Farvel Nørrebro

Af Anne Sophia Hermansen 199

Jeg boede indtil i sommer på Nørrebro og vil her gengive nogle af de oplevelser, der gør, at jeg nok aldrig kommer til at bo der igen. Men før jeg gør det, vil jeg gerne understrege to ting: Nej, jeg er ikke ansat i Danmarks Statistik, og denne klumme er ikke baseret på videnskabelig analyse, men på mine oplevelser. Og ja, kære læser, du har muligvis boet et helt liv på Nørrebro og haft den ene skæppeskønne oplevelse efter den anden. Tillykke, det glæder mig på dine vegne.

Det var vinter, da jeg flyttede til Nørrebro med min søn, og vi flyttede ind i en lejlighed med udsigt til Peblinge Dosseringen. Fra stuen kunne jeg se folk løbe rundt om søerne eller promenere med deres Odder-barnevogne, ofte med en kop kaffe i hånden.

Det blev sommer, og en dag gik jeg over på legepladsen sammen med min søn og to bonusdøtre. Det var varmt, og de hentede vand fra hanen for at anlægge en sø, som de stak deres bare fødder ned i. Snart begyndte to drenge på ca. otte og ti år at obstruere legen, og jeg greb selvfølgelig ind. Hvor er jeres forældre, spurgte jeg. De grinede. Kort efter var drengene på legestativet, hvor de morede sig med at skubbe de andre børn ned. Jeg gik hen til dem og sagde, at de skulle opføre sig ordentligt, og at jeg holdt øje med dem. Det havde en effekt, desværre kun kortvarig, for snart stod de og spyttede på rutschebanen, så børnene kunne flyve lige ned i deres spyt og snot. Lækkert. Flere af de andre forældre tog deres børn og forlod legepladsen, og jeg overvejede et øjeblik det samme. Men jeg gad ærligt talt ikke blive bøllet ud af to mindreårige.

Det endte dog med, at vi gik. Ikke fordi mine børn var trætte af at lege, men fordi en af drengene fiskede sin iPhone op af lommen, talte ind i den på arabisk og signalerede til mig, at min hals ville blive skåret over. Forestillingen om, at en ældre bror skulle komme sine uopdragne brødre til undsætning var ikke noget, jeg havde lyst til at løbe an på. Så vi gik. Legepladsen var næsten tom, kun de to drenge var tilbage.

Det blev efterår, og min søn kom en dag noget paf hjem. Han var dengang ni år og havde flere gange været en tur i supermarkedet, der lå lige i nærheden. Men denne gang var han blevet stoppet af en flok drenge, der havde afkrævet ham hans mobil. Da der var tale om en uattraktiv gammel mobil, havde de bare smidt den på jorden og sagt noget uforståeligt, før de væltede videre til det næste lette offer. Selvfølgelig satte oplevelsen sig i min søn, ligesom den anden havde gjort det.

Og ligesom en række andre oplevelser gjorde det. Vores bil fik dækkene skåret op. Cykler blev stjålet. Vi havde indbrud en aften, hvor vi sov med åben altandør – tyvene klatrede op til første sal og stjal mobiler, computere, iPads, mens vi lå og sov. Heldigt, at ingen vågnede, særligt børnene.

Så farvel Nørrebro. Farvel bydel med mere kriminalitet end i resten af København. Farvel skoledistrikt, hvor absurd mange drenge går ud af skolen som funktionelle analfabeter og videre ud til – hvad? Hvor der ikke kun er bander, men også børnebander.

Og ja, jeg er sikkert bare en midaldrende, hvid, middelklassetype, der handler i Irma, har pensionsopsparing og dengse i privatskole. Og hvad så? Før jeg flyttede til Nørrebro, troede jeg på, at dårlig integration kunne fikses med social inklusion og en pænere tone i debatten. Det gør jeg ikke længere.

I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust. Jeg tror på skærpede krav til skoledeltagelse og mener, at groft skulkeri skal have økonomiske konsekvenser for familier, der lader deres børn i stikken ved at lade dem hænge ud på gaden i stedet for at passe deres skolegang.

Jeg tror på alt andet end verdensfjerne humanist-typer, der sidder med cafelatten i Børge Mogensen-sofaen og belærer os andre om, at forbryderen er det største offer, og at det er forbundet med et dårligt menneskesyn at stille krav.

For det passer ikke. Tværtimod.

199 kommentarer RSS

 1. Af Lars R. Hansen

  -

  Har den demografiske udvikling efterhånden ikke gjort det omsonst at tvangsfordele?

 2. Af Hr. J Han se n

  -

  Af Abdel Khaleq – 3. januar 2016 13:32
  “Kære Annesofie
  Det du er blevet udsat for kunne være sket i andre steder, af etniske danskere.”

  Naturligvis.
  Men så havde ASH næppe skrevet en blog om det.
  En blog som kunne være skrevet af Pia Kjærsgaard.

