Den dag Frederik bliver konge

Af Anne Sophia Hermansen 92

Magasinet Euroman bragte i efteråret et meget langt interview med kronprins Frederik. Her fortalte kronprinsen blandt andet, at han gerne ville gøre en forskel, men for hvem og på hvilket område kom han ikke nærmere ind på.

Kronprinsen havde imidlertid fat i noget helt rigtigt. Hvis ikke kongehuset skal miste sin tilslutning og degenerere i forbrug, tant og fjas, må kronprinsparret træde i karakter som rollemodeller for en ny generation, der efterlyser substans og samfundsnytte.

Det er f.eks. de færreste, der efterhånden bliver imponeret af en midaldrende kronprins, som stadig går på Simon’s, en kronprinsesse, der brænder 16.000 kr. af på et enkelt frisørbesøg eller af at kigge på billeder af parret fra Verbier og Saint Tropez, hvor de henlever det søde liv med popstjerner og kongelige playboys. Det var måske fint i 00’erne, hvor mange dyrkede forbrug og friværdier i stedet for rigtige værdier, but the times they are a-changing.

I dag er omkring hver 6. boligejer teknisk insolvent. Ikke siden 1995 er så mange huse røget på tvangsauktion. Der er stadig flere arbejdsløse om stadig færre jobs, 2,1 mio. danskere er på overførselsindkomst, virksomheder rykker i stigende grad til udlandet, og vores konkurrenceevne er faldende.

I New Normal handler det om samfundsansvar og om at gøre noget for andre end sig selv. Vi gider ikke se på Anni & Erik, men vil gerne høre, hvad folk med røv i bukserne har at sige om verden. Fru Grisehandler Larsen er mere interessant end Jørgen Varnæs. Mormors Bordel er et rigere sted end de overfladiske boligprogrammers udstilling af ting og ting og ting. Politiske diskussioner har erstattet amaronen ved middagsbordene, og selv Nik & Jay er holdt op med at synge om bling-bling. Så en kronprins, der vil gøre en forskel – ja tak, det lyder da inderligt sympatisk.

Frederik, der i 2009 blev valgt ind i Den Internationale Olympiske Komite, også kaldet IOC, havde i 2012 deltaget i to ud af 21 bestyrelsesmøder. Trods komiteen har været hjemsøgt af korruptionsskandaler, nepotisme, har haft Idi Amins gamle hærchef som medlem og en spansk fascist som æresmedlem, har møderne formentlig været rystende kedelige. Til gengæld virker kronprinsens sportsengagement ægte.

Man kan bare undre sig over, at det ikke bruges til noget mere værdigt og betydningsfuldt. Undskyld det lidt provinsielle fokus, men hvorfor være et uengageret medlem af en international komite, når man nationalt kan udrette noget virkelig betydningsfuldt for andre?

Havde Frederiks rådgivere haft et højere ambitionsniveau end opslag i Billed-Bladet, havde de rådet ham til at søge tilbage til rødderne, til foreningsdanmark og til at gøre noget af værdi for de næste generationer.

F.eks. kunne han stille Fredensborg Slot til rådighed for et årligt eller to idrætsstævner for børn. Tænk bare på, hvor succesfuldt transportfirmaet DHL hvert år arrangerer stafetløb og samler over 200.000 danskere.

I et samarbejde med de danske julemærkehjem, Børnerådet, Red Barnet eller Kræftens Bekæmpelse kunne kronprins Frederik skabe en sportslig begivenhed og give børn med sociale problemer, overvægtsproblemer eller alvorlig sygdom en oplevelse for livet. Bruge sin viden om motion og sundhed på en måde, der kommer mange til gavn og lade Fredensborg Slot danne rammen et sted, hvor børn inspireres til at stræbe højere, danne venskaber, hjælpe hinanden frem til sejr og være noget for andre.

Det ville ikke kun være et sympatisk projekt, men også gøre kronprinsen til kultur- og værdibærer i stedet for kulturløs celebrityprins med kone i Prada. Det sidste er tiden som sagt løbet fra, og det første kan betyde, at kongehuset ikke afskaffer sig selv med den næste generation.

Mens eliteidrætsudøvere over hele verden nok skal overleve uden kronprinsen i IOC’s bestyrelse, kunne en kommende konge på dansk grund få børn til at ranke ryggen og føle sig værdsatte.

Og det er at gøre en forskel.

 

92 kommentarer RSS

 1. Af Søren Revser

  -

  Bjørn Sørensen: Nåhh – Jeg kunne ellers godt komme i tanke om et par stykker fra græshoppe generationen, som udemærket kunne fortjene, at drukne i deres eget l.. og bræk.

 2. Af Niels O

  -

  @søren sørensen, 2. februar 2013 kl. 13:08

  “Forresten er kriminaliteten faldet stort under den røde regering i forhold til den gamle sorte…”

  Er det en påstand, som du på nogen måde kan dokumentere?

