Men det rager Morten Østergaard og Mette Frederiksen en fjer

Af Anne Sophia Hermansen 193

For mange år siden boede jeg i et ungdomskollektiv i Aarhus, og en af mine samboere hed Bonnie. Hun var ikke bogligt begavet, men forældrene forventede alligevel af hende, at hun fik sin studentereksamen. Årene gik, og hun indkasserede den ene dumpekarakter efter den anden kun afløst af enkelte middelmådige karakterer, og det gik hende selvfølgelig på. Men her var ingen kære mor. Det var bare om at klø på, selv om hun forstod meget lidt af det stof, der blev undervist i. Da det blev sommer, stod hun tilbage med en komplet ubrugelig studentereksamen og en klar personlig oplevelse af fiasko. Hvilken ufed start på voksenlivet.

Jeg kom til at tænke på Bonnie, da jeg læste et interview med Mette Frederiksen og Morten Østergaard i Politiken forleden. Både Socialdemokraterne og de Radikale modsætter sig et adgangskrav til gymnasiet på sølle 4, fordi de frygter, at mange i så fald ikke vil kunne komme ind og få sig en ungdomsuddannelse. Ordet “elitært” blev brugt en del, og det ord ved vi alle er et af de mest sjofle i vores sprog. I al fald for venstrefløjen, der synes forhippede på, at alle skal have de samme muligheder, selv om de tydeligvis ikke har de rette kvalifikationer. Logikken er, at godt nok kan alle ikke spille klaver, men de skal da kunne blive pianister alligevel.

Efter at have kaldt et adgangskrav på 4 for “fuldstændig sindssygt”, slog Frederiksen fast:

“Vores budskab er, at vi ønsker et gymnasium, som får flere unge gennem en uddannelse og gør flere egnede til at tage en uddannelse. Ikke det modsatte. Derfor er det mest centrale for os et karakterkrav på 02. Vi kan se på de kolde facts, at et karakterkrav på 4, 6 eller 7 som foreslået af nogle partier vil betyde en enorm geografisk og social skævvridning.”

Og Morten Østergaard supplerede:

“Det er klart, at vil man indføre meget skrappe adgangskrav til gymnasierne, vil det føre til massiv lukning af gymnasier i de tyndt befolkede dele af Danmark og dermed også være et attentat mod målsætningen om, at næsten alle unge får en ungdomsuddannelse.”

For det første er 4 ikke et skrapt adgangskrav. Har man gjort sig bare en anelse umage i folkeskolen, må det snit være indenfor rækkevidde, og er det ikke det, skal man nok ikke gå i gymnasiet. For det andet viste  i 2014en analyse fra Dansk Industri, at 38 procent af landets gymnasieelever enten falder fra undervejs, kke bruger uddannelsen eller dobbeltuddanner sig ved eksempelvis at starte på en erhvervsuddannelse. Langt fra alle bruger dermed gymnasieuddannelsen efter hensigten, nemlig som afsæt til en videregående uddannelse.

Men virkeligheden lader til at rage Frederiksen og Østergaard en fjer. På skatteborgernes regning skal så mange som muligt gennem gymnasiernes pølsemaskine, for naturligvis er det sådan, at der indeni ethvert ungt menneske gemmer sig en kandidat i Statskundskab.

Tværtimod.

Vi har lighed for retten, men lighed kan ikke bruges som social norm, og faktum er, at ikke alle unge mennesker er lige egnede til en gymnasial uddannelse. De er heller ikke lige egnede til en universitetsuddannelse, selv om den radikale målsætning også her er, at så mange som muligt skal være cand. mag. eller jurist.

Frederiksen og Østergaard synes at leve i en bureaukrat-verden, hvor man stadig tror, at videnssamfundet er hele fremtiden, og at viden i sig selv kan skabe den vækst og fremgang, som samfundet har brug for. Hvor vi alle er lige kloge og arbejder bag et skrivebord, har vandkæmmet hår og lever af at sende e-mails til hinanden, mens al industri er rykket til Kina eller Pakistan.

Frem for at afstemme uddannelsesklaveret efter de tonedøve, skulle vi i stedet gøre op med vores tendens til snobbet overuddannelse i Danmark og med vores tro på, at åndens arbejde er så endeløst meget finere end håndens. At bogen er mere værd end værktøjet, og teori vægter tungere end praksis.

