Er det hårdere at være kvinde i den offentlige debat?

Af Anne Sophia Hermansen 115

Omkring jul bragte Berlingske et interview med debattør og forfatter Geeti Amiri. Her kom hun blandt andet kom ind på Mads Holgers død og sagde i den forbindelse: ”Det, der gjorde størst indtryk på mig, og som alt for få taler om, er hvor ensomt livet som debattør er. Man har ikke noget politisk parti, der slår ring om en, man har ingen organisation at læne sig op ad, man har kun friheden til at sige, hvad man mener, når man er sin egen debattør. Debattører bliver spurgt om meget, men aldrig om, hvor opslidende det er, hvor ensomt det kan være, og hvor hård offentligheden kan være. Jeg synes, offentligheden var alt for hård ved ham, og generelt er det ved offentlige personer.”

Feministen Emma Holten var kort efter inde på noget af det samme, da hun til Mellemfolkeligt Samvirke fortalte, at man som meningsdanner må finde sig i at have et levende kommentarspor efter sig. At hun sjældent får kommentarer, der handler om hendes holdninger, men kommentarer, der handler om hendes person; at hun kun er kendt, fordi hun har udstillet sig selv nøgen, at hun ikke er kompetent nok til at udtale sig og i det hele taget ikke har ret til at træde offentligt frem. Hun overvejede stort set hver eneste dag at droppe sin deltagelse i samfundsdebatten.

Det samme ved jeg, at flere af Berlingskes faste debattører jævnligt overvejer, især kvinderne.

Er det hårdere at være kvinde end mand i den offentlige debat? Bliver kvinder i højere grad chikaneret eller handler det om, at kvinder tackler kritik dårligere, i al fald anderledes?

Min personlige holdning – og erfaring som debattør gennem mange år – er, at kvinder er mere udsatte i den offentlige debat, fordi de ofte bruger sig selv mere. Både Holten og Amiri bruger deres egne historier som brændstof i opgør med henholdsvis hævnporno og social kontrol, og det samme gjorde Mads Holger, hvilket dels betød, at han var en af Berlingskes mest læste skribenter, men også at han gjorde sig åben for personangreb. Fordi der var en tydelig person at angribe.

Det kræver stort mod at være debattør på denne måde. Når råmaterialet kommer fra det levede liv, bliver man sårbar overfor en meget perfid form for kritik – så er man for subjektiv, for selvoptaget, for følsom og selvfølgelig også for “damebladsagtig” og burde i det hele taget skrive noget hårdt om topskat eller Putins rolle i Syrien.

At Emma Holten har stor betydning for mange mennesker virker ikke til at påvirke hendes kritikere, der sjovt nok har det til fælles, at de selv har svært ved at sætte en dagsorden. Det samme gælder Geeti Amiris kritikere, der skulle bruge lidt mindre tid på tilsvining og lidt mere tid på at dygtiggøre sig. For så var det måske dem, der blev lyttet til. Bare en tanke.

I det hele taget har jeg svært ved at forstå, hvorfor mennesker, der tydeligvis ikke bryder sig om forskellige debattører, bruger så meget tid på at ørle ud over deres person og indlæg. Tænk bare på, hvor meget Mads Holger skulle lægge ryg og øre til. Han fik stryg for sit tøj, sin diktion, for at være for kæk, for meget, for lidt, for reaktionær, for affekteret, for ligegyldig og for meget på Facebook.

Alligevel kårede Weekendavisens læsere ham til at være en af de betydeligste intellektuelle i Danmark i 2016. Men der var det for sent.

115 kommentarer RSS

 1. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Men det gør “jyden ikke” ! –De er også berygtede for AT: Parre sig med deres egne børn ! ”

  Udkants DFéren der er vist mestendels ansvarligt i det jyske. Strandvejen i kbh er også ypperlig. se fx. Festen. Desvære er der lavet meget få undersøgelser mht. politisk ståsted og børnemisbrug. At dette er et borgerligt fænomen i så godt som sin helhed, er uomtvisteligt dog.

 2. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Jo de har, og den skal udmøntes i form af ansættelse af unge som skal reagere hurtigt på sociale medier.
  Hvor er forskel på dette og så Putins adfærd, hvis man ser det lidt på afstand. ?
  Svar ingen.” Helge

  Har ikke hørt om decideret trolle fabrik i Danmark. Lemche er dog en del af den jødiske Hasbara manual trolle fabrik. De har nu tusindvis af ansatte over hele verden til at komme med pro israelske meninger, og stå for ødelæggelsen af debatter over hele verden i de sociale medier. Ifølge andre, modtager han også penge fra Sverige i landsskadelig Dansk virksomhed. Derfor han altid skriver Danske negative kommentarer, men roser Sverige. Og ifølge andre modtager han også penge fra frimurer organisationen..Naturligvis en anden Dansk landsskadelig kendt virksomhedsorganisation..

  “Hun er efter min mening den bedste blogger på Berlingske, selv om hun ganske giver er en torn i øjet på mange af ’stamkunderne’.”

