Farvel Nørrebro

Af Anne Sophia Hermansen 199

Jeg boede indtil i sommer på Nørrebro og vil her gengive nogle af de oplevelser, der gør, at jeg nok aldrig kommer til at bo der igen. Men før jeg gør det, vil jeg gerne understrege to ting: Nej, jeg er ikke ansat i Danmarks Statistik, og denne klumme er ikke baseret på videnskabelig analyse, men på mine oplevelser. Og ja, kære læser, du har muligvis boet et helt liv på Nørrebro og haft den ene skæppeskønne oplevelse efter den anden. Tillykke, det glæder mig på dine vegne.

Det var vinter, da jeg flyttede til Nørrebro med min søn, og vi flyttede ind i en lejlighed med udsigt til Peblinge Dosseringen. Fra stuen kunne jeg se folk løbe rundt om søerne eller promenere med deres Odder-barnevogne, ofte med en kop kaffe i hånden.

Det blev sommer, og en dag gik jeg over på legepladsen sammen med min søn og to bonusdøtre. Det var varmt, og de hentede vand fra hanen for at anlægge en sø, som de stak deres bare fødder ned i. Snart begyndte to drenge på ca. otte og ti år at obstruere legen, og jeg greb selvfølgelig ind. Hvor er jeres forældre, spurgte jeg. De grinede. Kort efter var drengene på legestativet, hvor de morede sig med at skubbe de andre børn ned. Jeg gik hen til dem og sagde, at de skulle opføre sig ordentligt, og at jeg holdt øje med dem. Det havde en effekt, desværre kun kortvarig, for snart stod de og spyttede på rutschebanen, så børnene kunne flyve lige ned i deres spyt og snot. Lækkert. Flere af de andre forældre tog deres børn og forlod legepladsen, og jeg overvejede et øjeblik det samme. Men jeg gad ærligt talt ikke blive bøllet ud af to mindreårige.

Det endte dog med, at vi gik. Ikke fordi mine børn var trætte af at lege, men fordi en af drengene fiskede sin iPhone op af lommen, talte ind i den på arabisk og signalerede til mig, at min hals ville blive skåret over. Forestillingen om, at en ældre bror skulle komme sine uopdragne brødre til undsætning var ikke noget, jeg havde lyst til at løbe an på. Så vi gik. Legepladsen var næsten tom, kun de to drenge var tilbage.

Det blev efterår, og min søn kom en dag noget paf hjem. Han var dengang ni år og havde flere gange været en tur i supermarkedet, der lå lige i nærheden. Men denne gang var han blevet stoppet af en flok drenge, der havde afkrævet ham hans mobil. Da der var tale om en uattraktiv gammel mobil, havde de bare smidt den på jorden og sagt noget uforståeligt, før de væltede videre til det næste lette offer. Selvfølgelig satte oplevelsen sig i min søn, ligesom den anden havde gjort det.

Og ligesom en række andre oplevelser gjorde det. Vores bil fik dækkene skåret op. Cykler blev stjålet. Vi havde indbrud en aften, hvor vi sov med åben altandør – tyvene klatrede op til første sal og stjal mobiler, computere, iPads, mens vi lå og sov. Heldigt, at ingen vågnede, særligt børnene.

Så farvel Nørrebro. Farvel bydel med mere kriminalitet end i resten af København. Farvel skoledistrikt, hvor absurd mange drenge går ud af skolen som funktionelle analfabeter og videre ud til – hvad? Hvor der ikke kun er bander, men også børnebander.

Og ja, jeg er sikkert bare en midaldrende, hvid, middelklassetype, der handler i Irma, har pensionsopsparing og dengse i privatskole. Og hvad så? Før jeg flyttede til Nørrebro, troede jeg på, at dårlig integration kunne fikses med social inklusion og en pænere tone i debatten. Det gør jeg ikke længere.

I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust. Jeg tror på skærpede krav til skoledeltagelse og mener, at groft skulkeri skal have økonomiske konsekvenser for familier, der lader deres børn i stikken ved at lade dem hænge ud på gaden i stedet for at passe deres skolegang.

Jeg tror på alt andet end verdensfjerne humanist-typer, der sidder med cafelatten i Børge Mogensen-sofaen og belærer os andre om, at forbryderen er det største offer, og at det er forbundet med et dårligt menneskesyn at stille krav.

For det passer ikke. Tværtimod.

199 kommentarer RSS

 1. Af Henrik Knage

  -

  Ja – det er der, og jeg vil slet ikke fortælle mine oplevelser.

 2. Af Jesper Nielsen

  -

  Med 101 indlæg, nu 102, har jeg ikke læst et eneste hvor det beskrevede forløb er foregået med danske drenge. Det er da alligevel påfaldende?? Ja, det skulle da lige være Niels Nielsen, som jeg sagtens kunne forestille mig som dreng(hvis han ikke stadig er det??).
  Vi kan bare ikke løbe fra det faktum at det sker. Det har ikke noget at gøre med menneskers hudfarve, men udelukkende deres opførsel.
  Er helt på linie med Michael Hansen i hans betragtning af, at hårdtarbejdende ærlige mennesker er velkommen i Danmark, uanset hudfarve. Det har en stor del af flygtninge/emigranter fra asien også indset.

 3. Af När utomeuropeerna blir 4% så flyttar svenskarna från bostadsområdet | Otillständig

  -

  […] danska programledaren Anne Sophia Hermansen har nyligen bloggat om vad som fick henne att lämna invandrartäta Nörrebro. Hon hade flyttat dit i tron att hon […]

 4. Af Henrik Pedersen

  -

  Møgunger findes i alle kanter af landet. For nylig var jeg hos en læge, hvor venteværelset var helt fyldt. Alligevel optog to mindre piger og deres større bror (vel 10 år) fem stole. Han lå ned på de tre af dem. Ældre og syge mennesker måtte stå op! Jeg spurgte ham hvad i alverden han bildte sig ind og bad ham rejse sig. Det medførte to ting: 1. Resten af de ventende klienter stirrede forskrækkede på mig og mente åbenbart, at man ikke ikke skulle påtale opførslen. 2. Ingen reaktion fra knægten – indtil jeg rejste mig med mine 2 meter. Så skred han. Moren kom kort efter ud. Formentlig med en recept på Stesolid, for at klare de helt igennem danske møgunger, hun ikke kunne tackle!

