Kvinder får løn som fortjent

Af Anne Sophia Hermansen 37

Forleden skrev Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF, på Twitter: ”Kvinder får 15,7 % mindre i løn om året i gennemsnit. Så bør kvinder vel også arbejde mindre.” Hun opfordrede efterfølgende til, at kvinder holder fri resten af året og i stedet henviser til en mandlig kollega. Han tjener jo så urimeligt meget mere end dem og må derfor arbejde, mens de smækker benene op. Det er vel kun fair eller hvad?

Sorgenfrey indkasserede et hav af likes og delinger, for det er en historie, som mange elsker – historien om, at kvinder tjener meget mindre end mænd, og at det er synd for dem.

Men sagen er bare, at det ikke er en pind synd. Og at Bente Sorgenfrey i øvrigt taler mod bedre vidende, når hun påstår, at kvinder får 15,7 % mindre i løn end deres mandlige kolleger. Det gør de nemlig ikke. Hvis en kvindelig sosu’er var en mand, ville hun ikke tjene 15,7 % mere, og en mandlig sosu’er ville heller ikke tjene 15,7 % mindre, hvis han fik en kønsskifteoperation. Kvinder lider kort sagt ikke under den store løndiskrimination, som Sorgenfrey påstår, og man kan undre sig over, hvorfor fagforeningerne elsker at bilde deres medlemmer den slags ind, men det gør de. Historien dukker op år efter år, og hvis ikke det er Bente Sorgenfrey, der prædiker lønvås, er det Dennis Kristensen på vegne af FOA.

Lønkommissionen kom for nylig med en rapport baseret på halvandet års arbejde og 100 møder, og af den fremgår det, at vi får samme løn for samme arbejde i Danmark. At lønforskellen mellem mænd og kvinder kan forklares med, at de arbejder i forskellige fag og varetager forskellige arbejdsfunktioner med forskellig aflønning.

Udearbejde aflønnes f.eks. bedre end indearbejde, og jobs indenfor det tekniske område aflønnes bedre end omsorgsrelateret arbejde. Mig bekendt er der intet til hinder for, at kvinder stræber efter en karriere som brandmand eller maskinmester – det skulle da lige være deres egne præferencer, og de tilsiger, at kvinder som regel fravælger den type jobs, også selv om de er bedre lønnet. Mig bekendt sker fravalget helt frivilligt.

Ligesom kvinder også helt frivilligt træffer andre livsvalg end mænd, og de koster. F.eks. går kvinder langt oftere på deltid og tager betydeligt længere barsel og flere af barnets sygedage, ligesom de søger job i det offentlige, mens mænd arbejder fuld tid og ikke tager nævneværdig lang barsel i bedre lønnede job i det private.

Det er med andre ord urigtigt at påstå, at kvinder systematisk diskrimineres og urimeligt at kræve, at de skal særbehandles på baggrund af egne valg.

Men fagbevægelsen fortsætter alligevel med at køre sin uhæderlige kampagne, og selv om flere kritikere påpeger det, er man – ligesom Bente Sorgenfrey – ligeglad. Måske fordi det er mere fordelagtigt at holde myter i live end at aflive dem og nemmere at fastholde kvinder i en lønløgn end at rejse en reel debat om det kønsopdelte arbejdsmarked.

Bente Sorgenfrey skulle tage Dennis Kristensen i hånden og fortælle kvinderne, at det ikke er synd for dem, og at deres livsvalg har konsekvenser og koster. At de hverken kan smøre deres valg eller arbejde af på deres mandlige kolleger resten af året. At kvinder kort sagt får løn som fortjent.

14976468_1317870021559436_5986287899218190948_o

37 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Jeg tror i øvrigt, rygvind så småt er ved at skifte til modvind for alt det evindelige feministiske ævl 🙁 . . . og tak for det 🙂

 2. Af Niels Larsen

  -

  Kvinder har langt flere sygedage end mænd.

  Det er nok en medvirkende årsag til lønforskellen.

