Fogh, Thorning og pressens jagthunde

Af Anne Sophia Hermansen 91

Anders Fogh Rasmussen gjorde tirsdagspressemødet berømt og brugte det til at vise autoritet og til at sætte en politisk dagsorden. Helle Thorning-Schmidt har gjort det berygtet og gjort det nemt for journalister at sætte en dagsorden om manglende autoritet.

Tag f.eks. det seneste tirsdagspressemøde i Statsministeriet. Pressen havde forventet, at statsministeren ville kommentere på Danske Banks gebyrsag, Det skete ikke, mødet blev aflyst, og derfor skrev flere journalister: ”Helle Thorning havde alligevel ikke tid til pressens spørgsmål” og ”Helle Thorning smutter fra spørgsmål om bankgebyrer.”

Læser man imidlertid artiklerne, så forstår man, i bisætninger, at hun havde statsbesøg fra Litauens præsident Dalia Grybauskaite. At hun med andre ord passede sit arbejde, men det skaber jo ikke overskrifter – det gør til gengæld en statsminister, der enten ikke gider eller kan besvare journalisternes spørgsmål. Rimeligt? Nej. Havde hun udsat statsbesøget for at pleje journalisterne, havde de naturligvis hylet op om, at det var for galt og helt forfærdelig inkompetent af hende.

Når man tænker på, hvordan en autograf fra tv-stjernen Sarah Jessica Parker kunne få nationen til at gå i selvsving i en uge, er det selvfølgelig ironisk, at et møde med den litauiske præsident ikke kan afføde andet end et par bisætninger.

Men det virkeligt overraskende er, at Helle Thorning-Schmidt fastholder tirsdagspressemødet, når det gang på gang ender med, at journalisterne kører hende rundt i manegen.

Siden Fogh har tirsdagspressemødet vist, hvem det er, der har bukserne op i dansk politik, og lige nu er det ikke vores statsminister. Mens han omdannede pressen til skødehunde, der rent faktisk havde en del af komme efter, men ikke gjorde det, er journalisterne under Thorning ikke bare vagthunde, men jagthunde uden snor, uden ledelse og uden respekt for en statsminister, hvis politiske autoritet også er i accelererende identitetskrise. Det udstilles på tirsdagspressemødet, og hvis ikke en af hendes rådgivere allerede har hvisket hende det i øret, fortjener vedkommende at blive fyret.

Måske ser Helle Thorning det ugentlige pressemøde som en dialog med offentligheden, og det kunne man også ønske, det var. Men det ligner mere en magtkamp. Fogh vandt den, Thorning taber den hver eneste uge til journalister, der ikke interesserer sig for dialog og til avisoverskrifter, der desavouerer hendes arbejde.

Så i stedet for at stille op til så urimelig en behandling, som vi var vidne til igen i tirsdags, skulle  sætte pressen udenfor døren og kun indkalde den, når hun har noget at sige. Obama, der har lige gennemført en valgkamp, hvor interaktionen med pressen har været mindre end nogensinde før, behandles som autoritet, fordi han opfører sig som en og ikke inviterer pressens jagthunde ind i dagligstuen. Det er vel også de færreste, der kan forestille sig Obama deltage i et tirsdags-cirkus med halløj i betalingsringen og ligegyldige hæve-sænke-bords-diskussioner. Hvorfor gør Helle Thorning så?

Alt for mange journalister ser det i dag som deres arbejde at håne enhver offentlig person, og det er efterhånden blevet ubærligt at se Helle Thorning blive smadret af pressen, fordi hun ikke tør bruge sin autoritet. Under Fogh viste journalisterne, at de respekterer en politiker, der sætter hårde grænser og skærer dem fra, der ikke kan indordne sig, og det siger ikke noget kønt om pressens udvikling, men det siger noget om virkeligheden. Helle Thorning kan ikke bestemme, hvilken virkelighed hun lever i, men det er dybt skadeligt for hendes politik og regering, at hun ikke reagerer på den.

Så derfor: drop tirsdagspressemødet, Helle Thorning, og få jagthundene smidt ud af dagligstuen og ud i gården, hvor de hører til.

Også bragt som Indspark i Berlingske den 25. januar 2013

91 kommentarer RSS

 1. Af Jens Hansen

  -

  @Søren Revser:

  “Husk på at S på samtlige af landets blogs har fast udstationerede partisoldater, som fører valgkamp året rundt”

  Virkelig. Hvem aflønner dem så for dette kampagne-arbejde, som når man kigger på de forskellige blogs åbenbart foregår døgnet rundt???

 2. Af henning rasmussen

  -

  Alle journalisterne som deltager i tirsdagsmøderne er godt lønnet og dermed stemmer de blåt. De har deres egen dagsorden og har haft det siden valget.
  De fleste lider stadig af post VKOstress!

 3. Af Jens Ag

  -

  Fra Liberal Alliance, over den spelt bolle bagende kæreste til forkæmper for den stakkels Helle Thorning. For andre ville man kalde det skizofreni og give piller.

  At Helle Thorning fremstår som dårligt i pressen har intet med en speciel pressehetz på hende at gøre. Hun er blevet behandlet med fløjlshandsker i forhold til tidligere statsminstre. ASH har måske ikke som medlem af journaliststanden lagt mærke til at denne sjældent sætter sig ordentligt ind i noget somhelst.

  Løkkes bilagssag hvor der var en diskrepans på 17øre per bilag er et eksempel hvor pressen og specielt Socialdemokratiet gik afmok i en sag som brugte ca 10000kr for hver krone de fandt – måske skulle det have været historien.

  Løkkes såkaldte overbetalingssag til privathospitalerne hvor brøden lå i at man betalte private udbydere det samme som det kostede på offentlige sygehuse, for sendre at finde ud af at man kunne reducere betalingerne med 25% og det stadig gav bedre service. Hvorfor var det lige at disse uprofessionelle journalister mente at historien var at man ikke havde startet med 75% af de offentlige hospitalers omkostninger, og ikke at de offentlige hospitaler som Thorning og dilatanterne nu vil give 100% af arbejdet er 33% for dyre. Hvorfor er det at vor nye SpeltMama ikke fokuserer på det?