 3. Af T K.L.

  -

  Hej Hermansen men lær da din søn (& dig selv? !?) At forsvare sig selv og ikke at lade sig kue! !! Lad ikke sin fantasifulde angst få overtaget, de små uopdragne unger kunne ligeså godt ha’ ringet hjem til moar og plaget om noget, det er kun din forestillingsevne der har tilladt dette at blive en truende situation! At et så skarpt intelligent menneske som dig giver tabt på en hel bydel er foruroligende.
  Og de skarnsunger, de ku’ ligeså godt ha’ heddet Brian og Johnny og komme fra Skævinge eller Otterup.
  Og alle der kommer fra en by ved at man ikke sover ned åbne døre, Det gør man så sandelig heller ikke på Vesterbro! !!

 4. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Appropos ! Eva Madsen og Søren Rindom ! –Siger, hvad det hele handler om ! NEMLIG ! Vi få danskere er på spanden –og vi behøver hjælp fra “en komplet uduélig regering –der ikke ønsker danskerne det godt –Bortset fra de få, der så arbejder som “små heste” –For, at vi ikke helt skal tabe modet –og opgive ! –Det må ikke ske ! (som statsministeren sagde i nytårs-talen ! Mon han selv tror på det ?—Godt nytår med ønsket om AT: samtlige muslimer forlader Danmark UDEN, at bruge Danmark som socialkontor nogensinde mere ! alors

 5. Af Henrik S

  -

  Abdel Khaleq
  Dit indlæg tyder ikke på , at du har boet andre steder end på Nørrebro?
  Du er godt nok fræk , når du belærer ASH om hvad hun bør være.
  Det skal også nok passe at man accepterer H-u-T på Nørrebro !! Hvad med jøder?
  Nørrebro er ikke Danmark.

 6. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  p.s Gad vide om ikke Det danske landbrug kan undvære AT: Handle med Mellem-østen ! ? –Der er absolut slet ingen grund til, at smiske for “den smule de køber af DK ” –Derimod vil vi gøre alt for, at de skønne danske landbrugsvarer –øko-frugt-og grønt –Kan sælges i Europa !—Kvaliteten er i top ! –Det er de danske skatter også ! –Det er de evigheds-off. ansatte social-demokrater også ! –De hæver alle fede lønninger (direktør-lønninger i kasse 1 ) –Det skal være slut –helt SLUT incl. de off.´s kæmpe-pensioner ! form, at sidde og drive den af i 35 år eller mere–Og så kunne de ikke fyres ! –grotesk !–Send dem regningen for den forrige muslim-indvandring –og specielt for de nuværende masse-migration fra Mellem-østen –Ja, send de off. pensionister regningen –hele regningen !

 7. Af Michael Hansen

  -

  Kære moderator.

  Jeg har et absolut sobert indlæg, skrevet for en time siden, som jeg ikke kan se herinde?

  Er det fordi der skal gå længere tid, eller er der andet jeg ikke er opmærksom på?

 8. Af Knud Madsen

  -

  Prøve

 9. Af søren ilsøe

  -

  Hvor er jeg lykkelig for, at jeg bor på en gård ude på landet????
  Men hvor skal mine døtre bo, når etniske danskere i fremtiden er i mindretal og jages væk? I ruinbyer i Syrien?

 10. Af Frank Lassen

  -

  Tjaaaaa, det kan vel ikke overraske nogen. Og nej, det ville ikke kunne ske hvor de små anal-fabeter var etniske danskere, for etniske danskere har for langt de flestes vedkommende noget der ligger fuldkommen fjernt for de fantastiske kulturberigere der smadrer vores samfund, nemlig moral og værdisæt. De skulle aflives, det djævleyngel. Sæt 6 meter høje mure op om Nørrebronx og lad det tabersted dø.

 11. Af Steffen Nielsen

  -

  Her er en anden person, som er blevet belært af virkeligheden: https://www.youtube.com/watch?v=A_DigJNxqis

 12. Af poul C

  -

  Det er da herligt så ,du er rendt ind i det lykkelige Danmark !
  Verdens lykkeligste folk…(Den har jeg aldrig troet på.)
  Det erjo kun en lille bitte begyndelse.
  Sat op mod de mængder der er væltet ind siden.
  Det bliver helvede.
  Og den herskende socialistiske klasse, de et blindede.
  Vh.

 13. Af Steffen Nielsen

  -

  En person, der er blevet belært af virkeligheden: https://www.youtube.com/watch?v=A_DigJNxqis

 14. Af Knud Madsen

  -

  Daw ASH

  Først vil jeg takke dig for, at du så ærligt vil indrømme din fejltagelse ved at flytte til Nørrebronx.
  Jeg var i sin tid, da du flyttede fra 2100 Spelt til Nørrebronx til din nye kærlighed, noget drillende over for dig, så meget, at du ligefrem fremdrog mine kommentarer som særlig ondartede, hvad de nu slet ikke var ment som. Det var vist i en klumme om tonen, for satan, TONEN!!! 🙂
  At opleve dette her, er vel lidt i stil med lignelsen om den fortabte søn, her dog datter, der vender tilbage, klogere på livet.
  Du skal også have kadeau for ikke at have banned mig her på B.dk, som de fleste andre af dine kolleger. Det viser overskud og besindighed.
  Velkommen tilbage til virkeligheden, selv om den i vore dage er grum og grim og kun vil blive meget værre i løbet af meget kort tid.
  Med de bedste hilsner og ønsket om et godt Nytår.
  Knud Madsen

