Hvad ved du om det, Nicolai Arentz Larsen?

Af Anne Sophia Hermansen 43

I denne uge fik Danmark en ny Dovne-Robert. På Politikens debatsider erklærede det 22-årige HK-bestyrelsesmedlem Nicolai Arentz Larsen, at det »sgu er lækkert at være på dagpenge«. Lidt af en melding og så endda fra en fagforeningsrepræsentant. Der var ikke meget »gør din pligt og kræv din ret« over den unge mand, der foretrak at se Netflix og slappe af fremfor at tage et arbejde, der ikke var sjovt.

I begyndelsen troede jeg, indlægget var en joke, for det mindede mig om noget, jeg havde læst for snart tre år siden. Dengang hed skribenten Timm Droese, og han gad heller ikke arbejde, men af lidt andre årsager.

Han skrev dengang:

»Kære politikere på Christiansborg. Jeg er ved at afslutte medicinstudiet, og så snart jeg er færdig, forlader jeg Danmark til fordel for Schweiz. Hvorfor? Fordi det simpelthen ikke kan betale sig for mig at blive her og praktisere medicin med udsigt til verdens højeste skattetryk. Den danske topskat er intet andet end en misundelsesskat, som straffer dem, der ønsker at gøre en ekstra indsats og/eller ligesom mig tager en lang og krævende uddannelse. (… )«  og så videre og så videre.

Nettet flød dengang over med forargelse, og Timm blev døbt Nasse-Timm, ligesom Carina blev til Fattig-Carina og Robert til Dovne-Robert. Men Timm Droese var et anagram for en mediestorm. Læserbrevet var fup, men før det havde både Stine Brix og Pernille Skipper fra Enhedslisten ristet Timm over den sagte Twitter-ild og blandt andet skrevet, at han ikke skal »brokke sig over gratis uddannelse« eller tvinges til at bruge »velfærdssamfundets fortræffeligheder«.

Denne gang har ingen af dem mig bekendt kommenteret den unge mands trængsler ved et arbejde. Gad vide hvorfor? Måske har de haft travlt med flygtningekrise og overvågningsproblematikker. Store og vigtige sager, forstås. Men det burde den sociale kontrakt også være.

Nicolai Arentz Larsen eksisterer til gengæld. Af hans læserbrev og Facebookprofil fremgår det, at han er fagforeningsrepræsentant og lige er blevet uddannet eventkoordinator (næppe for egen regning). Sidstnævnte er 14 dage siden, og det har åbenbart været så anstrengende, at han nu trænger til et pusterum. Men ikke nok med det, i slående lighed med Dovne-Robert gider han ikke påtage sig et hvilket som helst job: »Jeg vil have et job, jeg synes er sjovt«, skriver han og understreger, at det skal være superfedt at stå op til om morgenen.

Jeg undrer mig over, at Enhedslisten, som han har arbejdet for indtil for nylig, ikke har følt sig kaldet til at knytte en kommentar til den 22-åriges opfattelse af, hvad det vil sige at være borger i et velfærdssamfund, et fortræffeligt velfærdssamfund endda. Er det ok at vælte arbejdsbyrden over på andre, mens man selv sumper til Netflix? Det lyder ikke særligt solidarisk.

Mange vil nok også hilse at sige, at det ikke altid er superfedt at stå op hver morgen og smøre madpakker, aflevere børnene i institution og arbejde i en butik i otte timer eller undervise i en kaotisk folkeskole og så hjem og hente børn, lave mad og først efter puttetid få en pause, før hamsterhjulet kører i morgen tidlig kl. 6.30 igen.

Og slet ikke med tanke på, at Nicolai Arentz Larsen ligger derhjemme med hænderne foldet bag nakken, fordi han ikke gider tage sig et arbejde. Eller skriver læserbreve, hvor han praler af sin dovenskab og belærer os andre om, at et pusterum vil betyde, »at virksomhederne får nogle markant mere motiverede, dygtige og interesserede medarbejdere på sigt.«

Undskyld mig, men hvad ved du om det, Nicolai?

Jeg undrer mig også over, hvordan HK kan have et bestyrelsesmedlem til at skrive i Politiken, at at det sgu er lækkert at være på dagpenge, og at han ikke gider tage sig et arbejde. For det kan næppe være et budskab, der forklarer tusindvis af klinikassistenter, advokatsekretærer, merkonomer og laboranter, hvorfor de skal lade være med at se deres børn og gå på arbejde i stedet.

HK har derfor også taget afstand fra indlægget, men hvad med Enhedslisten? De har mig bekendt været tavse. Hvorfor mon? Det kunne jeg godt tænke mig at vide.