  Uenig. Det er uværdigt og manipulerende at have en blog, også nægte ytringsfrihed. Så kan man være enig eller uenig med hende, men en blog uden ytringsfrihed hører ikke hjemme i B. Derudover synes jeg da at det er et fin standpunkt at have, blot at ville lade enhver fremmed ind i Danmark, ødelægge den fremtidig velfærd, give dem alle Danske jobs, få et utal af religiøse muslimer ind der ikke deler Dansk kultur, begår meget kriminalitet mv. Men det er simpelthen ikke hvad Danskerne ønsker sig..Det er da en flot humanistisk mening at have, men det er absolut ikke hvad der er behov for i Danmark nu.

 3. Af Lisbeth Sørensen

  -

  PS indlæg i filteret mht. Marstrand?

  PPS..I forlængelse af dette ovennævnte nævnte indlæg, Lad mig blot sige at uden tvivl har Marstrand over tid været udsat for mange borgerlige mænds ubehagelige tone i debatten over for kvinder, og deres generelle kvindehad i den blå blok. Derfor der er så få kvinder der stemmer blåt, og de fleste blå kvinder er hoppet i kanen med R. Personligt tror jeg at Marstrand er en af disse.

 4. Af Lisbeth Sørensen

  -

  PS indlæg i filteret mht. M arstrand?

  PPS..I forlængelse af dette ovennævnte nævnte indlæg, Lad mig blot sige at uden tvivl har M arstrand over tid været udsat for mange borgerlige mænds ubehagelige tone i debatten over for kvinder, og deres generelle kvindeh ad i den blå blok. Derfor der er så få kvinder der stemmer blåt, og de fleste blå kvinder er hoppet i kanen med R. Personligt tror jeg at M arstrand er en af disse.

 5. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Ps Gg to indlæg i filteret om mar.strand og kvindehad et i den blå blok i debatten?

 6. Af Lisbeth Sørensen

  -

  PS siden Zenia stampe nu også har lukket for kommentarer, men skriver her, tillader jeg mig at bringe min kommentar herom. Endnu en blog uden ytringsfrihed..Hvad mener debatredaktøren selv om dette?

  ”Jeg mener ikke, at Danmark er et land, hvor ulighed er et problem, som er værd at beskæftige sig med.” Sådan siger vores økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll, min tidligere partikammerat. Men jeg er lodret uenig. Jeg mener tværtimod, at den stigende ulighed er en af de allerstørste udfordringer i Danmark lige nu.”

  R og LA deler naturligvis økonomisk politik Ja.
  At ulighed er et kæmpemæssigt samfundsproblem er dog rigtigt. Og at den under den sidste R regering steg betydeligt selv om VKO regeringens ulighedsstigninger. Man VLAK regeringen har nu taget tøjten igen, og fået den til at stige endnu mere end R regeringens..Så, hvorledes stopper det?
  R over i blå blok, DF over i rød?

  “følge forskningen er det ikke forskellighed, der truer tilliden, men marginalisering. Og marginalisering er bl.a. et resultat af ulighed.”

  “Forskellighed”, er naturligvis også en trussel.Den muslimske og jødiske religion er en kultur som er helt forskellig fra den Danske. De støtter ikke op om kvinders rettigheder, den Danske frihed og dets frisind mv. Ser ned på folk i LGTB kommunen..Og begår uforbeholdent meget kriminalitet i DK, skaber stor økonomisk usikkerhed, får indslusningsløn og tager dermed en etnisk danskers job, da de er billigere i drift, Velfærdserodere genialt også for de blå i r-nordpå.

  “Men at Dansk Folkeparti bakker op om øget ulighed, er en større overraskelse.
  Er det fordi fattigdommen især rammer indvandrere, som på den måde kan marginaliseres yderligere? Er det fordi fattigdom gør almindelige danskere til lette ofre for populisme? ”

  Dette er det uden tvivl.Hvis det ikke havde forholdt sig således, sad DF naturligvis i rød blok i dag hvor mere lighed, ordentlige skoleforhold er en dagsorden. Ihvertfald hvis de Radikale ikke sad for bordenden der og fjernet den socialdemokratiske, SF, Enhedslistens interesser på dette område?

  DF er elementært i blå blok. De har vundet alle valg siden schluters dage, på baggrund af deres forgivet “stramme indvandringspolitik”..Lad mig her venligst påpege at rød blok faktisk har haft den strammeste indvandringspolitik siden da?

  1. Udlændningelempelserne af 1983 der startede lavinen..Click blå blok.

  2. DF med VKO mere end fordoblet indvandringen til lo år, end lo året før under Nyrup.
  Click blå blok!

  3. Nu har den siddende regering alle tiders indvandrer rekord igen. Både mht. flygtninge men også EU og resten af verden går vi ud fra. De lader dog til at have lukket helt ned for statistikker på dette sidste område siden de er kommet til? jeg finder ingen ihvertfald mht. EU, Asiatisk, Amerikansk mv. indvandring siden Løkke kom til fadet igen.

