Slytherin-feminismen

Af Anne Sophia Hermansen 51

I J. K. Rowlings bøger om Harry Potter præsenteres vi for kollegiet Slytherin. Det er kendetegnet ved kun at være for de rene troldmænd, dvs. troldmænd født af troldmænd og ikke besmittet af menneskeblod og andet ulækkert udefra. Huset er dømt til at lide af åndelig indavl og ultimativt til at gå under, fordi det ikke evner at forny sig.

Således også med feminismen, der for tiden udkæmper en kamp med sig selv om at være for de rigtige og ikke forkerte kvinder. Kampen blev indledt, da debattøren Nikita Klæstrup dristede til at kalde sig selv for feminist i Deadline på DR2, og det faldt journalisten Mette Fugl for brystet. Så meget, at hun i sin klumme i Politiken følte sig kaldet til at skrive, at Klæstrup skal være velkommen til at vise bryster, men det har ikke en pind med feminisme at gøre.

Det samme gælder Twerk Queen, der kan ryste sin røv alt det hun vil; hendes krop er bare ikke en feministisk kampplads. Det er derimod den ammende eller friblødende kvindes. Alrajt.

Set udefra er debatten komisk og bærer præg af, at en række ældre feminister ikke vil have for meget sex og pop ind i deres meget fine og alvorlige kamp. Set udefra kan det virke som om de foretrækker at fastholde kvinden som et offer, der skal reddes eller udfries. Fra patriarkalske strukturer, fra mandens liderlige blik, fra kødgryderne eller kapitalismen.

Men den yngre generations feminister betragter ikke sig selv som ofre. I stedet ønsker de at nyde godt af deres privilegier, herunder at bruge deres seksualitet og fejre deres kvindelighed. Nøjagtigt det samme har Madonna gjort fra 1980’erne og frem til i dag. Bevidst brugt sin seksualitet som middel til at komme frem i verden og sætte nye standarder for kvinder. Empowerment kaldes det også, og det lyder jo godt, men også for godt for den klassiske feminisme, der jo skal have nogen at komme til undsætning. Så derfor udskammes de stærke yngre kvinder fra det feministiske Slytherin.

Og hvordan er man så en RIGTIG feminist? Det leverer Ulla Tornemand, tidl. næstformand i Dansk Kvindesamfund, svaret på på Facebook. Her hyldes hun for at præcisere, at en feministisk frontkvinde er en, der arbejder for, at lovgivning ikke stiller økonomisk og socialt udsatte kvinder endnu værre, at hun er solidarisk og stræber efter at nedbringe omfanget af seksuel- og partnervold mod kvinder. Problemet med Nikita Klæstrup og Co. er altså, at de kan stå alene og desuden ikke arbejder for en ædel nok sag.

Jeg troede ellers, at kampen mod slutshaming var en fælles kamp, og at empowerment af kvinder var en ærlig sag, men jeg er jo heller ikke en rigtig feminist.

Debatten om den rigtige og forkerte feminisme minder om den debat, der udfoldede sig i Berlingskes spalter i efteråret. Her handlede det bare om borgerlighed og adskillige debattører såvel som politikere havde svært ved at genkende og anerkende andre end lige sig selv og omegn som borgerlige. Det samme så vi på venstrefløjen i 70’erne, hvor småpartier bortdømte hinanden som opportunister og revisionister og hver især mente at have patent på den ægte socialisme.

Enhver bevægelse, der ikke evner at forny sig selv, bliver enten til grin, decimeres eller går under. I stedet for at bekrige Nikita Klæstrup burde de ældre feminister glæde sig over, at sagen nu har fået lidt mere rækkevidde og nok også bredere sexappeal.

Til sidst et par illustrationer af feminismens kompleksitet.

Her ser vi kvindekamp på den rigtige måde (billedet stammer fra Dansk Kvindesamfunds Facebook-side):

DanskKvindesamfund

Og her er så kvindekamp på den forkerte måde (det stammer fra Reality Awards):

Klæstrup

Forskellen? Tja. Den skal man nok være RIGTIG feminist for at få øje på.

 

 

51 kommentarer RSS

 1. Af Niels Juul Hansen

  -

  Feminisme:

  “En ideologi som fremhæver kvinders samfundsmæssige og individuelle betydning, og som kæmper for kvinders rettigheder og kønnenes ligestilling”.

  Som gammel venstresnoet betragter jeg naturligvis feminisme som en solidarisk kamp for ligestilling.

  At der også er kvinder, der elsker at opleve sig selv på internettet, så man ikke kan se feminismen for bare bryster – eller bar røv – er deres valg. Det har ‘bare’ intet med feminisme at gøre.

