Kvinder er ofre, og mænd er sexister

Af Anne Sophia Hermansen 67

Det er i ugens løb blevet debatteret, om køn fylder for meget i politik, og den debat satte historiker Mikael Jalving trumf på, da han i et blogindlæg på jp.dk beskrev Helle Thorning-Schmidt som en finke, dukkelise og en masse andet, der også på en dårlig dag kunne gå under betegnelsen sexisme. Indlægget igangsatte en regulær shitstorm mod bloggeren, der blev interviewet af flere medier, om han nu også mente det, han havde skrevet, og til det svarede han klart JA.

Langt mindre debat har det imidlertid skabt, at en af hans blogkolleger omkring jul skrev et indlæg om justitsminister Søren Pind, som var mindst ligeså opsigtsvækkende. I indlægget »Den kvalme Søren Pind« beskriver Morten Uhrskov, landsformand for Dansk Samling, ministeren som »en pinlig skikkelse, der sidder og vander høns for åben skærm«, »en ynkelig nar«. Han skrev: »Dette lands justitsminister skriver, som var han en dreng, der gik i søndagsskole«, og »Søren Pind er en mandsling, der burde pakke sine sydfrugter skyndsomst«.

De to indlæg opvejer eller udligner på ingen måde hinanden, men jeg undrer mig over, at det skaber stor debat at kalde Helle Thorning-Schmidt en finke, men ingen debat at kalde Søren Pind for »mandsling« og »en dreng, der gik i søndagsskole« og håne ham for at græde, fordi han viser sympati med flygtninge.

Skyldes det, at Uhrskov er en langt mindre profileret blogger, og at de færreste tager hans udmeldinger alvorligt? At han er en mand, der skyder på en mand, og så opfattes det som tilsvining, mens en mand, der skyder på en kvinde, er sexist? Eller skyldes det, at kritik af mandlige politikere bare er noget, de må leve med, mens kvinderne, selv de mest magtfulde, er ofre?

Det kan se ud, som om vi har at gøre med et dobbelt bogholderi, et for kvinder og et for mænd – i al fald er det tankevækkende, at Søren Pind sagtens kan bedømmes på sit køn, »mandsling«, hvorimod Thorning ikke må. Det er ikke mindst tankevækkende i betragtning af, at Thorning i sin afsked med dansk politik netop har ført al opmærksomhed hen på, hvordan hun som kvinde har oplevet politik.

Hun har til Politiken udtalt, at »der er rigtig meget køn i dansk politik«, og at »det har irriteret mig, at det er sådan. Der er meget mere køn, end man går og tænker over i dagligdagen. Når jeg får lidt mere tid, skal jeg skrive en bog om det …« God fornøjelse.

Men husk at skrive, at det ikke nødvendigvis har været en ulempe, Helle Thorning-Schmidt.

F.eks. husker jeg, hvordan hun for et par år siden var på forsiden af »Alt for Damerne« og i et kæmpestort, 100 procent ukritisk interview fortalte om at være mor, og at hun aldrig har misset et forældremøde. Den slags giver givetvis point hos mange kvindelige vælgere, og jeg antager, at interviewet fandt sted helt frivilligt. Men jeg husker ikke at have set noget tilsvarende med Lars Løkke Rasmussen, der ikke har haft samme nemme adgang til dame- og ugeblade som Thorning og flere af hendes kvindelige kolleger.

Men køn er selvfølgelig ikke kun en fordel for kvindelige politikere, og Thorning blev decideret slutshamet efter sin selfie med Obama og Cameron. En klummeskribent fra New York Post benyttede dengang lejligheden til at reducere Thorning til krop, sex, hår, tøj og skandinaviske ben i indlægget »Flirty Obama owes us an apology«. Hvor flirtende Obama end havde været i nærvær af sin kone, blev han dog stadig beskrevet som præsident – Thorning var sit køn.

Det er dog for politisk historieløst at påstå, at det kun er kvinder, der vurderes på deres ydre. På godt og ondt. Det viser eksemplet med Søren Pind (hvis hår i øvrigt har været til afstemning), og mange husker nok også, hvordan Villy Søvndal blev drillet med sin skæve slipseknude, eller at Suzanne Brøgger har beskrevet Morten Messerschmidt som en »vammelsmuk arier«.

Det skaber dog ikke ligeså stor opstandelse. Måske har vi først reel ligestilling den dag, vi kan tale på samme måde om kvinder, som vi i dag gør om mænd. Glem heller ikke, hvordan Lars Løkkes dårligt siddende blazere er blevet kommenteret, og at hans såkaldte underbukse-sag stadig får et par ord med på vejen, seneste af Helle Thorning-Schmidt selv, da hun overdrog statsministeriet til ham i juni 2015.