  Det harmonerer ikke helt med de statistikker, som jeg er i besiddelse af. Hvis der har været en lille faldende tendens i nogle forbrydelser, så var den tendens allerede begyndt under VK.

  Men vi kan hurtigt blive enig om, at tallene generelt er alt for høje. Det har de været siden 1990.

 3. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Niels O, 2. februar 2013 kl. 16:35
  Har været en stor bunke artikler i både Berlingske og alle andre aviser for nyligt derom. søg selv. Bla var mordraten gået ned med jeg mener en tredjedel, dog også noget ligne en tredjedel der forblev uopklaret ved årets afslutning-også en rekord! Sammenlign det med Scotland Yards 97% mord opklaring eller sådant men de sætter jo også massivt ind på mord opklaring og efterlade andre kriminel områder i stikken! søg selv!

 4. Af Lars Ravn Holm

  -

  ….og HVORFOR er det så liiiiige, vi skal blive ved med at støde på ASH i avisen, på nettet og i TV? Der ER jo ingen røv i de bukser….

 5. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen.

  OG DEN FRIE VERDENS MEST FØLGAGTIGE PRESSES ANPART ?

  Som bekendt, eksistere her ganske enkelt INGEN anden
  pressestand i den frie vestlige verden, der som den
  Danske, dyrker et så ensidigt halleluja udemokratisk
  billede af kransekage bistandsklienteriet som i DK..

  Fuldstændig som nationen DK skal trækkes med verdens
  mest passive/følgagtige presse omkring den Politiske
  skatte-omfordeling, hvorpå de Politiske aktører har
  kunne skatte-vækste verdens dyreste socialstat frem,
  går de rent 100% samme termer igen mht. Monarkiet DK

  Du finder således ingen anden pressestand i den frie
  vestlige verden, som dyrker en så uvederhæftig glad,
  Udemokratisk & ensidig Monarkisk dækning i Danmark..

  ((HELE DANMARK)) HAR FRAVALGT MONARKIET HVERT 5 ÅR.

  Så enkelt kan det siges; men alligevel skal nationen
  være underlagt de samme chefredaktører/ redaktioner,
  som dyrker 100% Monarkisk reklamesøjle, med dertil
  granvoksne værter, som står og flæber over flæser..

  Modsat andre nationers pressetjenesters mere normale
  tilgang, influere dette “GLADE” udemokratiske vanvid
  naturligvis på tilhængerskarens procentuelle andel..

  Ovennævnte SKAL du simpelthen være bekendt med, idet
  enhver undersøgelse viser, at så snart et Monarki
  udsættes for bare den mindste negative pressedækning
  , så kan det aflæses i i plus på modstandernes side.

  På baggrund af ovennævnte, fatter jeg ganske enkelt
  ikke, hvordan fanden man kan sammenfatte et negativ
  imod Monarkiet, dets kransekage bistands-vælde mv.,
  uden at opdage, og dermed medtage den helt store
  synder; nemlig verdens UBETINGET dårligste presse ?.

 6. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Niels O, 2. februar 2013 kl. 16:35
  ja kriminaliteten er faldet stærkt under den nye regering. Læs artikler i både Berlingske og alle andre aviser. Søg selv. Hvad var det 27 mord mod normalt 4o sidste år eller sådan…dog også rekord i u-opklaret mord med noget nær en fjerdel vist! Lidt vej op til Scotland Yards på 97%! Men de satser også alt på opklaring der på bekostning af anden kriminalitet! Så er den Danske model alligevel nok bedre!

 7. Af s sørensen

  -

  Skrevet af Niels O, 2. februar 2013 kl. 16:35
  ja kriminaliteten er faldet stærkt under den nye regering. Læs artikler i både Berlingske og alle andre aviser. Søg selv. Hvad var det 27 mord mod normalt 4o sidste år eller sådan…dog også rekord i u-opklaret mord med noget nær en fjerdel vist! Lidt vej op til Scotland Yards på 97%! Men de satser også alt på opklaring der på bekostning af anden kriminalitet! Så er den Danske model alligevel nok bedre!

 8. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen.

  ET LILLE VIDEO BEVIS PÅ DEN “GLADE” GRIMME PRESSE DK

  Skønt linket godt nok en sketch, og vi ikke taler i
  går, så er pressen og spørgsmålene desværre ægte nok

  Prøv derfor at se hvor.. må jeg sige.. fabelagtigt,
  nosseløse, Jørgen horting-agtige, “glade”, lamme, ligegyldige, spørgsmål som Dansk presse kun formår.

  SE, det er lige nøjagtig denne perverteret historik
  og fremefter, som er årsagen til verdens tilhænger
  -skare, og ikke ret meget andet.. KORREKT FOKUS TAK.