 5. Af Johannes Aagaard

  -

  Det er et lidt trist indlæg at læse. Nu kan det jo godt være, at det var omstændighederne, der tvang ASH og familie til at flytte til Nørrebro, men det triste er, at hun sammen med sin mand valgte at udsætte deres sikkert velfungerende børn for det her – inklusive skoler på Nørrebro, hvor det er hovedreglen, at ikke etnisk-danske børn har 4-5 ugers fravær årligt, blandt andet fordi de – uden for de almindelige ferieperioder – rejser udenlands sammen med deres forældre og derved kommer afgørende bagud på stort set alle klassetrin.
  ASH vidste, at der på Nørrebro er et massivt antal i realiteten omsorgssvigtede børn, der udvikler sig til kriminelle gadebørn uden normer eller sans for at begå sig normalt i et samfund som det danske. Omsorgssvigtet sker i en ikke-vestlig kontekst, for normerne, som disse børn opdrages efter indebærer oftest en foragt for og et had til de danskere.
  ASH vidste, at de med sikkerhed, at de etnisk ikke-danskere, som forøvede gaderøveriet i realiteten blot adlød deres forældre og at forbrydelsen var entydigt racistisk motiveret (som 75 % af al overfaldskrimininalitet er det i København). Jeg har personligt selv oplevet det, som jeg vil kalde en institutionaliseret mellemøstlig racisme på Nørrebro; det være sig i form af kriminel adfærd, provokerende og krænkende tiltale på gaderne og klar forskelsbehandling i en del butikker, der ikke er etnisk danske. Danske piger og unge kvinder oplever dagligt det, der er tifold værre.
  ASH vidste, at når det, vi kalder ressourcesvage forældre af typisk mellemøstlig herkomst, bevidst bosætter sig i områder som Nørrebro, så udsætter de fra dag ét deres børn for omsorgssvigt. Der er i storbyen per definition sjældent jobs til den type forældre, som vi her taler om – ofte uden tilstrækkelig skoleuddannelse eller faglig uddannelse, ofte uden tilstrækkelige sprogkundskaber og ofte i besiddelse af et samfundssyn og sociolekt, der simpelthen ikke fungerer i en storby.
  Dét, som ASH her oplever, er resultatet af 50 års mislykket integration af folk fra typisk Mellemøsten, og at samfundet over hovedet tillader, at denne gruppe bosætter sig for det offentliges penge i storbyen, kan sidestilles med et svigt. Det er konsekvensen af, at segmentet af “de gode meninger” som regel altid udlever deres ophøjede principper på andres bekostning.
  Blot at hælde flere ressourcer i området er en sovepude, der blot forstærker foragten for os, hos den gruppe, som vi her taler om. Hvilket også rent psykologisk set er en såre almindelig reaktion, når man overgør sin bistand og gør mennesker til klienter uden at stille krav. Når vi oveni kæmper mod et mere eller mindre misforstået religiøst betinget paradigme, der har en helt overskyggende iboende tendens til at udpege skyldige blandt anderledes tænkende og projicere egen skyld over på “naboen” og dermed forsvare eksempelvis selv kriminalitet, så har vi virkelig en cocktail, som vist kun de allermest verdensfjerne humanisttyper synes om – og udlever på andres bekostning.
  Jeg er imidlertid heller ikke ét sekund i tvivl om, kære ASH, at folk som eksempelvis borgmester Morten Kabell og Blekingegade-folk i vellønnede kommunale stillinger i København og i Nørrebro-bydelen hilser din afskedshilsen til Nørrebro velkommen. For det var jo dig og din familie, der i virkeligheden ikke passede ind i det sociale eksperiment, ikke?
  Ikke desto mindre et stor tillykke med dit helt rigtige valg for dig og din familie.

 6. Af Jan Petersen

  -

  Det hele kan vel koges ned til: Fanden hytter sine egne, og “humanister” hytter deres skattebetalte fede jobs og pension!

 7. Af Pernille E

  -

  Kære ASH.
  Jeg flyttede til Hipster-Nørrebro med en Café latte i hånden og en pæn tone, som jeg mente var løsningen på integrationen, og efter 2 år flyttede jeg fra Nørrebro af samme grund som dig. Jeg er opdraget venstreorienteret, hvor indisk mad er mere korrekt at spise en frikadeller, og det multikulturelle samfund er Danmarks frelse.
  Nørrebro ændrede på få år min holdning.
  – Jeg har oplevet små indvandrer-drenge på 7-10 år, der smider affald på gaden, selvom de står lige siden af en skraldespand. Det kan alle børn jo finde på, også hvis de hedder Peter, men jeg tog konflikten og bad venligt børnene komme deres affald i skraldespanden. Drengene kaldte mig ludder, ringede til deres storebrødre, hvorefter jeg 2 minutter senere stod med 4 voksne invandrer-bøller, som ville have en forklaring på, hvorfor jeg tillod mig at opdrage på deres brødre.
  – Jeg har en hund, som blev umotiveret angrebet af en kamphund som var ejet af en invandrer. Det er jo hvad der kan ske, når man har dyr. Men da jeg bad ham om, at hente sin hund og tage den i snor, blev jeg mødt med “Skal jeg smadre dig so”.
  – Min kæreste og jeg er blevet jagtet af en bil, som kørte tilfældige fodgængere ned på fortorvet. De var ikke specielt efter os, men kørte op for fortorvet hver gang de mødte en fodgænger. Det var ikke Peter og Jens som sad i bilen, men Muhammed og Aali. Dette er blot få beretninger fra min tid på Nørrebro. Der var selvfølgelig også skyderierne fra Lundtoftegade, narkosalg i Nørrebropraken og indbrud.
  Nu bor jeg ved Christianshavn, og savner da ofte min søde grønthandler, der havde de lækreste krydderier og min Hipster-ølbar, men jeg skal ikke tilbage og bo på Nørrebro.

 8. Af Jan Mølgaard

  -

  Det er ikke fraværende integration, men kulturforskellen, som er årsagen til den voksende belastning af vort land. Muslimske drenge opdrages ikke, fordi de skal blive til muslimske mænd, og sådanne er stærke og fejlfri og tåler derfor ikke, at noget går dem imod. Muslimer kan som hovedregel ikke integreres og slet ikke assimileres. Det er sandheden i sin enkle, ukakademiske form. Og selv om de får en uddannelse og/eller et job, skifter de ikke kultur.

 9. Af P Christense

  -

  Der var desværre en stavefejl i politkernes valgslogans i juni
  “Vi passer på Danmark” skulle naturligvis rettelig være
  “Vi pisser på Danmark”

 10. Af Jan Petersen

  -

  Mainstream politikere pisser på Danmark, no doubt. Men samtidig pisser mainstream vælgere på sig selv. Hvad er egentlig værst?