 15. Af Kasper Andersen

  -

  Situationen på legepladsen er selvfølgelig ikke acceptabel. Men det kunne ligeså godt være sket hvilket som helst andet sted i Danmark – hvor der også findes små lømler, som kan finde på at obstruere andres leg. At du fremhæver drengenes arabiske etnicitet er altså i min optik et alt for let kort at trække. For der findes sandelig også små drenge med dansk oprindelse, som kan være uden for rækkevidde. Har du iøvrigt overvejet, at deres tilnærmelse og uartighed på legepladsen kunne være et forsøg på at skabe kontakt? Omend en forkert måde at søge venskab på. Men måske ved de ikke bedre? Og måske har de ikke lært andre måder at skabe kontakt på? Men du er altså den voksne – og burde være gået mere i dialog med disse obstruerende lømler. Du kunne have taget tyren ved hornene og talt med deres bror, mor, fætter, kusine eller bedstemor, som de ringede til i mens de kiggede på dig. Måske ringede de slet ikke til nogen?,- måske var det fake, og igen et forsøg på at skabe kontakt til en voksen, som slet og ret burde have gået mere i dialog og stillet krav til deres opførsel. I øvrigt er jeg fra en provinsby udenfor København og sover ikke med åben dør!

 16. Af Ole K. Jensen

  -

  Kære Anne Sophia,

  Det lyder, som om du har haft nogle rigtigt ubehagelige oplevelser på Nørrebro. Som andre skriver, kunne det dog måske lige så godt være foregået andre steder i Danmark, og drengene kunne lige så godt have været etniske danskere. Jeg synes dog, det er overordentlig trist, at de fleste kommentarer til din blog er så negative og skyder dig alle mulige ting i skoene. De problemer, du omtaler, har været der i mange år, og det er nok stadig almindelig praksis, at en del drenge fra Mellemøsten opdrager hinanden, mens især fædrene ikke påtager sig deres ansvar. Nu ved jeg ikke, hvor du har boet på Nørrebro, men der er rigtigt mange forældre fra Mellemøsten på Nørrebro, der bestemt ikke accepterer, at deres børn opfører sig på den beskrevne måde. Jeg har boet nogle år i Mellemøsten, og har der mødt betydelige mere “civiliserede” mennesker, end du f.eks. vil møde i provinsen eller i forstæderne og bydele i København, så jeg tror også, at du har være uheldigere end gennemsnittet.

 17. Af Michael Hansen

  -

  Kære Zubair Waheed
  Det kan aldrig udelukkes at nogle danskere bedst kan lide dem som ligner sig selv, men det er jo et fællestræk for mange mennesker. Vil du sige at andre folkeslag kan sige sig helt fri fra racisme? Bare se Syrienskonflikten, med de forskellige trosretninger og se på Israel/Palestina konflikten.
  Men fakta er at indvandrere fra Mellemøsten har en lavere beskæftigelsesgrad end etniske danskere, og at deres efterkommere er overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne, særligt den personfarlige kriminalitet. Når vi oplever såpas mange problemer med efterkommere der allerede er i landet, så kan du nok der finde forklaringen på tonen i debatten og den førte politik. Jeg vil altså påstå at grunden til at danskerne er så urimelige overfor mennesker på flugt nu, er at vi desværre ikke altid har de bedste erfaringer med dem som allerede er kommet til landet før. Det er der mange der ikke tænker over.

  Hvorfor er der ingen danskere der brokker sig over Asiaterne? Det burde de jo også gøre hvis de udelukkende var racister. Men fakta er, at asiaterne ikke giver problemer, er beskæftigede og generelt gør et neutralt/godt indtryk.

  Det jeg mangler fra dem som brokker sig over tonen i debatten og asylpolitikken er nogle gode bud på hvordan vi får folk i arbejde og får dem til at stoppe med kriminalitet (på nye måder som ikke koster en masse penge). Hvis vi så at det gik godt med mennesker der allerede var er, så ville det være lettere at lukke flere ind.

  Naturligvis er der en masse søde og venlige, rare og arbejdende indvandrere. Og du er helt sikkert en af dem, så det her er ikke personligt ment 🙂

  Jeg håber at bare lidt af indlægget her giver mening 🙂

 18. Af Steffen Nielsen

  -

  En anden person, som ønskede at gøre en forskel, men valgte at søge væk fra Nørrebro: http://www.tv2lorry.dk/artikel/117741

 19. Af Steffen Nielsen

  -

  Åbent brev fra beboer: http://www.ft.dk/samling/20111/almdel/byb/bilag/112/1144630.pdf

 20. Af Michéle Thostrup

  -

  Jeg er vokset op i en lille by uden for en lidt større by…
  Da jeg var barn blev jeg mobbet og slået på og spyttet på af ganske alm hvide (tænk at jeg skulle skrive sådan) drenge. De var samtidig mine legekammerater i byen,for vi var ikke mere end 13-16 unger.
  Må desværre sige,at de selvsamme bøller/drenge,idag er småracistiske bonderøve,der aldrig formodede at rykke sig en skid fra deres egen kokon.
  Måske er børn bare børn,uanset hvilken farve deres hud har….det er de tanker,der tænkes og siges højt hjemme hos de voksne,der præger børnenes måde at være på. Måske ASH børn bliver nogle små kværulenter der ved bedre end alle andre,måske bliver de til omsorgsfulde mennesker,der har mere end nok overskud til at hjælpe hvor det kræves?

