Politik er blevet for uattraktivt, Bertel Haarder

Af Anne Sophia Hermansen 132

På Folkemødet sidste år var jeg i debat med Bertel Haarder. Undervejs bebrejdede han mig, at jeg ikke var gået ind i politik, og det er den samme bebrejdelse, han nu retter mod Asger Aamund, Stine Bosse, Sørine Gotfredsen, Kathrine Lilleør m.fl. Han savner, at meningsdannere tager deres demokratiske ansvar på sig og stiller sig til rådighed for folkestyret i stedet for at sidde og kloge sig i avisspalterne. Egentlig forståeligt nok. Det er da lidt af en gratis omgang at ville indflydelsen, men ikke forpligtelsen.

Bertel Haarder vil have ændret det kultur, men for at ændre den, bliver man nok nødt til at forstå, hvorfor den er opstået. Og her kan den uværdige hetz, som Astrid Krag pt. udsætter ældreminister Thyra Frank for, tjene som eksempel.

På kort tid har Astrid Krag stillet den relativt nyudnævnte minister en byge af tidskrævende, nævenyttige spørgsmål og anklaget hende for dokumentfalsk, fordi ældreministeren engang har sagt, at hun ikke sad og udfyldte alle mulige åndsbollede rapporter, da hun var forstander på Plejehjemmet Lotte. I stedet koncentrede hun sig om at være noget for andre. Resultatet var lavt sygefravær blandt medarbejderne og høj trivsel blandt plejehjemmets beboere.

Det bliver nu lagt hende til last, og sådan er logikken i den verden uden bedrifter, som Astrid Krag er rundet af. En verden, hvor oppositionens solnedgangspolitikere er mere optaget af at få en minister til at mislykkes end i at skabe bedre forhold for landets ældre.

Hvem gider finde sig i det? Hvorfor i alverden skal dygtige folk som Asger Aamund, Stine Bosse, Sørine Gotfredsen og Kathrine Lilleør sætte deres renommé på spil for at gå ind i politik og blive forsøgt slagtet af fortidsløse mennesker? Der er heller ikke mange, der har lyst til at blive kastet for mediehyænerne, særligt ikke folk, der har skabt sig et udmærket liv og lever fint uden at få gransket deres skraldespande, selvangivelse og sexliv.

Sagen er, at politik er blevet for uattraktivt. Og sagen er også, at realitykulturens nådesløse udstillingstrang og intrigante spilfægteri i for høj grad er rykket ind på Christiansborg og får kundskabens træ til at rådne oppefra.

Hvad kan ændre det? Her er en række bud:

For det første skal der være færre erfaringsløse karrierepolitikere, og man skal først kunne stille op til et folketingsvalg, når man er fyldt 35 år. Dernæst skal pressen ud af Christiansborg, og politikere kan indkalde til pressemøde, hvis de har noget på hjerte.

Alle nyudnævnte ministre får 100 dage til at danne sig et overblik og behøver i den periode ikke koncentrere sig om tilfældige enkeltsager, som pressen graver frem. Og endelig, så kan et parti kun finde vej til Folketinget, hvis det siger ja til at komme under magtens åg.

For som jeg svarede Bertel Haarder i sommer, så er det største problem ikke meningsdannerne, der udtaler sig politisk. Det er de politikere, der opfører sig som meningsdannere. Som ikke går i regering, når muligheden byder sig, fordi der – som Christian Thulesen Dahl engang har udtalt – er mere indflydelse i at stå udenfor. Enhedslisten har således specialiseret sig i at være et permanent elevrådsparti, DF er kun til åbne forhold, og Alternativet burde være en tænketank.

Først og fremmest er det den politiske kultur, der skal ændres.

132 kommentarer RSS

 1. Af lisbeth Sørensen

  -

  I øvrigt er JP der nægter at opgive sin adresse, og som er fake, vel ret uinteressant i debatten?

 2. Af bent andersen

  -

  Hvis man kender verdenshistorien eller bare Sovjetunionens, Tysklands og Cabodias historie, véd man at magthaveres, “eliters”, partiers og sekters vanvid og ondskab kan være helt uden grænser. Så ved man at regeringer kan bestå af hensynsløse galninge og blodtørstige forbrydere.

  I Danmark har det længe været sådan at der ikke var plads til total galskab. Men er det stadig sådan? En invasion er i gang, regeringen foretager sig intet, selvom mængden af kriminalitet og trusler vokser og vokser. Psykiske hospitaler nedlægges helt meningsløst. Fysiske hospitaler og patienter vanrøgtes. Danskerne er gjort til 3. klasses borgere mht. boliger, jobs, førtidspensioner, penge og velfærd. Postvæsnet, skattevæsnet, ordensmagten, forsvaret og store dele af velfærden er skåret ned til sokkeholderne. Milliarder fjolles og fråses væk. Skoler, kaserner, hospitaler, slotte, hoteller, rådhuse, villakvarterer, boligblokke og biblioteker omdannes til modtagestationer for migranter. Infrastrukturen hærges af utallige nedskæringer og forringelser.

