Politikerlede, ikke folkestyrelede. Endnu

Af Anne Sophia Hermansen 38

Aldrig har vi haft så lidt tillid til vores politikere. Det viser en analyse, som Jørgen Goul Andersen, professor fra Institut for Statskundskab, har foretaget. Årsagerne er tilsyneladende mange. Kløft mellem folk og politikere og mellem provins og storby. Lav troværdighed blandt de folkevalgte og manglende svar på de spørgsmål, som samfundet stiller. Undersøgelsen viser også, at det hverken er løftebrud eller politiske skandaler, der fodrer politikerleden; snarere er det utryghed og forringelser i velfærden.

Det er naturligvis problematisk, at vi har så ringe tillid til de mennesker, der styrer landet. Men spørgsmålet er, om ikke også det er blevet dansk folkesport at tæve løs på politikerne? Jamre over, hvor komplet uduelige de er, massetilsvine dem på Facebook og bagefter hyle op om censur og krænkelse af ytringsfrihed, hvis de tillader sig at blokere de værste net-trolde? Bagsiden af den praksis er, at vi gør det uattraktivt for de største talenter at søge et politisk embede, og det er der al mulig grund til at blive led over.

Når jeg spørger venner og bekendte, om de kunne være fristet til at gå ind i politik, er svaret som regel nej. Nej til at blive behandlet som socialt skadedyr og nej til at blive til grin, hængt ud, spyttet på og få dødstrusler i indbakken. Nej til at blive dømt af folkedomstolen og shitstormet på Facebook. Og nej til at opgive udmærkede erhvervskarrierer for at se sin troværdighed beklikket eller undergravet i pressen. For mange udenforstående er politik jo ikke en endestation, men et borgerligt ombud, man føler sig kaldet til i en begrænset periode.

Og sådan burde det i højere grad være. Men sagen er, at politik er blevet en karriere for alt for mange uden nævneværdig erhvervserfaring, og at de fleste først siger stop, når vælgerne eller alderen gør det. Kigger man på diverse politiker-CV’er er det slående, hvor få der har haft et job, før de kom i Folketinget og hvor mange, der sidder der år ud og år ind, og hvad er også alternativet? Det er trods alt begrænset, hvor mange der kan få job i fagbevægelsen eller blive lobbyist bagefter.

Det er især dem over 40 år, der tydeligst afviser at gå ind i politik, og det er problematisk, fordi det samtidig er dem, der har den erfaring, som mange vælgere efterspørger. Det er dem, der arbejder i virksomheder, hvor job går fra danskere til udlændinge; dem, der selv har startet virksomhed og ved, hvor kringlet det kan være; og det er dem, der har arbejdet på hospitaler, jobcentre, skoler, plejehjem og ved, hvor bureaukratiet har taget over og gjort det ulideligt at være medarbejder, patient eller jobsøgende. Det er kort sagt dem, der ved, hvor der skal ske forandring og formentlig også hvordan.

Men hvorfor skal de opgive gode stillinger? Vi skal jo heller ikke glemme, at dele af pressen har en skånselsløs tilgang til folk i det offentlige liv, og at der hersker en tabloid mentalitet, som tilsiger, at folk, der træder offentligt frem skal finde sig i hæmningsløse destruktionsforsøg fra folk, der ikke kan se forskel på magtkritik og personforfølgelse.

Det eneste man kan glæde sig over i forbindelse med Goul Andersens analyse er, at vi nok har politikerlede, men ikke lede ved folkestyret. Endnu. Vi tror stadig på folkestyret og stemmer med forbløffende trofasthed gang på gang. Også selv om vi åbenbart ikke kan lide mange af dem, vi stemmer på. Men det kan vi takke os selv for.

