Blandt verdens en procent heldigste

Af Anne Sophia Hermansen 147

»Det vigtigste for mig er at finde et job, men det er jo selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilket job. Jeg har brugt seks år på at læse, så det ville være lidt mærkeligt, hvis jeg skulle være kassedame i Netto,« sagde Anna Madsen, cand. merc. og snart arbejdsløs, forleden til Politiken.

Men nej, det vil det sådan set ikke være så mærkeligt, for de fleste arbejdsgivere ser positivt på kandidater med bred erhvervserfaring end på dem, der har haft for fine frøkenfornemmelser til det arbejde, der byder sig. Det er der åbenbart ingen, der har fortalt Anna Madsen, som nu får tiden til at gå med at besøge Djøfs jobcafé et par gange om måneden.

Historien minder om en anden, som Politiken bragte i september 2015. Dengang var det eventkoordinator og fagforeningsrepræsentant Nicolai Arentz Larsen, der erklærede, at det »sgu var meget lækkert at være på dagpenge«. Han ville hellere ligge derhjemme og se Netflix fremfor at tage et arbejde. Et arbejde, der i øvrigt skulle være superfedt at stå op til, ellers gad han ikke.

Jeg er sikker på, at de klinikassistenter, kassedamer og skolelærere, der har været med til at betale for Anna og Nicolais uddannelser og dagpenge, er glade for, at de selv kan få lov at stå op kl. 6.30 og køre en tur i hamsterhjulet. Det må være enormt motiverende at undvære sine børn i otte-ni timer dagligt for så at blive tvunget til at aflevere halvdelen af indkomsten til en velfærdsstat, som andre betragter som en hæveautomat.

En rapport, som Københavns Kommune netop har udarbejdet, viser, at 60 procent af de ca. 5.000 ledige akademikere i kommunen har kurs mod langtidsledighed. Da beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev skulle præsentere rapporten, sagde hun til Politiken, at »de unge arbejdsløse akademikere ved meget lidt om arbejdsmarkedet«, og at »vi vil styrke samarbejdet med uddannelserne, så vi kan forberede de nyuddannede på, hvad der venter dem hurtigere.« Hun ville have fat i akademikerne med en såkaldt »håndholdt indsats«, hvilket ikke skulle forveksles med håndfast, næ, det skulle være »ordentligt og omsorgsfuldt« og »dygtige medarbejdere« skulle motivere dem »til udarbejde en plan B, C og D på en inspirerende og troværdig måde«.

Men i stedet for det åndsbollede rundkredspladder skulle man på Djøfs jobcafé overveje at ansætte en flok pensionerede generaler til at uddele røvfulde til nyuddannede, der tror, at rettigheder kommer uden pligter. Eller man kunne gøre det obligatorisk, at nyuddannede først kan modtage deres uddannelsespapirer den dag, de forstår, at uddannelse er en samfundsinvestering, som forventes at blive tilbagebetalt. Ikke bare en dag, men fra i dag.

Men det bedste ville være at gøre de nye studerende opmærksomme på, hvad deres uddannelse koster, og hvem det er, der betaler for uddannelsesgildet. At en dansk studerende hører til blandt denne verdens en procent heldigste mennesker, der kan læse i årevis og samtidig blive forsørget. At de kan optage favorable lån og have studiejob, og at vi både har bygget kollegier til dem, givet dem mulighed for at låne bøger gratis, sørget for rabatter på transport, museumsbesøg og kulturtilbud. Når de har tilbragt en årrække på skolebænken for andres penge – ja, så er det tid for at vise noget samfundssind og betale de mennesker tilbage, der har investeret i en.

Djøfkonsulenten kunne passende tage Anna Madsen fra Handelsgøglerskolen med sig rundt til folkeskoler og plejehjem, så hun kunne møde nogle af dem, der hver måned er blevet plyndret i skat, så hun kunne læse i seks år. Efter en lang arbejdsdag sammen kan de hente børn sammen, købe ind i ulvetimen, lave aftensmad, lektier og ordne vasketøj, før de dejser om på sofaen og gør status på en dag, der vender tilbage i morgen.

Det vil givetvis være mere informativt end at sidde to gange månedligt og labbe caffelatte i sig, mens man drømmer om at blive chef for Facebook og ikke kan se sig selv ved kassen i Netto.

Men det er ikke jobbet som kassedame, der er mærkeligt. Det er den manglende forståelse for ens pligter, og hvem det er, der betaler for ens rettigheder. Der er intet mærkeligt i at forsørge sig selv i stedet for at sende regningen videre.

