Farvel Nørrebro

Af Anne Sophia Hermansen 199

Jeg boede indtil i sommer på Nørrebro og vil her gengive nogle af de oplevelser, der gør, at jeg nok aldrig kommer til at bo der igen. Men før jeg gør det, vil jeg gerne understrege to ting: Nej, jeg er ikke ansat i Danmarks Statistik, og denne klumme er ikke baseret på videnskabelig analyse, men på mine oplevelser. Og ja, kære læser, du har muligvis boet et helt liv på Nørrebro og haft den ene skæppeskønne oplevelse efter den anden. Tillykke, det glæder mig på dine vegne.

Det var vinter, da jeg flyttede til Nørrebro med min søn, og vi flyttede ind i en lejlighed med udsigt til Peblinge Dosseringen. Fra stuen kunne jeg se folk løbe rundt om søerne eller promenere med deres Odder-barnevogne, ofte med en kop kaffe i hånden.

Det blev sommer, og en dag gik jeg over på legepladsen sammen med min søn og to bonusdøtre. Det var varmt, og de hentede vand fra hanen for at anlægge en sø, som de stak deres bare fødder ned i. Snart begyndte to drenge på ca. otte og ti år at obstruere legen, og jeg greb selvfølgelig ind. Hvor er jeres forældre, spurgte jeg. De grinede. Kort efter var drengene på legestativet, hvor de morede sig med at skubbe de andre børn ned. Jeg gik hen til dem og sagde, at de skulle opføre sig ordentligt, og at jeg holdt øje med dem. Det havde en effekt, desværre kun kortvarig, for snart stod de og spyttede på rutschebanen, så børnene kunne flyve lige ned i deres spyt og snot. Lækkert. Flere af de andre forældre tog deres børn og forlod legepladsen, og jeg overvejede et øjeblik det samme. Men jeg gad ærligt talt ikke blive bøllet ud af to mindreårige.

Det endte dog med, at vi gik. Ikke fordi mine børn var trætte af at lege, men fordi en af drengene fiskede sin iPhone op af lommen, talte ind i den på arabisk og signalerede til mig, at min hals ville blive skåret over. Forestillingen om, at en ældre bror skulle komme sine uopdragne brødre til undsætning var ikke noget, jeg havde lyst til at løbe an på. Så vi gik. Legepladsen var næsten tom, kun de to drenge var tilbage.

Det blev efterår, og min søn kom en dag noget paf hjem. Han var dengang ni år og havde flere gange været en tur i supermarkedet, der lå lige i nærheden. Men denne gang var han blevet stoppet af en flok drenge, der havde afkrævet ham hans mobil. Da der var tale om en uattraktiv gammel mobil, havde de bare smidt den på jorden og sagt noget uforståeligt, før de væltede videre til det næste lette offer. Selvfølgelig satte oplevelsen sig i min søn, ligesom den anden havde gjort det.

Og ligesom en række andre oplevelser gjorde det. Vores bil fik dækkene skåret op. Cykler blev stjålet. Vi havde indbrud en aften, hvor vi sov med åben altandør – tyvene klatrede op til første sal og stjal mobiler, computere, iPads, mens vi lå og sov. Heldigt, at ingen vågnede, særligt børnene.

Så farvel Nørrebro. Farvel bydel med mere kriminalitet end i resten af København. Farvel skoledistrikt, hvor absurd mange drenge går ud af skolen som funktionelle analfabeter og videre ud til – hvad? Hvor der ikke kun er bander, men også børnebander.

Og ja, jeg er sikkert bare en midaldrende, hvid, middelklassetype, der handler i Irma, har pensionsopsparing og dengse i privatskole. Og hvad så? Før jeg flyttede til Nørrebro, troede jeg på, at dårlig integration kunne fikses med social inklusion og en pænere tone i debatten. Det gør jeg ikke længere.

I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust. Jeg tror på skærpede krav til skoledeltagelse og mener, at groft skulkeri skal have økonomiske konsekvenser for familier, der lader deres børn i stikken ved at lade dem hænge ud på gaden i stedet for at passe deres skolegang.

Jeg tror på alt andet end verdensfjerne humanist-typer, der sidder med cafelatten i Børge Mogensen-sofaen og belærer os andre om, at forbryderen er det største offer, og at det er forbundet med et dårligt menneskesyn at stille krav.

For det passer ikke. Tværtimod.

199 kommentarer RSS

 1. Af Laila B. Mina

  -

  Spørgsmålet i denne sag er om Annesofie har overdrevet situationen. Hvem siger at det er hele sandheden. Bloggere idag, har tendenser til at skabe action og drama (overdrivelse og pynter på realiteten) . Jeg ved ikke om det er helt korrekt gengivet men en del overfladisk og pedantiske folk æder alt råt fra bloggere herunder, Annesofie. Ingen er fejlfrie men jeg sætter spørgsmålstegn på om det er helt korrekt gengivet.
  Jeg benytter legepladsen (hvis det er den jeg tror at det er, den tætteste på søerne) som Annesofie henviser til næsten dagligt og genkender ikke dette billede. Ja selvfølgelig er der møgunger de findes overalt. Men at oplyse at der blev givet Scarface attitude og indirekte trusler det er måske i Annesofies hoved. Legepladsen er bemandet og hvis Annesofie havde en lille interesse så kunne hun gå ind og spørge de voksne ansatte om børn trives og om der er mange møgunger! Jeg tror at de voksne kender de fleste børn og ville have hjulpet hvis ANS havde bedt om hjælp. Jeg har været på legepladser hvor danske børn har været så frække og ubehaglige mod min datter som er født med en sygdom som kan ses i ansigtet. Selvom deres forældre har været til stede uden at gribe ind, skal jeg så generalisere! Annesofie må virkelig kede sig når hun skrive om sine egne subjektive overfladiske episoder som er fuldstændige irrelevante.