  Det danske folks situation er meget alvorlig. Elendighed, tab og død er allerede blevet sendt ind i tusinder af danske hjem af borgens/regeringens politik. For hver dag bliver det kun værre, og vi nærmer os uhyggelige “svenske” tilstande pga. politikernes arrogance og uduelighed.

 3. Af Jan Petersen

  -

  RETNINGSLINJER

  Berlingske ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurierende, racistiske, personligt nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne.

  Vi opfordrer samtidig alle debattører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinjer.

  Redaktionen

  Til redaktionen – AF LISBETH SØRENSEN – 22. JANUAR 2017 19:39 – er et fake opdigtet navn, i øvrigt indrømmet af vedkommende selv. Venligst tag aktion!

 4. Af lisbeth Sørensen

  -

  JP har misforstået reglerne..og har aldrig tilkendegivet at skrive falsk..Han nægter at oplyse sin adresse så vi kan verificere hans identitet..Fremkommer uafbrudt med personangreb, og værst ift. debatreglerne relatere aldrig til emnet nogensinde, ligesom Pre.ben.

  “Berlingske forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra blogs og indlæg i netdebat, der:

  er i strid med gældende lovgivning
  er racistiske eller injurierende
  er skrevet i en unødig grov tone
  udleverer personlige oplysninger
  indeholder personangreb på debattører, journalisten eller andre personer
  er uvedkommende eller irrelevante for debatten, herunder kommercielle indlæg
  Debatindlæg og blogkommentarer skal holde sig til emnet. Redaktionen eller bloggeren afgør løbende og fra sag til sag, hvad der er acceptabel opførsel. Bemærk at hele kommentaren slettes, da vi ikke ønsker at redigere i de enkelte indlæg.”

  “Debatindlæg skal holde sig til emnet”…JP nævner aldrig emnet med et ord…Han skriver om konspirationsteorier om månelandinger mv. i alle indlæg..Preb.en om forhold på psykiatriske hospitaler i alle indlæg..

  Hvornår stopper charaden B?
  🙂 Sådan set er jeg ret så ligeglad, men når nu jeg angribes, svarer jeg igen på deres ævl..

 5. Af lisbeth Sørensen

  -

  JP har misforstået reglerne..og har aldrig tilkendegivet at skrive falsk..Han nægter at oplyse sin adresse så vi kan verificere hans identitet..Fremkommer uafbrudt med personangreb, og værst ift. debatreglerne relatere aldrig til emnet nogensinde, ligesom Pre.be n.

  “Berlingske forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra blogs og indlæg i netdebat, der:

  er i strid med gældende lovgivning
  er racistiske eller injurierende
  er skrevet i en unødig grov tone
  udleverer personlige oplysninger
  indeholder personangreb på debattører, journalisten eller andre personer
  er uvedkommende eller irrelevante for debatten, herunder kommercielle indlæg
  Debatindlæg og blogkommentarer skal holde sig til emnet. Redaktionen eller bloggeren afgør løbende og fra sag til sag, hvad der er acceptabel opførsel. Bemærk at hele kommentaren slettes, da vi ikke ønsker at redigere i de enkelte indlæg.”

  “Debatindlæg skal holde sig til emnet”…JP nævner aldrig emnet med et ord…Han skriver om konspirationsteorier om månelandinger mv. i alle indlæg..Preb.en om forhold på psykiatriske hospitaler i alle indlæg..

  Hvornår stopper charaden B? 🙂
  Sådan set er jeg ret så ligeglad, men når nu jeg angribes, svarer jeg igen på deres ævl..

  Uden tvivl ville debatten blive meget bedre når indlæg af JP og Pre.ben der aldrig vedrører et emne, blev fjernet..Og eneste grund til at de ikke bliver således, må være en interesse i at få nedlagt diskussionen..

 6. Af j nielsen

  -

  “Indlæg blev “slugt” af fi…..”

  Natasjas sang “Fi er min” er ikke ligefrem godt dansk men her giver det pludselig mening.

 7. Af lisbeth Sørensen

  -

  Indlæg til JP om hans manglende følgning af Berlingske debatregler i filteret.