Men held og lykke med jobsøgningen, Anna Madsen. Og med attituden, når chefen beder dig sætte kaffe over.

147 kommentarer RSS

 1. Af Erik Carlsen

  -

  Kære ASH. Fantastisk godt skrevet Jeg er helt enig med dig i det danske komplette vanvid. Men det virkelige sørgelige er jo, at sådan har det altid være i de sidste 30 år. Jeg har personlig 2 gode venner med Universitets uddannelse, som ALDRIG har gidet at gå på arbejde bagefter. Men bare har ladet sig forsørge af alle os andre i 30 år. ha ha De var de virkelig kloge i det danske vanvid.. Hvorfor gå på arbejde når du kan få alle de andre til at betale for din fest hele tiden! Imens kan du jo drømme om at blive direktør på Facebook!
  The Fallen Angel

 2. Af professor trivia

  -

  Jeg kan kun opfordre til at snyde i skat for ikke at fodre på 6tals Cand.Politer med pikhud over hele kroppen..

 3. Af Runa A.G.

  -

  Bidragydere til uddannelserne i Danmark er alle, der bidrager i skat.
  Dem der betaler størst bidrag er nok dem der betaler topskat. Det er også ofte dem, der har de dyreste uddannelser. De fleste rigtig rige betaler nok ikke så meget i skat. Det ordner deres revisor.

  I en længere periode betalte jeg ca. 72-73% i skat af den sidst tjente krone. Så gik topskatten lidt ned. I mange år havde jeg også et undervisningsjob på en højere læreanstalt, samtidigt med mit job.
  Jeg arbejdede 70 og somme tider op til 100 timet om ugen. Oftes. 60- 80.

  Hvordan vil LA bede mennesker om at arbejde endnu mere. De har så lille forstand på hvordan samfundet fungerer, at man kan græde. De sidder i Folketinget. Nogle af dem har slet ikke haft et arbejde uden for Folketinget, hvordan skal det så gå.. De snakker som bagdelen går.

  For at få det til at løbe rundt, gik min mand på arbejde kl. 5.00 og hentede vores barn inden 5. Jeg afleverede vores datter ved 9 tiden og arbejdede til sent om aften. Vi nåede aldrig at skændes, derfor blev vi aldrig skildt. Ingen tvang os til at arbejde så meget. Vi havde begge to glæde i vores arbejde. Vi tog ofte barnet med på job, hvor hun legede, somme tider med venner.

  Skatten er faktisk blevet lavere for højtuddannede, derfor rækker pengene ikke i statskassen. Lavere personskatter giver lavere service. LA’s snak er blålys. Ingen i deres rækker har været i det private erhvervsliv. Mange af de store firmaer har flyttet deres produktion til andre lande, således bliver der færre jobs til lavere lønnede. Hvorfor skulle man så tage de jobs, som højtudannet. Jeg har godt nok en gang måttet tage et lavtlønnet job i nød.

  For år tilbage var uddannelser på DTU, medicin, og CBS de dyreste.

  Nu er jeg den første student i min mormors og morfars familie. Mormor fik ikke lov til at studere, derfor sendte hun min mor på en handelsskole hvor hun fik en handelsskoleeksamen. Vi tre børn fik at vide, eftersom vi havde evnerne, skulle vi sørge for at få en god studentereksamen. Det gjorde vi alle tre og to af os fik en lang videregående uddannelse. En af brødrene blev pilot og er den, det suverænt tjener de fleste penge, 1-1.5 millioner i året. Vi andre to har i mange år tjent omkr. 750.000,-850.000,- år, efter hvor godt det er gået i firmaerne. I de år hvor der ikke har været så mange opgaver får de ansatte den højeste løn.

  Vi har alle været meget målbeviste.
  Jeg flyttede til Danmark efter studentereksamen, modtog aldrig SU, eller studielån. Jeg arbejdede meget under mit studie, bl. andet i sommerferien og når jeg kunne ellers. Danmark gav mig en lang videregående uddannelse. Jeg har så i 36 år betalt pæn skat her i landet. Jeg blev dansk gift.

  SU er en god ordning, som gør det muligt for mindre bemidlede og andre kloge børn, at studere. Jeg ville ønske, at jeg havde haft det, så havde jeg ikke haft et lån at betale tilbage.

  Jeg kan ikke se nogen grund til, at unge veluddannede skulle tage et job i Netto, dels ansætter de ikke veluddannede, men unge under 18 og ledige i 6 måneder, hvor de kan få dem til billig pris. Desuden er der snart automatisk betjening i butikkerne uden assistenter.