 3. Af Thora Hvidtfeldt Rasmussen

  -

  “Udearbejde aflønnes f.eks. bedre end indearbejde, og jobs indenfor det tekniske område aflønnes bedre end omsorgsrelateret arbejde.” – ja, det er sandt.
  Men hvorfor , Anne Sophia Hermansen, er det sådan?
  Hvad er logikken i det? Hvorfor præsenteres det som et afgørende argument, at kvinder “bare” kunne vælge andre erhverv?
  Hvorfor skal de erhverv, der traditionelt er flere mænd, der har lyst til, lønnes højere end de erhverv, kvinder traditionelt har lyst til?
  Er renovation nyttigere end omsorg for børn og gamle?
  Man skulle jo ikke tro det – for hvis SOSU-er landet over valgte at strejke, ville der lynhurtigt komme politisk indgreb, og forslaget blive ophøjet til lov, fordi deres arbejdsindsats ikke kunne undværes …
  Hvorfor, oh hvorfor, anses det for et tilstrækkeligt argument mod løndiskrimination, at mænd og kvinder vælger forskellige jobs?

 4. Af steen T.

  -

  Bente Sorgenfrey repræsenterer det uhæderlige klynkersamfund, hvor det er bedre at klynke end at anerkende ubehagelige kendsgerninger.

  Hvad med det forhold, at mænd udsættes for ca. 40% flere arbejdsulykker pr. 1000/indbygger end kvinder fordi de tager de farligere job i blandt andet byggebranchen. Mon ikke også den markant lavere gennemsnitslevealder for mænd delvist kan tilskrives de de hårde fysiske job, som er dommineret af mænd.

  Gad vide om Bente Sorgenfrey finder det rimeligt, at mænd kompenseres for den øgede risiko?

 5. Af Michael Rugaard

  -

  Hej Thora Hvidtfeldt
  Lønninger i dette land fastsættes ikke af en lønkommission men på et arbejdsmarked. Dem, man har brug for, og som det er nemt at få mange af, får mindre i løn end dem, man har brug for og som er sjældnere.

  Hvis kvinder vil tjene det samme som en jord- og betonarbejdere, så må de blive jord- og betonarbejdere. Sværere er det ikke.

 6. Af Ivan Holt

  -

  Venter spændt på hvornår kvinderne kræver, at de skal ha 40% af alle skraldemands jobbene.

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Ivan Holt ! –Det skal du ikke regne med ! –Medmindre –man for alvor tager robotter i brug ved afhentning af skrald !–Iøvrigt synes jeg AT: aftørring i rumperne på de danske plejehjem ! –Er mere ulækre ! –Robotter hertil er åbenbart ude i fremtiden !

 8. Af Susie Mogensen

  -

  På min arbejdsplads er vi ca. 10 kvinder for hver mand I den same type stilling. Det er sjovt nok manden som får højest løn, selvom flere af kvinderne er bedre uddannet, og arbejder hårdere. Det er desværre sådan på nogen arbejdspladser, at kvinders arbejde ikke bliver anerkendt I samme grad som mændene.
  Så-ja, der er plads til forbedring..

 9. Af john knudsen

  -

  Det som ASH siger er, at en kvindelig og en mandlig SOSU-assistent får det samme i løn, ligesom en kvindelig og en mandlig Maskiningeniør får det samme i løn. Hun sige ikke, at en SOSU- assistent og en Maskiningeniør skal have den samme løn, vel? Alt det der fagforeningsvrøvl er noget ævl der bevidst forvrider virkeligheden. I dagens Danmark er der ligestilling på lønområdet mellem kvinder og mænd, forstået som lige løn for lige arbejde.

 10. Af Bente Sorgenfrey

  -

  Kære Anne Sofia, selv om kampagnen om mænd og kvinders løn er symbolsk og humoristisk, så er problemet med lønforskellen mellem mande- og kvindefag alvorlig og kritisk og fortjener det fokus, kampagnen med rette har skabt. Lønkommissionen fra 2008 – der blev nedsat på forslag fra FTF – viste, at der er store forskelle mellem mande og kvindefag, og jeg mener i høj grad stadig, at vi som samfund har brug for at spørge os selv, om det er rimeligt, at kvindefag typisk aflønnes dårligere end mandefag. Og spørge os, hvordan vi vil gøre noget ved det, hvis vi ikke kan lide de tal, vi ser. Det er et spørgsmål, der skal afgøres ved overenskomstforhandlingerne. Jeg forhandler ikke selv løn for hverken mande eller kvindegrupper. Men på vegne af 450.000 offentligt og privat ansatte mænd og kvinder, vil jeg gerne være med til at sætte lys på dette problem. Selv om jeg synes, din vinkel mest handler om at kritisere mig, så er jeg glad for, at du er med til at udbrede tallene og gøre opmærksom på dette reelle problem.