  (Video eksempel af en grim, snotdum, Dansk presse)
  youtube.com/watch?
  v=Q2AdUygjUwY&playnext=1&list=PL806FFE10117250AB&feature=results_main

 9. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen.

  Sorry jeg spammer.. men Berlinske´s server gav prob.
  hvormed den forkerte hurtig-tekst kom på.. GENTAGER:

  ET LILLE VIDEO BEVIS PÅ DEN “GLADE” GRIMME PRESSE DK

  Skønt linket dog er en sketch, og ikke fra i går,
  så er pressen og spørgsmålene desværre ægte nok.

  Prøv derfor se hvor.. må jeg sige.. fabelagtig, dum,
  nosseløs, Jørgen hjorting-agtige, “glade”, og lamme
  ligegyldige, spørgsmål som Dansk presse kun formår.

  SE, det er lige nøjagtig denne perverteret halleluja
  dækning, og som NUL sund demokratisk representation,
  saft + kraft indeholder, som er årsagen til de 80/20

  (Video eksempel af en grim, snotdum, Dansk presse)
  youtube.com/watch?
  v=Q2AdUygjUwY&playnext=1&list=PL806FFE10117250AB&feature=results_main

 10. Af Peit Christensen

  -

  Måske burde ASH blive Kronprinsens rådgiver. Hun har fat i noget, for med den kurs kongehuset har nu, hvor det hele handler om (over)forbrug og ferier, så vil kronprinsen være vores sidste royale overhoved. Jeg tror ikke at kongehuset holder mange år endnu, med det billede folk har af kongehuset i dag.

 11. Af Else Marie Arevad

  -

  Før i tiden gav det mening, at monarken blev på sin post, indtil han eller hun døde, men dengang var levealderen meget kortere end nu. Måske skulle dronningen give stafetten videre til kronprinsen, når hun fylder 75, så Frederik endelig kan få det job, han er uddannet til. Ellers kan det jo gå som i Storbritannien, hvor prins Charles nu som 64-årig stadig går og venter. Jeg tror, at Frederik vil vokse med opgaven.

 12. Af Niels O

  -

  @søren sørensen, 2. februar 2013 kl. 18:20

  Som forventet kunne du ikke dokumentere dine påstande.

  Så her er lidt til dig at hygge dig med:

  dst.dk/pukora/epub/upload/14847/dkital.pdf (tabel side 13)

  dst.dk/da/Statistik/nyt/Emneopdelt.aspx?psi=1309
  (husk også her at klikke ind på “anmeldte straffelovsovertrædelser”)

  Se generelt på linkenes side 2 på “Anmeldte straffelovsforbrydelser i alt”.

  Så husk at kunne dokumentere dine påstande, hvis du vil tages seriøst, sørensen!

 13. Af søren sørensen

  -

  Niels o@
  har lige sendt lo links fra seriøse spillere i debatten om kriminalitet, politiet fx, modsat dit tegneserie hold! viser klart hvorledes kriminaliteten i næsten alt er faldet drastisk stort under regeringens første leveår…Så fakta først så relatere..du får den i morgen hvis censor inde på kontoret ikke lader en igennem…

 14. Af claus hansen normalt søren sørensen claus hansen normalt søren sørensen

  -

  Niels o@
  har lige sendt lo links fra seriøse spillere i debatten om kriminalitet, politiet fx, modsat dit tegneserie hold! viser klart hvorledes kriminaliteten i næsten alt er faldet drastisk stort under regeringens første leveår…Så fakta først så relatere..du får den i morgen hvis censor inde på kontoret ikke lader en igennem……

 15. Af Erik Larsen

  -

  Helt ærligt – berlingske – HVORDAN KAN I BLIVE VED MED AT TILLADE EN søren.sørensen DOMINERE JERES BLOGS MED TOTALT HJERNEDØDT STOF – TOTALT BESTILT PROVOKERENDE OG NEGATIVE – RASMUS-MODSATTE INDLÆG UAFBRUDT. det ØDELÆGGER AL FORM FOR NORMAL DEBAT OG DET ER JO LIGE DET HAN ØNSKER – kan I DOG IKKE SE DET????

 16. Af Nille Torsen

  -

  Muligheden for at afskaffe monarkiet blev forpasset under Påskekrisen i 1920. Stauning vidste at alternativet til Kongen var I.C. Christensen som Præsident. Af de to, valgte han Kongen.

  Oversat til moderne tid betyder det at vælgerne ved en grundlovsafstemning skal vælge mellem Frederik som Konge og Andres Fogh som Præsident. De fleste modstandere af Monarkiet vil sikkert med snusfornuft (ligesom Stauning) vælge Frederik.

  Det klogeste der er blevet sagt om Monarkiet i Danmark, blev sandsynligvis sagt af politikeren Per Hækkerup: “Jeg gider ikke spilde min tid med at diskutere Monarki”.

