ForældreIntra – my guilty pleasure

Af Anne Sophia Hermansen 36

Engang havde børn en kontaktbog. Her kunne lærere skrive hjem, ligesom forældre kunne skrive til skolen. Det fungerede mig bekendt fint, og var der behov for supplerende oplysninger eller samtaler, var der både forældremøder og forældrekonsultationer, ligesom børn også dengang havde ører og tunge og var i stand til at videreformidle informationer.

I dag er kontaktbogen digital, og helvedes forgård hedder ForældreIntra. I al fald ifølge mange forældre, der konstant jamrer over sitet.

Jeg har aldrig forstået furoren. Givetvis fordi jeg ikke logger på særligt ofte. Sidst jeg tjekkede, lå der 74 ulæste beskeder, og det ærgrer mig, at jeg så ofte glemmer at gå derind. Det er nemlig min guilty pleasure at iagttage skolens fortvivlede forsøg på at imødekomme curlingforældres frådende behov for overinformation. Stakkels lærere, siger jeg bare.

Ikke nok med at de skal holde styr på børn, der er flasket op med, at de er universets centrum – de skal også servicere forældre, der tror, at det er dem og ikke kun deres børn, der går i skole. Det fortæller mine egne erfaringer mig, men også mine venners.

ForældreIntra benyttes til at chatte lærere op, selv om de har fri, til at efterlyse litteraturanbefalinger, komme med alternative kostråd eller til at føre lange bekymrede samtaler om hvorvidt computerspil er farlige for børns emotionelle udvikling eller ej. Det bliver også debatteret, om klasseværelsets beliggenhed tæt på en større vej kan medføre partikelforurening og påvirke børns indlæringsevne, og der berettes om private ting som skilsmisser – om utroskab, bodeling og ”så nu forstår I nok, hvorfor Olivia My er lidt stille for tiden”. Og endelig bruges sitet til at koordinere aktiviteter som forældrefester, krybbespil, forældredage og skovture i såkaldte årskalendere, der allerede i indskolingen skal udfyldes, så de næste ni års aktiviteter kan fastlægges, og den vigtige forberedelse påbegyndes.

Det hele foregår naturligvis i plenum. Alle mails sendes som alle-mails. Det samme gør efterlysninger af Ava Pippis flyverdragt, Tristan Leopolds vante, August Hannibals cykelhjelm og hvad flere hundrede børn fordelt på 10 klassetrin og 3-4 spor ellers kan finde på at glemme fra tid til anden. Det er jo så vigtigt, at alle gode kræfter må forenes i jagten på en genstand, man tidligere selv kunne finde i glemmekassen eller bare skød en hvid pind efter. Tusinde forældre er åbenbart en en-cellet organisme med hæmningsløs appetit på alt vedrørende skolen.

Der er intet underligt i, at forældre jamrer over, at de har alt for travlt, når de insisterer på at gå i skole i et digitalt parallelunivers. Hvis curlingforældre var lidt mere optaget af deres arbejde og lidt mindre af deres yngel, ville vores BNP være i stærk vækst. Men nej. De sidder på ForældreIntra og debatterer, hvor Tristan Leopolds vante er.

En af mine bekendte er gået den stik modsatte vej. Han har fire børn og har ikke tjekket ForældreIntra en eneste gang. Børnene kan selv finde ud af at passe deres skole, huske gymnastiktøjet og give informationer videre. Utroligt nok! Og nøjagtigt ligesom generationer før dem.

Man burde slippe lærerne fri og overlade ForældreIntra til curlingforældrene. Betragte sitet som en planet, der er blevet forladt af alle med forstanden i behold. Og i stedet genindføre kontaktbogen og insistere på, at ens barn selv skriver morgendagens lektier ned og husker hvornår der er skolefest, skoleafslutning etc. Kort sagt – overlade det til børnene at gå i skole.

36 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  Amen!