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Kvinder får løn som fortjent ” ! ? –Arabiske drenge på 16-18 år er ikke børn ! –De er voksne mænd ! –Vi læser AT: 2 danske kvinder er beskyldt for, at “sex-foru-lempe ” adskillige araber ” drengebørn ” ! –Den må de længere ud på landet med ! –Disse “drenge ” er sansynligvis både større og stærkere end de 2 kvinder –der bliver beskyldt for, AT: sex-krænke –voksne arabiske mænd ! –Gå hjem og vug ! –Den tager vi op i næste ombæring af ASH ! ´blogs ! –Hvad tænker de dog på de folk, der mener at de små uskyldige araber-lam !—ikke også var med på spøgen ? —p.s. den ene kvinde på 52 år –som skulle have sex-krænket flest 16-18 årige araber-teenagere eller, hvad man siger i de mellem-østlige lande ! –Har sansynligvis haft adskillige sex-oplevelser –før de troppede op i Danmark ! (altså araber-drengene på 16 – 18 år ) –Den tager vi–når ASH –er klar til debat om arabiske voksne mænd, der bliver kaldt børn !—-Uhyrligt, hvad vi skal erfare om de dyre “flygtninge-børn –der har forladt barndommen for adskillige år siden ! –Er det udlændingestyrelsen –eller Røde Kors ! –Der lider af virkeligheds-forvrængelse ! ?? Vi spørger bare !

 12. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “ærlig talt, ! –Hvorfor er der ingen kvindelige departement-chefer ?? -Det job er dg, hverken fysisk –eller mentalt krævende ! –Det kræver bare AT: At man har venner de rigtige steder ! –Det har kvinder åbenbart ikke ! –MEN –det skal selvfølgelig laves om også !—Kvindernes største fejl er iøvrigt også AT: Det er dem, der føder børn ! –Så kunne de bare stoppe med ! –Så har kvinderne de samme muligheder som mændene ! —

 13. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt mangler ASH i sit oplæg at pointere, at kvinder også får ca 25% mindre i selvopsparet pension end mænd. Er der et eller andet, der tyder på, at kvinder helt generelt er imponerende dårlige til økonomi, i det hele taget? 🙁

 14. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos overenskomster på arbejdsmarkedet, så er de 100% i kvinders favør. Uden disse overenskomster ville mænd formentlig være i stand til at forhandle en langt bedre løn til sig selv. I øvrigt forhandles kvinders løn formentlig af mænd. Ellers var “hønsene” bare henvist til at skrabe lidt i jorden, og se om de mon var heldig at nappe en enkelt regnorm 🙂

 15. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Jan Petersen ! –Det har du helt ret i ! –MEN man kan jo ikke lave kvinder om til mænd (det er der vel heller ingen mænd, der ønsker ) –MEN ! Det har jo altid været således, at “de svage bliver snydt af de stærke ! –OG det er stadigvæk mændene ! tro det om I vil ” –Men Faktisk de værste/barskskeste skilsmisse-advokater ER faktisk kvinder ! –Så det er den linje kvinderne skal slå ind på i fremtiden ! –Når kvinder stadig-væk bliver snydt i hus-handler ! –Så er det selvfølgelig AT: Mænd er langt mindre ærlige end kvinder (kald det naive ! Vi kalder det sympatisk )—Appropos ! de 2 danske kvinder der bliver beskyldt for AT: Sex-krænke voksne arabiske mænd ! –Er jo noget af det samme ! –Løgn ligger ikke fjernt fra mænds tænkemåde !–Vi laver det til en stor sag ! –Herreliluja ! –2 Spinkle kvinder sex-krænker store stærke arabiske mænd !–Den må de længere ud på landet med ! forstås !