Indlægget fra Politiken kan læses her: http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2840083/det-er-sgu-laekkert-at-vaere-paa-dagpenge/

43 kommentarer RSS

 1. Af Søren sørensen

  -

  ” Læserbrevet var fup” ASH!

  Totalt ligegyldigt! B er fyldt med ligeledes liberalister der hver og en forfatter ligeledes indlæg dagligt! Så pointen holder vand!

  Hvis vi nu analysere overguchitrusse mennesket selv her, hvor værdifuldt er det lige hun mener at sidde og diskuttere “U nderbuksemennesker” med Saxo banks Lars seier er?
  Kalder du det nonsens arbejde?
  Dit program var noget af det mest platte nogensinde vist på TV!

  Skal DR undskylde for alt det ævl guchtrusseovermennesket kom med i det program i DR? Naturligvis burde de mens hun var ansat! Men som den fagforenings ansatte var i Enhedslisten før er det svært som sædvanligt at finde hoved eller hale i guchitrussemenneskets mening om at Enhedslisten skulle være skyldig i hans gøren og laden efter endt tjeneste der! Argumentet er så dumt faktisk at men ser sig henlagt til en gucchi middag med sejer og ASH diskuterende “Underbuksemennesker” mens de sipper vin fra 1898 betalt af en af ash’s mange offentlige overførelsesindkomster fra folket!

  Forargelsen er fin nok men er der nogen her der ikke ser ASH med sin mag art i idehistorie og litteraturvidenskab der har endt med at give hende latterlige pressetjeneste jobs som talsmand for mestendels offentlige virksomheder ,men et par private også ,som totalt uvidende om hvad er et rigtig job? Altså så lyder det meget hult når en overbetalt mikrofonholder lever af sine holdninger og søde øjne kun! Men nyd det ASH et par år mere når udseendet er falmet lidt mere må du også til at søge job som pressechef i din lokale netto!

  Som de andre liberalist kvinder må du hellere finde nogen snarest der kan give dig en skilsmisse med værdi? Kasper Fogh ejer så vidt vides ikke en klink! Lars Sejer er ikke fri?

 2. Af S-øren S-ørensen

  -

  ” Læserbrevet var fup” ASH!

  Totalt ligegyldigt! B er fyldt med ligeledes liberalister der hver og en forfatter ligeledes indlæg dagligt! Så pointen holder vand!

  Hvis vi nu analysere overguchitrusse mennesket selv her, hvor værdifuldt er det lige hun mener at sidde og diskuttere “U nderbuksemennesker” med Saxo banks Lars seier er?
  Kalder du det nonsens arbejde?
  Dit program var noget af det mest platte nogensinde vist på TV!

  Skal DR undskylde for alt det ævl guchtrusseovermennesket kom med i det program i DR? Naturligvis burde de mens hun var ansat! Men som den fagforenings ansatte var i Enhedslisten før er det svært som sædvanligt at finde hoved eller hale i guchitrussemenneskets mening om at Enhedslisten skulle være skyldig i hans gøren og laden efter endt tjeneste der! Argumentet er så dumt faktisk at men ser sig henlagt til en gucchi middag med sejer og ASH diskuterende “Underbuksemennesker” mens de sipper vin fra 1898 betalt af en af ash’s mange offentlige overførelsesindkomster fra folket!

  Forargelsen er fin nok men er der nogen her der ikke ser ASH med sin mag art i idehistorie og litteraturvidenskab der har endt med at give hende latterlige pressetjeneste jobs som talsmand for mestendels offentlige virksomheder ,men et par private også ,som totalt uvidende om hvad er et rigtig job? Altså så lyder det meget hult når en overbetalt mikrofonholder lever af sine holdninger og søde øjne kun! Men nyd det ASH et par år mere når udseendet er falmet lidt mere må du også til at søge job som pressechef i din lokale netto!

  Som de andre liberalist kvinder må du hellere finde nogen snarest der kan give dig en skilsmisse med værdi? Kasper Fogh ejer så vidt vides ikke en klink! Lars Sejer er ikke fri?
  …..

 3. Af Niels Juul Hansen

  -

  Helt enig ASH.

  Det er godt, at du kan fortælle Brix og Skipper, hvornår de skal skrive forargede læserbreve.

  Ligesom du naturligvis straks er ude, når der er motionsløb i København.

  Mig bekendt er der INGEN politiske partier, der IKKE mener, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet – og de der misbruger system skal trækkes i dagpenge.

  Huskede du selv at kommentere alle de mange hjernedøde indlæg fra Liberal Alliance-tilhængere?

 4. Af Jens Han sen

  -

  Denne gang har ingen af dem mig bekendt kommenteret den unge mands trængsler ved et arbejde.
  Skriver Anne Sophia Hermansen.