 8. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt hvis man opgav egen eller andres email, adresse e.lign, ville man også overtræde Berlingske retningslinier. Jeg er bare pissetræt af helt åbenlyse fakes, der høvler rundt på Berlingske blogs 🙁

  Så en venlig forespørgsel til Berlingske debatredaktør ASH, venligst gør noget seriøst ved det problem 🙂

 9. Af J. Andersen

  -

  Det der kan undre mig, er at politikere kan få lov til at sidde så længe, at det bliver et levebrød, de burde hældes ud efter 3 valgperioder, så der kan komme friske kræfter til og de burde ikke efterfølgende kunne gøres til ministre eller på anden måde få indflydelse, via Christiansborg, men alene ved at afgive deres stemme til diverse valg.

  Årsagen til dette e,r at når vi ser på hvad der sker p.t. derinde så forarges jeg, de er ved at bevilge sig selv en slags førtidspension på kr. 45.000 pr. måned iflg. Ekstra Bladet !!!
  Er det rigtigt ???

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  U-attraktivt ! –ER det, når udvalgte bloggere –sidder mutters alene –om søndagen –OG –faktisk rakker ned på folk, som de slet-ikke kender ! –Ikke aner, hvordan de ser ud ! –Eller på anden måde –nogensinde kommer til det ! –Det lukkede danske samfund –er på spanden !–ER det politikernes skyld –eller er det kommunernes skyld (tvinger folk og fæ tidligt op om morgenen ) Til (i de fleste tilfælde dødsygt arbejde –og for børnenes vedkommende –en ulidelig lang dag med –elendige undervisere (kan de ikke blive andet ! –Så er skolefrøken/MK ) –De eneste –det kan blive til ! –Der er så let adgang til Folketinget ! , Hvor de allesammen kan klynge sig til bordkanten –OG er forholdsvis sikre på AT: en fin måneds-løn tikker ind på kontoén, hver måned –i de næste 35 år ( læs Bertel Haarder ! –Han klarede vist 45 år)—-Inkompetente kolbøtter ! –Skal vi remse alle 179 medlemmer op ! –Eller –er det for flovt ?—-Der er ikke mange specielle typer iblandt ! –Alligevel valfarter det halve Afrika til Skandinavien –Som de er blevet forsørget af i flere årtiér ! –Man glemte bare AT: sørge for, at få alle afrikanerne steriliserede !—Gadebørn –som de kaldes –selvom –man kalder dem –på de kanter for voksne !–betegnes som “sårbare –og skrøbelige ” ! –ER, der noget de ikke er ! –Så er det skrøbelige !! –For så havde de ikke overlevet til de blev 16-17 år !–De bliver den aller-største trussel vi nogensinde kommer til, at opleve !! –OG det er politikernes –og de offentlige social-arbejderes skyld ! –De er overflødige ! –Og har aldrig gjort noget godt for landet ! Men tværtimod –vedligeholder ynkeligheden –foran de blå-øjede danskere ! –Vi har brug for ” En Trump ” –Ellers overlever lille Danmark ikke ! “

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  J. Andersen ! –JA ! Det er rigtigt ! –Du glemte AT: De politikere også får et højt månedligt beløb –for, hvert af deres børn ! –Og iøvrigt har hel-gardéret sig ! –Tys-tys- kilden må se, at komme på stikkerne igen ! –Så skal I se løjer ! –Og det bliver ikke behagelig læsning ! –Det eneste de politikere –stats-embeds-mænd/MK –incl komm. borgmestre ikke er på deres egne vegne ! — ER inkompetente ! —De har raget så meget til sig-selv –at man tror det er løgn ! –Her kommer jydernes tavshed –også dem-selv tilgode ! –incl. off. stats-revisorer ! –God aften !

 12. Af bram holm

  -

  Bertel er 72år. Når man er så gammel så fungerer hjernen ikke godt mere, og kroppen ej heller. Det er ikke Bertels skyld at vi i Danmark hverken har sundhedstjek eller tjek af psykisk tilstand hos vore gamle politikere. Det har man i mange andre lande, men ikke i Danmark. Bertel er ganske simpelt blevet så gammel, at det måske er en anelse uforsvarligt, at lade ham være politiker. Men man kan altså ikke klante en mand som har været på en arbejdsplads i en menneskealder, for at ønske at fortsætte. Problemet er ledelsen, som burde tjekke mandens psykiske og fysiske tilstand.

 13. Af bent nielsen

  -

  I betragtning af de tusindvis af tekster “LI S BE TH” indsender, tekster uden substans eller fyldt med løgne og vrøvlerier, burde det for længst have været soleklart for tante B at en debatsabotør er på spil. Sammen med andre lignende typer af støjsendere prøver li sb eth/sø ren sø re n sen at jage læserne væk, og det er utvivlsomt lykkedes i betydelig udstrækning. Hvorfor tillader tante B denne trafik, når man aldrig ville trykke vrøvlet som læserbreve i papiravisen??