Bonnie var givetvis blevet gladere for at gå på Kokkeskolen eller på en anden erhvervsuddannelse – i stedet endte hun med at få papir på, at hun var dum og ikke havde lært en skid.

193 kommentarer RSS

 1. Af Peter Mikkelsen

  -

  Så gad jeg nok vide, hvilke papirer, du praler med? Det virker mere, som om du bekræfter ordsproget, at kun et fjols søger logik i en menneskehjerne.

 2. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Jeg praler ikke. Det klaver der spiller mine takter, er ikke opfundet endnu!

 3. Af Peter Mikkelsen

  -

  “Hvis det opfattes som pral, så stopper jeg med at kommentere på Berlingeren”, skriver du. Det var da en god idé! Pas du dit arbejde på den lokale og pas på dit hjerte. Det er der, meningen er. Hold angrebslysten i ro. Der er jo ingen årsag til sådan at fare i blækhuset, såvidt jeg kan se.

  Alle “såkaldte” humanister kan også rende mig i røven, men kun de “såkaldte”…

  Profundis Clamo, mein Freund.

  Jeg gad nok vide, hvilke papirer, du praler med? Det virker mere, som om du bekræfter ordsproget, at kun et fjols søger logik i en menneskehjerne.

 4. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Jeg er forlængst holdt op med at prale – det er der amatører til. Du kan bekræfte fra nu af, og til lillejuleaften. Din bekræftelse preller af på mig, som vand på en gås. Det kan ikke bruges til noget.

  Det der kan bruges er menneskets fysiske opbygning – især hånden.

  Når du peger fingre af andre – så læg især mærke til de tre der peger mod dig selv.

 5. Af Peter Mikkelsen

  -

  Papirer, tak! Tidligere havde du så travlt med at hævde dig selv over for andre, at du kunne knock-oute Gud og hver mand og også alle landets lærere i øvrigt. Den slags må ryste i bukserne nu. Hvilke papirer har du på, at du kan knock-oute noget som helst? Og var du egentlig ikke færdig med at kommentere på Berlingske?

  Jeg peger nu ikke fingre. Den slags lader jeg og fx Teddy om at gøre. Det jeg gør, er at give dig/ jer digitus impudicus.

  Held og lykke med den fysiske (gen-)opbygning – især håndens…

 6. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  En humanist er et menneske der holder liv i en krig i Syrien, fordi vedkommende har sat sine penge i våbenindustrien på aktiemarkedet, og i fritiden har gang i “Nødhjælp” – rend mig i røven.

 7. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Den slags lader jeg og fx. Er det ikke tid til en lur?

 8. Af Peter Mikkelsen

  -

  Så Assad og Putin er humanister? Interessant! … Søg professionel hjælp omgående, Henrik.

  Rend mig i røven? Raffineret replik! Er du anal-fabet?

 9. Af Peter Mikkelsen

  -

  Jo, tag du en lur… Du lyder træt. Søvngængeri kan føre til mange fejltrin.

 10. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Jeg vil hverken have imputikus eller anden kus fra dig Pettrikus Mikkelsen idioannikus!

 11. Af Peter Mikkelsen

  -

  Ja, ja Henrik Boye. Humorist er du i hvert fald ikke… Dertil er dine vittigheder for desperate!

  Er du så måske anal-“flabet”, når du siger, man kan rende dig i røven? Måske du ønsker dig lidt Couscous i stedet? Eller hvad med kustodens kusines kuskeslag i din bare bag? Men du sover jo nok nu – og det er vist bedst for alle parter.

 12. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Jeg kan godt se, efter at have læst alt det fine du skriver, at du virkelig ER humanist – så hvis der i fremtiden skulle være nogen der kommer i tvivl om det, kan de bare ringe til mig, så skal jeg nok bakke dig op.

  Det er ved samme lejlighed gået op for mig, at 9 års skolegang har været rent spild af tid, da det eneste skolen har lært mig er at at tage fejl – og misforstå alt bevidst 🙂

  Det var så godt jeg nåede byggeteknisk, inden jeg opdagede hvor galt det stod til.

 13. Af grownup profile

  -

  grownup profile

  Men det rager Morten Østergaard og Mette Frederiksen en fjer | ASH

 14. Af Henrik Boye ovre fra nummer 16

  -

  Jeg har aldrig udtrykt på tale, eller på skrift, at jeg er humorist, og desperat er jeg heller ikke.

  Det ville jo være at nedgradere selveste Leonard Cohen til at være popmusiker.