  Jeg kender legepladsen og har boet i området de sidste 5 år og det er et af de bedste steder i København. Dog er der selvfølgelig sorte sider af området, men det ændrer ikke ved situationen at det er et af de fedeste steder at bo.

 2. Af Lars Hansen

  -

  Derfor flyttede jeg i det hele taget fra Kbh . Den by er bygget på lort , trængsel og alt for mange mennesker der ik tør spørge sig selv ,”hvad er så fedt ved den her by ?! ” dårlig luft , led trafik , respektløse islamister overalt og generel lav livskvalitet . Jeg mener at Kbh er kejserens nye klær ! Ingen tør indrømme at det ikke er fedt . For så er man jo “udannet og ikke intellektuel ” men faktum er at det gode fredelige liv leves udenfor den altopslugende by . Undrer mig egentlig altid over de arrogante typer som peger på et hvilket som helst sted vest for Valby bakke og kalder det ” udkantsdanmark ” .. Siden hvornår har det østligste punkt i en facon da været centrummet ?? Normal logik gør faktisk Kbh til udkant … Nå ja !! Self ik … Det har Kbh jo bestemt at det er et ubestrideligt faktum ..

 3. Af Lene Vasegasrd

  -

  Vi har altså ikke kun ” spyttemænd” men også ” spyttebørn”.

 4. Af Magnus Løkke

  -

  Jeg vil gerne starte med at sige at jeg er 100% med din beslutning om at flytte fra Nørrebro. Disse handlinger får en til at tænke over hvilket samfund det er vi lever i, i dag. Tænk at det er blevet sådan at vi ikke engang kan lade børn gå på gaden uden opsyn fordi at vi lever i frygt for at de måske kan blive overfaldet pga. at de er lidt pindede eller spinkle, og kan derfor blive set som et nemt offer. Du nævner også at det alle disse gange var indvandrere der begik disse kriminelle handlinger, derfor har jeg et spørgsmål! Er du skiftet til dansk folkeparti? Men man skal også huske at uanset hvor man går hen vil man altid finde kriminalitet selvom vi benægter det. Chancen er måske bare lidt stører på Nørrebro. Hvorfor valgte du at bo på Nørrebro i starten? var du ikke klar over disse kriminelle aktiviteter? Fordi så var det også lidt din egen skyld!

 5. Af Alexander Høst-Madsen

  -

  Vil gerne starte med at understrege, at jeg er meget enig i dine holdninger og meninger. Der burde simpelthen blive sat mere fokus på kriminalitet begået, af børn og unge på under de 15-16 år. Disse episoder forekommer mange steder i landet, og det er synd at tænke på at små børn helt ned til under 10 år, er blevet svigtet så meget at de simpelthen kun ser kriminalitet som den eneste udvej. Vi bliver efterhånden nødt til at indse det faktum at vi knap nok kan sende mindreårige ned til den nærmeste kiosk eller supermarked, uden chance for at der kan komme bander, som jo i princippet kan finde på hvad som helst. Vi bliver også nød til her at tage fat i det fact, at det alle gangene var indvandrere der begik disse dumme og fuldstændig uforståelige handlinger. Vi burde efter min mening fremover sætte mere fokus på bandekriminalitet og sikkerhed for børn og unge, for at prøve at mindske muligheden for flere kriminelle handlinger på børn og unge, og selvfølgelig også bare generelt, inden for Danmark’s grænser.

 6. Af Sofus Kristensen

  -

  Jeg bliver meget inspireret af det du skriver. Jeg er enig med dine holdninger. Det er nogle forfærdelige oplevelser, og forstår godt at du flyttede fra Nørrebro. Jeg håber at du ikke kommer til at opleve det samme igen efter du er flyttet fra Nørrebro.

 7. Af Henrik S

  -

  Unn.a Gallas.d
  Din opfattelse af , hvem der stemmer på DF er populistisk og helt forkert.
  Helt et produkt af socialistisk propaganda.
  Tror du virkeligt at halvdelen af Sønderjylland er fattige og dårligt uddannede.
  Jeg har adskillige venner der stemmer DF. De hører alle til den øvre middelklasse (overlæger , speciallæger , arkitekter , godsejere mm) At pensionister og arbejdsløse også gør det , viser at det er en bred folkelig rørelse , der overvejende ikke er tilhængere af et multikulturelt Danmark , når den største minoritet er muslimer.
  Men du har ret , samfundssnyltere som cafelatte drikkende korrekte “intellektuelle” er der ikke mange af.