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære ASH ! –Det ser dumt ud på begge billeder ! –Kan vi ikke sige AT: Kvinderne (de hjemmegående i 60 érne –og før ! –Har fået deres straf i rigelige mængder ? —“de travle børnefamiliér ” –ER vi blevet dødtrætte af, at høre på ! –De må tage deres straf –de næste 16 år eller mere ! –Fordi –de har trådt i spinaten –noget så dybt og inderligt ! –Den næste géneration –får, hverken S.U. eller gratis 3 uddannelser –på 60 ´er-generationens vegne ! –Brug nu hjernen ! –Kvinder –og opfind –den rynkefrie –anti-gigt –forfaldne –kvindekrop ! (og mandekrop )–Så bliver verden straks meget mere interessant, at leve videre i ! d ´accord !

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  O tempora, o mores…

  Ulrik Frost, der var bøsse for et par år siden, og som dengang gjorde sig bemærket med debatindlægget “Jeg knalder med din mand” er blevet heteroseksuel, feministiske frontkæmper, og er blevet valgt som Forkvinde i Selskab for Ligestilling…

  Uddrag fra “Feminister, kald jer bare ’ludere’” af Ulrik Frost, Forkvinde i Selskab for Ligestilling, Politiken 8. DEC. 2016:

  “Anledningen var 25-års jubilæet for den forening, jeg i dag er forkvinde for: Selskab for Ligestilling (tidl. Kvindeligt Selskab).

  Billedet, de tegnede, var dystert:

  »Jeg ser ikke nogen af de her unge damer og herrer kæmpe for så meget andet end egen røv«, skrev Ditte Giese og fortsatte: »Samtidig undrer det mig, når unge kvinder kalder sig selv og deres veninder luder og dyrker afklædtheden på de sociale medier og kalder det #feminisme«.”

  “Det var decideret skamfuldt at blive dømt som luder af de andre – ikke forstået som en, der tager penge for sex, men som en, der har sex med mange.

  Samtidig får drengene mest anerkendelse, når de udskammer pigerne ved at dømme dem som ludere.

  Derfor er det den feministiske kernekamp, der udspiller sig, når unge kvinder generobrer ordet luder.”

  Ulrik Frost er hverken feminist eller luder. Han er bare en pseudointellektuel skiderik, der forsøger at idealisere det usle faktum, at han tidligere kunne finde på, at have sex med andres mænd, og nu kan finde på, at have sex sex med andres kvinder.

  Kampen for “retten til at gå i seng med andres kærester eller ægtefæller” kan aldrig blive en kollektiv, kønspolitisk kamp; det er et gennemført egoistisk projekt med mange, uskyldige ofre, der absolut intet har at gøre med feminisme.

 4. Af J. Hanse n

  -

  Problemet med Nikita Klæstrup og Co. er altså, at de kan stå alene og desuden ikke arbejder for en ædel nok sag.
  Hvordan ved ASH det.
  At Nikta Klæstrup ikke viser bryster og røv for en ædel sag.
  Men man kan måske nogle gange ikke se kvinden for bare røv og patter.

  Selv om det vist ikke har meget med kvinders kamp for ligestilling og social retfærdighed at gøre.
  Gad vide hvordan Nikita Klæstrup vil udkæmpe sin ædle kamp.
  Når hun f.eks. bliver fyrre.

 5. Af bent andersen

  -

  Det kan opfattes som et meget velskrevet og underholdende oplæg med alle de engelske ord og smarte vendinger…. og nogle “feminister” som Nikita er da ganske søde, og pæne, og sikkert ret harmløse. Men de rabiate feminister har slæbt en masse tosserier, kommunisme, pladderhumanisme og had til mænd og familier med ind i politik mv., og det skal man ikke bare grine af. For det er en feminisme som har svækket Europa og banet vejen for katastrofale forandringer med de millioner af migranter der er på vej fra afrikanske og arabiske lande. Merkel, jelved, mona sahlin og zenia mfl. er eksempler på feminister der ikke er spor harmløse. Se Snap ha nen og you tube: Merkels migrant crisis/ one year on/ what next

 6. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Bent Andersen ” –Du har ganske ret ! –Verden er ikke blevet bedre—tværtigmod !

 7. Af Rose-Mia Dalgaard

  -

  “tværtigmod”…

  Bamsebjørn – kan du ikke få din mor til, at slå stavekontrollen til?

 8. Af Ola La

  -

  Feminister er ikke nødvendigvis så farlige, hr. Plysdyr.

  Uddrag fra “Jeanemarie er sugarbabe og feminist: ‘Mænd skal tage sig af kvinder'”:

  ” Mænd skal være forsørgere og tage sig af kvinder.

  – At være sugarbabe betyder bare, at man ved man er værdifuld, lyder argumentationen.

  Jeanemarie Almullas insisteren på at blive kaldt feminist skal findes i hendes baggrund i skønhedskonkurrencer. Som 15-årig vandt hun konkurrencerne Miss City Beautiful Teen og Miss Avaloq Park Teen USA, og i den forbindelse skulle der udvælges en mærkesag. Mange af hendes konkurrenter valgte mærkesager som dyrs rettigheder og kampen mod brystcancer, men for Jeanemarie faldt valget på evnen til at elske sig selv som den man er.

  Som 15-årig vandt Jeanemarie Almulla flere skønhedskonkurrencer.”