  Derimod er jeg kritisk, når folk har så travlt med, at slå andre folk oven i hovedet, med nogle karakterer, de måske ikke rigtigt havde fortjent.

  Iøvrigt elsker jeg popmusik.

  Men som jeg aldrig har lagt skjul på, så fisker jeg kun med splitcane (bambus) og kun med sorte fluer, som jeg selv har bundet – og udelukkende om natten.

  Jeg fik endnu en havørred i nettet – men jeg sætter den ud igen.

 15. Af Peter Mikkelsen

  -

  Nå, du er vågnet Henrik. Det var godt. Jeg er på ingen måde humanist. Er du? Jeg synes, jeg skrev humorist. Men undertiden er der måske et sammenfald!

  Hvis man ikke kan klare at blive talt til, som man taler til andre, så skulle man måske overveje sin egen retorik…

  Jeg tror godt, at jeg kan undvære din (ironiske) opbakning. Om du misforstår bevist, skal jeg ikke kunne sige, men det lyder i så fald som en ren tilståelsessag. Og vi mangler stadig at se de papirer, der udviser evnen til teknisk knockout. Men lad det nu ligge – ligesom vi nok hellere må lade dig ligge.

  Kast ikke med sten, hvis du selv bor i et byggeteknisk glashus. Hav en god dag på den lokale.

  Far-Wellington and Good Bye Ruth…

  – Peter

 16. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Natten er vor egen ” ! –Som Bjørnen –siger til ulvene i Pyrenærene ! –Ikke 7 vilde dyr får os til, at flytte tilbage til “middelmådighedens overdrev !!! ” –FØR –Mette Frederiksen –og Østergård ! –Bliver ” en Saga-blot ” ! –Og der kommer overvægt af borgerlige pol. parti´er i Folketinget !— Ikke nok med AT: Under-Danmark ! Er røget op på første-pladsen ! Noget andet er det AT: Alle “de skrøbelige in spé” –endnu ikke har fundet ud af, Hvem, der tjener pengene –til al den ønskede “komme hinnanden ved ” retorik (læs de ønsker borgerløn ) ! Heldigvis har rigtig mange folk ” i den 3die-alder fundet ud af, at der er en verden uden socialdemokrater & co. —Hvorfor danner man ikke en forening til “det evige livs velsignelser ! uden politikere “

 17. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Solen skinner –og det er dejligt varmt –her på tuén i Pyrenærene, hvor vi sidder –Murmel-dyrene –og jeg –og dele rmadpakken ! Jeg fik med hjemmefra ! –Kan de da ikke forstå det ! AT –Vi ikke vil finde os i, at andre, gør livet surt for os “livs-nydere” !—Et godt råd: Skil jer af med alle de snærende materiallistiske ting –der bare i den sidste ende bliver en pind til ligkisten –og “godter til det forslugne skattevæsen “—-Lad børnebørnene gå –og tag selv en taxa –som Lone Kuhlmand i sin tid sagde ! –Hvorfor ikke “de nye folk –skal lære, hvad det vil sige AT: behandle de gamle ordentligt ! Og ikke sige AT: De er en byrde –som en vis skolefrøken (i Jylland sagde til skolebørnene ) “–Det eneste jeg mangler er min kikkert ! Den har desmerdyret snuppet –eller var det ulven !

 18. Af Steni Kartoffel Mosen

  -

  Lige over 🙂 Man skal ikke kaste med æbler – hvis man selv er et skrog 🙂

 19. Af Peter Mikkelsen

  -

  Ja, ja – kyndige kammerater. Jeg har nu heller aldrig ytret, at jeg var humanist.

  He-he… Det er nu jer, der slår folk oven i hovedet. I havde allerede i søndags travlt med at svine først den ene så den anden gruppe. Det fortsatte i går og ligeledes i dag. Derfor er I selv blevet svinet til. Men hold endelig stilen. Den klæder jeres lave intelligenskvotient.

  ASHs artikel handlede om Bonnie og om hvorvidt hun skulle være kok eller ej. ASH mente, at hvis man fik 02 i gymnasiet, så var man dum. Det er en dum replik. Pludselig meldte I jer som eksperter på uddannelsesområdet alene af den årsag at I har gået i skole i ni år. Jeg har også drukket øl i ni år, men derfor praler jeg ikke af at kunne brygge øl. Det samme med jer. I ved ikke en hat af, hvad der sker i skolesystemet bare fordi I som hele nationen i øvrigt en gang for 12000 år siden har siddet på en skolebænk.

