Tak for kampen

Af Anne Sophia Hermansen 102

Ikke længere skal jeg drikke polemikkens sorte mælk. Ej længere skal jeg fløjte mine meninger frem og lægge dem ugentligt i en klummegrav. Jeg har vredet al uenighed ud af mit genstridige sind igen og igen. I næsten fem tyndfede år har jeg været meningsmaskine for Berlingske.

Så godt som alle har smagt min skræppen; feministerne, mandschauvinisterne, lærerne, lægerne, de grådige, de kongelige, de kristne, de inkompetente, de selvfede (der stedvis kunne minde lidt om mig selv). Jeg har i timer, i dage, i måneder, i år, krattet med flækkede negle i sur muld, ledt som et vildsvin i skovbunden efter endnu en selvantænding, efter endnu en mobilisering af en træt indignation. Og jeg har gentaget mig selv, jeg har taget fejl, jeg har taget meget fejl endda, jeg har også haft RET, og jeg har været en lille fabrik af debat og polemik. Der spillede op til dans på klokkeslæt.

Men nu er det slut. Dette bliver den sidste kommentar fra min hånd, og næste uge bliver den første, hvor jeg ikke skal skændes med andre end min mand. Han er også lidt mere nådig. Det bliver skønt at falde blødere, og det bliver mærkeligt ikke at skulle producere en holdning om alt fra puddelmænd til politikerlede over beskatning af friværdier, curlingbørn, femipampere og velfærdssamfundet som hæveautomat. For af og til mener jeg jo ikke noget. Tro det eller lad være.

Jeg har elsket at skrive og debattere. Jeg tror også, at jeg har været med til noget, der var vigtigt. Jeg mener, det var vigtigt at prøve at skabe en samtale om køn, der indeholdt min generation af kvinders erfaringer og måske også nogle af mændenes. Jeg mener også, det var vigtigt at deltage i en samtale om kvaliteten af den undervisning, vi giver vores børn. Og det har været vigtigt at deltage i samtalen om, hvad det er for kummerlige vilkår, vi byder folk, der træder offentligt frem – politikere, kunstnere, intellektuelle, meningsdannere. Vi vælter dem rundt i svovlpølen på Facebook og giver dem så en fuckfinger i Deadline. Og ak, det kalder vi “ytringsfrihed”. Som om. Det bliver meget fedt ikke at være en del af freakshowet i debatland, bare i et stykke tid.

Det blev til mere end 250 klummer og indlæg på min blog, og måske var det hele lige meget. Men så var vigtigt at prøve. Jeg kunne ikke lade være. Men det kan jeg nu. Tak Berlingske, for plads, hjælp og forståelse. Tak til jer, der har læst. Tak til jer, der gjorde mig klogere undervejs. Vi ses igen. Men nu har jeg kun tilbage at sige:

Tak for kampen. Og tillykke til jer, der var skidetrætte af mig.

Også bragt som klumme i Berlingske den 29. januar 2014

102 kommentarer RSS

 1. Af Lawand Namo

  -

  Det har været en retorisk fornøjelse at følge med

 2. Af Henrik Petersen

  -

  @ Jens Hansen 29. januar 2014 10:53

  Tak for at understrege min pointe: At hun aldrig har deltaget i debatten. Ja, jeg husker også, at hun på et tidspunkt plukkede lidt fra en tidligere debat og brugte dem, så hun kunne lave en ny blog om ca. samme emne.
  Fint, du kunne lide det.
  Giv mig ét eneste eksempel på, at hun på et tidspunkt selv har deltaget i tråden på en af sine egne blogs. Du får en negerbolle i præmie i så fald.

  Personligt er jeg i den lykkelige situation, at jeg ikke ejer et tv og ikke kan se TV2. Så jeg slipper vel for konen.

 3. Af søren sørensen

  -

  Kan se at Kasper Støvring stadigvæk ikke har skrevet en tak for kamp. Noget med moral og manglende etik at gøre eller har der været for mange medbloggere at holde styr på i B?..Må også være svært med 7 medarbejdere, meget at holde styr på eller styre udenom?

  Da kim olsen nu får mere frit spil på sine svinskheder ønsker jeg her at komme med en kommentar til Støvring som har frasorteret mig men ikke Kim Olsen og Axel Eriksen med deres svinskheder..Et af dem står at læse ovenover hvis i har glemt den. Ytringsfriheden har svære kår i B…
  Må bede blogholderen om som afsked at repræsentere ytringsfriheden her og lade den stå. Godt nok er meget champagne fremstående på bordet i alt sin rigtighed. Men ytringsfrihed er først..

  Om enkebrænding og andre særheder!
  Kasper Støvring

  “Må man ikke kritisere?”,AF KS

  ….Moral ,etik og interesser du ved? Først rydder vi op hjemme så ude? Eller hvad?