  Mit råd til unge er, find et arbejde hvor jeres uddannelse enten passer, eller relaterer til jeres fag. Det er måske ikke det helt eksakte, men søg job fra et job. Det bringer jer længst. Lad være med at arbejde så meget, som jeg har, del de jobs, der er.

  Det er nok meget fornuftigt, at en tømrer f.eks. ikke laver en bilmekanikers arbejde, sådan er det nok med mange jobs.

 4. Af P Pedersen

  -

  Lige netop Anna, der er Cand.Merc. bør ikke sige nej til Netto.
  Hun har en uddannelse indenfor området, måske ikke lige med kasseliniemedarbejder specialet, men ihvertfald inden for købmandsskab, – Det er hvad Cand.Merc. står for.

  At hun føler sig for god til at sidde i kassen er et eksempel på forkælede unge. Selv topdirektører i eksempelvis Dansk Supermarked, er i “praktik” en dag om året, hvor de måske fylder varer på hylderne eller sidder i kassen. Hvis hun er bange for at vide hvad der sker på gulvet, så skal hun droppe sin uddannelse og vælge en anden branche. Jeg ville se Netto som relevant erhvervserfaring, og noget der ville give hende større chancer for at få det hun kalder et “rigtigt job”, fremfor at alle kan se i hendes CV at hun ikke gider at arbejde.

  Når det er sagt, så forstår jeg ikke hvorfor der er så mange studerende/nyuddannede der sidder i kassen. Der er masser af ledige, både arbejdsløse og bistandsklienter, som burde står i kø for at få disse jobs. Men i Danmark har vi været for lallegode, og sat de sociale ydelser for højt i forhold til lønnen ved lavtlønsjob.

 5. Af Svend-Erik Mortensgaard

  -

  Wauw Anne Sophia – du overgår næsten dig selv, ved at ramme sømmet så nøjagtig på hovedet.

  Et print af dette indlæg burde hænges op på kontoret hos den “hjertensgode” (læs: tossegode) Anne Mee Allerslev, og så skulle hun og medarbejderne læse det højt for hinanden hver eneste morgen, indtil de endelig forstår, at mennesket lever ikke af brød alene.

  Der er nemlig noget der hedder indhold i tilværelsen, samt at bringe mennesket fremad i udvikling, hvilket burde være enhver offentlig leders fornemmeste job. Jeg kan give et fingerpeg – udvikling findes altså ikke i caffelatte.

  Der findes meget mere udvikling i Netto, uanset hvilket af samfundets man drejer på.

  Et godt gammelt ord sider, at den der betaler, bestemmer. Så enkelt er det.

 6. Af René Crone

  -

  ANNA !!! Godt skrevet. Godt opråb! Det er et stort problem. Pudsigt i en tid, hvor der er så meget fokus på iværksætteri……øøøøøøøh – hvor langt kommer ma mon med den indstilling. Der er tider, hvor man, som iværksætter, drømmer om et job i Netto, I tell you! Hvad sker der, hvis vi uddanner mennesker, der alle tror, at de skal ind og sidde og fede den på en kontorstol i et fint stort corporate selskab (dem er der i øvrigt forventeligt ikke mange af i fremtidens DK).

 7. Af Klaes Lundkvist

  -

  Sjovt hvordan at nogle enkelte tilfælde altid danner grundlag for generaliseringer. Selvfølgelig vil der altid være mennesker, der med en sølvske i munden skal bæres frem af mængden, men hovedparten af arbejdsløse akademikere vil mere end gerne bidrage til samfundet ved så hurtigt som muligt at få sig et arbejde og betale skat. Spørgsmålet er nu nok nærmere om der så er jobs til alle? og det svar er vidst ganske tydeligt, det er der ikke. Er det så rentabelt for samfundet at de akademikere som både højre- og venstrefløjen snakker om skal sikre Danmarks velfærdssamfund ved at gøre en forretning ud af videnssamfundet, nu skal tage jobs som ellers måtte gå til ufaglærte. Det ser jeg ingen logik i, men det kan ASH måske forklarer mig? Jeg ser det nærmere som fuldstændigt galimatias at staten efter at have investeret penge i universitetsuddannelser skal sende akademikerne til jobs uden synderligere kvalifikationer.

  Før den finansielle krise i 2007 var den danske beskæftigelse tårnhøj, ja man snakkede vel sagtens om et rekord lavt antal ledige. Nu har der så de senere år været økonomisk recession/stagnation og pludselig råber meningsdannere som ASH og politikerne op om hvor dovne og utaknemmelige de arbejdsløse borgere i vores samfund er. Hvad med at se realiteterne i øjnene, hvis de politiske reformer ellers havde skabt jobs var der måske ikke brug for at udlevere de arbejdsløse. Var denne diskussion overhovedet relevant dengang økonomien buldrede afsted i 00erne?