 11. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “spændingerne i Mellem-østen stiger ” ! —Det samme gør spændingerne i Danmark mod de forhadte muslimer ! (synd for de indvandrere, der har gjort sig umage –og forsørger dem-selv )—Men det er desv. et fåtal af araberne/somalier ! –Alligevel er der faktisk ret mange endda, der forsvarer de muslimske- araberdrenge (især Århus-borgmesteren –Som har dem som deres socialdemokratiske kærnevælgere )–Det hænger sammen med, at det er dybt a-socialt AT: Være socialdemokratist/RV–Det hele er deres skyld ! –Havde vi dog bare ikke dem ! –Ville tingene straks se bedre ud ! –Sagen er den AT: De socialdemokrater er evigheds-ansatte i det offentlige ! Har hævet fede lønninger i kasse 1 i årtiér –Nu med extra – extra fede off. pensioner–Derfor er de rigeste i landet netop socialdemokraterne !! –De skal betale for masse-migrationen fra Mellem-østen ! –“Nusserne” –der før har troligt overført højere – og højere lønninger til off. ansatte ! –De skal nu gå den anden vej –og, hver måned trække fra “pensions” beløbene –Det er let nok –De skal ikke fumle med digitale “a la skatte-løsninger ” ! De har alle fact ´s–De skal i fremtiden trække fra istedet-for, at lægge til –pensions-lønninger !! –Da det viser sig AT : off. ansatte nussere –direktører – departement-chefer -underchefer –og hvad har vi ? –Lever meget længere end de selvst., der tjener deres egne penge i deres ansigt´s sved –og med betydelig risiko for, at miste hus – og hjem ! –lever kort og kan dermed ikke få deres berettiget selv-optjente folke-pension udbetalt –netop fordi de ikke lever nær så længe som–de magelige off. nusse-ansatte !—Vi ser frem til AT: Inger Støjberg erkender AT: Det var en fejl, at de forrige migranter fra Mellem-østen IKKE blev kastréret !–Så havde der ikke været 42 islamiske ghettoér i lille DK.—De nye (mest islamiske enlige mænd ) –Skal igennem “kastr´ering ” Inden de sætter deres ben på dansk jord ! –Måske kan DK.–få mængde-rabat !–Sådan ligger landet ! –Vi vil IKKE have dem i vores land !–p.s Det haster ! –Danskerne er allerede i mindretal ! desv.

 12. Af p jensen

  -

  Det vil nok være klogt at indse og indrette sig på at de radigale typer, med jelved, stampe, stine, sofie og mer kel i spidsen er i gang med at ruinere og ødelægge Danmark, Sverige og hele Europa. Godt hjulpet af feminiserede mænd fra de radikale og skabsradikale kliker, hvor man foragter danskerne og fædrelandet.

 13. Af »Jeg vil ha’ sex med dig. Du får penge« « Snaphanen.dk

  -

  […] Farvel Nørrebro […]

 14. Af Lars Petersen

  -

  @ Jesper Nielsen.

  “hårdtarbejdende ærlige mennesker er velkommen i Danmark, uanset hudfarve.

  Nej det er de ikke, da her fortsat ikke er arbejde nok, og hvis selv samme kun vil blive mindre.

  1. Du har ca. 500.000 for mange i offentlig virksomhed, og hvilke vil blive frigjort for tjeneste
  inden for de næste 15 år, i kraft af det int. pris-pres, og teknologiske fusioner, og mere til, tak.

  2. Du har mindst 100.000 førtidspensionister for mange, samt nytte-jobere, løntilskud mv.,
  samt folk under uddannelse, (hvor over 50% tilgår underskudsgivende offentlig virksomhed).

  3. Du har en voldsom jobaktivitet omkring vedligehold og salg til offentlige inst. hvilket f.eks.
  holder hele håndværker branchen oppe, plus utallige kunstige konkurrencehæmmende jobs
  i offentlig leverandørvirksomhed, som vokser procentuelt med verdens største off. sektor.

  ERGO ER DE EJ HELLER DE SØDE OG RARE VELKOMMENDE…

 15. Af Niels Politiskukorrekt

  -

  Jeg så et debat program, hvor forfattere, historikere mfl. stod ved krematorierne i Auschwitz og en muslimsk forfatterinde pegede på en ovn og sagde “En gang i fremtiden, er det os muslimer, der vil blive brændt af i ovne som disse” – Jeg blev overrasket af dette udsagn for jeg var kun vant med at høre muslimer sige “Bare vent til vi kommer til magten, så bliver i halshugget” eller som Anne Sophia oplevede, de stirrer på én og trækker fingeren hen over struben.

 16. Af jesper klemens

  -

  Lars Petersen, tak for dit indlæg.

  Faktum er også at mange brancher ikke kunne fungere, hvis ikke der var udenlands arbejdskraft, da danskere har fravalgt disse job. Rengøring, buschauffør, opvasker, gartnerier er blot nogle af de opgaver som idag hovedsageligt bliver besat af udenlandsk arbejdskraft.
  Vi må desværre også konstatere at den store mængde som, er uden for pædagogisk rækkevidde, formentlig kommer til at leve af kriminalitet, kombineret med offentlig ydelser. En situation jeg bestemt ikke er positiv overfor, ej heller deres respektløse opførsel.

 17. Af Jan Petersen

  -

  Kan vel også sige det på denne måde: Et samfund, der end ikke er i stand til at definere egne værdier, bliver selvsagt opslugt af global samfundet!

 18. Af Steen Raaschou

  -

  Man må rose, at du skriver ærligt. Desværre er det også afslørende.

  Du flyttede for få år siden til N fra Østerbro, halvanden kilometer væk. Nørrebro har i tyve år været beskrevet i dagspressen relativt ærligt

  Hvordan er det muligt, at du har været uvidende om det? Hvordan er det muligt, at du med små børn har undersøgt en flytning så overfladisk?

  Og nu er din nye erkendelse at ødelæggelsen af vort land bare skal spredes over flere mennesker og flere lokaliteter.