 2. Af Soren Kenner

  -

  Jeg synes faktisk det er er en god ide forældre kan følge med i hvad der sker i skolen og dermed støtte deres børns lektielæsning og også hed at dele viden med andre forældre sikre at evt problemer i en klasse, med en lærer eller lign opdages hurtigt. Det er godt at have tillid til skolen men også fornuftigt ikke at læse sig for meget tilbage i forhold til forældreansvar.

  Et problem ved at være debatredaktør og dermed pr definition også polemiker er at man hele tiden skal finde noget at polemisere. Det forstår jeg sagtens kan give anledning til enkelte kommentarer som denne, der ikke virker helt gennemtænkt.

 3. Af Anna Svane

  -

  Det er som om bloggeren her ikke ved, at intra er et arbejdsredskab for læreren og faktisk ikke er skabt til forældrene. Den bliver Også brugt til forældresamarbejde, hvor forældrene kan skrive i kontaktvog, når barnet er sygt, fordi det er nemmere – og generelt passer til it-brugen i samfundet genrelt (e-boks osv.). At forældre på nogle skoler ikke kan styre det, er et skoleproblem. Sjovt nok er det mest veluddannede storbyforældre, man hører fra.
  Lektiebog er digital på ungdomsuddannelser og har været det i 8-10 år, derfor er det god mening at grundskolen følger med. Specielt til de forældre, der har børn som ikke får lavet lektier, der har de mulighed for at tage ansvaret og opdragerrollen på sig og sørge for, de bliver lavet – uansset om barnet har “glemt” den analoge eller ej.

  Som lærer er intra et utroligt vigtigt redskab i både forældresamarbejdet og den daglige læring. Jeg har så ikke oplevet, hverken på min arbejdsplads eller på min søns skole, at den bliver misbrugt af forældre, der ikke kan styre deres emailtrang.
  På de skoler, hvor det er et problem, skal problemes meldes til ledelsen, som burde tage ansvaret på sig og sætte retningslinjer. Og sørge for at bruge intras email-muligheder, så man ikke kan sende beskeder til alle.

  Så kunne de dejligt engagerede forældre, som tænker, deres børn har godt af en analog lektiebog, sende sådan en med barnet. Det er også stadig muligt at bruge en kontaktbog. Det har de færste elever i de små klasser. Ellers må man jo foreslå sit barns lærer, at de får en, hvis det er et behov i 8. klasse. Det er trods alt en af de mest demokratiske arbejdspladser, hvor ALLE har indflydelse og kan have en mening – også uden at have noget nær den nødvendige viden.

 4. Af Helge Nørager

  -

  Hvordan skal de sociale myndigheder så kunne følge et barn uden denne guldgruppe af metadata ?.
  Facebook har også gjort livet letter for sagsbehandler, de læser ikke mere en klients journal, de spiller deres tid med at surfe rundt på facebook efter sociale nassere.
  Politi ser måske også først på facebook før det centrale data register, for facebook er jo på processlinjen alligevel.

  Men jeg er enig stop dette digitale tyranni og opsamling af metadata.
  Og hvis du havde 78 ulæste mails.
  Gang det med antal af elever og tænk på de stakkels undervisere, som får svarmails og konstruktive forslag osv . 🙂

  Men stop denne digitale tvangstanke, det er ikke data sikkert, det tvinger folk til at dumme sig konstant, med at opdatere java og så lige få amazon virus, osv
  Samt der er folk som har det svært nok med en brevkasse, de er helt lost med mails, de er som anbefalede breve, hvilket nok er en overraskelse for de fleste.

 5. Af Lisbeth F Sørensen

  -

  Åbenbart foretrækker ASH også ukritiske forældre, som hun gør børn, debattører mv…Denne kæft trit og retning ses altid i liberalister…De ønsker frihed til kritik kun for dem selv i eliten, men ikke for folket….ForældreIntra er naturligvis for at bedre kommunikationen, forudsige problemer og løse dem i tide…Og ja, desværre ASH, Partikelforurening er bevist og især er det bevist hvorledes den påvirker de små mest..