  Hvorfor er det synd for Helle Thorning at det kommer frem at hendes revisor har fortalt Skat København at hendes mand var bi-/homoseksuel så de kunne vise tilhørsforhold til Schweiz istedet for Danmark, men der er ingen Journalister der graver i hvorfor Stephen Kinnock fik omskrevet ligningsvejledningen (først officielt med 2 års forsinkelse), og at offentligtgørelsen af denne særbehandling senere betød at modellen Camilla Vest + mand fik omstøt en dom på 3½ års UBETINGET FÆNGSEL of 6,8mio i skattebøde, fordi de ikke var partikammerater med deres direktør i skat.

  Hvorfor er det at vor SpeltMama synes at Thorning skal slippe for at blive konfronteret med sin dobbeltmoral på skat, privatskoler, billeasing, offentligt forbrug…

  Hun er ikke særlig kompetent og hun er en af de seneste 40 år’s mest uhæderlige politikker. Hvorfor skal damen ikke bade i sine løgne og sin dobbeltmoral?

 4. Af Jens Hansen

  -

  @henning rasmussen

  “Alle journalisterne som deltager i tirsdagsmøderne er godt lønnet og dermed stemmer de blåt.”

  Man skal høre meget vrøvl før ørene falder af, men min gud hvor det vrikker og slider i dem nu. Der er lavet adskellige menningsmålinger balndt journalisterne gennem de seneste mange år, og de viser alle entydigt, at omkring 90 % af den Danske journalist-stand stemmer på partier i rød blok. Eksempelvis ligger DF i mange målinger blandt journalisterne på 0,00 %, og VK samlet på en 7-8 %.

  Nej, denne tilsyneladene ‘jagt’ og/eller ‘hetz’ på HTS skyldes ganske enkelt, at hun er så piv-ringe en statsminister, at selv de overvejent røde journalister ikke kan ’skjule det’. At HTS så står i spidsen for et ministerhold, der overvejende er lige så ringe som hende selv gør naturligvis heller ikke opgaven nemmere for en i forvejen rystende ringe statsminister.

 5. Af Nanna G

  -

  Jeg oplever ikke pressen som jagthunde overfor Helle Thorning-Schmidt og oplever heller ikke vor statsminister som værende uden autoritet.

  Tirsdagsmøderne, hvor statsministeren svarer på spørgsmål fra pressen, er en del af vort demokrati, som skal bygge på åbenhed og fri presse. Dem ville det være synd at afskaffe.

  Mvh
  Nanna
  FemininFremtid.dk

 6. Af Torben Knudsen

  -

  Hvis vi nu gætter på, at hetzen imod Danmarks statsminister er styret af Venstres pressetjeneste og de, der er på krogen i Skattesagskommissionen, så forstår vi bedre, hvorfor HTS ikke som Præsident Obama forleden udtalte, at han var præsident for ‘the Nation’ lykkes med det budskab, at hun er landets statsminister.
  Hetzen trukket ind i Folketingssalen af Støjberg med flere og kolporteret af den blå avis og de blå journalister.
  Aviserne har desværre så dårlige økonomiske betingelser, at de må bringe alt, hvad de kan få til at lugte og sælge til torvs. Journalisterne er kun spændt for. Vi er på niveau Brøndby fans mod FCK fans, altså almindelig samfundsskadelig virksomhed-Annette Wilhelmsen skulle have stået fast-det er bananskræller og skrald mod regeringens politik-mærkeligt at samfundsvognen, der skal skubbes fremad i den grad forsøges afsporet af blålys.
  Et gæt, Troels Lund Poulsen ligger bag seneste ‘har du hørt’ psssssss, der forberedes et angreb på HTS som så Sass!!! må ud og dementere??.

 7. Af Erik Larsen

  -

  Tænk, jeg er ENIG med “Søren Revser” i nedenstående:

  “@Søren Revser:

  “Husk på at S på samtlige af landets blogs har fast udstationerede partisoldater, som fører valgkamp året rundt”

  Det er netop det der sammen med 90% SKOLEDE, INDOKTRINEREDE journalister gør at der ikke er et KÆMPE-KÆMPE FLERTAL FOR v/DF.¨
  Det er jo klart, at hvis man ikke er den skarpeste kniv i skuffen, så TROR man jo på hvad man hører i TV og læser i aviserne! Men DET er nok det dummeste man kan gøre overhovedet.
  Og HelleT gider jeg næsten ikke mere kommentere, det er næsten som enkelte bloggere her jeg ikke gider nævne navn på – men de kan kun een ting og det er tænke på sig selv og intet andet. FØJ, FØJ, FØJ!

 8. Af Erik Larsen

  -

  kære Jens Hansen,
  Mere rigtigt kan det ikke skrives! – Jeg er enig – Tak for dit indlæg! :

  Man skal høre meget vrøvl før ørene falder af, men min gud hvor det vrikker og slider i dem nu. Der er lavet adskellige menningsmålinger balndt journalisterne gennem de seneste mange år, og de viser alle entydigt, at omkring 90 % af den Danske journalist-stand stemmer på partier i rød blok. Eksempelvis ligger DF i mange målinger blandt journalisterne på 0,00 %, og VK samlet på en 7-8 %.

  Nej, denne tilsyneladene ‘jagt’ og/eller ‘hetz’ på HTS skyldes ganske enkelt, at hun er så piv-ringe en statsminister, at selv de overvejent røde journalister ikke kan ‘skjule det’. At HTS så står i spidsen for et ministerhold, der overvejende er lige så ringe som hende selv gør naturligvis heller ikke opgaven nemmere for en i forvejen rystende ringe statsminister.

  Skrevet af Jens Hansen, 25. januar 2013 kl. 16:05

 9. Af Henrik Knage

  -

  Det er godt nok utroligt hvor meget lidelse og fordærv – et demokrati kan påføre folket. Den nihalede kat står stadig til troende.
  Først er der de lange lige rækker af elite borgere, der skal fodres med modermælks erstatning – i form af finansloven. Blot for at kunne eksistere – dernæst de selvfede – der for at kunne eksistere blot skal have en vej at træde på – for at føle sig trygge. Rend mig i røven – det er ikke i medvind de vise stene er opfundet – det er i modgang.