  Jeg har i min tid haft massere af ufaglærte jobs og jeg kan sagtens forestille mig at være nødt til at skulle tage ufaglært arbejde igen, men jeg kan på ingen måde se logikken i det.

  mvh En arbejdsløs akademiker

 8. Af René Crone

  -

  Kunne være fedt med et paradigmeskift. Staten skal ikke skabe arbejde til xyz. Skal den? Eller sgu vi få mere fokus på at lære de unge egen driftighed. Iværksætteri!

 9. Af Peder Marius Pedersen

  -

  Klaes Lundkvist. “Jeg har i min tid haft massere af ufaglærte jobs og jeg kan sagtens forestille mig at være nødt til at skulle tage ufaglært arbejde igen, men jeg kan på ingen måde se logikken i det. “. Det kan jeg heller ikke, der bør uddannes færre akademikere.

  Kit Bonde. Du går meget tidligt på pension fra dit interessante arbejdsliv.

  Clara Føns: “jeg var inde på Københavns Universitet i sidste uge for at undersøge optagelse på medicin, for min niece.”

  Nå, hun må være virkelig, virkelig uselsstændig. Den slags lægestuderende er landet ikke tjent med.

 10. Af Annette Guldbrandsen

  -

  Fantastisk godt skrevet.

 11. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  ASH ! –Sociallisme er det værste, der findes !—Hvorfor skal “vi” –Der ikke er socialdemokrater ! Forsørge : Muslimske réservater ! –Som vitterligt er grundlagt af socialdemokraterne ? —halvanden million off. nussere ! –Fordi de korrumpérede direktører –departement-chrfer beregner sig millioner –og atter millioner af danske skatte-borger kroner ??—-10 Moskeér i Århus alene ?? –Hvorfor har vi “så store KVAJ ” ! til AT: Regere landet ??

 12. Af Clara Føns

  -

  Kære Peder Marius Pedersen.
  Min niece er skam ikke uselvstændig. Hun har passet sine to mindre søskende siden hun var 14 år og hun bor i et andet nordisk land.
  Og skulle du være forarget over at hun et fra et andet land, så er der også danskere, der studerer i andre lande.

  Hun har et gennemsnit på det der svarer til dansk 11.6-11.7 uden at gange med de 1.08, selv om hun har arbejdet ved siden af gymnasiet, det sidste for at kunne skaffe sig lommepenge fordi hun modtager ikke SU. Hun er sej.

 13. Af Clara Føns

  -

  at hun er fra et andet nordisk land, skulle der stå. Beklager.

 14. Af Knud Damaard Christensen

  -

  Nu skal vi så igen belemres med højrefløjens angreb på de studerende. Man har åbenbart glemt at det drejer sig om voksne mennesker, hvoraf nogle har børn. Deres SU omme ikke i nærheden af hvad landmænd får udbetalt i støtte fra skatteyderne. Her er en udbetaling på over en million r. ikke noget særsyn. Det sjove ved SU-ordningen er at nu skal officerselever og politielever også tl at uddanne sig på SU – tidligere har disse forkælede og privilegerede grupper fået løn unde uddannelsen og var tillige sikret et job efter endt uddannelse. Men de tilhører jo også statens voldsmonopol, så her var der helt særlige regler for at få dækket leveomkostningerne under uddannelsen.

 15. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  Knud ! –Der var ingen af os-andre der fik gratis udd. med S.u.–Derfor klarede vi os strålende senere hen–Fordi vi var seje ! –I modsætning til “din slags ” –Der endnu ikke har fattet AT: Det er os-andre, der betaler jeres “druk-fester” for s.u ´en ! I er nogen SKVAT ! –Og I får aldrig arbejde ! –Det skal erhvervs-livet nok sørge for !

 16. Af Maj-Britt Mortensen

  -

  Tak Rune A.G

  Jeg kan ikke se nogen grund til, at unge veluddannede skulle tage et job i Netto, dels ansætter de ikke veluddannede, men unge under 18 og ledige i 6 måneder, hvor de kan få dem til billig pris. Desuden er der snart automatisk betjening i butikkerne uden assistenter.

  Mit råd til unge er, find et arbejde hvor jeres uddannelse enten passer, eller relaterer til jeres fag. Det er måske ikke det helt eksakte, men søg job fra et job. Det bringer jer længst. Lad være med at arbejde så meget, som jeg har, del de jobs, der er.