  Nu forstår jeg pludselig, hvorfor vi på 40 år har en elite, der ikke bekymrer sig om landets ødelæggelse

 19. Af Jesper Larsen

  -

  Ja, det er jo synd at sige, at det ser lyst ud for Danmark. De demografiske fremskrivninger er skræmmende. Muslimerne udgør i dag ca. 5% af befolkningen, som giver os andre kolossale problemer, også af økonomisk art. Hvad vi allerede ved, er at disse 5% vil vokse til mindst det dobbelte, simpelthen fordi gennemsnitsalderen er yngre end for de etniske danskere og fertiliteten højere – specielt hos de senest ankommende. 10% muslimer vil give det danske samfund voldsomme problemer. Den almennyttige boligmasse udgør 20% af boligerne i Danmark, så kampen mod ghettodannelse er faktisk tabt på forhånd. Hvortil kommer taberskolerne, kriminaliteten, presset på velfærdssamfundet osv. Nuvel, det er da muligt, at Danmark stadig kan reddes – Sverige kan ikke – men én ting er sikkert: kommer der yderligere 50.000 til hvert år, flygtninge og familiesammenførte, så er løbet kørt! Derfor er det ekstremt vigtigt hvad regeringen vælger at gøre i den nærmeste tid. Og hellere lægge sig ud med Tyskland end vente på, at EU begynder at handle. For det foretagende kender vi. De ledende politikere dér kunne såmænd alle være medlem af det Radikale Venstre.

 20. Af Jan Petersen

  -

  EU – Google “The dark roots og brussels EU”, det er en fed øjenåbner!

 21. Af Vi Kim Nguyen

  -

  Super god artikel og det er næsten så sandt som sagt. Men hvor er det trist at se når folk sætter indvandrer eller to-sprogede i samme bås når der udelukkende relateres til muslimer. Jeg er født og opvokset i Danmark, dog er begge mine forældre vietnamesere men har været på arbejdsmarkedet kort tid efter de ankom til Danmark og til nu. De har gjort alt for at opdrage mig og mine brødre gennem en vietnamesisk tilgang og ligeledes implementeret danske opdragelsesmetoder og normer. Jeg betragter mig selv som dansk, eftersom jeg har gået i børnehave, skole, gymnasie, universitet med danskere og andre velintegrerede indvandrer. Men når du udtaler dig “I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem” så bliver jeg lidt tvær over at den generalisering skal omfatte alle to-sprogede og ikke bare dem som ødelægger samfundet, pga. manglende integration (muslimer). Jeg håber for dit vedkommende og andres udtalelser at man måske vil være bedre til at skelne mellem at sætte alle i bås og derved være bedre til at tydeliggøre hvem som er problemet.

 22. Af Kristoffer Gandsager

  -

  Det er nogle triste oplevelser, du har haft på Nørrebro. Håber virkelig ikke at det er det eneste, du tager med herfra.

  Det har alle dage boet bøller og sociale tilfælde på Nørrebro. Også dengang de ikke havde en anden etnisk baggrund. Det er selvfølgelig et problem – men næppe et der bliver løst ved, at vi hænger hele bydelen ud. Eller bestemte befolkningsgrupper for den sags skyld.

  Der er kort afstand fra din gamle lejlighed med udsigt til søerne og til en i Mjølnerparken. Men der er uendelig langt imellem jeres økonomiske situation og placering i samfundet. “Og hvad så?” siger du. Et rimelig arrogant syn på de ligeså store forskelle i muligheder og vilkår, det fører med sig.

  Tror alle parter er nødt til at kigge indad og se om, de bidrager til løsningen eller problemet? At du som ressourcestærk medieperson graver grøfterne dybere ved at fokusere alene på de kulturelle forskelle hjælper næppe. Det kommer kun til at skabe endnu flere børn, der ikke føler sig som en del af samfundet. Børn der spytter på og truer dem, der gør.

  Min pointe er, at det i højere grad handler om de massive sociale uligheder, som du tilsyneladende ikke ser eller tilskriver nogen betydning. Men det vil kræve noget af os alle at løse. Så er det selvfølgelig nemmere at pege fingre og flytte væk fra problemerne. Hvis man har den mulighed.

 23. Af Hanne Jørgensen

  -

  Nørrebro er spraglet og meget har ændret sig. Tillad mig at henvise til følgende: http://www.salonsnak.dk/?p=453

 24. Af Peter Haxen

  -

  The words from the Prime Minister Lokke are nothing but mush.
  Strings of stupid and gutless politicians have ruined one of the most beautiful countries in the world and extinguished a fine and interesting culture. It is particularly sad, since it was done based on the goodness of the heart of the Danish people.
  Can it be re-established? Not without the Danish people finding the courage to elect people that have the back bone to recognize the loss and to reverse the trend.
  Good luck, kaere danskere.

 25. Af Mikkel Jørgensen

  -

  Vi er da ligeglade med hvad du tror på, når dine løsningsforslag hidtil alligevel ikke har virket.!

 26. Af mikkeline gudmand-høyer

  -

  Jeg har det modsat…da jeg flyttede hertil efter en skilsmisse tænkte jeg ..det her med nørrebro er bare et kort stop på vejen, men jeg har skiftet mening…her er ALT på nørrebro, godt og ondt, resourcer, udfordringer, etc. Men mest af alt føler jeg mig virkelig hjemme. Her er mange forskellige mennesker med forskellige baggrunde som virkelig gør en masse for at leve side om side . Aldrig har jeg mødt flere søde cykelhandlere og kiosk ejere med “anden etnisk baggrund” være så venlige og imødekommende. Hvis der har været problemer med cykeltyveri, har jeg kunne tale med “cykeltyvene” og se dem i øjnene, og få min cykel igen. jeg mærker en respekt og en fortåelse for at vi er forskellige. Også en afstand og en naturlig angst, som tager årevis at bløde op…forståeligt nok, men jeg har tålmodighed, og vil ikke flytte…Nørrebro er så cool og multi på den gode måde, med masser af fantastiske viljestærke mennesker til at løfte. Det er sådan jeg ser det.