 10. Af Hans Nielsen

  -

  @ Jens Ag kl. 15:54

  Helt enig.

  Skattesagen er et godt eksempel på HTS manglende dømmekraft.

  Et flertal i befolkningen mener, at skattesagen skader HTS.

  En tidligere fagforeningspamper og skattedirektør, Erling Andersen, råber op om magtmisbrug i skattesagen mod HTS. Skattedirektør Erling Andersens beskyldninger er dog kun “gisninger” og “formodninger” – ingen rygende pistol. Kammerat Andersens fremstår som en ignorant uden beviser for sine påstande.

  Kunne skattesagen være undgået? Ja, hvis HTS havde været seriøs, havde hun ofret 2 tusind kroner på en revisor og fået en forhåndsgodkendelse fra SKAT.

  Men det gjorde hun ikke, hun var for grådig.

  Hvem ved, måske foretrak hun at bruge pengene på et par nye stiletter fremfor en revisor.

 11. Af Knud Madsen

  -

  Hvorfor køre 2 enslydende spor på samme debat??
  Men så gentager jeg her:

  Spildt krudt, ASH

  Gimpen har jo slet ingen naturlig autoritet, og så kan du da ikke italesætte en sådan for hende.
  Lige så vel som flere af hendes gamle partikammerater, må du også kunne indse, at HTS er en total misforståelse og fiasko.
  Hun kom kun frem, fordi det nu var moderne og hipt, at der skulle yngre kvinder til overalt uanset evner. Det at hun, formentlig, er kvinde, er hendes eneste kvalifikation, og det kan man, som det fremgår med al tydelighed, ikke bruge til noget.
  Ligeså er det heller ikke en kvalifikation i sig selv, at man er meget ung og uerfaren. Det har vi også set.
  At man så kommer frem på en række tykke løgne og falske løfter, som vi har erfaret, gør jo sagen helt og komplet umulig.
  Det må jo iøvrigt være pinligt ud over alle grænser for Jer selvovervurderende feminister at se på, hvorledes kvindfolkeregeringen tumler rundt i afmagt. Det er meget synd for ærlige og ordentlige kvinder, som i den grad latterliggøres.

 12. Af j nielsen

  -

  “Men det gjorde hun ikke, hun var for grådig. ”

  Men trods alt ikke grådig nok til at tage imod den livslange pension, der ellers var stillet hende i udsigt som tidligere medlem af Unionsparlamentet. Dem sagde hun pænt nej tak til.

  29 andre danske parlamentsmedlemmer har sagt ja tak.

 13. Af j nielsen

  -

  “Problemet er ikke pressens spørgsmål. ”

  Jeg synes ærligt talt godt de kunne bore noget mere i det med de hævesænkeborde.

 14. Af j nielsen

  -

  t.holm skrev:

  “Man kan være politisk uenig med Thorning, det er reelt, men alle disse hadske udbrud (se blot ovenfor), er uforståelige.”

  Det havde været det samme med en hvilken som helst anden socialdemokratisk statsminister.

 15. Af Elmer Pedersen

  -

  Fint indlæg af A.S.H. som meget rammende beskriver forskellen på hvorledes journalister og medier i den grad strøg en tidligere arrogant, borgerlig statsminister med hårene. Og så en ny kvindelig, socialdemokratisk statsminister, som forsøges latterliggjort.

  Fogh var om nogen et eksempel på magtarrogance og kynisme, og folkelighed ejede manden ikke skyggen af. Mens journalister som ikke adlød instrukserne, blev blacklistet. Thorning er heller ikke folkelig, men opfører sig dog ordentligt. Og det duer altså bare ikke, når man har med et ulvekobbel at gøre. De skal have klask og piskesnert….

  Og så er der jo lige et helt afgørende moment. Nemlig at den skrevne presse i dette land er næsten totalt domineret af ejerkredse, som absolut ikke har lyst til at give en ikke-borgerlig statsminister positiv omtale, tværtimod. Vi har set det tidligere, hvor bl.a. Nyrup over år blev latterliggjort pga. en tåbelig cykelhjelm, og det på trods af, at hans regering opnåede resultater som ingen regering senere har kunne matche

 16. Af Soren Majaard

  -

  Undskyld, man kan da ikke sammenligne vores statsminister med Obama. HTS er igang med at degradere sig selv til guvernør for en delstat i EU ligesom Alabama er en delstat i USA og hvem kender navnet på den guvernør? Man kendte navnet på Californiens da han hed Swarzenegger, men nu?? og Rompoy er derfor det nærmeste vi kan komme til en pendant til Obama. Ja som man reder ligger man. Californien er en deltat på niveau med Det kongelige Stadigt Forenede Kongerige Great Britain, men hvor længe ? med mindre englænderne ikke siger fra før det er heim ins Reich.

 17. Af søren sørensen

  -

  “Skrevet af Bjarne Hosbo, 25. januar 2013 kl. 01:08

  “Det er et grundliggende psykisk træk ved os mennesker, at den der optræder selvbevidst og autoritær kan slippe langt bedre afsted med at begår fejl end én der optræder mere beskeden.”

  …Helt korrekt og en af de psykiske forskelle mellem at være rød eller egen tegnebog tæller!. Folks Ego eller mindre Ego, leder der!

  Skrevet af jan erik sørensen, 25. januar 2013 kl. 07:08
  Tak for indsigten i tirsdagsmøderne…Lader til at være endnu værre end forstillet. Formentlig skal vi der hen hvor røde medier får 50% af spørgsmålene og sorte 50%! Det kommercielle salg af aktionære må ikke få lov at sætte dagsorden for demokratiet…De skal bare skaffe arbejdet. Demokrati er folkets røst og det har stor behov for udvidelse især efter de sidste lo år med vko! Dette vil jo betyde at kun Information og EB-måske kunne stille spørgsmål for de røde Og endnu et bevis hvorfor vi har brug for mediestøtte og nye medier der garantere lige repræsentation af meninger…Mangler ihvertfald 2 nye store dagblade der er røde. Regeringen må administrere så pengene deles lige over der! Fx stoppe betalingen til Berlingske og Jyllandsposten der nok kunne klare sig uden stats kroner(Da borgerlige storrige altid vil opkøbe møget alligevel, ligeså Politiken-landets rigeste óg mest succesfulde i økonomiske succes avis! De skal alle ud på det frie marked og dø eller overleve ligesom alle andre!).Så er pengene frigivet til nye medier der repræsentere folket!

