Nu malker alle staten, uanset hvor rig og selvkørende man burde være

Af Anne Sophia Hermansen 120

»Det er samfundets skyld/Ja, det er samfundets skyld.«

Sådan sang det århusianske band TV2 i 1994. Bandet ironiserede dengang over, hvor hårdt det er at være rig, ikke rig, kendt, ukendt, fra Danmark, ikke fra Danmark, have succes, være eksistentielt på spanden, og at alt – uanset hvad – er samfundets skyld. Også hvis man keder sig så kreperligt over sit lorteliv, at man får lyst til at slå en eller anden ihjel.

TV2’s sang var sjov, fordi den var langt ude. Men i mellemtiden er virkeligheden kommet endnu længere ud. I dag er alt ikke bare samfundets skyld, det er også samfundets ansvar. F.eks. det svære liv mellem konfirmation og pension. Det liv, der engang kaldtes voksenlivet og indebar svære valg og fravalg, ansvar og pligter, flid, snilde og viljestyrke. Det liv er godt på vej til at blive en kommunal opgave. Og voksenlivet er da også svært. Hver weekend kan man i Politiken læse om universitetsstuderende, der synes, at det er hårdt at gå til fester, og gymnasieelever, der oplever det som et kæmpe pres at skulle se pæn ud; de mest frie i fritidssamfundet fortjener vores ynk. I Information er det synd for kvinderne, hvis de ikke kan få kejsersnit. Eller også er det synd, hvis de får det.

Men hårdest har de det på Østerbro, hvor kommunalt ansatte må hjælpe forældre med at få deres børn op om morgenen. Det er alt for svært at stille vækkeuret. Og naturligvis er det positivt, at børnene lærer at passe deres skole og får en afgangseksamen, men helt ærligt: Hvad fanden kan man finde ud af som forælder, hvis ikke man kan få sine unger op om morgenen? Skal vi også have kommunalt ansatte til at komme og tørre dem i måsen? Det kan kun være virkelighed i en verden, hvor alt for mange har mistet fornemmelsen af at være ansvarlig for sit eget liv. Er der reelt noget tilbage, som ikke er statens ansvar? Selv Erich Honecker havde trukket en streg for længe siden.

Kommunal vækning er dog ikke kun et Østerbro-fænomen. Også i Odense, Nyborg og Frederiksberg Kommune har man eksperimenteret med lignende tiltag. Og på Lolland er man gået skridtet videre og har indført en ordning, hvor en gruppe ansatte hjælper studerende med tøjvask, boligjagt, at få klaret regningerne og komme op om morgen. Det er måske den naturlige konsekvens af et samfund, hvor alle har hånden nede i hinandens lommer. Restauranterne vil have lavere moms, landbruget vil have mere støtte, rederierne vil betale mindre i skat – i Danmark jamrer alle sig hele tiden.

Velfærdsstatens bestikkelsesteori har sejret ad helvede til. Nu malker alle staten, uanset hvor rig og selvkørende man burde være. Kan du måske komme i tanke om nogen grupper i Danmark, der enten ikke beklager sig eller vil have lidt mere kage på andres regning? Jeg kan ikke, alt et offentligt anliggende. Snart skal kommunen ikke kun ud og vække børn, men også made dem, tørre dem og klæde dem på fra vugge til grav.

På Facebook foreslår sociolog og forfatter Henrik Dahl en mere håndfast løsning: »Måske det hele bare kan koges sammen til, at jeg hellere så, at Københavns Kommune ansatte nogle pensionerede oversergenter til at skælde forældrene ud og sige, at nu måtte de Fanden gale dem stramme op og i det mindste lade som om, de var voksne.«

Hørt.

Også bragt som klumme i Berlingske den 4. december 2013.

120 kommentarer RSS

 1. Af Lars Petersen

  -

  PS.

  OG NEJ, Den skatte-overbetalte offentlige leverandør
  “CSC”, skal IKKE have lov at smadre også dette site,
  (altså det selektive borger site), da de laver det mest
  kiksede, røv syge, og anti LEAN, kundetilpassede lort.

  Ergo sætter man en NORMAL virksomhed til at udforme
  den nye selektive part på SKAT´s servere, hvorfra man
  lade også ældre borgere være med til at udforme den
  logisk tilgang, interfacet mv., så alle kan følge med..