 27. Af Henrik Berg

  -

  Det har absolut intet med hudfarve eller etnicitet at gøre, men efter at have arbejdet indgående med et par tusinde muslimer og mange andre udlændinge gennem 25 år (forretningsliv), må jeg konstatere, at selvom jeg kender flere dejlige mennesker der bekender sig til Islam som troende eller blot er “kulturmuslimer” som de fleste Danskere er kulturkristne, er Islam generelt en kæmpe stor udfordring og belastning for et demokratisk og oprindeligt Kristent land som Danmark. Det er selvfølgelig synd for de mange gode mennesker der er født i Islams skygge, men det er et faktum at Islam generelt er uforeneligt med frie og demokratiske samfund. Det gælder økonomisk – læs bare Rockwoolfondens meget grundige analyse for få år siden, af de fatale negative økonomiske konsekvenser der er ved at have mange folk fra Mellemøsten og dele af Afrika ( det er ikke racisme, men statistik), så er der de kulturelle og sociale konsekvenser oveni. Vi ødelægger vores land, og arv til vores til vores unge, hvis vi ikke slår bremsen i nu!!! Ikke for at udstille min “godhed”, men op til Jul donerede jeg penge til mission Øst, et arbejde der hjælper nogen af de mange hundrede tusinder, der nu fryser, sulter og mangler alt i Irak, Syrien m.m. De får færre penge fra Europa generelt. Hver gang vi skal rumme en flygtningefamilie fra Syrien – der har haft råd og styrke til at rejse herop, koster det samfundet flere hundrede tusinde hvert år, gennem mange år….. 20-30 familier i nærområderne kunne for de samme penge få mad, medicin, tøj, lægehjælp, varme m.m.
  Vi svigter dem, og ødelægger vores samfund samtidig.. VÅGN OP!
  Islam og dens kultur er en svøbe…

 28. Af Mikkel Petersen

  -

  “Jeg tror på alt andet end verdensfjerne humanist-typer, der sidder med cafelatten i Børge Mogensen-sofaen og belærer os andre om…”

  Ganske vist er dit forslag ikke formet som en belæren af os andre, men det er absolut ligeså verdensfjernt, som de dominerende holdninger blandt dem du angriber. Og det skriver jeg uden et behov for at dække mig ind under et til alle tider frikendende “jeg tror”. For jeg ved. Vi ved. Ved at følgende ikke løser det mindste:

  “I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust”

  Det er så fint med referencerne som definerer eksemplernes persongalleri, de gør dem både levende og morsomme. Det skal dog også fungere som andet end ren underholdning, og ærligt talt – hvilket vist også er grunden til, at du/I er flyttet – er situationen ikke til spas. Ikke længere. Opdelingen af børn, herunder i privatskoler, er en konsekvens af den sandhed der ligger i, at ikke alt er kompatibelt. Således heller ikke basisegenskaber fra kulturer, der ligger milevidt fra hinanden.

  Sikkert er det, at mange vil forklare skolevalget for deres børn gennem de sædvanlige årsager som trygge rammer, høje(re) karaktergennemsnit osv., og det er der selvfølgelig en god portion sandhed i. Men sandheden er også den, man nødig vil tale om – nødig fordi det stadig er tabu ikke mindst i kredse, hvor midlerne er til at sende børn i privatskoler – nemlig at det er et frirum fra kultursammenstød, som forstyrrer eller ligefrem ødelægger det, en god skolegang bør indeholde. Hvorfor i alverden finder du det rimeligt at fratage mennesker dette helt nødvendige frirum, som dit forslag går ud på?

  Jeg går ud fra at svaret hviler på, at du rent faktisk stadig tror på “det der med integration”, “det der med det multikulturelle samfund”. Men ASH, det lader sig ikke gøre. Løsningen er at erkende forskellene og indrette sig efter dem, løsningen er ikke “Imagine”. Ikke hvor grundelementerne for de repræsenterede kulturer er i konstant konflikt. Jeg kunne spørge dig, i hvor stort omfang samfundet skal gå i opløsning, før du accepterer dette, i hvor stort omfang distancen mellem befolkningsgrupper skal blive og opleves, før du accepterer dette. Men jeg vil nøjes med at spørge dig, hvad der er ved det udsagn, at ikke alt er kompatibelt, som du ikke vil acceptere?

 29. Af Anne Sophia Hermansen opgiver Nørrebro: Truet af arabere på legeplads, 9-årig søn udsat for røveri - Document

  -

  […] Umiddelbart lyder hun som en omvendt synder, men når hun taler om ‘tvangsfordeling af to-sprogede elever’ i stedet for et indvandringsstop, så er hun desværre stadig en del af problemet. Anne Sophia Hermansen på Berlingske.dk – Farvel Nørrebro. […]

 30. Af C D

  -

  Jeg har undervist på gymnasieniveau, og kan blot konstatere at der er kæmpe forskel mellem etnisk danske unge og unge muslimske mænd (og jeg skrive unge mænd, fordi pigerne var der aldrig problemer med). De er opdraget til et middelalderligt mellemøstligt samfund, og de har utroligt vanskeligt ved at blive irettesat.

  Mulig løsning: Hvis muslimske forældre gerne vil have velfungerende unge muslimske mænd, så kræver det en holdningsændring til opdragelse af unge mænd. Denne oplæring kunne passende foregå under graviditeten.

 31. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Jeg har boet på Nørrebro i mange år.
  En gang var Nørrebro en arbejderbydel. Det var et fint sted at bo.
  Som fagmenneske foreslår jeg, at et sted som Mjølnerparken bliver revet ned og beboerne, bliver genhuset mange andre steder og spredt.

  Der er alt for mange indvandrere samlet et sted, uden arbejde, uden følelsen af værdighed, uden sproget til at forstå det samfund de færdes i og i fattigdom. Det er Nørrebronx nu i dag. Mjølnerparken og mange andre byggerier på Nørrebro er en skamplet på København.
  At Københavns Kommune har ladet så elendigt byggeri blive opført er mig en gåde.

  Omkring Blågårdsplads er der også opført elendigt byggeri og gammelt revet ned. Egon Weidekamp burde have skammet sig.

  Men jeg må desværre sige, jeg har opfattelsen af, at mange af drengene og nogle af pigerne går for lud og koldt vand og modtager mangelfuld, eller ingen opdragelse.

  Jeg har oplevet en mor med to piger, som tydeligvis pegede på min datter og mig, de talte arabisk sammen og grinede ad os.

  Jeg skiftede over til mit eget sprog og min datter og jeg talte sammen på dette sprog, som de andre ikke kunne forstå. De så noget sjove ud, da
  de ikke kunne forstå os. De blev faktisk flove.

  Jeg har også oplevet, at stå i en butik hvor en indvandrerkvinde, meget bestemt fortalte en herre, der smuttede foran mig, at jeg kom først.
  Der er mange slags indvandrere.

  Jeg er blevet kaldet luder flere gange af indvandrerdrenge/unge mænd.
  Hvis jeg, eller en dansk mand kaldte en indvandrerkvinde luder, ville han, eller jeg så overleve?
  Jeg har ofte tænk på, hvorfor kalder en indvandrerdreng/ung mand en voksen vestlig kvinde, luder? Er det faren, der synes danske kvinder er ludere, eller er det moren, der synes det, hvorfor?