  Måske mener Stine Brix og Pernille Skipper ikke, at den umodne unge mands udgydelser er værd at kommentere.
  Men det mener Anne Sophia Hermansen så.
  Og hvis manden ikke bliver sendt i aktivering, så er det vel systemet som svigter.

 5. Af J. Han sen

  -

  Denne gang har ingen af dem mig bekendt kommenteret den unge mands trængsler ved et arbejde.
  Skriver Anne Sophia Hermansen.

  Måske mener Stine Brix og Pernille Skipper ikke, at den umodne unge mands udgydelser er værd at kommentere.
  Men det mener Anne Sophia Hermansen så.
  Hun har nok bedre tid end Stine Brix og Pernille Skipper til at kommentere idiotiske udtalelser..
  Og hvis manden ikke bliver sendt i aktivering, så er det vel systemet som svigter.

 6. Af preben jensen

  -

  ER DANMARK STADIG ET FRIT, TRYGT OG FREDELIGT SAMFUND NU ELLER OM FEM ÅR…..?

  At en 22-årig ikke har megen indsigt i… eller forståelse for… hvad der er foregået i dansk politik de sidste 25-30 år… er jo logisk og naturligt. At det kan være mere behageligt en tid at være på dagpenge end at gå på arbejde, er der jo også en vis logik i. Men i længden ender man jo nemt i underklassen, hvis man ikke har et studium, et job eller en karriere man bruger tid og energi på. Så hvis man ikke er syg eller ens forældre er stenrige, er det normalt nok klogest at være flittig, energisk og arbejdsom. På den anden side anses det jo ikke for “fint” at gå på arbejde i visse meget velhavende kredse.

  Men bortset fra det, så er den samlede skole- og arbejdsmarkedspolitik, skatte- og afgiftspolitik, sundheds- og velfærdspolitik, bolig- og familiepolitik, EU- og kriminalpolitik samt indvandrings- og infrastrukturpolitik efterhånden så præget af ubegavede/korrupte/kortsynede og magtarrogante politikere, at det måske kun er et spørgsmål om tid inden velstands-, rets- og velfærdsstaten braser sammen i en lang kæde af skandaler, sammenbrud og vanvittige/katastrofale “reformer” og tilstande.

  Læs selv bøgerne “EU = Europas undergang/fjende, jal vings blog om “EUs nedsmeltning”, sven ha kon ro ssels kronik i Berl…… eller se de nyeste nyheder hos 180 grader og den korte om hvor rablende samfundet udvikler sig… fra svindel og mafiavirksomhed overfor bilister og bolighavere…. til barbarisk og dødbringende behandling af familier, patienter, hjemløse og mange andre. Eller læs hos ben te dals bæk og hen rik day po ulsen.

 7. Af preben jensen

  -

  Hej, indlæg kl. 10.16 hænger

 8. Af Henrik Opsving Knage

  -

  Jacob Haugaard startede bevægelsen “Bevidst arbejdssky elementer” efterfulgt af : Hvis det er så sundt, at arbejde, så lad de syge og gamle gøre det!

  Måske er ham der “Nasse Nicolai” lige blevet medlem!

 9. Af Niels Andersen

  -

  Og mens I ævler om en ung mands beskedne dagpengeferie, så nærmer krigen sig med hastige skridt. Krigen om vores velfærd og rigdomme, hvor vi er ved at blive invaderet af en fattigdomshær fra Mellemøsten og Afrika. Det er der faren kommer fra. Da ikke fra denne unge mand, som meget snart kommer til at betale sit til riget, når han begynder at arbejde.

  Vågn nu op og forhold jer til virkeligheden. Råb vores handlingslammet politikere op, inden det er for sent. Europa er nødt at lukke sine grænser, også med magt. Ellers bliver vi ædt op af denne græshoppesværm, og Europa bukker til sidst under af fattigdom og krig, mens den etniske kristne befolkning selv flygter forfulgt af islamister.

  Lad os hjælpe i nærområderne, hvor vi også ville kunne hjælpe mange flere for de samme enorme mængder penge, som allerede poster i de få førstankomne. Når hele sværmen er landet, så er det for sent.

  Gud bevare Danmark

 10. Af Thor Arentoft

  -

  Hvilken løn skulle de 179 personer plus alle deres medhjælpere, der har deres arbejde på Christiansborg have, hvis der blev indført resultatløn?
  På det private arbejdsmarked bliver urantabel produktion stoppet eller ændret, sådan at produktionen bliver lønsom.
  Der behøves reformer/ændringer, af måden politik fungerer på.

