Tak for kampen

Af Anne Sophia Hermansen 102

Ikke længere skal jeg drikke polemikkens sorte mælk. Ej længere skal jeg fløjte mine meninger frem og lægge dem ugentligt i en klummegrav. Jeg har vredet al uenighed ud af mit genstridige sind igen og igen. I næsten fem tyndfede år har jeg været meningsmaskine for Berlingske.

Så godt som alle har smagt min skræppen; feministerne, mandschauvinisterne, lærerne, lægerne, de grådige, de kongelige, de kristne, de inkompetente, de selvfede (der stedvis kunne minde lidt om mig selv). Jeg har i timer, i dage, i måneder, i år, krattet med flækkede negle i sur muld, ledt som et vildsvin i skovbunden efter endnu en selvantænding, efter endnu en mobilisering af en træt indignation. Og jeg har gentaget mig selv, jeg har taget fejl, jeg har taget meget fejl endda, jeg har også haft RET, og jeg har været en lille fabrik af debat og polemik. Der spillede op til dans på klokkeslæt.

Men nu er det slut. Dette bliver den sidste kommentar fra min hånd, og næste uge bliver den første, hvor jeg ikke skal skændes med andre end min mand. Han er også lidt mere nådig. Det bliver skønt at falde blødere, og det bliver mærkeligt ikke at skulle producere en holdning om alt fra puddelmænd til politikerlede over beskatning af friværdier, curlingbørn, femipampere og velfærdssamfundet som hæveautomat. For af og til mener jeg jo ikke noget. Tro det eller lad være.

Jeg har elsket at skrive og debattere. Jeg tror også, at jeg har været med til noget, der var vigtigt. Jeg mener, det var vigtigt at prøve at skabe en samtale om køn, der indeholdt min generation af kvinders erfaringer og måske også nogle af mændenes. Jeg mener også, det var vigtigt at deltage i en samtale om kvaliteten af den undervisning, vi giver vores børn. Og det har været vigtigt at deltage i samtalen om, hvad det er for kummerlige vilkår, vi byder folk, der træder offentligt frem – politikere, kunstnere, intellektuelle, meningsdannere. Vi vælter dem rundt i svovlpølen på Facebook og giver dem så en fuckfinger i Deadline. Og ak, det kalder vi “ytringsfrihed”. Som om. Det bliver meget fedt ikke at være en del af freakshowet i debatland, bare i et stykke tid.

Det blev til mere end 250 klummer og indlæg på min blog, og måske var det hele lige meget. Men så var vigtigt at prøve. Jeg kunne ikke lade være. Men det kan jeg nu. Tak Berlingske, for plads, hjælp og forståelse. Tak til jer, der har læst. Tak til jer, der gjorde mig klogere undervejs. Vi ses igen. Men nu har jeg kun tilbage at sige:

Tak for kampen. Og tillykke til jer, der var skidetrætte af mig.

Også bragt som klumme i Berlingske den 29. januar 2014

102 kommentarer RSS

 1. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Aarhus Universitet er bygget op omkring en ægyptisk solgård, en græsk arena og domkirkelignende aula med udsigt til livets kilde, der rinder ud i universitetsparken, men stilladstrolde bor i pakhuse, så bibliotekstrolde i bogtårnet uden vinduer som idéhistorisk institut oversætter svenske sømandsviser, Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og kriminalromaner.

  I Smilets By er Peter Sabroe Seminariet en hobbyskole for hobbyforeninger, der har en hobby- og turistbutik i en gågade med en lille tegnestue, hvor seniorer underviser talenter. Dalgas ser gerne en skovhøjskole på det lykkelige Samsø og Ringgaden er også velbeliggende for værkstedsskoler i Ungdomsskolen.

  Vest for Himmelbjerget er et skolebibliotek en pædagogisk brugsforening med en avisstue og et hobbybibliotek sammensat af bogudvalg i lokale foreninger i samarbejde med Skolebibliotekaren Karen. Spejdere, håndboldspillere og andre hobbyforeninger har efterskoler, der underviser kommende ledere. Højskoler er studieforberedende til seminarier og universiteter, hvis målet er medicinske studier underviser højskolen i fysisk og kemi, og tyske læger og sygeplejersker behersker latin og lærer anatomi med tegninger, en tegning siger mere end tusind ord. Rødding og Askov Højskoler er højskoler for mindretal i grænselandet, og grænselandshøjskoler er der brug for jordenom.