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Au contraire ! –Hvor er den stavekontrol på min franske computer ?? –Så fine ting har vi ikke ! –Men tolerance ! –Findes som sagt ikke i jydernes verden vel ?

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “feminister ” ! –Selv den mest bred-skuldrede – og 2 meter høje mand ! –ville få nervøse trækninger –ved tanken om, at befinde sig midt i en flok med rasende feminister !–De skal ikke nyde noget ! –Derimod nyder de fleste “den feminine –blide type med bløde poter –og dådyr-øjnene” –Dem er der måske ikke længere så mange tilbage af i dagens Danmark !–Så godt, at de findes i de andre lande i EU !–Hvor klimaét (det mentale) –“de tavse –konfliktsky –og iskolde personager) –ER mere reglen –end undtagelsen !

 11. Af Bjørn Sørensen

  -

  Socialisme, socialliberalisme og feminisme har haft deres dag, og de har ikke mere noget at byde på. Dvs de har ikke noget at komme efter. Historiens losseplads er de hjemfalden til.

  Feminisme, som fornægter biologiske forskelle er irrelevant.

 12. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Bjørn Sørensen

  “Feminisme, som fornægter biologiske forskelle er irrelevant.”

  Venligst se mit indlæg med definition på feminisme.

  Hvad har biologiske forskelle at gøre med kvinders rettigheder og ligestilling?

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “det er klogt, at holde dyr ! –Skriver de i Politiken “—Det synes vi også ! –De belaster ikke skatteborgerne (dyrene) –Med gratis uddannelser og S.U. –i 15 år ! –appropos ! S.U.–er den sociale narresut ! –Som de røde har opfundet ! –Men den har den modsatte virkning –Fordi det faktisk er de rige, der avler flest børn (i arrigskab over –AT de ikke får skatte-lettelser ) –Det gør de nu –i form af : børne-checks –og S.u –til afkommet –i lange baner !

 14. Af Henrik Pedersen

  -

  Hvad skal vi med kvinder ?

  Indrømmet – jeg forstår ikke en levende dyt af alle disse indforståede og imaginære disKUSsioner. Jeg værdsætter jer af hele mit hjerte – og af mine indestængte sanser.

  Please – tilmeld jer menneskeheden. I er stærkt savnede og på ingen måde undervurderede!

  Det er for sent nu, men vi burde alle ha’ mødtes 10. januar ved digteren J.A.Schades grav på Assistens Kirkegård for af mindes poetens 114 års fødselsdag og ikke mindst hans utallige muser.

 15. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  De nye feminister tager en tråd op, og som jeg kort på TV forstod dem i Aftenshow’et, så vil de bare gøre obs på, at de er andet end objekter – og samtidig viser de, hvad vi vil kalde kvinden, når hun udstiller sig, som netop objekt. Altså på en måde, så manden ikke vil kunne samle sig om andet end deres udseende og fremtræden på et billede af dem – og så lige sin stådreng eller vitale behov og dem som en mulighed -der da vistes i udsendelsen.

  Især måske – hvis han i forvejen er det, der kaldes for ‘tyk bag ørerne’ af mangel på sex.

  Jeg hører disse 3 kvinder sige, at kvinder ser altså sådan og sådan ud – take it or leave it – og lad være med at opfatte os som kun objekter; men som menesker med også meget andet at byde på.

  Det er da, hvis jeg har ret her, noget af en opfordring og ikke mindst en opgave for mænd, der jo også kan lide af dette luder / madonna kompleks, hvor de gifter sig med madonnaen, den fine, rene og uskyldige kvinde, og går i seng med luderen. Dvs hende, de opfatter som eller måske endog optræder som luder, byder sig til på en billig måde uden smålig skelen til udlevering og udnyttelse af egen person.

  Hvis vi ikke bare skal kalde dem for ekshibitionister, så skal der ske et el andet .. det nytter ikke at vise sit bare ydre og så sige til mændene om at ændre opfattelse – men dette at ryste røv, som ASH skriver – det gør ingen sommer, det er ikke vores kultur på samme måde som visse afrikanske kvinder med bagdele som var flere slået sammen til en sådan størrelse, såvel som de har såkaldte strut-røve i udtalt grad i deres kultur/er, hvor vi andre kan udleve at have en såkaldt ‘pariser-røv’ i de mere europæiske el nordlige breddegrader. Men – de er vant til det, at vise røv uanset størrelse, og måske for mændene dér, jo større, jo bedre, og samme strik af en røv kan også afrikanske mænd have, altså en normal og naturlig kropsbygning for dem, at de har deres såkaldte bagdele siddende lidt højere nogen gange end vi andre nævnte, kvinder som mænd, i europæisk og nordisl forstand.

  AT Mette Fugl og Dansk Kvindesamfund får kvababbelser, er da naturligt fordi det er lige en i smasken på dem om, at kvinden ikke skal være objekt for mændene -i hv f synligt og sagt – i stedet for, at vi erkender, at kvinder er naturlige objekter for mænd og mænd ligedan naturlige objekter for kvinder.