 11. Af preben jensen

  -

  Ni els An der sen kl. 12.12 har ret. Med den politik som Borgen fører, har vi kurs mod katastrofer og blodbade. Men ifølge propagandamaskinen DR er alt i orden, danskerne er utrolig lykkelige, og velfærden og økonomien osv. er bare helt i top. Og lige nu er DR er i gang med hetz mod blå blok, mens rød blok og især Enhedslisten er fredet. Og tre radikale kvinder og een mand udtaler sig om kvindepolitik og indvandringspolitik.

  Selv børn og unge er “eliten” og “systemet” holdt op med at behandle ordentligt. Og vi danskere fratages efterhånden både indfødsret, borgerret og alle menneskerettigheder.

 12. Af Claus Henriksen

  -

  Det beviser bare endnu en gang at vores “gør-din-pligt/kræv din ret samfund” ikke fungerer! Der er masser jobs hvis man gider! Der arbejder over 100.000 østeuropæere herhjemme på danske overenskomster – så hvorfor er det ikke de mange ledige danskere/indvandrere som har disse jobs? Er overførselsindkomsterne mon for høje? Hvorfor sørger de uduelige Jobcentre ikke for at få dem i gang? Der er masser af jobs inden for rengøringsbranchen, gartneri- og landbrug, hotel- og restauration m.m., men det er åbenbart mere lukrativt at ligge hjemme på sofaen!

 13. Af Henrik Opsving Knage

  -

  Nasse Nicolai har allerede fået et sjovt arbejde som klovn.

 14. Af Søren sørensen

  -

  Hvis der blev indført resultatløn skulle liberal Alliances medlemmer i tinget ca. Betale 2 gange deres nuværende løn for at sidde og banke løs på “Underbuksemennesker”. Disse guchitrusse og hermesunderbukser “mennesker” betalt af Saxo bank mangler jo propositionssans mht. Deres megalomania misforstået egen kontribution til landet!

 15. Af Jan Petersen

  -

  Ja det er unægtelig et “væsenligt” emne at bruge tid på, samtidig med at andre – noget tungere kræfter – blæser af al kraft til korthuset Danmark / EU 🙁

 16. Af Søren f sørensen

  -

  Hvis der blev indført resultatløn skulle liberal Alliances medlemmer i tinget ca. Betale 2 gange deres nuværende løn for at sidde og banke løs på “Underbuksemennesker”. Disse guchitrusse og hermesunderbukser “mennesker” betalt af Saxo bank mangler jo propositionssans mht. Deres megalomania misforstået egen kontribution til landet!!!!

 17. Af Vagn Nørskov

  -

  Enhedslisten går da ikke i rette med deres egne kernevælgere.

 18. Af Søren f sørensen

  -

  Mht. Interessen for at alle finder sine plads i samfundet!

  Uden tvivl er der meget at tjene for et samfund ved at alle får det job og karrierer de tilnærmelsesvis ønsker sig! De arbejder simpelthen hårde og bedre når “emnet” interesserer!
  ASH elsker jo at sparke nedad!

  At det skulle være en fra Enhedslisten der er mere ærlig end en borgerlig liberalist her offentligt, kommer vel ikke som en overaskelse for nogen?
  Uden tvivl ville en hermès/gucchi underbukser/trusser “menneske” fra LA være betydelig mindre ærlig mht. Intentioner da de som ASH generelt ikke behøver lave dagens gerning , og men vil aldrig se dem som andet end kunder i netto!
  Dog en stor del af kunderne i netto er netop La’ere. Så nærige og dårlige mennesker at de elsker at se misbrugte mennesker sammen med de billigste varer!

  Undertegnet arbejdet i årevis iblandt Danmarks rigeste i London! De var nær alle nogen af de mest afstumpet og nærige mennesker som kun en La’ere kan være det! Der er mange La’ere i Netto,Aldi og kwik!

  Måske relateret til arvet penge og social arv? Lærte hjemmefra allerede ikke at dele deres slik!
  Hvis der er nogen der kan finde en ansat i netto -udover MULIGVIS butiksbestyreren- der stemmer på lortet, sender jeg 6 flasker ok Barolo anno 1983!

  DK skal starte med at følge op på Mette Frederiksens forslag om uddannelsesgarantier for ufaglærte. Præcis hvad jeg har sagt i årevis! Vær nu sikker på Mette at dette ikke blot bliver et løftebrud fra S! Med en stram indvandring og langt flere uddannet(Danmark falder jo her internationelt år efter år mht antallet af uddannet og SR regeringen ledte selv her med dybe beskæringer i humaniora studier!) vil landet kunne nå langt!
  Gerne sammen med en dansk
  olie/mineral/naturressourcer fund Ala Norges på Færøerne/Grønland!

 19. Af Søre-n sørense-n

  -

  Mht. Interessen for at alle finder sine plads i samfundet!

  Uden tvivl er der meget at tjene for et samfund ved at alle får det job og karrierer de tilnærmelsesvis ønsker sig! De arbejder simpelthen hårde og bedre når “emnet” interesserer!
  ASH elsker jo at sparke nedad!