  Stor poesi, Teddy Bjørn – godt fisket Henrik Boye. Og hold stenene fra kartoffelmosen. Det er da et dumt sted at have dem…Men som ordet lyder: “Non fragile commune dulce est”…

  Men nu kan I mele jeres egne boller og sejle i jeres egen sø.

  – Peter

  P.S. Den gennemsnitlige SS-mand kom fra flipproletariatet, frustrerede mennesker uden indsigt. Tænk over jeres menneskesyn!

 20. Af Finn Larsen

  -

  Din analyse er såmænd rigtig nok og nærmest banalt indlysende. Men spørgsmålet for Landets ledere er langt fra banalt og går på hvad vi skal gøre med alle de borgere og ikke mindst unge der kan spares væk og ikke er nødvendige. Det er et kæmpe problem i hele den rige del af verden og fordrer alternativ tænkning.

 21. Af Søren Rasmussen

  -

  Hvor udokumenterede påstande på ingen måder klæder den offentlige debat – ligesom velvalgte citater fra ens politiske modstandere er med til at fordreje og forplumre og ligefrem gøre vores offentlige debat i Danmark så så provinsiel.

  Det er skamfuldt hvordan vores folkevalgte ledere fremturer i vores offentlige rum – og det er IKKE nogen undskyldning, at vores ‘presse’ stadigvæk lever på statsstøtte/skatteydernes finansiering!

  Der findes ikke ‘et armslængeprincip’ – undtagen i hovederne på det radigale venstre’s medlemmer, og så i nogle få vildledte sexualdemokraters forestillinger.

  Kriterierne for optagelse i vores gymnasieskoler og på vores videregående uddannelser kan altid diskuteres – det er bare spild af tid.

  Kig i stedet på kvaliteten af vores uddannelsessystem – uddan og rekrutter lærerne på alle vores uddannelsesniveaur efter de højeste (internationale standarder) – så skal de ‘rigtige’ elever nok være der!

  Det skal ikke være et problem at have valgt den ‘forkerte’ uddannelse i Danmark (som Dansk statsborger) – måske det er et problem, hvis et ungt menneske gør det for mange gange – for den unge.

  Jeg begynder at se for mange ‘robotter’ dukke op der ligesom min chihuahua resignerer og giver mig ret for at få fred….

 22. Af Peter Mikkelsen

  -

  Hvis velfærdsstaten skal overleve, så skal det bygge på solidaritet mellem mennesker og dermed altså også mellem folk, der har et arbejde, der er anderledes end ens eget. Det nytter ikke, som Ole Birk Olesen skrev i 2007, at kalde velfærdssamfundet for en taberfabrik. Ole Birk har selv brug for staten indimellem…

  Alt er ikke relativt. Op er fx ikke ned. Der findes ingen gifte ungkarle osv. Platon var upopulær, fordi han var absolutist. Sofisterne (oldtidens spindoktorer) var retorikere og relativister. De sagde, at mennesket var altings målestok (Protagoras). Det vil videnskabsmænd næppe mene. Man kan ikke med visdom mene, at tyngdekraften ikke burde virke om mandagen,, fordi jeg synes, at det skal være sådan. Det er klart, at vi, når vi diskuterer samfundsanliggende, ofte er uenige. Men det kan ikke være et gode at gøre det onde. Hvis vi legitimerer løgnen, så vil alle lyve.

  Jeg mener, at de bredeste skuldre skal bære samfundet. Et par af mine bedste venner har købt en Tesla til sig selv i julegave. Det har jeg intet imod. Det er glimrende. Men det ville hjælpe mere at give pengene til velgørenhed.

  Den australske filosof Peter Singer skriver: Er lidelse svær for dig, så er den det for alle. Vores tid kræver vores empati. De gode ledere søger ansatte, der borger for en vis kvalitet af deres arbejde. Vi søger stadig også gode ledere. Magt er ikke automatisk ret.

  Det handler også om, at vi har et menneskesyn, der gør, at vi kan være bekendt at kalde os selv mennesker.

  Jeg er ikke religiøs, men alligevel tænker jeg: I middelalderen byggede man kirker, i dag bygger man finanscentre. Man kalder det et fremskridt… Og en lille morsomhed: Jeg tror mere på Gud end på Bjarne Corydon, sagde ateisten.

  Målet er, at mennesker får muligheden for at leve et menneskeværdigt liv, ikke at man nødvendigvis har mulighed for at købe yderligere en Tesla.