 8. Af stinne drachmann

  -

  Jeg måtte desværre bo 1 ½ år i Gellerupparken i Århus for at få foden inden for en boligforening. Jeg oplevede på den korte tid, at…der blev sat ild til børnehaver, opgange og knallerter, skidt og pisset i kælderen, kulet sten efter mig, forsøgt sat ild til mig. At der om dagen var en konstant larm af tunede knallerter og skrigende unger, et svineri uden lige trods gode affaldsøer, smadrede lamper, smadrede ruder, smadrede cykler. Og så blev der også lige slået 3 mennesker ihjel. Jeg kom en del i Gellerupparken som barn pga. en legekammerat, og dér oplevede vi 2 gange at blive lukket inde og pillet og raget på af en gruppe drenge. Siden da er jeg gentagne gange blevet antastet af arabiske/tyrkiske/somaliske drenge/mænd, som ikke har kunnet forstå et nej. Det samme gjorde sig gældende i Bruxelles – hvor jeg boede en overgang. Vi oplevede at blive omringet af en gruppe unge mænd på en midterrabat og i kiosk. 2 gange hev mænd på gaden tissetøjet frem og mente, at jeg skulle gå med dem. 3 gange måtte jeg flygte fra mænd, som var meget mere pågående end det. Jeg har oplevet noget lignende i Berlin og Amsterdam, men….ALDRIG i Israel, Egypten eller Jordan – hvor jeg har opholdt mig i sammenlagt et år. Der har været nogle misforståelser, men aldrig ubehagelige situationer i den retning. Det er reelt ganske få drenge og mænd, som har udvist en total disrespekt. Der skal kun én til at ødelægge et område, én til at give en dårlig oplevelse. Hvorfor får de lov? Skoleleder vil ikke hjælpe med navne, selv om man har signalement på indbrudstyve, man ved , går på den pågældende skole, biograf stopper ikke film og smider bøller ud, chauffør ignorerer, at en gruppe drenge chikanerer andre passagerer, boligforening ignorerer, at drenge fræser rundt på gangstier – eller terroriserer andre børn på legeplads, skoler vender det blinde øje til højt fravær, politiet negligerer store områder med STORE problemer. Lov er lov. Vi snakker og snakker i ét væk om integration, kultur og religion. Lov er lov – og hvis vi ikke vil håndhæve lovene/reglerne inden for diverse institutioner og giver frit spil for drenge/mænd, som af deres familie er opdragede til at være små konger, så bliver de små konger…af klasseværelset, af kvarteret, af biografsalen, af bussen, af gaden. Og i stedet for at give islam skylden for al ondt i verden, kunne man tale om dårlig opdragelse og fokusere på de familier, hvor de trods alt få ballademagere kommer fra. De tyrkiske naboer, somaliske rengøringspiger, kurdiske studiekammerater, iranske bekendte, palæstinensiske venner klapper ikke i hænderne af begejstring over muslimske drenge/mænds førnævnte opførelse. Det skal ikke gøres til en kamp mod islam/muslimer – det er der ingen, der vinder på. Lov er lov. Og set i en større perspektiv: Hvorfor filen er grænserne ikke lukkede? De europæiske lande står frit åbne for hele verden??? Ikke-europæiske landes statsborgere kan kvit og frit bevæge sig ind og ud af Danmark, som det passer dem. Kan I se det? Vi er skræmmende naive og kujonagtige.

 9. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Appropos ! –Arabiske snot-dumme drenge/unge mænd, der huserer i Gellerup/Grimhøj-moskeens kunder –Der er i tusindvis af af dem, Og de bliver beskyttet af Århus-borgmesteren, der naturligvis er socialdemokrat ! –Nicolai Wammen, der génerøst uddelte førtids-pensioner i massevis, da han var borgmester !–Kan meget vel mærke AT : Jorden brænder under ham –Han skal også stilles til ansvar !–Det er så rædselsfuldt, at vi næsten ikke kan finde ord for de hæslige mosk´ér, der plastrer vores land til ! –Så godt, at vi har ASH incl. Henrik Day ! –Også ægte-danskere, der ikke vil finde sig i mere fra muslimers kant ! –De skal ud af Europa ! –Og aldrig mere bruge Danmark som social-kontor !

 10. Af ulf lindfelt

  -

  Jag börjar tyvärr mer och mer känna som Anne Sophia inför ett problem jag aldrig, aldrig trodde skulle komma att uppstå. Och angå mig. Och beröra mig, Det är djupt deprimerande att uppleva sig själv sittande på pendeln från att hälsa mångkulturen välkommen till att pendla mot xenofobi.
  Vad ska vi göra ?

 11. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Kære Henrik S
  Nu har.du været en øjnåbner for mig vedrørende hvem, der stemmer på DF. Jeg taler ikke om, at halvdelen af Synderjylland er fattige og dårligt uddannede. Jeg taler om, at jeg tror, at det er de ældre og de mindre bemidlede, der stemmer på DF. Jeg skriver også, at der nok er en hel del andre, der stemmer på partiet.
  Nu siger du at det er overlæger, spciallæger, arkitekter, godsejere mm., der stemmer på DF. Det vidste jeg ikke.

 12. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ja, man skal høre meget inden ørene falder af ! –Men, AT danskerne efterhånden er fremmede i eget land er så grotesk ! AT: Vi håber at de socialdemokrater/RV. –vågner op –og får en udflugt-tur ud til det hæslige sted “Gellerup-parken” –Med alle deres førtids-pensionister (arabiske/somalier) –Der ikke har andet at foretage sig end at avle endnu flere af de forbistrede –drenge ! Pigerne er selvfølgelig –heller ikke for gode ! –Men de overfalder ikke andre (undtagen, dem der overfaldt Naser Khaders datter ) –De skal ud af vores land ! –Og de må meget gerne tage Nicolai Wammen plus borgmesteren – den nuværende med !

 13. Af Henrik Knage

  -

  Det handler om grådighed, som Margrethe Vestager ganske åbenlyst påpeger – og hvor har hun dog ret.

  Det er sådan set det eneste fornuftige hun endnu har sagt, og skrevet i hendes lange politiske karriere. Det der ikke forlyder nogen historie omkring, det er hvor hun ser grådigheden.

  Mit relativt ringe gæt er, at hun ser den mindst tre gange dagligt – morgen, middag og aften, når hun ser sig selv i spejlet.

  Men hun blander som sædvanligt tingene sammen, som hun blander tale med snøvlen – i Margrethe Vestagers bevidsthed er negre, arabere, hvide, sorte, brune, røde, ældre, syge med cancer blevet ”grådige”. Hun blander grådighed med overlevelsesdrift. Jeg hader radikal tankegang.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  Stine Drachmann og andre,

  I skulle tage at læse Lars Görlings 491. Det her handler om utilpassede unge, ikke nødvendigvis kun indvandrerbørn.