 2. Af Balther Jensen

  -

  @ Lonny Fischer Olsen- korrespondent, 10. december 2013 kl. 13:32

  Jeg ‘foragter ikke de drukne’, men Jeg foragter alle de ‘Kristne’ Praster, Regeringen og Kongehuset, fordi, de giver folk tilladelse til at drikke alkohol, men uden at lade befolkningen vide at Alkohol er et giftstof, som man kan blive addicted til, samt man odelagger sine hjerneceller, samt leveren og hele ens helbred.

  Under den Muslimske lovgivning, the ‘Shari’ah’, er det strengt forbudt at drikke Alkohol, men det er udelukkende af helbredsmassige grunde, og ikke af religiose grunde som nogle uvidende mennesker tror.

  Jeg har forresten lige sendt manuskripted til en bog til Trafford Publication in the States to-day,

  Bogen skulle vare klar til at udkomme I Januar maaned.

  Titlen er ‘ Corrupt Canadian Realtors and Lawyers’ and, ‘Canadian Kangaroo Courts’

  Tak fordi du minded mig om at give ‘Squiky’ hindes vaksine imod ‘Tics’, som hun skal have en gang hver fjerde uge.

  Og hvis du ellers vil vide mere, saa kan du bare’Google’ ‘Balthers blog: corrupt Denmark’, saa kan du see hvor corrupt Danske Advokater, Dommerer og Finans Institutioner er.

 3. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Kære Balther & Squiky ! Du har kun lidt ret ! –For , hvad vi har erfaret fra “den muslimske verden” –Ubegribeligt, at nogen vil sætte deres ben der ? –Men de alm. borgere har maattet finde sig i at: især den forrige Fogh. regering –Som de krigs-gale –! –Kastede Danmark udi en krig i Afganistan og Irak plus alle de andre steder, hvor man synes, at det lille land skulle blande sig ! –Saa fik vi indblik i, at man der er narkomaner “i stor stil” –Det er jo lige-saa meget gift som alkolhol i overdrevne mængder er ! –Og 10 gange saa farligt – Ikke sandt ? –Ja, korruption er der ogsaa rigeligt af i DK.—plus nepotisme ! –Og saa det store 1000.kr`s spørgsmaal : Kan et land styres af pædagoger ?? –Det er, hvad der sket i DK.–Idet største-delen af folk i regeringen er kommet fra at være pædagoger til, at blive levebrøds-politikere ! De er stort set alle kommet fra Jylland (hvor de er saa gode til at regne den ud!9 –Saa derfor er vores lille land endt i : Middelmaadig-hedens overdrev – styret af skolelærerinder ! —Hvor mændene er blevet af ?? –De har ladet skægget gro ! –Og gemmer sig bagved denne væmmelige facade, der stikker ad pommern til ! –Giv ikke fortabt – kære mænd ! –Slaget er kun “næsten tabt” Sørgeligt ! ikke sandt ?

 4. Af Lonny Fischer Olsen- korrespondent

  -

  @ -Lars Petersen ! –Det maa være “din april snar” –Jrg slipper ikke for at betale til Kongehuset ved at “sætte flueben” –Det kan bare ikke lade sig gøre –fordi saa havde i tusindvis af danskere allerede gjort det ! –Det samme gælder, hvis man mener, at -kirke og stat skal adskilles –Og du melder dig ud af folke-kirken ! Ja, saa kommer du alligevel til at betale de fede præste-biskop-lønninger ! –Det er som Balther-Nielsen siger –Et uhyggeligt korrupt- styre – der har hyttet deres eget skind – og har ladet befolkningen sejle –deres egen sø—Med alle de kvindelige pædagoger der sidder som levebrøds-politikere –skal vi have erhvervs-livets –Stærke drenge paa banen –hvis DK. ikke skal ende som de sanseløse pingviners overdrev –desv.

 5. Af Lars Petersen

  -

  @ Lonny Fischer Olsen.

  Haha.. der bekræftede du lige netop det jeg sagde..

  Selv det at sammenfatte X kostpris for et muligt til,
  eller fravalg, kan du umuligt se / tænke dig frem til,
  uanset at kostpriserne er vel registrerede, og hvilke
  indlysende, blot overføres til dynamiske parametre..

  FOLKEKIRKE PRIS: 7.000 MILLIONER OM ÅRET.