 16. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” ASH ! –Vi tager den lige en gang til ! –2 danske kvinder er blevet arresteret for AT : Sex-krænke adskillige 16-18-årige arabiske høj-fertile mænd–Som udlændingestyrelsen kalder BØRN !—Tror de Røde Kors og udlændingestyrelser AT : Danskerne er født igår ?? –Eller er der endnu flere løgnehistoriér –som de muslim-elskende væmlig-boérere prøver, at bilde danske skatteborgere ind ! –De er fulde af løgn de styrelser –der prøver, at få os til, at hoppe på AT : Grand-voksne mænd er børn !!——Giv de såkaldte “granvoksne børn –som er fulde af løgn ” ! –1 billet tulbage til Mellem-Østen –!! Så de får, hvad de fortjener !! –Vi protestérer noget så dybt og inderligt !

 17. Af Sofie Christensen

  -

  “(…) og jobs indenfor det tekniske område aflønnes bedre end omsorgsrelateret arbejde. Mig bekendt er der intet til hinder for, at kvinder stræber efter en karriere som brandmand eller maskinmester – det skulle da lige være deres egne præferencer, og de tilsiger, at kvinder som regel fravælger den type jobs, også selv om de er bedre lønnet. Mig bekendt sker fravalget helt frivilligt.”

  Men hvorfor aflønnes jobs inden for det tekniske område bedre end omsorgsrelateret arbejde? Hvorfor er der strukturer i samfundet der medfører, at arbejde, som typisk mænd har udført og stadig udfører, bliver betalt bedre end typiske kvindeerhverv? Det er sikkert helt korrekt, at mænd og kvinder bliver aflønnet for samme arbejde, men jeg mener slet ikke det er der, problemet ligger. Problemet ligger i, at strukturer i samfundet og på arbejdsmarkedet gør, at typiske mandefag bliver aflønnet bedre end typiske kvindefag. For hvorfor accepterer man blankt, at erhverv inden for det tekniske område bliver bedre aflønnet?
  I omsorgssektoren, som jo så typisk er et kvindefag, ser man også meget ofte brug af deltidsstillinger, fordi det er langt nemmere at få til at gå op, når der skal laves vagtplaner m.v.. Så i mange tilfælde vil deltidsarbejde i omsorgssektoren være præget af en selvfølgelighed om, at man som medarbejder i omsorgssektoren arbejder deltid. Jeg synes ikke man kan stille problematikken op så firkantet som du gør her, men jeg vil give dig ret så langt, at mænd og kvinder i dag nok ofte får lige løn for samme arbejde. Men som nævnt, mener jeg slet ikke det er der, problemet ligger.

 18. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  NEJ ! –Det er ikke dér problemet ligger ! –Hvorfor kvinder prioriterer AT: Vaske folk i rumpen ! -istedetfor, at blive ingeniører ! –Det er ren og skær dumhed ! –Også derfor får de såkaldte “omsorgs-kvinder ” –Hvad de fortjener ! Nemlig Løn som forskyldt ! –Længere er den ikke !

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt nogen her med en god portion pædagogisk sans – og tålmodighed – der gider besvare søde Sofie Christensens mange spørgsmål? 🙂 Jeg melder personlig pas 🙁

 20. Af Mette Kristensen

  -

  Sådan som jeg ser det, kan jobs deles op i to; jobs der vedligeholder samfundet og jobs der udvikler samfundet. Groft sagt! Hvordan vil vores samfund og verden se ud hvis alle uddanner sig til pædagog/sosu/omsorgshjælper?? Der skal altså nogle mennesker til der kan udvikle, stille spørgsmålstegn og sørge for at vi ikke går i stå. Det er dem der kan rydde bordet!

  Det her med at det er synd for nogle, at alle skal tjene lige meget, at ‘mandefag’ aflønnes højere end ‘kvindefag’ – ja!! Men så træf nogle andre valg. Gør noget! Øv dig i forhandlinger, gør dig selv mere værd, vælg en anden branche. Vi skal ikke alle have det lige godt – lige dårligt. Middelmådighed. Hvorfor? Ingen bliver snydt.

 21. Af Kasper Friis

  -

  Fremragende indlæg.
  Det var en anden sag, hvis en kvinde fik mindre end en mand i samme stilling – men det er på ingen måde tilfældet. Som nævnt i indlægget er det fuldstændig korrekt, at kvinder tager mere barsel, oftere barnets første sygedag og går på deltid – og stor, stor respekt for det! Det har de så meget ret til, og det er blot fremragende – dog bør det ikke kombineres med klynk over, at ens valg resulterer i, at man (kvinde) oplever økonomisk tilbagegang.