  Du møder det ikke nødvendigvis i de arabiske lande, for der er straffene drakoniske. I al sin primitivitet: Tørre tæsk.

  Men det er klart, at Nørrebro er blevet det nye Vesterbro, for mens Vesterbro er blevet mondænt, med masser af restauranter for det bedre borgerskab (det, der her vist hedder ‘café latte’ folket), endte skravlet på Nørrebro og videre ud i Nordvestkvarteret. Halmtorvet blev et pænt sted, og pusherne blev fordrevet fra Istedgade. Tilsat en overflod af indvandrere så er blandingen dynamisk, og enig, politikerne er nogle skvat, der lader det stå til. Men vælg så for h… nogle ordentlige politikere. Hvor svært kan det være?

  Jeg forstår godt vreden på disse blogs over det, der sker; men det lyder først og fremmest som et problem skabt af socialpædagoger–ligesom Krister i 491, alle de gode viljer. Og som jeg har skrevet tidligere, så ved teologer og præster godt, hvad der er galt: Mennesket er fra naturen ikke noget godt og behageligt væsen.

 15. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “grådighed” ! Vestagers ! ufattelige grådighed –Så Henrik Knage du er alletiders, Og, hvor har du ret !—Endnu en af slagsen RV –Anne Mee Allerslev ! Skal forestille at være “integrations-borgmester i Kbhvn.!–Hun burde forlængst være sat på porten ! –Hun er hverken dansker eller kristen ! Hun er asiat og muslim –og har gjort ufatteligt meget skade i København ! Incl. Manu Sareen, der i flere omgange har været “integrations-minister ” –Udrettede Intet – absolut INTET–Han gik trods alt frivilligt –Med minister-efter-vederlag i million-klassen !! GROTESK —

 16. Af Henrik Knage

  -

  Nej – nu er jeg også uretfærdig mod Margrethe Vestager, hun er fremkommet med endnu en guldindrammet perle til forståelse, en måned inde i hendes regeringsperiode sammen med Soci – ak – demokratiet.

  Hun mente der var på høje tid, at vælgerne (danskerne) indså, at politikere ikke var ansat til at løse problemer for befolkningen.

  Tak – det er gået op for mig.

 17. Af peder pedersen

  -

  Det er et fattigdoms- og nu også et overbefolkningsproblem, samt et problem med humanistisk overfortolkning om at vi kan (eller skal) redde- eller forbedre disse mennesker med ressourcer der ellers skulle bruges til at opretholde det samfund som vores forfædre skabte.

  Nej – siger jeg, vi skal ikke til at “tilpasse” os.

 18. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Kære Ulf Lindfelt
  For et godt stykke tid siden sad jeg på mit kontor midt i København. Lige pludseligt kommer der en lille lastbil, med stor fart og kører op på fortovet og ind i vores forgyldte gamle skilt. Jeg løber ned ad trappen for at få fat i bilnummeret, tager et billede af nummerpladen og skal op igen. Den unge lyshårede kortklippede mand, der kørte bilen siger til mig, du må ikke fotografere min bil, han tager mit kamera fra mig og vil ikke give mig det tilbage og vrider min hånd. En taxachauffør har fulgt episoden og kommer mig til hjælp. Siger til den unge mand, du kørte uforsvarligt stærkt. Jeg får mit kamera tilbage, men det er sådan set ikke det historien handler om specifikt. Ikke andet end, at den unge mand udøvede selvtægt og skadede min hånd.
  To ældre svenskere kiggede, på og de var heldige ikke at have været på fortovet, de var lige inde i en forretning under skiltet.
  De ser episoden hvor jeg skælder den unge chauffør ud for at køre uforsvarligt og ødelægge vores skilt.

  Den gamle kvinde vendte sig mod sin mand og siger, sådan noget sker der ikke i Malmø. Noget forinden var der sprængt to biler i luften og en svensk mand rendte rundt og skød på indvandrere i Malmø. Nej der sker ikke noget i Sverige. Jeg holder meget af svenskere, har arbejdet med dem i mange år.

 19. Af Henrik Knage

  -

  Opråb.

  Islamystisk Trossamfund indkalder til ekstraordinær generalforsamling, i anledning af, at der går flere og flere bedstemødre rundt, der mangler et lår.

  Bedstemødrene kan ikke forstå hvorfor de, når de bestiller kebab i en kebabforretning gående på to ben, kommer ud med kun ét ben.

  På gader og stræder er der flere og flere der humper rundt på krykker, især på Nørrebro. Har lår fra en bedstemor samme kilopris som lam, eller er organdonation pludselig blevet moderne, inden man dør?

  Lidt li´ som billedkunstnere. Hvorfor leve i armod i levende live, hvis man kan sælge et træben fra en andens bedstemor, til en kebabkiosk – og kunderne gerne vil have flere?

  Der fralægges sig ethvert ansvar for brækkede tænder, og evt. erstatning kan der ansøges om, på et 100 siders langt ansøgningsskema, der kan afhentes i DagliBrugsen, mellem kl. 03:00 – 03:00.

 20. Af Helge Nørager

  -

  Henrik, dårlig humor, skam dig.

 21. Af Henrik Knage

  -

  Dårlig humor. Det sagde mennesket også til Gud, efter at han havde sagt det (mennesket)ikke måtte spise æbler i selskab med andre, end sig selv.

 22. Af Unn.A Hallas.D

  -

  Henrik Knage
  Nu knager det i dit hoved. Stupid bemærkning.

 23. Af Henrik Knage

  -

  Det tager jeg som en kompliment.