  Godt nytår fra en der ALDRIG ville lægge og sove for åben altan i Kbh, hvis ikke der var tyverisikring på.

 21. Af hasse gårde-askmose

  -

  En blog i bedste DF-stil.

  Ikke alene skæres en hel befolkningsgruppe – unge “muslimske” (?) drenge – over een kam.
  Men sandelig en hel bydel. OG så NØRREBRO. Hele Nørrebro (?) !!!!!!

  Alt sammen for at hun – ANNE SOPHIA HERMANSEN – kan komme ud med sine betragtninger omkring inklusion af ungerne..Som jeg iøvrigt er enig i langt hen ad vejen.

  Det varer sikkert ikke længe, før hun er at finde i JP’s blogunivers.

 22. Af Kit Lykle

  -

  Du har så evig ret. Jeg har læst de fleste kommentarer på facebook og hvor har de bare alt for travlt med at bruge racist ordet og ih hvor har vi danskere bare travlt med at tage dem alle over en kam. Du taler hvor alle tier og ser hvor alle kigger væk. Det er til at blive SINDSYG over, at der er SÅ mange der trækker de kort og ser bort fra virkeligheden. Det har INTET MED racisme, race eller 3. Ting at gøre.

  Jeg bor selv på Nørrebro med min kæreste og det er sidste gang jeg gør det. De er så uopdragen så det vasker sig. Jeg luftede min lille hundehvalp lige ved siden af vores bygning, da to små udlændinge, snotunger råber og skriger til mig. “Hallo det er privatområde, er du dum eller hvad HALLO” og gentagende bandeord kom. Jeg gik på en sti. En sti. Min kæreste og jeg er også blevet stoppet da vi luftede ham en anden gang og han skulle gøre sit i en busk, pludselig kommer der en bil og 4 store udlændinge kommer over til os og spærrede vores vej ud. Vi skulle satme ikke lufte vores hund her fordi her står de og det er fandme klamt – jeg kan kun forestille mig hvordan det ville have gået hvis jeg ikke havde sagt “jo selvfølgelig”. De var ude efter ballade og havde nok forventet et andet svar. Det var så ubehageligt. Pludselig står der en bil og mænd rykker ud lige efter os. Altså hvad fanden er det der foregår? Vi går helt fredeligt og gør ikke en skidt?

  De har ingen grænser og de er så modbydelige og ingen opdragelse. Forældrene er ligeglade og jeg synes din ide er rigtig god. De overtager landet og har for meget magt, nu kan de sige racist til os også får de nærmest erstatning på det. Men hvad kan man sige, alle andre kan se det end dem der sidder på Christians borg og bestemmer. De udnytter alt det de kan, for der sker ikke en dyt ved det.

  Det er en frygteligt oplevelse du havde og det overrasker mig slet ikke, du kan møde dem over alt på nørrebro og spar mig vel for mønsterbryderne. Det er som at finde en nål i en høstak.

 23. Af Mads Petersen

  -

  Mange de vekslekontorer og spille gambler butikker på Nørrebro, er hvidvask centraler.

  Vores flotte Frederikssundsvej og Nørrebrogade er ødelagt af muslimer butikker og kaos.

  De pæne butikker og pæne facader er nu muslimsk klondyke, og ingen moms og afgifter, og ingen forretninger har overenskomster med de ansatte, pratikpladser, eller et grønt arbejdsmiljø. Flere butikker har sure smileys og lever fint videre på Nørrebro ?
  Nørrebro er kun for singler på cykel og muslimer… der er utrygt for ældre og pæne unge mennesker.

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/rotterede-i-kendt-koebenhavnsk-bazar/5440198

  De danske ærlige butikker har tabt, da SF og Enhedslisten har ødelagt detailhandlen i København.

  Man kan ikke drive butik, hvis man ikke kan parkere…. alt er gået op i halal – busbaner og cykelstier.

  København dør uden ordentlige butikker og danskhed.

  Vi mangler også praktikpladser og gode jobs.. Tak rød fløj, fordi I gør København til en kedelig kriminel provinsby.. som er kedelig for turister.

  København NV / Nørrebro er blevet en utryg bydel, hvor gangstere sætter dagsordnen…

 24. Af Klaus Lund

  -

  Kære Anne Sophia Hermansen
  Kan desværre fortælle dig, at det med telefonen også kan ske i Odense ! Bare med en brækket næse som resultat ! De mennesker får ingen opdragelse hjemmefra og de fører sig frem ! Man må ikke sige noget, selvom deres opførsel er uacceptabel, for så er man racist ! Så velkommen i klubben af mennesker, som i 20 – 30 år har set på, at dette land er ved at blive ødelagt !

