For disse mænd er der ingen kære mor

Af Anne Sophia Hermansen 48

Da filosof Thomas Søbirk Petersen forleden advokerede for juridisk abort i Politiken, kvitterede avisen med en tegning af en vrælende mand ved siden af en vrælende baby. For mens kvinders følelser er politiske og skal tages alvorligt, når det kommer til emner som sexisme, voldtægt og lønforskelle, er mænds latterlige. Et ønske om bedre rettigheder kategoriseres som klynk eller så vanvittigt, at det end ikke fortjener at blive taget alvorligt.

Skærmbillede 2016-02-16 kl. 07.45.45

Forinden skrev Politikens lederskribent Amalie Kestler således om det håbløse i juridisk abort-debatten, og journalist Ditte Giese havde forinden leveret en munter guide til, hvordan mænd undgår faderskab. Skru ned for hygiejnen, kom i potteplanten, knald en bedstemor, hihi.

For det er i bedste fald komisk, at mænd ønsker bedre vilkår på dette område og i værste fald ubekvemt. Børn er jo kvinders og kvinders valg, ikke sandt? En abort er et stort og voldsomt indgreb på en kvinde, hvorimod en mands ufrivillige faderskab ikke er andet end et sølle månedligt beløb, der endda kan fratrækkes i skat.

For sådan er det med mænd. De har åbenbart ikke et følelsesliv, der skal tages nævneværdigt hensyn til, og hvis de drister sig til at beskrive deres følelser med ord som overgreb, krænkelse eller endda voldtægt, farer de Forenede Feminister fra Facebook og omegn straks i flæsket på dem. Hvis da ikke de udskammes som ansvarsløse, amoralske mænd, som klynkere, pivesjoskere, umandige og usexede.

Hvis kvinder skal gøre sig håb om, at mænd vil tage ligestillingssamtalen alvorligt og kæmpe for bedre muligheder og rettigheder for begge køn, var det måske en idé at sadle om og udvise lidt af den respekt, man selv gør krav på.

Sammen med DR har jeg produceret en udsendelsesrække om mænd, der ufrivilligt bliver fædre, og sidste afsnit blev sendt i mandags. Tre mænd er modigt trådt frem og har fortalt om deres følelser og oplevelser i kølvandet på at blive fædre til børn, der ikke var ønskebørn. Jeg kan afsløre, at det ikke har været nemt at finde mænd, der ville træde offentligt frem. Men mænd har der været nok af, og min indbakke på Facebook bugner desværre af beretninger fra mænd, der savner rettigheder.

Ligeså tabuiseret det kan være for mange kvinder at tale om voldtægt, ligeså tabuiseret er dette område for mænd. Følelserne er store, og her synes kun at være tabere. Hertil kommer, at forståelsen kan være beskeden. For han kunne jo bare have passet på, ikke sandt? Det er nok det argument, jeg de seneste tre uger oftest er stødt på.

Det samme kunne vi imidlertid ikke drømme om at sige til en kvinde, der er blevet gravid og ønsker en abort. Eller til en kvinde, der stangstiv og med plastikbrysterne spændt op som en frugtskål under hagen er blevet voldtaget af sin ekskæreste. For det ville være ufølsomt og krænkende, det ville være victim blaiming.

Men når det kommer til mænd og ufrivilligt faderskab forholder det sig selvsagt anderledes. De bliver moralsk udskammet og mødt med argumenter som at børn jo er dejlige, og at vi kun fortryder dem, vi ikke får. Livet er langt, og når chokket og fortvivlelsen har fortaget sig, indtræffer glæden, venner! Det samme argument kan dog ikke benyttes over for kvinder, der ønsker en abort. Her er livet pludselig ikke længere end maks. 12 uger, og et ubeskyttet samleje er en regulær fortrydelsessag.

Naturligvis er mænd og kvinder ikke stillet lige, når det er kvinden, der bliver gravid, bærer barnet og siden føder det. Der kommer også et barn ud af en juridisk abort, lyder en typisk indvending. Og hvad med det? Fortjener barnet ikke en mor og en far?

Lad mig sige det sådan her: Alle børn fortjener at have voksne omkring sig, som elskerdem. Og så er jeg personligt ligeglad med, om det er en kvinde og en ny mand, et homo-par, en singlemor eller barnets biologiske far og mor. Alle børn fortjener også at have voksne omkring sig, der er myndige og kan stå inde for konsekvenserne af deres egne valg. Og en kvinde, der træffer det valg at få et barn hen over hovedet på en mand, når han tydeligt har fravalgt det og hende, må udvise selvstændighed og myndighed til selv at tage sig af det. Eller også må hun få en abort.