38 kommentarer RSS

 1. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ære og hæderlighed er gået fløjten for mange, hvor kloaken bare skal tømmes uden andet end ligegyldighed for sine medborgere, der fx debatterer. Politikere og bloggere for trods alt penge for deres arbejde og udsagn .. det gør vi andre ikke. Dermed ikke sagt, at det skal forekomme hverken på blogge eller overfor politikere, de er medmennesker som vi andre og kan godt forstå, hvad vi siger i en pæn tone. Måske bedre. Selv om vi holder dem til ilden, så de ikke slipper for at gøre noget – gerne og ofte er det også nu og her!

  Så – vi skal øve os endnu mere, så vil de blive forbavsede på Borgen. 🙂

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “Folkestyre ” ! -Politiker-lede ! –Vi har ikke haft andre end “de gamle pol. parti´er AT Vælge imellem ! –i mange – mange år ! –Så der er ikke tale om Folkestyre overhovedet !—-Vi kunne jo kun vælge dem, der i årti ér har taget “fusen ” ! –På befolkningen !–DERFOR er det vigtigt AT: Vi får endnu flere borgerlige /erhvervs-parti ér AT: Vælge imellem fra næste snarlige valg ! –Alle de gamle pol. parti ér er helt YT ! –ligeledes samtlige 179 –medlemmer ! Helt YT ! Ingen skal genvælges !—-Så vil jeg gerne se, hvordan de “skolebørn stud. med ´er vil klare sig i livet uden Eftervederlag ! –Naturligvis

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “pressens folk ” ! –ER jo perlevenner med levebrøds-politikerne ! –Så de kunne ikke drømme om AT: Skrive noget kritisk ! (desuden er samtlige nuværende journalister –så ræverøde –så det halve kan være nok ! F.eks. ER Pernille Skipper /Enheds-listen –gift med en journalist ! –OG vi kan nævne mindst 10 politikere, der er gift med journalister !–En god ting er det AT: DF ´s førstemand ! er selv x-journalist ! –Det hjælper lidt !–Skaden er sket desv. uden AT: Danskerne har opdaget AT: Folketinget er “en rotterede” –med en formerings-grad på 800 !!

 4. Af - Niller

  -

  Og en meget brugt politisk kommentator Søs Marie Serup tidligere spindoktor for Løkke Rasmussen og gift med spindoktoren for TroelsLund Poulsen- kan i se komikken ?
  Det er en stor fætter/kusine fest – det er politisk indavl fra A til Z der er med til at bidrage til en tiltagende lede over vores folkevalgte.
  Og så har jeg endda været så venlig ikke at nævne Dansk Folkeparti i disciplinen politisk familiær indavl.

 5. Af Palle pedersen

  -

  Nu er sagen jo den at partiernes flertal er i gang med at udskifte befolkningen med afrikanere og arabere. Det tyder på at politikernes lede ved borgerne er større end borgernes lede ved politikerne. Politikerne foragter folket og fædrelandet, og betragter os vælgere som stemmekvæg og malkekvæg. Og er de ikke også begyndt at betragte os som slagtekvæg? De vil hellere lefle for merkel og EU og indvandringsindustrien, end de vil forsvare det danske folks ret til en civiliseret fremtid. Vi danskere svigtes og forrådes uafbrudt, og antagelig ender Danmark ligesom Sverige, hvor alt nu går ad helvede til. Se snaphanen den 11. sept.

 6. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ASH

  “Vi tror stadig på folkestyret og stemmer med forbløffende trofasthed gang på gang. Også selv om vi åbenbart ikke kan lide mange af dem, vi stemmer på.”

  Jeg tror, de fleste af os godt kan lide dem, vi stemmer på.

  Det er oftest vores politiske modstandere, vi ikke kan lide.

 7. Af Benny B

  -

  DET POSTFAKTUELLE SAMFUND ER HER MED VIDENSKABENS HJÆLP.
  Ja, nu har vi hørt på professoren hele dagen gentage mantraet:
  “det er de sociale nedskæringer, der har skabt mistro til politikere og institutioner”
  I hver en radioavis, det samme, men er professoren politiker eller professor?