  Dette betyder udover korrekt information til borgerne uden disse avisers personlige pengedagsorden fra de borgerlige medier, også retfærdige tirsdagsmøder!!!!!!!….

  skrevet af Eriksen,aksel dit gamle vrag@
  “særen særensen….Beklageligt, at du formentlig har stemmeret og naturligvis ytringsfrihed – men tilhørende “folket” gør du ikke – det er jo de, der kan tænke selv!”

  …Rolig nu dit blodtryk-i din alder!!Der er altid plads til segmentet af lavkulturalle borgerlige der udgyder person angreb overalt i borgerlige medier og ingen mening har derudover! Ellers da glad for at jeg endnu engang sætter dagsorden for din dag, da du ingen mening tilbyder her ellers- også igen,igen og igen! Hvis men vil udvide debatten, er vejen ligefor—Dem uden mening om et givet emne ud, og altid person angreb, ud,ud! Din ide om demokrati som læses den anden dag, er at dem der støtter op om den borgerlige sag har lov til at bestemme dagsorden,debatten og hvem der deltager eller ej. Det er jo bla. pga af din slags (I er jo fuldstændig ens, som tænkt i en drøm af pia kjærsgård om fremtidens Danmark!), at hele medieverden skal laves om så den repræsentere lønmodtagerne mv…

  Folket du gamle, er dem der stemmer for -80%(Der er jo ordentlig mennesker i top 20% også der er villig til at dele, men ikke nok!) for mig. Godt klar over at dit folk kun tilhøre +10% formentlig skattesnyder, bedrager mv segmentet…. Så jeg repræsentere “folket” ja, om de vil det eller ej!

  Skrevet af Erik Larsen, 25. januar 2013 kl. 17:17
  . FØJ, FØJ, FØJ! JØF!,JØF!,JØF!!

 18. Af sørens sørensen

  -

  Jakob nielsen@
  Hvis vi nu går ud af EU, hvem betaler så disse pensioner?
  Får de ingen, eller bliver de betalt af fattige bønder i Portugal?

 19. Af Alex Laursen

  -

  HST inviterer qua sin iskolde “Stepford Wife” klon personlighed direkte til at blive konfronteret. Havde konen nu haft en smule sjæl, eller en mere tydleig fornemmelse for hvor det egentlig bærer hen, både for hende selv, og for nationen Danmark, ja, så havde hun vel fortjent det samme som hun projicerede ud til hendes medmennesker. Men hun ER IKKE skabt sådan, hun er skabt nede på EU College i Brügg, og hun vil da langt hellere beskæftige sig med EU, og alle de andre Mao´ister dernede! Så grill hende, roast og toast hende, hun fortjener ikke bedre. At ASH så i sin egen “Sex + City pubertære forvirring” – så partout vil forsvare botox-modellen, det “si´r sig sæ´l” ikke sandt???

 20. Af Axel Eriksen

  -

  @ j nielsen”

  Det havde været det samme med en hvilken som helst anden statsminister – socialdemokratisk eller ej, der uanset hvad vedkommende gjorde, ville skulle løbe “spidsrod”!

  Og alt det ævl – om at den trykte presse er i lommen på de borgelige, de “blå” – ER JO DIREKTE lØGN. Langt flertallet af journalisterne er efter utallige meningsmålinger at dømme: “Ikke borgerlige” i deres meninger og stemmeafgivelse!

  At vi så lige nu sidder med en “rød statsminister”, der har sveget alt og alle med sine valgløfter – det har journalisterne dog så megen realitetssans og “faglig etik” til at kunne gennemskue!!

 21. Af Hans Nielsen

  -

  @ Alex Laursen kl. 20:23

  FREMRAGENDE!!!

 22. Af j nielsen

  -

  @a eriksen

  Ikke enig i noget af det.

  Jeg kan ikke se for mig, hverken den ene eller den anden VRasmussen blive udspurgt om hævesænkeborde.

  Nævn mig en venstreorienteret avis. (Ud over hus forbi). Og hvad angår journalister, så læg venligst mærke til i den forbindelse, at Radikale Venstre er et borgerligt parti.

  Og så har vi en rød statsminister (at dømme efter tasken) men ikke en rød regering. VK gik til valg sammen, VK dannede regering. S-SF gik til valg sammen, S-SF tabte valget og har ikke dannet regering. Alene.

  Jeg vil ikke sige at så er all bets off, men jeg synes man skylder at anerkende at det gør en forskel mht. valgløfter.

 23. Af Jan Christensen

  -

  J. Nielsen, jeg ved ikke, hvilke kredse, man skal færdes i for at kunne påstå, der ikke findes venstre-orienterede medier/aviser i Danmark. Har du hørt om Politiken, Information og Ekstra Bladet, der anbefalede sine læsere at stemme på Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt ved det seneste Folketingsvalg? kortlink.dk/9cvw Så kan det godt være, at Poul Madsen og co. nu har været lidt hårde ved statsministeren og hendes regering i et par omgange, men er det ikke objektiv fortjent, når man bryder alle sine vigtigste valgløfter og i øvrigt sejler rundt i uduelighed og magtarrogance?

  DR er en velkendt bastion for venstrefløjen: kortlink.dk/7828 selvom den er blevet noget mere velafbalanceret de senere år. DR har da også netop ansat en nyligt afgået minister fra SF med ligeså megen medietække som en våd karklud i en uopslået stilling – formentlig for at gøre ham “lækker” til at kunne vende tilbage til den politiske verden hos Socialdemokraterne. Jeg kunne nævne utallige eksempler på DR’s politiske slagside, og jeg kan da fortælle dig, at repræsentanter for alle de største medier i Danmark: DR, TV2, Berlingske, Ekstra Bladet og Politiken unisono har erkendt offentligt: kortlink.dk/94nq at de har behandlet Dansk Folkeparti dårligt i mange år og i øvrigt havde forsømt at beskæftige sig med indvandrerproblematikken.