 25. Af Mads Petersen

  -

  Nørrebrogade og Frederikssundsvej er blevet en skummel gade fyldt med halal, kebab, og bland selv slik… ansatte uden overenskomster og et godt arbejdsmiljø. I gamle dage blev mange unge mennesker udlært i fine forretninger, de er jaget væk.
  Der er skummelt og utrygt og hver fredag er der parkerings kaos ved alle de moskeer og muslimske foreninger. Politi og P-vagter tør ikke komme og uddele bøder ?
  Man kan kun komme frem på cykel, og der er ikke parkeringspladser så arbejdende familier kan købe hurtigt ind ? Byen er kun for singler på cykel som ønsker kebab til små 20 kr.
  København skal leve af vækst, uddannelse, gode forretning med ordnende forhold og ikke et muslims bazar og klondyke… Det er flovt at vores tidligere fine handelsgader er ødelagt.

 26. Af Lene Holm Møller

  -

  Hej ASH. Jeg kender dig ikke, men synes det er modigt, at du fortæller om dine oplevelser. I dag bliver man hængt ud som racist, hvis man ikke jubler over, at så mange vil være med til at sætte kulør på livet i Danmark. Jeg er en ikke helt ung dame, og for nogle år siden var jeg ude for en oplevelse, som jeg er sikker på fjernsynet aldrig ville have bragt så mange gange, som spyttemanden er blevet vist. For det var en dansker, der blev spyttet på. Der stod en invandrermand og læssede varer på en vogn, jeg gik forbi og siger i det jeg passerer: ” Jeg går lige indenom”, han svarer: “Du kan vel vente lidt din møgluder”, hvortil jeg siger: ” Hvad bilder du dig ind” og wupti – han sender mig en stor spytklat lige midt i ansigtet. Nok er jeg ældre og i chok, men jeg er indstillet på at forsvare mig, hvis jeg møder voldsmænd. Så jeg stikker ham en lussing og det gør han så også så mine briller ryger rundt i butikken. Han stikker af og jeg er ikke i stand til at skelne den ene fra den anden. Så der blev ikke andet ud af den oplevelse, end at jeg, når jeg ser spyttemanden tænker, sådan noget forbandet svineri, hvad enten klatten kommer fra en dansker eller en indvandrer.

 27. Af Anna Schjødt

  -

  Som nørrebrobeboer vil jeg lige tilføje:

  Til jer, der har boet på nørrebro gennem en lang årrække, og forventer/ønsker at bydelen skal se ud som 60’erne -det ville da være helt unaturligt!!
  Bydelen forandres og ændres som alt andet levende.
  Jeg bor i nærheden af Bispebjerg st., og de fleste af mine veninder bor heromkring.
  Jeg er glad for at være en del af det nye Nørrebro med alskens mennesker.
  Vi ER det nye Nørrebro.
  At folk udsættes for kriminalitet er selvfølgeligt helt uacceptabelt, men der er sgu da bisser, uanset hvor man er (i alle farver og former).
  En stor kærlighed går ud til parkerne, den røde plads, Assistensen, de hyggelige cafeer og ikke mindst min lokale kiosk og grønthandler.

 28. Af Benros Dahl

  -

  Selv er jeg ikke pære dansk og her jeg bor er rigtig mange fra mellemøsten som lever i en helt anden kultur. Mange er søde og rare, men jeg har ofte oplevet lignende dårlige ting som du. Det er så godt som kun drengebørn. Og det er helt utroligt at de starter et “bandemiljø” så unge . Senere kører de med stjålne scootere. For nogle år siden blev jeg banket af 4 drenge, 10-11 årige, fordi jeg ville have min scooter tilbage fordi jeg ikke tog nøglen ud da jeg skulle købe smøger. Jeg kunne jo ikke slå 10 årige drenge. Jeg brækkede ribben og var sygebeldt i 3 uger

 29. Af Niels Nielsen

  -

  Anne Sophie, hold din kæft og bliv boende. Jeg tror ikke du har stem på DF, de sidste 20 så det er kun rimeligt, at det er dine børn det går udover. Jeg er så træt af kællingen som dig.

 30. Af Preben Etwil

  -

  Da jeg læser dette indlæg ihukommer jeg en artikel, som jeg skrev i JyllandsPosten for over ti år side, Jeg må beklagelse konstatere, at meget ikke er sket. Derfor må man især over for drengemiljøet sætte mere konsekvent ind. Hvis ikke flytter tingene sig ikke.

  “JEG BLIVER som alle andre harm, når jeg på en offentlig legeplads oplever, at en flok halvstore drenge med indvandrerbaggrund jager nogle småpiger væk fra deres gynger, og jeg bliver direkte vred, når jeg ser, at knægtene bliver ubehøvlede over for moderen, der gør indsigelser.