  At det skulle være en fra Enhedslisten der er mere ærlig end en borgerlig liberalist her offentligt, kommer vel ikke som en overaskelse for nogen?
  Uden tvivl ville en hermès/gucchi underbukser/trusser “menneske” fra LA være betydelig mindre ærlig mht. Intentioner da de som ASH generelt ikke behøver lave dagens gerning , og men vil aldrig se dem som andet end kunder i netto!
  Dog en stor del af kunderne i netto er netop La’ere. Så nærige og dårlige mennesker at de elsker at se misbrugte mennesker sammen med de billigste varer!

  Undertegnet arbejdet i årevis iblandt Danmarks rigeste i London! De var nær alle nogen af de mest afstumpet og nærige mennesker som kun en La’ere kan være det! Der er mange La’ere i Netto,Aldi og kwik!

  Måske relateret til arvet penge og social arv? Lærte hjemmefra allerede ikke at dele deres slik!
  Hvis der er nogen der kan finde en ansat i netto -udover MULIGVIS butiksbestyreren- der stemmer på lortet, sender jeg 6 flasker ok Barolo anno 1983!

  DK skal starte med at følge op på Mette Frederiksens forslag om uddannelsesgarantier for ufaglærte. Præcis hvad jeg har sagt i årevis! Vær nu sikker på Mette at dette ikke blot bliver et løftebrud fra S! Med en stram indvandring og langt flere uddannet(Danmark falder jo her internationelt år efter år mht antallet af uddannet og SR regeringen ledte selv her med dybe beskæringer i humaniora studier!) vil landet kunne nå langt!
  Gerne sammen med en dansk
  olie/mineral/naturressourcer fund Ala Norges på Færøerne/Grønland!!!!!

 20. Af Søren sørensen

  -

  Mht. Interessen for at alle finder sine plads i samfundet!

  Uden tvivl er der meget at tjene for et samfund ved at alle får det job og karrierer de tilnærmelsesvis ønsker sig! De arbejder simpelthen hårde og bedre når “emnet” interesserer!
  ASH elsker jo at sparke nedad!

  At det skulle være en fra Enhedslisten der er mere ærlig end en borgerlig liberalist her offentligt, kommer vel ikke som en overaskelse for nogen?
  Uden tvivl ville en hermès/gucchi underbukser/trusser “menneske” fra LA være betydelig mindre ærlig mht. Intentioner da de som ASH generelt ikke behøver lave dagens gerning , og men vil aldrig se dem som andet end kunder i netto!
  Dog en stor del af kunderne i netto er netop La’ere. Så nærige og dårlige mennesker at de elsker at se misbrugte mennesker sammen med de billigste varer!

  Undertegnet arbejdet i årevis iblandt Danmarks rigeste i London! De var nær alle nogen af de mest afstumpet og nærige mennesker som kun en La’ere kan være det! Der er mange La’ere i Netto,Aldi og kwik!

  Måske relateret til arvet penge og social arv? Lærte hjemmefra allerede ikke at dele deres slik!
  Hvis der er nogen der kan finde en ansat i netto -udover MULIGVIS butiksbestyreren- der stemmer på lortet, sender jeg 6 flasker ok Barolo anno 1983!

  DK skal starte med at følge op på Mette Frederiksens forslag om uddannelsesgarantier for ufaglærte. Præcis hvad jeg har sagt i årevis! Vær nu sikker på Mette at dette ikke blot bliver et løftebrud fra S! Med en stram indvandring og langt flere uddannet(Danmark falder jo her internationelt år efter år mht antallet af uddannet og SR regeringen ledte selv her med dybe beskæringer i humaniora studier!) vil landet kunne nå langt!
  Gerne sammen med en dansk
  olie/mineral/naturressourcer fund Ala Norges på Færøerne/Grønland!!!!!

 21. Af Søren ø Å sørensen

  -

  Mht. Interessen for at alle finder sine plads i samfundet!!!!!!!!

  Uden tvivl er der meget at tjene for et samfund ved at alle får det job og karrierer de tilnærmelsesvis ønsker sig! De arbejder simpelthen hårde og bedre når “emnet” interesserer!
  ASH elsker jo at sparke nedad!

  At det skulle være en fra Enhedslisten der er mere ærlig end en borgerlig liberalist her offentligt, kommer vel ikke som en overaskelse for nogen?
  Uden tvivl ville en hermès/gucchi underbukser/trusser “menneske” fra LA være betydelig mindre ærlig mht. Intentioner da de som ASH generelt ikke behøver lave dagens gerning , og men vil aldrig se dem som andet end kunder i netto!
  Dog en stor del af kunderne i netto er netop La’ere. Så nærige og dårlige mennesker at de elsker at se misbrugte mennesker sammen med de billigste varer!

