Håndtrykkets Clash of the Titans

Af Anne Sophia Hermansen 139

Vi lever i en klagekultur, hvor borgerne tænker meget i rettigheder. Det fastslog professor i forvaltningsret på Københavns Universitet, Michael Gøtze, for nylig i Politiken. Baggrunden var en markant stigning over få år i antallet af klager over kommunen, sygehuset og SKAT. Et billede, der også aftegner sig, når man ser på antallet af klager stilet til Ligebehandlingsnævnet. Nævnet modtog i 2010 286 sager, i 2011 var det tal steget til 347. Det fremgår af årsrapporten for 2012.

Og netop Ligebehandlingsnævnet kan se frem til at få endnu en sag om lidt.

En mandlig censor vil ikke trykke kvindelige elever i hånden. Latterligt, men sådan er det ,og det har eleverne på forhånd fået at vide på skolens interne net. Men en 20-årig matematikelev på Herning HF og VUC er chokeret over, at sådan noget ”kan finde sted i dagens Danmark.” Hun føler sig diskrimineret og har nu kontaktet Ministeriet for Undervisning og Børn og Ministeriet for Ligestilling og Kirke og vil gå videre med sagen, også til elevrådet, udtaler hun til Information. Hun vil ikke behandles anderledes på grund af sit køn”, siger hun videre og tilføjer, at det egentlig ikke handler om håndtrykket, men om ”at det principielt er diskriminerende”.

Hendes eksamen forløb fint, fremgår det. Hun fik en fair behandling, og det samme gjorde hendes medstuderende. Så intet problem her. Den mandlige censor har ikke givet hånd til kvinder i årevis – ifølge sin tro på islam kan han kun give hånd til kvinder, hvis de er en del af hans nærmeste familie. Ikke til kvinder, der teoretisk kunne blive hans ægtefælle.

Og det har heller ikke været noget problem i otte år. Lige indtil han mødte klage-Danmark anno 2013, hvor alt “principielt” kan være diskriminerende og krænkende, selv herreklip, en kvindeetage på et hotel og at private erhvervsdrivende frabeder sig amning i deres café.

Der er allerede 167 kommentarer til artiklen på Informations hjemmeside, og sagen er gengivet i alle større medier. DF har desuden kommenteret, det samme har ligestillingsminister Manu Sareen og Rasmus Horn Langhoff, ligestillingsordfører for S, for hvad er vigtigst – ligestilling eller religionsfrihed? Der er dømt Clash of the Titans. Hold kæft, det er spændende.

Symptomatisk for Danmark, verdens mest ligestillede samfund, bruger vi masser af kræfter på små debatter. På at pille os selv i navlen og diskutere ligegyldigheder – må en dreng have kjole på, må piger lege med Lego Friends, må Kvickly sælge lyseblå fastelavnstønder, og må Cult-piger være så nedringet? Tænk, hvis der var en politiker, der ærligt sagde: Jeg er ligeglad. Det er for småt, det er ikke mit job at detailregulere eksaminer på Herning HF og VUC. Det er op til skoleledelsen, evt. må censor afstå fra at give hånd til nogen og i stedet gøre tegn og sige “Vulcan greeting”, hvad ved jeg.

Helt under de rettighedskrænkedes radar flyver denne nyhed fra i går:

http://worldobserveronline.com/2013/06/13/rape-iraqi-women-us-forces-weapon-war-photos-data-emerge/

Godt nok er 85 % af landets journalister til Folkemøde på Bornholm, men det er ingen ny sag, at amerikanske soldater ikke alle sammen kommer med fred og demokrati i Mellemøsten, men opfører sig som voldtægtsforbrydere og endda tager billeder af det. Tilsvarende er det i Indien blevet en ret kedelig nationalsport at voldtage små piger.

Men fordi det foregår udenfor markskellet, magter vi sjældent at tage stilling til det. I takt med at verden er blevet  globaliseret, har vi lukket os mere og mere om os selv. Som Carsten Jensen beskriver i “Vi de druknede”, var vi engang var sømænd af verden og hjembragte ideer og udsyn fra fjerne egne, i dag er vi charterturister og uploader billeder fra poolen af vores lår på Facebook.

Eller vi forarges – som her – over et latterligt håndtryk, mens vi kun har skuldertræk til overs for, at vores allierede bruger voldtægt som våben overfor civilbefolkningen i den del af verden, vi hykler at udbrede demokrati og frihed til.