 24. Af Niels Johansen

  -

  Skrækkelig, men dags aktuel trist historie fra ASH.
  Naturligvis er den kun eet af mange , mange eksempler vi ser dagligt.
  Nørrebro er slem, men i Høje Tåstrup, Tingbjerg, Gladsaxe og Vesterbro, Valby findes lignende eksempler (som også flere indlæg fortæller om), Heller ikke Odense, Århus, Ålborg m.fl. slipper for ghettodannelserne og de totalt manglende nærvær fra forældre til sådanne børn. Stakkels, stakkels de unge børn, der bliver tævet og frastjålet deres iPhones m.m.

 25. Af Henrik Knage

  -

  Mennesket har jo alle tider sagt, at mennesket havde noget der kunne sige endnu mere “Bom” end Gud.

 26. Af Morten Andersen

  -

  Jeg bor i udlandet og var netop ankommet til danmark. Her tog en taxi. Efter 10 minutter havde indvandrer taxi chaufoeren spyttet mig i hovedet og truet mig med at tage mine kufferter hvis jeg ikke betalte. Min forste gensyn med Danmark efter 4 aar. I er ved at oedelaegge vores land. “Seperate Incidents….” Nej. Flygtninge og indvandrerer goer hvad der passer dem. De blaeser paa vores samfund og vores normer…og I godtroende danskere finder jer i det !!!

 27. Af hasse gårde-askmose

  -

  Det er faktisk lidt befriende, at der efterhånden er adskillige indlæg, der går “imod” ASH.
  Et indlæg, i bedste DF-stil. Et indlæg, der i den grad – forhåbentlig ikke bevidst – har fået svinehunden op i mange indlæg. Indlæg, der for manges vedkommende bærer præg af fri fantasi.

  I forbindelse med nytåret besøgte jeg et par venner, der bor på Peblinge Dosseringen med udsigt til “..Odder-barnevogne, ofte med en kop kaffe i hånden.”.

  Den type, der kører rundt med soldatersløjfen på dytterne. Og har gjort det rigtig længe.

  Ingen af dem havde været udsat for hærværk på dytten. TANKEVÆKKENDE. Ikk´’?

 28. Af Michael Mark

  -

  Det er trist at man skal helt ned i skidtet før at man kan se problemet !

  Jeg så sidst i 80’erne, at grønjakkerne blev bange og forsvandte, da de mørke kriminelle blev i overtal. Der startede problemerne, og vokser stadig dag for dag.

  Alle skriver om terror – men er det virkeligt det værste ved at mu slimerne er kommet hertil i hobetal?

  Der er kun et par stykker der er døde af terror – HVOR IMOD, DER ER 1000 VIS AF DANSKERER DER BLIVER FORULEMPET OG GENERET HVER DAG AF MU SLIMERNER !

  Hvorfor bliver der ikke gjort noget ved det ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  Jeg vil HELLERE bo i en garage i Hellerup, end i en kæmpestor og flot lejlighed på Nørrebronx !

  Nr. bro STINKER !

 29. Af Niels Peter Lemche

  -

  Henrik Knage,

  Hvorfra ved du, at det var et æble? Der står bare ‘frugt’. Æbler fandtes i Mellemøsten i oldtiden.

  Skal man være et smart ass, så gør det i hvert fald korrekt.

 30. Af otto barreth

  -

  Med de kaempe problemer med integration,som allerede findes, er det svaert at forstaa,hvorfor nogle mennesker godtager storre indvandring fra islamiske lande.

  Hovedproblemet skyldes sikkert deres religion, for vi har ikke haft storre problemer med indvandrere fra andre religioner.
  Vi har med held opnaaet fine resultater med folk med hele farvespekteret, problemet har intet med farve at gore.

  Der er store problemer i de lande,hvor religionen islam er fremherskende, hvorfor godtager vi, at de samme problemer opstaar her?

  Lige nu er arabiske sunnier ved at gaa i krig med Iranske shiaer,…det kan blive en atomkrig, med grusomme konsekvenser for hele verden.

  Og saa…..venligst ingen kommentarer om racisme, Islam findes hos alle racer!
  paa avisen i 2013.

 31. Af Erik Jakobsen

  -

  Jeg vil råde dig til ikke at flytte til hverken Vedbæk, Kokkedal eller Humlebæk, da jeg har oplevede noget lignende, de talte dog ikke arabisk, de talte pæredansk og var hvid hårede. Politiet tør selvfølgelig ikke gøre noget ved disse bander, da deres forældre plejer at have rimelig gode advokater, der gør at de klarer frisag.
  DSB har også mere eller mindre opgivet dem, derfor kan man tit opleve, at der bliver smadret vinduer i regionaltogene om sommeren.
  Der bliver forsøgt alt for lidt med at dæmpe disse ungdomsforbryder, så de får tit lov til at blive kriminelle som 20-25 årige, fordi der er ingen som siger STOP.

 32. Af p jensen

  -

  I Sverige er egentlig terror endnu ikke det værste. Det værste er den dalende velfærd, de utallige overfald, det forringede sundhedssystem, den stigende utryghed og de voksende sociale problemer som følge af de enorme indvandringsudgifter mv.