 2. Af Jens Hansen

  -

  Anne Sophia Hermansen skriver.
  “Det blev til mere end 250 klummer og indlæg på min blog, og måske var det hele lige meget.
  Tak for kampen. Og tillykke til jer, der var skidetrætte af mig.”

  Anne Sophia Hermansen.
  Lige meget kan det aldrig være.
  Du formåede jo at hidse de fleste op ind imellem.
  Bortset fra undertegnede.
  Så dine blogs havde sin berettigelse.
  Hvis man kan hidse næsten alle op, så må man jo have ret i meget af det, som man skriver.

  Undertegnede synes, at du er en af de bedste bloggere på denne avis.
  Om ikke den bedste.
  Hvilket naturligvis ikke siger så meget.
  I betragtning af de øvrige bloggere.

  Jeg kan ikke forestille mig, at nogen er skidetrætte af dig.
  Hvis nogen påstår dette, så er det garanteret kun fordi, at de ikke var i stand til at modgå din skræppen med gode argumenter.

  Tak for alle dine gode blogs.
  Man må håbe, at du får lyst til at skrive debatoplæg igen.

  MVH
  Jens Hansen

 3. Af Thomas K. Rasmussen

  -

  Og nu skal ASH til TV2 News! Der kan de åbenbart bruge alle duller der ser nogenlunde godt ud!

 4. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Tak selv – og god vinde fremover!

  Der er jo nogen, der må have været flittige i alene 250 klumme-oplæg fra ASHs side – vi – el jeg i hv f – husker godt det med også puddel-manden mm. – men en anden gang så kunne det være sjovt at høre om begejstrede forhold og meninger, så vi andre heller ikke skulle skrue os ind i en strøm af kloak-slam (i debatten) før vi anede uråd og fandt råd for at vikle os ud på mere el mindre behændig vis. Det er jo ofte også de hurtige løsningers princip, det gælder – om end indlæg i det hele taget (fra mig i hv f) tager tid, omtanke og en del andet.

  Tro dt el lad være, skriver ASH i forhold til dette ikke at mene noget. Det er nemt at tro, fordi sådan er det også engang imellem, hvor jeg i snarest alle år i mit liv, hvor jeg har læst, studeret osv. har stået et øjeblik og tænkt: Jeg aner jo ikke en skid!

  Debat er hårdt, også for debattører (for mig i hv f) – også glæde, da det vendte fra at være den rene kloakslam til dog kun en slags sump med små afstikkere til slammet .. og så venlige og befriende indlæg om også et venligt ord, når en debattør har haft overskud til at sige lidt om sig selv. Det mildner – og til ASH personligt, så sig til i øjeblikket, hvis du tror dig trådt over tæerne, det kan sagtens være, at det er sket – men jeg kan ikke forholde mig til det, hvis det siges længe efter, fx husker jeg l år efter, som du selv nævnte det. Så vanskelligt at forholde sig til, om jeg burde give en undskyldning el om noget er blevet taget for nært; men har noget været umiskendeligt personligt, så har jeg i hv f glemt det – men undskylder gerne for sådant, naturligvis!

  Om end det er debat, der er el kan være lidt hårdere end anden tale, så kan det muligvis virke personligt, når der gås tæt på en mening.

  Men – god vind fremover herfra!

  Og – ang. meninger, så er det måske bedre at kunne mobilisere en – om ikke andet, så for ens egen skyld – end ikke at vide, hvad man sådan skal gå og mene. Sådan er der også nogle mennesker, der har det.

  Mvh Birgit Hviid Lajer.

 5. Af mads kastrup

  -

  Det er stort tab for Berlingske blogs. Meget stort.

 6. Af Jens Hansen

  -

  Af Thomas K. Rasmussen – 28. januar 2014 17:46
  “Og nu skal ASH til TV2 News! Der kan de åbenbart bruge alle duller der ser nogenlunde godt ud!”