 7. Af Lars Petersen

  -

  @ ANNE SOPHIA HERMANSEN. (1-2)

  DU HAR SOM SÆDVANLIG, IKKE FORSTÅET EN SKID AF DEN BAGVEDLIGGENDE ÅRSAG

  Den egentlige årsag til den øgede kritik, de hårdere ord, etc. etc., har rod i noget så absolut
  banalt, som forøget decentral demokratiseringsproces; via kommunikationsteknologerne.

  Ergo opstår en større påvirkning borgerne imellem, (uden om medierne), hvilket igen får den
  konsekvens, at flere får bekræftet deres holdningers kontrast til mediernes præsentationer..

  PROBLEMET HAR GRUNDLÆGGENDE TO BESKIDTE BEN:
  1. Det er pressens ansatte, som sidder altødelæggende på hele “konfrontations-monopolet”.
  2. Det er pressens ansatte, som udpeger de “særligt ophøjede meninger” foran alle de andre.

  MELLEM-KONKLUSION:
  Ergo, når folk ser endnu en SÆRLIGT UDVALGT menings-ophøjet person, side og kæfte op om
  al ting, og ingen ting, uden vedkommende har gjort sig demokratisk fortjent hertil, så er det
  den instinktive demokrat kommer op i hele tiden flere, og aggressiviteten tager hurtig over..

  MEN DET BLIVER MEGET BEDRE 🙂
  For når det for alvor går op for den brede mængde, hvordan pressens ansatte, evig konstant,
  simpelthen snyder, lyver og bedrager i kraft af de emner man (med sig selv) finder på, samt
  gejler op, versus lunkent omtaler, eller helt ignorer, samt de hvis meninger man benytter sig
  af, sjovt nok hver som en, alle er hægtet tilsvarende op på systemet som journalisten selv 🙁

 8. Af Lars Petersen

  -

  @ ANNE SOPHIA HERMANSEN. (2-2)

  TRE HURTIGE SPØRGSMÅL:
  Spørgsmål: Hvornår har du fx. set konfrontationen: hvorfor en kassedame af sine 123 kroners
  brutto timeløn, skal betale bistand til en presseansat så denne kan hive 600.000 ned i forret ?

  Spørgsmål: Hvornår har du fx. hørt hvordan det kan være, at kun få mandater håndtere det
  fulde folketingsarbejde, mens der er mange gange flere i andre parier, af 1,7 mio kr. pr. medl.

  Spørgsmål: Hvordan kan det være, at man kan lænse skattekroner ud til X organisation, og da
  installere sig som direktør i selv samme, (skønt det er stinkende ulovligt i andre OECD lande).

  Hvordan kan man score dobbelt skatteløn i 15 år, uden pressen søger demokratisk ballast via
  befolk., for demokratisk konfrontation, så lorten stopper, erstattet af krav om tilbagebetaling.

  Spørgsmål: Hvordan kan det være, at man kan lave en kommission, hvis medl. tæller 15 stk.,
  af en timepris på +2-500 kr. PLUS MOMS. X 4 år, skønt ÉN kan klare samme på 4 – 8 timer ?.

  SLUTTER MED AT GENTAGE MIN OPFORDRING:
  1. Medierne skal begå demokratisk produkttilpasning, via “demokratisk tilknyttet software”.
  2. De passiviserede mediebrugere, skal konverteres om til ægte aktiverede “Medie-Borgere”
  3. Væsentlighedens valg, skal ske via habilitets-filtre, for maksimal demokratisk korrektion.

  Med andre ord… en snæver kreds af korrupt skatte-købte sataner, må indlysende ikke side på
  hele “konfrontations-monopolet”, magthaverne og kun sig selv imellem, idet magthaverne
  dermed, (for andres skattemidler), kan skattebetale presse-mellemledet, for egen gevinst..

 9. Af Bjørn Sørensen

  -

  @Teddy-Bjørn-Plys Olsen – tegner og fortæller, med speciale i abstrakte grammatiske indlæg.

  Det er da ikke noget nyt at den sociale service finansier oprørere og venstreorienterede bander.
  Hvem finasierede ligeretskampen i USA?
  Hvem finasierede IRA i Nordirland?
  6000 ud af 10.000 Flygtninge fra Libanon, som kom til DK, opholdt sig på i “ferie” i Libanon da Libanon-Israel krigen i 2006 brød ud igen. Den danske stat betalte hjemsendelsen. Der blev skrevet om det i pressen, men det blev hurtigt glemt, vel fordi man ekspres havde givet dem dansk statsborgerskab, så der var ikke noget at komme efter.
  Hvem finansierer palæstinenserne i Gaza og Vestbredden?
  Så vi får ikke fred der, før end vi holder op med at støtte dem.