 17. Af christian nielsen

  -

  Et par generelle kommentarer:
  – generelt: Jeg er stærkt antiroyalist af aldeles indlysende grunde, som jeg ikke skal nævne her. Det er ikke ensbetydende med at jeg er republikaner og at jeg mener ikke vi skal have en præsident. Opgaverne klares af folketingets præsidium og statsministeren, som i USA.
  – Prins Henrik bør da være konge. Hvorfor skal han latterliggøres i dette helt rimelige krav? I Danmark har vi ligestilling og ved den seneste ændring af loven bliver den førstefødte i tronfølgen automatisk regent uanset køn, hvor det tidligere var en dreng der havde arveretten. Henrik skal lide den tort at en ejendomsmæglerassistent fra Tasmanien bliver dronning af Danmark, hvor han forbliver prinsgemal. En urimelig og ulovlig forskelbehandling i ligestillingslandet Danmark. Margrethe kunne sagtens forsætte som regenten/overhovedet men al logik siger at Henrik bør have titel af konge. Sagen burde indbringes for ligestillingsrådet, men nåh nej, de kongelige omfattes ikke af loven.
  – kronprins frederik kan aldrig blive rollemodel. Han er dum (?), doven og frådser helt vildt med dine og mine penge. Han kommer da aldrig til at spare endsige foretage sig noget fornuftigt dertil er han allerede for mageligt anlagt.

 18. Af Uffe Lindum

  -

  Hvor er det dog typisk velfærdsdænsk at rage og rode rundt i, hvad ANDRE burde gøre. Provinsiel mokke!

 19. Af Franck Kayser

  -

  ASH,
  Hvordan har du udviklet dig fra at vaere en skarp og interessant kommentator til disse tandloese og ligegyldige indspark?
  Det er da rigtigt trist, at se den udvikling der sker for dig. Tag en pause og find din gamle inspiration igen.

 20. Af Jan Johansen

  -

  Meget sympatisk indlæg, Anne Sophia Hermansen, men mon Frederik evner at gribe chancen og dermed give kongehuset et tiltrængt moralsk løft? Til dato har de fleste medlemmer af kongehuset nærmest trukket i den forkerte retning, og vi er rent til grin. Det mest anstændige ville dog være, at kongehusets medlemmer virkelig gjorde en reel forskel og dermed gjorde det muligt for den danske befolkning at respektere et ellers stærkt forældet foretagende.

 21. Af Henrik Knage

  -

  Hvem gider høre om “rigtige” mennesker? De er ganske og aldeles uinteressante. Vi vil hellere kaste os i støvet og kysse illusionens fødder, væsen og verden – frem for at tage eget liv alvorligt.

  Det focus der for tiden er på bedrag, løgn og humbug i snart alle samfundslag, virker nærmest som en magnet, og er med til at vi bliver en lille smule forargede – en 3-4 sekunder, hvorefter næste forsikrings svindler transformeres fra hæderligheden selv, til hobby fidusmager, blot for ikke at føle sig snydt.

  Selv Grisehandler Larsen er gjort kriminel – grundet vennetjenester og frisind, p.g.a. de seneste års dansk ledelse af politikere der egentligt burde være tvangsindlagt på den lukkede.

  De har nemlig en vrangforestilling om at det “guldæg” de skulle forestille at beskytte, for selv at oprette deres fededyrs rolle i samfundet – stadig befinder sig i reden.

  Det gør det ikke – det døde sammen med Grisehandler Larsen.

  Kender iøvrigt Daniel (ham der ikke måtte få en hest af farmand)privat. Han er tømrer og synes jeg er den bedste svend han har haft.

 22. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  christian nielsen 2.2. – 23:22

  Det kan ikke lade sig gøre, at prinsgemalen får titel af konge, fordi sidestillet med dronning – her dronning Margrethe, så er titlen konge højere end dronninge-titlen.

  Derfor må prins Henrik nøjes, nu med det bedre prinsgebaml, så man ikke tror, at han er dronningens søn.

 23. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  christian nielsen – fortsat

  Jeg kunne tilføje, at fordi kronprinsesse Mary får titlen dronning den dag, hvor kronprins Frederik bliver konge, så er hun ikke højere af rang end prinsgemalen nu.

  Men – vi har altså med al respekt ikke kunne kalde dronning Margrethe for konge, således at hendes gemal kunne få en anden titel – og slet ikke en dronninge-en af slagsen. 🙂

  Det følger så med de privilegier, der trods alt er ved at komme højt på strå.Og – det var vist mere det, at sønnike skulle repræsentere i dronningens fravær og dermed stå forrest, og altså nogle skridt foran Henrik og samtidig i en helt anden og større position end hans.