  Har manden ikke fantasi til at regne den invasionsagtige muslimske indvandring og de evindelige racismeanklager mod kritikerne ind i ligningen?

  Nej, det har professoren ikke. Enten er han uduelig og fantasiløs eller også har han en politisk agenda og dermed bringer han selv sin egen institution i vanære.

 8. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Teddy Bjørn plus Olsen

  Helt enig!! Alle nuværende politikere på Borgen trænger til at blive skiftet ud! De lever i en boble uden kontakt med virkeligheden.
  Hver gang en politiker popper frem på skærmen zapper jeg hurtigt væk. Jeg er nået til det punkt, hvor jeg får kvalme af at se og høre på dem..De er alle sammen utroværdige og løgnagtige. Det de siger siver ind i det ene øre og ud af det andet med det samme. Jeg gider ikke, at bruge mere af min tid på dem!!

 9. Af Bent Bang

  -

  Tror nogle af årsagerne er, at stort set alle folkevalgte politikere er inkompetente i relation til deres ansvarsområder Læste AFR’s CV – student – Can Oecon fra ÅU Der efter kun politisk arbejde i V Og han endte med at blive SM og chef for NATO. Har aldrig haft et job i det private. Og sådan ser de fleste CVer ud blandt de 179 MFer Det samme gælder EU politikere. Konsekvensen er at de lever i en lukket del af verden og ikke ved hvordan samfundet fungere. De medie ansatte har samme indavls baggrund Og DR – TV2 mm er statsejede medier. Så det er 2 alen ud af samme stykke. Kunne følgende senaria ske i DK?
  Min 30 år for at blive MFer
  Relevant teoretisk beståede uddannelse
  Min 5 års erhvervs erfaring eller ansat i det offentlige. Gerne leder erfaring
  Kan max være MFer i 3 valg perioder
  Almindelige løn/pensions vilkår
  Spærregrænsen hæves til 5%
  Antallet af MFer nedbringes fra 179 til 50
  Til orientering er der kun 7 ministre i Schweiz. som har ca 8 mill indbyggere. De arbejder 12 uger om året og har andet job ved siden af. Endvidere er det ca 120.000 offentlige ansatte DK har over 800.000 Og Schweiz over performer DK på alle områder. Men det vil aldrig kunne gennemføres i DK Vi forsætter nedturen og 0 vækst med verdens højste skatte- og afgifts niveau. (Schweiz mellem 2.5 til max 8% moms og max 30% indkomst skat Begge dele grundlovs bestemt. En afgørende forskel er at Schweiz er liberalt – lille stat – og DK er socialistisk – stor stat. Den danske model er død Og politikerne har ikke mod og kompetencer til at ændre systemet, da de selv er en stor del af det Og ikke vil forandre noget der ikke gavner dem selv. På trods af det vil være til fordel for DK og borgerne.

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  Bent Bang ! –Jubiii ! –Lars Seier-Christensen X-Saxo-bank og boende i Schweiz ! –Blev så mindeligt spurgt “Om han dog ikke ville gå ind i Folketinget –og redde lille Danmark ! –Han svarede desv. “Aldrig i livet ” –Sådan ligger landet ! Pjalte-proletariatet har for godt fat ! –Og Danmarks nedtur vil fortsætte til sidste “bistands-klient ” –Lukker og slukker !

 11. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en rigtig god artikel på Den Korte Avis, der på et område – flygtninge – meget godt forklarer politikerlede og dele af befolkningens dybe skepsis mod mange af de folkevalgte:

  “Med den nuværende fortolkning har genbekræftelsen af Flygtningekonventionen alvorlige konsekvenser for danskerne”

  http://denkorteavis.dk/2016/med-den-nuvaerende-fortolkning-har-genbekraeftelsen-af-flygtningekonventionen-alvorlige-konsekvenser-for-danskerne/

 12. Af jan nielsen

  -

  Vi kunne lære meget af Schweitz, Sverige og Grækenland, men nomenklaturaen er ligeglad med danskernes behov og fremtid. Og medierne cen surerer flittigt og grundigt. På lille ørs blog slettes indlæg der advarer mod den generelle aktive dødshjælp til alle, som politikerne er ved at udklække.