  Knægtene råber, at de er muslimer, og at de derfor ikke tager imod ordre fra kvinder. Desværre en dagligdags situation, der ikke ligefrem øger forståelsen mellem indvandrerne og danskerne.
  Dette er uden omsvøb en uacceptabel opførsel. Der kan sikkert gives mange gode forklaringer på, at de unge med indvandrerbaggrund er rodløse med deraf aggressive tilbøjeligheder, men det ændrer intet ved, at dette træk ved nydanskerne skal ændres, dersom der ikke skal
  Hvis danskerne over en kam skal byde de fremmede velkommen, må der også stilles krav til dem om deres opførsel. I den sammenhæng giver princippet “noget for noget” mening. Vil de fremmede have, at vi skal acceptere deres kulturelle og religiøse baggrund, så må de nødvendigvis også respektere vores. Og det er her, at det ofte kniber – for begge parter. Tolerancen skal eksistere på begge sider, for at der kan ske en naturlig integration”.

 31. Af Benny B

  -

  Urbanplanen Amager.
  Da jeg flyttede til amager for mange år side, handlede jeg somme tider ind i Urbanplanen.
  Dengang lå der en bager, et posthus, en bank, en fakta og en købmand.

  Først nedbrændte fakta uden, at butikken blev genopbygget, derefter skudhuller i banken.
  Sådan gik det slag i slag og til sidst var der ingen butikker tilbage.

  I dag er det eneste, som kan få lov at blive stående i Urbanplanen en muslimsk købmand.
  Sådan vil det også gå resten af landet. Stille og roligt vil bydel efter bydel overgå til muslimsk selvstyre.
  Glem alt snak om integration, århusmodel og andre luftige projekter. Muslimske indvandrer vil ikke integreres, de vil bestemme og de mener selv, at det er deres ret.

  Eneste udvej for Danmark er et asylstop og repatriering af alle ikke danske statsborgere, som enten er kriminelle eller på offentlig forsørgelse.

 32. Af Betty Enggaard

  -

  Kære anne sophia,

  Jeg blev så trist da jeg læste din blog og samtidig så lettet. Lettet over at jeg tog den samme beslutning for 11år siden, da jeg tilsvarende havde samme oplevelser på legepladsen. Min datter den 6år ikke måtte lege på legepladsen af arabisk talende børn, som skubbede og mange flere oplevelser fra samme skuffe.

  Trist over det alle de kommunale projekter ikke gør en forskel. Hvor er deres forældre? Trist over at disse børn ikke vokser op med en kærlig opvækst og forståelse af hvordan man begår sig.

  Jeg ønsker dig og din familie det bedste og ved bare at I har truffet den rigtige beslutning for jeres familie – for danmark er i frit fald i særlige områder. Jeg er stadig trist og lettet over dine ord.

 33. Af J Hansen

  -

  Heldigt for trunten, at trunten er så priviligeret, at hun har råd til at flytte. Hvad med de, der ikke har råd.
  Efter tidligere lovprisninger af multikultur-speltmiljøet på Nørrebronx fra trunten, ja så går det så forudsigeligt, så forudsigeligt: hun stikket halen mellem benene og render så hurtigt benene kan bære.
  Trunten har diskvalificeret sig selv for evigt.

 34. Af Jens Hansen

  -

  Hej ASH.
  Hvor er det bare endnu en præcis beskrivelse af den tilstand der er på Nørrebro. Desværre er den tilstand tiltagende mange andre steder i kære Danmark.

  Mvh, Jens

 35. Af Andre Jensen

  -

  Det sørgelige er, at jeg kan nikke genkendende til det hele. Jeg havde en god ven, der havde boet i Brøndby Strand længe, og det var samme oplevelser. Derfor når jeg en dag skal have hus og børn, så vil jeg også søge efter det område, hvor der bor færrest palæstinensere.

  Det er desværre yderst sjældent, at jeg oplever samme hærværk begået af etnisk danske. Men det er vel ikke overraskende, at det kun er indvandrerdebattører, der påstår, at det samme sker i “hvide” områder.

 36. Af Abel Von Schnabell

  -

  Jamen, velkommen til virkeligheden Fru Hermansen, det var da på tide synes jeg nok. Men du kunne nu allerede ha´ lært dette i Risskov i 90′ erne, når de satans perkere kom fra Gellerup ud til stranden og terroriserede alt og alle, men der var du vel for fin og højtflyvende abstrakt til at fatte hvad det betød?

 37. Af Jens Arnsen

  -

  Jeg kan umuligt – med ord- beskrive hvor træt jeg er af de unge muslimske drenge. De er fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Hvordan kan det være, at 71,9 procent af alle sager ved byretten i Kbh blev ført mod folk af anden etnisk herkomst? De har alle muligheder for et godt og frit liv. Alle muligheder for at uddanne sig og dyrke aktiviteter støttet af statskassen – alligevel ser vi en vanvittig stor overrepræsensation af udlændinge i straffesagerne.

  Jeg tror ikke længere – set over en bred kam – at muslimer og vestlige kan leve sammen i harmoni. Kulturforskellen og værdigrundlaget er for forskelligt.

 38. Af Abdel Khaleq

  -

  Jeg bor på Frederiksberg som er dødssyg. Her går livet i stå efter kl 19, hvorimod Nørrebro og Vesterbro osser af liv og farver. Det er ærgerligt at Annesofie skriver et indlæg hvor alle ekstremisterne på højrefløjen med frådende ude af munden, nikker enstemmigt til indlægget. Her bekræfter man hinanden og det er pedantisk at Annesofie lader dette ske. Jeg ved ikke om det er bevidst eller ubevidst, men når man idag skriver negativt og nævner arabere, indvandre og deres kultur så opstår der fyrværkeri. Dette bør du vide som debattør og endnu engang viser det svaghed og usikkerhed når man ikke kan kapere situationer som det hun beskriver. Så jeg siger Farvel Annesofie og Co.!