  Det var han fortørnet over, fordi han er gift med Dronningen, hendes mand. Men – sådan er det nu engang, at det er kronprinsens, den siden naturlige efterfølger, der træder ind her.

  Vi ville tidligere heller ikke have set dronning Ingrid repræsentere kong Frederik, medmindre (måske?), hvis daværende prinsesse Margrethe ikke var fyldt år 18 el 21 dengang. Jeg tror i hv f ikke, at det er sket.

 24. Af Jan Johansen

  -

  Det er nu ikke helt nemt at være Frederik. Han er jo flasket op med “overforbrug, tant og fjas”, og det er åbenbart ikke gået op for ham endnu, at hans forældre absolut ikke har været de bedste rollemodeller for ham som evt. kommende konge. De lever i en forskruet fantasiverden og bilder sig ind, at det på ingen måde er en tilfældighed, at det er dem, der er sat til at bestride posten som bestyrere af Amalienborg, men det er netop lige det, det er. Det vil et tilbageblik i en meget bloddryppende historie kunne bekræfte. Når dertil kommer forældrenes noget forskruede forestilling om egne evner og format og en noget overfladisk indstilling til embedet, kan man da kun have ondt af Frederik og hans ellers sympatiske viv.

 25. Af Henrik Knage

  -

  Sjov debat. Kongehuset er – synes jeg – en værdig repræsentant af Danmark. Det gør os til lidt mere, end vi ellers ville have været. Det at Lenin valgte at henrette hele Romanov familien i revolutionens hellige navn, er jo nærmest en kulturmæssig katastrofe i dag.

  Jeg vil da hellere have et kongehus til at repræsentere mig som dansker – end at jeg selv skulle gøre det – det ville der nok ikke komme noget godt ud af.

 26. Af Henrik Knage

  -

  Den dag hvor Jørgen Varnæs blev helten – og hvor Grisehandler Larsen & kone blev gjort kriminelle samfunds lov overtrædere – take that. Grundet totalt hensynsløse, smalsporede,selvcentrerede og fantasiløse politikere.

 27. Af Henrik Knage

  -

  Jeg forstår godt hvorfor der ikke er flere kommentarer herfra.

 28. Af Alex Laursen

  -

  @Jan Johansen, kl. 13.32:

  Præcist! Det er blåt blod, blodet har flydt for dem, det røde altså. Hvorfor har de blåt blod? Google Babylon Bloodlines, og bliv temmelig forskrækket, lortet er totalt indavlet, meget lav intelligens, det er kun falbelader, ydre “show manerer” – tjek Prinz Henrik når han er allermest pinlig, enten er han sgu´ da på rødvin, lattergas, eller morfin, ell. andet opiat, det er da en voldsom tå-krummende oplevelse hver eneste gang. Sønnerne er da heller ikke bedre, de er opvokset i en samspils/voldsramt “familie” og er da helt tydeligt kvæstede af de oplevelelser. Henri de Monpizat er en voldsmand og autoritær satan, der har mærket det på egen krop under opvæksten hos sin egen syge familie i Colonial Vietnam, det er grumt, meget grumt, og at han så har formået at skjule sine fascistoide volds- og bøsselyster i så mange år er da en gåde. Men jeg så hvem han inviterede ombord på Kongeskibet, da jeg var gast ombord, Peter Parkov, Nils Matthiassen (tidl. kultusmininister, bøsse, klart nok) – og alle de andre bæskubbere, føj for en led karl, der vil kaldes Konge af Danmark! Fuck ham, skrid hjem til Vietnam og fallitboet derude, hvad skal vi med dig din franske klovn??? Gad vide hvorfor Margrethe aldrig har anmeldt ham for hustruvold, for klø får hun sgu´ konstant, stakkels kone.

  Henrik PRINS af Danmark, fis af med dig, din franske lavadel bøsseklovn!!!!

 29. Af christian nielsen

  -

  Kong Henrik af Danmark.
  Naturligvis.

  1.
  Da vi i Danmark hylder og selvsmykker os med ligestilling mellem mænd og kvinder skal kongelige ægtepar have samme niveaumæssige tituleringer. Statsretligt kan Dronningen som den slægtsbærende person sagtens have funktion af øverste regent fortsat og gå det sædvanlige skridt foran Henrik. Det volder overhovedet ingen praktiske problemer og er en simpel logik.
  2.
  Nu er det sådan at fællesnævneren for alle royalister – og nu kommer en fed generalisering – at de ikke altid tænker med hjernen, selvom de tror de gør det.
  Når royalister således argumenter for at Henrik ikke skal have titel af konge tror det er en rationel overvejelse der ligger bag, hvor det snarere er en stødende emotionel tanke at en tilgiftet fattig fransk vinbonde (endda stærkt overvægtig) skulle have en fin dansk titel. Undskyld mig lige bør der ikke være ligestilling mellem en 3. sekretær fra den franske ambassade i london og en ejendomsmægler assistent fra Tasmanien?