 33. Af Michael John

  -

  Orv, og jeg der troede at København bare var bedst til alt. Jeg mener: det er da det indtryk Københavnere giver. Okay, vi ved det godt – hovedstaden er noget lort som andre store byer og nu har ASH også fået øje på det.
  Men til første kommentar er der kun at tilføje: fordi du IKKE har oplevet at blive truet, skaber du nu en lille forhave hvor I kan samles for at grille ASH fordi hun udbreder løgne – hun er blogger så hun overdriver nok lidt. Kors, der generaliseres uden belæg og baggrundsviden – og dumt endda tilmed.
  Og så ville jeg altså ikke “prale” af en sandkasse / legeplads, der var “bemandet”. Det er ganske enkelt det sjoveste jeg har oplevet i dag – haha… – en bemandet legeplads fordi de utilpassede – der forresten ikke eksisterer – skal mandsopdækkes.
  Fabelagtigt indlæg, fabelagtig reaktion at flytte og lidt for fattige kommentarer – især det første

 34. Af Svend Petersen

  -

  Nåhhh. en bondrøv flyttet til storbyen og fandt ud af at der både boede stiknarkomaner og indvandrebørn som bliver kaldt nazister til dagligt af selvsamme bønder

  Kære bønder, kan i ikke blive hjemme i jeres mørkejylland.. Det er anstrengende når i kommer med jeres provinsielle og bondske holdninger til en storby.

  Gør som Tønder kommune beder jer om, rejs hjem. Kan man ikke i samme omgang beholde bondebørnene hjemme, der er kun en ting der er værer end jyder i Jylland , det er deres børn som pludselig bliver storbybeboer med halm i træskoene.

  København for københavnere.

 35. Af Lars Løkke er snart en færdig mand | Hodjanernes Blog

  -

  […] Anne Sophia Hermansen: Farvel Nørrebro […]

 36. Af Jonas Christensen

  -

  Jeg er netop gået gennem kvarteret (som også er mit) og kan ikke umiddelbart konstatere fravær af noget hverken konstruktivt eller positivt, efter hendes fraflytning.
  Så pøj pøj.

 37. Af Claus Nielsen

  -

  De fleste har formentlig haft oplevelser som beskrevet af ASH. Personligt husker jeg episoder tilbage i 80’erne, hvor en gruppe drenge i grønne jakker i årevis terroriserede Østerbro. Jeg fik selv deres afstumpede adfærd at føle. Jeg har også oplevet en enkelt dreng, som var fuldstændig ude for pædagogisk rækkevidde, ødelægge ferien for adskillige turister på et sportsferiekompleks på en spansk ø. Her var der vel og bemærke tale om, at det offentlige havde sendt en gruppe adfærdsvanskelige drenge på ferie, sammen med en gruppe pædagoger, som selvfølgelig skulle holde de løse kanoner under opsyn, og sørge for at de opførte sig ordentligt. Det skete dog ikke, hvorfor drengene nærmest opførte sig som det lystede dem. Jeg forsøgte i begge tilfælde forgæves, at bremse den uacceptable adfærd, og kan tydeligt huske følelsen af afmagt. Primært fordi lærer, pædagoger og politi ikke synes at kunne gøre noget, eller ikke gør noget, som følge af at det offentlige, vejledning, lovgivning eller blot almindelig ligegyldighed. Man synes, at beskytte ‘gerningsmanden’ og ikke ‘offeret’. En følelse man kan opleve i børnehaven og skolen, når enkelte adfærdsvanskelige børn får lov til at ødelægge trivslen i en hel klasse, og der ikke prompte bliver taget hånd om situationen.

 38. Af Rita Andersen

  -

  Hej Anne Sophia
  Din historie lyder så overdrevet og dermed næsten lidt opdigtet (usandt?). Jeg har svært ved at tro på det hele og alle detaljer. Men hvis jeg nu tvinger mig til at gøre , så tænker jeg, godt at du i det mindske har en selvforståelse og indrømmer, at du faktisk er en midaldrende, hvid, midddelklassetype. Kort sagt kedeligt og uengageret. Det er for dig måske virkelig tid til at flytte videre, da der ikke er plads til den slags type på Nørrebro længere. Derimod plads til den yngre generation, der virkelig vil og GØR noget, har en vision og handler i stedet for at brokke sig. Så, på den måde er Nørrebro faktisk blevet rigere, fordi én af den overfladiske intetsigende middelklasse kvinder er flyttet væk. Flyttet væk fra. Når éns mindset er væk fra i stedet for hen imod, så bliver du nok heller ikke glad for det næste sted. Der vil nok altid være noget, du vil brokke dig over, så du igen må komme videre.

 39. Af Jan Johansen

  -

  Rita Andersen.
  At du er så heldig at bo i et fredeligt område af Nørrebro, berettiger dig da ikke til at afvise, at der også er problemer i den del af København, for det er der. Derfor kom det ikke bag på mig og sikkert heller ikke mange flere med bopæl på Nørrebro, at Anna Sophia Hermansen fik nok. Hendes beskrivelse er hverken opdigtet eller overdrevet. Hun er jo ikke den eneste, der har fået nok, men grundet den umulige boligsituation i København med stigende huslejepriser overalt er mange borgere på Nørrebro tvangsindlagt her på ubestemt tid. Så spar os for en forherligelse af netop det område. Det er jo det glade vanvid!

 40. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Rita Andersen ! –Din slags blev før i tiden kaldt “det rene ros” –Det samme bliver de kaldt nu-omdage !—Bliv du bare i den sump, der har ødelagt vores gamle København !

 41. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  AT: Kalde ASH for intetsigende middel-klassekvinde ! Afslører AT: Du lige nøjagtig er en af disse evigheds-su-modtagere ! –Som vi-andre har været tvangs-udskrevet til AT: Forsørge alt-forlænge ! –Måske er du endda pædagog- med evigheds-off-forsørgelse !—eller i værste fald–førtids-pensionist ! –Dem er der også alt-alt-for-mange af ! –Resultatet af den slatne røde flinke-pædagogik !

 42. Af Henrik Knage

  -

  Jeg tror godt jeg kan følge Rita Andersen et stykke hen ad vejen. Ikke m.h.t. Anne Sophia Hermansen, men mere det paradoks, at blive spyttet på.

