Forza Thyra Frank

Af Anne Sophia Hermansen 65

Det er sikkert som amen i kirken, at når en ny minister udnævnes, så ligger mediehyæner og solnedgangspolitikere på lur. For tænk, hvis man kan få vedkommende til at ligne en idiot. Hvilken lykke. Hvilken succes.

Og bagefter kan man jo bare sige, at det er en del af det politiske spil, som man selvfølgelig selv mestrer til perfektion. Muligvis fordi man ikke mestrer så meget andet, f.eks. at skabe resultater og drive samfundet fremad, hvilket ellers burde være en politikers fremmeste opgave.

Sagen om den nyudnævnte ældreminister Thyra Frank (LA) bør mane til eftertanke, for hvad er det egentligt for et liv, vi byder vores politikere? Og får vi nogensinde nogen, der har erfaring fra det virkelige liv og ikke er opflasket med magtbingo og intriger i de politiske ungdomsorganisationer til at træde ind i politik? Hvem vil måske være til grin og shitstormes af mennesker uden egenskaber og bedrifter?

En karrierepolitiker som Astrid Krag (nu S) tænker næppe ret meget over den politikerlede, hun afføder, når hun fryder sig over, at Thyra Frank har talt som et almindeligt menneske og ikke som en ekspert i spinbullshit. Det er endog sandsynligt, eftersom Astrid Krag dårligt nok har været udenfor det lukkede værksted, der kaldes Christiansborg.

Det har Thyra Frank til gengæld. Hun har arbejdet med ældrepleje siden 1975 og har evnet at forbinde menneskelighed, nytænkning, forretning og fandenivoldskhed. I stedet for at hakke løs på damen burde vi takke hende for at sige ja til en ministerpost. Hun er nemlig gjort af det stof, som alt for få politikere er gjort af – virkeligheden og erfaringens.

Og ærligt talt, hvem er det, der driver Danmark fremad? Foretrækker vi virkelig bureaukratpolitikere, der er blevet skolet i at tænke det samme, sige det samme og drømme det samme? Vil vi helst have kloner fra de ungdomspolitiske organisationer, kloner, der er blevet presset gennem pølsefabrikken på universitetet og så blæst ud på en valgplakat? Næppe Ebbe.

Jeg foretrækker selv at stemme på mennesker, der har prøvet at satse hele butikken og gå fallit, folk der har haft en solid røvtur, har prøvet at drømme store drømme og har genopfundet sig selv for at lykkes med det næste projekt frem for endnu en fantasiløs barnenumse fra Curlingkøbing, hvis største bedrift er en perlerække af perfide tweets.

Men naturligvis skal Thyra Frank da have læst op på ministerlektierne. Den væsentligste lektie har hun dog allerede lært, og den består i, at shitstorme skabes, når nogen fremfører en ubekvem sandhed, f.eks. at ansvaret for ældreplejen ligger ude i kommunerne. Som minister skal man vogte sig for at sige sådanne ting og ansvarliggøre andre mennesker, men i stedet lade som om alt er ministerens ansvar, og at alle andre er stakler og ofre for slunkne pengekasser, strukturer og uhensigtsmæssige politiske beslutninger.

Her afslører Thyra Frank sig som et menneske, der er rundet af det rigtige liv, nemlig det liv, hvor man ikke umyndiggør sig selv, men forsøger at tage ansvar og få tingene til at lykkes. Hun bliver en tiltrængt minister, hvis ikke mediehyænerne og oppositionens solnedgangspolitikere får flået hende i stykker forinden.

Forza Thyra Frank.

65 kommentarer RSS

 1. Af Niels Juul Hansen

  -

  @TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER

  De ældre (jeg selv inklusive) bliver som nævnt en større og og større andel af befolkningen, og selv om mange er rimeligt velstillede med gode privatpensioner og store friværdier, så vil Ældresagen garanteret kæmpe for de goder, der allerede er opnået – og for yderligere forbedringer.

  Det interessante er nu hvilke partier, der har mod til at stille spørgsmål om, hvor meget staten skal yde til ældre, der overhovedet ikke har behov for gratis hjælp – inklusive folkepensionen.

  Det er en svær en – fordi både den gratis uddannelse, SU, gratis behandling i sundhedssystemet – og den nævnte folkepension til alle er med til at bevare sammenhængskraften i Danmark, fordi ALLE, både rig og fattig, får noget ud af vores velfærdssystem.

  Alternativet kunne vel blive det amerikanske system – og det tvivler jeg på vil være til glæde for flertallet.