  Vi må atter indse, at alle mennesker er lavet af det samme ler. Nuvel nogle har flere penge end andre, men det betyder ikke, at hele livets mening ligger i kongens mønt. Cicero skriver: “Bægeret er en tørst der aldrig stilles, og de pines ikke blot af driften til stadig at øge deres ejendom, men ligeså meget af angsten for at miste den.”

  Penge er ikke et reelt gode. Moral er et reelt gode. Om penge skriver Cicero: “forbrydere kan eje dem, og hæderlige folk mangle dem.”

  Det gode er det moralsk rigtige, der er grundet i ret viljesholdning. Kun moral kan redde velfærdssamfundet. Fællesskab, ikke fjendskab mellem grupper kan redde os fra os selv. Man kan således være slaver af alt muligt.. fx af sine penge. “Kun den vise er fri, mens den sjæleligt afstumpede lever i trældom, siger Cicero. Du skal kende et menneske på dets karakteregenskaber, ikke på mængden af guld, han har i lommen.

  Det handler om at bevare et oplyst demokrati, ikke at bevæge sig imod en elitær oligarkisk institution. Der er rart, at min pointe er banal indlysende for nogen. På denne blog kan man ellers diskutere længe med folk, der ikke fatter selv det mest banale.

  Alle tiders at nå at læse din kommentar Finn Larsen. Du har ret, men problemet er et fællesanliggende. Jeg kunne fx godt tænke mig at spørge dig, om du mener, at ethvert menneske er sin egen ulykkes smed?

 23. Af Peter Mikkelsen

  -

  Cicero skriver: “Begæret er en tørst der aldrig stilles, og de pines ikke blot af driften til stadig at øge deres ejendom, men ligeså meget af angsten for at miste den.”

 24. Af Henrik S

  -

  ASH
  Du har så inderligt ret!
  Har selv en søn som vi pressede igennem gymnasiet , fordi han jo selvfølgelig skulle være akedemiker som resten af familien , selvom han ikke var egnet til det.
  Det har han bebrejdet os meget for og ødelagt meget af hans barn og ungdom.
  Heldigvis har han nu fundet sin naturlige plads som fotograf og filmskaber , men er stadig ked af alle de nederlag han skulle igennem som barn og ung.Nøjagtigt som Bonnie.
  Det boglige snobberi er endnu et af vores tids mange fejltagelser!
  Utroligt dumt at netop venstrefløjen ikke bekæmper det.

 25. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  ASH ! –Kors, hvor er her dejligt her i de franske alper ! –Og det aller-bedste er AT: Her kan jeg blive resten af livet !—-livet – livet –som ærke-livs-nyder !

 26. Af Steni Kartoffel Mosen

  -

  Man bliver som sædvanligt misforstået her i Danmark. Der er ikke tale om kartoffelmos, men at jeg har sat kartofler i min mose, og der er nogen sten i min mose fra istiden der ligner marmor fra Italien – om de så også kommer fra Italien det ved jeg ikke, ej heller ved jeg om der kan gro kartofler i min mose.

 27. Af N. Svendsen

  -

  Anne Sophia Hermansen mener, at hun er meget klogere end alle andre.
  Desværre for hende viser det sig i alt det, hun siger og gør, at hun ikke er en skid klogere end den pigen, hun overlegent betegner som ”dumme Bonnie”.
  Sidste gang ASH var ude at dumme sig, var i en tv-serie i DR, hvor hun havde fundet frem til nogle mænd, der var blevet far efter et engangsknald.
  ASH mener, at disse mænd skulle have været med til at bestemme, om kvinden skulle have en abort eller om hun kunne få lov at beholde barnet.
  Mage til idiot skal man lede længe efter. Er hun ude på at stene os tilbage i oldtiden?
  I dag er vi heldigvis ansvarlige for vores egen seksualitet. Knalder vi uden kondom, tager vi ansvaret for, hvad der kan ske.
  Og det går faktisk rigtig godt, ASH!

 28. Af M Dahl

  -

  Tak for endnu et godt indspark fra ASH.

 29. Af Thomas Hansen

  -

  Glimrende artikel ! Endnu et blændende eksempel på hvordan top politikkere er helt ude af trit med de reelle behov for uddannelse, og argumenterer for unødvendigt forbrug af mange mange skatte millioner – hvorfor er det lige nu at Danmark er det land i verden med den højeste person beskatning ??? Glimrende artikel !!!