 22. Af P Christensen

  -

  Det er sgu også for dårligt at kvinder tager længere barsel end mænd.
  Vi må i ligestillingens navn overrule den forbandede natur og få udstyret alle mænd med modermælks-aggregater (læs: bryster).

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt ASH, som ansvarlig debatredaktør på Berlingske. Hvor i himlens navn har du opstøvet de par knallerter under Berlingske blog “konservativ reaktion”? Blogindlæg er sådan set OK . . . MEN stort set alle kommentarer slettes. Ikke videre befordrende for en “debat” 🙁

 24. Af niels thomsen

  -

  ASH er en ret fornuftig dame, og hendes oplæg er fornuftigt. Men temmelig mange af de halv- og helrøde kvinder fatter næsten ingenting. I Sverige har ligestillingsfanatikerne, rødstrømperne, kvindesagskvinderne og feministerne BEVIST at de er dagdrømmere, landsbytosser, storbytumper, utopiske fantaster, teoretikere og pladderhumanister uden jordforbindelse. I de senere år har de sammen med en flok feminiserede tøffelhelte og ynkelige tøsedrenge haft MAGTEN i Sverige, og resultatet er den største katastrofe i landets historie. Og den forværres for hver dag og uge der går. (se you tube/black pigeon/snaphanen/den korte a vis)

  Iflg. disse politik-kvinder/kyniske pampere er kønnet en social konstruktion, manden en fejlkonstruktion, og familien, fædrelandet, demokratiet og civilisationen noget som er lige til skraldespanden. Deres dumhed/vanvid synes uden grænser.

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Donald Aamund kan slå Hillary Frederiksen ” ! —Det er ikke fordi vi vil abe efter ! –Men sagen er den AT: –Det var det bedste, der kunne ske for danskerne lige nu ! Det er ikke svært, at være statsminister ! –Der står en hel “hale” ! AF rådgivere –der er klar til, at fortælle, hvor snapstinget og toiletterne er ! –Det svære ligger i AT: få strittet samtlige levebrøds-politikere ud ! –Helt ud af Folketinget ! –Pernille Vermund “nye borgerlige” –står også klar til, at –udvise samtlige muslimer ud af Danmark ! –Dem, der aldrig har forsørget dem-selv (og det er de fleste) –40 år i social-demokraternes tjeneste ! –Det er noget, der har kostet skatteborger-milliarder danske kroner ! –Hvis dette ikke er til, at forstå ! –Så skriver vi det gerne på fransk ! –MEN –så har de danske skolebørn et problem incl. samtlige levebrøds-politikere ! og sikkert også Mette Frederiksen ! –Som åbenbart går og øver sig på, at blive statsminister i Danmark ! –Det bliver der ikke noget af –håber vi ikke !

 26. Af j nielsen

  -

  “Det var en anden sag, hvis en kvinde fik mindre end en mand i samme stilling – men det er på ingen måde tilfældet.”

  Det er på nogen måde tilfældet.

  En kvinde er til jobsamtale i et rådgivende ingeniørfirma. Hun er højt kvalificeret til stillingen, og man når til at tale løn.

  Kvindens udgangspunkt er en lønstatistik udarbejdet af hendes fagforening. Den viser hvor meget folk med hendes baggrund som regel får i løn, og da hun er højt kvalificeret regner hun med at skulle forhandle lønnen op fra middellønnen..

  Hvad hun ikke har regnet med er at firmaet sidder med en anden lønstatistik udarbejdet af samme fagforening. Nemlig en statistik gældende særskilt for kvinder. Af den fremgår det at kvinder i middel lønnes markant lavere, og det er derfor det man tilbyder.

  Det vil sige, at denne kvinde bliver stillet en ringere løn i udsigt, ene og alene fordi andre kvinder har været borte fra arbejdsmarkedet i forbindelse med barsel mv. og derfor typisk har mindre erfaring.

  I stedet for at forhandle tillæg går øvelsen nu ud på i det mindste at sikre sig middellønnen, og ikke blive forfordelt yderligere fordi andre kvinder får børn.

