Martyrmuseum hviler muligvis på en pervers præmis, men…

Af Anne Sophia Hermansen 40

Teaterleder Christian Lollike har sammen med kunstnergruppen Toett lavet udstillingen Martyrmuseum om folk, der er gået i døden for deres overbevisning. Udstillingen viser filosoffen Sokrates og socialisten Rosa Luxemburg, men den viser også udvalgte selvmordsterrorister som dem, der sidste år slog 89 ihjel på det parisiske spillested Bataclan og el-Bakraoui-brødrene, som i marts bombede en lufthavn og en metrostation i Bruxelles. Her blev 35 dræbt.

Udstillingen har allerede vakt stor opmærksomhed og affødt avisledere og endda lede hos kulturminister Bertel Haarder. Han har udtalt, at han ikke kommer til at sætte sine ben der, og at det er usmageligt at sammenligne terrorister med en bundhæderlig socialist som Rosa Luxemburg. Martyrmuseum er desuden blevet meldt til politiet, og vi mangler bare, at Pia Kjærsgaard vil have den lukket, før den er åbnet, ligesom hun opfordrede The Guardian til at trække sin nazitegning af Lars Løkke tilbage.

Men selvfølgelig skal Martyrmuseum ikke lukkes. Den er muligvis »pervers« i sin præmis, som Katrine Winkel Holm, formand for Trykkefrihedsselskabet, mener, men den perverse præmis må vi kunne rumme, hvis vi nogensinde har ment det alvorligt med ytringsfrihed. Udstillingen har desuden et erkendelsesmæssigt potentiale, selv om vi da sagtens kan blive enige om, at den er båret af en lettere infantil provokationsiver. Men var Muhammedtegningerne måske ikke også det? Dan Park? Sidstnævnte blev i øvrigt anmeldt af krænkede venstreorienterede, og det morede højrefløjen sig meget over. Nu har en borgerlig politiker så politianmeldt Martyrmuseum for at tilskynde til terrorisme. Sig mig engang; Kan vi kun forstå kunstnerisk frihed, hvis den frit siger noget, vi godt kan lide?

Lad os se på, hvad den fortæller os, som vi ikke kan lide. Den sidestiller mordere med martyrer. Evner ikke at distingvere mellem at ofre sig for en sag og at ofre sig selv og uskyldige for en sag. Den forsøger også at bilde os ind, at man kan være morder i en kulturkreds, men martyr i en anden. Det er meget muligt, men også så kulturrelativistisk, at man nok bør søge læge. Endelig angler den efter vores forståelse af disse mennesker, og her vil mange mene, ligesom Haarder, at terrorister ikke fortjener vores forståelse, men fordømmelse.

Men at forstå terrorister er ikke det samme som at tilgive dem. Det er heller ikke det samme som at legitimere eller at blive inspireret af dem. Bag kritikken af udstillingen slumrer en frygt for, at udstillingens besøgende er så hjernedøde, at de ikke kan kende forskel på en helt og en morder, når de går derfra. At kunsten kan pervertere os, at den er farlig, fordi den bringer uorden i begreberne og bringer vanvid ind i vores måde at organisere et samfund på. Derfor bortviste Platon også kunstneren fra sin velordnede stat.

Skal vi i dag bortvise kunstnere, skyldes det snarere, at de er blevet for konforme. Hvor ofte sker det, at kunst provokerer os eller bringer os til at tænke nyt? For sjældent. Der er en forbløffende lighed mellem en revisor i KMD og så en dansk kunstner. Nej, udstillingens ærinde er et andet end at tale til publikum som lallende kulturrelativister.

Lyt engang til, hvad Ida Grarup fra Toett siger: »I Danmark har vi svært ved at forestille os at gå i døden for noget som helst. At flyve ind i Twin Towers, skyde mennesker på Bataclan og sprænge sig selv i luften i Bruxelles i troen på en bedre verden«.

Og det har hun da ret i. Det sidste er mildest talt også idiotisk at gøre, men derudover: Vi er ikke særligt heroiske i Danmark. Vi er ikke vant til at rejse os fra sofaen og kæmpe for en skid. Vi gider knapt nok melde os ind i et politisk parti eller gøre noget for andre, medmindre vi selv får noget ud af det. Det personlige ansvar er for længst outsourcet til velfærdssamfundet, som forventes at rage kastanjerne ud af ilden for os. Der, hvor hjertet engang bankede i brystet på vikingerne, står der nu en webergrill.