  Så – det er kun og oftest kvindernes udstilling af sig selv i forhold til også påklædthed, bart eller stramt siddende, der oftere gør en af forskellene kvinder og mænd imellem i vores kultur.

  Men – hvad skulle vi gøre, hvis vi ikke kunne se hinanden som objekter!

  Og – det er lige før jeg siger, at de tildækkede kvinder inden for islam fx og deres mænd, som om sommeren går normalt klædt som mænd gængs i Danmark, hvis de sidste gik i lidt mindre dækkende tøj end tilfældet er, så var der her byttet om på rollerne i forhold til afklædthed eller ej. Så – hvis disse mænd tænder på upåklædte kvinder i højere grad end på de stærkt tildækkede, så har vi et problem – eller smider disse kvinder så ikke lige bare sløret. 🙂

  Men – jeg tror, at de unge kvinder nu mangler noget i budskabet, der skulle være, at vi er andet end objekter for sex?

  Jeg skal ikke gøre mig klog på deres mission – men de ser strålende ud som typer og så ganske anderledes en ‘fortidens feminister’ – knæk og bræk. Jeg selv? Har ikke været med og deltaget, fandt det tåbeligt at smide brystholderen for bare at vise bryster. Den gør da sin mission i alle aldre .. 🙂

  Og – har man en vis udstråling, så gi’r den slags sig selv – også med alderen.. 🙂 At mænd da får øje på en. 🙂

 16. Af ole hansen

  -

  Ju ul ha n se n s definitioner på feminisme er naive, forældede og stærkt misvisende. De rabiate, ægte, hårdkogte feminister kæmper ikke for retfærdighed og ligestilling, men kun for skøre og skadelige politiske idéer, for at rage til sig og for at bagtale, nedgøre, udnytte og besnylte mændene og samfundet. Noget mere tåbeligt, selvmodsigende, kynisk og beregnende end de kolde rødstrømper og feminister findes næppe. De udgør en stor modsætning til rigtige kvinder som der kan siges meget godt om.

 17. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Feminismen vil bestå så længe at der er kønsforskelle og kvinder og mænd i verden.

  Indlægget er rent pladder og pludder..torneman har ret mht. Definitionerne.. Mht. billederne er de jo blot selektivt udtaget ift. en ønsket agenda, uden at tage hensyn til dets orginale syfte på siden..Hvad man kalder populisme, hykleri og påvirkningsagent arbejde..(Uden tvivl i Ash´s tilfælde fra vennen Lars i Cepos/saxo/liberal alliance og DI der ønsker at betale kvinder endnu mindre i løn mv.)…

  Alle ordentlige mennesker er naturligvis feminister..Og det er uanset køn. Drejer sig blot om at være på anstændighedens vej her.

  Kun socialisme og ordentlige køns lighed har noget at byde på..I nærmeste fremtid bliver kvinderne den nye overklasse. Og derfor skal vi til den tid først og fremmest alle være “machoister” 🙂 Ved dit til ordet, kommer til en debat nær dig snarest.

 18. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Ole Hansen (alias Preben Jensen 1, 2, 3 osv. og diverse andre alias’er)

  “Ju ul ha n se n s definitioner på feminisme er naive, forældede og stærkt misvisende”.

  Det er ikke min definition, men Den Danske Ordbogs (Moderne Dansk Sprog).

  Andre, hjemmelavede definitioner må stå for debattørers egen regning.

 19. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det var li’godt noget af en overraskelse af læse ordet ‘machoister’ fra Lisbeth Sørensen .. og først i afsnittet står ordet ’socialisme’ og tidl i indlægger, så er det alle ordentlige mennesker – men altså mest socialister, der er feminister uanset køn.

  Hvad med mændene – nå, de klarer jo sig selv – og vel på forskellig vis, hvis de ikke finder en såkaldt ordentlig og normal kvinde.

  Men tilbage til ordet ‘machoister’ at lægge sig opad mænds ordvalg, og hvor jeg først, da jeg ikke lige fattede ordet, tænkte, om det havde noget med Mao at gøre eller masochime .. det sidste er mænd også gode til, så velkommen til den kommende kvindelige overklasse, ifølge Lisbeth Sørensen.

  Det lyder særlig kvindeligt – i vor tid!

  Mændene vil juble – de kan så ligge på sofaen – eller ?

  Vor mor er ovenpå – og vel på det hele .. stakkels mænd og da kvinderne selv, hvis der ikke kommer en mere feminin attitude, og de blot skal høre på ‘one of the guys’. Sorry – Lisbeth Sørensen 🙂 – men altså .. de, mændene, kan jo indimellem have det årdt nok, hvis vi bare kan tænke og har læst i andet end et ugeblad ..groft sagt – ikke alle, naturligvis – men helst ikke for meget da .. ja, sådan kan de se ud til at være .. Mvh BHL

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos feminisme og andet lommeuld og junk – som jeg har skrevet tidligere. Sproget . . . og den måde, mænd og kvinder, udtrykker sig på, er vel den mest afslørende forskel på de to . . . vidt forskellige . . . køn. M/K bruger umiddelbart samme sprog, men udtrykker sig alligevel på to vidt forskellige sprog. Mænd fatter ikke, hvad hønsene kagler om – og kvinder fatter ikke, hvad haner galer om.