 6. Af Bolette Heering

  -

  Forældreintra er noget man outsourcer til bedstemødre, som sender et SMSkondensat til forældrene, efter behov.

 7. Af Carsten Hansen

  -

  Efter at jeg måtte fjerne mine tre børn fra en total kaotisk folkeskole på Vestegnen syd for København, hvor chikane, trusler og overfald var hverdag, var det betryggende at se en mail på den nye skoles forældreintra.

  Jeg blev forsikret om der ikke kunne være mange problemer på den nye skole, idet en forælder spammede hele skolen på Forældreintra, da hendes lille datter ikke kunne finde sin læbepomade.

  Jeg ved den dag i dag ikke om de fandt den læbepomade. !

 8. Af mogens frederiksen

  -

  DANMARK HÆRGES AF IT-SKANDALER , OG MILLIARDER AF KRONER SPILDES.

  ASH har ret. Digitaliseringen har taget overhånd, og har udviklet sig til en plage for befolkningen. Ja, hvorfor skal vi ligge under for det digitale tyranni med IT-skandaler, hacking, smadring af postvæsnet, afskaffelse af privatlivet, afskaffelse af breve og brevhemmeligheden, digitaliseringstvang, udspredning af hospitalsjournaler og mange andre strengt private oplysninger til tvivlsomme firmaer og kriminelle udenlandsken netværk, med titusindvis af identitetstyverier til følge…… plus statens og “systemets” snagerier osv. Regeringen Helle T-S var en ulykke for landet. Ligesom den nuværende, der ikke har repareret eller rettet op på nogetsomhelst af hvad den røde regering ødelagde. Er alle politikere løftebrydere og en slags forræderiske, ondskabsfulde og åndsformørkede zombier?

  Det sidste nye er at V og K mv. er gået til angreb på fortroligheden mellem læge og patient.

 9. Af mogens frederiksen

  -

  DANMARK HÆRGES AF IT-SKANDALER , OG MILLIARDER AF KRONER SPILDES.

  ASH har ret. Digitaliseringen har taget overhånd, og har udviklet sig til en plage for befolkningen. Ja, hvorfor skal vi ligge under for det digitale tyranni med IT-skandaler, hacking, smadring af postvæsnet, afskaffelse af privatlivet, afskaffelse af breve og brevhemmeligheden, digitaliseringstvang, udspredning af hospitalsjournaler og mange andre strengt private oplysninger til tvivlsomme firmaer og kriminelle udenlandske netværk, med titusindvis af identitetstyverier til følge…… plus statens og “systemets” snagerier osv. Regeringen Helle T-S var en ulykke for landet. Ligesom den nuværende, der ikke har repareret eller rettet op på nogetsomhelst af hvad den røde regering ødelagde. Er alle politikere løftebrydere og en slags forræderiske, ondskabsfulde og åndsformørkede kommunist-zombier?

  Det sidste nye er at V og K mv. er gået til angreb på fortroligheden mellem læge og patient.

  Rigtig meget tyder på at lars ulykke regeringen ikke er spor borgerlig, men snarere en gennemhyklerisk, folkefjendsk og skabsradikal sekt der hele tiden handler modsat af hvad den lover og foregiver. En flok “skuespillere” og pampere der foragter folket og forbereder dets undergang.

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Digitaliseringen –har klart taget overhånd ! –Med hensyn til : Den nuværende justits-ministers sexuelle oplevelseler (han er selv homosexuel ) –Kan vi jo nu kun spidse vores ører !–Og henvise til hans unge-sex-partners –egentlige funktion før den forargede justits-minister (helt forståeligt) –Men – men hans egen samlevers alder er indtil videre ukendt –Ikke sandt ??