Hvis udstillingen kan siges at have et erkendelsesmæssigt eller didaktisk formål er det at minde os om dette, og det skal den være fri til at sige samtidig med, at den fortæller os en masse vrøvl. Martyrmuseum hviler muligvis på en pervers præmis, men den er et af de mindst røvsyge indslag i dansk kulturliv pt., og det er ikke mindst via kunsten, at vi skal afdække ondskaben.

40 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Al ære og respekt for plattenslagere der tager røven på hele borgermusikken. En af de absolut bedste i så henseende er vel italieneren Piero Manzoni med “værket” Merde d´artiste (kunstnerlort). Han sked i 90 dåser (a 30 gram), satte etiket på og solgte hver dåse lort svarende til 30 gram guldpris.

  Lort kan vise sig at være det pureste guld – griner højt!

 2. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt opfører Finansministeriet sit helt eget “pervers præmis talonani kunstværk” ifm ugentlig revidering af omkostninger omkring flygtninge. Det er ovenikøbet et slags interaktiv kunstværk, hvor man følge “pervers præmis” ændre værket løbende. Værkets endelige udformning er planlagt færdig omkring 2020.

 3. Af Henning Svendsen

  -

  Når mennesket må underkaste sig de overordnede mål-ja her vi jo et frisk eksempel fra Synagogen det var jo ikke noget personligt han var bare den: Jødiske Stat:Breivik er jo også et godt eksempel de 17 unge på denne ø var jo :Staten:
  Tusindvis i Danmark bliver ramt af kræft og det sker fordi de ansvarlige myndigheder er i lommen på landbruget og sukker industrien
  Vi har læmiddel industrien som rask væk fortæller at et sygdom er arvelig og på den måde kan der sælges en masse medicin
  Vi har Domstolene som også er en kæmpe industri der heller ikke saver grenen over de sidder. På
  Og eftersom alt er relativ så morderen og helten en og samme person.Landbruget og terrorister kan gå hånd med domstole og medicin industrien

 4. Af Henrik S

  -

  Ja hvorfor ikke?
  Der bliver alligevel vendt om på alt.
  Godt bliver ondt og ondt bliver godt.
  Islams grusomhed bliver ligestillet med kristen barmhjertighed.
  Selv af danske biskopper.De tror at ondskab blot er en illusion der kan drømmes væk.
  Terrorister udstilles som helte , selvom de berøver helt uskyldige mennesker livet og ødelægger livet for deres pårørende.
  Fordi en sindsyg ideologi kalder sig religion freder vi den , selvom det i virkeligheden er en dødskult.
  Lad os håbe at vores børn ikke bliver så forvirrede , at de kan navigere gennem livet uden at fare vild!

 5. Af J. Han sen

  -

  Man kan sagtens forstå terrorister uden at tilgive dem.
  Terroren skyldes Vestens, med Danmark som en af værste, forbryderiske krige imod de muslimske lande.
  I Iraq har bl.a. Danmark ca. en million menneskeliv på samvittigheden.
  Og millioner af flygtninge.
  Hvis ikke den slags skaber had imod Vesten. Og terror
  Hvad gør så?

 6. Af J. Ha n sen

  -

  Man kan sagtens forstå terrorister uden at tilgive dem.
  Terroren skyldes Vestens, med Danmark som en af værste, forbryderiske krige imod de muslimske lande.
  I Iraq har bl.a. Danmark ca. en million menneskeliv på samvittigheden.
  Og millioner af flygtninge.
  Hvis ikke den slags skaber had imod Vesten. Og terror
  Hvad gør så?
  Der går nok nogle generationer inden muslimerne tilgiver vestens statsterrorisme.

 7. Af Henrik Knage

  -

  Politikere er prototypen på misundelse. Hvis de lukker udstillingen for martyrer, er det udelukkende fordi de aldrig selv ville kunne blive udstillet på et sådant – slet ingen af dem fra Dansk Folkeparti.