  “Dum fordi det koster enorme ressourcer i form af både menneskeliv og penge at indføre f.eks. demokrati i kulturer uden en demokratisk tradition, og i øvrigt vil det som regel bare forværre de konflikter, vi oprindelig ville løse (ifølge loven om uforudsete negative konsekvenser).”,AF KS

  ….Er der mere moral og etik og interesser i at lade dem forblive undertrykte, de muslimske masser og især kvinder ifølge filosofien du har læst? Er vel strømme der men. så drejer spørgsmålet sig vel mere om hvad er moral og etik? Og ja er ikke enig i din model som jeg vil beskrive som fascistisk inspireret med religion her i dine udtryk!…For uden demokrati ingen ordleg, rettigheder og fremskridt til at ændre skidt til bedre…Uanset om der er en socialistisk regering-som vi endnu aldrig har set-eller fascistisk som vi heller aldrig har set i DK siden kongedømmet men nærmere os igen. Muligheden for at udskifte skal altid være tilstede!…Selvfølgelig skal vi ikke gå i krig i muslimske lande hvor religion er tanken bag alt foretaget, men demokratiet der skal støttes og dit ønske om Saudi Arabiske tendenser overalt der frasorteres…

  “Af samme grund er det altså klogest og rigtigst at påvirke andre kulturer ved at optræde som et forbillede eller gennem argumentation, f.eks. ved at vise at Sati er en form for assisteret selvmord eller aktiv dødshjælp, der er i modstrid med centrale dele af den hinduistiske lære.”, AF KS

  …Nu bliver det virkelig umoralsk og uetisk…For at blæse samtidig med at…Hvordan fanden den nu er..Sati er muligvis barbarisk i vores øjne, men er noget som sønner,brødre altså mænd etc tit drømmer om at deres mor og en fremtidig hustru gør!. Religion er roden til alt ondt i verden, Hinduisme eller kristendommen eller islamdommen. Kun Dalai Lama kommer med fornuftige “religiøse” løsninger! Men Buddhismen er ikke bleg for at bruge videnskaben også og det mest nylig fremfundne for at komme videre i hjerne indsigten..Men ja KS at være et forbilled kræver at men ikke er religiøs og har alle kognitive muligheder til brug for bedømmelse af en sag og fakta. Uden at måtte spørge Gud til råds..Og især at køn er ligestillet der.

  .” Levedygtige kulturer er en slags organismer, der ad evolutionens vej udskiller det, der ikke længere tjener til medlemmernes trivsel. For moral har først og fremmest et funktionelt aspekt: Den skal virke.”… AF KS

  ….Moral og etik? Evolution har jo ingen plads hos religiøse, hverken i bibelen eller koranen..Og medlemmer´s trivsel er her minoritetsmedlemmers trivsel på bekostning af flertallet..Læs den borgerlige drøm om retur religion er folkets opium.

  “Skal vi straffe mennesker i vores eget samfund, der ønsker at begå selvmord? Er aktiv dødshjælp moralsk forkastelig, og bør det være strafbart? Jeg tror, at mange af dem, der fordømmer inderne, ville tøve med at fordømme f.eks. Jane Hoffmann.”,

  De 2 har absolut ingenting med hinanden at gøre. 71% af Danskerne ifølge dit link støtter op om Aktiv dødshjælp, Sati er et religiøst inspireret helvede hvor sønner og andre især MANDLIGE medlemmer har personlige våde drømme om ultimativ religiøs tosserier mht mor begår selvmord på bålet..Aktiv dødshjælp er en personlig og demokratisk beslutning af et individ selv..Du blander her fri vilje end i ufri vilje…En normal liberalistisk/religiøs fejltagelse. Men den skal påpeges!

  “Nogle kritiserer Sati-ritualet for at være et udtryk for kvindeundertrykkelse. Her må man påpege, at ritualer, sandsynligvis også Sati-ritualet, netop har til formål at indstifte mening i tilværelsen, ikke primært og udelukkende at skabe orden. Et offer, selv det mest ultimative, kan være et meningsfuldt offer” af KS

  ….Ved at ofre sig for mænd i en kultur-den indiske der gerne massevoldtager kvinder. som den 51 årige Danske turist af 8 mænd i sidste uge? Glemmer du ikke her igen det mandschavinistiske i alle religioner, inklusive den buddhistiske hvor kvinder blot er karklude? Buddhismen er endda også her meget bedre og kvinder er vel kun karklude mht magt og ikke decideret retorik..