Klassisk betragtes abort som en del af kvinders frigørelse og kontrol over eget liv, men når det kommer til debatten om juridisk abort til mænd, så har aborttilhængere det med at skifte position til abortmodstandere. Nu er abort pludselig et skrækkeligt og traumatiserende indgreb, der efterlader kvinden ulykkelig og magtesløs. Selvmodsigelserne trives med andre ord og har det ganske glimrende i denne debat, der desuden fra feministisk hold karakteriseres til ikke at have noget med ligestilling at gøre.

Nå da? Abort er ellers traditionelt et ligestillingsanliggende, men juridisk abort er ifølge Dansk Kvindesamfund ikke. Det er faktisk uligestilling, forklarer forkvinde Lisa Holmfjord i DR2’s dokumentar og henviser til, at juridisk abort er udtryk for ansvarsfritagelse og en frit valg på alle hylder-attitude. Men fri abort til kvinder er ikke ansvarsfritagelse. Det er ligestilling.

Endvidere mener Dansk Kvindesamfund, at mænd må påtage sig ansvaret for et barn, også selv om de er blevet snydt eller narret af kvinder, der har sagt, at de beskyttede sig. Hvordan kan de bevise, at de er blevet snydt? Det vil Lisa Holmfjord gerne vide og siger, at »Det ville vel kræve, at selve akten blev optaget eller filmet. Ellers vil det være påstand mod påstand.«

Ve den, der stikker et voldtægtsoffer den samme melding. »Hvordan vil du bevise, at du blev voldtaget? Det ville vel kræve, at selve akten blev optaget eller filmet, ellers er det bare en påstand.«

Nej, når det kommer til mænd og ufrivilligt faderskab er der ingen kære mor. Jon Kjellund, der er en af mændene i udsendelserne, har deltaget flittigt i diverse kommentarspor og er blevet genstand for hån, udskamning, nedladenhed og en særdeles uskøn motivgranskning. Mænd skal sandelig ikke blande sig i den danske ligestillingssamtale, som er ført af, om og for kvinder. En samtale, jeg tidligere har karakteriseret som et femipamperi, hvor privilegier søges optimeret for en selv og vennerne, og de seneste tre uger har kun bestyrket mig i den karakteristik.

Til sidst en kommentar til de foreløbig 92 mænd, der har skrevet til mig privat om deres oplevelser med at blive ufrivillig far. Har I tænkt på, at rettigheder og lovgivningsændringer er noget, man kæmper for? Sædvanligvis ved at træde offentligt frem, forfatte debatindlæg og forsøge at få politikere i tale. I skal ikke regne med at få hjælp fra dem, der sædvanligvis bestyrer ligestillingssamtalen, medmindre I da overvejer at få en kønsskifteoperation. Det viser de seneste ugers debat. De gamle progressive er blevet de nye reaktionære, og kønskampens dobbelte bogholderi er bestyret af kvinder, hvis ideologiske forbillede må være chauvinisten.

Til dem adresserede en mand på DR2’s Facebook et meget præcist spørgsmål: »Hvorfor skal vi mænd spilde vores tid på at kæmpe for kvinders rettigheder og ligestilling, når kvinder selv ikke vil kæmpe for mænds ligestilling?«

Jeg glæder mig til at høre svaret. Hvis altså der er et.

Indlægget er bragt som kronik i Berlingske den 18. februar 2016.

48 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Aaahhr! –ASH !—Helt ærligt !–Det er –og bliver “en storm i 1 glas vand !—Vi kan sagtens blive enige i AT: Børn har ret til voksne kærlige forældre omkring sig !! –Men det er det jo de færreste, der har –nu-om-dage ! –Så de “mænd” der piver –og siger AT: De er blevet narret ! Har ingen gang på jorden ! –Hvad så med de arme kvinder “i vores bedste-mødre ´s alder ! IKKE havde andet valg end AT: avle Børn til den store “guldmedalje” –og henslæbe hele deres liv –som opvarter for “patriarken” ! —Det er blot HÆVN ! –På deres mødre ´s -og bedstemødre ´s vegne ! –Som de kloge kvinder tager NU !—Noget helt andet ER : AT–Der er alt – alt-for mange mennesker i verden ! –Så “Kvinder” !–Sæt en “prop ” ! “skruk” mani´en ! –Og få jer en-kattekilling istedet-for ! –Den bliver ikke vanskelig teenager –eller kommer ind-i dårligt selskab –eller gifter sig med de FORKERTE ! –Desuden skal samfundet (læs barnløse frivillige ) Ikke betale i 35 år for andres “fejltagelser” ! alors !