Er vi ikke i fare for at drukne i en pøl af pjat, first world problems, klagesager over ingenting og snaps på Allinge Havn?

Det kan godt se sådan ud. Og det er også lige til at klage over.

139 kommentarer RSS

 1. Af Peter Trætafnarbloggere

  -

  Ikke at det kan sidestilles med den grundliggende substans i denne sag – men jeg kan huske en indigneret mor, som skrev en artikel og ville klage, da hun blev konfronteret med sin egen uformåenhed som forældre, i forbindelse med en konstateret caries hos sit barn. Der skulle ikke tages ansvar, der skulle klages skulle der!!!! Se da for pokker lidt indad inden du taster – alternativt slå den øverste etage til.

 2. Af Ulf Timmermann

  -

  Du har ret, Jens, her i Zhejiang, anses det for noget nyt, det her med at give hianden håndtryk, og faktisk tænkte jeg på at skrive et lille epistel om det her til bloggen, men opgave det – tror ikke danskerne interesserer sig for kulturhistorie.

  Kender du iøvrigt en anden historie, ja, det gør du måske, men så er der andre, der ikke kender den: Under Nixon’s første besøg i Kina, der tilbage i 1972, spurgte han under den store gallamiddag sin vært, Zhou Enlai: Hvad brugte I til at spise med her i Kina førend disse pinde?” – Og, Zhou Enlai svarede: ”Kniv og gaffel”.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Jens Hansen

  Jeg gav dig en chance for at forstå, hvad ordet “tolerance” rent faktisk betyder.

  Men du er åbenbart ude af stand til at forholde dig til rationelle argumenter.

  Så jeg vil nøjes med at konstatere, at det ikke generer dig det mindste, at du ikke kan argumentere for dine hadefulde, intolerante beskyldninger og dine usammenhængnede holdninger.

 4. Af j b

  -

  HOW ANIMALS COMMUNICATE-GREET EACH OTHER

  Most animals (including people) use “body language” as well as sound and smell in order to communicate with one another. Here are some of the ways animals express themselves. Many animals communicate by smell: they release pheromones (airborne chemicals) to send messages to others. Pheromones play an important part in reproduction and other social behavior. They are used by many animals, including insects, wolves, deer, and even humans! Communication is so important that even the amoeba (an organism made up of a single cell) communicates with other amoebas by chemical discharge. By doing this, one amoeba attracts others to it for reproduction. Bees dance when they have found nectar. The scout bee will dance in the hive, and the dance directs other bees to the location of the nectar. Chimpanzees greet each other by touching hands. Malefiddler crabs wave their giant claw to attract female fiddler crabs. White-tailed deer show alarm by flicking up their tails. Dogs stretch their front legs out in front of them and lower their bodies when they want to play. Elephants show affection by entwining their trunks. Giraffes press their necks together when they are attracted to each other. Gorillas stick out their tongues to show anger.Kangaroos thump their hind legs to warn others of danger. Prairie dogs bare their teeth and press their mouths together to discover if they are friends or foes.Whales breach (leap out of the water) repeatedly to send messages to other whales. Swans entwine their long necks both to fight and to court. Horses rub noses as a sign of affection. These forms of communication are affected and influenced by the genetic make up of a species, their own environment, and their experiences. Communication abilities in most animals can be further developed depending upon their environment. For example, animals living in a circus have a larger set of communication skills than those living in most homes, because they are exposed to an environment that offers new opportunities for both learning and training on a continual basis.

 5. Af Jens Hansen

  -

  Jo Ulf Timmermann.
  Jeg kendte godt historie med Nixon og Zhou Enlai.
  Og jeg tror desværre, at du har ret.
  Mange danskere intresserer sig ikke for kulturhistorie.
  Eller andres kultur.
  Mange danskere i udlandet gør en stor indsats for at ignorere kulturen i det land, hvor de opholder sig.

 6. Af Jens Hansen

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen.
  Du er trættende.
  Få styr på dig selv.
  Søg den nødvendige hjælp.
  Jer gider ikke, at forholde mig til dine barnlige løgnhistorier og påstande.
  Dit had til muslimer er velkendt.
  Og dit evindelig hysteriske forsvar for Israels racisme og forbrydelser ligeså.
  De to ting hænger jo sammen.