  3.
  I korthed er det såre simpelt med Kong Henrik. De kongelige har absolut ingen som helst magt over noget af betydning – og en kongetitel er intet udover det indhold den gives – men som sagt kan Margrethe for min skyld fortsætte sit forstenede arbejde som regent.

  4.
  Problematikken omkring prins Henrik udstiller endnu engang hvor tåbelig logik og tankegang er omkring kongehuset.
  Jeg er antiroyalist og mener at kongehuset skal barberes ned til ingenting således at margrethe og henrik for min skyld kan beholde deres titler, men kan leve privat som Konstantin og anne marie i london. De skal stippes for alt overflødigt statsbetalt flæsk og priviligier der er aldeles ude af porportion med sund fornuft og almindelig anstændighed. Al bestikkelse fra erhvervsliv skal underlægges samme regler som eksempelvis i USA – jeg tænker på gaver til præsidenten.

  5.
  Jeg kan godt li’ prins Henrik. Han virker som en venlig charmerende (han er jo franskmand!) mild mand.
  Vigtigere er dog at jeg også mener at hans krav et helt berettiget.
  I stedet for at forsøge at tage denne fremmede fugl en lille smule alvorligt kaster pressen sig over han og pander ham ned og latterliggør ham.
  Undskyld mig lige en gang:
  Kan vi lige være det bekendt over for en mand for hvem dansk mentalitet formentlig stadig er lidt særegen men som immervæk i 46 år har været gift med danmarks dronning?

 30. Af Alex Laursen

  -

  @cristina nielsen:

  Du er en nar, et uvidende fjols!

  Lær mere om “The Merovingians” – en rigtig “Soap Opera”:

  http://www.bibliotecapleyades.net/merovingians/merovingios_02.htm

  Øhhh, Cup of Tea, anyone???

  😉

 31. Af Nille Torsen

  -

  Det er værd at bemærke, at selvom Margrethe tituleres “Dronning”, så er hun ikke desto mindre “Konge” af Danmark.

  I modsætning til, hvad de fleste tror er ordet “Konge” ikke kønsbestemt, dvs. en “Konge” behøver ikke at være en mand. Det skal derfor forstås helt bogstaveligt når Danmark kaldes for et kongedømme. Der er altid en Konge, uanset om den pågældende person er en mand eller en kvinde. Ordet “Dronning” har ingen formel statsretlig betydning, men bruges titulært til at angive at Kongen er en kvinde.

  Kort sagt, Margrethe er “Konge af Danmark”, men tituleres “Dronning” fordi hun er en kvinde.

  Hvis Prins Henrik skal tituleres “Konge”, bliver der to Konger, en statsretlig og en titulær.

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Nille Thorsen

  “Kort sagt, Margrethe er “Konge af Danmark”, men tituleres “Dronning” fordi hun er en kvinde”.

  Til forskel fra drag queens. 🙂

 33. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen (1-3)

  TILLADER MIG LIGE AT TA´ DEN I FULL SKALA.

  Man finder ingen presse i den frie vestlige verden,
  der som den Danske, dyrker en så udemokratisk, glad,
  og ensidig leflen for Monarkiet som i DK, og hvilken
  leflen, ubetinget afspejles i tilhængerskarens 80 %.

  De 20% modstandere, (altså hele befolk. hvert 5 år),
  skal naturligvis ej trækkes med den ensidige, presse
  -påvirkede befolknings “ideer” til dette oldnordiske
  bistands-virke, hvormed tilhængerne SELV må betale

  DEN GRUNDLÆGGENDE METODE ER DERFOR,
  At man logger sig ind på “borger-serveren” via sit
  NEM-ID, hvorpå man nu får adgang til en flod af nye
  TILTRÆNGTE demokratiske muligheder, som i dag er
  sat på skattebetalt tvang, & hvilket dræner Danmark.

  Dette selektive, borger-økonomiske service system,
  tillagt en egentlig afstemningspart, vil ret enkelt
  blotte & krænge uni begrebet: VELFÆRD fra hinanden,
  da man ikke længere vil kunne skubbe alt fra 14.000
  mio. kroner til Tvangs-anbringelser, DR, Dong, SFI,
  Sygehuse, Salt på vejene, 250.000 førtidspensioner,
  Bistands udd., mv., ind under velfærds uni-begrebet.

 34. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen (2-3)

  Den eneste “Back To The Basic” model som dutter, er
  at datalogien tages i demokratisk anvendelse, da vi
  vitterlig taler en låst national bistands-økonomisk
  situation, som kun rettes via borger-selektive valg.