 2. Af J. F.

  -

  Tak for din initiativ. Det hele minder om “Kejserens nye klæder” , så meget hykleri…

 3. Af Caroline Kofahl

  -

  En juridisk abort er ikke anderledes end det, mænd gjorde, dengang de rendte fra regningen skarpt forfulgt af politi og domstole. De vil ikke betale, fordi de ikke havde planlagt at få et barn.
  Når du blander følelser ind i diskussionen, er det at foretage en mærkværdig drejning. Tilsyneladende kan mænd altså slippe for ubehaget ved at vide, at de har afkom derude i virkeligheden et sted, hvis de bare får en “juridisk abort” – og slipper for betalingen?
  Der er to situationer: den far, der ikke vil have et barn, og den far, der ikke må have kontakt med barnet for barnets mor. At blande de to er som at blande flygtninge og indvandrerer: ikke praktisk anvendeligt, og meget langt fra at løse problemerne.
  Hvem skal betale for et barn? Og hvem skal samle stumperne op, når barnet føler sig halvt, kvart eller endnu mindre? For et helt menneske har brug for at vide, hvorfor man ser ud, som man gør, hvorfor man har de evner, man har, hvorfor man reagerer, som man gør. Et barn er et menneske, ikke en robot hvor man kan udskifte de styrende dele efter behov, selvom en del skilsmisseforældre synes at mene det.
  Om retten til abort er frigørende for kvinder, kan diskuteres. De fleste vil nok have mere frihed, hvis de på forhånd gør sig klart, hvad de vil og ikke vil. Der kan ske uheld, men hvis kvinden i den situation vælger abort, og derefter kontakter den mand, der alligevel ikke skal være far – eller på anden måde en del af hendes liv – og fortæller hele den blodige historie, ja, så er der ikke tale om en fri kvinde, men om en hævnende og lettere ondskabsfuld en af slagsen.

 4. Af Jørgen Madsen

  -

  “De gamle progressive er blevet de nye reaktionære”

  Hvor er det præcist sagt, og hvor passer det dog på en hel del andre væsentlige debatter i samtiden.

 5. Af Johannes R. N.

  -

  En kvinde bliver gravid med forsæt/vilje med en mand som ikke ønsker barnet.Svaret til manden er ” du kunne bare have beskyttet dig eller ladet være”.

  En kvinde smitter en mand med en kønssygdom som hun ved hun har, Svaret til manden må da tilsvarende være”du kunne bare have beskyttet dig eller lade være”

  En mand smitter en kvinde med en kønssygdom han ved han har. Svaret til kvinden er”……….”?

 6. Af t. sørensen

  -

  Nutidens ungersvende skal undertrykke deres libido. Drik mælk og lad øllet stå, brug hånden og lad pigerne gå. Så er den ged barberet.

 7. Af Hans Sørensen

  -

  Løsningen er meget enkel. Kvinden idømmes en bøde, hvis hun ikke kan få manden til at skrive under på, han også ønsker barnet. Bøden skal være på samme størrelse som børnepengene udgør for manden i 18 år. Er det en velhavende mand, der skal betale en million i børnepenge over 18 år, ja så er bøden af samme størrelse. Bøden udskrives til kvinden ved fødsel, men betales først når barnet er fyldt 18 år. Manden betaler børnepenge som normalt, for han har jo også været uansvarlig. Og hvis manden ikke skal betale, er det jo bare skatteyderne (igen igen), der står med regningen. Men det bedste ved metoden er, der formentlig ikke kommer et eneste barn til verden, som manden ikke ønsker. Job done.

 8. Af Jan Petersen

  -

  I mænds evige jagt på et hurtigt uforpligtende knald, har han givet kvinder al for lang snor – det kunne klovnen jo bare lade være med!

 9. Af Rikke Nielsen

  -

  Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk.

 10. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Mænd der forlanger en “juridisk” abort er nogle stupide, ynkelige, foragtelige og afskyelige uslinge overfor kvinden samt deres egen søn eller datter. At det overhovedet debatteres, at radio, tv og visse aviser fører sig frem helt uden hæmninger, viser noget om hvordan vores samfund er ved at gå til bunds i den moralske råddenskab som en del radikale nykommunister, skolefolk og journalister i årevis har agiteret for. Danmark som en moderne udgave af sodoma og gomorra er deres mål.

 11. Af P. Henriksen

  -

  Kvinder ønsker ikke ligestilling. De ønsker kun fordelene.
  I dette land kan man tvangsflytte uskyldige unge, bestemme over dem og tage deres frihed fra dem på en måde man kun gør med dybt kriminelle det er dømt ved en domstol. Men kun mænd.
  Hvorfor er værnepligt for kvinder ikke indført?
  De vil sige at det er dem der har ulemperne ved graviditet. Men hvor mange kvinder har fået et brev med påbud om at blive gravide inden en bestemt dato. Ellers kommer 4 mænd fra militær politiet og ordner det.