 10. Af Bjørn Sørensen

  -

  Du nævner Mads Holger, som da var en interessant person, men åbenbart ikke robust nok til denne verden. I øvrigt var han lidt af en oddball. Han stillede op for de Konservative, men de ville ikke have ham. Hans seneste bogs havde få indlæg. Jeg havde opgivet ham for han tålte ikke kritik af konservative.
  Intellektuelle er enere, som ikke har mange venner fordi de ofte er syv mil foran hoben.
  Det er meget nemmere at følge med strømmen, er det ikke det man lærer i flinkeskolen.
  Pinafore sangen om at man skal lade de andre stå, så man bliver forfremmet og ender med kors og bånd og stjerner på.
  Jo da, Janteloven eksisterer i bedste velgående.

  Vi lever nu i en brydningstid, fordi det bestående er forældet og evener ikke at tilpasse sig til realiteternes verden.
  Og kvinde kampen er udlevet fordi den er forfaldet til at kæmpe for særrettigheder.

  Så hvis kvinder vil høres må de fatte realiternes verden og interessere sig for fremtiden, som bliver en hård nød at knække.

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Appropos flinkeskolen ” ! –Så er det ulig meget dejligere AT: Sidde i en ski-hytte i Pyréenærene–Og tegne og fortælle om dengang S.U. –Den sociale narresut ! –Tillod død-drukne –gratister –AT: génere –i tusind-vis af hårdt-arbejdende —folk i etage-ejendommene —Curlingerne blev hensyns-løse –og hård-kogte —existenser ! –De glemte bare –at –ret mange –kom til, at hade dem noget så dybt og inderligt ! –Noget så dybt og inderligt – noget så dybt og inderligt ! –Det kommer ASH ´s næste debat –til, at handle om –næste gang !! –Den såkaldte S.U.-ungdom ! –Er forhadt ! –Nemlig ! alors

 12. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Lad os nu se, hvem, der ender med “kors –og bånd –og stjerner på ” ! –Det gør alle dem, der har forladt “Danevang ” –Og har slået sig ned i Schweiz –og omegn ! –“en passent” ! –Rigtig – rigtig godt, at Brian Mikkelsen/ K ´s Erhvervs-minister –endelig fik ordet –og evt. redder erhvervs-livet i DK –i Udlandet ! –Pjalte-proletariatets –røde medlemmer –får endnu “en rød næse ” !

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hellere være en elsket blød Teddy-Bjørn ! –End, at være en hel generation af ” Ritts´s røde flinkeskoles ! –Aflæggere af curlinger –der aldrig bliver et plus for Danmarks erhvervs-liv ! –Men tværtigmod –Er dem, der sidder på parkernes bænke –og kæver den ! –Indtil de falder ned –helt af sig-selv –AF: Druk !—Skatteborgerne har betalt mere end rigeligt for dem ! –Deres forældre –sidder stadigvæk i det mørkeste Jylland –og fryder sig over AT: De er sluppet af med dem !

 14. Af Birger Nielsen

  -

  ER DET HÅRDERE AT VÆRE IKKETROENDE I DEBATTEN

  Nedenstående debatindlæg hos pastor Lilleør blev blokeret.
  Kan ASH som redaktør forflare hvorfor ?
  Skal ikke alle Berlingskes læsere respekteres ?

  INDLÆG:

  GÅR DE ALDRIG AF
  Har netop læst debatsiderne til morgen på Berlingske.
  Igen dukker den dygtige dr.phil Hans Hauge op med sine sure opstød. Han satiriserer som vanligt over ”ateisternes sekt”, mens han citerer fra de hellige skrifter, som er åbenbart betragter som en urokkelig sandhed i enhver debat. Herre Jemini, giv os tålmodighed.
  Hvor mange indslag fra Berlingske ser vi ikke daglig, dels fra Berlingskes omfattende præstepanel, men også fra de særligt udvalgte skriverkarle, som i dag fx Kristian D. Jensen, der frejdigt citerer fra evangelierne, som var de skinbarlige fakta.
  Jeg savner i den grad modspil i Berlingske debatforum til alt den uimodsagte religionspropaganda. Tager jeg fejl, eller lever vi ikke nu i 2017. Hvor meget fylder religion egentlig i det moderne oplyste og veluddannede menneskes dagligdag? Næppe meget. Hvor mange af folkekirkens medlemmer frekventerer egentlig kirken ? Næppe mange.
  Enhver teolog ved, at evangelierne ikke er historiske skrifter, men tekster, som er mere eller mindre konstruerede og redigerede op gennem de første 3-400 år e.v.t.
  Enhver historieinteresseret ved også, at religioner har været et nyttigt redskab for magthavere lige fra Konstantin den Store til Putin og det iranske præstestyre.