  Undertegnet arbejdet i årevis iblandt Danmarks rigeste i London! De var nær alle nogen af de mest afstumpet og nærige mennesker som kun en La’ere kan være det! Der er mange La’ere i Netto,Aldi og kwik!

  Måske relateret til arvet penge og social arv? Lærte hjemmefra allerede ikke at dele deres slik!
  Hvis der er nogen der kan finde en ansat i netto -udover MULIGVIS butiksbestyreren- der stemmer på lortet, sender jeg 6 flasker ok Barolo anno 1983!

  DK skal starte med at følge op på Mette Frederiksens forslag om uddannelsesgarantier for ufaglærte. Præcis hvad jeg har sagt i årevis! Vær nu sikker på Mette at dette ikke blot bliver et løftebrud fra S! Med en stram indvandring og langt flere uddannet(Danmark falder jo her internationelt år efter år mht antallet af uddannet og SR regeringen ledte selv her med dybe beskæringer i humaniora studier!) vil landet kunne nå langt!!!!!
  Gerne sammen med en dansk
  olie/mineral/naturressourcer fund Ala Norges på Færøerne/Grønland!

 22. Af Jan Petersen

  -

  Enhedslistens oprindelige programerklæring om at styrte demokratiet med vold, står formentlig stadig ved magt.

  Det ser bare ikke så pænt ud på tryk 🙁

 23. Af Allan Nielsen

  -

  Hvor fedt er det lige at gå på arbejde og betale skat, for at titusindvis af migranter kan få dansk overførselsindkomst og velfærd?

 24. Af Helge Nørager

  -

  Eventmaneger = Begivenhedskontrolør.

  Hvor tager man så den uddannelse, eller “Education” ?
  På Copenhagen Bussizzz Schulll.

  Tal dog Dansk, få en uddannelse og tag et job, eller er det han gør at skabe en “Event”, som han kan styre, og derved få bare lidt på CV, livsbeskrivelse

  Eventmaneger, hahahahahah fnis griner…..

  Spindoktor….Præst….Politiker………..hahahahaha

 25. Af poul boie pedersen

  -

  ASH starter sit indlæg med at modificere sin forargelse, fordi indlægget jo kunne være fup. Men den åbning slap hurtigt op længere ned i indlægget for: “Nicolai Arentz Larsen eksisterer til gengæld.”
  Men hvad er det egentligt at ASH ved om det, og hvad er det hun vil med det her.
  Hvorfor skal enhedslisten tage sig af sådant et udsagn, hver gang en provokatør finder det morsomt at udsynge denne sang?
  Det kunne jo sagtens være, at Nicolai løber andres ærinde, at hans forhold til fagbevægelsen er i den gule side, hvor fagforeningerne er til for at pleje arbejdsgiversidens interesser, eller at han som eventkoordinator lige præcis er i gang med en event!
  Hel uanset hvad, hvad betyder så sådanne udsagn fra Dovne Roberter, Fattig Karinaer osv. Er hele systemets bonitet virkelig afhængig af, at man ikke kan finde sådanne eksempler.
  Det er det selvfølgelig ikke. Selvom langt de fleste nemlig både af økonomiske, prestigemæssige grunde, og det at undgå kontrolsystemet uden ret til at foretage sig noget som helst, langt vil foretrække et job, vil der jo altid være eksempler på det modsatte, eller eksempler på personer, der gerne sætter lus i skindpelsen.
  Og så må det jo være enhver normalbegavet læsers opgave, at skønne over, om systemet er en dans på roser, eller det faktisk ganske stramt skruet sammen.
  I det store billede er sagen jo, at en stor mængde af den sikkerhed, som systemet tilbyder (security) er fjernet i ganske voldsom grad, faneført af Dansk Folkeparti applauderet af hele den borgerlige fløj, og har efterladt de ansatte med flexibility som udtryk for den sørgelige nye magtbalance mellem lønmodtagere og arbejdsgivere.
  Vi ser i verden, hvordan solidariteten fordufter, fordelingen af formuer og indkomster tipper sig mere og mere skæv, og hvordan demokratiet er under pres fra kapitalen. I USA er det demokratiske system blot en skal, der dækker over et dollarkrati, hvor pengene i stigende grad også udtrykker politisk indflydelse.
  Så tænk over, hvad det er du tiljubler kære læser og for den sags skyld også ASH, når forargelsen skummer over, helt uanset hvor latterligt grundlaget er.

 26. Af Jan Petersen

  -

  @Allan Nielsen

  Selv et par godt slidte underhylere med et par bremsespor kan vel sælges. for at hjælpe en stakkels migrant i designertøj til en ny Ipad og lidt kontanthjælp?