  Hvordan har nogen tænkt sig at “ligestille” den hønse- hanegård? 🙂

 21. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “masochister” efterfulgt af 🙂 …Nogen ønsker at medvirke i forståelsen?

  Men kald det da bare manderettigheder, hvis du skal være så politisk “feministiske korrekt”!

  Og så har vi JP, der mener at kvinderettigher er ævl, men ikke manderettigheder..Dem har vi mange af , små blå mænd i alt for små blå sko på, herinde.Endda ikke mindre end to kvinder, ASH og Birgit.

 22. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er mænd, der optræder som kvinder, vel noget af det mest gennemskuelige, patetiske og ynkværdige 🙁

 23. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Iøvrigt er blå mænd der ikke ved hvem der er kvinde og og hvem der er mand, ikke noget nogen skal blande sig i, eller noget at skamme sig over. 🙂

  Alle bestemmer naturligvis selv sit køn i et frit samfund.

 24. Af Lisbeth Sørensen

  -

  MHT. sure smileys versus glade smileys…Er det velkendt at en af forskellen mellem borgerlig og venstreorienteret er den store humour, og ikke at se verden sort på hvidt..Uanset om dette drejer sig om ligestilling eller verdenspolitik.

  Derfor er det naturligvis også, at man kun kan læse blå indlæg om kvinderettigheder, som et humoristisk bidrag til debatten uden værdi udover sit komiske aspekt?!..

 25. Af Jan Petersen

  -

  Jeg fatter i øvrigt ikke Berlingske politik med at ødelægge blogs? Men der må vel være en eller anden overordnet strategi – ellers synes forretningskonceptet rimelig langt ude i hegnet 🙁

 26. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! –Det var så den søndag !

 27. Af J. Hanse n

  -

  AF JAN PETERSEN – 15. JANUAR 2017 20:57
  “I øvrigt er mænd, der optræder som kvinder, vel noget af det mest gennemskuelige, patetiske og ynkværdige :(”

  Alle mænd på den yderste højrefløj er “feminister.”
  Nogle af dem skjuler det bedre end andre.
  Disse “feminister” beklager sig altid. De føler sig uretfærdigt behandlet.
  De går smågrædende rundt. Verden er imod dem. De er frygtsomme.
  En ren ynk.

 28. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “succes ” ? –ER kunsten, at fedte opad ! —Her har kvinder fordelen ! –Nogen har–Altså de, der har “pæren iorden ” –De holder længst på toppen af succes-pyramiden !–De, der bruger deres smukke ydre –bliver sorte-Per –Med-mindre –de også kan bruge “pæren” !

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “feminismen ” ! –De er på spanden mændene ! –De er i lighed med “løveflokken ´s unge hanner ” ! –Blevet sparket ud af flokken !—De lister rundt i udkants-Danmark ! –Vel-vidende AT: De er overflødige i det nye stærke Danmark –Der vil blive régeret af kvinder ! –Uden dertil, at sige AT: solidaritet er i højsædet ! –Sagen er stadig den AT: Kvinde er kvinde værst ! –Det gælder om, at gifte sig opad –og absolut ikke nedad !—(det sidste er den absolutte ruin ) !

 30. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ” ! –Lars Løkke & Co. Kan også gøre det klogeste i øjeblikket ! –Nemlig : Tage deres gode tøj –og gå (ganske vist –med halerne imellem benene ) –Men med æren nogenlunde i behold ! –Løkke & Co. er skyld i den, af danskerne u-ønskede islamiske indvandring ! –OG –det bliver man husket for incl. Social-demokratiét !

 31. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Problemet i debatten er mest af alt lavkulturelle små blå mænd fra DF, som lader til at hade kvinder uforbeholdent meget? De beskylder kvinderne for deres armod, og ikke deres mester i Liberal Alliance/Venstre/K, og det giver jo som bekendt ingen mening overhovedet taget?!

 32. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lisbeth og hendes elite har åbenbart taget de store blå sko på (mandens), så manden er blevet gjort til en lille appendix i deres tilværelse.

  Og – jeg påpeget en forståelsesmæssig korekthed i forh til det af dig anvendte ord: ‘macho-ister’, der ikke påpeger noget feminint i sig selv og ligeså godt kunne være et udtryk formænd eller om mænd, der er grebet et macho-gen el lign. (LS – 15.1. – 20:52).

  At alle, ifølge Lisbeth Sørensen ligefrem selv vælger deres køn viser kun et ideologis forhold til emnet – ikke en konkret viden om køn.

  Så moderne i al sin uvidenhed, når m/k må gøre en dyd af nødvendigheden og agere som kvinde, selv om man er mand, og agere som mand, hvis man er kvinde.