 7. Af Arne Rud

  -

  Jens Hansen har en bondegård, men de kultur-radikale tåler ingen modsigelse, så blokerer de og hugger hovedet af den lille havfrue.

 8. Af Poul Jakobsen

  -

  Mange misforståelser kommer af manglende indsigt.
  Når censor ikke trykker kvinder i hånden, har det intet med ligestilling at gøre. Det er ud fra de religiøse og moralske normer, som han er opvokset under forkert at berøre fremmede kvinder. Vi andre (mænd) går jo heller ikke ind på dametoiletter vel ?
  Studerende på et universitet må formodes at besidde lidt mere cosmopolitisk indsigt end andre, så debatten er uden tvivl kommet bag på rektor.
  Næste gang vil han nok bare bede censor om, at undlade at trykke alle de studerende i hånden, men det er mærkeligt, at det er nødvendigt.

 9. Af Ulf Timmermann

  -

  Uha, uha, Jens, det skal vi vist ikke komme ind på her på bloggene: Danskerne i det fjerne, og allermindst danskerne i Kina (d.v.s., da jeg aldrig har været på en charterrejse eller anden lystrejse, stort set, kender jeg dem kun her fra Kina). Nej jeg vil ikke gå i detaljer, ikke udpensle – blot sige: Det er gået uhyggeligt tilbage for danskerne siden dengang Johannes V. skrev ”Som Dreng skar jeg Skibe”.

  Danskerne, disse virkeliggjorte, tror at verden er deres, som de naturligvis deler med yankee’erne, og anser befolkningerne i den 3. verden for deres “kassedamer”, som de nådigst, når de er i godt humør, når det stikker dem altså, tiltaler med et ”Lille De”.

  Sådan er Ånden i Bistaden, men som sagt, det her emne egner sig virkelig ikke til bloggene.

 10. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  @Poul Jakobsen

  Som professor Frederik Stjernfelt konstaterer: “Der er en tendens til, at vi bliver bløde over for antiegalitær adfærd, når den undskyldes med religion…”

  Forskelsbehandling er forskelsbehandling, uanset om forskelsbehandlingen skyldes reelle argumenter, der har kontakt til den virkelige verden – eller om forskelsbehandlingen skyldes religiøse pseudo-argumenter, der bygger på “åbenbaringer”.

 11. Af Ulf Timmermann

  -

  Undskyld Danmark. Jeg forløb mig: De helt unge danskere, jeg møder herude i det fjerne – og herude er i mit tilfælde Kina – har jeg et meget postivt indtryk af, så det passer måske virkelig endnu engang, hvad Bob Dylan satte ord på for nu så mange år siden: “Your sons and your daughters are beyond your command”.

 12. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@
  Problemet med censor håndvask på skoletoiletter er at men skal slukke for hanen efter at have vasket hænder, og derved skal men vaske hænder igen…Men i lufthavne er der toiletter med laser stråler og skole og universitets eksamener kunne passende foregå der..Men kunne også passende sætte havfruen op i Kastrup lufthavn da det ville være svære at hugge hovedet af der og komme afsted med det. Dog mange jyske politikere flyver dagligt derfra men ekstra sikkerhed ved morgen og aftentid burde kunne løse problemet.

  Hvor Ulf Timmermann bor i kina har men kommunale åbne toiletter uden døre og nogen gange vægge. Disse er også nemmere og billigere at rengøre og dette kunne også passende indføres i Danmark…

  Scientology har et 11 trin system for toilet renhed..Spørg måske jakob schmidt rasmussen derom..dog nødvendigt at være på trin “OT VIII: Truth Revealed” før alle ll trin oplyses. Dette koster 5oo.ooo kroner..

 13. Af Arne Rud

  -

  @søren sørensen, 15. juni 2013 kl. 13:25. – Stoppesteder med busomstigning har brug for et buslæskur med et toilet for censorer med incontinens.

 14. Af kaj hansen

  -

  øøøøøøøøøøøøØØØØHHH!!!

  Var der ikke noget med en kvindelig dansk politiker der ikke ville følge de lokale skikke under et besøg på den anden side af jorden??

  Var det næsegnubberi og sådan noget?

