslået 80 mio. døde
  Nazisme: Anslået 50 mio. døde
  Islam: Anslået 270 mio. døde.
  Oveni de 270 mio. døde skal så lægges de uanet mange millioner levende ofre for islam – nemlig alle de mennesker, der følte sig tvunget til at blive ”muslimer” for at undgå at blive dræbt – eller for at slippe for at betale jizya, der alligevel ville have forårsaget, at de var døde af sult.

  Ps .Rapporten tager ikke højde for de ca. 500.000 muslimer, som er blevet myrdet af andre muslimer inden for de sidste to årtier fx. i Algeriet, Irak, Libanon, Pakistan, Sudan og Afghanistan.

  Og den med jøderne holder heller ikke stik.

  I 1066 blev hele den jødiske menighed i Granada (ca. 5.000) ned slagtet af muslimerne:

 46. Af Niels Larsen

  -

  Lisbeth Sørensen

  De af dig nævnte er i modsætning til de snyltende sydfra som hovedregel i beskæftigelse.

  Dem sydfra er som hovedregel på overførselsindkomst livet igennem.

 47. Af Gert Hansen

  -

  Lemche:

  ‘The Hindus hate the Muslims, and the Muslims hate the Hindus, the Protestants hate the Catholics, and the Catholics hate the Protestants, and everybody hat the Jews!’

  Bortset fra de første to kommaer i den sætning, er der ikke længere generelt belæg for de følgende påstande, der således må betegnes som usande.

 48. Af Allan Hansen

  -

  Vi blev ikke helt færdig med
  Det muslimske broderskab – se link ovenfor!

  Nu skal man ikke glemme muslimernes samarbejde med nazisterne
  før og efter anden verdenskrig.

  Hassan al-Banna(1906-1949) blev født ind i en fattig urmager familie i det sydlige Egypten.
  Som barn blev han tiltrukket af ekstremistiske og fremmedfjendske aspekter af islam, de dele, der var fjendtlige overfor vestlig sekularisme og hele systemet af rettigheder – og specielt kvinders rettigheder.
  Allerede som teenager mødtes den unge al-Banna og hans venner (der kaldte hinanden `brødre)
  regelmæssigt for at diskutere situationen i Mellemøsten, det arabiske samfunds dårligdomme og islams sørgelige tilbagegang.

  Deres angst var for en stor del reaktioner på det Osmanniskes Imperiums sammenbrud, afslutningen af det islamiske kalifat, den britiske besættelse af Egypten og de vestlige værdiers indflydelse i det arabiske samfund.
  Det var som en reaktion ¨på denne ondskab, at al-Banna grundlagde Det Muslimske Broderskab i 1928. Al-Banna rekrutterede medlemmer fra et bredt udvalg af det egyptiske samfund ved at slå på så forskellige emner som kolonialisme, folkesundhed, uddannelsepolitik, retten til naturressourcer, social ulighed, arabisk nationalisme, den islamiske verdens svaghed og den gryende konflikt i Palæstina.

  Ideologisk begrundede han sin stilling i antikapitalistisk ideologier som marxisme og specielt fascisme.
  I løbet af 30`erne voksede gruppen og bredte sig over mange andre felter end den oprindelige religiøse vækkelse, og al-Banna begyndte at drømme en større islamisk drøm: kalifatets genoprettelse.

  Og det var denne drøm, som han mente kun kunne gennemføres med sværdets magt, han for alvor begyndte at overbevise stadig flere tilhænger.
  Al-Banna beskrev i sine flammende taler, hvordan helvedes pinsler ventede kætter og muslimernes behov for at vende tilbage til deres reneste religiøse rødder, genetablere kalifatet og starte den store og endelige hellige krig – Jihad – mod den ikke islamiske verden.

  Det første store skridt i retning af al-Bannas vision om den globale Jihad var den tværnationale terrorisme i Den Store Arabiske Opstand fra 1936-39, da en af de mest berømte ledere fra Broderskabet, Stormufti Hajja Amin al-Husseini af Jerusalem, gav startskuddet til en treårig krig mod jøderne i Palæstina og de britiske mandat bestyrere.
  I 1936 havde Broderskabet omkring 800 medlemmer, men blot to år senere, i 1938, havde det næsten 200.000 og 50 afdelinger alene i Egypten.
  Alene i det britiske mandatområde i Palæstina var der 38 afdelinger under stormuftiens ledelse.
  For at nå sit større mål om global Jihad etablerede Broderskabet et net af hemmelige celler, stjal våben, trænede soldater, oprettede snigmord grupper og oprettede `sovende` celler af undergravende støtter i hæren og politiet, hvor de kunne afvente ordren til at træde i aktion med terror, snigmord og selvmordsmissioner.