 13. Af Helge Nørager

  -

  Lige siden 1 menneske, 1 mandat var flertal nok efter vores demokratiske regler, til at starte en angrebs krig mod en selvstændig stat.
  Har jeg vidst at vi lever ikke i et demokrati.
  Men i et flertals diktatur.

  Den dag folketinget med 1 mandats flertal vedtager at alle syge og arbejdsløse skal interneres på livstid i arbejdslejre, er der jo intet som kan forhindre det.

  Den dag folketinget med 1 mandats flertal beslutter at alle med blå øjenfarve skal 40 i fængsel, sker dette.

  Det er et flertals diktatur, og det er skræmmende at bare 1 menneske kan være forskellen på millioner af mennesker skæbne i det land vi angriber i en uopfordret angrebs krig.

  Der burde være 2/3 flertal for alle love før de kunne vedtages, så vi kommer lidt væk fra dette flertals diktatur, som egentligt er ligeså sygt som de mest modbydelige diktature for det kræver bare 1 mandat i flertal, bare 1 stemme, så kan vi helt lovligt gøre livet surt og trist, for de syge, skabe krige og dræbe uden straf, osv………

  Så det er for mig både lede over de krigsmagere og det at bare 1 mandat bare 1 stemme kan sende tusinder af mennesker ud i social armod, og også skabe krige.

  Indfør 2/3 flertal som minimum for love, og start så den Irak kommission op igen.

 14. Af Helge Nørager

  -

  Krav om 2/3 flertal for alle love, ville effektivt forhindre at partier som de radikale og LA, kan påtvinge flertallet deres politik.
  Da de så ikke kan sidde med kuglen som tipper vægten.
  Alle er enige om at f.eks de radikale har groft misbrugt denne rolle i de ca. 50 år jeg har erindringer om, til at tvinge deres politik igennem, og pt. forsøger de fra LA at gøre det samme.
  Dette politiske misbrug af demokratiet hvor ca 4-8 % af vælgere kan påtvinge resten deres politik, har ikke gavnet Danmark.
  Jeg og andre kan med rette argumentere for at det har meget skadeligt.

  Derfor minimum 2/3 for alle nye love, og start af angrebs krige mod selvstændige nationer, så vi slipper for alle de mange fatale fejltagelser som bare 1 mandat i et flertals diktatur har skabt.
  Og nedsæt så den Irak kommission igen.

 15. Af Helge Nørager

  -

  Krav om 2/3 flertal for alle love, ville effektivt forhindre at partier som de radikale og LA, kan påtvinge flertallet deres politik.
  Da de så ikke kan sidde med kuglen som tipper vægten.
  Alle er enige om at f.eks de radikale har misbrugt denne rolle i de ca. 50 år jeg har erindringer om, til at tvinge deres politik igennem, og pt. forsøger de fra LA at gøre det samme.
  Dette politiske misbrug af demokratiet hvor ca 4-8 % af vælgere kan påtvinge resten deres politik, har ikke gavnet Danmark.
  Jeg og andre kan med rette argumentere for at det har meget skadeligt.

  Derfor minimum 2/3 for alle nye love, og start af angrebs kri.e mod selvst.ndige nationer, så vi slipper for alle de mange fat.le fejltagelser som bare 1 mandat i et flertals dikt.tur har skabt.
  Og nedsæt så den Ir.k kommis.ion igen.