  Pyhhaaaaaa da et ramaskrig blandt den snakkende klasse herhjemme, incl denne blogindehaver, der fortsætter med at udtille sig selv i det der “Kloge Åge” program på TV2…..det er så piiiiiiinligt.

 15. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@

  Incontinens er ikke blot et problem for muslimske censorer men deres følger i renlighed er mindre end ureligiøse der gerne giver hånd.. Også i offentlige svømmehaller ses problemet i vandkvaliteten. Der hopper muslimer og andre blufærdige religiøse badegæster helst hvis muligt uset direkte i poolen uden at gå i brusebad først.

  Men kunne passende forbyde religiøse adgang til offentlige svømmehaller eller ihvertfald fører opsyn med dem under brusebadet. Borgens politikere kunne fx arbejde deltid der og resten i tinget da de har masser af tid..Men selvfølgelig er religiøse politikere ikke egnet til jobbet…De kunne så fx rengøre toiletterne…

 16. Af Helge Olsen

  -

  Nu igen! – Jeg opgav at læse videre ca en fjerdedel nede i kommentarsporet.

  Det Berlingske Hus er vist ved at sælge ud af ikke-profitable foretagender. – Kunne man ikke bruge nogle af indtægterne ved salget på at ansætte et par moderatorer, som med hård hånd skal udrense kommentarer med grove personangreb og usaglige kommentarer uden relevans for debattens emne og substans??

 17. Af Arne Rud

  -

  @søren sørensen, 15. juni 2013 kl. 14:11. – Man bliver, hvad man spiser, skoletandlægen kan behandle pensionister efter skoletid og i skoleferier, tandlægere er billigere end hospitalssenge, men der er brug for censorer som kontrollører af offentlige toiletter i skoler og institutioner.

 18. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@

  Offentlige toiletter tilset af offentlige censorer lyder brugbart for offentligheden med tanke på censorers offentlige bedømmelser og at men bliver hvad men spiser.. Private tandlæger kunne så blive offentlige censorer istedet, mens offentlige tandlæger forblev offentlige tandlæger men nu for hele offentligheden. Spædbørn med ble skulle også forbydes i offentlige svømmehaller og religiøse blufærdige der ikke vasker sig ordentligt som set i går i Østerbro svømmehal også kaldt gunnar nu svømmehal prg. af fodbold og anden verdenskrig.. som efter påtale vendte sig tog badbukserne af og vasket ansigtet..Og gik så i svømmehallen..Alle disse blufærdige skulle filmes under vask og hvis ikke godkendt af en censor uploades af denne på youtube..

 19. Af Ole Skovgaard

  -

  @Visse vasse Helge Olsen, du kan vist bare ikke læse mellem linierne budskabet er tyderligere end det “gyldne Håndtryk”. For mig er debatten meget tydelig og særdeles skarp.

  @Arne Rod & Søren Sørensen nægt at modtage det “Gyldne Håndtryk” bliv Psykisk nedbrudt end som landbetjent i en Fotovogn og såkledes vil der frem ad rettet være masser af udfordringer for driftige folk osse nyansatte moderatorer på B.dk. Se det var et rigtigt eventyr, næsten bedre end folke mødet.

 20. Af karsten Søberg

  -

  Jamen??
  Hvad nu hvis de danske mandlige eksaminander havde meddelt, at de ikke ville give hånd til muslimer?? Hvad ville du så have sagt, Anne Sophia?? “Dem og os”, hvem skaber så det? Og hvad mente du, da Marie Krarup følte ubehag ved maoriernes intimiderende måde at hilse velkommen på? Du ved formentlig ikke, at du nu har endelig åbnet for demaskeringen af dobbeltmoralen i de kultur- og kønsradikales holdninger til politik, køn og religion. Men jeg takker dig i hvert fald. Du bliver den nye tids frontkvinder. Uden at vide det.

 21. Af Arne Rud

  -

  Flyt Landbohøjskolen til Viborg, Jylland har 117 forskellige oste; bader medarbejdere ved ankomst til en virksomhed med fødevarer og skifter tøj fra inderst til yderst og skifter virksomheden jævnlig luftfiltre, så flytter man aktiviteter fra kontrol af levnedsmidler til udvikling af nye produkter her til lands.