 14. Af p petersen

  -

  Folk på 70, 80 og 90 kan være mere åndsfriske end mange 25-35-45 årige der har levet et ufornuftigt liv med sprut, cigaretter og stoffer. Ja, nogle af dem på 80 og 90 er stadig knivskarpe, så bram holm aner næppe hvad han snakker om. De gamle kører også mere sikkert i trafikken end de unge. Nogle af verdens bedste og mest berømte kunstnere, forfattere, forskere og opfindere nåede deres geniale højdepunkter i en høj alder. Når ber tel bims virker lidt tung i optrækket, skyldes det sikkert mange år i fordummende omgivelser, eller at han altid har været tung i optrækket. Iøvrigt er bram holm nok ikke selv for spids. Det passer ikke at man har obligatoriske tjek af mental tilstand af politikere i mange lande. De værste og tåbeligste politikere er meget ofte dem under 35.

 15. Af bjørn olesen hansen

  -

  PS: Til belønning for al det lort, alt det lovsjusk, alle de ulykker, forbrydelser, IT-skandaler, nye sygdomme, hospitalsskandaler, dødsfald, sindssyge “reformer” og hærskarer af migranter som politikerne har hældt ud over os, især i de senere år, er de nu ved at bevilge sig selv endnu flere penge og fordele. Bl.a. 45.000 kr. ekstra pr. md. i tidlig pension, iflg. pressen. Var der nogen der sagde POLITIKERLEDE? 🙁

 16. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt junk der allerede er lukket for kommentarer – PIVSKID 🙁

  Terrorisme og flygtningestrøm
  AF ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN 22. JANUAR 2017 23:14

 17. Af j nielsen

  -

  “Det der kan undre mig, er at politikere kan få lov til at sidde så længe, at det bliver et levebrød, de burde hældes ud efter 3 valgperioder (…)”

  Det er der vist kun et enkelt parti der praktiserer. Sådan cirka.

 18. Af tina porsild

  -

  Fantastisk utidsvarende anbefaling. Hvor mange år skal vi lige tilbage – 100? – før det havde været en bare tilnærmelsesvist tidssvarende anbefaling.

  Hvorfor ikke bare stå op for det der er tilfældet:
  Man er ikke nødvendigvist egnet til politik fordi man er (evt. fremragende) kommentator. Politik er magt. Til tider beskidt.

 19. Af j nielsen

  -

  “… nogle af dem på 80 og 90 er stadig knivskarpe …”

  Men ikke særligt udholdende. De bliver kørt over i den femte time.

 20. Af Leif Pedersen

  -

  teddy er det her du gemmer dig
  hvad med dine får er de stadig bange for dig
  jeg høre du træner til FKK jeg tror du vinder

 21. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Så en venlig forespørgsel til Berlingske debatredaktør ASH, venligst gør noget seriøst ved det problem “…JP

  Jo tak..Som debat redaktør vil jeg mene at det er din fornemste opgave at insistere på en debat, og at indlæg vedrører emnet..Siden JP og pre.bens -i hans 15 daglige navne,her bla. p.petersen. Bent Nielsen og muligvis JP også.- aldrig gør, hvorfor ikke fjerne dem?

  “AF TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER – 22. JANUAR 2017 20:52
  U-attraktivt ! –ER det, når udvalgte bloggere –sidder mutters alene –om søndagen –OG –faktisk rakker ned på folk, som de slet-ikke kender ! ”

  “AF J NIELSEN – 22. JANUAR 2017 23:36
  “… nogle af dem på 80 og 90 er stadig knivskarpe …”

  Men ikke særligt udholdende. De bliver kørt over i den femte time.”

  Uenig med begge..Her og der eksistere de, og kunne bidrage med meget..Bertil dog er “over the hill” og var det allerede for 4o år siden.

  Du har ret her Teddy..Hak ned på meningen, ikke personen.

 22. Af Bent Nielsen

  -

  Læs urinposten, snap og bid i den og 180 way to anal
  rystende nyheder fra Sverige.
  Hvorfor er det kun feminister, kommunister, radigale og muslim elsker som kan få noget på?
  Censur overalt vendt mod rigtige dansker som bare vil beskytte sit land mod de frodende horder fra islam.
  Se på Sverige, milioner af lig ligger i gaderne og muslimerne griner mens de dræber spædbørn de hiver ud af kuvøserne. Alt imens de siger vittigheder på arabisk.
  Vi ægte danske må stå sammen.

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt meget enig – hvis man ønsker real news – så kig på alternative medier. MSM er pure styret JUNK !

 24. Af bent nielsen

  -

  Kommentaren 23.54 er falsk. Den er vel indsendt af en sinke-blogger.

 25. Af bent nielsen

  -

  Kommentaren 23.54 er falsk. Den er vel indsendt af en blogger på sinke-stadiet.

