Hvem elsker ikke en økoburger med selleribøf?

Af Anne Sophia Hermansen 19

Hvis det står til Alternativet, skal biler, bøffer, sodavand og cigaretter fremover kun være for de rige. Den slags skal nemlig pålægges massive afgifter, så folk kan lære at opføre sig ordentligt, dvs. begynde at drikke ingefærshots og køre på ethjulet cykel. Partiet præsenterede i denne uge sit finanslovsudspil og vil over de næste fire år kradse 54 mia. kr. ind på at gøre oksekød, tobak, sodavand, benzin og flyrejser markant dyrere. For de ting er klimabelastende, og Alternativet er jo et parti, der tænker socialt, globalt og på fremtiden.

Og selvfølgelig også på den enlige mor, der ikke længere skal stå og lave spaghetti med kødsovs til sine børn eller servere sodavand til børnefødselsdage. Friskpresset broccolijuice er meget bedre, og hvem elsker ikke en økoburger med selleribøf? Mums. Lavindkomstgrupper må i det hele taget til at handle noget mere i Irma og få sig nogle hippe asketiske madvaner.

Alternativet stopper dog ikke her. Partiet vil også gøre op med, at der skal stilles krav til kontanthjælpsmodtagere. De skal have lov at være i fred. For som partiets finansordfører Josephine Fock forklarede i P1 Debat forleden, så virker tillid bedre end kontrol, og tror man på, at folk selv finder et arbejde, ja, så gør de det. Væk med kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen, væk med kontrol og formynderi, og ind med en tillidskultur, der lægger vægt på personligt ansvar.

Er man polemisk anlagt, kan man undre sig over, at det er helt ok at kontrollere folks private madvaner, men ikke at stille krav til mennesker, der modtager ydelser fra fællesskabet. At det er formynderisk på en god måde at regulere, hvad folk har i deres køleskab, men formynderisk på en dårlig måde at lægge et loft over, hvor meget dem, der ikke arbejder, kan modtage fra dem, der arbejder.

Til Alternativets finanslovsudspil hører også, at integrationsydelsen bortfalder, at vi skal tage langt flere kvoteflygtninge end i dag, og at udviklingsbistanden hæves. I alt skal 120 mia. kr. omfordeles over de kommende fire år. Interessant nok indeholder udspillet ikke forslaget om at gå fra en 37-timers til en 30-timers arbejdsuge – et forslag, der ellers ifølge Finansministeriets beregninger ville koste i omegnen af 130 mia. kr.

Med Josephine Focks ord skal finanslovsudspillet forbedre ligheden i samfundet med en omstilling, der går fra rig til fattig og fra sort til grøn, og det lyder jo spændende. Men ikke videre realistisk, ikke mindst fordi underklassen med de foreslåede afgifter kan sige farvel til smøgerne, bøfferne og de billige charterrejser, og så er vi tilbage til de gode, gamle dage, hvor de fattige kunne få lov at spise grød og tage på cykelferie, mens de rige kunne ryge og rejse, som det passede dem.

Fortiden er med andre ord den nye fremtid for Alternativet, der vil forbedre ligheden ved at gøre alle fattigere, dog på en grøn måde. Med sit finanslovsudspil har Alternativet demonstreret, at det er et parti, der ruller yogamåtten ud for luksushippierne i kartoffelrækkesegmentet og forestiller sig, at hvis bare flere spiser veganerkost og kører Tesla, bliver verden bedre.

”Det skal være nemmere at gøre det rigtige”, siger partiet, og det rigtige er selvfølgelig at gøre som dem.

 

19 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ASH ! –Det lyder jo hyggeligt ! –Især, hvis “Alternativet ! vil sluge deres egne kameler ! –Og gå ned i politiker-hyre –der også svarer til prisen på selleri-bøffer ! –Nemlig 200 kroner om måneden ca. !

 2. Af Svend Jensen

  -

  Det eneste som Alternativet bør få, er –

  Hors d’ouvre: Slæbesild på bart rugbrød samt knippelsuppe med nikkede skaller.
  Hovedret: En kold skulder og vindfrikadeller; serveret med gåsevin.
  Dessert: Frøer uden chokolade, fra Ane i kæret.

  Et kaloriefattigt alternativ hertil er : skoldede bagtanker fra formandens intelligensreservoir.

 3. Af Birger Nielsen

  -

  Alternativet er festligt indslag i dansk politik. Næsten mere en Jacob Haugaard. Det sjoveste er, at de selv tror på luftkastellerne. En eventuel socialdem. regering vil aldrig kunne bruge dette vrøvleparti til grundlag for realpolitik.