  Summa;
  “Jeg har selvfølgelig givet et hypotetisk svar, bl.a. fordi jeg i første omgang slet ikke ville deltage i den form for kulturimperialisme” af KS

  Foretrækker den kristne “nødvendige økonomisme” kulturimperialisme hva? Alle vores små ubekvemmeligheder men…. Nogen Narko, andre alkohol og endnu andre foretrækker at bruge kristendommens storhed med økonomisme…Men et rent menneske er altså Døbt? og liberalist? og har læst en bog først derefter 400 altid med udgangspunkt i den førstlæste?
  Uden tvivl ikke nødvendigvis i denne rankorden..Lidt mindre kan også gøre det! Og Sati er sociologi med lidt antropologi smidt ind for guds orden skyld!

  “der angår andre ”sære” og for mig at se modbydelige og potentielt kritisable praksisser som omskæring og straf for apostasi eller – for nu at tage dilemmaer i min egen kultur – abort og eutanasi” af KS

  Endnu et lille kristenfundamentalistisk hak mod ateister og andre saglige Danskere der har læst mere end en bog. Dette har KS også men åbenbart kun fra udgangspunktet af den første..

  (The term apostasy is used by sociologists to mean renunciation and criticism of, or opposition to, a person’s former religion, in a technical sense and without pejorative connotation.( måtte slå det op ja!)

  Har Jakob Schmidt Rasmussen da forladt Scientology og gået over til den anden fjende i din fold? Abort er en menneskerettighed for barnet selv, samfundet og de forældre der ikke ønsker at blive forældre…”euthanasia” skete under Hitler. Uden tvivl ville fascistiske liberalister være de første til at genindføre den..KS du erindre da DNSAP via KU,VU og DFU og LAU gik rundt i de københavnske gader iført skrårem indtil slutningen af 1943 hvorefter de begik et enkelt eller 2 modangreb på Tyskerne i krigens slutning? Ikke! Glad for at kunne hjælpe dig igen..

 4. Af Claus Andersen

  -

  @ Søren Sørensen kl. 20:34

  Klart! klart!

 5. Af søren sørensen

  -

  AF CLAUS ANDERSEN – 29. JANUAR 2014 20:58

  Klart! klart!

  Du ved hvad men siger om folk med gentagne vindmølle mareridt som dig? De går rund! rundt! rundt! Over i ASH´s fhv blog kan du få vejledning til borgerlige læger der udskriver lykkepiller på må og få til din sygdom…Altså det gør de jo ikke, kun modstanden der.Men skal jo blot bytte rundt på lykkepillernes bestemmelsessted og samfundet med helhed er hjemme? Det var da en løsning vi hurtig kunne implementere?
  klar,klarer!

 6. Af Jens Hansen

  -

  Af Henrik Petersen – 29. januar 2014 20:33
  “Jens Hansen
  Personligt er jeg i den lykkelige situation, at jeg ikke ejer et tv og ikke kan se TV2. Så jeg slipper vel for konen.”

  Henrik Petersen.
  Undertegnede ser heller ikke TV.
  Og slet ikke dansk TV.
  Og selv om jeg gjorde, så ville jeg ikke se TV2.

  Det er faktisk sådan Henrik Petersen, at man selv kan bestemme, hvilke blogs man læser og de TV kanaler som man vil se.
  Jeg formoder, at du ikke har været tvunget til at læse ASH`s blogs.
  Selv om man næsten får den opfattelse, hvis man læser dine indlæg.
  Hvad man jo heller ikke er tvangsindlagt til.

 7. Af Svend Hansen

  -

  Tak for alle dine særdeles velskrevne indlæg.
  Fantastisk sprogbeherskelse. 🙂

 8. Af Morten Jansen

  -

  Tak for dine meninger.
  Jeg har været enig og uenig;
  Jeg har altid oplevet dine blogs som inspirerende, tankevækkende, reflekterede (tildels 🙂 ),

 9. Af Steen Brock

  -

  Det har været en oplevelse og berigelse at følge med i ASH`s blok. Ikke fordi jeg har været enig, men fordi niveauet har været højere end alt andet i den offentlige debat. Ja sprogevnen har været super, men først og fremmest evnen til at stille skarpt på fænomener og holdninger, og skære ind til benet og reflektere. Denne refleksion førte så mange gange til firkantede konklusioner. Men som DIAGNOSE over danskernes hykleri og politikernes kynisme/professionalisme/flugt ind i standard konceptioner – dér har Anna Sohie været guld værd.
  Til ASH: Held og lykke på cykelstien fremover med god vedvind!

 10. Af Kristian Brask Thomsen

  -

  Du gjorde en bella figura tilsat en småfarlig formel af indsigt, overblik, øjenhøjde, intelligens, arrogance og meget tiltrængt politisk ukorrekthed.

  Kys din skæggede mand og nyd stilheden.

  Vi anbefaler Zanzibar.

 11. Af søren sørensen

  -

  Zanzibar er en overvurderet turist fælde!…3 måneder i Fransk polynesien, Mali eller Cuba er bedre..