  Desværre er der meget stærke kræfter, som lever af at holde liv i den såkaldte velfærdsstat og dens usynlige stavnsbinding af flertallet af alle danskere. I virkeligheden er der meget få danskere, som reelt ønsker en velfærdsstat, når de lærer om hvordan flertallet af mennesker andre lande i verdenen lever meget bedre end os danskere, når de får friheden til at vælge og belønnes for at gøre en ekstra indsats. Stærke kræfter kæmper for at undertrykke viden om andre lande, som har valgt en anden model end den såkaldte velfærdstat, som havde en vigtig rolle for mange år siden. Der er meget få danskere, som reelt har behov for at blive holdt i hånden fra fødsel til grav.

 30. Af georg christensen

  -

  Det rager ingen?, i denne udtalelse ligger netop magtbegæret´s værdiløshed i sig selv og til skue for offentligheden.

  Småtbegavede politikere som Morten og Mette, har vi Danskere ikke brug for. Deres tid er forlængst forbi, medens de selv bare opfatter tiden som en “fobi”,(var ikke istand til at følge med), Kører det Danske/nordiske folkedemokrati videre , med og uden korrupte “værdiløsheder”. sammen med russerne og tyrkerne,

  To store riger, som ikke kun bygges på “illusioner”, men tilslutter sig “virkeligheden”, i forsøget på forståelsen for hinanden er LIVET værdig.

  Det nuværende Europa er fuldstændig og total “LIVS destruerende”, og bør foragtes eller som mindstemål “nykonstrueres” eller fuldstændig ny konstrueres, med tyskerne og russerne i frontlinien., samt tyrkerne som bagtroppen. Undskyld til tyrkerne, som bagtroppen opfatter jeg jer som modstandere sammen med russerne at være værdige i kampen mod den vestlige verdens “illusions” modeller.

  Det nuværende Europa er i fuld gang med at destruere sig i sin egen sump, styret af fjollede “finans styrede” Ludomaner, som på “børsen” bare viser deres bare “røve” frem, og med ord forsøger at forklare fremvisningen som “maffiaens lobbyistens, finansteroistens” virkelige ansigt frem i offentligheden.

  Føj, for “satan”, hvor er det ulækkert, er min kommentar til det nuværende såkaldte “folkedemokratiforståelse” . Oplysning , er stadig en mangelvare,

  NB. Jeg indrømmer gerne, at disse ord også gør lidt ondt på mig selv, alligevel fortryder jeg dem ikke , hvis forståelsen for dem også hos andre kan få “genlyd”.

  .

  .

  ..

  . .

 31. Af Torben Christiansen

  -

  Kære Teddy Bjørn Olsen.

  Du kan sagtens, sådan som du flintrer rundt. Den ene dag er det Pyrenæerne, den næste er det Alperne. Og hvem ved, i morgen er det måske Rocky Mountains?

  Med venlig hilsen
  T. Christiansen

 32. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære Torben Christiansen ! –Tak for din venlige hilsen ! –Ja, der er rigtig mange fordele ved ” at være en fri –selvstændig “fugl” !—TGV-toget fra PARIS –kører med 250 kilometer (eller også er det 300 kilometer i timen ) –Så vi er i Syd-Frankrig på ca. 2 en halv time ! –At nyde livet er faktisk en menneskeret ! –Det finder man ud af NÅR: Man skiller sig af med alle de dyre materielle ting ! (det ærgrer jo skattevæsenet –så får de ikke ågerrenter –afgifter –og ,hvad er der –når bilen skal beskattes !! –) –Du har så din fulde frihed –og dit arbejde som selvstændig –kan man tage med under armen ! –C ´est la vie ! — Det hele er jo ikke så skidt –så det ikke er godt for noget ! vel ?—Det værste ved, at være i DANMARK ! –Er alle de nederdrægtige mennesker ! –Der verbalt overfalder een ! –Det blev jeg godt træt af ! –Så Les francais ! De er opdraget –med kultur –og stil ! –De kunne f.eks aldrig komme i tanker om : Ligesom ” Den RUNA anonym–” ! direkte, at forfølge folk, som hun ikke “når til ankel-sokkerne –af bar misundelse på folk med talent ” –Det samme gælder “under-Danmark´s overforkælede ussel-heds-typerne ” –I gamle dage kunne “fattigfolk godt have masser af stolthed ! –Det fænomen eksisterer i nutidens “Skrøbelige eksistenser” ! –der ikke er så skrøbelige så det gør noget ! –Det er den røde usselheds-industri–der er skyld i det ! –Det giver jo masser af off. ! arbejde til alle social-demokraterne med følger ! –Bare vent ! –DET NYE BORGERLIGE –pol. parti vælter frem-over samtlige ræve-røde ! –Det er rigtig fint (de får også min stemme ) –Så hav det nu godt –og prøv mit koncept ! Med venlig hilsen Teddy-bjørn Olsen – tegner af guds nåde !