 15. Af Birger Nielsen

  -

  Jeg ser, hvordan en Lisbeth Sørensen og Teddy Bjørn fører sig frem med store mængder af mere eller mindre saglige indlæg.
  Hvorfor bliver mine negligeret hos dig og Lilleør ?
  Absurd

 16. Af Birger Nielsen

  -

  ASH
  Viderebring venligst følgende blokerede budskab hos Lilleør

  GÅR DE ALDRIG AF
  Har netop læst debatsiderne til morgen på Berlingske.
  Igen dukker den dygtige dr.phil Hans Hauge op med sine sure opstød. Han satiriserer som vanligt over ”ateisternes sekt”, mens han citerer fra de hellige skrifter, som er åbenbart betragter som en urokkelig sandhed i enhver debat. Herre Jemini, giv os tålmodighed.
  Hvor mange indslag fra Berlingske ser vi ikke daglig, dels fra Berlingskes omfattende præstepanel, men også fra de særligt udvalgte skriverkarle, som i dag fx Kristian D. Jensen, der frejdigt citerer fra evangelierne, som var de skinbarlige fakta.
  GÅR DE ALDRIG AF
  Jeg savner i den grad modspil i Berlingske debatforum til alt den uimodsagte religionspropaganda. Tager jeg fejl, eller lever vi ikke nu i 2017. Hvor meget fylder religion egentlig i det moderne oplyste og veluddannede menneskes dagligdag? Næppe meget. Hvor mange af folkekirkens medlemmer frekventerer egentlig kirken ? Næppe mange.
  Enhver teolog ved, at evangelierne ikke er historiske skrifter, men tekster, som er mere eller mindre konstruerede og redigerede op gennem de første 3-400 år e.v.t.
  Enhver historieinteresseret ved også, at religioner har været et nyttigt redskab for magthavere lige fra Konstantin den Store til Putin og det iranske præstestyre.

 17. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Det er da ikke noget nyt at den sociale service finansier oprørere og venstreorienterede bander.
  Hvem finasierede ligeretskampen i USA?
  Hvem finasierede IRA i Nordirland?
  Hvem finansierer palæstinenserne i Gaza og Vestbredden?
  BS

  1. I USA finansiere den kun højreradikale dødsmissioner i centralamerika, Grenada, Mellemøsten mv…Den kæmper indædt mod ligerettigheder, LGTB rettigheder, mv.

  2. IRA blev finansieret af Irer i USA så godt som, såvel som nogle Irer der også støttet et frit Nordirland.. Og absolut ikke af nogen andre stater ellers, da der ikke er nogle værdier at komme efter der, kun en masse mennesker på et lille område, hvor halvdelen er katolikker og halvdelen protestanter..Et helvede med andre ord.

  For resten stemte Nordirland overvældende for EU ved afstemningen, modsat England og sammen med Skotland her. Så nu er en optimal chance for deres selvstændighed, og manger taler også om det der..

  Sturgeon i skotland tilbyder nu aborter for kvinder i Nordirland, siden få måneder, ,som bliver tvunget til at leve i et forkvaklet borgerlige religiøst samfund, hvor abort er ulovligt.

  3. Gaza bliver ikke sponsoret af nogle..Arabiske lande smider et par millioner i håndøre til at klappe et par mursten op. EU giver også absolut minimale tilskud til den Israelske forbryderstat, som forlanger at alle bygningsmaterialer skal gå igennem Israel således at de kan tjene penge på handlen fra deres ødelagte bygninger i Gaza.

  IDF er verdens største terrororganisation. Israel skal under en totaløkonomisk verdens boycott, ikke et produkt ind eller ud af landet, indtil det holder op med at bombe civile palæstinensere i Israel, Gaza, Vestbredden.

 18. Af Birger Nielsen

  -

  Må man i al stilfærdighed spørge om, hvorfor sobre men relevante indlæg blot slettes, som var man en uartig skoledreng.

 19. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Det er da ikke noget nyt at den sociale service finansier oprørere og venstreorienterede bander.
  Hvem finasierede ligeretskampen i USA?
  Hvem finasierede IRA i Nordirland?
  Hvem finansierer palæstinenserne i Gaza og Vestbredden?
  BS

  1. I USA finansiere den kun højreradikale død smissioner i centralamerika, Grenada, Mellemøsten mv…Den kæmper indædt mod ligerettigheder, LGTB rettigheder, mv.

  2. IRA blev finansieret af Irer i USA så godt som, såvel som nogle Irer der også støttet et frit Nordirland.. Og absolut ikke af nogen andre stater ellers, da der ikke er nogle værdier at komme efter der, kun en masse mennesker på et lille område, hvor halvdelen er katolikker og halvdelen protestanter..Et helvede med andre ord.

  For resten stemte Nordirland overvældende for EU ved afstemningen, modsat England og sammen med Skotland her. Så nu er en optimal chance for deres selvstændighed, og mange taler også om det der..

  Sturgeon i skotland tilbyder nu aborter for kvinder i Nordirland, siden få måneder, ,som bliver tvunget til at leve i et forkvaklet borgerlige religiøst samfund, hvor abort er ulovligt.

  3. Gaza bliver ikke sponsoret af nogle..Arabiske lande smider et par millioner i håndøre til at klappe et par mursten op. EU giver også absolut minimale tilskud til den Is raelske forbryderstat, som forlanger at alle bygningsmaterialer skal gå igennem I srael således at de kan tjene penge på handlen fra deres ødelagte bygninger i Gaza.