  Men yderst sjovt at læse 30 kommentare fra folk der aldrig har deltaget i ASH´s debat..Sådan er det med venner af interesse og også økonomiske venner. De møder altid op den sidste dag! Ikke for at smide “aske” på champagnen, men……

  Sådan er kapitalismen, ta ikke fejl af det!

 12. Af Henrik Knage

  -

  Bind Istedgade i halen af Istedløven.

 13. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Vest for Himmelbjerget sidder Socialrådgiver Svend Trøst i en sparekasse som rådgiver og vejleder om e-post og indernet.

 14. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære ASH,

  Det har været spændende at debattere med dig. Gælder for øvrigt også Mads Kastrup.

  Det skyldes, at I ikke kunne sættes i bås med forventelige holdninger, som de fleste andre blogejere.

  Du er og bliver et ‘borgerdyr’, men ofte med et åbent sind.

 15. Af mogens baldi

  -

  Kære ASH

  Det har været JØWT at følge dig!

  Baldi

 16. Af Niels Juul Hansen

  -

  “AF KIM OLSEN – 28. JANUAR 2014 21:07
  Tak! Tak fordi vi slipper for dig din lede manipulerende so!”

  Er der nu atter en anden person, der har skrevet et svinsk indlæg i dit navn?

 17. Af Bjørn Sørensen

  -

  Jeg kom ind på dine blogs da beskrev kødmarkedet for dem i 30-erne.
  Du beklagede dig over at der kun var underbuksemænd tilbage.
  I den angelsaksiske verden skriver man om at der ikke er mange enlige i den alder som er sound, solvent and sober (sunde, solvente og ædruelige).
  Så når man er sent ude på kødmarkedet så er der mange som har passeret sidste salgsdato eller er genbrugsvarer.
  Se det ved de fornuftige piger hvorfor de er meget aktive mens de er unge og attraktive, dvs før tyngdekraftens indflydelse viser sig, og kaprer sig s+s+s+ mændene mens de stadigvæk er til rådighed.
  Så de kvinder som er sent ude må meget ofte lade sig nøje med restpartierne.
  Man kan da være heldig at finde et godt tilbud.
  Den proces har du været igennem, så hvis du har været heldig ønskes du det bedste fremover.
  Jeg er ikke specielt enig i mange af dine udtalelser men du har en evne til ruske op i møget, for det er der jo altid meget af, fordi mennesket har det med at være vanedyr og så fortsætter derud af uden at tilpasse sig eller opdage forandringerne som hele tiden sker. Det er jo så tydeligt at 68-erne for længst er mosgroet og er begyndt at lugte og efterhånden ikke er så stuerene længere.

  Så tak for dine mange gode indlæg.
  Men fordi du takler af her skal vi nok høre fra dig fremover, for du kan vel ikke lade være.

  På gensyn eller genhør, for du vil altid være velkommen, for det er småt med kvindelige kommentatorer.

 18. Af Katrine Bjerregaard

  -

  Kære ASH,
  Tak fordi du gad at spille ind i debatten. Jeg har læst dine klummer med stor fornøjelse, og ligeså ofte været ret chokeret over den barske tone i kommentartråden. Jeg håber du mere end ofte har sprunget det over…

  Særligt tak for dit fokus på big mother staten – det er en vigtig pointe. Jeg håber at ansvar for eget liv en dag bliver det nye sort…

  De allerbedste hilsner – og tak igen
  Katrine

 19. Af Claus Nielsen

  -

  ASH: “….hvor jeg ikke skal skændes med andre end min mand.”

  Hvis du vil beholde ham, må du hellere skrue lidt ned for blusset, kære 🙂
  For guderne skal vide, at du ind i mellem har været en “arrig kælling”.
  God vind fremover!

 20. Af Jan Oscar Engholm

  -

  Henrik Petersen

  Du må ikke sige negerbolle, det så jeg i en tv udsendelse K1240 med inder kirkeministeren og nogle andre fra den gren?
  Du bliver stemplet som racist. ?
  Det er der hvis faldt dom for?