  Det er faktisk dybt tragisk for den enkelte, der rammes her; men de overlever med deres skæbne og finder alligevel sex og kærlighed, og det er positivt i sig selv.

 33. Af Ulla Nielsen

  -

  Tja, indholdet af et ord som “venstreorienteret” har også ændret sig drastisk gennem tiderne. Måske skal vi til at tale indhold? F.eks. gøre klart at de seksuelle frigørelsesting, ASH taler om, handler om den individuelle frihed hos måske især velstillede kvinder med store frihedsgrader, og så kalde det det?
  Kvindebevægelsen, når den er bedst, efter min opfattelse i hvert fald, handler ikke om, at kvinder opfører sig som en art fagforeningsfolk, der prøver at forhandle sig frem til de bedst mulige livsbetingelser på modparten, mændenes, bekostning. Men når den arbejder mod at skabe et bedre liv for i princippet alle, i overensstemmelse med den tid, vi lever i.
  At kvinder er på arbejdsmarkedet er ikke kun et spørgsmål om trivsel og at være med, der hvor det spændende liv er. Det er også en mere begavet måde at indrette sig på i en verden, hvor vores alle sammens overlevelse trues af for stor befolkningstilvækst. Med den gamle arbejdsdeling mellem kønnene får man lettere store børneflokke, for hvordan skal kvinderne ellers skabe et meningsfuldt liv? Men det kræver, at man får en bedre kultur med hensyn til at skabe plads til de børn, der fødes, og til, at de får den fornødne pasning og omsorg, samt at forældre får et godt liv med børnene.
  Så der er nok at tage fat på, ud over kæmpe for retten til at bløde igennem.

 34. Af Lisbeth Sørensen

  -

  BHL

  Jo, alle er det køn de nu engang mener de er..

  “machoister” var som sagt bare et foreslag..Ordet “feminister” har negativ klang nu også, så vi kan lige så godt indføre “machoister” så kvinder får noget at hade..Problemet er at de begge som tanker om rettigheder blot drejer sig om dette, kønslighed og rettigheder. Så uanset hvilket ord vi vil give til dette vil det få en negativ klang hos nogle..Bedste -som var min tanke- er at erstatte de med “mande og kvinde rettigheder”…Men “borgerlige” og “blå” kan ikke erstattes. Vi har behov for et begreb for ondskab.

 35. Af Søren Von Marx Sø rensen

  -

  Enig.
  Vi havet tit kommet først med mølle overfor små blå mænd med mavesutter.
  Endnu bevist, at lavkulturale kernevælgere af DF ikke heller ej besider kognitive evner ud over hvad fordres i tegnepungen.
  De blive udfaset i det smukke gyldenrøde morengry efter næste valgrunde. Således skal al indvandring stoppes og al religion forbydes medsamt besiddelse af offentlige embederer for frimure.

 36. Af Søren Von Marx Sø rensen

  -

  Enig.
  Vi havet tit kommet først med mølle overfor små blå mænd med mavesutter.
  Endnu bevist, at lavkulturale kernevælgere af DF ikke heller ej besider kognitive evner ud over hvad fordres i tegnepungen.
  De blive udfaset i det smukke gyldenrøde morengry efter næste valgrunde. Således skal al indvandring stoppes og al religion forbydes medsamt besiddelse af offentlige embederer for frimure.

 37. Af Blomst Blomstersen

  -

  Mit eneste problem som kvinde med hele det her er, at jeg ikke vil repræsenteres af andre kvinder. Der er ikke andre kvinder der skal kæmpe en kamp på mine vegne, som jeg ikke har bedt om. Jeg vil i særdeleshed gerne frabede mig at det netop er Nikita Klæstrup der så er den kvinde der tror hun skal redde alle os andre fra den mandschauvinistiske verden som de åbenbart mener vi befinder os i.. Uden at overveje om “alle os” som de kæmper for, føler det samme som dem.

 38. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lisbeth Sørensen – 16.1. – 15:44

  Du fornyer intet ved et budskab med machoister – det indsnævrer begrebet feminisme – og jeg har det som debatøren lige ovenfor ‘Blomst Blomstersen’, at jeg ikke finder, at jeg skal repræsenteres el tages til indtægt for den el hin gruppe af feminister.

  Og – hvad køn angår, så er vi nødt til at acceptere, at nogle mennesker må definere sig i modstrid med deres medfødte, biologiske køn, hvis de ikke har søgt el kan få en hjælp i det forhold.

  Om jeg forstår dig ret – et ord for ondskab: Du ener måske ‘borgerlig’ og ‘blå’ – så er du mere end langt ude i ensidighed, i tolkning af verden og dine medmennesker.

 39. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Slytherin” ! –Vi kan ikke kapére de svære ord ! –Istedet-for har vi interesseret os for Politikens top-historie idag ! –Nemlig : Prisen for, at få en kat kastréret !–Så –imorgen får vi nok prisen for AT: Få de mandlige muslimske migranter kastrerede ! –Det bliver mere –og mere interessant ! –Kan Berlingske slå den ??