  IDF er verdens største terrororganisation. Israel skal under en totaløkonomisk verdens boycott, ikke et produkt ind eller ud af landet, indtil det holder op med at bombe civile palæstinensere i Israel, Gaza, Vestbredden…

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Jamen Kære Birger Nielsen ! –De uartige s.u.–skoledrenge ! –Bliver slettet –konsekvent ! –Spørg selv ASH ! –Vi skal have styr på –Om det er sværere, at være kvinde på blogs–og alt-fornemt AT: Sidde og svine sobre folk til ! –DERFOR–Skal de overforkælede S.U.–gratister/unge !—Have, at vide, hvor stolen skal stå ! –Det er jo som bekendt skatteborgerne (især dem, der har fravalgt børn ) –Som hele tiden skal betale – betale – betale ! –I øjeblikket er der intet, der beviser AT : S.U.curlingerne nogensinde bliver et plus på kontoen “overskud” –Tværtigmod –så–er de skyld i, at –vi bliver ruineret ” –Al den studéren –viser det sig –har ikke gjort “den sociale narresut –S.u. ” –dygtigere ! –Det viser sig tværtigmod AT Landet NU mangler håndværkere –og svømmer i ubrugelige –akademikere !

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” En fravigelse ” ! –Mon ikke Asger Aamund er bedøvende ligeglad med –om Stine Bosse –er skuffet over ham ! –Det er vi ikke ! —Aldeles ikke ! –Han er een af vore ! –UD med EU !–Og UD med Stine Bosse !

 22. Af Birger Nielsen

  -

  Teddy-bjørnen har ret.
  For få håndværkere.
  Om få år alt for mange akademikere.

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos blog overskriften – Er det hårdere at være kvinde i den offentlige debat?

  Sidder og griner lidt af Berlingske nye blog “radikalt” af Zenia Stampe og den lidt ældre blog “hovedet koldt” af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Begge blogs er lukket for kommentarer.

  Det er da envejs kommunikation, så det vil noget. En sand “gave” til demokrati, ytringsfrihed og debat 🙁

  Men de to kvinder bliver da i det mindste ikke modsagt 🙂

 24. Af Birger Nielsen

  -

  Giver Jan P. ret. Begge skriger på modargumenter.

 25. Af KajsaStina Wetterhorn

  -

  Lisbeth Sørensen: det var værst hvad du ved meget om parning og den slags ting. Jeg kan berolige dig med at de mennesker der hengiver sig til den slags ting, som du beskriver, i det jyske allesammen hver og en er tilflyttere fra hovedstaden.

 26. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  NEJ vel !—Den er mere gal med Johannes Langkilde´s kones “ikke-stue-husdyr ” ! –Hesten, der kostede Licens-betalerne 70.000 kroner –at fragte over Atlanterhavet ! —Mette Bock –Minister ! –Har et problem –tvangs-licens-betalerne –har et problem –OG Danmarks Radio –har et endnu større problem !—Er vi til grin ?? –Det kan jeg selv svare på ! –Ja, det er vi !

 27. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Krokodilletårer fra IKKE-vennerne i Jylland ” ! –Der planlægger Fakkeloptog–For de ulykkelige mennesker i parcel-huset –der lå døde !—Tavshed –konflikt-sky-hed ! –Det er mantraét på disse kanter ! –OG hårdt, at være både —kvinde –børn –og mand –I de tavses Jylland !

 28. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kunne DR vel bare nøjes med at sende en hest ud som korrespondent. Nogen her, der kan kende forskel på en DR-journalist og en hest – der vrinsker? 🙁

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Jamen skulle vi vælge imellem hesten –og Vangkilde ! –Så vælger vi hesten –og betaler selv “–På tide AT Minister Mette Boch –får slukket for “tvangs-licensen ” ! –Vi ser og hører Radio & TV –helt andre steder ! –4 milliarder kroner ! –Vil trods alt lune mere i vores egne lommer –OG ærlig talt ! –ER der ikke mere end rigeligt med off. kuvøse-skatteborger-betalte –DR. medarbejdere ??

 30. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “I øvrigt kunne DR vel bare nøjes med at sende en hest ud som korrespondent. Nogen her, der kan kende forskel på en DR-journalist og en hest – der vrinsker? 🙁 ”

  Sure smiley!

  Røde kan, og selv saglige blå(de eksistere)!….Men du har nok ret i, at din slags ikke evner det! 🙂

  Men syntes nu at DR debatten er blevet en borgerlig omgang smørelse efterhånden. Hver en vært der er forfærdelig, på nær Jacob Rosenkrantz..Har endnu ikke fundet ud af om han er jøde også som de fleste andre DR2 debat værter over tid?..Han stod jo bla bag “Jagten på de røde lejesvende” fx. også… Men ihvertfald er han langt bedre end Krasnik, Holm synes jeg! Problemet er at de inviteret gæster lader til at være borgerlige i sin helhed i dag, og så godt som ingen socialist i sigte der repræsentere Danske værdier og kultur.

 31. Af Lars Busk

  -

  Det er naturligvis hårdt for visse kvindelige debatører.
  Både Marstand-Jørgensen og Stampe har tilsyneladende så svært ved at forsvare deres flæberier, at kommentarsporet er lukket.
  Det er vel selveste falliterklæringen, at man holder en blog, hvor man er den eneste, som kommer til orde.