 22. Af Ulf Timmermann

  -

  I “mundhugges” (et godt, gammelt ord) derhjemme, I er en flok kællinger m/k. “Hvad sagde jeg” og “Hvad med dig selv” o.s.v. Der er ingen rest tilbage af noget mandigt, i Danmark, intet spor af et “mandligt væsen”. Ikke at det har haft den store udbredelse nogensinde, i Danmark, dette “mandlige væsen”, men det udgjorde dog en vis modvægt, om end procentuel lille, så sent som i min barndom og tidlige ungdom. All gone, completely gone.

  Vores sidste “mandige” forfattere var således Henrik Pontoppidan (i særdeleshed) og Johannes V. Jensen.

 23. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@
  Hvis Tidl. tandlæger nu censorer i svømmehaller indsamlet nye oste der fra tidligere religiøse censorer med blufærdighed og dermed endte med at udvikle nye ostetyper produceret i Jylland til salg på verdens markedet er jeg for det! Min far havet et køleskab kun til oste. Nogen var 4-5 år gamle. Ved specielle lejligheder fik men lov at smage sammen med ypperlig vine dog altid i nærheden af naturlige luftfiltrer…

  Timmermann; Borgerlige tøssedrenge der ser sig som mandlige campister og rigtige mænd har altid været gode oste innovatorer…Og kan få plads i i udviklingen af ny sorter. Røde og rene er der dog ingen penge i her…

 24. Af Annette Heine

  -

  Den omtalte begivenhed fik samme omfang som et bankrøveri. C’mon, alt er så godt og ligestillet, at kværulanterne ligefrem skal lede efter eksempler, der ikke bifaldes af meningshaverne. Hvor er det dog fattigt.
  Danmark flyder over af selvros, hvor begrebet “mangfoldighed” bruges i tide og utide.
  Hvor er mangfoldigheden blevet af? Det ser ud til, at den stålsikre ensretning og “ligestilling” er ønskesenariet.
  Jeg græmmes!

 25. Af Arne Rud

  -

  @søren sørensen, 16. juni 2013 kl. 11:20. – Bladtrolde lever af pærevælling, de sidder gerne i bestyrelsen hos Red Barnet, helst som biskop.

 26. Af Søren Andersen

  -

  Det er ikke noget at hidse sig op over.
  Jeg kunne hellere ikke drømme om at give hånd til vægelsindede kvinder som ASH, der lader sine politiske meninger influere af hvilken mand der pt gider hende. For tiden er det tydeligt at det er en rød, feminiseret tøffelthelt.
  Islammadrasser fortjener ikke håndtryk, men en burka over hovedet.

 27. Af søren sørensen

  -

  Arne the rut@
  At en biskop bruger et barn som lyseholder og sanger er misbrug af barnets tarv. MHT til børnred med eller uden sadle af biskopper skulle det forbydes af bladtrolde for men kan falde af og barnet tager skade.. men pærevælling er dog godt med flødeskum…

 28. Af thomas andersen

  -

  Fint indlæg fra ASH med gode pointer – hvis man møder en troende kvinde, som af religiøse grunde, ikke giver hånd – er det jo helt uproblematisk. Mennesker er forskellige og lad dem være det. Det afgørende er om en eksamenskandidaten fik en fair behandling – mange steder giver censor jo ikke hånden alligevel. Situationerne må løses lokalt og politikerne må finde reelle problemer at udtale sig om.

 29. Af Jens Hansen

  -

  Fuldstændig enig Thomas Andersen.
  Debatten bærer præg af at det er sommer.
  Og ingen reelle problemer at diskutere.
  Det triste er at hele den invandrerfjendske debat igen blomstrer op på grund af pseudo problemer.
  Det er en af de allerstørste fortjenester, at den nye regering standsede denne ubehagelige debat.
  Men tydeligt at frustrationerne og intolerances fortsat ligger og lurer under overfladen.
  De ti år med VKO har sat sit præg på det som engang var et af Danmarks største fordele. Tolerancen overfor andre mennesker.

 30. Af Henrik Knage

  -

  Hvis der var en politiker, som sagde, at jeg : Er ligeglad!
  Så var politikeren ikke politiker – men en den del, af hvad den selvophøjede københavnerverden, ligegodt formår – på første parket – hvor du, og andre selvophøjede fiskefrikadelleelskende – og købende københavnere, klasker deres fede selvophøjede og selvforståede hvide københavnerrøv ned i. Samtidig med de kalder det frihed.

  Der findes trods alt et menneske bag hver (synlig) handling. At bemærke?