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Børn og gamle –skal være ifølge med voksne –retorikken ” ! –Lever i bedste velgående !–SÅ Thyra –Der er nok, at gå i gang med !–Så lad os håbe AT: Hun er opgaven voksen ! –Ikke sandt ?

 3. Af Søren Sørensen

  -

  “Børn og gamle –skal være ifølge med voksne –retorikken ”

  Det helt naturlig sammenlignings-grundlag.. 😉

  Thyra har brugt 25% flere penge på sit private plejehjem, end hvad de offentlige har råd til. Og lad os være ærlig, ingen tager snapsen fra de ældre på de offentlige plejehjem heller..Hun er en ren populist som intet har opnået..Hun skal forsøger at hjælpe den blå regering til at støtte blå private plejehjem, og få alle de offentlige overført på private hænder, således at de ældre virkelig bliver behandlet som grise i båse for profit..

 4. Af Søren Sørensen

  -

  “Børn og gamle –skal være ifølge med voksne –retorikken ”

  Det helt naturlig sammenlignings-grundlag.. 😉

  Thyra har brugt 25% flere penge på sit private plejehjem, end hvad de offentlige har råd til. Og lad os være ærlig, ingen tager snapsen fra de ældre på de offentlige plejehjem heller..Hun er en ren populist som intet har opnået..Hun skal forsøger at hjælpe den blå regering til at støtte blå private plejehjem, og få alle de offentlige overført på private hænder, således at de ældre virkelig bliver behandlet som grise i båse for profit…..

 5. Af Anne Jønsson

  -

  Jeg siger BRAVO Thyra ?
  Jeg glæder mig til at følge dig…

 6. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Thyra” ! –Faktisk ja ! –Vi er jo så umanerligt trætte af “levebrøds-politikerne ” ! –Så det er ret spændende om Thyra –kan give os modet tilbage ! –Hun må gerne være “kikset” –uvidende om diverse korrupte rævestreger ! –Det gør hende bare mere sympatisk !–Kan hun så få smidt samtlige de socialdemokratiske opfindelser (de nuværende plejehjem ) incl. 32 islamiske ghettoér med soc.demokratiske borgmestre ! –Helt udenfor vores åsyn ! –Så er der ret meget–der tyder på AT: Gamle Danmark med vikingeblod i årene —igen kan få respekt for folkestyret !! –Men heller ikke før !–Vi skal nok selv bestemme, hvordan vi vil leve til vi bliver 130 år ! –Nemlig : Med eminent livs-kvalitet–sammen med de klogeste gamle vi kan opdrive ! –Der er ingen tvivl om AT: Det social-listiske folkestyre er helt passé –De kommende pensionister –er individualister ! –OG slet-ikke “et masseprodukt ” –Som S.U. gratisterne –der er så uhyggeligt ens –AT det er til, at skrige over ! –Alle de år på skolebænken har nærmest gjort dem dummere ! –A la Ritt ´s røde skole—-MEN det er dem, der skal forsørge os-andre –hvis vores egne midler slipper op ! (gud forbyde, at de gør det ) !–Vi vil leve i vores egen verden –i alder-dommen –og uden curlingerne og deres curling-efterkommére !!

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Niels Juul Hansen ! –Vi har jo selv betalt for det –OG vi vil have kvalitet for alle pengene !! –Hvis man vil give “folkepensionen til dyrenes beskyttelse ” ! Så er det da helt iorden ! –Det kan så oveni-købet trækkes fra i skat ! –Så vi kan beholde vores egne penge selv !! –Ellers giver vi ikke ved dørene ! –Især ikke, når der bliver samlet ind til “hele Afrika ´s fod-bespisning” –De vil så bare over-formére sig endnu mere (de har intet lært)–!–Ingen skal forhindre os i AT: Omdanne de friske Vestjylland (jyderne er heldigvis forlængst smuttet) –TIL –Et stort velvære-center for livs-kvalitet ! –Vi står klar til, at købe aktierne ! –Så bygherrer ! –Kom nu igang !

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Hr. Juul ! –Der er overhovedet ikke noget, der er gratis i denne verden ! –Og vi vil forlange værdi for hver eneste skatte-krone som vi har betalt !—Derfor skal der bygges formidable badehoteller helt derude, hvor kragerne vender ! –I den friske luft –og langt væk fra alt-hvad-der bare ligner “social-listisk–pjalte-proletariat ” –Det kan da vel ikke være så svært ! –Vi står klar til, at købe aktiér –Når bare de (påholdne jyske bygherrer –kan komme igang med byggeriet) –Ellers flytter vi til Spanien ! –De vil hellere end gerne have (de velhavende gamle boende –i deres solskin –hele vinteren ! ) –ER man en “fattiglus” –! Så må man nøjes med “de nuværende rædselsfulde –plejehjem ” ! –Alle der har arbejdet –og betalt skat ! Vil få råd til “badehoteller med al den comford –der er tilgængelig ” !—–Sådan er det bare !