  “På ingen måde tilfældet?”

 27. Af m dahl

  -

  Tak ASH for endnu et godt indspark.

 28. Af J. Hanse n

  -

  AF SOFIE CHRISTENSEN – 16. NOVEMBER 2016 16:09
  ” For hvorfor accepterer man blankt, at erhverv inden for det tekniske område bliver bedre aflønnet?”

  Fordi at der er en stor efterspørgsel efter f.eks. maskinmestre.
  Der er ingen arbejdsløshed blandt maskinmestre.
  De få arbejdsløse er som regel nyuddannede eller dem som skifter job.
  Maskinmestre er højere lønnet end overlæger.
  Uddannelsen er ret hård.
  Ofte 6-8 timers læsning i fritiden.
  Og en dumpeprocent på ca. 60-70.

 29. Af Kent Andersen

  -

  Bente Sorgenfrey : Hvis du påstår, at du forhandler på vegne af offentligt ansatte (som mig), så gør det dog! ALLE offentligt ansatte får (typisk) mindre i løn end privatansatte. Lønsatsen for mig er PRÆCIST den samme for mig som for mine kvindelige kollegaer! Tal dog på vegne af ALLE os offentligt ansatte, eller find et andet arbejde! Du er et perfekt argument for, at jeg ikke skal være medlem af en fagforening!

  Mænd er mere ekstreme end kvinder: Der er flest BÅDE på samfundets top og samfundets bund. Grib en vilkårlig statistik, hvis du er i tvivl. Hvorfor taler du ikke om “uretfærdigheder overfor mænd”, når vi taler om samfundets bund? Men det er vel “noget helt andet”, der ikke afhænger af køn.

 30. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære Kent Andersen ! –De off. ansatte løber ingen risiko for, at blive fyret ! –De er også pakket ind i vat og bomuld —De behøver heller ikke, at frygte AT: Den fede check –udebliver –Og endelig SÅ –Skal I bare klappe “de rigtige” på ryggen –for, at blive forfremmet –Det har de rigtige også gjort !—Derfor er der ingen grund til, at forhøje off. ´s lønninger ! De kan nærmest hænge hjernen på knagen i garderoben –i de næste 37 år ! –Hvis du og andre vil have respekt fra de selvstændige ! –Så start egen virksomhed selv –stor eller lille ! –Så skriver vi jubiii !

 31. Af niels thomsen

  -

  Lønsatsen er PRÆCIS den samme, hedder det. Hvorfor pokker tilføjes igen og igen T til ord hvor det ikke hører hjemme? Kommer det af at mange journalister ikke kan stave eller tale rent, efter at folkeskolen blev rød? Forklaringen på at de offentlige lønninger ofte ligger under de private lønninger er nok den at mange offentlige jobs er underskudsforretninger, der kun eksisterer pga. skatteydernes indbetalinger. Mange bureaukrater gør ingen gavn, og får nok snarere for meget end for lidt i løn.

  Gætter iøvrigt på at j ni el sen er en slags feminist som mener at alle kvinder pr. definition er højt kvalificerede, især i forhold til mændene.

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ” Ja ! du har ret ” ! –De off. har ingen risiko –som de selvst. har det ! Det er livsfarligt AT Være selvstændig ! –Man risikérer –AT Måtte forlade hus og hjem ! –Banken har pant i det hele ! –Medens de offentlige kan læne sig tilbage de næste 37 år ! –Ihvertfald dem, der kalder sig Departement-chefer ! –De får i mange tilfælde i pose og i sæk ! –Både 11 millioner kroner –og flere års fri–med millioner af kroner ! Så NIX-NEJ –De får iøvrigt alt-formeget i løn i forvejen ! –AT: Der er overtal af kvinder i det offentlige –men ingen departement-chef-inder ! –MÅ skyldes AT Kvinderne ikke har fundet fidusen –med, at lade være med, at avle børn ! –Det giver iøvrigt mindre pension i den sidste ende –selvom de off. kvinder “sidder lunt i svinget” –Med hensyn til : fri i 90 dage uden lægeattest –lang barsel –betalt af os-andre o.s.v. !