 11. Af Søren Sørensen

  -

  Nok 16 år Teddy? LA har støttet op om en lavere seksuel lavalder.. En barnebrud(Han) er vel ønsket?

  Han og partiet har trods alt også støttet op om søskende sex mv. , så måske er det en blod broder?
  Spørg ASH, Hun er medlem af LA?!

 12. Af Helge Nørager

  -

  I nogle kommuner har børn fået en Ipad, fra 1 skoleår.
  Jeg tænker tid på deres fremtid.
  Alle taste tryk logget ved Appel sammen med GPS data.
  Hvis børn bruger Facebook, alle fotos og tekster osv Facebooks egendom.
  Kombinere med data fra brug af smart phones, kreditcard, oplysninger fra gamestites, børnemusik programmer, smart tv som lytter med, og nu også legetøj.
  Folk skal huske at tekster og fotos er nu 3 parts ejendom, kan handles som en vare som alt andet.
  Om 30 år når de kære små begynder at skulle være aktive mennesker vil det sikkert komme som et stort chok for dem, at fotos fra deres kvajtere i tidens løb, kan frit købes af politiske modstandere, eller af mennesker som skal bestemme deres eventuelle forfremmelser.
  Menneskers privatliv er nu en vare, som ganske få tager alvorligt.
  Disse data fra barnsben er efter min mening et voldsovergreb på disse børns privatliv.

  Ganske som jeg ej heller fatter at alle taste tryk fra en Ipad, som der fra ALLE appels produkter også Iphones sendes til USA og deres hoved datamaskine.
  Ikke er en sikkerhedsbrist for de medlemmer af folketinget der taster løs på deres gratis Ipads og Iphones.
  Hvor dumme er PET egentligt siden de tillader dette. ?

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Foreløbig er der intet, der tyder på AT : De såkaldte digitale poder ! –Overhovedet får en fremtid !—ASH ´s “curlingeforældre ” –Få et ubehjælpeligt chok ! –Når de opdager AT: de milliarder ´s kroners børnepenge-check ´s ! ER røget lige i lommerne på “den mest stupide S.U. generation –nogensinde ! “—“de gamle veludd. nu pensionister ” ! finder sig ikke i noget mere ! –Kampen er slut venner ! –Curlingerne kan gå –medens pensionisterne –tager en taxa –ud til “Alt, hvad de er gået glip af ” –De sidste 30-40 år ! –Medens “pjalte-SF- ´s proletariatet ” ! ´Willy Søvndahl ´s skole –børn –har siddet i regeringen ! –!! –Milliarder af danske skatteborgeres ´kroner –ER gået lige lukt ud i “atmosfæren ” –Med de 20 årige skatteministres –tvivlsomme ledelse !–De bliver stillet til ansvar –noget så dybt og inderligt ! Fra NU ! alors !

 14. Af Kim Sørensen

  -

  Ja, umiddelbart lyder det jo lidt som Tantens blog-sektion 🙂

 15. Af Jørgen Andersen

  -

  Det er en befrielse, når ens børn slipper folkeskolen, og kommer videre i uddannelsessystemet. Jeg fik tid foræret, da min mindste “slap ud”. Jeg gætter på, at der overdrives lidt i bloggen, også med hensyn til antallet af nye indlæg i forældreintra. Men jeg genkender absolut billedet af, at skolen (lærerne) sender beskeder, som udelukkende burde være gået til eleverne, og at forældre bruge det som en opslagstavle, som helst skal bruges så meget som muligt, og derfor fyldes med indforståede ting, som kun 2-3 andre forældre kan gennemskue. Skåret ud i pap; hvis Sofie-Magrete ikke leger med Bølle-Brian, hvad skal jeg så informeres om hans skolevej for? Han bliver alligevel kørt i skole hver dag, af en far der kører så råddent, at skolepatruljen kæmper for at redde børnene væk fra fodgængerovergang.