  Det burde du da være glad for Thomas K. Rasmussen.

  På TV2 News får ASH garanteret ikke lov til at sige noget som kan hidse højrefløjen op.
  TV2 News bliver jo redigeret af Venstres Pressetjeneste.

 7. Af Søren Revser

  -

  At tænke sig – Det er “hårdt” arbejde at være klummeskribent???

  Mon ikke virkeligheden rammer ind en eller anden dag.

  ASH vær du hellere taknemmelig for den ekstremt privilegerede stilling du har hygget dig med i 5 år.

 8. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Ser lige Mads Kastrup – kan kun give ham ret, fordi den er anderledes igen, som jeg også kan finde, at Lilleørs er det – om end svingende i ‘kvalitet’. Tildels lidt mere ‘frikvartér’ end øvrige blogs, som jeg også i sin tid efterlyste hos Berlingske, lidt humor – en blog med humorl BHL

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  Tak for modstand, det er nemlig det vi elsker, ellers var det rødgrød alt sammen.
  Uenighed er vejen til udvikling.Finn Vig

 10. Af Anders Lund Madsen

  -

  Internettet bliver bare ikke det samme uden dig. Måske man skulle flytte ud i en skov og gå fuldkommen off grid så.

 11. Af Frank Torreck

  -

  Selv tak !

  Det har været en fornøjelse at følge dine udgydelser – nogle var jeg enige i – andre totalt paf over at sådanne meningerne overhovedet fandtes – men det er jo netop formålet med en dialog – du lærer at der findes andre holdninger end din egen.

  Så i ordets opringedlige betydning – far vel.

 12. Af søren sørensen

  -

  Så er det slut med en debat der har nogen mening udover Svin, Venstre ihvertfald indtil valget. Kommer ikke længere et kritisk indlæg om kongehuset,Religion eller borgerlige Læger og Psykopater uden grænser…….

  Faktisk er B´s mål om mindre ytringsfrihed som set i deres afhugning af hovedet af debattører der mener andet end borgerlige ord nærmere, og hønsehoveder kun som Thomas K en realitet. Men hans type møder du 100% af over hos tv2! Tror du, du kan klare presset? Men siden hvornår har debat været relateret til at ha en politisk holdning eller kritik? Toneleje, stavning og bordskikke er hvad det drejer sig om.

  Lisbeth knudsen og Tom Jensen er jo udover demokratiske tendenser og foretrækker kun at ha samtalekøkken med 9 Danskere som de inviterer til middag!!….Og nok godt tilfreds med afskeden…Nu skal ASH så over til kongehuset i Tv2 hvor underbuksemennesker, mandepampere og folkekirkemedlemmer holder til, ihvertfald indtil det lykkedes DR at købe rettigheden til en enkelt fodboldkamp her og der..Men må ønske god vind der, og kunne hun ikke møde op med en plan der vil efterlade kongehusets kanal i en total ruin når hun forlader engang?.. Afskeden er ultimativ her, da tv2 er permanent fjernet fra fjernsynet og det måtte der en expert til. Fornøjelsen er så stor, at selvom der er mange nye kanaler at få, tør jeg ikke røre ved kontrollen ved bare tanken om dens retur…

 13. Af Morten Dalgaard

  -

  Tak for indspark og indsigt. Vigtige debatter med en god portion humor og selvironi. Din blog vil blive savnet. Rigtig god fornøjelse fremover

 14. Af Kim Olsen

  -

  Tak! Tak fordi vi slipper for dig din lede manipulerende so!

  Tak fordi du ikke længere kan begå citatfusk og hænge debattører ud hed navns nævnelse!

 15. Af Søren Johannesen

  -

  Jeg kender dig ikke, Kim Olsen, men du virker virkelig som en elegant og charmerende type.

 16. Af Hans Hansen

  -

  Søde ASH. Jeg håber virkeligt, du har helt personlige begrundelser for at stoppe din debat virke.

  Kommentatores eventuelle kritisable bemærkninger, bør ikke opfattes på anden vis end gaven der tillader muligheder for af dig søde, blot at bidrage til den almene personlighedsudvikling.