 26. Af Bjørn Olsen Hansen

  -

  Bent Nielsen jeg læser med glæde urinposten, snap og bid i den og 180 way to anal.
  Det er rigtigt at vi ægte dansker må holde sammen. Skal vi mødes i fælledparken en dag i næste uge og pille benene af myre eller rive vingerne af fluer?
  Fik du set det billede af Putin i tangatrusser i 180 way to anal? fandme frækt at se på, man får helt gåsehud af den maskulinitet han udstråler.

 27. Af j nielsen

  -

  “Kommentaren 23.54 er falsk.”

  Jeg synes de ser falske ud alle sammen. A. S. Hermansen skriver samtlige indlæg selv. Ikke så underligt at der går koks i persongalleriet af og til.

 28. Af j nielsen

  -

  “Politik er blevet for uattraktivt, Bertel Haarder”

  Og – ikke mindst – politikere bliver for uattraktive. Efter blot en halv snes år får de allesammen sådan et sammenbidt, bulldog-agtigt udtryk. Fra Vaks til Buller. Og det bliver siddende. Hvem har dog lyst til det.

  Politik er for folk der ser skidt ud i forvejen.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er MSM vel synonymet på fake news og plantet løgn, svindel og bedrag . . . intet nyt under solen – desværre 🙁

 30. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Politik er for folk der ser skidt ud i forvejen.”

  Muligt rigtigt at de kommer mestendels ind..For ja, sjælen ses, og det er ikke en borgerlig skønhedsdronning i en Donald Trump skønhedskonkurrence..

  MSM; “MSM,
  n.pr methylsulfonylmethane, a sulfurous compound found in meat, dairy products, fruits, and vegetables and in supplemental form; has chemopreventive effects and is believed to treat osteoarthritis, rheumatism, and interstitial cystitis. There are no known precautions. Also called
  DMSO2.”

  Tro ikke på alt det fis MSM etiketten fortæller dig JP..Det er en konspirationsteori, kun profit interessere dem…

 31. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Nu stiger kunsten ” Jubiii ! –Hos der får et sammenbidt udtryk i ansigterne ! –Lige fra Vaks til Buller ! –Længe leve humoren !

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Ikke så mærkeligt AT : Vaks og Buller får et sammenbidt udtryk i ansigterne ! –Det sviér i poterne ! –Med alt det salt der kommes på fortovene !–Vaks og Buller er vores bedste venner ! –Så kan resten være ligemeget ! –Fordi danskerne –både de tavse –og de meget snakkende ! –De er blevet ligeglade med andre mennesker ! –Kun Vaks og Buller betyder noget NU !—De gør danskerne lykkelige ! –Fordi de er venner –ægte venner ! –Godmorgen “atterdag” !

 33. Af Helge Nørager

  -

  “Politik er for folk der ser skidt ud i forvejen.”

  Nu er jeg nødt til at protestere lidt, for uanset og folk ved vedkende sig det eller ej, har de sidste 40 år, vist en konstant udvikling.
  Politikkere er blevet mere og mere fotogene, de som ikke har instant appeal, er ofte opstillet fra venstrefløjen og hurtigt røget ud af politik.
  Selv enhedslisten har erkendt dette og deres stemmemagneter er også kategorien fotogene og straks sympati.
  Denne effekt betyder i dag meget.
  Og jeg finder det forkasteligt at så mange ikke erkender denne effekt,
  Parfumesælgeren, var alle svigermødres drøm, men sylten blev sendt til EF. McCloud overskæget husere endnu, og hans børn ligeså.
  Eva Gredal typen ses kun i LA, pt.
  Men en lind strøm af unge blondiner hvoraf mindst en brugte sine bryster i valgkampen og blev valgt ind.
  DF var de første med meget unge blondiner og resten af den borgerlige fløj fulgte hurtigt trop.
  Big Brother eksponeringen af MM, osv de unge og de smukke.
  Lidt morsomt og egentligt dybt tragisk, ved nogen i øvrigt hvordan MM, har det efter sit nervesammenbrud og depression. ?
  Mon ikke en afløser bør træde til ?, hun er det snart 4 mdrs. tavshed, sikken mange besøg ved læge og sygdagpengekontor en normal borger havde haft lige nu.
  Men de fotogene er kommet for at blive, og det er i dag sådan uanset om vi kan lide det eller ej, at de politiske partier ganske godt ved dette.
  Og derfor så vi fadæsen med Helle, en fotogen uden lyst til at være socialdemokrat, men stor iver efter at være statsminister.
  Og så får vi stemmekvæg et produkt hvor indhold ikke svarer til varedeklarationen, nemlig at personen var socialdemokrat, og ikke et menneske hvis hjerte banker for Europa, med en vision om et konkurrence samfund, hvor de svage lades i stikken.
  Så det med kønne politikkere kan medføre store ulykker for befolkningen.
  For et kønt menneske er ingen garanti for en smuk sjæl.