  I øvrigt tillykke til Lisbeth Sørensen med kønsskifteoperationen.

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Bizar hestesag ” –ER åbenbart det eneste minister Mette Boch –kan finde på, at sige OM : DR ´s overforkælede medarbejdere !–4 milliarder kroner lige ned i foret til en extremt priviligerede gruppe off. ansatte ! –Start selvfølgelig med AT: Sende regningen for “Hestens udflugt over Atlanten ” –Og få kulegravet –vilkårene for en alt-for-stor gruppe –af luxus-ansatte –OG forresten –Bestyrelses-formandens afgang prompte –og uden eftervederlag !—Det er flovt –det er skamfuldt –og helt ude i hampen –LUK DR ´–og fortæl off. ansatte, at de ikke skal have det bedre end os-andre –selvstændige !

 33. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –DR-medarbejderne kører på job i taxa –for licens-kronerne ! –Dem er der jo også rigeligt af –Nemlig 4 milliarder kroner !! –SÅ, hvorfor spare –siger DR. ansatte !

 34. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et spørgsmål til ASH i egenskab af jobbet som Berlingske debatredaktør:

  Hvad er egentlig formålet med bloggen “radikalt” af Zenia Stampe og “hovedet koldt” af Anne Lise Marstrand-Jørgensen? Begge blogs er lukket for kommentarer. Det er vel ikke meningen med en blog . . . eller noget jeg har misforstået?

 35. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “en passent ” ! –JA! –den ser sød ud “Hesten” ! –MEN dem kan man få 4 af for 70.000 kroner —–Men de er selvfølgelig ikke betalt af Danmarks radio !–OG skal heller ikke være det i fremtiden —-NOK –er NOK ! –DR. ´s evigheds-ansatte –har raget mere end nok til sig af extra-privilegiér ! –Slip dem fri allesammen (frit-stil) –OG lad os se, hvad de kan udrette som selvstændige–med licens –til, at forsørge dem-selv !

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Hvorfor har det taget 3 år, at få offentligheden´s indblik i Langkildes´ kones –hest ´s “festlige feriedage over Atlanten ? —90 % af befolkningen vil have nedlagt Danmarks radio ! –OG det kan nok tage et århundrede –inden der sker noget i den anledning !–Kage-bagning –Anne-mad – –gæt, hvem, der bor her –o.s.v. –DR ´s udsendelser er for småt-begavede folk ! –OG har altid været det !

 37. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  FARVEL DR !—Generaldirektørinden –hæver i hyre ! –Mere end statsministeren plus det løse !–Så er det nok DR.—Plat –og humbug er jeres navn ! –Så farvel og tak for denne gang ! –I kan udmærket undværes ! –4 milliarder kroner er trods alt et beløb –som dr. incl radio 24syv ! –Skal stilles til regnskab for !—Kulturminister Mette Boch (for tiden) –Har åbenbart slet-ikke fattet, hvor alvorlig situationen er !—At sige til korrespondenten med konens hest AT : Han skal betale 70.000 kroner tilbage ! –Er ikke nok ! –Han skal selvfølgelig også betale kost og logis for “kæledyret i maxi-format ” incl. betale til-bage-rejsen for konens hest (medmindre konen selv betaler ) –Lige nu bliver hele DR ´s plat og humbug –rullet op ! –Vi ser i ånden, at diverse “mad-damers rigelige lønninger i årenes løb –også løber op i anseelige beløb –OG så var der Camilla Plum ´s vanartede knægt –der mishandlede den lille pony –og til-sidst skar hovedet af det stakkels dyr !—Ja ! –Der bliver nok, at skrive om i den næste mørke tid ! –Med licens til, at blive inde i det væmmelige vejr !

 38. Af j nielsen

  -

  “en passent ” –> “en passant”

 39. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hans nåde –direktør Haagerup i Danmarks Radio –flyver, hver dag på arbejde i København incl. Taxa –Fra Ry –I Jylland —Pris 20.000 om måneden ! –OG det har han gjort i 10 år –( Vi kan tilføje AT: Han er jyde ) –Behøver vi sige mere !!!!

 40. Af Torben Christiansen

  -

  Teddy Bjørn.

  Jeg synes også, det er dybt uretfærdigt! Jeg flyver dagligt den modsatte vej, og det er næsten dobbelt så dyrt.

 41. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ja ! Tiden er kommet, hvor “de håndsky DR. medarbejdere –må se i ånden AT: –NU er det slut med, at svømme i penge ! –Vores Hans Engel –er opsat på, at milliarderne skal betales tilbage ! –Til skatteborgerne !—Hvad sker der, hvis Generaldirektørinden ! –incl Hr. jyde Haagerup og diverse underdirektører bliver fyret ?? –Det sker der ikke noget ved ! –De har sørget for AT: Skatteborgerne skal betale milliarder af kroner i eftervederlag ! –“de tavse –de konfliktsky –og de håndsky —står til en kæmpebøde ! –Har minister Mette Bock styr på tingene ? –Det tror vi ikke ! –Liberal alliance har altid været folk, der har det hele i munden !—Vi går spændende tider imøde –OG måske falder der lidt af til “de gamle pensionister, der har suget på lappen i de sidste mange år ” ! –Det har ikke været let, at skulle vende hver fem-øre! –Godmorgen JAS !