  På dette tidspunkt fandt Broderskabet, at de havde en naturlig kampfælle i Tyskland.
  Det Tredje Rige gav bevægelsen magtfulde forbindelser, og der var mere at være fælles om end blot det praktiske. Længe før krigen havde al-Banna udviklet en islamisk, religiøs ideologi, der foregreb Hitlers nazisme.
  Begge bevægelser havde som mål at erobrer og dominere hele verden. Begge ideologier var supremacistiske.

  I nazismen stod den ariske race som verdensleder, i al-Bannas islam var denne rolle tildelt islam.
  ( ” Islam úber alles,, var jo Allahs slogan.

  “Moskeerne er vores kaserner
  Minaretter vores bajonetter
  Kuplerne vores hjelme
  De troende vores soldater
  – Yahya Kemal (Beyatli).

  Begge ideologier fordrede individets underkastelse under en `folkelig`centralmagt. Begge var stærkt anti nationalistiske i den forstand, at de gik ind for ophævelse af nationalstaten til fordel for et højere, overnationalt fællesskab. I islam kaldes dette fællesskab ´Umma`(de samlede troende), i nazismen `Herrenvolk`( overmenne-sket).
  Begge tilbad den forenende fælles figur, kaliffen eller føreren.
  Begge ideologier nærede et intenst had til jøder og gjorde deres yderste for at udrydde dem.

  Mens Broderskabets politiske og militære samarbejde med Nazityskland udviklede sig, førte disse parallelle holdninger til praktisk samarbejde og i sidste ende en veludviklet alliance med den pomp og pragt, der hører til officielle statsbesøg, de facto ambassadører, samt åbne såvel som hemmelige fælles projekter. Al-Bannas tilhænger indførte hurtigt nazificerede udgaver af det traditionelle islamiske jødehad, oversatte og udgav Mein Kamp på arabisk `Min Jihad.

  De oversatte nazistisk, antisemitisk litteratur, deriblandt antijødisk karikaturer fra Der Sturmer, tilpasset til at vise jøderne som Allahs dæmoniske fjender.

  Da anden verdenskrig brød ud, arbejdede al-Banna på at bygge en formel alliance med Hitler og Mussolini. Han sendte breve og repræsentanter og bad dem inderligt hjælpe ham i sin kamp mod briterne og kong Farouks vestlige orienterede regime.
  Broderskabet efterretningstjeneste samlede på oplysninger om regimets støtter i Cairo, fulgte den britiske hærs bevægelse og tilbød denne viden til tyskerne til gengæld for en nærer forbindelse.

  Den mest kendte og mest aktive nazisympatisør i Broderskabet var ikke al-Banna selv, men derimod Hajj Amin al-Husseini, stormufti af Jerusalem og tidligere præsident for Palæstinas Øverste Islamiske Råd. Som en kommentator bemærkede, er forståelsen af stormuftiens indflydelse i Mellemøsten en forudsætning for at forstå den nuværende folkemordiske holdning hos de organisationer, der bekriger Israel i dag.

  Stor muftiens indsats som brobygger mellem det nazistiske folkemord og efterkrigstidens Mellemøsten gav en varig fascistisk arv til den palæstinensiske, nationalistiske bevægelse.

  Amin al-Husseini havde en strygende karriere.
  Han var født ind i den indflydelsesrige Husseini-familie i 1895, og allerede i en alder af godt 20 var han en kendt anti-jødisk agitator og ballademager. Pludselig, i mangel af alternativer, blev han valgt til stromufti af Jerusalem i 1927.
  Da Jerusalems forgående mufti, Kamel al-Husseini, døde i marts 1921, var det meningen, at hans efterfølger skulle vælges efter den traditionelle, osmanniskes metode. Men personer i den britiske mandatregering var ivrige efter at stække den zionistiske bevægelse i området og indsatte i stedet den stærkt jødefjenske al-Husseini på posten på trods af, at han var idømt 10 års fængsel for sin rolle i de antijødiske optøjer i 1919 og 1920, hvor mange jøder i Jerusalem og Jaffa blev udsat for, voldtægt eller drab. Al-Husseini deltog aktivt i organiseringen af optøjerne i 1929, der ødelage det 3000 år gamle jødiske samfund i Hebron, og han så hurtigt Hitler og Nazityskland som en naturlig allieret i sit arbejde.