Ja, køn spiller en rolle. Bortset fra et sted, og det var i den politik, vores tidligere statsminister førte. Hun opgav barselsrettigheder til mænd, forbud mod købesex og ideen om kvoter for kvinder i bestyrelser. Hvis vælgerne havde håbet på en progressiv statsminister, tog de fejl. Desværre.

67 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære Knage –Du skulle hellere læse aviserne her til formiddag, hvor der står AT: Høj-gravide 12-årige piger bliver indstallerede med “deres 3 x så gamle “ægte-mænd ” —i udlændinge-centrene ! –Røde -kors og udlændingestyrelsen har de fortiét de rædselsfulde forhold AT: Voksne muslimske mænd har ret til, at voldtage små piger !! –Den er helt gal ! –Så synes vi AT: Du hellere skal lave fælder til samtlige enlige muslimske mænd, der lopper den i de dyre luxus-telte–med 3 måltider om dagen –som du og alle vi-andre er med til, at betale !—Brug hellere al din energi til, AT: Bekæmpe muslimerne i vores lille stakkels land—Og lade de skønne –stolte ulve være i fred ! –Af hjertet TAK

 2. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “udlændinge-styrelsens off. betalte ansatte –er endnu 1 skamplet på vores land !–I guder –Er der nogen grænser for, hvad vi skal finde os i fra socialdemokraterne ?

 3. Af Henrik Knage

  -

  Ja – jeg bryder mig heller ikke om muslimske mørkemænd, der forgriber sig seksuelt på mindreårige piger.

  Men det ser ikke ud som om, der kan findes politisk vilje, end sig mod, til at gøre noget ved sagen.

  DR alias De Radikale er sjældent tavse i øjeblikket, li´som Lille Rødhætte Johanne Smidt – Nielsen til en forandring også godt kan holde kæft, når lokummet brænder.

  Jeg gør ikke ulvene noget, de er rigtig hyggelige – for de gør ikke mig noget 🙂

  Selv har jeg ikke opfundet ret meget, men jeg kender HAM der har opfundet den automatiske lysregulering. Den med en rød MAND og en grøn MAND 🙂

 4. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  GODT ! Knage –det havde jeg heller ikke troét om dig !—Appropos ULVE ! –Så er vores Hvide ulvehund i Pyrenærene ! Fuldt integreret i ulveflokken ! –Fordi den er blevet passet og ammet af “top-ulven ” ! Så endte den historie lykkeligt !—Knage du skulle unde dig-selv at tage til den “vidunderlige “Park Nationaux ” ! –Nationalparken –hvor man kan glemme denne grumme verden, vi bliver vidner til –“Park-betjentene ” passer godt på ulvene ! –Så menneskene ikke kommer for tæt på deres levesteder dybt inde i alperne ! –En god kikkert er helt fin –og vi bruger timer, hver dag på bare AT: iagt-tage de skønne dyr –der har enestående empati for flokken ! –Samtidig har de respekt for min irske ulvehund –de respektérer gensidigt hinnanden ! –Man-selv føler sig som “et lille menneske ” !

 5. Af Henrik Knage

  -

  Jamen de er skønne de ulve. Det der bekymrer mig lidt er, at der plejer at løbe en lyshåret steg gennem skoven om lørdagen, med en lang fletning – hverken tyk og ikke tynd – lige forbi mit køkkenvindue.

  Hende har jeg ikke set nu i 4 uger og jeg håber ikke ulven har snuppet hende for snuden af mig, for så får den bank.

 6. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  NEJ ! Kære Knage –Ulve spiser ikke mennesker –de er extremt sky –og vil bare være i fred !—-Ulvene, der ind-løbet fra Tyskland og Polen er “rabbies-fri” –Man kan let kende dem, hvis de har rabbies ! –For så er de ikke mennesky ! –(sygdommen er frygtelig smertefuld –en ufattelig hoved-pine ! )—Så vil de søge mod mennesker ! –Og så skal du kontakte “Skov- og natur-styrelsen ” ! –Det er lidt værre med den berberabe –der er løs i Jylland –Den kan godt have “rabbies” –Den skal du bestemt ikke klappe ! –Men den er sikkert vaccinéret, når den har boét i zoo-logisk have i vestjylland !! –Det mest sansynlige er, at den “hundefryser –og vender snuden hjem igen til zoo. !