 21. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  @ Bjørn Sørensen ! Det er saa rigtigt, hvad du skriver ! —Os der bor “i det Franske” —-er forlængst flygtet fra ” Overgemte ! ligeglade –fornærede –Og hvad kan man ellers sige mere om “et folk ! —Der kun tænker paa penge ! –Og, hvordan “man kan regne den ud! ! —Jeg hørte om “en kvinde –Som aldrig havde været paa arbejds-markedet ! Og derfor aldrig havde betalt skat ! —Hun havde “faaet kringlet det saaledes at: Hvis hun forærede sønneke villaen (hun var enke) —Saa kunne hun-selv modtage højeste folke-pension – ældre-check —og diverse fra det offentlige ! —-Det syntes hun var “helt o.k.—Og hun kendte flere, der gjorde “det samme” ! Saa, hvad du skriver om danskerne i al almindelighed —er fuldstændigt rigtigt ! —Iøvrigt vil en stor del hellere leve 30 aar “med helvede paa jorden ! end lade sig skille ! —Der er jo faktisk masser af enlige baade mænd og kvinder —-Men de er saa fornærede ! –At de er blevet vant til at: sige tak, hvis de bliver inviteret til spisning ! —Men vil ikke drømme om, at gen-invitere ! —Det er det saakaldte “velfærd-system” ! —Det gælder om, at faa ! —.Men ikke, at gøre gengæld ! —Man hører hele tiden om, at “de gamle er ensomme” ! —De kan jo bare invitere nogen ! —Men de er nok blevet klogere ! —-De bliver ikke inviteret selv ! —-Helt – helt anderledes er det i “de sydlige lande ” , Hvor man er interesseret i “de nye” —Og nærmest “staar paa hovedet” fo, at kappes om, at vise de nye rundt ! —-De kan have det saa godt i det lillke kræveland ! —Og ASH —Har faaet nok af “den danske mentalitet ” Den er syg !

 22. Af Erling Sarroe

  -

  Kære ASH,

  Tak for dine fantastisk gode og fokuserende blogs gennem tiden. Du rammer plet med din evne til at påpege middelmådighed og tåbelighed og med din skarpe pen intelligent at spidde latterlige forhold i og omkring vort samfund på.. Vi kommer til at savne dig, – og Berlingske givet også..

  ,

 23. Af Jan Milo

  -

  jeg erindrer desværre ikke hvornår ASH har tilført merværdi til såvel debat som samfund og så må jeg konstatere at TV2 åbenbart vælger at forfølge er strategi hvor det spektakulære har forkørselsret….

 24. Af Henrik Petersen

  -

  > Milo 17:45:

  Nej, du har ret. Formentlig kan ingen huske, hvilken form for merværdi, ASH her beriget verden med. Nu håber TV2, at hun kan gøre dette for deres udsendelser. Jeg gætter vildt: TV2 tager fejl, og det tager nok lige et år eller to, før stationen opdager det.

  Men konen har jo mange fans efter tråden at dømme. Dog skal der nok mere end ca. 100 followers til at holde bagdelen i vandskorpen for TV2.

  God fornøjelse, Jens Hansen og ligesindede.

  Jeg har nu også muntret mig med at se regeringens laaaangsomme selvmord. Det kører virkelig for Statsminister Vestager (i praksis omend ikke formelt). Sådan cirka som en endeløs Wagner-opera, der først slutter, når den tykke kvinde har sunget en halv times tid 🙂

 25. Af Susanne i Badet

  -

  Kære ASH
  Tak for alle dine indlæg/indspark/kærlige spark/barske meninger.
  Jeg har sørme ikke altid været enig med dig, men jeg har altid læst dine meninger med stor fornøjelse alligevel.
  Lad dig ikke gå på af folks hadefulde og bidske indlæg – det er mest synd for dem selv.
  Du er en dejlig og touch cookie – keep up the good work !
  Mvh, Susanne i Badet

 26. Af Henrik Knage

  -

  Tak for krampen – jeg kan nu godt li´dig 🙂

 27. Af Henrik Gimbel

  -

  Du har været en pragtfuld rappenskralde.
  Du vil blive savnet!

 28. Af lars sørensen

  -

  UNDSKYLD Anne for en sidste highjack , og tak for dem alle gennem tiden !

  OG ps. B.dk og Kasper Støvring , sgu ikke fair , rabiate Søren Sørensen (helt sikkert komunist)
  Får lov til hans udgydelser , nu også på støvrings blog , Og jeg skal udelukkes-i skammekrogen

  @ Kasper Støvring : enkebrænding

  Nærmere døden sig Kasper , gå da til præsterne i DF , du ved da de har lovet dig der er en himmel ik ? vær ikke bange , husk livet , døden ender sgu nok med at blive det nye sorte 😉

 29. Af Erik Larsen

  -

  Tankevækkende at notere sig hvilke personer der “roser dig” ASH!
  Det er ikke ligefrem personer, der staver og formulerer sig godt.
  Bekymrende er – synes jeg m.fl. – at du nu belemrer TV2 med dine “68-café- meninger”. (Nå, det kommer nok ikke til at vare så længe.)

 30. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Helt rigtigt ramt ASH ! —Velfærd-systemet ! —Er blevet en “hæveautomat” —! .–Især for dem, der aldrig har bidraget med arbejde plus verdens højeste skatter ! —Men nu er man da formentlig sluppet for SF- børnebanden ! —De er nu allesammen flyttet over hos social-demokraterne ! –Det giver Helle THS.—-endnu en “ligtorn” –Saaledes, at det for fremtiden betyder, at det er “smertefuldt” at beholde “stilletterne” paa !