  Jeg medgiver gerne, at nogle har svært ved at forstå årsagssammenhæng og baggrundsforståelse, men på den anden side, så kommer styrke ikke uden modstand.

  Et genstrideligt sind, som du siger, er på en gang en gave og en prøvelse, ikke alle forundt.

  Please don’t stop sweetheart …

 17. Af Helge Nørager Nørager

  -

  Alle rejser når enden.

  Vi har ofte været uenige.

  Ønsker dig god vind på din nye rejse hvor den end måtte bringe dig.

 18. Af Karsten Pedersen

  -

  ASH har været meget flittig i retning af at begrænse ytringsfriheden.

  Bortset fra det er det altid dumt at lade sig besnakke af en feminist.

 19. Af H Jakobsen

  -

  Det var dog trist at læse.
  Tak for mange gode inputs.
  God vind
  Henrik

 20. Af Nanna Tidogtendens

  -

  Kære Anne Sophia
  Du har givet rum for mange gode og væsentlige debatter.
  Især vil jeg mindes hvordan du tog til genmæle overfor Thomas Blachmans tåbeligheder. Det var en fornøjelse! 🙂

  Mvh
  Nanna
  Tidogtendens.dk

 21. Af lars sørensen

  -

  Go vind fremover Anne . må dog give den anonyme revser pivskid ret i hans kommentar:
  #SØREN REVSER – 28. JANUAR 2014 18:05
  At tænke sig – Det er “hårdt” arbejde at være klummeskribent???

  Mon ikke virkeligheden rammer ind en eller anden dag.

  ASH vær du hellere taknemmelig for den ekstremt privilegerede stilling du har hygget dig med i 5 år. : #

  Tak for dine meninger , indlæg , opstød osv . godt nok har vi ikke været enige om ret meget . Men humor og eget ansvar har du haft med i de indlæg jeg husker

  @ Kim olsen , du er et sygt afstumpet grimt menneske , har ondt af dig og dem der må/skal omgås dig !

 22. Af Ole Skovgaard

  -

  Tak for mange gode indlæg med en i mange tilfælde fornyende måde (ikke altid enig) at anskue problem stillingerne på. Held og lykke frem over.

 23. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Ole sad på en knold og sang: Uden morgensang ingen folkeskole.

 24. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Folk fra Angel hjemførte Jyske Lov og borgerrettigheder fra London Wall, se Danevirke, så vest for Himmelbjerget bor borgere i sogne med en skibsklokke, andagt og alsang, det holder troldtøj fra skib, sogn og skole, se Troldemuseet i Vejen, støt Vejengarden.

  Spejdere havde Landslejr 2012 ved Holstebro med 35.000 deltagere fra mange lande uden skæve eksistenser og telte, for en patrulje i en sommerlejr er sammensat som en flok søskende, hvor yngre tager ved lære af ældre og lærere i alle aldre fra alle erhverv var altid til stede, spejderlejre er velfungerende jordenom og flygtningelejre med drivhuse på hjul er en opgave for Boys Brigade.

  Hos hobbyfolket i enkeltgravsfolket land vest for Himmelbjerget er en sogneskole en hobbyskole med motorfrie cykelstier, så elever kan cykle i skole med en rygsæk eller en cykeltaske og ældre kan selv handle ind. Vandrehjem for spejdere ligger ved campingpladser og badehoteller ved skov og strand og søspejdere har lejrskoler og feriekolonier på Fanø, Mandø, Rømø, Sild, Amrum og Føhr, som dengang hos statsminister H.C. Andersen.

  Spejdere cykler landetom med telt og fiskestang og studerer buslæskure, som teknisk skole i Byen ved Havet gerne bygger med lærlinge; et buslæskur har et cykelskur på bagsiden og buslæskure med digitale ure er opvarmede med toilet for passagerer med inkontinens, for vest for Andelsbjergene med Himmelbjerget er buslæskure en pædagogisk brugsforening med opslag om foreningsnyt i sognet og med tilbud om job til spejdere som avisbude, bydrenge, hjemmehjælpere med sne- og havearbejde, pc-hjælp om e-post og indernet og pasning af familiegravsteder, li´ som spejdere gerne besøger Tyge Brahes gravsted i Prag uden at male byen rød.