  Det er nok meget fornuftigt, at en tømrer f.eks. ikke laver en bilmekanikers arbejde, sådan er det nok med mange jobs.

  Blog-indlægget mangler al ‘touch’ med virkeligheden.

 17. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Yvonne” ! —Det hele foruden, at være kvik –rigtig kvik ! –Kommer an på personligheden ! –Det havde folk masser af “i gamle dage” ! –Det er da totalt fraværende i dagens Danmark ! –Hvor alle “poderne i vuggestuén” –Bliver programmerede til den samme –Stupide “masse ” –Der alle ligner hinnanden ! –Det fortsætter langt op i voksenlivet ! –Se blot på “folk ´s skægvækst eller “gardinerne” ! på kvindernes hår !–Personality ! Er der ikke noget af i DK–Alle er fuldstændigt ens !

 18. Af Niels Juul Hansen

  -

  @MAJ-BRITT MORTENSEN

  Helt enig. Indlægget fra ASH er både elitært og nedladende, og har intet med ‘de faktiske forhold indenfor jernindustrien’ at gøre.

  Hun og Henrik Day Poulsen bruger al deres energi på at grave grøfter og skabe had mellem forskelllige grupper i samfundet.

  ASH kunne godt være en af dem i baglokalet i butikken i Niels Hausgaards sang ‘Jamen’, der synger med på omkvædet:

  “Der er altid arbejde til dem, der gider at arbejde. Jaaaamen!”

  Jeg anbefaler alle at google. Den er skrevet længe før, vi fik Liberal Alliance på banen.

 19. Af Henrik S

  -

  ASH
  Din overskrift :
  Blandt verdens een procent heldigste.
  Det var vi nok for ca 40 år siden.
  Den tid er med 100 procent sikkerhed forbi.
  Fremtiden er alt andet end lys.
  Mon ikke det påvirker mange unge i deres lyst til at investere i fremtiden!
  Alt hvad der tidligere hed sammenhold , stolthed og glæde over deres land er tværet ud og væk.

 20. Af Birger Nielsen

  -

  Til Clara Føns m.fl.:
  Tak for svaret. Jeg et langt hen ad vejen enig med både dig og ASH. Jeg tror også, at der er mange
  flittige og dygtige studerende, der passer deres studier og fortjener deres SU, samt et vellønnet job
  senere. Jeg mener dog også, at et stor gruppe knap så studieegnede eller velmotiverede unge
  slipper helskindet gennem universitet bl.a. pga. taxametersystemet. Skal samfundet og erhvervslivet også være klar med en jobgaranti på et akademikerlønniveau? Pengene skal vel ogsåkomme et sted fra. Jeg kender ikke mange, der gerne vil betale mere i skat.
  Jeg har godt nok selv fået en gratis uddannelse i 70’erne, men SU kun det sidste år og meget beskedent. Jeg havde i sommerferier o.l. jobs som ufaglært, ofte fysisk hårdt, eller post eller lærervikar. Men det var en anden tid, man krævede nok lidt mindre.
  Har i øvrigt to voksne døtre, der altid har kunnet skaffe sig job, mens de var under uddannelse og efter. Det er fint med et socialt sikkerhedsnet, men gratis det sgu ikke.

 21. Af Peder Marius Pedersen

  -

  Clara Frøns’ niece må være virkelig, virkelig utryg ved internettet, Post Danmark og telefonselskaberne i Danmark, siden hun ikke kan få sig selv til at henvende sig til KU.. Sådanne lægestuderende er der grund til at frygte, og der skal ikke ofres millioner af danske skatteyderpenge på dem.

 22. Af Mansur André

  -

  Fantastisk godt skrevet!

 23. Af j b

  -

  Kassedame.. ?
  Hva er der i vejen med buschauffør ?.
  De tjener iøvrigt ganske godt.

 24. Af Clara Føns

  -

  Kære Peder Marius Pedersen, Brian H Jørgensen, Henrik S og flere.

  Hun har skam henvendt sig og talt med KU. Jeg gik der ind for at spørge om det var klogest at søge kvote 1 eller 2. Idet hun har en ekstraordiær høj karakter, blev det kvote 1.

  Man kan lugte en DFer på en lang afstand. De er altid så ukultiverede

  Jeg kendte en ung DFer, han måtte helt til en lille by i Sverige, for at komme ind på en uddannelse, han havde så dårlige karakter, han hedder Brian.