 31. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen. (1-2)

  IGEN FEJLER DU PÅ DET STØRRE PERSPEKTIV.

  “De påståede mange klager”
  igen tænker og forstår du helvedes en-dimensionelt,
  da du glemmer, at borgerne i Danmark, er underlagt
  intet mindre end klodens største omfordelings-tvang.

  Dvs. jo højere skatter/afgifter, desto lavere bliver
  den almene kundeRET, og hvilken frataget “RET”,
  selvindlysende, løfter klageprocenterne, ligesom ny
  teknologi betyder, at en “klage”, ej længere kræver
  blæk & papir, men få sek. ved tasterne, and thats it

  “Ikke at give hånd”
  Handler om fundamentalistisk Islam, som nu også ses
  på vores uddannelsesinstitutioner, hvorpå klagerne,
  og den efterfølgende fokus, naturligvis ikke handler
  om den manglende hånd i sig selv, men derimod af et
  miks imellem; alt fra kvindesyn, og over til uønsket
  Islam generelt, og/eller den fundamentalistiske del.

 32. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen. (2-2)

  “Afslutning”
  At du projektere din passive holdning til Islam, og
  deraf blindhed over for de utallige underliggende
  konsekvenser, over på den manglende hånd, er en ting

  Men at du KUN forstår klageprocenten i sig selv, via
  sig selv, cementere hvordan du er blottet for enhver
  tanke om, at verdens største centralstyrede omforde
  -linger og genvalgs-strategiske misbrug af samme,
  fuldstændig selvindlysende, skaber udanamik, versus
  et konstant øget dynamisk int. pres imod selv samme.

  Det er denne ækle, & Euro bistandoide protektionisme
  du og venner, (som tildeler hinanden mikrofonerne),
  evigt fastholder, da man ved, at i det borgerne kan
  vælge til/fra (via datalogien naturligvis) da vælger
  borgerne egne penge, for kun at betale “NORMAL” int.
  standard niveau til det off., tillagt plus-selvvalg.

  PS Det er i øvrigt de selv samme skatte-guld-nydere,
  som lige har været samlet på Bornholm, hvortil man
  ganske symptomatisk, ikke har haft egen pung op ad
  lommen, men andres penge, via det bistandiode system

  Nåe ja.. at de selv samme, senest har tilegnet sig
  titlen: “DEN KREATIVE KLASSE”, skønt lortet ånder
  igennem andres pengepung, er en ny uset tragikomik.

 33. Af Arne Rud

  -

  En skolegård er ingen kasernegård med censorer, der vandrer frem og tilbage som gårdvagter, en skolegård er et legecenter med en friluftsscene med terrasseskak, skolekomedier, dukketeater eller cirkus med sognebetjent som pedel og tryllekunstner; en skolegård har cykeltræningsbane, boldbaner, tavler og byggelegeplads med legoklodser af træ, hvor elever i 5. klasse træner ord fra Noesgårds stavelister med værktøj i hånden; en skolegård har en skøjtebane om vinteren, hvor isen er sikker.

 34. Af Knud Madsen

  -

  @ ASH Du skuffer mig igen, endda meget fælt. Du har fuldstændigt mistet realitetssansen og derfor inkasserer du mange hårde ord.
  Utroligt at du ikke kan se de større linier. Du har da ellers tidligere kunnet agere nogenlunde begavet.
  Din udflytning til den sære/bløde/unge mand på Nørrebro har ikke gavnet dit intellekt.

 35. Af Arne Rud

  -

  Spejdere havde Landslejr 2012 ved Holstebro med 35.000 deltagere fra mange lande uden skæve eksistenser og telte, for undervisere i alle aldre fra alle erhverv var altid til stede, spejderlejre er velfungerende jordenom og flygtningelejre med gartnerier på Malta er en opgave for Boys Brigade.

  Biskop Absalon flyttede Lærernes Hus fra Lund til Roskilde; en domkirke er et musikhus med et symfoniorkester, som har et skibskor i hvert sogn med en søndagsskole for unge hjem med en friluftsscene i præstegårdshaven med dukketeater, bibelhistorie og cirkus med sognebetjent som tryllekunstner; søndagsskolen er en bage- og tegneskole med lektielæsning og undervisere i alle aldre fra alle erhverv, der altid er til stede.