  Herpå vil det være slut for DI, DA, CEPOS, samt LA,
  at påkalde lavere skatter, imens man taler om den
  int. konkurrencesfæres krav, for igen at slå kontra,
  og fable om hvordan vi blot ska flugte Nyrup niveau,
  for atter igen at slutte: SÅ VI KA BEHOLDE VELFÆRDEN

  Hvorfor denne åbenlyse, idiotiske selvmodsigelse ???
  .. Jo, for Dansk erhverv levere for godt 300 mia kr.
  til offentlig virksomhed, hvorpå man altså “IKKE” er
  reelt interesseret i at hindre skatte-byrde-systemet

  OMVENDT har vi de globale priser plus nettet, som i
  hastige skridt, øger prisens pres på erhverv & jobs,
  skønt ikke så få indland jobpladser i Danmark, netop
  holdes oppe via borgerne “tvinges til at betale off.
  overpris, som igen afføder højere lønkrav, etc. etc.

  ET VIDUNDERLIGT, SELVMODSIGENDE DILEMMA.

 35. Af Lars Petersen

  -

  ATT: Anne Sophia Hermansen (3-3)

  Problemet i problemet er blot, at de som skal gøre
  nationen FRI af tvangs-bistanden, er de selv samme,
  som på en og samme tid, STOR TRIVES hermed, kontra
  0 værdiskabende kompetencer har; og dermed survive.

  SITUATIONEN ER DERFOR SOM FØLGER:
  Enten køre disse værdiløse, & hundedyre, NOT WANTED
  guld-nydere, (såsom DR medarb. lektorer i Urdu mv.),
  uden om sig selv, med dertil fortsat krav om, at de
  opsagte, samt kommende opsagte værdiskabende borgere
  dyrker et 8 ugers udd. kursus for at ernære sig af ?

  (Ovennævnte, har den evige fællesnævner, at vi sjovt
  nok “aldrig” skal tale evaluering af guld-nydernes
  pris, versus reelle økonomiske værdi, med dertil
  udløst afskedigelse, hvorpå bistanden, (kr. for kr.)
  naturligvis, STRAKS overføres til bundskattefradrag)

  ELLER.. Så lykkes utopien; nemlig at man får fjernet
  guld-nyderne, (i fuld synkronitet med int. niveau),
  hvorpå opsagte guldnydere kræves skolet via 8 ugers
  kursus, som man mener de tidl. værdiskabende skal.

  SÅ JA.. kransekage bistandsklienterne i Kongehuset
  er en ting.. MEN, løsningen består grundlæggende i,
  at modstanderne skal kunne vælge det dyre, og ikke
  nødvendige, kontra egne behov/krav til + fra, sådan
  at statsdriften, og dens fylde, realtime-matcher de
  konstant foranderlige int. markeds-automatiske krav

 36. Af Arne Rud

  -

  En konge er en kongelig vejer og måler, en neutral ordstyrer, der fløjter spillet i gang, men fløjter man til søs, så bliver der kuling.

  Som formand for et neutralt ordstyrerforbund vælger kongen dommere som ordstyrere ved opstilling af kandidater og valg til bestyrelser i sparekasser og politiske partier.

  Uden sparebøsser ingen kirkebøsser, kongen og folkekirken har vandret til hove i tusind år, Grundtvig skrev 1600 sange og salmer, Danmarks Historie og Bivelhistorie på vers, men Margrethe Vestager som snedronning eller Ritt Bjerregård som valgdronning med Søren Schwarz som historieskriver, Vor Herre bevares.

 37. Af mik schmidt

  -

  Frederik bliver alle pengene værd som konge. Den mand kan ikke sætte 3 ord sammen der giver mening. Sort snak er hans speciale, og det er sjovt.
  Nu fik vi ikke en Kong Henrik, og vi missede også en Kong Ingolf da man lavede grundloven om. Heldigvis har vi Frederik og se frem til.
  Hvad angår stort forbrug, ja så er det billigt set i forhold til underholdningsværdien.

 38. Af Jan Johansen

  -

  Det er nu lidt svært “at tage denne fremmede fugl alvorligt”, Christian Nielsen (3. febr. kl. 21:42).
  Han gør sig jo til stadighed uheldig bemærket og latterliggør dermed sig selv, så ham behøver pressen ikke at kaste sig over. Og de behøver nu da heller ikke “at pande ham ned”. Det gør han selv igen og igen.
  I øvrigt kunne det være bare lidt interessant at få oplyst, hvor meget af hans “sildesalat”, vi behøver at tage alvorligt. Det er nærmest komisk at se ham klædt ud.