  Når man bruger brugte øgenavne sammen med mit navn ved jeg hvem, der skriver. Det er Brian Jørgensen, som også hedder noget andet med H og Henrik S, der skriver. Så nu hedder du Peder Marius Pedersen og sikkert meget andet.
  Hvor mange penge får I for at skrive for DF? Det kunne være sjovt at vide.

  Min slægtnings morfar er læge og moderen har været oversygeplejerske, inden hun blev syg, således er min slægtning ikke helt uden kontakt til faget. Hun har arbejdet i et år på et hospital, så det bliver meget godt.

  Det kan være at hun bliver den første forsker til at genmanipulere mindre begavede mænds hjerner.

 25. Af Clara Føns

  -

  Ekstraordinær hedder det beklager.

  Benny B du kalder mig også øgenavne. Der er mange hoveder på denne DF krop. Det er godt for, der er ikke så meget vid i hver af dem.

 26. Af Peder Marius Pedersen

  -

  Clara Frøns, det er uden interesse, hvad der lugter af omkring dig, og hvad din store familie får i karakterer og har af fremtidsplaner. Jeg prøver blot at forklare dig, at du virker sladrende. Slev Pr eb en Je nn s en er mere interessant, og han tiltaler i det mindste ikke fremmede med det udannede “kære”, når det betyder det modsatte.

 27. Af Clara Føns

  -

  Kære
  Peder Marius Pedersen, Brian Jørgensen( H) Benny B, Henrik S og E Larsen alle DF ere, som kalder mig øgenavne. Det viser bare at I ikke kan lide at tabe i en argumentation. Så er løsningen øgenavn, eller at personen sladrer. Det er meget brugt af mænd.
  Jeg svarede en herre på et spørgsmål, hvor jeg beskrev optagelsen på Universitetet og du/I blander jer i diskussionen, den var ikke svar til dig/jer.

  Du må gerne synes jeg er sladrende. Det spiller ingen rolle for mig. Jeg er stolt af min niece.

  Du/I virker meget vrede og frustrerede.
  Jeg kan kun anbefale, at du/I skifter politisk parti, hvor der er lidt højere til loftet.

 28. Af Henrik S

  -

  Peder Marius Pedersen
  Ignorer Clara Føns .
  Hun er ikke værd at beskæftige sig med . Mindreværdskomplekser får hende til at se fjender og undermennesker overalt.

 29. Af Peder Marius Pedersen

  -

  Henrik S, min nabo er en fredelig mand og DF’er, jeg overvejer De nye Borgerlig, for Pape Poulsen har for altid slukket min tiltro til de konsevative. I min ungdom gjaldt det, at man måtte være der, hvor brødet er. Det var en alminelig talemåde, men jeg kan forstå, at nu til dags er det helt på sin plads at kræve et ønskejob i kort afstand fra hjemmet, og hvis et sådant ikke er etableret fra yndlingsværtshuset og vennerne. Jeg betalte tidligere min skat med glæde og har slev aldrig modtaget arbejdsløshedsunderstøttelse. Har forstået, at jeg ikke mere er med på beatet, og at nogen vil have mig til at betale for deres lediggang

 30. Af Henrik S

  -

  Peder Marius Pedersen
  For første gang i mit liv har jeg meldt mig ind i et politisk parti :
  I de Nye Borgerlige !
  Hvis de holder hvad de lover , kan jeg ikke være mere enig med noget politisk her i Danmark og vi har i den grad brug for deres regler i dette kaos !
  Læs deres program og jeg håber du bliver overbevist.
  Gå ind på deres hjemmeside og giv din stemme , så de kan opstille – og gerne andre du kender 🙂

 31. Af Sten F

  -

  Uvidenhed er en dyd…

  Hvilket bliver bekræftet gennem det seneste indlæg fra den naive og selvhævdende luder-blogger Anne Sophia Hermansen – tidligere Liberal Alliance.

  Endnu engang udtaler ASH sig om et emne, som hun indlysende ikke har det fjerneste kendskab til, hvor hendes leflen udelukkende henvender sig til den laveste samfundsorienterede infantile fællesnævner…

  Det er en kendsgerning, at Netto yderst sjældent ansætter på ordinære vilkår over 18 år. Netto benytter i overvejende grad sig af studerende, seniorjobs, flexjobs, ledige i virksomhedspraktik samt via løntilskudsordningen m.m. – ligesom alle andre supermarkeder i øvrigt også gør.

  Med andre ord: Det handler om minimering af lønomkostninger for den enkelte virksomhed, hvilket betyder fokus på billig arbejdskraft, der på udspekuleret vis handler om kontinuerlig misbrug af ledige gennem de “såkaldte og stærkt misvisende” beskæftigelsesfremmende foranstaltninger.