 40. Af Lisbeth Sørensen

  -

  BHL

  Du tager alt for bogstaveligt….Men “machoister” og “feminister” er sådant set et begreb forstået ud fra kønslighed og dens interesser…..Kald dem bare kvinde og mande rettigheder hvis du ønsker at være politisk korrekt på dette område. Det forslag kan jeg faktisk støtte op om..Mht. ondskab og den politiske farve blå…Dette kan ikke ændres!

  SVMS Fik stavet mig igennem, og tror jeg er enig, men ikke helt sikker..

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nej, det gør jeg ikke – fordi det gælder om at forstå, hvad der tales om, så der ikke opstår misforståelser<, men anvendelsen af macho – tjah, hvor langt er man så kommet som kvinde og feminist, hvis det skal dreje sig om det maskuline macho – så har kvinder givet op, erkendt deres (alt for; ofte i hv f) maskuline side, og det har intet med feminisme at gøre, hvor man fastholder sådant og i øvrigt fra dine indlæg her med snart at være den herskende af de to køn.

  Prøv lige, at en mand skrev, at nu er vi snart herskende elite over kvinderne, såfremt de skulle miste terræn nu om dage og så forsøge at vinde noget tilbage – eller i det hele taget!

  Det er ikke den ligestilling, du også talaer m –og kønslighed.

  Du er for galt afmarcheret i dit æringe for mig at se. Punktum herfra. Fortsat god debat. Mvh BHL 🙂

 42. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Sjovt hvorledes nogen ser macho som krigerisk og uacceptabelt, men acceptere feminister som er kommet til at betyde akkurat det samme når det komme fra små blå mænd, i alt for små blå sko..Og var naturligvis min tanke ved brug af ordet..Godt at du kom op i det blå felt BHL, og beviste min tanke her..Drejer sig blot om mande og kvinde rettigheder på lige fod.

 43. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  NEMESIS ! –Danskerne er vilde med børnefri hoteller (Står i Jyllands Posten ) –Helt forståeligt ! –Folk har fået nok af andres børn !! Især S.u-curlingerne !

 44. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “–Folk har fået nok af andres børn !”

  Hvert et barn i Danmark er vores fremtid. Derfor satser vi på alle børn. Liberalister interessere sig kun for egne børn dog. Det fattigste barn i Danmark, er målestokken for det mindste vi er!

 45. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Istedet-for har vi interesseret os for Politikens top-historie idag ! –Nemlig : Prisen for, at få en kat kastréret !–Så –imorgen får vi nok prisen for AT: Få de mandlige muslimske migranter kastrerede”

  Personligt er jeg mere interesseret i at få blå mænd kastrerede der står for mere ulighed..Sådant så meget..Vi skal dog nedlægge borgerlige spekulanter i kæledyr, der opdrætter disse under uhumske vilkår. Især de borgerlige “pure breeds” af indavlede kæledyr, som over tid alligevel bliver syge. Er naturligvis godt med genetisk blanding. og uden tvivl er en Dansker med en AFrikaner blanding noget at det sundeste genetiske.

  Dyreverden har flere hvor hunner altid leder..De er yderst succesfulde og altruistiske og intelligente dyrearter normalt. 🙂

  Måske derfor at kvindelige politikere bliver bedre end mandlige i de fleste tilfælde?

  PS indlæg til Jacob, som lader til at have nedlagt ytringsfriheden, men nægter at bringe mine indlæg der ihvertfald, hvor jeg har flere. 🙂

  “Interessant at Lisbeth Sørensen nu udtaler på alle mændes vegne.”

  Os kvinder må gøre det, når nu SVMS ikke er i stand til det….

  “mænds” hedder det! Eller “kvinders”?

  “Hvorfor Jacob mener at kvinders private hårvækst eller måde at afholde generne forbundet med månedlige blødninger er et emne der er interessant, eller et emne der definerer kvindekamp og feminisme, står hen i tågerne.”

  Blot en hån mod kvinder, som normalt af borgerlige mænd, for at pacificere “truslen” fra kvinder og få dem retur til gryderne, børnepasning og hjemmets vedligeholdelse kun. Uden tvivl er mange mænd blevet frataget jobs pga. af kvinders fremmarch på jobmarkedet..Og alle undersøgelser viser at de er fremtiden i det industrialiserede samfund som arbejdere. Er mindre kritiske, forlanger mindre i løn, mere medgørlige end mænd. Og lad os ikke glemme at i dag er de bedre uddannet. En tendens som uden tvivl fortsætter i fremtiden også.