 16. Af Ulla Bechsgaard

  -

  Overfladisk og uunderbygget ASH-opinion
  Aldrig er et stort ord, og Anne Sophia Hermansen bruger det i sin urigtige påstand om, at vi aldrig har haft så lav politikertillid som nu. I følge Roger Buch på DMJX er det en notorisk forkert påstand, og det argument kunne vi høre hele dagen i går i DR.
  I forhold til politikertillid er vi nu på samme niveau, som vi tidligere har været. Historien er, at vi i mange år har haft en højere tillid end tidligere. Om igen ASH. I din opinion gør du også din egen vennekreds til sandhedsvidner. Mon det holder?
  Der er ganske stor forskel på at være debatredaktør på en af landets største avisen og at være blogger. Som læser har jeg i hvert fald en anden forventning til ASH i hendes nye rolle. Holdningerne skal nu underbygges med dokumentation. Tak!

 17. Af Hul igennem?

  -

  Jeg tror at det er nasserlede.
  Da vi har meget få politikere men mange nassere.
  Og en masse underlige partier så som “boligspekulantlisten” “5%alliancen” “nationalsocialdemontørerne”
  “yallahkendiskludehandlerforeningen” “varmluftprædikanterne”
  “grådigcarlforeningenbios”
  fortsæt selv..
  mvh

 18. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “Politikerlede ” ! –PÅ den korte avis læste jeg igår ! AT: Syriske kvinder (heldækkede i burka ér) havde talt med Naser Khader (han forstår jo arabisk ) AT: disse kvinder insisterede på AT: Få endnu flere penge ud af det danske samfund ! (heldigvis er Naser en guttermand ! og er super-loyal overfor Danmark )—! –Han afslørede de frastødende islamiske kvinder ! —Det passede ikke diverse “lands-forrædder-væmlig-bo´erne”–Så den fik ikke for lidt på Katrine Lilleørs blog ! –Hun slettede hele molevitten ! –Så var det sagt !–MEN Vi Berlingske-loyale-avis-købere ! –Forlanger AT: vores borgerlige avis –rent faktisk ER borgerlig ! –OG så må de derinde lede med lys og lygte efter journalister , der IKKE er ræverøde !–Hvilket mærkeligt nok er “hunde-svært” ! –Fordi samtlige Christiansborg-journalister ! ER samlevende –eller gift med politikerne –samme sted !—-DERFOR Hader vi de nuværende politikere med “slæb” ! –Kort sagt vi har “politikerlede ” !

 19. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “mere politiker-lede” ! –Århus Kommune udstyrede en Palæstinenser med 6 børn –og endnu 1 i vente ! –MED en ny cykel (han havde åbenbart brug for afslapning væk fra konen og alle børnene ! ) –Så manden var cyklet ud på Lystbådehavnen (han var med fam. indstalleret i Gellerup ) –Der på Lystbådehavnen sad han så dér med benene oppe på en af de hvide stole ! Så ingen faktisk kunne komme forbi uden AT: Falde i vandet !!–Så, -der blev spurgt venligt om han ville tage benene –så folk kunne komme forbi ! –Hvorefter han udbredte sig om AT: Danmark var hans land ! –Kommunen gav ham og fam. 450.000 kroner om året ! –DA folk så sagde AT: Det er de danske skatteborgere, der måtte betale de penge ! –Af surt-tjente skillinger –der blev til rest efter skatterne var trukket !!! –Så blev manden fræk ! “araberen påstod AT: Det var kommunen, der betalte de penge –og ikke danske skatteborgere !!!! –Socialdemokraterne incl. den røde borgmester ! Har gjort det godt –tror de !! –MEN danskerne vil have HÆVN !—Vi peger fingre af Århusianerne–der forguder muslimerne –fordi dem lever alle de socialdemokratiske off. ansatte af ! –Noget så fedt og længe !–37 år som off. ansat er helt almindeligt !—pps- Der er kø på ASH´s blog ! Helt forståeligt !