 8. Af Niels Peter Lemche

  -

  HENNING SVENDSEN – 7. MAJ 2016 22:17: Uden at jeg har i sinde at kommentere indholdet af dit indlæg, vil jeg foreslå, da du nævner ham, at Breivik skal indgå ‘live’ i udstillingen, udstillet i et glasbur. Moderne udstillinger skal jo gerne have et træklaster, f.eks. en mobile af en eller anden art. Man kan sende Breivik rundt i verden i buret med påskriften: Sådan ser et monster ud!

  Man skulle nu nok også, for at give en sådan udstilling balance, udstille ofrene. Lad os få f.eks. en rekonstruktion af, hvordan der ser ud, når en selvmordsbomber har sprængt sig selv og andre i luften. Der er en hele masse perspektiver, der skal til, hvis udstillingen skal have nogen som helst værdi. Og det her er ikke kunst. Den diskussion her er fuldstændig misvisende.

  Og, jo, lige dette til: Hver dag kl. 12.00 skal der være en selvmordsbomber, der sprænger sig i luften på udstillingen, så folk selv kan opleve ‘heroismen’!

  Sygt? Ja, mon ikke!

 9. Af J Nielsen

  -

  Massemorderen fra Norge er i live, og falder derfor udenfor udstillingens tema. Så vidt jeg har forstået handler det om folk der med fuldt overlæg sætter livet til.

  Kamikaze-piloter, sultestrejkende IRA-folk. Og selvmordsbombere.

  Gad hvad de ellers har fundet frem til fra historiebøgerne. Wolff fra Tintin på Månen?

  Haarder er ikke nysgerrig. Det er jeg.

  Og det må alle de, der i tide og utide og gnaske gratis slynger om sig med det her Voltaire-citat om gå i døden for andres ytringsfrihed, da også være.

 10. Af Kip Nessuk

  -

  ..bla bla bla debattere kunst om det er kunst..bla bla bla…zzzzzzzzzzzzzzzzzz….småborgerlige tosser….

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  J NIELSEN – 8. MAJ 2016 8:47: Alt det er jeg klar over; men det var netop for at puste liv i en dum idé. Det kræver noget. Det, der tilsyneladende er på tapetet er da helt uopfindsomt. Det er faktisk fuldstændig hjernedødt i sin manglende originalitet. Og kunst har det stadig intet at gøre med.

 12. Af Kaj Schefte

  -

  Kære Anne Sophia Hermansen,
  Dit indlæg i Berlingeren i dag den 8.5. er vældig godt.
  Dog er du en smule historieløs idet du skriver “vi er ikke særligt heroiske i Danmark.
  Vi er ikke vant til at rejse os fra sofaen og kæmpe for en skid.”
  Det har lige været den 4. maj, og i den anledning var jeg i Mindelunden. Der ligger
  flere hundrede danskere begravet, som rejste sig op fra sofaen og kæmpede med
  livet som indsats mod besættelsesmagten.
  Med venlig hilsen
  Kaj Schefte

 13. Af J. Ha n sen

  -

  Af Kaj Schefte – 8. maj 2016 9:14

  116 danskere blev henrettet af tyskerne under Anden Verdenskrig.
  Dem som bidrog med de største ofre under krigen, dem taler vi ikke så meget om.
  1850 danske søfolk døde i allieret tjeneste.

 14. Af Henning Svendsen

  -

  Ja disse kamikaze Piloter er jo et godt eksempel og disse helte blev senere ophøjet til Guder!-det skete da Amerike kastede to atombomber i hovedet på en sagesløs befolkning som bare var brikker i et stort spil
  Og da tiderne skifter så vil vi måske opleve at :ungdomshuse:bliver jævnet med jorden og beboerne banket gul og blå og sendt til Sverige????

 15. Af Jakob Rasmussen

  -

  Revolutionære socialister lærer åbenbart aldrig af historien.

  Socialister, der hylder fascistiske antisemitter, der myrder uskyldige mennesker, i kampen for at indføre et religiøst diktatur, kan man ikke tage alvorligt. De er ikke engang værd at kritisere, så langt ude er de.

  De iranske socialister hjalp Khomeinis religiøse fascister til magten, men efter revolutionen i blev de iranske socialister fængslet, tortureret og massakreret af de religiøse fascister, som de hjalp til magten.

  Rosa Luxembourg var pacifistisk, antiracistisk socialist og de islamistiske terrorister er apokalyptiske fascister – og morderiske antisemitter.