  Og det er særlig spændende, for afhængig af hvor man befinder sig i samfundets lag, bliver man spyttet på af forskellige. Nogle af politikere, andre af utilpassede unge, der også er produkter af politikere, og deres beslutninger.

 43. Af J Nielsen

  -

  “Din opfattelse af , hvem der stemmer på DF er populistisk og helt forkert.”

  En ting der er veldokumenteret når det gælder DFs vælgerkorps er at det vender den tunge ende nedad rent aldersmæssigt.

  Det er vel en tre-fire år siden man undersøgte fordelingen på unge, ældre, og midtimellem for alle politiske partier. DF skilte sig ud ved at være markant underrepræsenteret blandt de unge vælgere.

  Hvor ældre ser trusler, ser unge muligheder.

 44. Af Kim Larsen

  -

  Prøv at læse Rubén Palmas (Rubén kom til Danmark som 19 årig i begyndelsen af ´70erne – flygtet fra Pinochets regime) definition på pladderhumanisme på Wikepedia. Det var den samme pladderhumanisme og berøringsangst, der bl.a. gav Hitler fri bane i 20erne og 30ernes Tyskland. Ikke for at drage paralleler som sådan, men…

 45. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  ASH ! –De arabiske mænd er vaccinéret med deres kvindesyn gennem generationer—Det ligger simpelthen i deres genomer ! –Forældre –bedste-forældre –og oldeforældre –De bliver faktisk forsørget af danskerne i de 42 islamiske ghettoér –der desv. er blevet oprettet af soc-dem/RV.—Hvad siger den normale dansker til, AT: være blevet manipuléret i 3-4 generationer ?–Vi spørger bare –Skal politikere fortsat være ansvarsfri –for alle de ulykker de har bragt ned-over befolkningen ?

 46. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  appropos ! Når folk med “fejl-gener ” ! Som det nye-pol-parti ´s josefine Fock !–Kan slippe afsted med AT Sige AT: Vi skal have endnu mere indvandring af muslimske voldelige perverse mænd !–Så står vi fuldstændigt AF !—Det ligger i Arabernes fejl-genomer –og sexuelle afvigere som Alternativets ! medlemmer ligeså ! (at kalde en mandhaftig josefine Fock for det meget feminine navn “Josefine ” Er akkurat ligeså grotesk !–Hvad skal det hele ende med ???

 47. Af Mikkel Hansen

  -

  Peblinge dossering – er det Nørrebro?

 48. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  ´Ja da – et dårligt menneskesyn ikke at stille krav. Det er svigt.

  Andre igen ville ikke have gjort dit spring til ligefrem Nørrebro .. det var allerede at udsætte sig selv i for høj grad, selv om det er vanvittigt, at der er steder i landet, vi dårligt kan passere.

 49. Af Mogens Petersen - Nørrebro Lokaludvalg

  -

  Så var fanden løs i Laksegade! Dit indlæg om, hvorfor du aldrig mere vil bo på Nørrebro blev delt over 500 gange på de sociale medier til flere hundrede tusinde og affødte skarpe reaktioner fra bl.a. landets Justitsminister Søren Pind. Vi så efterfølgende rigtig mange kommentarer om, hvor frygtelig Nørrebro er. Et helhedsbillede af Nørrebro, vi ikke mener, er repræsentativt for bydelen. Og hvor konklusionen tilsyneladende blot er at slå fast, at her skal man ikke bo – og ikke en konstruktiv debat om, hvordan vi løser nogle af de udfordringer, vi har på Nørrebro. For vi har udfordringer. Men Nørrebro er meget andet også!

  Vi er ikke blinde for de udfordringer, vi har på Nørrebro
  Du har mødt to af bydelens udfordrede og frække børn, tillykke, nu ved du det også. Vi der bor på Nørrebro, er ikke blinde for, at vi har en del udfordringer. Sikkert også flere end på Østerbro og Vesterbro. Vi har en højere rate af udsatte og udfordrede børn og unge på Nørrebro end resten af byen. Du kaldte Nørrebro for europamestre i dårlig integration. Men vores virkelighed på Nørrebro er anderledes end i de andre bydele i København! Det er ikke en undskyldning for dårlig integration, men man må have øje for Nørrebros bydelshistorie og den særlige befolkningssammensætning og -tæthed. Og vi er mange, der har valgt Nørrebro som vores bopæl netop pga. af den forskellighed, vi rummer.

  Vores virkelighed på Nørrebro
  Til sammenligning med Vesterbro har Nørrebro en helt anden beboersammensætning og -tæthed, som Lise Egholm, tidligere skoleleder på Rådmandsgade også pegede på i dit radioprogram ”Annejagt” den 8. januar 2016. Hvor gruppen af etniske minoriteter på Vesterbro primært består af indvandrere og deres efterkommere fra f.eks. Tyrkiet, er det på Nørrebro flygtninge og deres efterkommere. Det skyldes bl.a. at det almennyttige boligbyggeri på Nørrebro først er bygget i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne (og der indførtes indvandringsstop i Danmark i 1973). Mange af dem, der efterfølgende er kommet til Nørrebro, var traumatiseret af krig og tortur. Det har senere givet os en stor gruppe af udfordrede familier, der får udfordrede børn. At arbejdsløsheden i 1980’erne og starten af 1990’erne var meget høj, gjorde ligeledes, at det var noget nær umuligt for dem, der kunne, at få arbejde. Hvilket modarbejdede integrationen og muligheden for et stabilt familieliv. Det er vores virkelighed her på Nørrebro!