 20. Af Hul igennem?

  -

  Nassere har aldrig haft erhvervskarrierer, de er for dumme til at have karriere-
  det er derfor alle universiteter og andre pengekassekulisser er overspammet med nassere.
  Denne avis, der dog ikke slikker røv på facebook endnu, har også sin rigelige del af dumrianer der kun kan nasse..
  mvh

 21. Af Hul igennem?

  -

  – måske 370ml “nasserspray” på dåse kunne hjælpe?-

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  ULLA ! –Der sidder længere oppe på debatten ! –Sidder (som et surt opstød ) –OG udbryder AT : Der er forskel på AT: Være : Debat-redaktør ! –Og At : Være blogger ! –Hun taler jo som hun har forstand til ! —Idet, der faktisk er lige-så-mange geniale blog-skribenter ! –Som AT : Være “debat-redaktør ” ! –Forskellen er bare AT: Som debat-redaktør ! –Får man penge for ulejligheden ! –Det gør man ikke “som blogger” ! –Vi tjener vores penge som “selvstændige” –!! –Når vi er godt tilfredse med ASH ! –Indtil videre ! –Så skulle jeg mene AT: En kvindelig off. ansat også burde være det !

 23. Af bent rasmussen

  -

  Ulla ulla bec hs ga ard er vel ansat i DR eller indvandringsindustrien eller er bare en privat pladderhumanist? Tilliden til politikerne er selvfølgelig meget lav nu hvor de i årevis har svigtet og sjoflet vi danskere. Iflg. ulla er tilliden høj og nærmest stigende. Det er ligesom når DR ALTID fortæller at kriminaliteten er faldende, at indvandringen er ubetydelig, men stærkt berigende, og at danskerne har verdensrekord i lykke og glæde. Men man behøver ikke at være et geni for at se at politikerne sjofler familierne, postvæsnet, privatlivet, demokratiet, forsvaret, politiet, hospitalerne, skolerne, de arbejdsløse, de gamle, børnene og de unge, mange erhvervsdrivende, boligejerne, kriminalitetens ofre osv. Velfærdsstaten og fædrelandet forsvares ikke, og slutresultatet kan blive en fremtid fyldt med endeløse ulykker og rædsler.

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  Appropos ! –Over 200 ansatte i udlændinge-styrelsen ! —Bestiller ikke andet end AT: Behandle—Fam. sammenføringer fra her-boende islamister ! –HVAD laver Folketings-formand/MK : Pia Kjærsgaard egentlig ! ?? –Hun SKAL slette samtlige ansøgninger incl. an-modning om : Stats-borgerskaber –incl. indflytning til Danmark af muslimer ! –Klar til evigheds-bistandshjælp ! –INCL. OG det er det vigtige ! –Hun skal fyre samtlige off. ansatte, der sidder i udlændinge-styrelsen ! –600 off. ansatte i udlændinge-styrelsen !! –BEVAR os-vel !

 25. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “off.ansatte-lede ” ! –Læs ovenstående i “den korte avis.dk” !

 26. Af Niels O

  -

  Jeg har fin tillid til og ingen lede mod mit parti: Konservative.

 27. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  JA ! –Konservative ! –Stemte jeg også på –indtil jeg hørte om “Nye Borgerlige ” !–Så stemmer vi på dem ! –Appropos ! –Kommunal-islamist –kommunal-bestyrelsen i Århus !–Sender dig en regning –hvis vi spørger om noget ! –På 1300 kroner ! –Det koster ikke noget for “muslimerne” !–deres favoritter i kommunal-bestyrelsen ! –MEN danskerne de får lov til AT: Betale !!! –Det har vi iøvrigt gjort hele tiden !—Sociallisme er det værste –værste –værste –der findes ! –OG det har de masser af i Århus !

 28. Af Anders Sørensen

  -

  Når mere end 2/3 af befolkningen lever af det offentlige, bliver politikerne i deres øjne efterhånden ansvarlige for at skabe dem et velstående og lykkeligt liv. En umulig opgave. Giv ansvaret for egen tilværelse tilbage til befolkningen, så det igen bliver klart for den enkelte, at det ikke er politikerne, der skal give os velstand og lykke. Det skal skabes af en selv. Så vil politikerleden kraftigt aftage på sigt.