  Men Helle er et godt eksempel på at fotogene kan snyde partitoppen og være en fatal fejl.

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære ASH ! –Den såkaldte mode –er blevet U-attraktiv –samtidig med kvindernes “gardin-hår ” –Vi skal tilbage til “Ives Saint Laurent.fr ” –For, at blive inspireret til, AT Købe nyt !–Hvor blev de danske designere af ? –OG, hvor ser man “noget kønt ” i de nuværende designeres kreationer ?? –De er ikke-existerende ! –De unge talent-løse –har fået deres barndom i institutionerne ! –forkert i halsen ! –De tror, at alt-skal være ens –og rigtig kedeligt ! –Faktisk forstår vi dem ! –Hvordan kan de forældre forsvare, at sætte børn ind i denne verden ! ? –Ubegribeligt !o

 35. Af Jakob Rasmussen

  -

  En debattør gør grin med udviklingen i Sverige, for han har intet reelt svar på de alvorlige integrationsproblemer, som svenskerne har fået.

  På ét år blev svenskerne meget mere utrygge.

  Svenskerne – især svenske kvinder – er, som jeg konstaterede i et tidligere indlæg, blevet meget mere bange for at gå uden for deres egen dør, siden massemigrationen forrige år.

  Angsten er desværre ikke irrationel, for antallet af voldtægter, uopklarede mord, bombesprængninger og grov vold er eksploderet i Sverige – som en direkte følge af Sveriges uansvarlige migrationspolitik.

 36. Af lisbeth Sørensen

  -

  J.Rasmussen

  Sverige virker meget fredeligere i muslim-etnisk sameksistens end gør Danmark..Og jeg kommer der tit. Og kriminalstatistikkerne er lige de Danske på alle måder..På Nær mht. voldtægt, hvor Sverige har verdens strengeste regler, og rekord i dømte også i retten..

  I kommer ingen vegne med at pege fingre på et andet land, når det er åbenbart at i på højrefløjen ingen ide har om tilstandene der i virkeligheden…Denne form for fearmongering er tidløs, og baggrunden er peg på et andet sted som folk har mindre kendskab til, og fortæl dem at det samme kommer til at ske i deres eget land..Rent vrøvlergøgl er det meste mht. Sverige her.

 37. Af Jakob Rasmussen

  -

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen påstår, at der ikke er nogen sammenhæng mellem terror og migration, selvom det er et faktum, at ISIS har opfordret migranterne til at begå terror, når de kom til Europa.

  Adskillige migranter har allerede efterkommet ISIS’ opfordring til at begå terror i Europa.

  Marstrand-Jørgensen citerer en FN-embedsmand for at sige, at en restriktiv migrationspolitik vil føre til mere terror, og at vi derfor hellere må imødekomme terroristernes krav på forhånd, for at undgå terror…

  Men alle ved jo, at islamisterne har et utal af mere eller mindre bizarre begrundelser for at begå terror, så vi undgår selvfølgelig ikke islamistisk terror, bare fordi vi efterkommer islamisternes krav om fri indrejse i EU…

  For islamisterne begår som bekendt primært terror mod “vantro” af religiøse grunde.

  De antisemitiske, islamistiske terrorister, der systematisk begår terror mod jødiske mål, myrder ikke jøder, fordi EU’s migrationspolitik er for restriktiv.

  Det var som bekendt topfolk fra FN, der undergravede embargoen mod Irak, da Saddam Hussein var diktator. De tjente styrtende på, at undergrave embargoen, hvilket betød, at formålet med embargoen; at få irakene til at vælte Saddam Hussein, mislykkedes.

  FN har gjort Saudi Arabien til medlem af FN’s menneskerettighedsråd, hvilket bliver skarpt kritiseret af Amnesty International, fordi Saudi Arabien systematisk krænker et hav af menneskerettigheder, og begrunder disse menneskerettighedskrænkelser, ved at henvise til, at de systematiske menneskerettighedskrænkelser er tilladt af allah.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en ligegyldig person med ligegyldige meninger, Jakob Rasmussen.

  Undlad at kommentere hendes vrøvl – og undgå at læse det.

  Når hun ikke vil stå til regnskab for vrøvlet, bør det gå helt upåagtet hen.

 39. Af J. Hanse n

  -

  Så er Berlingskes bedste og eneste sobre blogger, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, igen på banen med et fremragende indlæg.
  Hvor hun med empati, nøgternhed og medmenneskelighed giver et klart billede af flygtninge situationen og terror.
  Det er dybt tragisk, at debat klimaet i denne avis er så beskidt, at hun har været nødsaget til at lukke for kommentarer.
  Noget som højreekstremisterne og kældermenneskerne som deltager i debatterne i Berlingske betragter som en stor “sejr”.