  Du er jo bare en pisse negativ skatteslave – vågn da op din antihumanist 🙂

 27. Af p jensen

  -

  Er preben jensen blevet sortlistet? Fem indlæg på diverse debatter er blevet blokeret i løbet af week-enden. Er f il tre t gået helt amok? Tåles kun tilpassede og politisk korrekte bloggere?? Er kritik af “systemet” uønsket?

 28. Af p jensen

  -

  Er preben jensen blevet sortlistet? Fem indlæg på diverse debatter er blevet bl okeret i løbet af week-enden……..

 29. Af Masser af indlæg kommer aldrig på. Hvorfor?

  -

  Saglige indlæg blokeres. Hvad er meningen med det?

 30. Af Mange sobre indlæg slettes hurtigt. Hvorfor?

  -

  Er belgisk tidende begyndt at sortliste systemkritikere??

 31. Af Claus Henriksen

  -

  Det eneste som jeg ved om denne Nicolai er at han bare er en af mange samfundsnassere fra den yderste venstrefløj! Hvorfor bliver disse typer ikke aktiveret? De uduelige Jobcentre fungerer ikke – og hvornår har man f.eks. set en indvandrer i aktivering? Der er masser jobs hvis man gider! Der arbejder over 100.000 østeuropæere herhjemme på danske overenskomster – så hvorfor er det ikke de mange ledige danskere/indvandrere som har disse jobs? Er overførselsindkomsterne mon for høje? Hvorfor sørger Jobcentrene ikke for dette? Der er masser af jobs inden for rengøringsbranchen, gartneri- og landbrug, hotel- og restauration m.m., men det er åbenbart mere lukrativt at ligge hjemme på sofaen!

 32. Af Lars Mortensen

  -

  Det er naturligvis skribentens valg, men personligt er jeg mindst lige så forarget over Carlsbergs tidligere direktør, Han blev fyret og sammen med aftrykket af en fodsål bagi fulgte en svimlende slat penge for en, der var blevet fyret: “Med sig ud af døren får han nemlig godt 40 millioner kroner, viser beregninger fra TV 2 Finans.”

  Her er der tilsyneladende ingen forargelse fra ASH. Gad vide hvorfor?

 33. Af Sten F

  -

  – Forargelsen er større over de personer, der får fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen, efter at blive fyret grundet dårlig ledelse.

  – Forargelsen er større over de personer, uden virksomhedsindsigt, som har 20+ bestyrelsesposter .

  – Forargelsen er større over de virksomheder, der snyder og svindler i skat.

  – Forargelsen er større over de virksomheder og kommuner, som benytter ledige som billig arbejdskraft via diverse arbejdsfremmende beskæftigelsesordninger.

  – Forargelsen er større over det store antal af politikere, som er fraværende i folketingssalen.

  – Forargelsen er større over politikernes eftervederlag og pensionsordninger.

  – Forargelsen er større over alle de falske og (u)fuldstændige analyser og undersøgelser, der bliver fabrikeret til, at manipulere naive borgere, naive journalister og naive politikere med.

 34. Af Søren sørensen

  -

  Claus Henriksen

  Dagens melding er at 33% af alle polakker er blevet snydt i løn af liberalisterne i lønningsposen! Uden tvivl et konservativt skøn!

  De arbejder uden overenskomst, fagforening og arbejder ekstra. Gennemsnitslønnen er 19.000 for dem mod 31.000 for en etnisk dansk statsborger!

  Det eneste liberalister kan fra chefsofaen er at udflage arbejdspladser og generelt “White collar” kriminalitet!

 35. Af poul boie pedersen

  -

  Claus Henriksen
  Er du er en af fantasterne fra den yderste højrefløj, der bare brokker i øst og vest?
  Danmark har Europas 4. højeste beskærtigelsesgrad, med en af de allerhøjeste andele af kvinder på arbejdsmarkedet, bruttoledigheden er p.t. ca. 4,9%, og i en stribe tilfælde betales ikke overenskomstmæssige lønninger for østeuropæerne.
  Som nationaldirektør Bernstein sagde i 2009, at arbejdsmarkedet fungerer bedst ved en bruttoledighed på ca. 4% (husk at alene skifteledigheden, ledig mellem to jobs, andrager ca. 2%). Det betyder, at der kun er en marginal arbejdskraftreserve på ca. 1%, før vi ser tegn på flaskehalse osv., hvilket vi allerede hører DA ynke sig over.
  Al i alt er danskerne et ganske flittigt folkefærd, og dine brokkerier er utidige, samtidig med, at hele lønmodtagegruppen har set drastiske forringelser af jobsikkerheden.