 29. Af - Niller

  -

  Politikerlede ! I december 2015 fik vi en næsten klokkeklar garanti fra især DF om at vi selvfølgelig kunne få en parallelaftale om fortsat deltagelse i Europol samarbejdet selvom vi skulle stemme nej til tilvalgsordningerne.
  Nu er der udsigt til at vi alligevel ikke kan få en sådan ordning- jeg finder det stærkt bekymrende hvis Danmark skal stå udenfor et sådan fælleskab i tider med grænseoverskridende kriminalitet og terrorhandlinger.
  Hvad er DF,s svar på dette ??? Nu hvor de har stillet befolkningen i udsigt at man kan få en parallel aftale.

 30. Af A. Bierce

  -

  Alle politikere er ledere, nogle er dog ledere end andre.

 31. Af Finn Bjerrehave

  -

  Dansk politik er forandret siden 1972, hvor den gamle ånd blev fornyet, men politikken fortsat.
  LA er måske det eneste parti som mener forandring, og alle politikerne skriger, Janteloven først, og Kommunisterne med de kønne unge piger, som 4 største parti i Danmark, og mit Konservative parti som tjener Danmarks penge, Danmarks mindste parti, måske fordi fornyelse bliver bremset af Janteloven.
  Politikerlede er een bommerang, det er nemlig os vælgere det stemmer de samme mennesker ind , og fornyelsen kommer aldrig, og kun LA,s langskæggede politikere ønsker noget andet, og alle politikere og journalister kommer i oprør, rør ikke ved Janteloven.
  Danmark trænger til forandring, forandring fra den side der tjener vores penge, og ikke de gode røde der kun fordeler.
  90 mandater skaber forandring. Finn Vig

 32. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  Politiker-lede ! –ER ikke en ny opfindelse ! –De fleste danskere tænker deres –og passer troligt deres dont –uden et kny !–Så er vi jo nogen, der protésterer højlydt over den måde vi-danskere bliver behandlet på nu-om-dage !–Vi finder os ikke i AT: –Overskuds-mennesker fra det halve Mellem-Østen/Afrika –bare kan sætte sig op-i-en flyver –eller betale menneskesmuglere ! For AT smugle –INVASIVE -mennesker ! –Ind i vores land ! –JA ! –i hele Europa ! –VI protesterer dybt og inderligt ! –OG vores sidste håb ER AT: Pernille Vermund/Nye borgerlige (der, hverken er jyde eller social-demokrat ) –Kommer i Folketinget –og bliver vores stats-minister ! –Hun har evnen –og klogskaben ! –Til AT: Redde os fra f.eks. Morten Østergård / Radikale ´s overforkælede off. overlæge-forældre ´s –“lille krøltop ” ! –SÅ er det sagt ! Forhåbentlig forstå ´eligt for –hele det stupide (kuvøse-folk i Folketinget ) ” !

 33. Af Svend Åge Jessen

  -

  Hvem er det der skaber politikerleden, jeg mener det er Journalisterne når man ser hvordan mikrofon holderne sværmer om Politikerne inde på borgen, må man ryste på hovedet.
  Hvorfor siger Politikerne ikke til Pressen i må komme på borgen en dag om ugen og ikke mere.
  Hvorfor er der ikke politiske partier der vil være med til at spørge befolkningen om ikke det var på tide at få et folketing på 99 personer 179 er alt for mange.
  vi skal have en spærregrænse på 4% og vi skal nedlægge Regionerne.
  Som det er idag er det Journalisterne og TV der styrer landet, der sidder hverdag personer der kloger sig på politik, men hvor er det nemt når man ikke har nogen at stå til regnskab for.
  Vi har idag et folketing bemandet med mange personer der kommer fra den politiske skole og som intet aner om hvad der sker i det erhvervsliv hvor der sammen med lønmodtagerne skal tjenes penge så man har noget at dele ud af.