  Enhver alvorlig ment sammenligning mellem fredelige socialister og religiøse, antisemitiske fascister, der massakrerer socialister, hvis de kan slippe afsted med det, er en oplagt indikation på et åndeligt invaliderende overforbrug af hash…

 16. Af Jakob Rasmussen

  -

  Socialister, der hylder islamistiske fascister, men tager skarpt afstand fra Anders Behring-Breivik, kan ikke have læst Anders Behring-Breiviks manifest.

  For Breivik opfattede rent faktisk de islamistiske fascister, som sine allierede, i kampen mod de såkaldte “kulturkommunister”.

  Anders Behring-Breivik ville først rette våbnene mod de religiøse fascister, som han ville alliere sig med i kampen mod “kulturkommunisterne”, når “kulturkommunisterne” var nedkæmpet.

  Breivik stjal i øvrigt store dele af sit manifest fra øko-terroristen, der blev kaldt for UNA-bombemanden.

  Idioternes “analyse” af den politiske kamp er med andre ord så langt fra virkeligheden, at man ikke undrer sig over, at socialistiske revolutioner altid er endt som katastrofer.

 17. Af Henrik S

  -

  Henning Svendsen
  Synes du ikke der er en væsentlig forskel på om man går efter aktive soldater eller civile?
  Atombomberne over Hiroshima og Nakasaki var terror , men dog for at stoppe en krig hvis man skal forsøge at være lidt positiv.
  Der er intet positivt ved bilbomber imod tilfældige markeder , lufthavne og tog.
  Det er hævn eller ren udryddelse imod 99% af de dræbte , helt uskyldige mennesker eller såkaldte “vantro”.
  På samme måde , som hvis vi slog alle muslimer ihjel i Danmark , fordi de er vantro i forhold til os.
  Der er intet positivt ved disse gerninger,derfor helt forkert at vise dem frem på en udstilling.
  Derimod kunne man rejse skamstøtter over dem til evig fordømmelse.
  Der skulle også have været forbud imod at deltage i synagogemorderens begravelse.
  Endnu et symptom på vores lallede , kvindagtige samfund.

 18. Af Jakob Rasmussen

  -

  J NIELSEN

  Anders Behring-Breivik havde forberedt sig på, at han ville blive dræbt under terrorattentatet, så dén undskyldning, for ikke at tage lige netop dét svin med på udstillingen holder ikke.

  Desuden opfattede Anders Behring-Breivik de antisemitiske, religiøse fascister, som udstillingen hylder, som sine allierede i kampen mod de gudløse “kulturkommunister” – der bizart nok også opfatter de antisemitiske, religiøse fascister, som deres allierede.

  Arrangørerne bag udstillingen, der både hylder socialister og deres naturlige fjender – de antisemitiske, religiøse fascister – er helt på linie med den sindsforvirrede kunstner, Lars von Trier, der “forstår Hitler”, selvom Hitler gassede sindsforvirrede, “Entartede” misfits, som Trier.

 19. Af Jakob Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “De iranske socialister hjalp Khomeinis religiøse fascister til magten, men efter revolutionen blev de iranske socialister fængslet, tortureret og massakreret af de religiøse fascister, som de hjalp til magten.”

  Det var ikke “kun” revolutionære socialister, der blev fængslet, tortureret, og massakreret efter at de religiøse fascister havde taget magten i Iran, med støtte fra de revolutionære socialister:

  De iranske religiøse fascister retttede vreden mod kvinderettighedsforkæmperne.

  De iranske kvinder mistede stort set alle de rettigheder og den frihed, som de havde under shahens diktatur, og fascisterne forfulgte også demokratisk sindede fagforeningsfolk og menneskerettighedsforkæmpere.

 20. Af Jakob Rasmussen

  -

  Fra Wikipedias artikel om hybristofili:

  “Hybristophilia is a paraphilia in which sexual arousal, facilitation, and attainment of orgasm are responsive to and contingent upon being with a partner known to have committed an outrage, cheating, lying, known infidelities or crime, such as rape, murder, or armed robbery.”

  Idioterne bag udstillingen deler deres fascination af mordere og terrorister, der myrder uskyldige mennesker, med hel- eller halvskøre fjolser, der dyrker mordere, som f.eks. Charles Manson, som en helt.