 33. Af Kent Andersen

  -

  Niels Thomsen : Godt vi har dig til at sikre, at vi holder os til essensen her på bloggen. Det er præcist det, der skaber en god debat.

  Fint nok at du ikke synes, at offentligt ansatte skal have samme løn som privatansatte. Så arbejder jeg bare 9-15, så min arbejdsindsats er justeret til lønnen. “You get what you pay for”.

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Også godt, at vi har ASH ! –Som debat-redaktør ! –Hun har vist ikke opdaget AT: Den frastødende Anne-Lise Marstrand ! –Får så mange afsky–meldinger, at, hvis det er således AT: Blogholderne får honorar i forhold til, hvor-mange der svarer på hendes blog ! –Så kan Marstrand gå grinende hen til banken !–Men Kære ASH ! –Hvis folk bliver så rasende AT: Vi holder op med, at købe avisen ! –Så er det vel ikke så smart vel ?

 35. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg læste i sin tid en bog af Melanie Phillips “The Sex-Change Society”(1999), som beskriver feminist-problematikker baseret på britiske og amerikanske erfaringer og undersøgelser.
  Jeg har adskillige gange henvist og referet til ovennænte bog, men aldrig har jeg fået en kommentar eller diskussion fra kvindelige debattører.
  Alt hvad der har været diskuteret de sidste 15 år er dækket i den bog og allerede dengang afvistes myten om at kvinder har et løngab, Og allerede dengang konstateredes at kvinder uden børn og mænd havde samme løn.
  Men så snart kvinder får børn så prioriterer de anderledes. 70% i det offentlge er således kvinder, hvor sygefraværet er 15%, hvorfor den gns. arbejdsindsats er under30 timer om ugen i et fuldtidsjob.
  Generelt fravælger kvinder med børn konkurrenceprægede og ubekvemme erhverv, hvilket er de bedst lønnede fag.

  Så spar os for alt kynkeriet, for vi ved jo godt at kvinder generelt søger de nemme jobs.
  Det ved vi mænd, men vi ved også at det er kvinderne som får familielivet til at fungere og det er ulønnet, men det får mændene til at gøre deres part.

 36. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA TAK ! –Spar os for klynkeriet ! –Kloden er i forvejen overbefolket –OG Danmark er oversvømmet med muslimer –der aldrig har forsørget dem-selv !—De kvinder, der ikke kan få børn ! –Skal bare være glade ! –De får de bedste betingelser –for, at blive ingeniører ! MEN istedet-for beder de samfundet AT: Betale for insimination ! –Rend og hop ! –Er det samfundet, der har hjernen siddende i livmoderen eller er det de off. ansatte –kvinder –der vil have i pose og i sæk ? (det er det nok ) –Så lad dog de dumme kvinder selv betale for deres “diagnoser”—Som ingen har brug for i øjeblikket ! –Ja ! –man kunne jo også give mændene skylden ! –For alle de enlige mødre –som vi-andre er tvangs-indlagte til, at forsørge ! –Giv de fædre hele regningen ! –Så kunne de måske finde ud af at holde en vis ting bag lynlåsen !

 37. Af Arne Schiøtt

  -

  For 20 år siden oplevede jeg noget, som kan give en vis forklaring på lønforskellen, mellem M og K. Jeg var selvstændig og tog kr. 200,- + moms, for mit arbejde. En kvinde jeg kendte, startede i samme branche, men hun tog kun 130,- + moms. Jeg forklarede hende at hun således ikke fik mere end en ansat, når man fraregnede feriepenge og de sociale udgifter, Ja, men Arne…jeg syntes ikke jeg vil tage så meget for mit arbejde. Ja, svarer jeg, men tænk på dine mange kvaliteter, du er bundærlig, flittig og omgængelige…Ja, ja, siger hun…Men det skal de da ikke betale mere for? jeg gav op, jeg var top-ærlig, flittig og omgængelig, og det ville mange firmaer gerne give 200,- i timen for….men min “veninde”, var slet ikke klar over at hun under-solgte sig selv. Konklusion: Mænd, scorer kassen, fordi de ved at de er pengene værd, kvinderne er tabere, fordi de ikke vil erkende at en kvalitetsmedarbejdere, skal belønnes !

Kommentarer er lukket.