  Den ofte hørte påstand om, at TV2 og TV2 News er tv-kanaler for Venstre, er latterlig. Tv-værter som Poul Erik Skammelsen, Lotte Mejlhede, Janni Pedersen m.fl. henviser igen og igen til artikler fra Politiken i forskellige sammenhænge. Det gør de, fordi det er den avis, de holder til daglig. Jeg er klar over, at journalister læser mange aviser, men sjovt nok er det altså altid Politiken, der henvises til. TV2 News brillerer også igen og igen ved at hive Palle Smed, en kommunikationsrådgiver, i studiet for at lade ham kloge sig om Socialdemokraterne og fagbevægelsen. De glemmer bare helt at fortælle, at han er medlem af partiet, støtter Helle Thorning-Schmidt og er nær ven med Henrik Sass Larsen, som han i øvrigt har lavet en netavis sammen med. På den baggrund kan man da sagtens spørge Palle Smed: “Er Helle Thorning-Schmidt den rigtige formand for Socialdemokraterne?”, ikke sandt? Jeg var da også ved at falde ned af stolen, da han svarede: “Det er jeg ikke i tvivl om”.

  EU-propagandisten med det enorme ego, Marlene Wind, hvis mediekarriere blev sat på stand-by i seks måneder for halvandet år siden, efter at hun gik en lille smule over stregen i sin retorik om Dansk Folkeparti er – i modsætning til, hvad alle hendes venner frygtede – i dén grad taget til nåde i medieverdenen. Hun turnerer rundt på den ene tv- og radiokanal efter den anden: TV2, TV2 News, DR1, DR2 DR Update, P1 og ditto medier: Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten m.fl., så man bliver helt nervøs for, om damen kan overkomme alle anstrengelserne og i øvrigt varetage sit professorhverv. Øjensynligt er medierne fuldstændig ude af stand til at opdrive så meget som én eneste anden EU-ekspert i hele kongeriget. Det har selvfølgelig intet at gøre med, at journalisterne er helt og aldeles enige i Winds usminkede EU-propagandisme.

  Samtidig er kommentatorer som Ralf Pittelkow og Erik Meier Carlsen permanent udskammet fra stort set samtlige etablerede medier, bortset fra enkelte sporadiske optrædender et par gange om året – formentlig når “The Usual Suspects” er på ferie, eller ikke har tid i øvrigt.

  Det kan også nævnes, at den borgerlige avis Berlingskes chefredaktør for år tilbage blev betegnet som “troende socialdemokrat”, “Nyrups veninde på Socialdemokratiets menighedsblad”, der lavede en “pinagtig socialdemokratisk propaganda-partiavis” kortlink.dk/byw5 I hvert fald ifølge David Trads, manden, der senere forsøgte at blive Folketingskandidat for… Socialdemokraterne.

  Jyllands-Postens journalister, der som bekendt deler adresse med Politikens ditto, kunne snildt bytte arbejdsplads med deres kollegaer under Bo Lidegaards vinger uden at nogen ville mærke forskel. De er ligeså venstreorienterede som journalisterne i de andre danske medier. I fremskridtets navn har Jyllands-Posten også skilt sig af med aldrende, borgerlige kommentatorer som Ralf Pittelkow og Hans Hauge og i stedet ansat en række yngre kvinder samt socialdemokrater som Lars Olsen og Bettina Post. Det har selvfølgelig intet at gøre med, at Jyllands-Posten har samme ejer som Politiken, og at koncernens administrerende direktør, Lars Munch, hvis personlige venskab med Bo Lidegaard formentlig var den vigtigste grund til, han blev ansat i sin nuværende stilling, selv hælder politisk til venstre.

  Slutteligt er det latterligt at betegne De Radikale som et borgerligt parti. I udlændinge- og retspolitikken er det ét af de mest venstreorienterede partier overhovedet, og hvad angår den økonomiske ansvarlighed, strækker den sig kun til det, der vedkommer etniske danskere. Når det drejer sig om udlændinge fra Mellemøsten og Afrika, gælder det for Vestager og co. om at importere så mange som overhovedet muligt. Hvad det koster, og hvilke konsekvenser det måtte have for det danske samfund på kort og lang sigt er fuldstændig ligegyldigt. Det kan De Radikale ikke tage sig af, ligesom de heller ikke bryder sig om selv at tage del i det multikulturelle samfunds glæder. Den fornøjelse overlader de til gammeldanskerne, specielt dem, der ikke er ligeså økonomisk privilegerede, som de selv er.

 24. Af christian nielsen

  -

  Tror virkelig ikke på at HTS er særlig forfulgt af pressen. Jeg synes har får præcis samme behandling som alle andre. Men det sete afhænger vel også en sym- og antipatier.
  Personligt kan jeg ikke li’ HTS – hverken politisk eller personligt. Men det kan undre at hun ikke evner at svare bedre for sig. HTS kan være formidabel god i en debat, selvom hun er bedst når hun er indstuderet. Men når hun står face to face med journalister kan hun ind imellem virke skræmt og dermed låst.
  Det hjælper hende heller ikke når hun ikke er nok hjemme i materien som eksempelvis ved betalingsringen.
  Hvorom alting er skyldes det nok at hun begynder at blive præget af at befolkningen ikke har tillid til hende. Det er rigtig svært at fungere når man mærker mistillid.

 25. Af Gamle Vrag

  -

  @ søren sørensen, 25.januar 20.09!

  Ja, jeg skal nok passe på mit blodtryk. I min alder – i morgen bliver jeg 62 – er det ikke sundt, at ophidse sig over rablerier, gentagne tåbeligheder, manglende stavefærdigheder og evne til at skrive noget i sammenhæng – og med mening!!