  Det eneste disse ordninger IKKE gør, er, at skabe ordinære arbejdspladser. Tværtimod, så hæmmer disse misbrugs ordninger den ordinære jobskabelse.

  Hele det danske arbejdsmarked er plumråddent og direkte på vej nedad mod afgrunden.
  Det handler udelukkende om, at presser lønningerne i bund, som ingen kan leve af – upåagtet af den mest ydmygende levefod eller de mest basale leveomkostninger, hvor leveomkostningerne i Danmark er de højeste i HELE Europa…!

  Det sortsynede menneskesyn, som typisk er dybt forankret og afspejlet af de mest velbeslåede og den liberal-egoistiske tankegang, er, en grotesk hovedrystende skændsel imod Danmarks sammenhængskraft og samhørighed, og imod det enkelte menneskes muligheder for selvforsørgelse på anstændige vilkår.

  Afslutningsvist, så er det et faktum, at ingen kan “bare” kan TAGE et job – som de liberale med Beskæftigelsesministeren Jørgen Neergaard Larsen i front, og det virus befyldte regneark CEPOS konstant og naivt udgyder som en løgn i medierne. En løgn, hvor der angiveligt skulle være jobs til alle ledige, som var jobs frit tilgængelig, som modne frugter på et træ.

  Størstedelen af jobs og stillinger skal søges med en kvalificeret og en målrettet ansøgning samt et fyldestgørende CV, med henblik på en jobsamtale – dette gælder selv de mest ufaglærte stillinger.

  Hvis Venstre og Liberal Alliance naivt påstår, at reformer og forringelser af de lediges ydelser hjælper på, at få de ledige i arbejde, hvorfor i alverden afskaffer Venstre & Liberal Alliance så ikke konsekvent ALLE sociale ydelser…? Hermed vil al lediggang i Danmark jo være løst, som et knips med fingrene…!

 32. Af Benny B

  -

  Clara Føns
  “Benny B du kalder mig også øgenavne”
  Det er anden gang, du kommer med løgnagtige påstande vedrørende mig.
  Hvis du ikke beviser din påstand, vil jeg fra nu af tage dig på ordet og kalde dig Clara kost.

 33. Af Niels Juul Hansen

  -

  “Hvis du ikke beviser din påstand, vil jeg fra nu af tage dig på ordet og kalde dig Clara ko”

  Er der ikke en voksen til sted, som kan stoppe dette barnlige pjatteri?

 34. Af Jan Petersen

  -

  Min påstand er stadig – enhver der ikke er medlem af SABAE (sammenslutningen af bevidst arbejdssky elementer) kan finde et job idag, hvis de ellers gider lette røven fra sofaen!

 35. Af Clara Føns

  -

  Benny og hvad I hedder alle sammen, gå over på de andre blogs og kig selv efter hvad du/I skrev. Jeg er heller ingen engel, jeg har udtrykt, at jeg ikke synes I er vidensbjerge.

  Jeg laver en kopi af alt hvad der bliver skrevet. Jeg skal bruge det senere. Jeg har kopieret hele denne blog og mange andre.

  Der er en interessant kvindeforagt mange steder. Sproget blandt mænd er interessant. Det er det jeg samler på.

  Clara er kost siger (Benny), ko citerers af (Niels Juul Hansen). Det er nok ikke tilfældigt NJH, at du citerer forkert. Det er ofte, at kvinder kalder hinanden køer.

  Jeg bliver ved med at samle ord. En af blogdeltager kalder ASH mindre flatterende ord. Det var så Sten F.

  Jeg har samlet nok denne gang.
  God aften alle sammen og på gensyn.

 36. Af Sten F

  -

  Du er så fuld af løgn Anne Sophia Hermansen…!

  Tænk, at en mand ville have noget some helst med dig at gøre…!!!

 37. Af Clara Føns

  -

  Jeg kommenterede dit sprog Sten F ikke blogskriver.
  MVH Clara Føns

 38. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Clara Føns

  Min copy-paste fik desværre ikke st med i kost, men det gør ikke disse barnlige beskyldninger mindre barnlige. Ville ønske, at blogejerene fjernede al den ‘interne’, personlige mudderkastning, hvor det oftest er gengangere.