  Haarder har som en provokation foreslået de populistiske demagoger Lilleør, ASH og Aamund at de skulle blive politikere.
  Hvilket de naturligvis hastigt har afslået.
  Populistiske, fremmedfjendske, tåbelige og intetsigende blogs.
  Længere rækker evnerne til.
  Men ansvar og medindflydelse på beslutninger.
  Uha da.
  Det er ikke lige dem.

  Disse ansvarsløse, umodne og barnlige bloggere når ikke Anne Lise Marstrand-Jørgensen til anklerne.
  Og naturligvis har de ikke evnerne til at blive politikere.
  Hvilket Haarder naturligvis ved.

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen kunne blive en fremragende politiker.
  Hun er intelligent, moden, ansvarsfuld.
  Og istand til at vurdere alle aspekter i selv meget komplicerede og komplekse problemstillinger.
  Hendes divergente tankegang er også et stort plus.

 40. Af Jakob S Rasmussen

  -

  @Jens

  Marstrand-Jørgensen truer os med, at vi får mere terror, hvis vi ikke lukker EU’s grænser op på vid gab…

  Men hun tager fejl, eller manipulerer evt. bevidst, for de islamistiske terrorister begår jo terror mod “vantro” af et hav af forskellige grunde, der som regel er dybt irrationelle og racistiske.

  De islamistiske terrorister myrder f.eks. europæiske jøder, fordi der står i Koranen, at det skal de: Et dansk medlem af Hizb Ut-Tahrir blev for nogle år siden dømt efter racismeparagraffen, for at opfordre til mord på jøder – med et citat fra koranen.

  Derfor er der absolut intet, der tyder på, at hun har ret, når hun påstår, at en mindre restriktiv migrationspolitik vil give mindre terror – på trods af, at hun citerer en talsmand for en på alle måder dybt korrupt organisation, som FN.

 41. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  “Anne Lise Marstrand-Jørgensen kunne blive en fremragende politiker.”

  En provokerende politiker, der ikke tåler modsigelse, og som aldrig forholder sig til relevante modargumenter, holder nok ikke til det politiske game særligt længe …

  Marstrand-Jørgensen truer os med, at vi får mere terror, hvis vi ikke lukker EU’s grænser op på vid gab…

  Men hun tager fejl – eller manipulerer evt. bevidst – for de islamistiske terrorister begår jo terror mod “vantro” af et hav af forskellige grunde, der som regel er dybt irrationelle og racistiske.

  De islamistiske terrorister myrder f.eks. europæiske jøder, fordi der står i Koranen, at det skal de: Et dansk medlem af Hizb Ut-Tahrir blev for nogle år siden dømt efter racismeparagraffen, for at opfordre til mord på jøder – med et citat fra koranen.

  Derfor er der absolut intet, der tyder på, at hun har ret, når hun påstår, at en mindre restriktiv migrationspolitik vil give mindre terror – på trods af, at hun citerer en talsmand for en på alle måder dybt korrupt organisation, som FN.

 42. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jacob…Du kommer heller ikke uden om jøderne dræber palæstinensiske kvinder og børn uafbrudt..Ved seneste krig dræbte og såret de 14.ooo civile palæstinensiske børn og kvinder der forsøgte at søge sikkerhed på hospitaler og skoler i Gaza..Israel mistede kun 3 civile, og 77 IDF terrorister fra Israel..

  Man kommer heller ikke uden om flygtningene er skabt af de borgerlige krige Danmark har ført sammen med USA..Og mange af disse politikere er kristne, se Bertil haarder og andre forbrydere der fx..Og dertil er alle der har stemt borgerlig disse år, skyldige mht. terror der bliver begået i Danmark, hvis det kommer, og det gør det jo nok..Indtil videre er den værste terrorist vi haft den borgerlige darling Breivik, som dræbte 78 børn, og som var en kristen, frimurer, DFér og borgerlig altså..

 43. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jacob…Du kommer heller ikke uden om jøderne dræber palæstinensiske kvinder og børn uafbrudt..Ved seneste krig dræbte og såret de 14.ooo civile palæstinensiske børn og kvinder der forsøgte at søge sikkerhed på hospitaler og skoler i Gaza..Israel mistede kun 3 civile, og 77 IDF terrorister fra Israel..

  Man kommer heller ikke uden om flygtningene er skabt af de borgerlige krige Danmark har ført sammen med USA..Og mange af disse politikere er kristne, se Bertil haarder og andre forbrydere der fx..Og dertil er alle der har stemt borgerlig disse år, skyldige mht. terror der bliver begået i Danmark, hvis det kommer, og det gør det jo nok..Indtil videre er den værste terrorist vi haft den borgerlige darling B reivik, som dræbte 78 børn, og som var en kristen, frimurer, DFér og borgerlig altså..

