Fortæl mig engang, Helle Thorning-Schmidt, hvad mener du…

Af Anne Sophia Hermansen 213

I fredags havde både Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Manu Sareen, Christine Antorini og en hel masse andre politikere travlt med at fortælle os, hvad de mente om, at en muslimsk censor ikke ville give en kvindelig studerende hånden.

Episoden affødte voldsom debat. En voldsom racistisk debat, hvor muslimer blev sammenlignet med skadedyr, kriminaliseret, skulle smides ud af landet, var undermennesker, mennesker uden rettigheder, uden kultur, dannelse og eksistensberettigelse og som kun ventede på at overtage vores land og skære halsen over på ”os danskere”. Det var dem og os, og det var modbydeligt at være vidne til den sorte understrøm af had, der sivede gennem kommentarerne på avisernes hjemmesider og på de sociale medier.

Men underligt nok har endnu ikke en eneste politiker sagt et ord om den racistiske debat. Stine Brix og Merete Risager har lidenskabeligt kastet sig ud i at diskutere amning og pathatte på Rådhuspladsen, mens Karen Hækkerup har kritiseret islamisk fundamentalisme i en ulykkelig sag om voldtægt af en 10-årig. Helt under den politiske radar flyver racismen i kommentarsporet anført af Kim, Søren, Ulla, Charlotte og andre vrede, hvide, danske netundertrøje-trolde i et kæmpestort luftskib.

Hvordan kan det gå til?

Den til tider meget ubehagelige måde, vi diskuterer på nettet, har ellers regeringens bevågenhed.

F.eks. sagde vores statsminister i sin Grundlovstale for blot et par uger siden:

Derfor er der grund til, at vi spørger os selv, om vi er tilfredse med den form for samtale, der findes mange steder på de nye medier.

Mennesker bliver latterliggjort for deres synspunkter.

Mennesker bliver truet med det ene og det andet.

Tonen kan til tider være så hård, at selve formålet med at udveksle holdninger forsvinder. Og det eneste, som står tilbage, er et forsøg på at nedgøre andre mennesker.

Jeg er bekymret for, at vi glemmer den nødvendige respekt for det modsatte synspunkt. Og for andre mennesker. Den respekt for hinanden, som ethvert ægte fællesskab bygger på. Og som er den demokratiske samtales rødder.”

Ok, fortæl mig engang, Helle Thorning-Schmidt, hvad tænker du, når du ser vreden, hadet og racismen i det kilometerlange kommentarspor, der følger efter den muslimske censor fra Herning? Hvad mener du om den måde, der bliver debatteret muslimer i Danmark? Om det had, der vælder op?

Jeg frygter selv den udladning af had mere, end jeg frygter ham censoren, der vist er velfungerede og arbejdsmæssigt helt kompetent, men hvis religiøst betingede præference da er fjollet.

Når vi ser vreden og racismen i kommentarspor og på de sociale medier, tror jeg, at vi skal minde os selv om, at den største terrorhandling i Norden ikke blev foretaget af muslimer, men af en vred, hvid, kristen racist. Anders Breivik. Og at hans had blev fermenteret på nettet. Og at hver gang, der er så stor vrede, så ubehersket et had, er der også et voldspotentiale lige bag ved.

Det er vi nødt til at vende os imod, allesammen. Det skal ikke tolereres, og ansvarlige mennesker skal ikke lægge medier til hadet. Jeg må indrømme, at jeg gerne så landets politiske ledelse samle medierne og folket om en dagsorden, der gik imod had og tilsvininger på nettet. Det er ved at koste os den offentlige samtale.

Engang troede vi, at det var et demokratisk plus, at alle kunne debattere med alle på sociale medier og i debatspor, men det er ved at blive et følelsesmæssigt amokvælde, hvor man næsten ikke kan være som civiliseret menneske. Når samtalen kommer hen på spørgsmål om multikulturelle emner, ser vi, at der stadig er – som nogen af os måske troede hørte den gamle verden til – en sort understrøm i Danmark, i Europa.