 26. Af Erik Larsen

  -

  “Jan Christensen”: Helt, helt enig med dig.
  At kalde de radikale for et “borgerligt parti” er jo totalt hjernedødt , men viser jo alt om personen der siger det.
  Din analyse af den venstresnoede røde presse og TV er perfekt og korrekt!
  Hvis bare der i Danmark var EEN ENESTE borgerlig avis og EEN ENESTE borgerlig TV-kanal – så var ulykken i septemer 2011 ALDRIG sket.
  Men selvfølgelig er der da mange der idag er flove (meget flove) over at de ikke kunne se hvad det var Vestager, HelleT og Søvndal havde gang i = TOMME LØFTER!!!

 27. Af Erik Larsen

  -

  Til “j.nielsen” – een af dem der godt må skrive sit navn med et enkelt bogstav?:
  Her er et svar til dig – du jo efterlyser spørgsmål! Og du findes jo på alle sider hér – så jeg vil da lige være sikker på at du ser det:

  “At du får lov til at kalde en voksen dansker, der har betalt til samfundet i 45 år for en “landsforræder” er grotesk og jeg forstår ikke Berlingske?
  Men du efterlyser konkrete spørgsmål (selvom jeg har givet dig det utallige gange – men kun, kun kan du slynge “landsforræder”, “småborgerlig”, “Df-er” ud (og for lov til det)!
  Men nu får du nogle ganske få klare spørgsmål:
  1) Når jeg siger at JEG kæmper for de svage, de syge, de ældre danskere i samfundet – er du så MODSTANDER AF DET?
  2) Når jeg siger at vi hellere skal hjælpe disse og gøre vores sygehusvæsen langt bedre end at hjælpe kriminelle somaliere – er du så modstander af det?
  3) Når jeg siger at EU er for pampere og intet godt tilfører os – er du så enig eller uenig i det?
  4) Når jeg i mit liv har hadet nazister og kommunister og islamister (sharia m.m.) er du så modstander af denne mening?
  5) Når jeg ønsker stor grænsekontrol – er du så modstander af det?
  6) Når jeg er bekymret over at Danmarks krimi-statistik er den dårligste i norden f.eks. – er du så IKKE BEKYMRET HEROVER?
  7) Nej, NU skal jeg nok ikke spørge dig om mere, men nu lige nu har du så chancen – kom med dine svar!!!
  Jo, jeg glemte lige een ting mere – Ingen andre end “søren.sørensen” har din mening om undertegnede, så gider du lige at svare på hvad i mine formuleringer der af dig kaldes “skidtspanden”? Kom så – jeg/vi glæder os til at se dine velformulerede svar! God weekend!

  Skrevet af Erik Larsen, 26. januar 2013 kl. 17:05

 28. Af j nielsen

  -

  E. Larsen

  Tak for et brugbart indlæg.

  Der er ikke ét af mine ukvemsord om dig, der ikke stammer fra dig selv. Ikke ét. Det er alt sammen E. Larsen citater. Tænk lidt over det.

  Jeg har fx hverken kaldt dig småborgerlig eller DF’er, for det har du heller ikke kaldt nogen. Jeg anser det heller ikke for at være skældsord.

  1) nej
  2) nej
  3) uenig
  4) ja
  5) ja
  6) nej

  Det sidste spørgsmål er besvaret med de øverste linjer.

  Der er folk her på beverdingen der sjofler hinanden til, give and take. S. Sørensen og K. Olsen er bare ét eksempel.

  Det der karakteriserer dig er, at du konsekvent overfalder folk med en anden mening end dig. Uden anden anledning end en holdningstilkendegivelse.

  Jeg synes ikke det er mere end rimeligt, at du får det hele i hovedet igen.

  Osse god weekend til dig.

  /jn

 29. Af Erik Larsen

  -

  TAK. Alle kan nu læse hvad DU står for. TAK!
  Særligt svar 3 og 4 viser jo alle læsere her hvad du står for! Sorry!
  Særlig punkt 4 – du hader ikke nazister, kommunister, islamister med sharia-lov.! TAK – det er også lige hvad jeg troede.
  Og 3) at du ikke synes at EU er en samling af pampere m.m. !!!! Men tak for din denne gang ærlighed.

 30. Af Bjørn Sørensen

  -

  Ironimus: “Man har de politikere man fortjener.”

  Jeg har også undret mig over statsministerfruens manglende indsigt i politiske forhold.
  Så for at tilfredsstille min nysgerrighed slog jeg op på Wikipedia for at få lidt baggrundsviden om fruen.
  Minsandten om hun ikke er eliteuddannet Eurocrat, det var også der hun fandt sin mand.
  At hun er cand.scient.pol fra KU og eurocrat fra Brugge, fortæller at her er en pige som har gået i flinkeskolen, og som åbenbart har svært ved at håndtere de barske realiteter. Gad vide om det ikke er en nyere version af Jeppe der vågner op i baronens seng
  Hun er uden tvivl meget ambitiøs, men hun har ikke lært det beskidte håndværk som politiker.
  Eksamenspapirerne er i orden men erfaringen mangler.
  Hvilket generelt er regeringens problem for de mangler 25 års praktisk erfaring fra det virkelige liv og nogle af dem er tillige forstenet i barnetro og ungdommelig begejstring og idealisme.
  At fruen stopper ministerbilen og stiller sig op blant fjantede teenagepiger for at få en sæbeopera skuespillers autograf siger lidt om niveauet.

 31. Af Ole Mikkelsen

  -

  Morsomt, men også trættende, med disse debatter, som bliver til veritable krige og hvor der slynges skældsord ud til højre og venstre. Floskler og klicheer, der understreger manglen på politisk vision og holdning.

  Reelt set er der efter min mening ikke politisk forskel på S og V. Alle politiske partier er socialdemokrater i en eller anden udstrækning. Ingen går ind for at afskaffe socialstaten, – alle går ind for at dem der ikke kan klare sig selv skal understøttes af fællesskabet.

  Hvis jeg husker tilbage til 60’erne og 70’erne så var der her en reel ideologisk forskel mellem de politiske partier. Der var socialister, der var Gud, konge og fædreland og der var landmændene og gårdejerne.

  Det der så undrer mig endnu mere er hvorledes debatten kan blive så uforsonlig.

  Er det lige præcist manglen på ideologiske forskelle, som gør at vi egentlig ikke har andet end personen at gå efter?