 31. Af Henrik Knage

  -

  Synes det er trist, guldkornet kom så, sorry et af dem – her, og der er 5 stjerner ud af 5 mulige. Det er så enkelt, at det næsten gør ondt : Tro det eller lade være, nogle gange mener jeg faktisk ingenting!
  De gange du har siddet og krattet i mulden, med dine fingre, har du faktisk krattet trøfler op af jorden, tro det eller lad være – lige til at spise.

 32. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Grundtvig skrev 1600 sange og salmer, Danmarks Historie og Bibelhistorie på vers, Danmarksbilleder, men uden morgensang ingen folkeskole og der er heller ingen hjemlandstoner hos De Radikale, de er europæere.

  Biskop Absalon flyttede Lærernes Hus fra Lund til Roskilde, som musikkonservatorium med et symfoniorkester ved en domkirke og med et skibskor som musikskole i hvert sogn, hvor menigheden ror i takt gennem en brænding med præst som styrmand og degn som forsanger.

  Et sognehus har en avisstue med et hobbybibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger i samarbejde med Skolebibliotekaren Karen. Præst og degn er rejseførere i biblioteksbussen med hobbyforeninger som læseforeninger, der besøger venskabsforeninger i Sydslevig, Skåne, Halland og Blekinge, Vendsyssel, Normandiet og Tyge Brages gravsted i Prag; – Edinburgh er hovedstad for færinger og vendelboer, se Magnus Katedralen og Børglum Kloster.

 33. Af NIELS O

  -

  WFC?

  FARVEL

 34. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Goddag til buslæskure med dobbelt WC også for kvinder med inkontinens.

 35. Af Peter Jørgensen

  -

  Samtale om køn henleder mine tanker til norske tv-serier fra 1990’erne og frem til i dag.
  Jeg ved snart ikke hvad er værst, sidde med en dynamisk, fantasiforladt caffelatte kvinde, eller være i selskab med nogle fangere på guontanamo i 360 dage.

 36. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Ungdomsskolen uden værksteder endte med den blå betænkning uden skoleskibe og med Tvind med skibe. Ungdomsskolen ligger bedst på en diagonal gennem Byen ved Havet som værkstedsskoler ved Amu-Centret, Teknisk Skole og Det maritime Gymnasium ved Grådybet, Smilets By har en Ringgadeløsning. Ungdomsskolen i en fjordby er et skoleskib med søspejdere, se “Jensine af Haderslev”.

  Hvor der er en kirke, der er der en kro, Tyge Brage målte stjerner og himlen op fra landets egne høje, og Ole Rømer var matematisk byplanlægger, hvor der er en domkirke, der er der en skolebotanisk have, et seminarium, et symfoniorkester og konservatorium, en latinskole, et universitet, en gymnastik- og idrætshøjskole, sløjdhøjskole og et skoleskib, der ligger bedst i Flensborg og Esbjerg i Haderslev og Ribe Stift.

 37. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Der er brug for buslæskure om vinteren, når det hagler, – med toilet ved læskure med omstigning for passagerer med inkontinens. Vest for Himmelbjerget er bus- og rutebilchauffører turistguider, der gerne taler flere sprog, og rutebil- og buslæskure har opslag om hobbyforeninger, der har aktiviteter i sommerlandet til glæde for turister og til gavn for erhvervslivet.

  Vest for Andelsbjergene har tekniske skoler gerne en plakat med buslæskure som studerende har tegnet og fotograferet på studieophold i andre egne og lande. Moderne buslæskure er forsynet med digitale busafgange, der kan aflæses fra den modsatte side af gaden. Spejdere passer gerne gravsteder for søfolk og soldater, men studerende på tekniske skoler studerer buslæskure, som et projekt ved en svendeprøve.

 38. Af søren sørensen

  -

  Kasper Støvring/klitgaard..@

  Giver op efter at ha forsøgt at skrive 11 kommentare i din og klitsgaards side..Uden tvivl ikke min bedste, men er fandme ligeglad..I er en gang anti-røde-ytringsfriheds udøvere som burde fratages jeres røde betaling måned efter måned af den siddende regering..Men den røde regering er jo medskyldig i jeres anti-demokratiske agenda…Kun socialsiterne i rød side repræsenterer folket i -80%…Er interessant hvornår det går op for folket? Jeg skyder på at det som sædvaneligt er når det er for sent…

  Kasper Støvring@

  Hvorfor har du slettet mine ytringsmuligheder igen?