 25. Af Svend Petersen

  -

  Kære ASH.

  Det har været en fornøjelse at læse din bevægelse fra ung til voksen, fra medløber til selvstændigheds tænkende, fra højre liberal, til midten. Politisk bliver vi aldrig enige. Men det er rart at se at ikke alle bliver mere egoistiske med alderen.

  @ Kim Olsen. Du er simpelthen for primitiv, ud over at du kan ødelægge enhver debat, med dine perfide og unuanceret kommentarer, så du har heldigvis diskvalificeret dig selv, som debattør, med dette indlæg.

  Held og lykke frem over ASH.

 26. Af Henrik Knage

  -

  Når enden er god, er alting godt – jeg kan godt li´måden du skriver på, ikke skrider på.

  Så bliver alle vi skimlede kældermennesker og underbuksemennesker, overladt til egen dobbeltpanerede skimlede fremtid.

  Held og lykke, ellers vender du blot tilbage. Du skal være meget velkommen en anden gang.

 27. Af leif tullberg

  -

  Kære ASH
  Det største træer måles først når de er fældet”
  Du ønskes god vind hos TV 2
  Bedste hilsner Leif Tullberg.-o:)

 28. Af Torben Knudsen

  -

  meningsmaskine for Berlingske.
  på Berlingske?

 29. Af Lars Petersen

  -

  @ Anne Sophia Hermansen.

  AMATØREN MIKKEL HERTZ, VALGT DIG SOM ERHVERVS VÆRT ???…

  Jeg kan forstå den frygtelige amatør Mikkel Hertz, fra TV2, (vildt udemokratisk) er blevet enig
  med sig selv om, at TV-2´s erhvervs magasin, som det mest naturlige i verden, skal have en
  vært ind, som aldrig har haft egen virksomhed, NUL international ledelses, som salgsmæssig
  erfaring, etc. etc., og hvis alt sammen åbenbart bliver til et plus, når denne Mikkel Hetz, tager
  dit blog skriveri i betragtning, skønt den (ubrudte) fællesnævner er, at uanset hvad fanden du
  har kastet dig over. hvad enten vi taler evigheds-barsel, lempelige indvandrings kvoter, osv.,
  så har dit tematiske udenomssnak, aldrig evnet at forholde sig til de mere dybereliggende
  årsager bag system overprisen Danmark, og hvilke manglende/fundamentale aspekter fra din
  side, alt for ofte ville have fordyret Danmark yderligere, eller i bedste fald, fastholdt status Q..

  På et tidspunkt havde du nærmest vokset dig ind i programmet P1 debat, Avisen Politikken,
  DR2 DeadLine, Berlingske, plus mere til, og nu snart forenings-tvangsfastholdte TV-2 også 🙁

  Nu ved jeg godt man skal passe på med at tale på andres vegne, men tror nu godt jeg tør sige,
  at vi efterhånden er rigtig mange, som kraftedeme er så pisse led og ked af at se og høre på
  de altid samme system-bevarende pikhoveder, som konstant, og i et væk, bliver ved med at
  udvælge hinanden til disse sygelige tvangs-over-betalte jobs, som derfor netop koster jobs.

  NÅ, men måske man sku sende en klage over den frygtelige Mikkel Hertz, mht. hvad fanden
  amatøren bilder sig ind; samt nyheds direktøren – Michael dyrby, som ligeså, bare bliver VED
  med (helt bevidst), ikke at lade konkursramte, samt flygtende virksomheders folk, designe
  et NORMALT internationalt baseret erhvervsmagasin, og andre erhverv, som lider voldsomt
  under intet mindre end verdens sygeste system-overpriser, versus de globale baby priser 🙁

  Men så er det man hurtigt kommer i tanke om, at det er Dong – Anders Eldrups system kone,
  Merete Eldrup, som ligeså fik stafet-foræret TV-2 direktør posten igennem foreningsmedl. i
  folketinget, (via Finansministeriet, hvor hendes super bekostelige mand ligeså kom fra).