  Idet jeg dybest set er enig med ASH i hendes tese. Ikke at HTS ikke skal mobbes for anklagerne om dobbeltmoral og skat m.v., men der er jo intet andet end det i medierne.

  Konkrete politiske resultater, reformer, Danmark i den internationale konkurrence osv, – der er masser af ideer og tanker, der arbejdes med via HTS’ regering, – man kan være enig eller uenig, – men det er ikke ‘breaking news’ at høre om det.

  Efter min mening fordi der ikke ville være substantiel forskel til en blå regering og det meste er forberedt forlængst via ministerierne, hvis arbejde er resultatet af både forhenværende blå og nuværende rød regering.

  Er det manglen på uenighed mellem HTS og Løkke, der gør at debatten bliver til et spørgsmål om vi kan identificere os med en gucci-taske kontra en fadbamse? En elitær og ufolkelig kosmopolit kontra en fedladen og cigaretrygende parcelhusdansker?

  Det er personen vi diskuterer, – ikke politik. For der er kun een politik, – den der har været ført siden, – ja siden hvornår?

  Måske siden cirka 90’erne.

 32. Af Bjørn Sørensen

  -

  I følge Henning Fonsmarks bog “Historien om den danske utopi” har der ikke siden VK-planen i 1959 været en kritisk debat om det ide-kompleks som udgør velfærdssamfundet. Der har været konsensus om den danske model. At den er og altid har været urealistisk er der ingen der har bekymret sig om. Reelt var det erhvervslivets ledere som vendte sig imod VK-planen, hvis konkrete indhold var et klart formuleret alternativ til den socialdemokratiske politik, der havde samlet almindelig tilslutning til velfærds- og formynderstatens udbygning. Mange år senere skrev Poul Møller en af VK-planens fædre, med bitterhed om den mangel på forståelse han havde oplevet blandt erhverslivets ledere.
  Hvordan det gik til at et socialistisk projekt endte med at blive kononiseret af ledende konservative politikere som “den danske model” og det oven i købet på et tidspunkt da enhver der ville se, kunne se at denne model var dødsdømt.
  Denne selvskabte krise som landet er havnet i pga manglende omhu bliver svær at løse når 60% er offentligt forsørget og den private gæld er enorm.
  Derfor har vi en regering som lovede højtidligt at bevare det bestående.
  At regeringens kernevælgere står for skud, for det er blandt dem besparelserne skal hentes, bliver en svær nød at knække, og det kræver erfarne politikere som de ungdommelige medlemmer af regeringen mangler.
  Hvad værre er at hele EU komlekset på samme måde er en urealistisk socialdemokratisk model, som nu er kørt sur.
  Så det bliver ikke nemt at vende vognen når man så længe har ignoreret realiteterne og har levet over evne og belånt for at holde det kørende, så den mulighed er ikke længere gangbar.
  Fat mod Helle for du skal blot overkomme en Sisyfus-opgave.

 33. Af Jan Johansen

  -

  Problemet med Helle Thorning-Schmidt er, at hun lever i en helt anden verden end store dele af den danske befolkning. Det samme gør flere af de øvrige ministre og deres nærmeste folketingskolleger og rådgivere, og det er naturligvis også et problem – et alvorligt problem!

  Specielt Helle Thorning-Schmidt tuder os til stadighed ørerne fulde af fællesskabets lyksaligheder, at vi skal holde sammen, at vi skal løfte i flok, at vi skal være solidariske, at vi skal værne om de svage i samfundet osv. osv. af samme skuffe, men selv holder hun sig ikke tilbage med at rage til sig af de offentlige kasser. De har stået på vid gab for hende i årtier, hvorfor pressen naturligvis har været efter hende og systemerne (især SKAT) igen og igen, men standardsvaret fra hende er hver gang det samme: “Nåh, det er bare sjuskeri”. “Det er i hvert fald ikke fuskeri”. Den var ikke gået for alle andre i dette samfund!

  Nu forholder det sig imidlertid således, at hun gentagne gange er blevet taget i meget grove (og samfundsnedbrydende?) handlinger, hvorfor hendes vurdering om, “at der bare var tale om sjuskeri”, klart kan afvises.

  Udover hendes lidt for kreative forhold til SKAT i København og hendes grove manipulationer med denne instans og Justitsministeriets Lovkontor (se ovenstående indlæg af 25. januar kl. 12:19), så viser det sig nu, at hun muligvis også tidligere har været lige ulovligt grov med at rage til sig af offentlige midler.

  Ifølge tidligere minister, Torben Lund, som var i Bruxelles samtidig med Helle Thorning-Schmidt for år tilbage, “ville hun ikke følge retningslinierne for folkeregisteradresse og skatteforhold”. Dette blev Torben Lund meget harm over, idet det var klart i modstrid med, hvad partiet var gået til valg på, nemlig “at S-medlemmerne skulle følge etiske regler: Fuld arbejdsindsats, dansk bopæl, dansk skat og rejseudgifter efter regning, men reglerne blev ikke fulgt af Helle Thorning-Schmidt”.

  “Hun boede med mand og børn og tjenestefolk i en villa i Bruxelles, men fastholdt udadtil, at hun havde bopæl i København”. Hvorfor gjorde hun mon det? Ja, gæt selv.

  Det er nok på denne baggrund samt hendes manglende evner og format til at bestride posten som statsminister, at pressen holder et ekstra vågent øje med hende. Hun skal holdes i en meget kort snor, og det beder vi så mindeligt pressen om fortsat at tage sig af. Mange tak!

 34. Af Alex Laursen

  -

  Tak for det, Jan Johansen, meget præcist observeret, kommenteret og sat på plads.

  Problemet er at vi har en 80´er Disco-tøs som leder af nationen Danmark.

  Et endnu større problem er at vi skriver 2013, og at “Stepford Wife” klonen er fjernstyret fra Brussels.

  Endvidere er tøsen kulturløs, historieløs, psyk/filo og samfundsvidenskabsløs, alt er paroler, alt er floskler, alt er overflade, glat som en tube botox, hvis det lort da findes på tube, spørg gimpen, hun ved det selv.

  Jeg gider ikke nævne hendes úber-glatte Maoist bifile “mand” – u do the Guurgle search yourself, bette Stevie!!!