 33. Af Steen Brock

  -

  Det eneste rigtige ville være at ophæve adskillelsen mellem TYPER af ungdomsuddannelser, mao. at lade studerende på stx (gymnasiet) være på sammen campus som htx, erhvervsuddannelse, og hvad de nu hedder alle sammen. Lad dem få kærester og fester og projekter på kryds og tværs af de (gammeldags opdelinger) mellem TYPER af ungdomsuddannelser. Specielt eleverne fra det traditionelle gymnasium ville have godt af at omgås andre end den selv, selvfede og arrogante fordi de tror, at de “er noget” de andre ikke er. Men hermed anbefales IKKE en 12 årig enheds skole, faktisk modsat, hvor der er rigtig mange opdelinger men dermed også kombinationsmuligheder.

  Jeg giver ASH ret, det er tosset ikke at stile krav; blot alle får “chancer” senere i livet til at ændre kurs, hvis det bliver det senere modne valg

 34. Af Jesper Lund

  -

  Henrik S.

  “Det har han bebrejdet os meget for og ødelagt meget af hans barn og ungdom”

  Men du mener så, at det i bund og grund er samfundets skyld, at han har fået ødelagt meget af sin barn og ungdom ved at have givet jer forældre mulighed for at presse ham i gymnasiet. Samfundets skyld!

 35. Af Poul Gottlieb Jacobsen

  -

  Udemaerket blog skrevet om politikere som jo ikke selv har megen erfaring fra erhvervslivet og uden at jeg har Googled det, sikkert kom i politik lige efter studiet. Saa totalt analfabeter og ikke gode for noget. Saadanne politiker siger vi herovre, LTU & MTD. Ubrugelige som de er, og vel derfor de blev politikere.
  Hvad den vestlige verden har brug for er flere erhvervs skoler, laerlinge pladser, hvor man skal lave noget og komme til tiden og vaere aktiv, og ikke kan sige ” saa har jeg proevet det, saa bedre paa dagpenge”. Uden tvivl i den vestlige verden er alt den statslige stoette til alle mennesker som ikke vil/Kan sige nogen, og de fleste kan. Det skal ikke kunne vaere saadan at en dansker kan vokse op i Danmark og saa gaa i skole, frit, tage en studenter eksamen uden at proeve, og saa staa som Din Bonnie, ASH, og sige saa maa staten betale mig dag penge/understoettelse etc. som den kendte Carina med et barn og kr. 600 til fodbold og kr. 300 paa cigeratter, og dog hun fik kr. 15,000 om maaneden af det offentlige, som jo er JER andre. Naa foerst venstre floenene finder ud af at den maade er ikke fremover vejen der skal gaas, foe saa ender Danmark i ruin. Vaagn op venner der er stadig tid. Se paa Tyskland og alle de laerlinge de udklaekker hver aar. Man bliver ikke maler, mekaniker, vvs mand, gardner etc. uden et svende brev. Det var godt i gamle dage, og godt idag!

 36. Af Ib Skaale Christoffersen

  -

  Det er underligt der fokuseres så meget på så meget uddannelse som muligt til den enkelte. Ser vi på samfundet idag, så er det jo tydeligt at dem der har problemer med at klare sig er dem der ingen uddannelse har eller har en uddannelse der er helt skæv i forhold til udbud/efterspørgsel. Hvad med at fokusere på de 20% der ingen uddannelse får, det vil jo være den rene pengemaskine set fra statens side. Men selvfølgelig, det er efter den næste og den næste regerings tid og der skal folketingspolitikerne gerne være videre til EU, FN eller GGGI.