 16. Af Niels Thue

  -

  Det hele løser sig selv når nettet snart slukkes af russerne eller amerikanerne, så skal vi genopfinde os selv i en hulens fart. For vi er nemlig blevet alt for digitalt specialiserede og helt ude af trit med den virkelige verden.

  Omstillingen til den digitale livsløgn betyder at de sidste mange års hårde arbejde har været et stort tidsspilde. Når nettet slukker vil indestående i banker, forsikrings-policer, ejendomvurderinger, eksamenspapirer, apps med meget mere forsvinde ud i den blå luft, alt sammen med et simpelt tryk på den store DELETE knap. Back to basics or die trying…

 17. Af André Bach

  -

  Spot on.

 18. Af Heidi Manley Jensen

  -

  Velkommen til den virkelige verden!
  Måske skulle du skrive noget som er lidt mere brugbart … Tænker ikke kontaktbogen kommer tilbage – heller ikke fastnet telefonen, men du kan da lade være med at melde dig ind i en dialog eller forsøge at give dit barn en seddel med i skole ?

 19. Af Jan Petersen

  -

  Jeg kender absolut intet til forældreIntra (er pensionist). Men IT generelt har da både plusser og minusser. Men flest plusser – synes jeg. F.eks sites som Borger.dk, e-boks.dk, skat.dk, ens netbank og lign gør da kommunikation langt enklere end tidligere brug af brev og telefon. Faktisk vil jeg helst være fri for at modtage breve. IT er da langt nemmere 🙂

  Men der er da også faren for uhensigtsmæssig eller direkte ulovlig overvågning forbundet med mega store databaser og sociale sites som f.eks Facebook 🙁

 20. Af Mikkel Andersen

  -

  Som lærer ville jeg gerne bruge min tid på at rette opgaver og deltage i skole-hjemsamtaler med de klasser jeg er lærer i. Ikke skrive konstante statusopdateringer. Det er ikke et redskab, men en tidsæder/kontrolinstans. Årsplanen bør indeholde overskrifter over emner – ikke 25 højtravende mål. Dem kan den ene procent, der gider læse dem læse på uvm.dk. Elevplanen skal indeholde 13-14 linier skrevet i et afslappet/konkret sprog. Hvor aktiv er eleven? kan hun/hun læse? Hvad skal han/hun gøre for at skrive bedre stile? Etc. Ikke to sider med et højtravende og svævende sprog.

 21. Af Mikkel Andersen

  -

  Som lærer ville jeg gerne bruge min tid på at rette opgaver og deltage i skole-hjemsamtaler med de klasser jeg er lærer i. Ikke skrive konstante statusopdateringer. Det er ikke et redskab, men en tidsæder/kontrolinstans. Årsplanen bør indeholde overskrifter over emner – ikke 25 højtravende mål. Dem kan den ene procent, der gider læse dem læse på uvm.dk. Elevplanen skal indeholde 13-14 linier skrevet i et afslappet/konkret sprog. Hvor aktiv er eleven? kan hun/hun læse? Hvad skal han/hun gøre for at skrive bedre stile? Etc. Ikke to sider med et højtravende og svævende sprog!

 22. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ASH

  “Det samme gør efterlysninger af Ava Pippis flyverdragt, Tristan Leopolds vante, August Hannibals cykelhjelm og hvad flere hundrede børn fordelt på 10 klassetrin og 3-4 spor ellers kan finde på at glemme fra tid til anden. ”

  “Man burde slippe lærerne fri og overlade ForældreIntra til curlingforældrene.”

  Det er vel også præcis det, du har beskrevet

 23. Af Torben Nielsen

  -

  Forældre Intra er speltforældernes facebook. …

  Lær dog ungerne at modtage en besked og ansvar ved selv at skulle huske. jeg overlevede da min lange lange skolegang uden..