Efter Utøya talte Stoltenberg om, at man måtte møde hadet på nettet og drive det ud med kundskabens lys. Det er rigtigt, men vi må gøre det sammen, og det kræver lederskab fra politikere, redaktører og medier; det er ikke noget, jeg som blogger kan stå for.

”Ord kan virke som bitte små doser arsenik: De sluges ubemærket, de synes ikke at have nogen virkning, men efter nogen tid viser giftens virkning sig alligevel.” Det var jøden og sprogforskeren Victor Klemperers analyse af den måde nazisternes had langsomt inficerede og forråede den tyske sjæl på. Er det ikke på tide, at vi konfronterer det had til fremmede, der luftes åbent og stolt på de sociale medier, inden det langsomt forgifter os? Skal vi tillade, at hele folkeslag igen kaldes snyltere, kriminalitetsbærende dyr?

Ytringsfrihed skal ikke blive et figenblad for had, racisme og intolerance. Demokratiet og den frie, åbne og menneskelige samtale er nødt til at beskytte sig selv mod den sorte understrøm, der er ved helt at tage internettet til sig, hver gang samtalen falder på spørgsmålet om, hvordan forskellige mennesker skal leve sammen.

Det er på høje tid, at ansvarlige politikere vender sig mod det had og den vrede og racisme, der trives på nettet. Ikke bare i skåltaler Grundlovsdag, men også ved at vedkende sig et åndeligt lederskab og kræve den demokratiske, tillidsfulde, åbne og respektfulde samtale tilbage.

Her er en håndfuld kommentarer til debatten og særligt til overtegnede fra denne blogs kommentarspor, fra Facebook, Twitter og 180grader:

Tåber allesammen, totalt tåber, hvad fanden er meningen, er I uvidende tåbelige får allesammen? Måske det er kristdomspsykosen fra den radikale folkeskole i 50érne osv. der har fjernet det meste af hjernen, “og lammet skal ligge ved siden af løven” – næh, han skal fand´me ej, lammet skal til slagtebænken, halsen skal skæres over, så lad os synge en hymne til “The Lost Sheep” – I får brug for det, hæ! Skrevet af Bent Jensen

Tjah, AS du er vel ikke gammel nok til at huske, da Glistrup advarede mod muhameddaniserningen af Danmark. Ingen ville lytte dengang, og selv nu hvor alle han se han havde ret, da vælger danskeren at stikke hovedet i busken. Hvorfor mon? Skrevet af Soren Nielsen

SÅ KAN DU LÆRE DET ASH
– at alt forsvar for den modbydelige, fascistoide ideologi, forklædt som religion, der kalder sig Islam er værre end både kommunismen og nazismen tilsammen, er at Betragte som decideret LANDSFORRÆDERI. Foreslår, at du begynder at læse verdenshistorien, idet vort land i høj grad, lider af historiske analfabeter der intet fatter eller intet har lært.
Om senest 10 år er hele Europa sovset ind i borgerkrige med muslimerne, ligesom alle andre lande og verdensdele hvor disse fascister føler sig berettiget til at underkue andre befolkninger og kulturer. Elitens forræderi i mod den europæiske kultur, historie, religion samt humane samfundsideologi er uden sidestykke i hele verdenshistorien og vil blive katastrofal for befolkningerne.
SKAM DIG!! Skrevet af Bjarne Munk Christensen

De kommentarer du har modtaget er fuldt fortjente og rimelige. – Og tak for at du er sprunget ud som Radikal. Nu kan vi læse dine indlæg med forbehold for din mere og mere udtalte islamofili. Skrevet af Per Kasper Henriksen