  Desværre giver det ingen værdighed kun, at tage imod, hvis man ikke selv kan gengælde. Det bliver ikke til taknemmelighed, det bliver til underlegenhedsfølelse, som bliver til had, hvis mand også bliver mødt af foragt fra dansk side.

  Hvis jeg som udlænding mistrivedes her i landet, så ville jeg tage mit gode tøj og rejse.

 32. Af hasse gårde-askmose

  -

  Det undrer mig egentlig, at Anna Sophia Hermansen først skriver om sine oplevelser omkring et halvt år efter, at de fandt sted!!!

  Der må være et eller andet, der har gjort, at hun pludselig griber tasterne.

  Når jeg læste de forskellige indlæg, kan jeg ikke lade være med at få den tanke, at DF’s menige “spindoctorer” har været på spil.

 33. Af Hr. J H an sen.

  -

  Af hasse gårde-askmose – 4. januar 2016 3:59
  “Det undrer mig egentlig, at Anna Sophia Hermansen først skriver om sine oplevelser omkring et halvt år efter, at de fandt sted!!!”

  Der er måske lige pludselig dukket et nyt levebrød op.
  Som indlægget passer ind i.

 34. Af Arne Hornborg

  -

  ASH.
  Dejligt at du skriver tingene ligeud, beskriver de faktiske forhold.
  Alt for længe er det ,,de frelste” der har ført ordet, med alle deres beskyldninger mod de mennesker der turde sige sandheden.
  Beskyldninger som fremmedfjendskhed, berøringsangst, islamfobi og det der var værre, regnede ned over vore ,,syndige” hoveder.
  Mange af os var allerede for længe siden klar over HVOR galt det ville ende med de mange asylanter som oftest med islamisk bagrund.
  Godt der er mere åbenhed om emnet i dag. Det var utænkelig for blot nogle få år siden.
  Godt gået ASH. Forhåbentlig finder du og dine børn et mere roligt sted hvor I kan leve i fred og ro.
  Jeg selv er nu 82 år, født i Nordsjælland, opvokset i Skovshoved, Gentofte kommune, bor i dag med familie i Sengeløse i vort eget hus.
  Allerede i mine unge dage fandt jeg Nørrebro betændt. Et sted jeg ikke kunne drømme om at sætte mine ben. Situationen er åbenbart blevet stærkt forværret.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter . Sengeløse.

 35. Af Flemming Ast

  -

  Jo. Politikkerne under S ledelse har gjort et godt stykke arbejde med at få opdelt borgere i grupper.

  Manglende opdragelse og konsekvens, det er jo så synd for de unge kriminelle, da de har haft det forfærdeligt, er årsagerne.

  I har godt nok vidst dette i en del år. Lavet dialoggrupper og hvad ved jeg. Det virker kun for bleg fise, og det er jo pædagogerne.

 36. Af Niels B. Larsen

  -

  … og så forstår parnasset ikke, hvorfor muslimerne er så forhadte…

 37. Af Henrik Knage

  -

  Jeg har oplevet flere episoder med muslimer der tror, at fordi de har købt, eller lejet et byhus, inde i centrum af en by, så har de også købt fortovet, og dermed også retten til at kunne bestemme hvem der må gå på det.

  De ved tilsyneladende ikke at langt de fleste fortove i Danmark er offentlige, lige som strandene.

  Måske det offentlige skulle fortælle dem det?

 38. Af Klaus Knudsen

  -

  Jeg oplevede det samme på den berømte ” BYGGER ” i 1979 – 80. Indvandrerbander med små forbrydere gjorde livet surt for mine drenge, således at de ikke kunne lege i fred og oven i købet skulle følges i skole ( Katolsk Centralskole ) med eskorte …!
  Det er således ikke en ny situation. – Hvor er det synd for de indvandrere der opfører sig ordentligt …

 39. Af Uffe Staulund

  -

  Hvorfor er Danmark blevet ‘Ghetto fikseret’?

  Det er fordi socialdemokratiet er magtbegærligt!

  Socialdemokratiet vil for enhver pris bevare magten. For at det største parti i Danmark kan være ved magten, i Danmark, københavn, Århus, Ålborg og Odense har Socialdemokratiet klamret sig til de laveste fællesnævnere: De Radikale, SF og EL.

  Fælles for Socialdemokraternes støtte partier er, at de vil blæse den almindelige Dansker et stykke, bare for at have magten.

  For at få lov at være statsminister eller borgmestre må støttepartierne give ved døren.

  Støttepartierne har fået øget indvandring, idet de mest socialistiske af støtterne, tror at de får stemmer af indvandrene, ved et valg.

  Hardcore kommunister planlægger, at de ikke integrerede indvandre kan gøre den almindelige dansker totalt mør.

  Når Putin rykker ind, så vil hardcore socialisterne være ham behjælpelig, på samme måde som de tyskervenlige bød Hitler’s besættelses tropper velkommen den 9.april 1940.

  EU vil nedsætte en krise gruppe, som med henvisning til diverse resolutioner, tage sagen op i FN.
  Hvis vi er heldige vil NATO hjælpe os.

 40. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Der kommer ingen integration hvis tusindvis af indvandrere bliver samlet et sted. Det er dårlig politik, dårlig planlægning. Jeg har selv oplever mine landsmænd, klumpe sig sammen. De finder fællesskaber hos hinanden, de savner deres hjemstavn. Det skyldes også danskernes lukkethed og manglende lyst til at omgås ikke ligesindede. Det gælder også jer i Gentofte og på Østerbro. Det er under uddannelse og på arbejdspladsen, at man får danske venner. Udlændinge kommer her til af mange grunde og har vidt forskellige forudsætninger.

  Der er en ældre herre, der skriver her og en, der måske aldrig har vovet sig til Nørrebro, hvordan kan han bedømme noget, hvis han aldrig har været der? Der er megen leben og det er multikulturelt. Jeg handler somme tider i Bazaren. Det er mig dog en gåde, hvorfor indehaveren, ikke holder bedre rent. Han udtalte til en avis, jeg betaler 400.000,- kr i bøde i år, hvorfor ansætter han ikke folk i halv anden stilling. Butikken kunde holdes ren og 1-2 stillinger kunne oprettes og flere danskere ville komme.

  Det er rigtigt DF er meget nærværende i besvarelserne, men det er i orden at tale om unge etniske drenges dårlige opdragelse.
  Det er også et problem, hvis børn af velhavere laver så meget ballade i skolen, at andre ikke kan få fred til at lære. Begge dele er vi nød til at tale om.