  Først i 30`erne mente mange muslimer, at en alliance med Hitler ville være nyttig i deres kamp mod briterne, og al-Husseini gik foran i disse forsøg. Så tidligt som i foråret 1933 forsikrede han den tyske konsul i Jerusalem om, at muslimerne i og udenfor Palæstina byder det nye regime i Tyskland velkommen og håbede, at dette fascistiske og antidemokratiske system måtte blive udbredt til andre lande.

  Efter sit møde med Hitler den 21. November1941 roste Husseini tyskerne, fordi de “ved, hvordan man skaffer sig af med jøderne, og det gør os allierede med tyskerne og sætter os på deres side,,.

  Den 1. marts 1944 sendte muftien dette budskab fra Zeesen: Arabere! Rejs jer i enhed og kæmp for jeres hellige rettigheder. Dræb jøderne, hvor I end finder dem. Dræb dem med jeres tænder om nødvendigt. Det er til glæde for Allah.

  I Den Store Arabiske Revolte fra 1936.39, der var organiseret af al-Husseini og finansieret af Tyskland, blev hagekorset brugt som identitsmærke på arabiske brochurer og i graffiti.
  Arabiske børn hilste på hinanden med strakt højrearm, ligesom tyske flag og billeder af Hitler blev vist frem ved officielle begivenheder. Ingen andre “arabiske,, leder turde sætte sig op mod al-Husseini, som allerede i 1938 rådede over omkring 10.000 blodtørstige kriger og morderne våben – for en stor del takket være nazistiske penge og militær hjælp..

  Stormuftien erklærede, at bestemte zoner i Palæstina var `befriet` fra jøder og briter, og erstattede loven med isalmisk Sharia-lov. Både muslimske og kristne kvinder blev tvunget til at gå med slør.
  Al-Husseini spillede en væsentlig rolle bag kulisserne for det nazistiske-inspirerede kup i Irak i 1941, hvor han opforedede naziske og nazivenlige regeringer i Europa til at sende jøderne dødslejrene og deltog i træning af de nazivenlige, bosniske brigader.

  Det frygtede og berygtede muslimske SS på Balkan udslettede i tusindvis af Serber og Kroater
  på Balkan. Al-Husseini søgte at overbevise muslimer i Europa /specielt i Balkan og Albanien om, at muslimer og nazister var brødre, og at de to folkeslag måtte stå sammen imod deres fælles fjende, jøderne.

  Al-Husseinis nazistiske indstilling blev – på trods af hans medvirken til Holocaust – fremhævet med stolthed af hans muslimske ” brødder,, også efter hans død i 1948 og i de følgende årtier.

  Kilde: De nazistiske rødder til Palæstinensisk nationalisme. By David Meir-Levi.
  Oversat af Henrik Ræder Clausen. Forlaget Rafael 2007.

 49. Af Gert Hansen

  -

  Niels Lemche:

  Du har nok misforstået mig ovenfor.

  Jeg mente, at Trump er farlig for den europæiske elite, de såkaldte snakkende klasser, og herunder main-stream medierne (der i visse tilfælde er skrivende). Om han er farlig helt generelt, må tiden vise. Jeg beklager uklarheden.

  Personligt afventer jeg at fælde dom over Trump, indtil jeg har set mere konkrete resultater af hans handlinger.

  Grunden til at der er så meget postyr lige nu skyldes, at hans politik går stik imod hvad den vestlige politisk korrekte elite har stået for i 30 år, og således har fået en blodtud de ikke kan kapere. Trump er nu engang valgt til at varetage den amerikanske befolknings interesser (og en meningsmåling har bekræftet at det synes et flertal at han gør), og ikke til at varetage interesser der eksempelvis tilgodesér et befolkningsoverskud fra diverse ‘failed states’ i Mellemøsten. (At Trumps forgængere i høj grad har været med til at lave rav i den i det område, kan man ikke laste Trump for).

  Jeg er ikke specielt Trump tilhænger, men mener, at han skal have en chance. I alt fald før jeg fælder dom. Også selv om han træder nogen over tæerne, og det gør han selvfølgelig. Det er jo ikke ‘business as usual’,

 50. Af lisbeth Sørensen

  -

  Uden tvivl har de kristne slået flere muslimer ihjel end vice versa..Og samme mht. jøder..

Kommentarer er lukket.