  Nu antager vi 20% vælger lortet fra.. Okay, hvad er
  20% af 7 mia. Lonney ?.. Ja det er: 1.4 mia. kr. tak.

  Ergo overføres de 1.4 mia. kr. til kirketilhængerne,
  I takt med frameldingerne finder sted, (fx. 1X årligt),
  hvorpå den ”RIGTIGE PRIS, nu omsider toner frem.

  Den sande pris, får nu endnu flere til at melde fra,
  lige indtil folkekirkens medarb. (for at rede jobbet),
  går ned i løn, hvorpå de selv melder anden bullshit
  fra; derved at vinde værdi (ud fra devisen: en krone
  sparet, en krone tjent), og hvilke økonomiske tilpas
  -ninger, nu forplantes til næste led, som nu aktivere
  næste, hvorpå her opstår en etisk/nødvendig stafet.

  På den måde er det kun et spørgsmål om tid, og AL
  bullshit renses fra og til, forbedres mv. imens priserne
  rasler ned, hvorpå købekraften automatisk tilpasses,
  idet her er tale om en global multi-adspredende faktor.

 6. Af Balther Jensen

  -

  @ Lonny Fischer Olsen, 11. december 2013 kl. 13:45

  Jeg er klar over at der er mange narkomaner i Afgahnistan fordi Muhammad (pbuh) glemte at forbyde Narkotika for 14-15 hundrd aar siden, det var muligvis p.g.a. at det ikke fantes paa det tidspunkt.

  Men nu har jeg lavet en lov som forbyder at bruge nogen form for narkotika, untagen at jeg har givet min tilladelse.

  Og alle som salger alkohol og Narkotika skal blive halshugget uden nogen retskendelse, og halshugningen skal blive gjort af en 400 pund Neger fra Gahna, og paa en Fredag efter den lokale Imam har givet hans kuthba til alle de troende Muslimer i den lokale Moskee.

  Saa kanske de kan lare det. Nemelig.

 7. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Du kan godt få dine skolepenge tilbage fra søndagsskolen for spildte guds ord på Balder.

 8. Af Lonny Fischer Olsen- korrespondent

  -

  Dan Jørgensen (dyrenes minister ) jubii ! D.J. er et virkeligt sødt menneske ! Med de helt rigtige egenskaber –og saa kan vi saa godt lide ham –(ingen missionske – kræmmer el. krejler fejl i hans gener) –Og selvfølgelig skal mink-avlen ikke forbydes ! –Men skal nu og i fremtiden foregaa i Danmark ! –Og aldrig nogensinde i udlandet – og slet ikke i Kina ! –Hvor dyre-mishandling – er uhyggeligt udbredt ! —Derfor tommelfingeren nedad med kina –og tommelfingeren opad – fordi DK. har verdens flotteste mink – Og saa skal D.J. nok sørge for, at bestemme at de (minkene faar et “super liv “

 9. Af Axel Eriksen

  -

  Lonny!

  Hvis du skal være helt ærlig – tror du, at han har en skid forstand på mink?

 10. Af EEG.KORRESPONDENT lONNY fISCHER Fischer Olsen

  -

  Du skuffer mig ! –Jeg er helt sikker paa, at han ved, hvad mink bliver avlet ! –Nemlig mink-pelse ! Saa derfor , hvis der skal avles minke til pelse ! –Saa skal det være i Danmark ! –Fordi der kan han fra nu af sørge for, at dyrene faar det godt den tid de lever ! Folk holder vel heller ikke op med at spise kød – ?? Eller kalder kvinder for “damemennesker” fordi de ikke betragter dem som kvinder, men som arbejds-heste – rengøringskoner og fødemaskiner –der knokler som soso i det offentlige ! Fordi de fleste gifte mænd lever af deres koner ! –Og saa kalder de dem “damemennesker ! ” –Men det Dan Jørgensen ikke gøre ! Han respekterer kvinder nemlig !

 11. Af Axel Eriksen

  -

  @ Lonny”

  “Damemenneske” opfattes af de fleste i Danmark, som en kvinde, der gerne vil gøre sig lidt finere end vedkommende egentlig er!

  Har du nogensinde set Fru Hyacint? Sorry – men det er min fortolkning af udtrykket!