 36. Af preben jensen

  -

  Nu kan man også finde hjemløse danske børn på 13-16 år i gaderne. Og rundt om er der 80..000 børn som “børneværnet” og skilsmissesystemet har gjort faderløse eller helt forældreløse. Familiepolitikken er pilrådden. Det bør vel også skabe en vis forargelse?

 37. Af p jensen

  -

  At lønmodtagere og ledige hetzes med beskyldninger om dovenskab og nasseri mv. er vel temmelig tydeligt? Men tidligere har der jo været fuld beskæftigelse. Er danskerne så pludselig blevet dovne? Er de ikke snarere blevet ofre for politiske svigt begået af uduelige og arrogante pampere?

 38. Af poul boie pedersen

  -

  Korrektion.
  Jeg skrev, at Danmark havde den den 4. højeste beskæftigelsesgrad i Europa. Der skulle have stået EU.
  Vi er også overgået af Norge (75,7%, Schweitz 79,4% og Island 79,7%) på Europaniveau (Eurostat 2014).

  EU gennemsnit er 64,2% beskæftigede ud af arbejdsstyrken.
  I forhold til dette ser tallene sådan ud

  EU gennemsnit 64,2 %
  Europa gennemsnit 63,7 %
  Danmark 72,6 %
  Højere i EU
  Tyskland 73,0 %
  Holland 74,4 %
  Sverige 73,8 %

  Det er noget bemærkelsesværdigt, at lande med stor andel indvandrere ligger øverst i tabellen.

  .

 39. Af Thomas Jensen

  -

  Der er ikke arbejde nok til alle dem som mangler et arbejde, så vi skal være taknemmelige for at nogle vil nøjes med de ret lave beløb man kan få på dagpenge eller det endnu mindre kontanthjælp. Det giver plads til andre som er mere krævende.

 40. Af Jesper Lund

  -

  Jeg er selv ledig på dagpenge efter at have opbygget en anciennitet på godt 36 år i private IT-virksomheder. Jeg er nu 61 år.

  På diverse aktiveringskurser har jeg fået at vide, at det er godt at “brande” sig selv. Det kan resultere i et job. Det kan være at eventkoordinatoren Nicolai Arentz Larsen får sig et job pga. denne “event” om sig selv. At en potentiel arbejdsgiver kan se noget potentiale i ham.

  Som ledig skal man sende mindst to ansøgninger om ugen. En gang hver tredie måned bliver den lediges jobsøgningaktiviteter siden sidste check vurderet af A-kassen for at afgøre, om du stadig er berettiget til at modtage dagpenge.

  Den ledige skal også påtage sig et job anvist af jobcentret. Det er sikkert sjældent, at et job bliver anvist af jobcentret, men det kan de ledige ikke drages til ansvar for. Enten mangler der jobs eller også henvender virksomhederne sig ikke til jobcentrene for at skaffe arbejdskraft.

  Disse betingelser må Nicolai Arentz Larsen ligesom andre ledige på dagpenge være underlagt. Om den ledige synes, det er “lækkert”, frusterende eller en blanding, er vel ret underordnet.

 41. Af Allan Hougaard

  -

  Han er jo bare en gennemsnitsvælger for de røde. Og især for liste Ø. Lever hellere end gerne for andres penge mens at de belærer andre om, at deres ligegyldighed over for samfundet faktisk er gavnligt for os alle og slet ikke en skidt ting. Noget som fjolser der f ex stemmer på liste Ø måske skulle tænke lidt over.

  Ingen kvaler – der er andre der betaler.

 42. Af Per Rasmussen

  -

  Vi står med den største invadering i Europas historie siden de muslimske horder stod ved Wiens byport i 1683. Og alligevel synes ASH at en ung mands provokation mod arbejdsløshedens meningsløshed er vigtig. En ung mand, der er så fræk, at fornægte ydmygelserne ved at være ledig; han skulle vel idømmes 10 stokkeslag, så han kunne mærke at samfundet altså ikke tolererer at man, som arbejdsløs går med rank ryg. De sociale mediers offentlige stening af alle, der bryder normerne er ulækkert og middelalderligt primitivt. Og ASH er en af de velbjærgede, der kaster en sten mod den skyldige.

 43. Af Søren sørensen

  -

  Beskæftigelsesantal er direkte proportionelt med skattetrykket!
  De nordiske lande med nær den højeste frekvens har også den højeste skat!

  Hvis men ønsker flere beskæftiget skal skatten op for firmaer og aktie handlere især! Dette sammen med et stop for indførelse af nye udenlandske lønpressere/flygtninge og hvad fanden de nu alle hedder!

  Per rasmussen@

  Ja ASH’s indlæg her er et ækelt liberalist guchitrusse indlæg!!!

Kommentarer er lukket.