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Forældre-intra ?? –Stop dog den grove udnyttelse af folk, der har fravalgt børn !—Nu ser vi AT: X-narkomanen Oliver Bjerrehus ! –Igen skal være far ! —” ! –Hvad er meningen ??? –Ligeledes jonglérer SKAT –Med milliarder af kroner –Smidt lige ud i luften ! –Der burde nedsættes en komission “Til afskaffelse af SKAT ! ” –I det hele taget !–!79.000 kroner om måneden for “en studenter-vikar” ! –Så sagen er klar !! –I vores næste liv vil vi afgjort være ansat i det offentlige !! –Fordi, der er ingen smalle steder for udbetaling fra kasse 1 !!!

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “129.270 kroner om måneden til en vikar ” –Det var selvfølgelig curlinge-politi-boss ! –Der smider med skatteborgernes penge –igen –igen ! –En fyring på gråt papir er den eneste løsning ! –UDEN eftervederlag !

 26. Af J Nielsen

  -

  “Forældre Intra er speltforældernes facebook. …”

  Ikke helt. Man er ikke tvunget til at bruge Facebook.

  Og helt rigtigt set med det her spelt. Hvorfor kan de ikke spise kridhvidt blødt brød ligesom vi andre? Toastbrød eller gammeldags formbrød. Hvem tror de de er?

 27. Af Morten Cassøe

  -

  Jeg mener faktisk at forældreintra er et godt redskab. Som far til 3 børn, der er det rart, at jeg har et sted at gå hen og finde lektier og meddelelser om hvad de forskellige klasser laver.
  Det er faktisk nemmere end at lede en skoletaske igennem efter parpirer der er smurt ind i leverpostejmadder.

  Hvis mit barn er syg, så kan jeg hurtigt dele den besked med relevante lærere.

  At fjerne forældreintra vil næppe løse problemet med overbeskyttende forældre. De skal nok finde en måde at gøre opmærksom på sig selv. For det er efter min mening det som det hele drejer sig om. De promoverer sig selv som forældre.
  Forestil dig at de istedet tropper op på skolen i tide og utide.

  Hvis der er et problem, så adrasser det med din leder.

  Bnp og forældre intra. Hmm den er vist lidt søgt. Er den ikke?

 28. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Trods alt 1 god nyhed idag (forældreintra) –Storsvindlende top-chef i Århus teknik & Miljø –afdeling –blev trods alt bortvist ! –uden eftervederlag på 1, 4 millioner kroner ! –Så Århus ´s betrængte skatteborgere –slipper denne gang for AT: Betale eftervederlag for evigheds-off. ansatte –For en gangs skyld !

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  1 til nyhed idag ! ER AT: Især muslimske kvinder har en forkærlighed for udd. i off. administration ! –De kan således i ro og mag overflytte skatteborgernes penge til sønnerne –der huserer i Islamisk stat !! –Værsgod ! –Bistandshjælp til jer ! –Danskerne betaler ! –Folketingets medlemmer opdager aldrig noget ! VEL ?

 30. Af Lone Frederiksen

  -

  Med to børn i folkeskolen og 10 års erfaring med forældreintra kan jeg overhovedet ikke genkende den situation, som ASH åbenbart er i. Hos os bliver forældreintra ikke brugt til beskeder om Antons vanter mm., men til relevant info til/fra lærerene, og den digitale kontaktbog er da genial. Men, farverigt er det da……

 31. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Det hele løser sig selv når nettet snart slukkes af russerne eller amerikanerne, så skal vi genopfinde os selv i en hulens fart. ”

  Ikke nogen dårlig ide. med et helt nyt EU internet..Absolut ikke…ICANN ligger i US og kontrollere internettet..Som gør NSA…Briterne ledet også her..Uden disse to som venner med Putin og Britexit, og Russerne og Kineserne må EU se at få noget bygget i en fart de kan kontrollere…Og dette kan kun gøres i samlet flok, som de småstater Europa er opbygget af..