  De kalder sig for socialister, men det er bare ord, for socialister hylder selvfølgelig ikke religiøse fascister, der massemyrder uskyldige mennesker, i kampen for at indføre et religiøst, fascistisk diktatur, hvor socialister, kvinder og menneskerettighedsforkæmpere bliver groft undertrykt.

  Det giver simpelthen sig selv.

 21. Af Erik Vestergaard

  -

  TERRORISTER ER OFTEST SINKER

  En undercover agent har skildret de islamistiske terroristers “tankesæt”. Han fandt ud af at de ikke er drevet af nogensomhelst form for idealisme, fædrelandskærlighed eller trang til at skaffe retfærdighed. Det der drev dem, var dels en deprimerende følelse af at de var mislykkede, dels troen på at de ville ryge direkte i paradis hvor de skulle bo i deres egne paladser hvor de ville blive opvartet af snesevis af smukke kvinder. Mange af dem var sinker med forrykte og latterlige forestillinger om samfundet og karrieremulighederne ved at myrde uskyldige og sprænge sig selv i luften.

  Man burde nok i større omfang udstille hvor tossede disse tankesæt er.

 22. Af Erik Vestergaard

  -

  Islamismen er en dødskult, men det er den radigale sekt jo ret beset også. Den arbejder flittigt på at fjerne danskheden og danskerne fra jordens overflade.

 23. Af Hvad med at tænke logisk?

  -

  Hvad der venter efter døden, véd ingen. Men hvis der er en højere retfærdighed til, vil de gode og ordentlige få det godt, mens de onde, smålige, tarvelige og morderiske vil blive udslettet helt eller ende i helvede.

 24. Af Thomas H Jensen

  -

  Jeg synes denne blog af Anna Sophie Hermannsen er utroligt flot skrevet. Måske fordi jeg er helt enig i indholdet, også selvom jeg stemmer radikalt og dermed som oftest ikke enig med ASH i det hun skriver.

  Jeg mener blandt andet at vi så afgjort skal forsøge at forstå terrorismen, for at kunne bekæmpe den. Jeg mener der er en afgrundsdyb forskel på at forstå og at acceptere terrorismen.

  Jeg mener, at det er fornærmende at sidestille Rosa Luxemburg med selvmordsterrorister, blot fordi de var parate til at dø for en sag. Hvis det argument holdt, ville man også kunne sidestille danske soldater i Irak i dag med SS einsatsgruppen under 2. verdenskrig. Det er absurd. I dette tilfælde er det vigtige ikke lighederne (at de er parate til at dø for en sag), men derimod forkellene (at nogle er parate til at slå ukritisk ihjel for en sag). Stor ros til Bertel Haarder herfra for hans udtalelser i den forbindelse.

  Jeg mener som ASH, at ligheden mellem Muhammedtegningerne og denne “udstilling” er tydelig. Enten har man ytringsfrihed til at sige upopulære ting, eller også har man ikke. Ytringsfriheden skal ikke styres af, om ytringen er “politisk korrekt” eller ej. Men jeg mener også, at ytringer hvis eneste formål er at være infantilt provokerende er idiotiske – og dermed mener jeg, at denne udstilling er idiotisk. For hvad skal den opnå? Hvad hjælper det at spytte så mange mennesker i hovedet som denne udstilling reelt gør? Hvem der ser det her, vil komme ud fra udstillingen med en større forståelse af islamismens væsen?

  Jeg harlangt mere til fælles med ASH og alle de der kæmper for frihed til alle, end jeg har med dem som blot fordømmer og tildeler skyld.

 25. Af Henning Svendsen

  -

  Henrik.S.-jeg kan se at du både giver Japan og Amerika ret?og det er jo netop det som det handler om -at se sagen fra to sider
  Osama som påstået at stå bag de tre tårne han er jo Islams svar på John Wayne og det er vel helt ok de jo lovat udråbe deres egne helte og Muhamed var da også en helt !medens Jesus skreg på korset så
  er det anderledes med Muhamed han lagde det halve af verden for sine fødder og derfor har Islam en Gud der er større end vores og de vil naturligvis gerne at denne Gud bliver ene hane i hønsegården
  Men vi kristne vælger så at fremstille ham i en karikatur hvor han ligner Birthe Weiss og det var jo noget de tog relativt alvorlig selvom det i realitet kun var relativisme

 26. Af Bjørn Sørensen

  -

  De barnlige danskere er kommet i pubertetsalderen, der som regel er kendetegnet ved et stærkt behov for at provokere.