 37. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Poul Gottlieb ” ! –Ja, du har ret i det hele –Og “en passent” ! –Så er det hel rigtigt, hvad Asger Aamund siger –i den nye fremragende uds.række –som Asger Aamund & Co. nu udspiller på tv de næste 5 uger ! –Det er politikernes skyld “det hele” !! –De kan ikke slippe udenom AT: Det er social-demokraterne med deres kærne-vælgere “muslimerne i deres oprettede ghéttoér –AF Social-demokraterne !–Som har hele skylden –næsten ! –Manuu Saren (RV) –har været integrations-minister af 2 gange ! –Han udrettede INTET – absolut intet ! –NU vil han igen ind i det “fede” folketing –fordi han ikke kan forsørge sig-selv –som X-social-pædagog !–Heller ikke som børnebogs-forfatter /UDEN det off.´s hjælp ! ret: helt rigtigt !

 38. Af peder pedersen

  -

  HOVERFOR STÅR DER IKKE EN SKID I BERLINGSKE OM NORDEAS SKATTE PARADIS

  ER B LIGE SÅ KORRUPT SOM NORDEA

 39. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære ASH ! –Skriv noget sjovt ! –Hele befolkningen lider efterhånden af “kollektiv dépression” ! –Der er efterhånden ikke noget ved noget ! –Og med de truende skyér over hovederne –i form af “den 3die verdenskrig ” –Og satiretegnernes “sortie ” –Så er der ikke noget at grine af mere ! –Det hele er regeringens –og muslimernes skyld !—-Og finder vi os i det ?? –Ja, såmænd !

 40. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “appropos” ! –DF. –vil sende samtlige “migrant-mænd fra muslimske lande ” ! –Ud til —De under-udviklede lande –Altså U-landene ! –Jubiii ! –Så vælger de jo nok AT: fise tilbage til ISLAMISTAN -!—Med socialdemokraternes fulde accept !—Ellers falder der “brænde ned” –NEMLIG : De soc.dem –har intet andet valg –idet det er soc.dem. borgmestrene –der har grundlagt de 42 islamiske ghéttoér i vores land ! –MEN det rager Morten Østergaard –og Mette Frederiksen en fjer !

 41. Af Bo Lauridsen

  -

  Jo Jo , det er jo netop det Danmark er så stolte af

  Hvis systemet ikke kan lave alle lige kloge , må de prøve at trække de klogeste ned , så de alle kan blive lige dumme

  Det er jo ikke at hjælpe unge mennesker ved at lade dem slippe ind på en uddannelse , hvis de ikke klare det igennem med godt resultat , er det bedre at få mindre igennem

  Det er jo ikke alle som kan og skal igennem lange uddannelser !!

 42. Af Peter Petersen

  -

  Hvis der ikke sad så satans mange svindlere i Danmark med penge i Panama-papirer, så ville vi have råd til en stat, der fungerede… Er der noget at sige til, at SKAT ikke har opdaget en skid, når man har sparet SKAT langt ind i helvede?

  Samfundet er et fællesskab. De svage individer er også dit ansvar, du kære succesfulde og økonomisk uafhængige ven. Med mindre du har tænkt dig at opfinde en affaldsspand til mislykkede mennesker, så tag medansvar!

  Med mindre du er et vildt dyr eller en Gud, så har du brug for dine medskabninger. Det har LA (og indimellem også DF) åbenbart ikke indset. Men det er måske derfor, at det “guddommelige dyr” af blå politisk observans kun er i stand til at tænke på andre, når det onanerer?

 43. Af georg christensen

  -

  For at fortsætte mit foregående indlæg, hvor jeg glemte problemstillingen til uddannelses systemet.

  Her mener jeg, at en 8-9 årig grundskole uddannelse er fuldkommen. En videregående gymnasiel uddannelse bare betragtes på samme måde som en lærlinge uddannelse. Alle, som herefter ønsker at komme videre, ligegyltigt alderen bør efter en individuel prøvelse få muligheden herfor .En forståelse af og viden om er netop, hvad udviklings processen kræver af LIVET. Et LIV, som ikke er styret af eksamens karakterer men som styres af viden om? og ikke længere bare troen på, at et 12 tal koncentreret i sig selv tilkendegiver “viden om”.

  Netop derfor, mener jeg: Med tvang og trusler eller kæft trit og retnings beskrivelser, kommer ingen af OS videre.

  Med åbenhed overfor sig selv vil også de andre få muligheden for at kunne følge med.

  NB: Vi “verdensfolket”, har allerede i alt for lang tid fundet os i tomme “ord” og deres manglende handlinger bare beskrives med nye tomme ord og endnu længere tomme sætninger i forklaringsforsøget på at diffinere “tomheden”.. .

Kommentarer er lukket.