  Danmark er nu ved at lovliggøre at alt internettrafik opbevares tidsmæssigt ubegrænset..Og ingen medier har nævnt det med et ord, men blot opgivet, eller fået fortalt at de ikke skal beskrive dette. ..Før 2 år, mens andre lande var 1 år….Du kan ligeså godt regne med at alt du foretager dig bliver registreret allerede, for altid. Og dette gavner mestendels Amerikanerne..Et alternativt internet opbygget i EU, kontrolleret af EU ville være bedre..Hvis du ejer en smarttelefon kan du faktisk ikke “nulstille” geo søgninger..Du er altid fulgt..Selv de nye smarttv advarer i deres brochure om at stater kan lytte med i din stue, hvis du er tilsluttet internettet..

  Også er forældres interne Bitching på skolens intraweb også bedre kontrolleret..

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Schweiz ! –ER verdens mest vellykkede land ! –Bl. a. fordi de ikke har levebrøds-politikere ! –Dem, der driver landet –har arbejde i det selvst. erhvervs-liv ! –Danmark er verdens mindst vellykkede land ! –Bl.a. fordi det er régeret af levebrøds-røde-politikere ! –Det kan kun blive værre ! –Hvis ikke “de nye borgerlige får sat dem stolen for døren ! “–Plat –og humbug- er den væsentlige –hver dag Folketinget åbner for levebrøds-politikerne –der yders sjældent nogensinde har sat deres ben på “et arbejde” ! –Ræverøde sociallister –bliver Danmarks undergang ! –Lige om lidt ! –Så SF ´s formand –har ret i AT: Være bekymret for sin datters fremtid i –den synkende skude –kaldet Danmark !

 33. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Schweiz er verdens “mest vellykkede land” fordi det har stjålet resten af verdens værdier, jødiske guldtænder, nazi plyndringer mv.

  Det er ingen rollemodel for andre end de mest afstumpet borgere i Danmark. Man kan ikke være Dansker på andet end et pas ejerskab, hvis man støtter op om Schweiz. Lidt ligesom med religiøse Danske borgere der kun interessere sig for deres egen religiøse stamme?

  Ræveblå liberalist tyveknægte bliver Danmarks undergang. ..Derfor skal der indføres skatter på værdier og ikke blot indkomst, således at top 10% af Danskerne i fremtiden ikke sidder på 70% af alle Danske værdier og top 1% 35%.

  Det politiske landskab i Danmark bevidner, at kun få har fattet deres politiske manipulation af de industri ejet blå partier i Danmark der ikke repræsentere dem. Som fx. DF…

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “hør en loppe gø ” !–Lisbeth Sørensen !–og–kom med beviser på din tåbelige påstand !–Det var altså de tyske nazister –der stjal fra de stakkels jøder !–Skal vi nu til det igen ! ?? –Det var tyskerne –tyskerne –tyskerne ! –Der var skyld i alle de forfærdelige grusomheder fra 1939 –til 1945 ! –AT du véd det !

 35. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Teddy…Nazisternes bank under anden verdenskrig var Schweiz..Og alle værdier blev opbevaret der og lægger stadig der på den ene eller anden måde..Så derfor er landet skyldig i nazisternes forbrydelser..

  Derudover har landet stjålet et utal af milliarder fra DK, fra liberalistiske forbryder her…

  Derfor vi skal Schweiz skal totalt isoleres og under en økonomisk boykot..Flyveforbud og rejseforbud for landet indtil det makker ret..

  Så du ved det!

 36. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Teddy…Nazisternes bank under anden verdenskrig var Schweiz..Og alle værdier blev opbevaret der og lægger stadig der på den ene eller anden måde..Så derfor er landet skyldig i tyskernes forbrydelser..

  Derudover har landet stjålet et utal af milliarder fra DK, fra liberalistiske forbryder her…

  Derfor vi skal Schweiz skal totalt isoleres og under en økonomisk boykot..Flyveforbud og rejseforbud for landet indtil det makker ret..

  Så du ved det!

Kommentarer er lukket.