 39. Af christian vinding

  -

  Svar til Jan Johansen

  Jeg er enig i at prins Henrik om end ikke gør sig uheldigt bemærket, så ikke altid fremtræder lige heldigt.
  Mit indlæg går imidlertid ikke på selve boniteten af prins Henrik som efter min opfattelse er delvis selskabt, men også presseskabt.
  Indlægget går på det logisk formelle hvor fr Nille Thorsen på glimrende vis redegør for det statsretlige fænomen ‘konge’ og vi altså kan have både en titulær konge (in casu prins henrik) og en statsretlig konge (= dronning margrethe).
  Pointen er at det formelle skal være på plads uagtet hvilken person der aktuelt bærer embedet/titlen og det må siges at prins henrik har en pointe/har helt ret i sit synspunkt. Når nu det forholder sig således er det igen af royalismens store selvmodsigelser at man aldrig har fået denne uformalitet rettet og afslører påny hvor emotionelt det hele er – ja at royalisterne end ikke kan bruge sund fornuft og logik i egne anliggender

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nille Thorsen og Christian Vinding

  Bortset fra, at det forvirrer begreberne, så skal ingen kunne blive konge på den måde, hverken titulær el andet. Desuden er embedet arveligt, og hvis der er valgbarhed, så vil en konge være over dronningen. Vi kan ikke have et valg, når vi har en regent/monark i embedet som øverste i landet i forvejen.

  Jeg finder det faktisk lidt latterligt fra prinsgemalens side. Det er uden værdi alligevel – jeg tror, at de fleste vil finde det både skævt og egtl forkert, løjerligt for at tilfredsstillen manden selv. Det er ikke noget, vi har brug for el mangler i forhold til kongehuset i sig selv pt.

  Jeg synes, at han gør sig selv grinagtig.

  Det er for mig at se mere føleri fra prins Henriks side. Ganske reelt mener jeg ikke, at det hverken kan eller skal kunn lade sig gøre.

  Der er dette forhold, som så kommer til at passe til sin tid med Mary og Frederik, fordi konge er i sig selv mere/højere i embede end andet, det højeste fremfor også dronning. Størrelsesforhold om man vil.

  Vi er ganske rigtigt et gammelt kongedømme – og nu med en dronnning Margrethe den Anden i rækkefølgen, hvorfor dronninge-titlen pt har en lidt anden betydning,fordi den indebærer en konges beføjelser.

  Man kan derfor ikke lave en titulær konge-titel til prinsgemalen, fordi det bla vil forvirre, da konge og dronning er nedarvede titler og ikke tilhører personer i vore dage, der er valgt, og hvor prinsgemalen vel så ligefrem skulle kunne vælges til konge.

  Men – får han titlen af konge, så underminerer det dronning Margrethe og hendes både titel/embede nu (hvor den indebærer, at hun tillige er øverste overhoved i både kongefamilien og i/for Danmark) og tillige omverdenens opfattelse af konge=mand og dronning=kvinde.

  Konge, ordet i sig selv, kan aldrig få anden betydning eller opfattes som andet end en mandsperson.

  Ordet Kongedømme er igen andet. Ellers burde vi holde os til at omtale den til enhver tid siddende mand el kvinde enten som regent eller monark, hvor vi så kan opfatte den indgiftede blot som her gemal uden titel af endog prins i et monarki, som vi jo også ofte anvender som betegnelse for kongedømmet.

  Omend titlerne regent og monark måske ikke er mindre at opfatte som tilhørende en mandsperson som konge.

 41. Af christian nielsen

  -

  Birgit Hviid Lajer

  En gang selvmodsigende emotionelt vrøvl.
  Om redegjort for er vi et kongedømme og titlen konge i regent og titulær forstand kan sagtens skilles ad.
  Når det kan lade sig gøre med ‘dronning’ kan det også lade sig gøre med ‘konge’.
  Næh hunden ligger begravet der at man ikke tåler at en udefra kommende som prins henrik skulle få den titel der tilkommer ham. Hvis en ejendomsmægler assistent fra tasmanien kan blive titulær dronning af danmark kan en fransk vinbonde sagtens blive konge.
  Udover royalisternes evindelige følelsesmæssige misk-mask pladder, altså at man ikke under prins henrik titlen – også fordi det vil udstille hele tåbeligheden i kongehuset endnu en gang – så illustrerer historien det alvorlige at prins Henrik ikke er omfattet af det ligestillingsprincip som vi offcielt hylder her i landet. Men nåh nej FNs menneskeretskonvention, som Danmark højtidelig har tilsluttet sig, gælder jo netop ikke kongehuset, og Dronningen har som øverste lovlige myndighed i kongehuset ikke tænkt sig at følge med tiden og sikre at disse fundamentale principper skal gælde inden for egne rækker.

 42. Af georg christensen

  -

  Den “dag”, hvis den kommer, tror jeg, at danskeren har fået nok af højtbetalte “socialhjælps modtagere”. Her snakker jeg ikke om “socialhjælpsmodtagerne i(10-20 tusindekroner´s klassen), men om “nasserøvene”,med grundlaget på det “tørre”.

Kommentarer er lukket.