 39. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Massefyringer i staten ´s embeds/mænd/MK –I Kina ” !! –Således bør det også være i DK ! ´s korrumpérede off. sektor !—De har “lunet sig i årtiér”–De dér i den stats-off. kuvøse ! –Så Kære ASH ! –Vi skal have fokus på ” Departement ´s chefernes ! –direktørenes “over – over – det ene- eller det andet ” ! –De kuvøse-folk, skal have deres Strandvejs-villaér konfiskeret inc. Skatte-direktørene !- s

 40. Af Ole Oxgren

  -

  Ååhh, du kan skrive så ondt ASH! Så tindrende dejligt ondt 🙂

 41. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Vi de heldige” !—Men det danske “kongehus ” –Som man kan mene om, hvad man vil ! —Men at: sende dem med “den danske Venstre-kræmmer–delegation ” ! Til Verdens hæsligste regime ! –ER afgjort kritisabelt ! –De venstre-jyder ! Sky´er åbenbart intet for “håndører” !–der kan tjenes på Saudi-Arabien ! –Kr.prinsesse ´n ´s fremstrakte hånd til goddag ! –Blev afvist ! —Udenrigsminister V-enstre ´s C. Jensen –Er pinlig –udover alle bredder –og bevister AT: Kræmmer-jyderne –ikke går af vejen for noget-som-helst ! Når der er udsigt til “at krejle sig til små-ører” –Dem kender vi alt til “kræmmerne” !

 42. Af georg christensen

  -

  Jeg kender dit problem, det kan du kun lære af, fra en tilværelse, som bogholder og såkaldt personale chef flygtede jeg ud i selvstændigheden på halvtid og fik et job som “arbejdsmand”, tog wargong tømmer, (med håndkraft), (jeg nød det, det var jo ikke min hverdag) i dag vel nok kaldet truk chauffør, dengang foregik en stor del af arbejdet med arbejds kraft, Det var igrunden nok den bedste del af min tilværelse, her fik jeg lov til at arbejde for min dagløn, Tallenes værdiløse manipulation var for et øjeblik udelukket.

  Resten følger måske en dag, men spring ud , vær med derude hvor livet virker, Småtbegavede dårligt uddannede med et “hak” i den såkaldte rigtige firkant har intet med “viden om?” at gøre.

 43. Af Marie Dam

  -

  Det er også let nok at sidde i sine mærkevare stilletter og prædike orden for dimittenderne. Du skal bare lige huske, at hvis chefen i Netto ansætter en cand.whatever ved personen også godt, at medarbejderen smutter så snart noget bedre dukker op. Ergo bliver cand.’en ikke ansat i Netto.
  En bekendt af mig søger ALT – han er cand.phil og børnehaver og skoler vil ikke have ham, fordi han ikke er uddannet til arbejdet. Hvad gør man så, når man ikke har fået sneget sig ind som blogger, radiovært og får priser af Femina?

 44. Af Karl Jensen

  -

  Er det ikke lige meget hvem der står i jobkøen, om det er en professor eller en kassedame. Professoren kan jo tage kassedamens job, men kassedamen kan ikke tage professorens job. Så jeg er sikker på at kassedamen er glad for at professoren ikke vil have hendes job. Har man læst i flere år skal man ikke sidde ved en kasse i en eller anden supermarked og tage jobbet fra en der ikke har andre muligheder end tage det sure slæb ved kassen. Og jeg er sikker på at vi alle er lige gode til at bruge den efterhånden knap så velfærdsstat som hæveautomat.

 45. Af J H ans en

  -

  Af Sten F – 29. februar 2016 22:43
  “Du er så fuld af løgn Anne Sophia Her mansen…!
  Tænk, at en mand ville have noget some helst med dig at gøre…!!!”

  Hvad ved Sten F om det?
  Sten F er jo ikke en mand.

 46. Af Lars Lykke Rasmussen

  -

  Jamen, jeg synes du skulle ringe til mig, så vi kunne snakke om en skoleopgave jeg er igang med at lave. Jeg ville meget gerne have hjælp til den og jeg har om denne artikel

 47. Af Jørgen Kjær Mortensen

  -

  Meget godt skrevet men du er jo selv en af dem, tror du selv at en en jurist, can. polit eller bare en fra CBS (Københavns Købmands skole) nogen sinde vil blive ansat i Netto? nej en hver leder i en butik vil vælge alle der har så meget som en 10 kl. afgangs eksamen langt væk,, alene for at mellemledere ikke invitere nogle inden for der har en længere uddanelse en dem selv, det vil sten sikkert koste ham jobbet hvis det er en person der haft mere ud af sit studie end at fordrive tiden. Nej det eneste altrnativ til rigtig arbejde er at melde sig ind i et parti, og komme til alle møderne og kun sige det rigtige, og når alle de gamle der bestemmer er døde så er det din tur.

Kommentarer er lukket.