  I må simpelthen væk, da det ikke kan have sin rigtighed, at det er de samme mennesker som
  om-og-om-igen, skal have lov til at styre, manipulere, udenomssnakke, vinkle, fortie, hvilke
  dagsordner som skal være gældende, dets intensitet, vedhold, indbudte eksperter, etc. etc.,

  Det eneste gode som er at sige, at ethvert system som har sluttet op om sig selv, for sig selv,
  evig og altid falder med et KLMPE brag, og hvor jeres demoraliserende tvangs-overpriser,
  kontra den internationale nødvendige prismæssige tilpasning, om få år, renser jer klinisk ud.

 30. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Lars Petersen – 9:12

  Ja, der er al for megen indspisthed inden for mediebranchen, også hvor ASH nu bevæger sig hen – og forhåbentlig fornyer sig, udvikler sig yderligere ad åre.!
  Danmarks elite, hm – og nye overklasse, ham. På det jævne, på det jævne .. og kun indimellem noget, der ligefrem får en til at tænke, fordi vi vanemennesker bliver sovset ind og lullet i søvn, specielt efter det ene samråd efter det andet af kendte mennesker, der igen vælger andre kendte fra den samme surdej – men det er åbenbart, hvad DK har at byde vernden og dens udvikling.

  Sov godt. Det gør jeg desværre tit, når vi taler medier, hvor selv underholdningen for ofte er både infantil og under lavmålet – og overlever lidt ved DR K og nogen gange DR2. Radio når jeg ikke.

 31. Af Erik Larsen

  -

  Tak ASH for den bedste nyhed i en kold tid!
  Skønt at vi slipper for dine tåbelige “68-meninger” – i hvert fald på b.dk.
  At TV-2 vil have noget med dig at gøre, virker ret uforståeligt, men det varer nok ikke så længe (forhåbentligt). Du er desværre , som “68-er opdraget barn” én af hovedårsagerne til at Danmark i dag ser ud som det gør.
  Men – trods alt – tak fordi du smutter – og hyg dig dog i stedet med din familie.

 32. Af Henrik Knage

  -

  De dobbeltpanerede fiskefileter lå aldrig ret godt i maven, til gengæld flyver de bedre end de enkeltpanerede 🙂

 33. Af Henrik Petersen

  -

  Tak Anne Sophie Hermansen. Det var så sandelig også på tide!
  Damen har aldrig – notorisk aldrig – selv læst eller deltaget i debatten på sine blogs, og det vil heller ikke ske i denne.

  Hendes indlæg har været temmelig forvirrede og udgydt meninger i øst og vest uden konsistens og sammenhæng.

  Så det bliver et ekstremt lille tab, hmmm, fristes til nærmest at skrive gevinst, at ASH forlader blogverdenen.

  Ville være fint, hvis hun tog Uffe Ellemann-Jensen med sig. Han er lige så ubrugelig.

  Kære Berlingske: Hvis I tror, nogen overhovedet køber jeres netfinansieringsmodel, tager i voldsomt fejl. I har de forkerte skribenter, og at bnb skriver af efter Ritzau, som så igen skriver af efter bnb osv. i en uendelig løkke, gør blot, at næppe mange køber jeres produkt.

  Tak for, at tyske netmedier – ok, det er også et væsentlig større sprogområde – ikke har indført lignende tåbelige betalingssystemer.

 34. Af Jens Hansen

  -

  Af Henrik Petersen – 29. januar 2014 10:27
  “Tak Anne Sophie Hermansen. Det var så sandelig også på tide!
  Damen har aldrig – notorisk aldrig – selv læst eller deltaget i debatten på sine blogs, og det vil heller ikke ske i denne.”

  Dette er ikke korrekt.
  ASH skrev for nogle måneder siden et ualmindeligt flot indlæg om racisme.
  Højrefløjen frådede af raseri. Så det var en hel fornøjelse at overvære.
  Et utal af svinske indlæg væltede ind på ASH`s blog.

  Og hvad gjorde den humoristiske Anne Sophie Hermansen.
  Jo.
  Hun skrev en ny blog.
  Hvor hun udstillede højrefløjen ved at kopiere og indsætte de værste indlæg.

