Tag tøjet af – så snakker jeg lidt om mig selv

Af Anne Sophia Hermansen 205

Da jeg først hørte om programmet, troede jeg, det var en joke. En dag i sensommeren blev jeg ringet op af en mand, der foregav at være journalist. Han ville caste mig til et program med Thomas Blachman på DR2. Det, han sagde, var imidlertid så latterligt og sexistisk, at jeg tænkte, han ringede fra et værtshus og enten måtte være fuld eller idiot, eventuelt begge dele.

Men i sidste uge kom det frem, at DR2 sender et program med Blachman om “det pikløse samfund”.

Og så gik det op for mig, at det ikke var en joke, og at det rent faktisk var Torben Steno, der havde ringet.

Han ringede dengang for at høre, om jeg ville smide tøjet i Blachmans nye program og ligge nøgen på et bjørneskind, mens min krop blev kommenteret af to ældre mænd. Jeg skulle kun tale, hvis der blev talt til mig, og formålet med hele øvelsen var at genrejse manden. “Ved at fornedre kvinden?”, spurgte jeg lidt befippet og undrede mig over det “originale” programkoncept, der ellers virker ret afprøvet i diverse stripbarer verden over.

Journalisten fortsatte med at fortælle, at mænd længe er blevet trådt under fode af alle de militante feminister. Det kræver et oprør og et opgør, og her var jeg en vigtig rekvisit.

En rekvisit?

Nå da.

Blachman og en anden mand ville være fuldt påklædte, mens de kommenterede min nøgne krop. Hvilken ære, sagde jeg ironisk og spurgte, hvorfor han ringede til mig. Forklaringen var noget i retning af, at jeg jo var meget lækker, men også meget talende, og at folk ikke ville forvente at se mig i sådan et program. Derfor var det så spændende. At det er stærke kvinder, der har kastreret manden og gjort samfundet så nosseløst, og nu skulle jeg så medvirke til hans genrejsning. Til mænds ligestilling.

Ved at smide tøjet og kun tale, hvis jeg fik lov?

Hold kæft, hvor åndssvagt. Et foreløbigt nulpunkt for den ligestillingsdebat, der i forvejen er sandet til i ekstrapolerede positioner.

Dansk ligestillingsdebat er blevet et paranoidt nulsumsspil, en slags moderne klassekamp, hvor der ikke er fantasi til andet end at kvinder og mænd slås om samme smuler. Det, man engang kaldte kvindekamp, er blevet til kvinders kamp mod kvinder, og kvinder bruger ligestillingsdebatten til at spænde ben for hinanden indbyrdes ved hele tiden at rakke ned på andre kvinders valg. Forestillingen om, at ligestillingssamtalen skulle give os allesammen et bedre liv, mere kærlighed, bedre familier og plads til karriere, og ikke bare stjæle lidt af hinandens krummer, magter ingen. Slet ikke DR2, der med dette pseudointellektuelle stripperkoncept har lavet noget, der er nøjagtigt lige så farceagtigt som “Hjælp min kone er skidesur”, og hvad DR ellers har spyttet ud af nonsens på ligestillingskontoen.

Lad os dvæle lidt ved foromtalen af programmet. Ifølge den mener Blachman, at den kvindelige krop “tørster efter ord, en mands ord” (haha, for mænd taler jo ellers ALDRIG om kvinders kroppe), og den tørst skal slukkes sammen med Jan Sonnergaard, Sten Hegeler og andre ældre mænd, hvis intellektuelle og kunstneriske karriere fortaber sig i fortiden.

Først: Hvem er det dog, der tørster efter at ligge nøgen foran et par gamle mænd? Og som i ramme alvor mener, at modsætningen til et pikløst samfund er kvinder, der ikke siger noget?

Dernæst: Det er jo ikke rigtigt, at den kvindelige krop tørster efter ord. Kvindekroppen bliver konstant kommenteret af vildtfremmede mænd. Faktisk går vi rundt med et levende kommentarspor efter os, og er der noget, vi har brug for, så er det, at mænd holder deres kæft, når det kommer til kommentering af kvinder og deres køn og fysiske attributter.

Og sidst; DR2 – are you for real? Det her er helt klart en vittighed, en mock-up på et program, I har lavet for at vise, hvor syret og langt ude kønsdebatten er blevet. Men I laver det da ikke i virkeligheden?

Det, jeg troede var en slap, fedladen og hånlig sexchikane fra en, der kaldte sig Torben Steno, var åbenbart en ikke joke, men en del af “det nye DR2”.

Jeg mangler ord. Og det er ikke Thomas Blachmans.

Rauw, frække fyre

 

 

 

205 kommentarer RSS

 1. Af Den nøgne kvinde i Blachman: ”Jeg følte mig som en muse” | Filter

  -

  […] at modsætningen til et pikløst samfund er kvinder, der ikke siger noget?” skrev hun i sin klumme for […]

 2. Af Sex, ligestilling og Blachman | F-Frekvensen

  -

  […] http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2013/03/29/tag-tojet-af-sa-snakker-jeg-lidt-om-mig-selv/ […]

 3. Af Meget Blachman, lidt sex og ingen ligestilling » FEMININ FRIHED - Feminin Fremtid

  -

  […] http://annesophia.blogs.berlingske.dk/2013/03/29/tag-tojet-af-sa-snakker-jeg-lidt-om-mig-selv/ […]

 4. Af Dennis Nørmark, vad är det du säger om Sverige egentligen? | One-way Communication

  -

  […] danska reaktioner på Blachman kan ni exempelvis läsa HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR samt se en parodi på Blachmans pretentiösa intro HÄR, […]

 5. Af Create your own jersey Create your own jersey

  -

  I seriously this way article, the communication composed within this clause can be incredibly valuable. I take pleasure in the indite along with his efforts to deliver data nearly all matter. It is just a effectively-published post and is also very detailed and actual. The publisher has command in the theme in fact it is a well-researched content. You will need the communication and might lead to data throughout slow along with understandable means.

Kommentarer er lukket.