 35. Af Erik Hjorth

  -

  Et meget fint indlæg af Anne Sophia Hermansen.
  Måske skulle Thorning droppe disse pressemøder.

  Thorning har gjort det fremragende! Ligesom Barack Obama kan hun ikke gå på vandet, men hun kan så meget andet.
  Hun har lagt en stribe gode forslag frem i det borgerlige folketing, men kan jo ikke tvinge partier til at stemme for deres egen politik. Thorning har gennemført 85 % af regeringsgrundlaget. alligevel fik hun VK til at stemme for energireformen og skattereformen og der kommer mere af samme slags i 2013 med VK.

  Hun har løst EU opgaven meget bedre end Løkke som gjorde Danmark skamme under COP15 mødet i København.
  Hun er ikke en alfahan ligesom Fogh, men derimod fremmer hun dialogen i regeringen.

 36. Af Cleunides silva souza

  -

  Klage Får politiet hjælp ikke i Danmark jeg undertegnede, vil hermed bevidne, at jeg har været med til møder kommune, læge, familiehus og Cleunides og børnehave.Til det ene møde, bekræftede lægen, at Guadalupe bærer præg af at have været misbrugt seksuelt. Cleunides har i flere år bedt om hjælp hos læge og Brøndby kommune, men har ikke modtaget den hjælp psykolog til Guadalupe på 4 år Ja en pædagog sagt til min barn du kommer aldrig hjem hun er fjenet fra mig 2 år i dag jeg er klage hjælp ikke og 1 1/2 år jeg må kun se min datter 1 1/2 time 1 gang om måneden jeg er ikke mibruger og kar aldrig været jeg har aldrig været på psykiarisk hospital og bruger ikke nogen form for medicin.Min barn er blevet fjenet hun blev misbrugt i børnehaven,Brøndby er urimeligt kommune er korrupt BARN SKAL HJEM TIL MOR OG MOR ER IKKE MISBRUGT BARN KOMMUNE HJÆLP IKKE BARN ER MOD BARN KOMMUNE ER KORRUPT JEG VIL FRA MIT BARN HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, OG HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG DET ER URIMELIGT jeg tale med kommunen jeg har båndoptaglser der beviser dette om mit barn HUN BLEV MISBRUGT I BØRNEHAVEN, HUN ER BLEVET FJENET FRA MIG JEG HAR UDTALT DER BEVISER DETTE. Jane jeg må ikke holder jul min barn 3 år jeg er bekymret for mit barn PÅ BØRNEHJEMMET HAR 1 BARN TIL JUL ER MIN BARN I DANMARK OG BRØNDBY KOMMUNE ER KORRUPT

 37. Af Jan Johansen

  -

  Hvis Helle Thorning-Schmidt havde gjort det så godt, som du (Erik Hjort, 28.01 kl. 18:59) beskriver, så havde hun nok ikke tabt så eftertrykkeligt ved valget i efteråret 2011. Kun takket være fremgang for Enhedslisten og De Radikale klarede de lige akkurat at få nok mandater sammen med SF, som i øvrigt også tabte valget. Efterfølgende er det fortsat gået ned ad bakke for regeringspartierne og netop for Socialdemokraterne, som i den grad har mistet opbakning i egne rækker. Det er der nok en god grund til eller snarere mange dårlige grunde til, Erik Hjort!!!

 38. Af Erik Larsen

  -

  “Erik Hjorth” – hvor ER du dog en sølle stakkel!
  Og din “erfaring”, dit “indblik”, din “forståelse” eller rettere undskyld – totalt manglende forståelse for hvad Helle T . har gang i er ufatteligt grotesk. ALLE kan se at hendes “overtagelse” – ønske om statsministerposten (som den første kvinde) var DANMARKSHISTORIENS største bluff-nummer. DU “kan ikke se det”??? Er du DUM eller hvad? Socialdemokraterne har aldrig stået så dårligt efter hendes ord “Vi gjorde det”!!!!!!!!!!! Hun regerer på Vestagers nåde og Johanne-kommunist-nåde, samt Søvnigdal der ikke ved hvor Mali ligger og Wilhelmsen der ikke kan lide Erhvervslivet, (men er erhvervsminister), Sareen, der kan lide muslimer og homoer (selvom de ikke rigtig passer sammen , eller hur?) en justitsminister der ikke kan forstå at kriminelle udvister kommer 3-4 gange tilbage og fortsætter ————— og vi kan blive ved og ved.
  E. Hjorth , hvad foregår der dog i dit og de få andres hovede , der stadig ser HelleT som et idol og ikke som den ufattelige falske person hun er????

 39. Af j nielsen

  -

  Atter engang gøres det klart, at “Erik Larsen” eller hvad han nu kalder sig er en sølle stakkel, der trods sin fremskredne alder endnu ikke har lært at gebærde sig blot nogenlunde normalt.

  Tag dog bare for én eneste gangs skyld at opføre dig ordentligt, menneske.

  Find dig en anden sportsgren end overfald på sagesløse.

 40. Af Erik Hjorth

  -

  @Erik Larsen
  Prøv at læse Anne Sophia Hermansens indlæg en gang mere. Hun påpeger jo ganske fornuftigt, hvad pressen har gang i med personhetz mod statsministeren. Det er et meget sigende eksempel hun fremviser med pressemødet om bankgebyr.

  Erik Larsen du har tidligere demonstreret, at du ikke følger med og ikke ved at venstre stemte for skattereformen og energireformen og er parat til at tage et ansvar med et nyt forsvarsforlig og kontanthjælpsreform med videre.
  Din måde at skrive på fremmer ikke just debatten.

 41. Af Axel Eriksen

  -

  Det er så synd for HTS, at hun er blevet en “offentlig person”. At hun slet ikke ønskede det, har hun jo pointeret igen og igen – fra 2005! At vælgerne heller ikke ønskede fremgang for S-SF-alliancen, gav de jo helt klart udtryk for ved valget i 2011! Men ulykkeligvis måtte hun jo påtage sig det uønskede job – naturligvis kun efter et uhørt stort pres fra De radikale og Enhedslisten! Det er så synd – især for Danmark!!!

Kommentarer er lukket.