 39. Af Kim Knudsen

  -

  Er du så færdig med at stemme radikalt eller alternativ?

 40. Af Andre Jensen

  -

  Abdel Khalid. Jeg synes, du skal tage og bladre rundt i, hvad ASH ellers har skrevet tidligere. Det var fuldstændigt forudsigeligt, at hun ville ende med at flytte, fordi hendes tidligere holdninger bar præg af en anelse naivitet. Det var tydeligt, at hun ikke tidligere havde boet i et indvandrerbelastet område. I stedet for at mudre debatten til og kalde ASH “en del af den yderste højrefløj”, så synes jeg, at du skal kigge indad og se, om det ikke er på tide at rydde op i den rådne kultur, der nærmest er synonym med områder fyldt med mange palæstinensere eller somaliere.

 41. Af Lars Petersen

  -

  Det er interessant hvordan Anne Sophia oplever Nørrebro indefra.
  Det kunne være interessant at skabe et klart billede hos alle Politikere omkring hvordan det daglige liv er på Nørrebro eller endnu bedre i de forskellige boligkvarterer i Danmark vi kalder “Ghettoer”.
  Man kunne måske inspireres af New York’s berømte Politimester Bill Bratton, som da kriminaliteten i deres Metro var på sit højeste krævede at alle hans Vice-politimestre skulle tage metroen hver morgen til arbejde – Idag er NY’s Metro en af verdens mest sikre og trygge transportsystemer.
  Kunne man skabe mere klare løsninger hvis man f.eks krævede af alle vores 179 folkevalgte at de skulle bo en periode de her steder ? Ville de se problemerne i øjnene og komme med de rigtige langsigtede løsninger ?

 42. Af Før var hun politisk korrekt. Så flyttede hun til Nørrebro – nu er hun kommet på andre tanker » Den Korte Avis - Klar – Skarp – Seriøs

  -

  […] http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2016/01/03/farvel-norrebro/ […]

 43. Af Søren Rasmussen

  -

  Hej ASH,

  Tak for dit fine indlæg.

  Når jeg en sjælden gang bevæger mig gennem Nørrebro har jeg en fornemmelse af ikke længere at befinde mig i Danmark.

  Det kan i sig selv være fint nok, men når man ikke føler sig tryg i bus linje 2A pga. provokerende indvandrerdrenge – og indvandrerpiger – er det helt forkert.

  Der er et eller andet der er skredet fuldstændig på Nørrebro (og Tingbjerg). Det er holdningen den er gal med, og et samfund, der slet ikke har formået at stille krav til mellemøstlige og afrikanske indvandrere de sidste 40 år.

  Selv tredje og snart fjerde generation af indvandrere optræder så provokativt, at vi bliver bange, og som du – skræmt væk.

  Det er ikke det Danmark jeg er opvokset i, men det er sandheden i et samfund hvor vi er så naive at gøre det, som danskere gør bedst – nemlig at nære tillid til andre.

  Danmark står over for enorme problemer i fremtiden.

  De unger som spyttede på dine børns legeplads, er de samme personer som en dag skal viderebringe det danske samfunds udvikling – noget der næppe kommer til at ske.

  Det er de samme personer der en dag formentlig vil sidde på et plejehjem og spytte af personalet, optræde truende, og det der er værre.

  Det er de samme personer vi i al hengivenhed giver den en chance efter den anden, og plastrer til med særordninger fra vuggestue til døden fordi nogen stadig mener det er en skidegod idé.

  Vi har for længst passeret muligheden for løse de problemer som indvandrere og deres efterkommere skaber på Nørrebro, så med mindre der gøres noget der rent faktisk virker – og her mener jeg at droppe de socialpædagogiske eksperimenter og teorier om mangfoldighedens berigelse – ligger vi bare som vi selv har redt de sidste mange år.

 44. Af Henrik Knage

  -

  Kun en tåbe frygter ikke haven!

  Sæt muslimerne til at fjerne ukrudt i den botaniske have i København – så er der ialtfald en turist attraktion mindre i København, for de kan ikke kende forskel på Canabis eller Brændenælder.

 45. Af Peter Nørgaard

  -

  Niels Nielsen …styr dig
  Og ASH ….op på hesten vi skal lære så længe vi lever …nu ved du hvor du ikke skal bo igen

 46. Af G Sørensen

  -

  Hallo. Må jeg sende en efterlysning. Er der nogen, der har oplevet, at der er danske drenge der har opført sig så dårligt overfor andre på legepladser. Har nogen oplevet at danske drenge, har ringet efter større drenge og gjort flækketegn hen over halsen imens de frækt stirrer på dig.

  Meld da venligst her.