 7. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære ASH ! –Dit tema: Sexister ! –Er meget passende NU, hvor vi endelig har fundet ud af AT: –Voksne islamiske mænd –der har gjort 10-12 årige piger gravide –og giftet sig med dem ! –Er yderst chokérende for os ! Især fordi –udlændinge-styrelsen og røde kors ville have fortiét det !–Heldigvis har vi en kvik presse her i landet ! –De fandt lynhurtigt ud af sammenhængen ! –Pædofilli er i DK . strengt forbudt –Manden kommer i fængsel –og bliver selvfølgelig udvist ! –De stakkels piger (selvom de er muslimske) –har fået smadret deres liv ! –Og fortjener AT: RED barnet ! –Med Helle THS. som direktør—Bliver reddet ud af kløerne fra de hæslige islamiske voksne mænd ” I guder : en 12årig højgravid med det andet barn –er gift med en 36årig mand !—-Nu kan vi endelig “få skovlen under de afskyelige islamister –som vi alt – alt-for-længe har været tvunget til, at forsørge ” ! –Det hele er socialdemokratiske borgmestre´s skyld !—–De er en skamplet på vores samfund ! –Heldigt, at deres top-figur Mette Frederiksen har indrømmet AT: Det er deres skyld altsammen !! -on verra (vi får se)–Vi venter på reaktioner !

 8. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  p.s.–Der står i avisen AT: Mogens Lykketoft er en svindler ! –Så sandt som det er sagt ! –Han har om nogen social-demokrat “nasset” på befolkningen –som evigheds-off-ansat –de sidste 45 år !!! –I GUDER !

 9. Af Jan Johansen

  -

  At en mand som Mogens Lykketoft kan finde på at komme med den famøse udmelding om Lars Løkke Rasmussen fortæller en hel del om Mogens Lykketoft selv. Er han ikke formand for FN’s Generalforsamling? I en sådan position kan man da ikke komme med en sådan udmelding. Det var i hvert fald en yderst ubegavet udtalelse, som han ikke bør slippe helt billigt fra.

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ASH

  “Skyldes det, at Uhrskov er en langt mindre profileret blogger, og at de færreste tager hans udmeldinger alvorligt?”.

  Fuldstændig rigtigt set, Anne Sophia. Mikael Jalving har mere seertække – og var blandt andet sammen med Søren Pind med i underholdningsprogrammet ‘Min kone er skidesur’.

  Uhrskov derimod, har kun en meget lille højrenationalistisk fanskare. Få kvinder finder ham interessant.

  Men deres holdninger er de samme, så det kunne du måske skrive om – vinklet fra et feministisk synspunkt.

 11. Af Danny Feldt

  -

  De er ikke ulve ! Synd for ulven at sammenligne dem med den .
  Det eneste de kan sammenlignes med er vira ! De æder og hærger deres værter , når alle resourcer er brugt op , dør alle ..

 12. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ja, Danny Feldt !—-Det er ikke ulve –men invasive menneske-arter ! ” De æder og hærger deres værter, når alle résourser er brugt op, dør alle citat slut !

 13. Af Henrik El Nino Knage

  -

  Må vi lige bede om kammertonen – pleace. Hvis jeg skriver, at der er tale om en sø, så skriver jeg ikke et hav.

  Hvis der er tale om et menneske, der har en bestemt trosretning, så skriver jeg et menneske, som har en bestemt trosretning.

  Hvis der er nogen der forbinder mine skriverier med racisme, eller nazisme, så stopper jeg mine skriverier, thi det er slet ikke mit er – rende.

  Mit er – rende er simpelthen, at prøve på at fortælle politikerne på Christiansborg, at der fimdes et liv uden for murene. Et liv de tilsyneladende ikke gider.

 14. Af Henrik El Nino Knage

  -

  Findes – tak for tilliden Sophia H.

 15. Af Jan Johansen

  -

  Jeg ved ikke, hvad Mogens Lykketoft er, men han er tilsyneladende ikke rigtig klog!

 16. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  JA TAK ! –Vi vil have flere af de stolte-selvstændige -modige “nytte-dyr ” ULVE ! –Og færre – langt færre af de “slatne venstre-drejede- usle mennesker” –Der ustandselig hyler op om AT: Det er for dårligt , at samfundet (læs alle vi-andre) ikke –lader os klæde af “til skindet” ! –For AT falde på knæ for muslimerne, der nu engang har gjort vores liv til et helvede !—Iøvrigt er der absolut ingen, –der, hverken forbyder hr. off.pensionerede Bonnichen ! eller nogen af de andre millioner af pensionerede off. ansatte—-Der vil forbyde dem, at donnére deres fede lønninger/pensioner til “projectet” –Danmark som islamisk stat ! —Absolut ingen ! —Mmmmjaaaae –Man havde da regnet med, at det skulle være alle os-andre ! Ikke sandt ? –Det bliver bare “en gammel løgn” ! –Vi vil IKKE leve i et islamisk land ! alors !

 17. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kinesiske kunstner ! –Skriver noget negativt om danskerne i Le Monde.fr.—! Han kan bare blive væk Ikke sandt ! ” Ai Weiwei “—Siger os alligevel ikke noget !

Kommentarer er lukket.