  Du lever af at den røde regering der betaler din løn måned for måned!..Det mindste du kan gøre er at gi de 3 “røde” der skriver i din blog ytringsfrihed som modsvar mod de 39 sorte kommentatorer du har…Men nej kun nikkedukker skal ha ytringsfrihed hos dig…

  Axel Eriksen skriver kun i berlingske under navnet anonym anonym og kim olsen har for nyligt, for jer der skulle være ubekendte derom kaldt en Berlingske avis ansat for

  “ASH du er en led manipulerende so”,

  Lyder ligesom da han i sidste måned kaldte mig “et slimede kryb”, eller som dem men hører om der sender dødstrusler pr. facebook osv til folk de er uenige i…Men ja denne debat er død! , Axel Eriksen er gået på pension som anonym anonym og Kim olsen giver som sædvanligt kun kommentare til offentligheden hvis spørgsmålet involvere Jens Hansen eller Søren Sørensen…Han kan dog godt støtte op om Niels Juul Hansen under en diskussion med Søren Sørensen eller…oh, yes you get my drift..

  Ellers dog et interessant indlæg af Støvring…Skal vi brænde konen,elskeren eller svigermor af som mænd og ejere? Spørgsmålet er sgu indviklet ig filosofien må tages i brug for at komme til en konklusion…Nietzsche er fantastisk, men dog bedst undgået da alt form for moral er ligegyldigt alligevel, som muligvis det er..Men efter oplysningstiden. Hitler og Nietzsche lærte vi jo videre? Eller nogen gjorde..Ikke alle jo som står at læse ovenover….Men Nietzsche var sgu alligevel stor…….

 39. Af Axel Eriksen

  -

  Fra den der ved det bedst:

  Axel Eriksen er slet ikke gået på pension som “anonym anonym” – men p.g.a. , at han ikke gider høre på alt det “røde sludder”!

  Hvorfor skal mit navn indblandes i en debat, hvor jeg ikke har haft et eneste indlæg indtil nu?

  Falske beskyldninger – vil I være Jer selv bekendt??

  Exit, slut , finito!!

 40. Af søren sørensen

  -

  AF AXEL ERIKSEN – 7. FEBRUAR 2014 14:35

  Hvilken falsk beskyldning ?

  Min kommentar er sat her da det var umuligt at få den igennem i Støvring og ej heller ved Klitgaard…

 41. Af Axel Eriksen

  -

  Hvad har det mig at gøre?

  Det er da dit eget problem – hvorfor har du gjort dig uønsket på diverse blogs?

  Venligst hold mig ude!

 42. Af søren sørensen

  -

  Axel Eriksen@

  Du har intet krav på respekt da du skriver under Anonym, Anonym…Og uden tvivl også i mit her og der…

  Borgerlige gør røde modstandere uønsket fordi dette er en borgerlig avis som udøver ytringsfrihed ift meninger de er enige eller uenige i..Intet andet. Din lave ven KO og dig tilhører jo et segment vi er glade for at slippe for. Men du skrev i forrige uge at du er færdig med at skrive i B som du har sagt mange gange før? Hvorfor holder du ikke bare dit løfte?

  Men er du enig i din debat sengekammerat Kim Olsens indlæg og tone? Uden tvivl, i to er et alen..

 43. Af Axel Eriksen

  -

  Naturligvis skriver jeg da i dit navn – med alle de indlæg, der dagligt produceres i navnet “søren sørensen” kan eet menneske da ikke overkomme det – medmindre det er en heltidsbeskæftigelse! Men det det vel også?

  Hold så for fanden op med at blande mig ind i debatter, hvor jeg ikke har ytret mig – med dine grundløse, infame beskyldninger!

  I øvrigt ville jeg aldrig være i stand til at skrive et indlæg på dit “proletarsprog”!!

 44. Af søren sørensen

  -

  AF AXEL ERIKSEN/ANONYM – 8. FEBRUAR 2014 10:18

  Da du har skrevet anonymt under et navn er det da yderst retfærdigt også at mene at du har skrevet under andre..Bent Wintner har åbenbart ikke i sinde at undersøge hvem der har skrevet den sidste falske kommentar i mit navn, eller blot slette den som påpeget og bedt om..Nu kan jeg jo godt leve med det, modsat andre og gider ikke påpege det daglig..Men selvfølgelig har vi her et yttringsfriheds problem når B, når de tillader svinske kommentare mod røde der får lov at stå og aldrig bliver slettet og hvis det modsatte skulle vise en engang hver anden jul slette den inde for 3 sekunder..

  Spørgsmålet her er jo mediestøtten og for forfejlet Danmark er blevet der når 85% går til sorte borgerlige medier og et par sølle tusinder kr. til information…Vi lever i en fascistisk medieverden i DK med alle medierne så godt som farvet sorte, endda betalt af dem de røvrander…

  Så skal du ikke også ønske Anne Sophia Hermansen en god rejse videre? KO har jo allerede været der, Send du blot din også så vi kender dig igen og ved at du ikke er anonym anonym igen selvom V revisor mentaliteten af søvndøssige tilstande var nem at udregne..