 36. Af Jonas Nøhr

  -

  Trist
  Fine indlæg ASH, men
  Du bruger en muslims intolerance dom ‘Rider’ for at udbrede dig om dansk brokke-kultur og mediernes petitesse-rytteri. Smart og træls!
  Det er IKKE et udtryk for en religiøs overbevisning ikke at ville give hånd til kvinder – det er kulturelt!
  Det viser tilbage til en ca. 1000 års KULTUR med undertrykkelse af qvinder. Omskæring af samme har en mindst lige så lang historie – for nu at bruge dette som ‘rider’ og som en lettere plat utreret sammenligning.
  Ingen af delene hører hjemme i danmark!
  , og det fra mig der ellers mener at kvinder hører hjemme hos børn og kød-gryder!

 37. Af Janne Frederiksen

  -

  Ligeværd mellem mennesker?
  Er det hvad vi ønsker?

  Tirsdag aftens TV udsendelse om Vatikanets rådne holdning til bl.a. pædofili, satte sagen på spidsen:

  Mænds tro på egen guddommelig ret til at tilfredsstille Deres sexuelle behov FOR ENHVER PRIS!

  Gennem utallige generationer har mænd generelt på verdensplan forsømt at lære Deres sønner hvordan mennesker praktiserer sexuelt ligeværd, så, der er vist desværre fantastisk lang vej igen før målet er nået.

  Det skal dog ikke forhindre mig i at håbe på bedre tider, og vil hermed opfordre alle danske fædre/mænd til at gå i gang med “træningen”.

  Det kunne måske endda resultere i færre såkaldte “Tabermænd”.

 38. Af Michael AT

  -

  Temmelig hård tone i debatten. Men ASH, du piller også ved nogle grundprincipper for mange danskere.

  Der er vel to sider af problemet, der er relevante at diskutere her:

  1. Ligestilling. Er det fra et ligestillingsperspektiv i orden at en censor gør forskel på m/k. Svar er enkelt og et rungede NEJ.

  2. Religion. Og her hvor ASH er røget ind i lidt af en “shit-storm”. Skal vi i Danmark acceptere at et religiøst mindretal påberåber sig et religiøst standpunkt i en offentlig og dansk sammenhæng, her eksamen, uden at reagere negativt? I mine øjne, NEJ. (og jeg er i øvrigt ikke DF’er).

  Ser man på hvordan ekstremistiske grupper op gennem tiden har haft indflydelse på den øvrige befolkning (ofte flertallet), hvor man har valgt at ryste på hovedet og forsøge at tie ekstremisterne ihjel, har de ekstremistiske røster altid vundet et stort slag. Fra et lidt provokerende perspektiv kan man kalde nazismen ekstremister, der formåede at komme til magten og have kæmpe indflydelse på Europa i mange år frem. Den almindelige tysker var ikke nazist, men alligevel formåede de ekstreme at influere den øvrige befolkning. Samme perspektiv kan anvendes på det kommunistiske Rusland, hvor meget får var ægte kommunister. Eller kommunistiske Kina. Japan under 2. verdenskrig. Serberne osv. osv.

  Fælles for alle eksemplerne er, at et stærkt, ekstremistisk mindretal endte med at have enorm (negativ) indflydelse på historiens gang fordi mindretallet ikke råbte op. Nutidens ekstremister er uden tvivl det muslimske ekstremistiske mindretal, der slår hårdt ned på den brede befolkning i religionens navn og forsøger at styre befolkningen gennem skræk og rædsel.

  Så ASH. Fra et religiøst perspektiv kan det IKKE accepteres, at en censor vælger at påberåbe sig religiøs overbevisning og undertrykke kvindelige elever. Fra et religiøst perspektiv er det IKKE en ligegyldig debat. Et manglende håndtryk er selvfølgelig en lille ting, men symbolet skal bekæmpes og på ingen måde accepteres.

  Kun sådan kan vi komme de ekstremistiske grupperinger til livs. Ved at sende et signal om at selv mindre tilfælde ikke kan accepteres.

  Fuldstændig ligesom den uacceptable og ukonstruktive hårde tone ført frem at et mindretal her på siden ikke må accepteres.

 39. Af Arne Rud

  -

  Røde Mor sidder gerne i styrelsen hos Red Barnet, helst som biskop.

Kommentarer er lukket.