 44. Af R. Harald Kristiansen

  -

  LS er og TBO ER Berlingske. Hvordan ved LS, at JP ikke har opgivet adresse?

 45. Af P Christensen

  -

  Venstreradikale som ALMJ udtrykker vrede imod nationalisme og undertrykkelse,
  samtidig med at de henter den ind i store mængder
  i form af den religiøse misantropiske nationalisme islam.

  Nå, men der findes jo desværre ikke slankekure for
  folk der er for “tunge” i opfattelsen.
  De må blot ikke gives mulighed for fortsat at styre skuden mod grund.

 46. Af Henning Svendsen

  -

  Alternativet burde være en Tænketank:-Ja her skal vi lige fordøje hvad ASH siger og give hende ret ,dog ville de nok være lidt dyrere i drift og lave mere skade
  Men mon ikke de helre vil være inde på Borgen,!det er mere attraktivt -hør bare hvordan Ellemand familien hyler op når de ikke får en Sutteflaske:
  Og hvem kender navnet på Miljøminnisteren -en person der aldrig behøves at sætte sin fod på Cristiansborg
  Hos DF er det også attraktivt at være derinde og bræge med de andre
  Og de Røde er da også blevet fast inventar enskønt de aldrig løfter en finger
  Så ASH har ikke helt ret !!-er man helvedes klog så er Borgen det rette sted

 47. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Curlingernes nye finte –for, at slippe for ansvar ! –ER, at –bedsteforældrene –får et bedre liv –ved, at passe børnebørnene ! –Vor herre-bevares ! –Det er lige omvendt ! –NIX-NEJ –Nyd jeres frihed –og lad børne-børnene gå ! Som Lone Kuhlmann sagde i sin tid !—–(pas børne-børnene og lev længere ) –Det er lige omvendt ! –Så pas jeres afkom selv –siger vi !

 48. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “U-attraktiv ” –ASH ! –Du må kunne sætte “Martin Lidegaard /Radikal-venstre ” –På plads ! –Han rejser i øjeblikket rundt med AT: –danskerne skal i anden række ! –Men islamisterne –som er radikale V `s –sande venner !—De skal have alle millionerne –der bliver tilgodeset de ægte-danskere ! –“En sand lands-forrædder –må vi sige ” –Heldigvis bliver Radikale V.- kolbøtterne –helt slettet fra Folketinget efter næste valg ! –OG så skal vi helt ud af EU ! –Siger vores favorit : Pernille Vermund !—fra Nye borgerlige !

 49. Af lisbeth Sørensen

  -

  Er meget sørgeligt hvorledes jøderne uafbrudt myrder palæstinensiske børn og kvinder i Gaza og Israel Rasmussen… Hvis jøderne havde myrdede Danske børn og kvinder på lige u-civiliseret, uden dialog udover vold, måde, var Danskerne også blevet meget sure..
  De første jøder i Danmark lavede også smudsforretninger..Skrædderforretninger på sort mv. ,hvor de ingen skatter betalte..

  Dog investere fx Danske bank ikke i Israelske banker mv. der har investeringer på stjåldne jødiske bosætter områder..Og her kan vi være meget stolte af Danske bank alle..

  Men Rasmussen og christensen m.fl har igen fået et indlæg der ikke handler om muslimer og jøder til at handle om dette..Næh, dette indlæg omhandler forbryderen Bertil Haarder, som burde gå på pension der han er så uønsket og forhadt af det Danske folk.

  Som undervisningsminister, kulturminister mv. har alle tiders rekorder som den værste på posten der nogensinde..Manden skal på plejehjem nu.

 50. Af lisbeth Sørensen

  -

  Er meget sørgeligt hvorledes jøderne uafbrudt myrder palæstinensiske børn og kvinder i Gaza og Israel Rasmussen… Hvis j øderne havde m yrdede Danske børn og kvinder på lige u-civiliseret, uden dialog udover vold, måde, var Danskerne også blevet meget sure..
  De første j øder i Danmark lavede også smudsforretninger..Skrædderforretninger på sort mv. ,hvor de ingen skatter betalte..

  Dog investere fx Danske bank ikke i Is raelske banker mv. der har investeringer på stjåldne j ødiske bosætter områder..Og her kan vi være meget stolte af Danske bank alle..

  Men Rasmussen og christensen m.fl har igen fået et indlæg der ikke handler om muslimer og jø der til at handle om dette..Næh, dette indlæg omhandler forbryderen Bertil Haarder, som burde gå på pension der han er så uønsket og forhadt af det Danske folk.

  Som undervisningsminister, kulturminister mv. har alle tiders rekorder som den værste på posten der nogensinde..Manden skal på plejehjem nu.

Kommentarer er lukket.