 12. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Noget andet er at familie- og skilsmisse-bureaukratiet og “børneværnet” er endt i en ageren der er så mandsfjendsk, familiefjendsk og børnefjendsk at vi er ovre i noget med betonfeminisme og totalitær fascisme. Men danskerne vågner vel aldrig op og indsér at de lever i et samfund som på adskellige punkter er så sygt, skørt og ondsindet, at det vil kræve mange tykke bøger at beskrive de overgreb og rædsler der foregår.

 13. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Rikke Nielsen

  “Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk.”

  Det tror jeg, at ASH svarede på i sin forrige tråd. 🙂

 14. Af Jørn Dalmer

  -

  Om ikke andet, har ASH endnu i sjælden grad fortsat magt over fyldepennen!

 15. Af Tom Erne

  -

  Ligestilling er en ensrettet vej, hvor udgangspunktet aldrig har vaeret at tildele maend rettigheder, som traditionelt har vaeret kvinder forbeholdt.
  Den feminiske opstaaen af debatten/kampen har fra dag 1 umuliggjort enhver tilnaermelse af noget saadan, der som ASH praecist formulerer det, haenges ud som klynk og pjat. For vi maend er da selvfoelgelig staerke nok i os selv, og har saaledes ikke behov for beskyttelse; retsligt eller fysisk. Saa maend og kvinder er altsaa alligevel ikke ens, eller…det er nemt at blive forvirret hvis man soeger logik i den feminiske ligestillings kamp. Hvis man derimod gjorde det til et rent juridisk anliggende, er det vist paa tide at ivaerksaette den maskulistiske (er det et ord) ligestillingskamp. Saeligt ift boern, foedte som ufoedte, er maends rettigheder naermest ikke eksisterende.

 16. Af J H an se n.

  -

  Af Rikke Nielsen – 18. februar 2016 18:17
  “Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk.”

  Nej da.
  Knalder kvinder aldrig, hvis de ikke ønsker børn?

 17. Af hr. pre ben jen sen

  -

  Familiebureaukratierne mv. er kommet så langt ud at, at de svigter og udnytter tusindvis af børn på udspekulerede og kyniske måder. Familier undergraves og splittes, mænd lægges for had, nedværdiges og gøres retsløse, og også børn fratages alle menneskerettigheder og gøres til sugerør ned i statskassen. Familiepolitikken, skilsmisse-bureaukratiet og “børneværnet” domineres af rabiate feminister/nykommunister, og resultatet er ondskab, umenneskelighed og utallige uretfærdigheder og tragedier. Læs bøgerne “FORSVAR FOR FAMILIEN”, “Den radbrækkede familie” og “SKABET” mv. Og se diverse avisartikler om knuste barneskæbner og nedtromlede familier og mænd/kvinder. (de viser dog kun isbjergets top)

 18. Af J H ans en

  -

  Af Rikke Nielsen – 18. februar 2016 18:17
  “Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk”

  Hyklerisk og hyklerisk.

 19. Af professor trivia

  -

  Jeg skammer mig over følelsesmæssigt pædofile barnerøvere.

 20. Af professor trivia

  -

  Jeg skammer mig over Politiken.

 21. Af Sten Stensen

  -

  Pointen må være 1:
  Mænd er for dumme til, at lade sig forføre af kvinder som enten er skruk eller liderlige.

  Pointen må være 2:
  Sex er stærkt overvurderet og skal dyrkes med omtanke.

  Pointen må være 3:
  Enhver dumhed har sin pris. Også et uovervejet knald…

 22. Af Claus Drejer

  -

  Tak for en tankevækkende udsendelsesrække. Den satte virkelig nogle tanke i gang. Selvfølgelig skal dette problem løses, det hersker der ingen tvivl om. Kvinden skal også tage ansvar, og problemet kan måske løses ved, at begge parter skriver unde på at de ønsker barnet. Vil manden ikke skrive under, så betaler kvinden for barnet.
  Jeg undrer mig over at kloge folk i KVINFO, ikke har taget denne problemstilling op, de er ellers ifølge Nina Gross et videns og udviklingscenter for køn (selvom de kun har bøger om kvinder på deres bibliotek), og vel kun er i medierne for at udtale sig om kvinders manglende rettigheder.