 12. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Naae – saa kan jeg bedre forstaa det! –“Hyacint” uds. har jeg kigget paa et par gange –Men jeg har opfattet den engelske humor – som middelmaadigt underklasse-halløj –Men Helle THS –Er fejl-agtigt anbragt hos (social-demokratiet” i DK.– De kan simpelthen ikke forstaa at: dygtighed-stræben (husk Ritt Bjerregaards (skolefrøken) kommentar ) –Det som ikke alle kan lære ! – Det skal ingen lære” –Det er blevet essensen af deres politik i flere aartier –leverstej-farven -har været i alle aspekter har været gældende i DK.–Derfor er det saadan at: Hvis nogen ville noget andet ! –Saa har der ikke været andre muligheder en at finde et andet land, hvor “middelmaadens overdrev ” ikke er noget at stræbe efter ! –Jeg ser at det saakaldte “underdanmark” –Er begyndt at skrive bøger om deres tvungne (af social-arbejderne) -attitude : Du skal altsaa ikke tro at du er noget ! For saa mister jo alle de tusindvis af konsulenter og socio-et eller andet deres lukrative jobs – betalt af erhvervslivet og de øvrige skatteborgere -Saa, de giver dem et spark nedad, hvor de mener at de skal blive !

 13. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Fiskere i Thorsminde lander fisk om morgenen, der kører med jernbane til Paris til gavn og glæde for restauranter næste dag.

 14. Af Lonny Fischer Olsen- korrespondent

  -

  p.s. De største personligheder kommer faktisk fra et fattigt underklasse miljø – -hvor de med flid og stædighed har arbejdet sig til tops i samfundet ! –Naar de saa sidder paa toppen – finder de ud af, at der er iskoldt ! –Jeg tænker lidt paa Karsten Rè – der voksede op m. en enlig mor – for slet ikke at tale om Simon Spies ! –Det er allesammen folk, der har kæmpet sig til tops –For saa at finde ud af at de ingen venner har – deraf lige børn leger bedst –Og saadan kan man blive ved i een uendelighed ! Socialdemokrater har styret Danmark udi den situation de har nu – Og der hører Helle THS ikke til længere ! –Saa hvorfor blive i middelmaadighedens overdrev DK. Naar der er meget sjovere andre steder ??

 15. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Der er ingen hjemlandstoner hos de kultur-radikale, de er europæere.

 16. Af Lonny Fischer Olsen- korrespondent

  -

  Ja, det er rigtigt Arne Rud ( føler ligesom, at jeg kender dig ! har for rigtig mange aar siden været udstationeret i Esbjerg –Det blæser ad pommern til – men det er let at komme til England derfra – Paris faar hver dag lækker fisk og andre delikatesser – fra DK. Saa, hvis det ikke var fordi sproget her er fransk ! –Føler man sig hjemme ! ikke sandt ?

 17. Af Lonny Fischer Olsen- korrespondent

  -

  ” Kunsten at malke staten ” ! –Saa er turen kommet til -de mere-eller mindre missionske højskoler ! –Der modtager kæmpe – kæmpe tilskud til ! –til hvad ?? –De “undervisere” –Der aabenbart har den aller – aller ringeste kvalitet ! Med hensyn til den saakaldte “viden” –de formidler ! Men de saakaldte kursister –de kommer til, at betale kassen !! Prisen paa elendig mad – dobb. værelse m. fælles toilet & bad –koster lige-saa meget som paa et 4/stjernet hotel !! –Bare ikke med samme kvalitet ! –Og skal man have eneværelse m. eget bad ! –Skal man faktisk betale for 2 –ligesom paa visse bus-rejsers ture ! –Grotesk ! –Det er naturligvis de skatte-betalende kunder – der skal have glæde af million-til-skuddet ! Ikke sandt ??

 18. Af Arne Rud, Esbjerg

  -

  Flyt Landbohøjskolen til Viborg som Lærerhøjskole for landbrugslærere jordenom, Jylland har 117 forskellige oste, der er ingen køer på Matadorøen, der får mælk fra Fyn og Skåne, se Storebælts- og Øresundsbroen.

 19. Af Berlingske Media

  -

  test

 20. Af Blog analyse | SU Livet

  -

  […] http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2013/12/04/nu-malker-alle-staten-uanset-hvor-rig-og-selvkorend… […]

Kommentarer er lukket.