  1. Muhammedtegningerne
  2. Slagtning af løver og giraffer
  3.Martyrmuseum

  Hvad bliver det næste tiltag af tåbeligheder???

  Hvornår får vi en voksen elite?

 27. Af ib Olesen

  -

  Tho mas jen sen 14.09 bør nok læse 13.06. For der er ikke ret meget at forstå når det handler om terror udført af sinker. De ofrer sig ikke for en sag, for der er ingen sag. De udøver terror fordi nogen har bildt dem ind at så får de et gratis palads og et stort harem oppe over skyerne. Dem der narrer dem til at begå terror, er fanatiske tosser (men dog knap så dumme som sinkerne) der har nogle skøre og fikse idéer om at terror og massemord på uskyldige er vejen til en bedre verden.

 28. Af ib Olesen

  -

  Tho mas, det at du stemmer radikalt tyder på at du er blevet hjernevasket hen ad vejen. Eller at din dømmekraft altid har været minimal. De tre radikale partier er danskernes fjender. Den blogger der skrev at stort set alle politikere bør udskiftes ved næste valg, har forstået at alle partier domineres af pampere og tumper, der kun er interesseret i at rage til sig.

 29. Af Thomas H Jensen

  -

  Kære Ib Olesen.

  Hvis vi godtager din kommentar kl 16.54, ville det være fornuftigt, hvis Danmark formulerer sin sikkerhedspolitik på tesen om, at vore modstandere er idioter. Desværre er det ikke (altid) tilfældet. Troen på at massemord er vejen frem, har intet med intelligens eller mangel på samme at gøre. Se blot på NaziTyskland, hvor rigtigt mange mennesker gik rundt med nogle holdninger, der ikke står tilbage for de islamistiske fanatikeres.

  Din kommentar kl 17.00 tyder på, at du selv mangler enten evnen eller viljen til at forstå mennesker, der tænker anderledes end du selv. Du finder tilsyneladende “trøst” i tanken om, at alle, der mener noget andet end du selv er nogle idioter. Det stemmer også meget godt med dine påstande om intelligensniveauet hos verdens islamister. Jeg ville gerne opfordre dig til at åbne øjnene, og se lidt mere nuanceret på tingene. Men da du jo tilsyneladende allerede har besluttet dig for, at jeg er lidt smådum (fordi jeg stemmer radikalt), er det jo yderst tvivlsomt om noget jeg skriver her, vil have nogen som helst indflydelse på din tilgang til tingene.

  I stedet vil jeg blot ønske dig en god dag.

 30. Af ib Olesen

  -

  Tho mas jen sen…….. Man behøver selvfølgelig ikke at være sinke eller idiot i klinisk forstand, selvom man er na z ist, rødfascist, terrorist eller jelved- og zeniafan, men et eller andet må jo være kortsluttet oppe i hovedet på disse typer. Måske pga. indoktrinering/hjernevask/historieløshed, og så er de jo noget undskyldt…….. eller måske pga. kun få brikker at flytte med, og så er de jo også til en vis grad undskyldt. Men når ALLE erfaringer verden over, viser at totalitær politik og ma sse ind van dring ALTID ender i tyranni, fattigdom, elendighed og massedød, så er det da skørt eller dumt (eller korrupt) at være tilhænger af totalitære bevægelser eller ma sse ind van dring.

  Du lyder umiddelbart ret intelligent, så i dit tilfælde gætter jeg på at du er blevet indoktrineret i folkeskolen eller af medierne/omgivelserne.

 31. Af Thomas H Jensen

  -

  Citat Ib Olesen: “Du lyder umiddelbart ret intelligent, så i dit tilfælde gætter jeg på at du er blevet indoktrineret i folkeskolen eller af medierne/omgivelserne.”

  Så må det jo være sådan.

  For du kan jo tydeligvis ikke “rumme” tanken om, at jeg ser verden på en anden måde end du, og derefter selvstændigt har truffet mine egne valg.