  Så endnu engang tak til Anne Sophie Hermansen.
  Og held og lykke med det nye job.
  Ellers må du jo bare vende tilbage.

 35. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Man tænker li´ som man bevæger sig, så en skolereform kommer højest på en racercykel med en rygsæk eller en cykeltaske i hobbyskolen, hvor skolebetjent Viggo Søndergaard eller Niels Vendelbo er pedel med en cykeltræningsbane på kirkens parkeringsplads.

 36. Af søren sørensen

  -

  AF TORBEN KNUDSEN – 29. JANUAR 2014 8:58
  meningsmaskine for Berlingske.
  på Berlingske?

  Nu drejer denne debat sig altså ikke om hverken grunden til ansættelsen eller opsigelse grunden….

  KO@
  Er du nu gang med tv2 igen, og har glemt kniv og gaffel i sofaen?
  Liden Tue

 37. Af Lene Aarup

  -

  Af hjertet tak for Danmark mest læsværdige blog! Jeg kan sgu aldrig lade være med at klikke mig ind på dine indlæg – jeg kommer til at savne dem!
  Held og lykke på TV 2!

 38. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Kære ASH ! –Jeg er ikke træt af dig ! —Men jeg forstaar dig ! —Danskernes ubehøvlede sprog ! —Skyldes ! –Den frie “opvækst” som sanseløse pingviner i inst. ! —“nul dannelse – nul begavede pædagoger/skolefrøkner ! —Der var mere interesserede i ” at regne den ud” —End, at give børnene lærdom ! —Og ikke mindst “curling” forældrene ! —Der var mere interesserede i, hvor-meget de kunne høste i børne-penge ! -.–Saa ASH –Der findes absolut “et liv udenfor” det stupide dk. blog-univers ! –Saa held og lykke med “et spændende liv fremover ” ! Ikke sandt !

 39. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Det man siger, det er man selv, sagt i en skolegård, men en skolegård er ingen kasernegård med gårdvagter, der marcherer frem og tilbage, en skolegård er et legecenter med en friluftsscene, bold-, squash- og skatboardbaner, tavler og byggelegeplads med en skøjtebane med curling om vinteren. En sognebetjent er pedel, skolebetjent med en cykeltræningsbane på skolens parkeringsplads, idrætslærer, gårdvagt, tryllekunstner, klovn og dirigent i et skole- og cirkusorkester.

 40. Af Thomas Demidoff

  -

  Kære ASH
  Jeg kommer til at savne dine klummer. Ikke fordi jeg altid er enig med dig, men fordi du kan SKRIVE, Fandme. Som klummeskriver skal man vel mestre to ting; man skal have kvalificerede, relevante meninger – og man skal kunne formulere sig skriftligt. Når jeg læste dine ting kunne jeg aldrig lade være med at blive hængende til sidste linje – det gør jeg langt fra altid med andre klummer. Tak for høj underholdningsværdi, powerkommunikation og sproglig mesterskab – plus en masse gode meninger. Berlingske bliver lidt kedeligere uden dig.

 41. Af Kathrine Petersen

  -

  Dine blogs vil blive savnet, jeg har nydt dine indspark til debatten.

  God vind fremover 🙂

 42. Af Henrik Knage

  -

  Der er gået torpedohøns i både i klokkespil, samt trompet, spørg Tuba Hans.

 43. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Uden morgensang ingen folkeskole, men Ole sad på en knold og sang: Janteloven er et spejl som gadedrenge i Nykøbing holder foran Trolden TOT.

 44. Af Henrik Knage

  -

  Nordvestpassagen er fyldt op med fryd, og brolagt med vindkraft og gaz, se DONG

 45. Af Pia Holm

  -

  Kære Anne
  Tak for de mange provokerende spark, du gennem årene har givet mig og resten af dine tro følgere. Det har altid være tankevækkende, morsomt og velformuleret. Jeg har ikke altid været enig, men dine synspunkter har givet anledning til reflektion. Flere indlæg på bloggen får mig til at tænke på, at det er synd, du ikke fandt bedre grobund for dine synspunkter og skriverier om debatniveauet på offentlige blogs, og hvad man som klummeskriver (og -læser) skal lægge ører og øjne til. Jeg forstår til fulde, hvis du er blevet træt af det! Du ønskes en rigtig god rejse videre i (arbejds-)livet. Du vil blive savnet!