 23. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  JA, Stakkels “mænd” ! –Mon det nogen-sinde går op for dem AT: Det er fuldstændigt ligegyldigt ! –Om de er her på kloden !—-De “kloge kvinder” –Der ligesom løve(inden) –Udelukkende har bestilt “sæd ” Fra de fineste sæd-banker, der har specialiseret sig i levering af ” kloge – smukke-kunstneriske -empatiske–højt-begavede ” –Genomer til de “super-kvinder” –Der for alt – i verden KUN vil acceptére “det bedste –af det bedste afkom ! –Ligesom løve-inden ! “—Kommer til, at præge —vores verden frem-over !–pps. de enorme mængder af “tabermænd” –Der allerede klumper sig sammen i “landets yder-områder ” –deltager ikke i den nye fagre verden –Med fred – fordragelig-hed ! –Ligesom lidt fortidens “lykkelige hippie-samfund “—Der desv. uddøde med samt ! muslimernes masse-indvandring i Europa !

 24. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  pps. –Kattekillingen bliver ved med, at være “nuttet” –Også efter, at den er fyldt 4 år ! –I modsætning til “de nuværende drengebørn” ! –Som har fået påklistrede “diagnoser” ! –af enhver slags !—-Til sjældenhederne hører vi om “helt normale drengebørn –kvikke- og kravlende rundt i havens træer –bygge huler –og lege “indianere –og røvere” ! –Det skyldes helt sikkert –alle de småt-begavede -kvindelige pædagoger ´s indflydelse i deres første leveår ! –Hvor de er blevet kylet indi vuggestu-en ! –Fordi mødrene allerede var blevet trætte af dem ! –Og udelukkende så frem til “børnecheckenene –der prompte kom dumpende, hver 3die måned “—(de næste 35 år ) ” !

 25. Af Peter Nielsen

  -

  Kære Anne

  Jeg forstår fuldt ud din indignation. Ligestillingsdebatten er dobbeltmoralsk, og efter min mening helt passé.
  Men jeg er ikke enig. En kvinde kan ikke fysisk stå imod en voldtægt. En mand kan holde ’den’ for sig selv, eller beskytte sig, hvis han ikke har tillid til kvinden. – Hvis han ikke kan, er han et skvat. Beruselse tæller ikke som gyldig grund for mig.

  Jeg er dog også ret gammeldags, og mener eksempelvis, at et barn som udgangspunkt har krav på både en mor og en far, – ikke alle mulige andre konstellationer, som blot afstedkommer endnu flere bløde mænd.
  Men det er ikke sådan vindene blæser, og jeg øver mig hver dag i, at blive bedre til at resignere.

  Jeg vil dog påpege, at eftersom samfundet efterhånden er rettet hen imod at kvinderne skal kunne klare sig uden mænd. – Høje sociale ydelser, ”beskyttede” offentlige stillinger, fripladsordninger, boligtilskud etc. , så er tiden inde til at droppe børnebidrag m.m.
  Skal der være ligestilling, så lad der blive ligestilling. – Jeg øver mig hver dag i, at blive bedre til at resignere.

  Og lad os da bare få gjort landet multikulturelt i en fart også. Det er jo det feministerne og de bløde mænd vil have. – Så kan vi se hvor meget ligestilling vi får ud af det. Jeg har ingen døtre, og skal nok lære at leve med at drikke te dagen lang og se kvinderne slide i det. Min egen kone vil jeg dog altid respektere og beskytte.
  – Jeg øver mig hver dag i, at blive bedre til at resignere…
  Men kan vækkes igen, hvis kvinderne fortryder og beder om hjælp.

 26. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Peter Nielsen” ! –Du lyder som “en af de helt rigtige og desv. sjældne mande-typer –som vi så gerne vil have mange flere af ! –Og selvfølgelig skal “kvinder –der kan selv alting –skal IKKE have “børnepenge” fra staten (altså os-andre) –Fordi de skal klare udgifterne selv –i den nye “fagre verden” !

 27. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Svaret må da være:

  At det er barnligt at forlange, at fordi du ikke gør dit for mig, så gør jeg ikke dat for dig.

  Hvad med at kæmpe for egen ret hver især. Fremfor at være ligeglad – som denne mands udtryk fortæller ? Vi kender jo hver især bedst vores egen formåen og udgangspunkt – mand eller kvinde. Og – deraf kunne der jo komme et overskud til at forstå og hjælpe hinanden.

  Ellers blive alting jo ligegyldigt.

 28. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg så godt denne sidste udsendelse forleden og som ved læsning nu af ASH’s artikel:

  SÅ ER DER IKKE ET ENESTE ORD OM BARNET OG DETS LIV OG LEVNED – HENSYNET TIL DET, DER KOMMER UD AF ET OGSÅ TILFÆLDIGT SAMLEJE, SOM JO ER EMNET HER!!!