 9. Af Niels Juul Hansen

  -

  TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN – TEGNER

  “–Vi har jo selv betalt for det”

  Ikke folkepensionen.

  Folkepensionen er ikke en pension, som du har betalt ind til, på samme måde som ATP eller en eventuel privat pension.

  Det er der mange, der har fået galt i halsen.

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  ATP, private pension OG LD.

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Det må vi have undersøgt nærmére !–Logikken ville være AT: En procent-del af vores skatte-indbetalinger blev “lagt til side på en høj-rentekonto ” –Til vores folkepension ! –Men man skal jo aldrig sige aldrig–når det drejer sig om danske teenage-politikeres fejl-dispositioner !–eller skolefrøknerne ´s M/K ´s –minister fiduser ! –Faktisk var der masser af penge til vores allesammens folkepensioner (danskernes) –Hvis det ikke var fordi social-demokraternes kæphest var de masse-indflyttede ghetto-muslimer ! –Der især i Århus ! –Er blevet favoriserede fremfor ægte-danskerne ! –Der ikke bor i Tag-terasse-lejligheder –Og får deres utallige børn –indskrevet til feriér i Paris, hvor de ødelægger/smadrer hotelværelserne –Det er noget som vi husker ! –incl. AT: Muslimerne –der aldrig har forsørget sig-selv ! –Også bliver forgyldt med “Folke-pensioner” –Så er det vel ikke så mærkeligt AT: Kisten er TOM NU ! Vel ?

 12. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –Det ender såmænd nok alligevel med AT: De kommende pensionister flytter til Spanien ! —Hvor der er anderledes gang i byggerierne ! –AT: Spille golf kunne jo være 1 af tid-fordrivene ! –Det spanske sprog lyder kun svært ! –Men det ligner på skrift jo meget det franske sprog ! –Så det skal nok gå –Ikke sandt ?—“Les francais ” –ER også lede –og kede af den social-listiske prs. Hollande !–Han stiller klogt nok ikke op til næste president-valg næste år ! –Han ville også tabe med “bravour ” !—–Sådan er der så meget ! –MEN, når vi skal finde på gode løsninger til den kommende “pensionist-tilværelse” –! Så vil det bedste ikke være for godt !—Uéndelige festlige feriedage –med tanker på Jaques Tati ´s gamle —film ! —-Så ser vi frem til AT: Slippe for dansk TV–Nåmænd det kan jeg-selv-jo blive fri for ” –Vi bjørne foretrækker de franske —fabelagtige gyser-film !—Med licens til “huleboér” !

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “LÆS ” –Thyra Frank ! –Danskerne køber boliger i Spanien –som aldrig før ! –Hvad sagde vi ! –De kom for sent igen “bygherrerne i Danmark ” —-Badehotellerne må så stå og forfalde –eller de islamiske “børn” ! –Er åbenbart ikke til, at komme af med ! –Hvad sagde vi ! –Inger har det hele i munden !

 14. Af Jørgen Kielstrup

  -

  Jeg glæder mig over at vi endelig har fået en person ind som minister, der har erfaringer fra det virkelige liv uden for Christiansborg. Der er alt for mange levebrødspolitikere og akademikere, som aldrig har været ude og have fingrene nede i materien og hverdagen uden for Christiansborg.
  Der ud over hilser jeg velkommen, at vi så, om resten af det politiske spil vil, måske kan give de ældre en tålelig og værdig alderdom. Velkommen Thyra Frank. Du har været ventet længe.

 15. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Du har så evig ret ! –Spørgsmålet ER : Om det er for sent ! AT: Thyra Frank kommer ind i billedet ? —Den rædselsfulde behandling af landets “gamle” –Kan tilskrives ” Socialdemokratiske politikere ! –Der stadigt dominerer –de aller-fleste kommuner i landet !—AT: Være evigheds-off. ansatte –som social-demokraterne jo er ! –Indebærer ikke ansvar ! –Kun fede lønninger i 37 år ! –Ikke mærkeligt AT: Pensionisterne vender ryggen til Danmark ! –Og rejser til varmére himmelstrøg ! –Thyra Frank kan gøre noget ! –MEN det haster !!

Kommentarer er lukket.