 34. Af J. Paidersen

  -

  @ Svend Åge Jensen.

  99 stk, foreningsmedlemmer i folketinget, er alt for mange, da du skal huske på, at 6 mandater,
  uden problemer, håndtere samtlige 26 udvalg, (hvor en stor del, i øvrigt blot er ren proforma),
  ligesom de fleste ministerier ligeså, blot er kunstigt skabt overlaps-overflod, og så fremdeles 🙁

  Dernæst, skal du tillægge enorme ferielængder, og solidt udnyttet “clearnings-pjække-system,
  (som i øvrigt holdes hemmelig for befolkningen), hvorpå vi alt-i-alt, havner på 39 fuldt lønnede
  tillagt suppleanter, som skal tage over ved sygdom. Nuværende 1,7 mio snit gage, ses reduceret

 35. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  JA ! –Du har helt ret ! –Det er Erhvervs-livet, der forsørger både folketings-medlemmerne og den hær af off. ansatte ! –IKKE så mærkeligt AT : –Væksten har været i bund i de sidste 35 år ! –OG det er sociallisternes skyld incl. de ualmindeligt mange “proletarer” ! –Der jamrer over AT: De ikke kan få endnu flere penge for ikke AT: Arbejde ! –Naser Khader har talt med 50 muslimske kvinder ! –SOM han skulle forklare (på arabisk) –Hvad de kunne forvente i bistands-hjælp ! –De 50 tilslørede kvinder ! –Var ikke interesserede i arbejde ! –KUN, hvor-mange-penge de kunne få fra den danske stat ! –Uden AT: Arbejde !–Samtlige kvinder bliver forhåbentligt sendt tilbage til Mellem-østen med samt deres skæggede mænd !—p.s. De formerer sig fuldstændigt –umådeholdent –Send dem-allesammen tilbage –og luk grænserne ! –Lars Løkke er ikke meget bevendt ! –Pernille Vermund –får forhåbentlig ! sagt ham et par bevingede ord ! –Derfor skal Nye Borgerlige snarest muligt ind i Folketinget !

 36. Af - Niller

  -

  Kystbane socialister er et begreb man altid har omtalt mens man har rynket på næsen- nu skal vi vænne os til et nyt ord og begreb- nemlig Kystbane racister personificeret i partiet de Nye borgerlige
  En meget morsom parallel at trække når der bliver rynket på næsen i det bedre borgerskab.

 37. Af georg christensen

  -

  Politikerlede og det “enevælde lignende” folkestyre argument er overalt i europa kommet ud af kurs, vel nok kun, på grund af småtbegavede , men “selvvalgte” snakkesalige og intetsigende politiske værdiløsheder. som forsøger at proffilere sig selv i deres “egen ret” til værdiløsheden i deres eget magtbegær.

 38. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  KÆRE ASH ! –Som debat-redaktør ! ER du for længe om, at komme ud af start-hullerne ! –Søndags-arbejde er helt normalt ! –ISÆR nu, hvor borgerne klager i lange baner ! –Den bedste 2-siders-artikel i søndags-avisen VAR : Om de 2 SEIER-brødre ! –Der fik sagt EU ! –deres uforbeholdne mening ! –Plus AT: Danskerne ikke kan være tjent med AT: Blive spist af med ! Underlødige folk, der ovenikøbet hæver landets største off. honorar ! –Altså Pia Kjærsgaard/Folketings-formand ! –Med de største hykleriske tendenser –vi nogensinde har hørt ! –Hver dag velsigner hun –Islamister –godt pakket ind i den islamiske klædedragt ! –OG uddeler “danske statsborgerskaber “en masse” ! –Befolkningen er målløse ! Altså dem, der ikke er lands-forræddere !–Så er det sagt !

Kommentarer er lukket.