  Ikke ét eneste ord om varetagelsen af dette nye menneske og dets ret til både en far og en mor.

  TAG JER GEVALDIGT SAMMEN – BE MATURE — her gælder det et uskyldigt væsen efter en kort fornøjelse med eller uden prævention, der ikke lykkedes – uanset hvem der evt. har løjet om prævention, stukket hul på et kondom el andet – eller kondomet sprænger af sig selv under akten mm.

  BÅDE MAND OG KVINDE HAR HENSYNET TIL BARNET AT VARETAGE, SÅ DET kan føle sig ønsket og hjulpet til et godt liv! punktum!

  Og – ikke alt det narcissistiske sludder – og det er nu engang kvinden, der skal gennemføre en abort, som af de fleste vil være ganske vanskeligt – ikke mindst sidenhen ved tanken på et barn, der kunne være født!!! Jeg ved ikke, mænd vil føle sådan, hvis kvinden får en abort. En skyld – måske et savn el andet

  Jeg havde lyst til at sige til den ene af de 3 mænd i ASHs udsendelse, at han skal tænke på barnet, selv om han fandt det vanskeligt kun at have det vistnok hver anden uge — bliv ved!!!!!!!!!! Du skylder dig selv dette i sidste ende – og ikke mindst dit barn, og dets mot ligedan!!!!!!!!! Jeg ved ikke om andre har sagt det til ham – men ASH må gerne lade denne beske gå videre til ham.

  Fordi barnet har vænnet sig til ham, er glad for ham – så, et skulle bare mangle, at han pludselig ikke er der mere for barnet og dets liv fremover. Hæng blot i!!! Det vil lønne sig i sidste ende – og barnet bliver også lidt større og dermed også nemmere ofte for mænd at tage sig af og føle noget mere for, selv om kærligheden er der et sted – så hæng endelig i!!!

  Og – har manden her taget far-rollen på sig, så skal kvinden – uanset ny mand – sætte dette højt på dagsordenen, som havde de været et ægtepar, der ‘bare’ var blevet skilt. Hvor det altså er gået godt imellem parterne i forh til børnene ved en skilsmisse, hvor de har vist sig voksne og sat børnene før sig selv, set disse naturlige behov fremfor kun egne!!!

 29. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det mest enkle svar her er:

  Både mand OG kvinde har pligt til at beskytte sig!

  Og – med helt fremmede, så undgår man/forebygger ligefrem andre besværligheder som fx kønssygdomme.

 30. Af Henrik Knage

  -

  Jeg håber ikke der blir´krig i Danmark, for så er der ingen kære mor – for de mænd der ikke har kunnet forsvare deres mandehøjtalere over for feminismens hærgen overalt.

  Feminismen kan godt ligne nazismen, hvis man giver sig god tid. For begge dele kommer snigende, som en uvelkommen gæst der kommer og banker på ens dør og spørger om hun må låne toilettet – og før man aner det, så ligger hun i sengen.

  Derefter får højtalerne det svært, for de bliver nu genstand for flytning og mobberi, indtil de ryger på loftet eller i garagen hvor de samler støv i 10 år inden de for alvor ryger på genbrug.

  For ikke at tale om motorcyklen, der også får en kølig modtagelse – og derfor sælges hurtigst muligt, langt under prisen, af hensyn til husfreden.

  Hele hytten er broderet med tapet der ligner blomster af husfred, men freden er for alvor forduftet.

  Fordi hvis en mand ikke er i stand til at forsvare en motorcykel og 4 mandehøjtalere, hvordan kan nogen så forestille sig, at en mand forsvare et land, eller for den sags skyld sin kone?

  Det er der ingen kvinder der gider – altid at få ret – for det er ikke derfor de brokker sig over motorcykler eller højtalere. det gør de fordi de synes det er sjovt at opdrage mænd, fordi mænd lader sig opdrage.

  Det er bare ikke kvindernes skyld – de indtager blot en manglende plads. Kvinder hader i virkeligheden at få ret, for de kan ikke bruge det til en skid 🙂

 31. Af J Nielsen

  -

  “Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk”

  Gennemsnitsalderen for seksuel debut vil hermed komme til at ligge omkring … femogtyve år? Godt det samme.

  —-

  “Knald”. Hvilket herligt ord. Festligt som en hel nytårsaften.

  Søren Pilmark blev i teaterstykket Marx og Coca-Cola spurgt af den unge pige (Birthe Neumann): “hedder det bolle, kneppe eller elske?”