 4. Af Carsten Hansen

  -

  “Alternativets” forslag om at lægge afgift på oksekød for, via adfærdsregulering, at nedbringe udledningen af metangas, som er en potent drivhusgas og dermed skidt for klimaet, er grundlæggende en skat på ko-prutter. Vi må hellere standse her, inden Danmark bliver totalt til grin ude i verden…!

  Det går i øvrigt godt for Alternativet. En ny meningsmåling giver dem mere end dobbelt så mange stemmer som Det Konservative Folkeparti. Goethe rinder i hu: Menneske; du skal ikke ærgre dig, kun undre dig.

 5. Af Jan Johansen

  -

  Er de knaldhamrende skøre oveni bolden disse aparte alternative væsener, der forsøger at overgå hinanden med mere og mere alternativt cirkusartisteri, der blot har til hensigt at føre os tilbage til 30’erne og 40’erne, hvor mælken blev leveret til de enkelte husstande i hestetrukne vogne, hvor en ugentlig grøddag var normen i mange hjem, hvor fisk ligeledes var normen mindst en gang om ugen, hvor det nærmeste, vi kom en bøf, var via en tomat eller en selleri, hvor kaffen blev erstattet af Richs og nærmest kun Richs, og hvor Giro 413 om søndagen næsten var det eneste opmuntrende i ugens løb. Denne tilbagevenden til svundne tider skal åbenbart finansieres af øgede skatter og afgifter og det til trods af, at vi er blandt de mest skatte- og afgiftsplagede mennesker i hele verden. Kan de virkelig mene det alvorligt? Næppe! Er filosofien ikke bare, at vi ganske almindeligt hårdtarbejdende mennesker skal trynes ned på et alternativt niveau, der gør det muligt at tage imod flere og flere mennesker fra totalt anderledes kulturer, som aldrig vil kunne tilpasse sig det danske samfund? Nu må de altså bremses i deres totalt ansvarsløse fremfærd.

 6. Af J Nielsen

  -

  Jeg foreslår hermed en menu bestående af

  – lam i roe
  – knyttet sylte
  – is i maven

 7. Af J Nielsen

  -

  Desværre er det ikke længere muligt at slagte tres millioner amerikanske bisoner og på den måde redde planeten. Det kunne man i 1800-tallet. Nu står vi og mangler dem!

 8. Af - Niller

  -

  Årh ! Herregud da -det er sgu da meget underholdende med disse alternavitister her i det kolde novembermørke -der er da ingen grund til at hidse sig op lad os i stedet få et godt og tiltrængt grin.
  Måske er det hele en stor practical joke ? Hvem ved- og hvis det er sådan det skal forståes – så er de i sandhed alternative i det politiske etablisement.

 9. Af Jan Petersen

  -

  Hvorfor er koldbøtte-fabrikken Alternativet så interessant? Jeg fatter det ikke! 🙁

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Selleri-bøffer” ! —Har vi omdøbt Alternativet ! –Altså Alternative selleribøffer ! –Kan kun blive til store – møre –oksebøffer ! –Med det hele —Så vi undgår, at blive til snottede –Århus-historiér !—Det gælder som sagt AT: Regne den ud ! –Og det er de Danmarks-mestre i –i Århus !—De er også stor-producenter i –druk-kulturens –mareridts- S.u.- ungdom ! –Krydret med den største islamiske —befolkning –der alle stemmer på socialdemokratismens —uhyrlige –og ødelæggende folkefærd –Danmark er på spanden ! –incl. Selleri-Alternativets –kiksede arbejds-løse medlemmer –Og dog vi husker “molboén ” –der ønskede medvind på cykelstiérne ! –OG kom ind i Folketinget ! –Det siger en del om standarden ! –Går den –så går den ! –Så medens vi venter på AT: Det ikke længere er livs-farligt at være satiretegnere ! –Så kan Alternativisterne bruges ! Faktisk vil i fremtiden få os et billigt grin –Og vi har jo selv betalt for det billige grin –i form af ” Politikerne –der kæmper deres egne små kampe –for, at blive hængende i det lukrative parnas –hvor alle kneb gælder ! —For, at holde fast med det yderste af neglene ! –ok–Vi kan da godt smage på de selleri-bøffer ! –Som forret ! alors !

 11. Af J. Hanse n

  -

  Ro på ASH.
  Du finder nok en udvej for at blive fint kørende.
  Når alternativet tager over.
  Et spørgsmål.
  Nu har du jo fuldstændigt skiftet holdninger her det sidste års tid.
  Kan vi snart forvente en blog, hvor du skamroser dronningen.
  Ellers hænger tingene jo ligesom ikke rigtig sammen.
  I øvrigt så supplerer du kuglestøderen godt.
  I er et kønt par.