  Men at kalde os europamestre i dårlig integration passer ikke på det Nørrebro, vi kender. Nørrebro er en meget divers bydel. Og vi har heldigvis også rigtig mange eksempler på integrationstiltag, der virker.

  Det, der nemlig også kendetegner vores bydel er, at vi har et rigt frivilligliv med rigtig mange engagerede borgere og vaskeægte ildsjæle, der hver dag gør en forskel for vores bydel, især på børne- og ungeområdet. Vi har 3 kulturhuse og 2 biblioteker, der dagligt arbejder med de udfordringer, du nævner i dit blogindlæg. Hvert år uddeler vi selv i Nørrebro Lokaludvalg over 3 mio. kr. til frivillige projekter og arrangementer i vores bydel, og vi kunne snildt dele det dobbelte ud til alle de spændende initiativer, der bliver taget i vores bydel. Derudover har vi projekter som Fritidsakademiet – et lokalt projekt, der har forberedt over 150 unge i alderen 13-17 år fra Nørrebro til fritidsjobs, gennem kurser, træning og lommepenge-projekter i forbindelse med bydelens mange kulturevents.

  Foreningslivet skaber medborgerskab
  Vi tror på, at netop foreningslivet er en vigtig spiller, når det kommer til integration. Lige nu arbejder vi, i samarbejde med lokale fritidsinstitutioner og Nørrebros Idrætsråd for, at foreningsidrætten får bedre kår på Nørrebro, så flere af bydelens børn og unge får mulighed for at komme med i de positive fællesskaber, der er at finde i foreningslivet. Og Nørrebros børn og unge har en uhensigtsmæssig lav foreningstilknytning. Det skyldes bl.a. at Nørrebro pt. kun råder over tre fodboldbaner, to idrætshaller og en enkelt svømmehal (25m). Ikke prangende for en bydel, hvor vi bor ca. 79.000 mennesker, svarende til Danmarks 5. største by. Heraf er 6.000 i den skolepligtige alder og 30.000 mellem 17 og 29 år. Derfor kæmper vi år efter år politisk for flere faciliteter til idræt og foreningsliv i bydelen.

  Trygge rammer for vores børn og unge
  Derudover har vi siden sidste forår i samarbejde med ledere fra fritidsinstitutioner og forældrebestyrelser arbejdet for en bevarelse af de mindre fritidsinstitutioner omkring vores skoler, samt mere samarbejde med foreningslivet og institutionerne i mellem. Det har vi fordi, vi hører et behov for mindre pædagogiske enheder. Dels for at kunne støtte udfordrede unge og skabe et finmasket samarbejde lokalt, der kan gribe alle børn og unge. Dels fordi mange ressourcestærke familier peger på, at det er essentielt for deres valg af den lokale folkeskole, at de har mulighed for at vælge en mindre institution som fritidstilbud for deres børn. Vi ved, at des tidligere vi starter med at støtte og ”håndholde” barnet og dets familie, des bedre chancer får barnet senere i livet.

  Os der bor og arbejder på Nørrebro, ved godt hvad der skal til for at rette op på problemerne, men det kræver at vi (kommunalt og på landsplan) investerer i børn- og unges fremtid!

  Dette er et arbejde i modvind, da vindene pt. blæser i retning af besparelser, effektiviseringer og store samlede fritidsinstitutioner. Dette til trods for, at mange erfaringer viser, at de små fritidshjem med færre børn giver tryggere rammer og mulighed for at ”håndholde” barnet til gavn for bl.a. de udfordrede børn og deres udvikling. Vores børn skal – ligesom resten af landets børn – tilbringe mere tid i skolen med Folkeskolereformen og lærerne undervise mere på bekostning af forberedelse, skole- hjem-samarbejde og tid til eftertanke. På Nørrebro går halvdelen af bydelens børn i skolealderen på privat/friskole eller folkeskoler i andre bydele.

  Men det går fremad. Heldigvis vælger flere og flere ressourcestærke familier folkeskolen på Nørrebro til. Tal fra en af vores lokale folkeskoler (Rådmandsgade Skole), at viser at andelen af etnisk danske børn på skolen er steget fra 14% til 50% i løbet af den sidste årrække. Og Guldberg Skole er en af de mest søgte skoler i København. Københavns Tryghedsindeks viser yderligere, at der de sidste 6 år er sket en halvering i antallet af borgere, der føler sig utrygge på Nørrebro. Det landskendte almene boligkvarter Mjølnerparken har netop fået bevilget et løft til 800 mio. kr. Og i sommers kunne vi læse, at antallet af 18-22-årige førstegenerationsindvandrere fra de socialt udsatte boligområder, som har færdiggjort en gymnasial uddannelse, er næsten fordoblet på seks år fra 12 til knap 24 procent. Men de historier får desværre ikke meget plads i medierne.

  Nørrebro er så meget andet!
  Det Nørrebro, vi kender og bor på, er nemlig meget andet end problemer med udfordrede unge på vores legepladser. Vi kunne bruge mange sider på at beskrive, hvor fantastisk Nørrebro jo også er, men det føler vi faktisk ikke et behov for. Det ved langt de fleste, der bor og kommer her heldigvis. Det er en bydel, der er lige så forskellig fra gade til gade, som Nørrebro er fra Esbjerg (som vi er på størrelse med). Og det er netop det, der gør Nørrebro til noget særligt – der ikke kan skæres over én kam.

  Så Anne Sophia Hermansen, tak fordi du fik sat problemet på dagsordenen, så må vi se om det bare blev til en ny omgang bashing af vores brune naboer eller om vi politisk kan tage en debat om, hvordan vi sikrer et finmasket pædagogisk net på Nørrebro, der kan gribe alle børn og unge.

  /Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg

Kommentarer er lukket.