 32. Af Thorkild Kragholm

  -

  Selvfølgelig skal udstillingen ikke lukkes. Selv tåbelige og ubehjælpsomme synspunkter skal kunne udtrykkes, hvis man tager ytringsfriheden alvorligt.

 33. Af Jan Petersen

  -

  Som jeg skrev i første indlæg her. Selv lort på dåse kan være sin vægt værd i guld!

 34. Af ib Olesen

  -

  Thomas j…… det er let at rumme tanken om at ze nia stampe, jelved, merkel, pernille skipper, stine b og johanne s ser verden på en anden måde, men ikke desto mindre er det sørgeligt at de røde kvinder kan være så fulde af ord, og så alligevel forstå så lidt. Ordene vælter ud af disse “intellektuelle” teoretikere, men af jordforbindelse og realitetssans er der intet. Som det fremgår af deres selvmodsigelser og rablende projekter.

 35. Af J. Han sen

  -

  Af Thomas H Jensen – 8. maj 2016 14:19

  Helt enig.
  Anne Sophia Hermansen har virkelig oppet sig i denne blog.

 36. Af Inge Petersen

  -

  Kort og godt: Det er IKKE martyrer, det er gemene mordere!!!

 37. Af Leif Leonell

  -

  Jeg har ofte enig med ASH, også i det meste i omtalen af martyrmuseum viser hun
  alligevel en manglende historie forståelse.

  “Vi er ikke vandt til at rejse os fra sofaenog kæmpe for en skid skrev du

  Må jeg erindre ASH om frihedskæmperne indsats under besættelsen i 1940 – 1945

 38. Af Michael Humle

  -

  Det er simpelthen en helt rigtig og skarp pointe. Det der bashing af noget der stikker ud fordi det enten ikke passer til en af de to store lejre (folkeparti lejren eller socialist lejren). De kloge lejren (Radicoolerne) holder sig klogeligt lidt under velovervejet image pleje i sådan nogle sager. Men argumentet som begge de to hovedgrupper af billige meningsdannere kommer med er ” Vi skal jo ikke gøres til grin for vores egne penge”. Så før det ikke er staten og dens embedsmænd der bestemmer det hele, så må vi nok nøjes med de let hør mig lige argumenter og a la Pia’erne.

 39. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Overflødigt – kan ikke med min bedste vilje se, hvad vi skal med et sådant museum og denne sammenblanding af selvmordere/martyrer og mordere, der samtidig begår selvmord, disse selvmords-bombere. Så – kan man ikke skille tingene bedre ad, så .. noget er galt, og der bør naturligvis ikke være et museum iblandet selvmordsbombere, der ‘blot’ har fået en religions lovning på paradis løjet ind i deres system, så de kan bruges til at sprede terror og myrderier på civile.

  God fornøjelse, hvis nogen virkelig vil spilde tiden -på et sådant museum – og ASHs oplæg er en gang hø .. og kunsten skal afdække ondskaben – joh, hvis der er viden bag – ellers et det bare et opkog af virkeligheden. Det er sig selv sygt, som med massemorderen Breivik, civilt at skulle myrde for at kunne begå sig og tro sig hævet over alt andet. Det er kun syge mennesker, der kan tro sig lovlige her.

  Det behøver vi ikke museer til.

  Og – i øvrigt var Iraq-krigen ment som en hjælp til et hårdt trængt folk i forh til deres sadistiske og morderiske diktator og dennes lige så syge sønner. Selv om jeg ikke på nogen måde gik ind for Iraq-krigen – det ville ordne sig siden, et oprør eller ved en afløsning af Sadam Husein .. så ville der ske sager og blodige opgør som vi ser det også nu.

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  ASH er nemlig gal på den, når hun siger, at vi ikke letter bagperonen for at gøre noget .. og så sammenligne med /mordere/selvmordere i dette forhold. Hvor er vi henne!

  Folk letter røven hver dag for at betale til sådant lort, rent ud sagt. Og – ja, ndskyld mit sprogbrug – men jeg er mere end indigneret af ASHs kortsyn. Eller – mantra vil jeg snarere sige ..ikke et oplæg, der ikke viser nogen indsigt og derfor ikke er fem flade øre værd – rent mainstream, selvfølgelig skal vi, ifølge ASH, være med på beatet her ..Gu’ skal vi ej!!!

  Det er sygt, det er ren galematias!

Kommentarer er lukket.