  En kort artikel om hvorfor kvinde også er fremtidens ledelse i den moderne verden “The big ones, when it comes to leadership, are expressiveness (communication skills), long-term thinking, loyalty, flexibility and patience. According to the 64,000 people we surveyed, women also excel at collaboration and empathy. This all suggests that women can be better at relating to customers, communities, teammates and other stakeholders in a business.” …http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/careers/the-future-of-work/how-women-will-rule-the-workplace/article11861929/

 46. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Istedet-for har vi interesseret os for Politikens top-historie idag ! –Nemlig : Prisen for, at få en kat kastréret !–Så –imorgen får vi nok prisen for AT: Få de mandlige muslimske migranter kastrerede”

  Personligt er jeg mere interesseret i at få blå mænd kastrerede der står for mere ulighed..Sådant så meget..Vi skal dog nedlægge borgerlige spekulanter i kæledyr, der opdrætter disse under uhumske vilkår. Især de borgerlige “pure breeds” af indavlede kæledyr, som over tid alligevel bliver syge. Er naturligvis godt med genetisk blanding. og uden tvivl er en Dansker med en AFrikaner blanding noget at det sundeste genetiske.

  Dyreverden har flere hvor hunner altid leder..De er yderst succesfulde og altruistiske og intelligente dyrearter normalt. 🙂

  Måske derfor at kvindelige politikere bliver bedre end mandlige i de fleste tilfælde?

  PS indlæg til Jacob, som lader til at have nedlagt ytringsfriheden, men nægter at bringe mine indlæg der ihvertfald, hvor jeg har flere. 🙂

  “Interessant at Lisbeth Sørensen nu udtaler på alle mændes vegne.”

  Os kvinder må gøre det, når nu SVMS ikke er i stand til det….

  “mænds” hedder det! Eller “kvinders”?

  “Hvorfor Jacob mener at kvinders private hårvækst eller måde at afholde generne forbundet med månedlige blødninger er et emne der er interessant, eller et emne der definerer kvindekamp og feminisme, står hen i tågerne.”

  Blot en hån mod kvinder, som normalt af borgerlige mænd, for at pacificere “truslen” fra kvinder og få dem retur til gryderne, børnepasning og hjemmets vedligeholdelse kun. Uden tvivl er mange mænd blevet frataget jobs pga. af kvinders fremmarch på jobmarkedet..Og alle undersøgelser viser at de er fremtiden i det industrialiserede samfund som arbejdere. Er mindre kritiske, forlanger mindre i løn, mere medgørlige end mænd. Og lad os ikke glemme at i dag er de bedre uddannet. En tendens som uden tvivl fortsætter i fremtiden også.

  En kort artikel om hvorfor kvinde også er fremtidens ledelse i den moderne verden “The big ones, when it comes to leadership, are expressiveness (communication skills), long-term thinking, loyalty, flexibility and patience. According to the 64,000 people we surveyed, women also excel at collaboration and empathy. This all suggests that women can be better at relating to customers, communities, teammates and other stakeholders in a business.” …!http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/careers/the-future-of-work/how-women-will-rule-the-workplace/article11861929/

 47. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Skal vi sige AT: Det handler ikke om blåt eller om rødt ! –MEN –det handler jo om, at folk –kan finde ud af, at opføre sig anstændigt ! –OG det har de ræve-røde-sociallister ikke gjort i mange år ! –DERFOR sidder lille Danmark nu midt i suppedasen –med en kæmpe-flok–pjalte-proletarer ! –Der aldrig har forsørget sig-selv ! –MEN ikke desto-mindre –kan regne med AT: Det er der heller ingen andre, der vil gøre !—Iøvrigt skal Europa selv bestemme, hvem, der kan komme ind i landene –Så er sagen klar !! –Arabere kan blive væk -MEN Vi ser gerne, at italienerne –der i øjeblikket er begravet i sne ! –Kommer og gør os selskab ! –Det er nemlig “Snakke-salige–fiffige- humoristiske –kreative –og dejlige mennesker ” ! Allora !

 48. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  P.s. Glemte jeg at skrive AT: Italiénerne heller ikke er “konfliktsky –og absolut ikke tavse ? –Men det gør jeg så nu ! –nå-men I må have det ! SALUTO !

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Slytherin-feminismen ” ! –Der er alt-for-mange kolbøtter i Folketinget ! –Ja ! –Vi giver Asger Aamund fuldstændig ret !—De kolbøtter koster skatteborgerne det hvide ud af øjnene –OG så føder de oveni-købet masser af drengebørn ! –Og kan hæve imellem 15 –20. 000 kroner for hver fødsel ! –Endnu flere Kolbøtter der i lighed med Uffe Ellemanns afkom –kan smugles ind i Folketinget –ved skelsår ! –Ja det går godt i lille kolbøtte-land Danmark !

 50. Af lisbeth Sørensen

  -

  ““Slytherin-feminismen ” ! –Der er alt-for-mange kolbøtter i Folketinget ! –Ja ! –Vi giver Asger Aamund fuldstændig ret !”

  Sicilianske cannoli gives til mafiabosser når man vil indordne sig..Husk at tage sådanne med til Aamund eller Seier hvis i mødes med disse..Evt overstrøet med krydderiet arsen , som en italiener fortalte mig , giver sådan en sød afslutning på smagen..Har ikke prøvet sidstnævnte selv endnu dog..

Kommentarer er lukket.