HOLD DA KÆFT HVOR er – ER DU SØLLE lille ASH!!!
Jeg tror at du har fundet dig en rigtig lille “kulturradikaler” at leve sammen med! Du har i hvert fald forandret dig en del efter du meddelte at du havde en “god kæreste”! (Det er vel ikke Bødskov eller Hækkeruppen? – Eller måske “Möger”? eller en helt anden?)
Lille , lille Danmark kan sgu da ikke klare somaliere, iranere, folk fra Palæstina, libyere, syrere, rumænere, tuneser, nigerianere, afghanere,pakistanere og mange, mange flere.
KAN du ikke forstå at NOK er NOK!
Danmark er slut p.g.a. dig og din årgang, der har føjet de røde og de kulturradikale. Se det i øjnene og tag dit ansvar! Men det er nok for meget for dig at face! Alle dine offentliggjorte bloggere foroven har jo ret! Skrevet af Erik Larsen

Hvis der er nogen muslimer der er på siden her så gi mig svar,,,,
Hvorfor er i i DANMARK,i vil os jo ikke noget godt,i vil ikke følge vores normer,i er i et kristen land,som i prøver at lave fuldstændigt om på ,,,,madvaner i vores børnehaver-skoler -plejehjem-osv.Hovedbeklædning,,,mig bekendt har vores unge-ældre aldrig måttet bære hovedbeklædning,i en butik,med mindre man var slagter(med svinekød)ha-ha,,eller kok,hvad der er et symbol fra gamle dage ,og ok,,,selv på hospitalerne er hovedkappen på sygeplejersker afskaffet for år tilbage,(men det vil i muslimer vel osse ha genindført,da kvinder
i jeres verden ikke må vise hår)alt vil i lave om på her i DANMARK,men det er jo osse et smørhul for jer at være i,der 3 ud af100 der er intrigeret,hvad ligner det,i kom -kommer til til et land med ordnede forhold,så det burde i ha sat pris på,(jeg personligt ønsker jer tilbage til jordhulerne,før i “smadre vores land totalt”,,,,,,,der bliver taget mere hensyn til jer muslimer end vores egne ÆGTE DANSKER,,,,,men i har jo også udtalt på et tidspunkt(bare vent til vi er mange nok) GUD FORBYDE DET,,,,,,……Hvis jeg skulle vælge mellem kolera og pest vil jeg absolut vælge kolera,det ved man da hvad er,men pesten breder sig mere og mere.
GUD BEVARE DANMARK Skrevet af Nina Jensen

Du er en møgluder, lille ASH, og vi skal nok finde dig. En dag. Skrevet af Niels Andersen

Farvel, Anne, du vil ikke blive savnet 🙂 Skrevet af Hans Ræder Clausen

Vi skal nok gøre hende en tjeneste, en anden gang, at den aldrig kan måle sig, ligemeget hvad, med den hun gør os. Skrevet af Just In Case

Glem den møgso, ASH-hole – hun er for snotdum, fatter nul og niks, håber hendes lille feminine guldklumo af en søn en dag får nogle perker-svin på nakken fordi han er for sød, for bøsset, for afrettet, for bleg, for svag, for dansk, ja kort sagt: “ALT FOR FEMININT AFRETTET AF SIN NAZI-BITCH MOR!!”- som slet, slet ikke er feminin ell. kvindelig, absolut ikke, hun aner ikke hvad det er, men sønne skal nok blive permanenet skadet alligevel. Fuck hende!!! Skrevet af Alex Laursen

213 kommentarer RSS

 1. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jens Hansen (Røde)!

  Synd for dig!

  Du er født det forkerte sted på det forkerte tidspunkt!

  Som bøddel for de “røde” fra 1917 0g fremefter i Sovjet ville du vist have været særdeles velegnet!

  Men et lille plaster på såret: Her i nutidens Danmark kan du da verbalt udøse dit ubegrænsede had til alle, der ikke lige har din opfattelse!

  Og det benytter du dig også af – måske lidt for meget – pas på selvantændelse!

 2. Af Jens Hansen

  -

  Axel Eriksen, 23. juni 2013 kl. 09:17
  Hadet er nok på din side Axel Eriksen.
  Begræder du fortsat jeres endelige nederlag i Berlin i 1945?

  Det tyder dine svinske indlæg på.
  Først var det jøderne.
  Nu er jeres mål så muslimer.

 3. Af Axel Eriksenl

  -

  @ Jens Hansen (Røde)!