 46. Af Christian W. Christensen

  -

  Tak for dit engagement.

  Der har været noget meningsmaskineri over det til tider, og dine tekster har af og til båret præg af dette. Du har dog, når du var bedst, været dygtig til at rejse en debat, og flere gange end ellers har du formået at holde en saglig tone, og det er sgu lang over gennemsnittet i debatland ellers.

  Tak for at du påtog dig posten, og tak for at du giver plads til nye.

 47. Af søren sørensen

  -

  Kim olsen@

  Uden tvivl var dit indlæg med brug af ordet degenererede slettet af en medskyldig fan på Berlingske censor “corps”…Du skrev indlægget med den ordlyd det erindre jeg tydeligt og brugte det samme ord flere gange angående muslimer dengang..At dine værste og mest beskidte kommentare lig “ASH du er en led so” er slettet, må du leve med….

  Du opførte dig derefter helt “normalt” og begyndte rabiat at råbe op om dine fine bordskikke. At et så grimt udtryk som du har skrevet over hos ASH får lov at stå, viser hvor modbydeligt et menneske du er..Du har skrevet en stor mængde lignene kommentarer uden tvivl under brug af forskellige navne. Vi ved jo som start at kim olsen, efter din egen tilkendegivelse ikke er dit oprigtig navn, “da du vil være mange for alle de militante venstresocialsiter”..

  ASH var og er da i sin gode ret til at bruge indlæg skrevet som hun vil. At hun så behændigt i mit tilfælde kom til at glemme at jeg nævnte ikke blot muslimer men alle religiøse mht at agerer censorer af ikke religiøse en en lille skønhedsfejl blot..

  liden tue

  Jens Hansen@
  Ja KO deltager kun i debatten når vi gør..Hvis det ikke var bevis materiale nok på hans usaglighed ved jeg ikke hvad..Hans indlæg over hos ASH er så modbydeligt og mange har lagt det sig på sinde…Før i tiden var alle hans indlæg således. Han har dog fået lidt pænere bordskikke de sidste måneder. Men, som men læse kan, hans personlighed er svær at skjule..Et virkeligt modbydeligt menneske er han!

  Søger men forresten på “degenererede kim olsen” på google frembringer det en større mængde fotos i billeder forresten….

  Dog mener jeg ikke at Oliver Stone er blandt de skyldige som et af de største nulevende tænkere og filmskabere. En vidunderlig socialist han er..Husk at se hans “history of the united states”…Og at ole birk olesen som vist er ham der blev taget med bukserne nede ifølge Støvrings egen information i at skrive hadefuld indlæg i mit og JH´s navn over i Støvring hvor jeg nu også er frasorteret, (uden tvivl er KO ikke selv men), også møder op og fremkommer der med en del billeder der under denne søgning. Kuglefrastøderen fra LA møder også op der, og George Bush og en egoistisk centerforward med samme navn…..Billedresultater hva? Google er vel blevet så sofistikeret nu at det kan lægge karaktere sammen, bare udefra billedinfo?…Eller er facebook den skyldige?

 48. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Skulle I blive trætte af – det hele –Saa læs fof. Lotte Garbers –” Saada er det, at bo i Paris !

 49. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  @Henrik Knage- 29. januar 2014 16:19. – Nordvestpassagen er søvejen til Japan og Kina; der er brug for en elbane fra Glückstadt til Esbjerg med vindmøller på diger ved sluser, hvor én motor trækker hundred containere, og Jylland går atter på to ben.

 50. Af erik ove

  -

  helt enig med Mads Kastrup. Men hvor er det dog deprimerende at nogle mennesker a.la. KO ikke kan overholde de mest simple regler for god debattone. Kan den mand og ligesindede ikke idømmes karantæne?
  erik ove

Kommentarer er lukket.