  Vi skal huske på, at mange af DFs vælgere er mennesker, der har mistet arbejdet til fremmede. Det handler om angst. Således er det manglende politisk tæft og fejlslået integration, der gør, at tingene er som de er i dag. Indvandrere må også kigge i egen barm, det må også tage skeen i egen hånd og stoppe med at jamre. Tingene er ikke altid andres skyld.

  Jeg er heldig som indvandrer jeg har fået en lang videregående uddannelse og har tjent mange penge. Det til trods har jeg måttet lægge øre til, at jeg bare skulle smutte hjem, det kan blive lidt trættende i længden. Nu er jeg dansk gift, det gør det nemmere at være indvandrer.

  Fremmedfjendlighed er gift i debatten og i udlændingers liv, men den danske stat, skal ikke kun yde, vi må gengælde. Hvis man ikke vil Danmark og ikke en gang gider tale sproget, skal man ikke opholde sig her. Det kommer der kun ulykkelige mennesker ud af.

  Så mit forslag til andre indvandrere, sørg for at jeres børn kan tale dansk, ordenlig dansk og giv dem lov til at blive aktive medlemmer i det samfund de skal leve i. Lær jeres drengebørn, at luder er ikke noget man råber efter kvinder.

  Der er bedre integratin i mindre samfund, storbyen skaber desværre alt for mange parallelsamfund

 41. Af Tine Jensen

  -

  I maj 2010 flyttede min mand og jeg fra Odense til Kokkedal med vores dengang 6-årige og skolemodne søn, vi havde lynhurtigt fået et fint 4-værelses rækkehus, havde hørt fine ting om den ene af de to lokale folkeskoler som på papiret så ganske fin ud.
  Vi havde godt nok læst at der tidligere havde været lidt problemer, men at det lå år tilbage og at der nu var ro på. Fulde af optimisme og socialistisk medborgersind gik vi afsted med sønnike første dag i før-skole-SFO. Det virkede fint, der var en del børn med anden etnisk herkomst end dansk, men som ASH, troede vi fuldt og fast på, at det var godt og sundt med forskellighed.
  Ja, man skulle da vænne sig til at føle sig som et mindretal når man handlede i den lokale Netto, men Hey, det var bare godt at prøve for sådan to blegfede eksil-jyder som os, der ikke havde haft andet end lige så blegfede klassekammerater og venner hele vores liv.
  Men så ramte virkeligheden.
  Det startede med, at sønnike åbenbart havde sagt noget lidt kækt til en knægt, og derefter så sig selv omringet af drenge (brødre, fætre og venner) som skubbede og spyttede.
  Det endte med regulære bank, et angstfyldt barn som ikke turde gå de 500m i skole alene (noget han ellers havde glædet sig til!), som begyndte at tisse i sengen igen og snakkede om “drengebanden” som truede ham dagligt. En dreng som fik et alvorligt knæk i sin tillid til verden.
  Og et par alvorligt desillusionerede forældre, som mødte en SFO-ledelse (hvor de største problemer var, og der i øvrigt var 50 % tosprogede) som intet ansvar tog. Skræmmende nok fordi de havde vænnet sig til det!
  Det holdt fra maj til september hvor vi gjorde kort proces og fik plads på Hørsholm Lilleskole, en skole for overklassen med 100% hvide børn på det tidspunkt. “Jeg føler mig som Mette Frederiksen!” udtalte jeg skamfuldt, for jeg TROEDE jo vitterligt på idéen om den brede folkeskole, om integrationen. Men jeg ville ikke ofre min søn i et politisk korrekt socialt eksperiment…
  Det næste års tid oplevede vi en stigende kriminalitet i området (centreret omkring vores nabo-bebyggelse Egegårdsvænge), der lå afbrændte knallerter hver weekend og vi gik sjældent ud efter det var mørkt. Min Svigerfar oplevede nogle knægte som smed sten efter ham på vores parkeringsplads og jeg oplevede at blive truet af tre snotunger fordi jeg sagde de ikke skulle køre på knallert på vores stisystem. Jeg var tydeligt gravid og gik med min 7-årige søn i hånden – han var skræmt fra vid og sans, men nok også lidt imponeret af sin mor.
  En måned efter vi var flyttet var der skyderier 200 meter fra vores hjem.
  Hvad vil jeg sige?
  At jeg stadigvæk tror på, at det hovedsageligt er et socialt problem og før vi begynder at kanalisere pengene og indsatsen derhen så sker der ingenting. Religion og kultur er sekundært, da vi flyttede til Roskilde, blev min søns bedste venner fx Baran og Ali fra vores blok – han blev endda inviteret med til Barans omskæring.
  Som samfund bilder vi os ind, at de problemer kan løses med økonomiske sanktioner, med straf, med tvang, og at vi kan lægge en masse af ansvaret over i folkeskolen.
  Men det skal løses socialpolitisk! For det er først og fremmest de fattiges børn som skaber problemer, dem hvis forældre ikke evner at gøre det der skal til, for at deres drenge lærer at opføre sig ordentligt.
  Vi har som samfund et ansvar, for vi fejlede i 90’erne og det er den pris vi betaler nu.
  Har forældrene ikke et ansvar? Jo, men vi er nødt til at forholde os til hvad der ER og ikke hvad der BURDE være: og faktum er, at vi er ved at tabe en hel generation på Nørrebro og i Kokkedal, og Vollsmose og hvor der ellers er store problemer, og det er simpelthen ikke længere en løsning at sige, at de bare skal tage sig sammen. Måske KAN de ikke, måske VIL de ikke, men faktum er, at de ikke gør det. Og så må vi gøre det for dem!
  Ting som “heldagsskole” og “madordninger” er noget fanden har skabt, for nok når vi de rigtige børn, men vi gemmer os bag det. Det er typisk dansk konfliktskyhed i stedet for at sige det direkte til de problematiske familier: “I løfter ikke jeres opgaver som forældre, så nu skal JERES barn have ekstra tid i skolen. Ikke de andre børn, men JERES.”
  Man ved allerede i børnehaven hvilke børn der potentielt får problemer, så vi løser aldrig det her ved at blive ved med at skære ned – det skal løses socialpolitisk og det skal løses fra dag 1, INDEN de løber rundt og brænder knallerter af eller ikke kan læse som 11-årige.
  Min ellers meget “røde” søster flyttede i øvrigt fra Nørrebro for 10 år siden og udtalte “Det er meget svært ikke at blive racist efter at have boet der”. Konklusionen må være: det er nemt nok at være politisk korrekt når man ikke har oplevet realiteterne.