  Det er vist dig, der har brug for en “gummicelle”!

  Mon ikke du skulle holde op med dine grovheder NU!

 4. Af Jens Hansen

  -

  Axel Eriksenl, 23. juni 2013 kl. 09:48

  Du er en af de førende på disse blogs hvad angår grovheder.
  Hvis du ikke kan tåle svar på dine svinske personangreb, så moderer dig.

  Undertegnede er aldrig grov overfor enkeltpersoner. Undtagen hvis undertegnede svines groft til.
  Som f.eks. af dig.
  Du er faktisk en sølle stakkel Eriksen.
  Du sviner konsekvent andre til.
  Men får du svar på tiltale, så piver du.

 5. Af Jens Hansen

  -

  @ Jens Hansen (Røde)!

  Du har så evig ret:
  – Jeg er sølle stakkel – uh, hvor jeg er stakkels!
  – Naturligvis sviner jeg andre til – konsekvent!
  – Får jeg svar på tiltale – ja, så piver jeg så ynkeligt!

  Har du overvejet at få en mentalundersøgelse selv??

 6. Af Axel Eriksen

  -

  Nu holder morskaben sgu` op!

  Hvordan kan mit indlæg være underskrevet “Jens Hansen”?

 7. Af Jens Hansen

  -

  Axel Eriksen, 23. juni 2013 kl. 11:12

  Så har du vist været længe nok udenfor gummicellen i dag Axel Eriksen.
  Hvad pokker bilder du dig ind.
  At underskrive dine idiotiske indlæg med mit respekterede navn.

 8. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, meget undskyld – jeg troede slet ikke dit navn var “respekteret”!

  Hvor – om man må spørge?

 9. Af John Laursen

  -

  @ s holm d. 20/6 kl. 12.23

  ” istedet for at lege med de hadske højreekstremister, bør vi vise dem omsorg og kærlighed og give dem en krammer – og måske fortælle dem løgnen om, at der også er plads til dem i fremtidens Danmark ”

  Din udtalelse er typisk for opblæste, skråsikre radikalrøde ekstremister. I postulerer at I kender fremtiden – i ved bare alt om fremtiden, i egen indbildning.

  I må jo være spåmænd, orakler, fremtidsforskere, profeter, når I udtaler jer så skråsikkert om fremtiden

  Er du nu helt sikker på at der også er plads til dig selv, i fremtidens Danmark ?

 10. Af Balther Jensen

  -

  @ ASH!

  Og hvad er saa Danskernes religion andet end Tuborg og Carlsberg Ol, Aalborg Akvavit og Druk ?

 11. Af Michael Ørbæk Rasmussen

  -

  Der er, ved alle diskussioner, visse aspekter, der altid glemmes. En af dem, som tydeligvis synes glemt i denne diskussion, angår forskellen imellem parterne. Der er, uden tvivl (hvilket råbene udenfor mit vinde bevidner om) forskel i vores opfattelse af de forskellige begivenheder.
  Trivielt siger du, men selve smagen af en kop kaffe, et rund-stykke er jo i så særlig grad afgjort af dine omgivelser. Og nu er så det interessant spørgsmål, hvordan afgøress dine omgivelser ? Er de alene afgjort af dig, eller er der andre…..

  Pointen i alt det her, hvor rodet det end er, er nu følgende. Hvis vi ønsker en kamp, så skal vi nok få det. Ønsker vi derimod fred, så kan vi også få det. Men det er desværre to meget forskellige stier vi skal følge.

 12. Af Michael Ørbæk Rasmussen

  -

  Jeg beklager mine grammatiske etc. fejl, der var desværre ikke plads til forbedringer.

  Under alle omstændigheder står påstanden fast. I hele verdenshistorien har ingen nation af love lidt nederlag, kun igennem måden at håndtere disse på.

 13. Af Michael Ørbæk Rasmussen

  -

  ……og nu vil jeg fortsætte med mit selskab….et virkeligt dårligt selskab ift. at jeg er beruset. Ok, ikke mere nu.

Kommentarer er lukket.