 42. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” De tavse –De konfliktsky –OG de håndsky ” –Får R…. på komedie –i den nærmeste fremtid ! –OG Ja ! -Torben Christiansen—Det er uretfærdigt AT: Evigheds-ansatte i bl.a. DR. svømmer i penge –og har altid gjort det ! –Men, hvad gør de ved på Christiansborg ? –Rién (intet) –De kalder det også et “fejljugement” –(et svært ord for mig, men jeg klarede frisag –denne gang ) –Det er ikke nemt vel ?—Husk nu, at vi også har ASH ! –Hun er en skrap dame ! –Der véd, hvor skabet skal stå –og NU –ER der nogen, der skal have røven på komedie ! –Og det bliver DR ´s generaldirektørinden med skatteborger-betalt statsministerhyre plus det løse –og selvfølgelig jyde Haagerup ! –Der også har forkærlighed for skatteborgernes usle mammon !

 43. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos JAZZ ! ( Med den silkebløde pels og opstaldet –et stenkast fra det hvide hus ) !—well-nes er ok.–når det gælder et dyr ! –Men—selvfølgelig også –når det drejer sig om Selvst. virksomheder ! –Der løber en kæmpe-risiko ! Og derfor skal have lov til, at tjene penge ! –MEN ! –I guder ! –Når en off. skatteborger-betalt inst. DR –Røv-render 4,5 million tvangslicens -betalere –Så skal der falde brænde ned ! –Det holder jo hårdt –når det gælder “de tavse – konflikt-sky –og på det seneste de hånd-sky individer –boénde i Jylland !

 44. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Kvinder” ! –Stakkels isbjørn IVAN ! –bliver flyttet til Djursland i Jylland ! –Han fik tæv af konen i Københavns Zoo—De dér ovre i Jylland –kan ikke lide nogen, der ikke ligner dem-selv ! –Så Ivan bliver mobbet –og ingen hjælper ham ! –Han kan heller ikke forstå, hvad de siger –derovre i det mørke Jylland ! –Prisen det koster, at flytte Ivan –Den taler vi heldigvis ikke om !

 45. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Verdens bedste TV, DR, skal have licensen taget via skatten, således at den bliver retfærdigt for alle borgere..Den skal også have 1 milliard kr. mere i årlig statsstøtte som fortrinsvis skal gå til udenlandske dokumentarer, med henblik på international videresalg også..Altså de kan sagtens laves på Engelsk..

  “LARS BUSK”

  Vild skov, studset eller Brasiliansk vax?

 46. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Bare nu ikke Jazz ! –Kommer til, at betale regningen selv ! –For tiden popper der i hundredvis af “heste-køds-retter op på New York-Times ! “

 47. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Husk at spise hest og hund mindst en gang om ugen!

  Et fantastisk program i DR for nyligt, belærte os om det fantastiske økonomiske potentiale der i insekt fremstilling i madvarer mv..Insekter har det højeste proteinindhold ift. størrelse. Og kan i fremtiden bruges i alle former for madvarer, og kunne redde verdens klima fra ko bøvser.

  Så i fremtidens grand cru paris restauranter kan må være en uendelig mængde af kombineret insekter med forskellige smag, som vil udvide det gastronomiske parisiske udbud ret så meget.
  Og nok også den gourmetiske oplevelse? NOMA er også i gang med undersøgelser her!

  PS, uden tvivl er det hårdere at være kvinde i DR end mand også lønmæssigt..Men det er nok trods alt et af de bedre steder, sammenlignet med det private erhvervsliv.

 48. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  NIX-NEJ ! –Det er mere nærliggende –AT : Fokusére på dem, der er altfor mange af : –Nemlig “Homo-Sapiens” !

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Vi byder Kasper Kildegaards –artikel om “Jazz ´s eventyrlige verden ” –Velkommen –MEN at skære 25 % i DR ´s formidable 4 milliarder kroners fryns ! –ER alt – for lidt ! –Vi kan kun acceptére, at DR (hvis de overhovedet skal fortsætte ) Får skåret 50 % af deres luxus-milliarder ! –Mette Bock –De nye minister ER en novise –og er ikke istand til, at “tilfreds-stille de rasende licens-betalere ” –Vi véd alle AT Liberal alliance har det hele i munden ! –Så hendes “pip ” –Er der ingen, der giver noget for ! –Hvorfor skulle “liberal alliance ” –Overhovedet i regering ??

 50. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Teddy!

  DR er garanten i Danmark for saglig information, der repræsentere alle politiske meninger. At fratage DR indflydelse, således at kun borgerlige medier eksistere, er et gammelt borgerligt ønske ja.

Kommentarer er lukket.