 12. Af Søren Kjærsgård

  -

  Forleden hørte jeg i radioen Uffe Elbæk fortælle om de lange diskussioner han havde med sin kæreste om, hvorvidt de skulle lade deres ufødte barn blive et barn eller en abort.
  Begge forældre var tilsyneladende raske og holdt af hinanden, for de fik endnu et barn og levede sammen i yderligere ca. 10 år, indtil hr. Uffe fandt ud af, at det var sjovere at være til mænd, end at være mand og far.

  En rigtig humanist ham Uffe, en mand der sætter mennesket i centrum. Eller rettere sætter et helt specielt menneske i centrum. SIG SELV.

 13. Af Jørn Dalmer

  -

  Vel talt, ASH!

 14. Af Niels Larsen

  -

  Det er katastrofalt, at mere end 5% af vælgerne stemmer på et så tåbeligt, naivt, drømmeragtigt og utopisk parti som Uffe Elbæks cirkushalløj. :-/

 15. Af - Niller

  -

  Ja der er mange ting i dansk politik der er katastrofalt i disse år -hvor der er mange der kæfter op- men få der påtager sig et reelt ansvar for landets ledelse og fremtid.

 16. Af Gert Mandrup

  -

  Cirkus er sikkert en passende metafor. Jeg tænker her på folketinget som helhed, ikke Alternativet specielt.
  Mon ikke de fleste cirkus ville være gået i betalingsstandsning, hvis halvdelen af artisterne på skift, ikke måtte komme ind på arenaen, fordi de har en forkert farve.
  Cirkusartister udmærker sig ved hårdt arbejde og øvelse i mange år. De respekterer hinandens håndværk og ved at alle er nødvendige, for at give en god forestilling.
  Man kan nok heller ikke forestille sig at cirkusdirektøren, med den største arrogance bare kommer 8 min for sent, når den store forestilling skal skydes i gang og alle sidder parat.
  Måske fordi vedkommende er meget bevidst om, at det faktisk er publikum der betaler…
  Tilbage til blog indlægget og kommentarerne.
  Udfordringerne forsvinder ikke, fordi man latterliggør et enkelt partis løsningsforslag.
  Bliver man klogere af at læse et blogindlæg som dette? Ja, på hvad der måske langt fra er perfekte løsninger og adfærdsregulerende i en grad, så der er en del af os, der står af. Men de globale udfordringer med jordens klima, de hjemlige med spin, taktik og magtkampe, den stigende stress blandt borgerne, bliver ikke adresseret….
  Men underholdende er det jo….

 17. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! underholdende er det jo ! –Hvis der ikke kræves bedre kvalifikationer –for AT –Komme i Folketinget ! –Så forstår vi ikke, hvorfor “den halve befolkning ikke sidder dér ! –Det kan f.eks. sagtens lade sig gøre AT: Udføre andet arbejde samtidig ! F.eks tegne-arbejde –skolelærerne kunne sagtens sidde og rette opgaverne samtidig –det gør de måske også ! ? –Men hyren er formidabel for, at sidde i Folketinget -Så, hvorfor er vi ikke flere, der gør det ? –Det kan jeg selv svare på ! –Nemlig ! –Vi ville skamme os !

 18. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Askese-alternativets–selleri-bøffer ” ! –Må de hjertens gerne beholde for os !–Når bare “alternativet ” –Sender overskuddet til de fattige –pjalte-proletarer ! –Det forlanger vi simpelt-hen –så-længe de får lov til, at sidde i folketinget –og lumre ! –Al den kål giver grimt-lugtende prutter ! –Netop “Alternative ” ts ´ kendetegn !

 19. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Vi bliver hos vennerne ASH –Libak –Winther –Sørine og et par stykker mere –der ikke sletter vores kommentarer ! –Som den skrækslagne “Uffe Ellemann” ! –Der har fået nervøse trækninger –og bruger al sin tid på AT: Gennemgå diverse blogs –Fo, at se, hvem, der afslører ham i AT: Tæve sin første kone : Birgit Meister !–Vi var en del, der sad på Politiken i vores elev-dage ! –Og trøstede Birgit –når hun kom på arbejde med “sæveøje –eller brækkede knogler ” ! –Venstre-folkene har i den grad gjort i nælderne a la Løkke Rasmussen ! –Utroligt AT : De tavse jyder (Uffe er nu fynbo) –Men ellers passer grimassen ! –Til de usympatiske kræmmere–der ikke er i besiddelse af den luxus, der kaldes “skam-følelse ” !

Kommentarer er lukket.