  Så har du hugget flere hoveder af kaniner siden din fødselsdag? Som du åbenbart mente du skulle annoncere om her i B dagligt over 2 uger før den tog plads? Høng tølløse banen er vel også kedelig?

 45. Af Claus Andersen

  -

  Jamen så farvel til ASH, denne store fortaler for det multikulturelle samfund.

  Men skal ASHs egen lille pode deltage i integrationen af uintegrerbare muslimske analfabeter i folkeskolen? Nej, selvfølgelig ikke. Den lille pode skal selvfølgelig gå i privatskole.

  Hvor ynkeligt og patetisk kan det egentlig blive, ASH??

 46. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  ASH `s blog ? —Der er noget , der tyder paa, at vi savner ASH `s – kvikke bemærkninger ! —Saa kan vi jo ogsaa begynde, at “vende historien om den søde giraf `s exit ! –Fordi den var født med “de forkerte gener ” ! — Marius havde aldrig gjort nogen noget ! – den var ikke syg i hovedet eller andre steder ! – Den skulle have haft lov til, at leve videre som “kæledyr” ! Og ikke aflives offentligt ! —En vis kogekones vanartede søn –har muligvis faaet sin indstilling fra en af disse aflivninger/parteringer i ZOO. ! —da han slog sin pony langsomt ihjæl – og partèrede den midt paa den nordsjællandske strand ! —Og nu kommer mit spørgsmaal ! —Skal det ikke ogsaa være muligt at “aflive drenge-fostrer ” –Der aabentlyst har arvet de forkerte gener ” ?? — De har endda, hverken “en blød pels ” eller store brune øjne ! —Da det jo er indlysende, at drengebørn i verden vokser op til “grusomme tyranner ” og ødelægger livet for millioner af andre – baade dyr og mennesker ! —Der er sikkert ogsaa kvinder, der er dumme i nakken ! —Men antallet kan slet ikke sammenlignes med “diverse unge-og voksne` mænds grusomheder imod menneske-heden og dyreriget ! vel ??

 47. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  p.s.—Det er ikke saa helt “urealistisk” –At der snarligt vil komme “menneligst selektion” —I modsat fald ! —Saa vil der ikke være mange af os, der bliver 150 aar alligevel ! vel ?

 48. Af Axel Eriksen

  -

  @ Lonny!

  Den menneskelige selektion har indtil videre fejlet!

  søren Sørensen og hans “tvilling” Jens Hansen er de ypperste eksempler på det!
  Lad dem dog: “Curling-generationen”!

 49. Af søren sørensen

  -

  Lonnie…

  Den koporalende Axel eriksen med hans ven KO var militæret, altså de 2 sengekammerater i debatten i B, de tandem cyklende intetsingendeheder som lever i et fast parforhold er selvfølgelig for partering af den søde giraf men mest af alt er de for at indavle frygten og hadet i fremtidige generationer af Danskere via børn ned til 5 år overser slagtningen…Ja, de militær folk er ikke dyrevenner…Buddhismen er dyrevenner..Var engang også men så fik jeg en hund der godt kan li kød, og synes han har fortjent så meget da han er så sød..Barnet skal ifølge statens obs også ha kød og fisk 2 gange om ugen ….

  Det er en borgerlig jammerdal det hele..

 50. Af EEG.KORRESPONDENT lONNY fISCHER Fischer Olsen

  -

  Axel Eriksen ! —Fint, at du kom tilbage ! —Ja, den menneskelige selektion har fejlet ( i hele verden) ! Det er -og bliver en “kæmpe fejltagelse, at det er menneskene, der blev “de herskende” ! –Det ved vi alle ! —Nu siger de i regeringen ” at danskerne skal faa flere børn” ! —Saa er tiden kommet til, at sige ! Lad være ! —Det er nemlig “de dummeske ! —dem med de daarlige gener ! —der har formèret sig allermest ! —-Hvis det samme var gældende indenfor “top-dyrene” ( som ikke har et off. kuvøse-system ) —Saa ville der overhovedet ikke være løver tilbage i verden ! ikke sandt ? —Top-dyrene parrer sig kun med “de bedste gener” – hvorimod menneske gør det stik modsatte ! Altsaa parrer sig med “skravlet” —Dem med den lave begavelse ! —Det er her man staar i DK. ! —Verden omkring ser maabende til, at danske skatteborgere skal betale for, at betjente bliver sendt til Prag – og Alperne for, at nurse de død-drukne gymnasie-elever ! –Det er godt gjort ! —Jeg stemmer paa DF.- helt sikkert ! De er dog de eneste pol. parti ! —Der IKKE har hjernen siddende i rumpen !

Kommentarer er lukket.