  Svar: Det hedder “har kønslig omgang med”.

 32. Af J Nielsen

  -

  “feminismen kan godt ligne nazismen, hvis man giver sig god tid. For begge dele kommer snigende, som en uvelkommen gæst der kommer og banker på ens dør og spørger om hun må låne toilettet – og før man aner det, så ligger hun i sengen.”

  Det lyder mere som om feminismen godt kan ligne turismen.

 33. Af J Nielsen

  -

  “Pointen må være: Knald ALDRIG en kvinde, du ikke kunne finde på at få et barn med.
  Andet er velsagtens også ret hyklerisk”

  Gennemsnitsalderen for seksuel debut vil hermed komme til at ligge omkring … femogtyve år? Godt det samme.

 34. Af Henrik Knage

  -

  Ja – og nu læsper jeg lidt : For tissemænd er der ingen kære mor!

 35. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  Kun mænd på denne tråd? i er virkelig de stakler som forfatteren påstår I er -eller hvad?

 36. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  J Nielsen : der er exakt hvad jeg har sagt til mine sønner -eller brug kondom! kvinder kan få abort det kan mænd ikke! -en af de små må fordele kvinder har! men alt i livet er ikke retfærdigt!

 37. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  Henrik Knage -jeg har heller aldrig forstået at mænd gider bo sammen med kvinder -endsige være gift.
  Tag et eksempel. mange mænd har jobs som tvinger dem at være på rejsende fod næsten altid -mange af dem hader at rejse. Når de så endelig får ferie skal de ud på 3-4 ugers rejse med lillemor, som er grøn i hovedet af misundelse mod fatter -som jo rejser hele tiden! godt jeg ikke er mand siger jeg bare! -aldrig fred.

 38. Af Henrik Opsving Knage

  -

  Enig Hulda fra bagom osten.

  Kvinder har ikke noget at bruge ret til – de er ret ligeglade. Det kan konstateres gennem Johanne Schmidt Nielsen fra Enhedslisten, fordi hun får jo ret hele tiden, men alligevel ævler hun op i det uendelige!

 39. Af J Nielsen

  -

  “Kun mænd på denne tråd?”

  Der er da både Caroline, Birgit, Lonny og Rikke . Og så er der nogle stykker, mig selv inklusive, der enten ikke kan huske det, eller ikke finder det relevant.

 40. Af Charlotte Studtmund

  -

  Vi mangler endnu at få belyst, hvordan den juridiske abort fratager manden følelsen af at være blevet snydt og lader ham upåvirket af visheden om, at han har leveret sæd og gener til et sprællevende barn.
  Hvis det IKKE handler om økonomi, men om mandens følelsesliv, som ASH gentagne gange har postuleret – og det tror jeg gerne på – hvordan kan en underskrift så på nogen måde eliminere oplevelsen af et overgreb? Fjerne tankerne om barnet fra bevidstheden og følelseslivet?
  Jeg anerkender fuldt ud, at det må være tungt og svært for de ufrivillige, evt. bedragede fædre. Men tror ASH og ligesindede, at “What is done can be undone?” Eller handler den juridiske abort blot om en fortænkt insisteren på en eller anden form for retfærdighed og ligestilling i en situation, hvor ligestilling ikke er mulig?

  Iøvrigt undrer det mig, at fortalere gang på gang hævder, at kvinder har 12 uger til at træffe beslutningen om abort. Dette må bero på uvidenhed om graviditet. 12 uger før 12. graviditetsuge har befrugtningen end ikke fundet sted.

 41. Af J Nielsen

  -

  “Hvis det IKKE handler om økonomi, men om mandens følelsesliv, som ASH gentagne gange har postuleret – og det tror jeg gerne på – hvordan kan en underskrift så på nogen måde eliminere oplevelsen af et overgreb? Fjerne tankerne om barnet fra bevidstheden og følelseslivet?”

  Jeg har – i en helt anden sammenhæng – hørt det udtrykt således:

  “Jeg kan godt tåle at blive pisset på. Jeg gider bare ikke betale for det.”

 42. Af Anne-Merete Skaarup Pedersen

  -

  Jeg synes vi mangler at få sat proportioner på det her problem. Jeg har set de tre udsendelser, som Anna Sophia har stået bag, og ifølge hende man får nærmest det indtryk, at der står kvinder klar på hvert gadehjørne or at narre mænd, ved at gøre dem til økonomisk ansvarlige for børn, de ikke ønsker. Foreningen “Far” eller hvad den nu hedder bliver, ifølge progrrammet, hver uge bestormet af mænd, der er havnet i denne uønskede situation. Men Foreningen Far hører nu nok ikke til de kvinder, der bliver uønsket gravide og gennemgår de værste kvaler med hensyn til, om de skal gennemgå en abort eller beholde barnet. Men det er selvfølgelig ikke noget programmet eller Anna Sophia beskæftiger sig med, for det passer ikke ind i hendes agenda om de svigefulde kvinder.
  Men det perspektiv, der helt og aldeles manglede i Anna Sophias “analyse er jo børnenes! Der kommer nogle sagesløse individer ud af det her “projekt”, som forhåbentlig skal indgå på ligefod i samfundet som alle de ønskede børn og have krav på samme kærlighed. Så hvor blev børnene af??