 42. Af Søren Jensen

  -

  Det undrer, at A.M. Hermansen ikke havde lavet blot en smule feltstudie, inden hun flyttede til Nørrebro. Jeg kender folk langt oppe i det nordjyske, som har hørt om dette sted og lignende. Men man kan åbenbart leve i det østerbroske cafélattemiljø uden at høre det bitterste om denne multikulturelle oase.
  Var jeg AMH, ville jeg overveje en hacianda i Californien. For mætningspunktet for import af fremmede er langt overskredet Her på 2200 Nørrebro. Så mon ikke nærområderne snart kan forvente deres del af berigelsen.

 43. Af Anna Calledda

  -

  Wauw,,,, må jeg så lige bede om mine himmelblå,,,,

  …store hjerner store problemer,,, eller hvordan er det,,,

 44. Af Søren Jensen

  -

  Gad vide, hvor mit indlæg er endt. Det var da ellers så politisk korrekt som altid.

 45. Af Uffe Staulund

  -

  @ Tine Jensen,
  Tak for dit gode, præcise og ordenlige indlæg.

  Det viser, hvorfor fine ordentlige mennesker som Helle Thorning og Mette Frederiksen, ikke har deres børn i en kommuneskole. De gode mødre vil ikke risikere, at ende op med traumatiserede børn.

  Det har de deres kernevælgere til at være leverandører til.

 46. Af Uffe Staulund

  -

  @ Anna Calleda,
  Du har fuld kommen ret, små hjerner – små problemer.
  Behold bare dine himmelblå på

 47. Af Uffe Staulund

  -

  @ Tine Jensen,

  Tak for dit gode, præcise og ordenlige indlæg.

  Det viser, hvorfor fine ordentlige mennesker som Helle Thorning og Mette Frederiksen, ikke har deres børn i en kommuneskole. De gode mødre vil ikke risikere at ende op med traumatiserede børn. Det har de deres kernevælgere til at være leverandører til.

 48. Af Henrik S

  -

  Vi Kim Nguyen
  Du har helt ret , men det er kun de venstreorienterede og de korrekte der diskriminerer jer ikke-muslimske indvandrere.
  Når de sætter alle indvandrere i samme bås , er det for at dække over de utilpassede og voldsomt kriminelle islam/sharia tilhængere.
  Det er dybt uretfærdigt overfor jer der kommer fra kultiverede kulturer.
  Godt du siger fra , men normalt begavede danskere kan godt se forskel og vi værdsætter jeres gensidige respekt , høflighed og flid.

 49. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Der er problemer på Nørrebro, fordi man har placeret alt for mange indvandrere et sted. Der er masser af sociale problemer, arbejdsløshed og fattigdom både hos danskere og indvandrere, men det er også et farverigt, spændende sted. Ansvaret for for en stor del af integrationsproblemerne skal søges i det politisk regi, ved manglende, byplanlægning, ringe byggerier, dårlig styring, manglende planlægning og indvandrernes manglende lyst til at tage skeen i egen hånd.

  Jeg er selv indvandrer, jeg kender problemet, det er rarere at være blandt ligesindede, savnet af eget land ligger altid i en, ligegyldigt hvor god familie man har og hvor god indtægt man har. Så må jeg påpege, at danskerne er lukkede og at det er under uddannelse og på arbejde, at man møder sine venner. Det er ikke nemmere, at finde venner i Gentofte end det er på Nørrebro, som udlænding. Jeg er så heldig stillet, at jeg har fået en lang videregående uddannelse og har tjent gode penge. Det skyldes, at jeg gad, jeg var flittig og, at jeg lærte mig sproget. Det skyldes også mine forældre, der fortalte mig, at jeg aldrig skulle give op og ikke mindst den uddannelsesinstitution, som jeg kom ind på. Det tog imod mig med åbne arme. Jeg er dansk gift og så er i livet meget nemmere.

  Et af indlæggene nævner DF som værende meget present i debatten.

  Det er korrekt. På bloggene færdes mange ældre mennesker, kan jeg mærke. Som bekendt er der mange ældre, som stemmer på DF. Der er også mange lavtlønnede, der stemmer på DF. De ældre har lidt at gøre godt med, de er angste og ser deres Danmark ændre sig i en fart og deres folkepension og boligstøtte blive forringet. Dem der sidder i lavlønsstillingerne er bange for at miste deres arbejde til udlændinge.

  Det er hvad DF går ud på. De henter støtte hos disse mennesker og deres angst ligeledes efter hånden også hos de bedre bemidlede, det vil de bemidlede selvfølgelig ikke indrømme.

  Jeg synes det er i orden at drøfte invandrerdrenges manglende opdragelse, som man kan drøfte at velhaverbørn har også problemer med at give fred i klasserne i skolen.

  Hvad laver unge drenge,eller piger ude om aften, når de enten skal lave lektier, eller sove. Det er dårlig og dum opdragelse. Ligegyldigt om de er danske, eller danske med etnisk baggrund.

  På grund af et af mine to jobs møder jeg mange indvandrere. Mange børn og i særdeleshed drenge kan ikke tale dansk, selv om de er født her. Det er forældrenes og lærernes skyld. Først og fremmest forældrenes.

  Så mit råd er til indvandrerforældre giv jeres børn lov til at lære dansk. Lær også selv dansk, hovedsagelig for jeres egen skyld, men også for børnenes skyld. Giv jeres børn lov til at deltage i arrangementer, kom til forældremøder, her møder man også venner. Giv jeres børn lov til at blive del af det danske samfund. Og der hvor jeg kommer kalder man ikke danske og vestlige kvinder ludere. Det kommer man ikke langt med. Danskerne er grundlæggende søde og venlige mennesker. Mange unge skriver artikler i aviserne i dag, det vidner om. at de kæmper imellem to kulturer. Jeg tror., at to kulturer beriger en, hvis mand er i stand til at åbne ører og øjne. Jeg har læst alle indlæggene her, fordi jeg ligger hjemme med influenza. Der er bekymrende få indvandrere, der deltager i debatten.

 50. Af Jan Petersen

  -

  Forfulgte huegenotter flygtede fra Frankrig til Danmark, polske jøder og fagforeningsfolk flygtede fra kommunismen til Danmark, vietnamesiske bådflygtninge flygtede til Danmark, bosniske krigsflygtninge flygtede til Danmark, men integrationsproblemerne startede med flygtninge og migranter fra Mellemøsten og Afrikas Horn. Vi venter på, at de folkevalgte finder en løsning med udfordringerne med de sidst ankomne udlændinge.

Kommentarer er lukket.