  Den der med at det kunne man opleve alle steder også af etnisk danske børn er billige kommentarer uden indhold. Strudseagtig” holdning i stil med at en svensk borgmester udtaler efter et voldtægtsforsøg, at den slags kan ske hvor forskellige kulturer mødes og man misforstår hinanden. Hvad er meningen med den holdning – virkelighedsfornægtrelse af rang. Tøsedrenge!!

 47. Af Frederik von Bülow

  -

  Vi er vel mange, der deler ligende oplevelser. Ja for dig må det være lidt af en opvågning.
  Boede for år tilbage selv i lejlighed i Hørsholm, hvor vi dengang endnu ikke havde så mange indvandrere. En dag flyttede så en storfamilie fra Aserbadsjan ind i den bedste lejlighed i opgangen. Det væltede ind med nyt køkken og nye hvidevarer, også vaskemaskine og tørretumbler som ellers var forbudt i lejlighederne, da vi havde fællesvaskeri, men konen måtte ikke gå på vaskeriet, da der kom fremmede mænd, så de fik kommunen til at installerer maskiner i lejligheden. Der gik kun få dage så var opgang og elevator oversmurt med syltetøj, noget, der lignede Nutella og bussemænd på alle knapper og dørgreb. Om natten gik det ville ridt med husspetakler og skrigende børn. Da der blev klaget over larmen blev os gamle beboere udråbt til racister og skudt i skoene, at vi ikke havde medfølelse med de stakkels traumatiserede indvandrerbørn, via et flere sider langt smædebrev fra boligforeningens ledelse. Resultatet blev, at familien blev tildelt en penthouselejlighed, der ellers var forbeholdt pamperne fra kommunen. Siden er det væltet ind med invandrerfamilier og området har totalt ændret karakter.

 48. Af Anny Byø

  -

  Jeg er humanist- så er det sagt! …Men er vi måske ikke alle det- uanset etnisk oprindelse og religion- vi kan vel alle bruge vore medfødte sanser- humanistpladder- ja, som sagt – er det også skrevet. Jeg tilføjer: Vi er blevet en flok fordømmende humanister, der sætter folk i kasser- med et stempelur… dur- dur ikke på tid. Kunne vi ikke bare blive lidt mere rummelige og nysgerrige på hinanden- tage et mere medansvar for at alle trives – føle sig værdsat og respekteret som menneske og ikke kun på baggrund af proffession – præstation, status eller etnisk oprindelse.
  Enhver er sin egen lykkesmed- er sig selv nærmest. Vi kan blot rette blikket mod politikerne- de slås indbyrdes om hvem der er bedst, størst og har ordet i sin magt- mere end at lytte og arbejde på tværs om fælles mål. Jeg tror de hver især har et mål: At sikre sig en taburet- helst udenfor landets grænser,- så vil de bedre kunne gemme sig i mængden af papirdynger.! Arbejdspladserne afspejler efterhånden mere og mere politikernes arbejdsmetoder- enhver er bange for at miste sit arbejde- det er utrygt- giver stress og mistrivsel. Bureakratiet vokser oppefra og ned- med katastrofale følger. Politikerne har endnu ikke fattet- hvor slemt det er fat -og hvor meget der er på spil for fremtiden! De sender aben videre- blot med endnu færre ressourcer til det… væsentligste… Nævnte statsministeren måske vores børn i nytårstalen? Er det måske ikke dem der skal bære samfundet videre? Kunne pædagogerne blot få lov til at gøre deres arbejde- få lov til at skabe mere ro -nærvær og omsorg- så vil det give mere overskud og energi til læring og udvikling! Kunne pædagogerne blot få lov til at gøre brug af pædagogikken i den udøvende praksis, vil det betyde robuste børn, der vil kunne takle livets udfordringer. Der er mange unge der har det svært- mange er ensomme, lider af depressioner og vælger fællesskaber fra. Det er ikke et sundhedstegn kære politiker- det kræver behandling! Dronningen nævnte børns udvikling – som kunstner ved hun om nogen, hvordan kreativitet kan flette fællesskaber sammen, – disse kan udvikles til sammenhold og venskaber for livet. Her tænker jeg også på integration af flygtninge i daginstitutionerne- i lokalsamfundene. Alle vil kunne bidrage og lære noget om hinandens kulturer – om hinandens holdninger, værdier og normer- etik og moral. Bedst læres demokrati og hvad det indebærer gennem meningsfulde handlinger- og ikke som nu, ved at udvise en fordømmende afstandtagen og mistillid til de fremmede humanister, der overskrider ens norm og regelsæt for almen dannelse…
  Der er akut stort behov for flere ressourcert på området….for at forebygge- for at ruste fremtiden.!

 49. Af Henrik Henriksen

  -

  – Der findes tusindvis af samme episoder som beskrevet i indlægget af Anna Hernansen.
  Disse finder dog aldrig vej til medierne.
  Det har altid undret mig, at politikere og journalister der er kendetegnet ved deres rummelighed, og gør en dyd ud af denne, ikke evner at rumme disse hverdagsagtige oplevelser.

 50. Af Henrik Knage

  -

  Var der ikke noget med, at der var kommet en ny sherif til byen?

  Men han har vel travlt med salmevers og andet juridisk gøgl og humbug!

Kommentarer er lukket.