 43. Af J Nielsen

  -

  “Jeg synes vi mangler at få sat proportioner på det her problem. Jeg har set de tre udsendelser, som Anna Sophia har stået bag, og ifølge hende man får nærmest det indtryk, at der står kvinder klar på hvert gadehjørne or at narre mænd, ved at gøre dem til økonomisk ansvarlige for børn, de ikke ønsker.”

  Man kan jo begynde med at tænke over om man kender nogen det er sket for. Jeg kender 2. Begge gange som afslutning på et flerårigt forhold. Altså ikke noget med one-night-stand, men forholdet er ved at køre i grøften og på vej ud ad døren ændrer kvinden i al hemmelighed rutiner så hun bliver gravid. Så har årene da ikke været helt spildt.

  Sådan kan det også foregå.

 44. Af Niels Nielsen

  -

  Det lyder da helt fornuftigt og rimeligt, at indføre juridisk abort.

  Hvad er da problemet i det?

 45. Af Søren Rasmussen

  -

  Jeg vil holde så meget af den tid der kommer nu – oprinder endeligt – hvor kvinder begynder at se sig selv som ligeværdige menneskelige væsener med samme rettigheder og samme ansvar for deres medborgere.

  Eva har endeligt mistet sin uskyld og vil forstå hendes part i syndefaldet – vi mænd kan selvfølgeligt danne klubber og andre sociale relationer – men vi vil fra nu af være udsatte sexualobjekter udsat for den evige kvindelige jagt.

  Vow – jeg vil selvfølgeligt starte med at spille kostbar – og ‘de skal fandme ikke gøre mig gravid’ – jeg vil starte med at prøve at blive uafhængig af deres penge.

  Hvis jeg skal have børn med en kvinde, skal de først og fremmest være mine børn, som jeg tage med mig efter en skilsmisse – jeg vil simpelthen ikke overlade ansvaret for børnene til hende!

  I det hel taget synes jeg at kvinder er ret uansvarlige – de tænker slet ikke på os mænd og vores børn!

 46. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  Hvorfor er der ingen af de mænd, der prøver eller har prøvet at anlægge en erstatningssag?

  Kvinden må da have gjort sig skyldig i et ersatningspådragende forhold.

  Og manden lider da et tab: Børnepengene.

  Mærkeligt, at der ikke er mindst et par advokater, der har tilbudt sig.

  Spørgsmålet om arv/fremtidig arv er let at komme uden om med nutidens arvelov.

 47. Af Erik Carlsen

  -

  Jeg vil bare gerne have ret til at være sammen med min datter og at få hende på besøg engang imellem. Men dette får vi mænd aldrig ret i det danske f…… samfund. Og dette har de danske kvinder så bare bestem sammen med vores ligeglade politiker. De danske kvinder ejer og bestemmer altid over vores fælles børn. Ak ja. Dansk mænd lad være med at få børn i Danmark. I får ALDRIG ret til at se dem igen.
  THE FALLING ANGEL.

 48. Af Gert Hovald

  -

  Tak til Anna Sophie Hermansen for en velgennemtænkt polemisk blog. I bloggen gør ASH til slut opmærksom på, at det ikke er nok, at de 92 mænd blot henvender sig privat til hende. Man skal ud og kæmpe for at opnå sine rettigheder. Det er så sandt, så sandt. Man kan spørge om tiden er moden. Det er ikke fordi, der mangler emner at kæmpe for. Men desværre har langt de flest mænd endnu ikke opdaget, at der skal kæmpes. Eller rettere: De er så fastholdt i snakken om kvinders manglende ligestilling, at de er fortabt i en handlingslammende undskyldning for sig selv. Kvinder mangler ligestilling, ja. Det ved de fleste mænd. Men mænd er heller ikke ligestillet med kvinder. Det overser de fleste kvinder til gengæld. Hvornår mændene kommer ud af deres forvirring og handlingslammelse er svært at gisne om. Men det vil ske. Der er mange gode grunde til, at det burde ske snart.

Kommentarer er lukket.