179 sagsbehandlere?

Af Anne Sophia Hermansen 144

Man skulle ikke tro, at vi havde alvorlige problemer i Danmark, når man betragter politikernes interesse for en enkelt doven kontanthjælpsmodtager. Godt nok står 700.000 udenfor arbejdsmarkedet, hver fjerde dreng forlader folkeskolen som funktionel analfabet, og vi aner ikke, hvad vi skal leve af i fremtiden. Alligevel har diverse højrefløjspolitikere den seneste uge fundet tid til at optræde i tv-shows og skrive vredladne Facebook-opdateringer om en enkelt mand, der har gjort det til sit livsprojekt at underminere det velfærdssamfund, der holder hånden under ham.

Robert-sagen siger meget lidt om kontanthjælpsmodtagerne, men en hel del om politikerne. En efter en har de kastet sig op på DR’s opmærksomheds-ko og forsøgt at malke den for stemmer ved at moralisere over ”dårlig indstilling” og behovet for ”nødvendige reformer”. Hvis ikke det var så komisk, ville det være tragisk. Indsatsen har dog nyttet. I løbet af én uge er det lykkedes oppositionen at skaffe én mand et job i tæt samarbejde med DR.

Nu mangler vi bare beskæftigelse til de 160.000, som står og skal tage et job nu. Hvad med dem? Hvad stiller vi op med, at der er ti arbejdsløse om hvert job? Det mangler vi at få svar på.

Lad mig minde om, at vi i løbet af ti år med VKO har Danmark mistet 200.000 arbejdspladser i industrien. Mangel på kontrol med lønudvikling og den private gældsætning har sendt landet på taberkurs med høj cigarføring og afdragsfri lån i begge hænder, så vi i dag er verdens mest gældsatte befolkning. Men i stedet for at tage ansvar for en fejlslagen politik og smøge ærmerne op, har oppositionen lænet sig tilbage og peger nu fingre ad mennesker, den selv har været med til at sende på passiv forsørgelse. Tag jer sammen, få klippet håret, tag piercingerne ud, lyder budskabet til Robert, Mette, Carina og hvem vi ellers er kommet på fornavn med.

Well, I fjernsynsglade politikere, det ville klæde jer at indrømme, at arbejdsløshed ikke kun er den enkeltes ansvar, men i høj grad også skyldes den økonomisk uansvarlige politik, der blev ført i nullerne. I prygler en enkelt mand, men I skulle tage at få gjort noget ved, at vi er ved at give et samfund videre til vores børn, som er ringere end det, vi selv har arvet. At vi er på vej til at blive en generation, der er dårligere uddannet end den forrige, og at ungdomsarbejdsløsheden – et spøgelse fra fortiden – er på vej til at hjemsøge os i fremtiden.

Løft blikket og hæv niveauet. Overlad Robert til hans sagsbehandler og fremhæv i stedet de mennesker og virksomheder, der gør en forskel. F.eks. har en lille vingård på Lolland indgået en stor handelsaftale med Kina og skabt lokale arbejdspladser. Det burde være vinproducenten, der spadserede fra tv-program til tv-program ledsaget af politikere med konkrete forslag til, hvordan vi forbedrer vilkårene for erhvervslivet.

Af de 179 politikere, vi har siddende i Folketinget, er det et fåtal, der har ideer til, hvordan vi får Danmark videre og ikke mindst: i arbejde. Og det er en kold verden, der venter, hvis særligt Venstre får magt, som partiet har agt, når det ikke engang har anstændighed til at erkende de problemer, det selv har skabt for andre.

Også bragt som Indspark i Berlingske den 18. september 2012.

144 kommentarer RSS

 1. Af Thomas Nielsen

  -

  Kære Anna,

  Jeg så dig i deadline forleden og du har absolut en pointe. Robert og hans provokationer er jo egentlig bare en hjemlig Muhammed-film: Han vækker voldsomme reaktioner som lægger et effektivt røgslør over de underliggende og langt større problemer, systemfejlene.
  Apropos systemfejl: I Deadline og her i bloggen udtrykker du i mine øjne et alt for statisk syn på arbejdsmarkedet, som om det finmaskede sociale sikkerhedsnet ingen indflydelse har på hvor mange jobs der skabes. Forestil dig den omvendte ekstrem, altså at der slet ingen understøttelse var for arbejdsløse og at indkomstskatten var tilsvarende markant lavere. Så ville erhvervsaktive borgere næppe selv gøre rent, bygge carport, male, reparere, vaske, stryge, købe ind, luge bede, klippe hæk: De ville have råd til at ansætte folk til alt det hårde slid – og der ville være masser af villige hænder for hvem alternativet var et liv i dyb armod. Ligeledes ville iværksættere i langt højere grad turde sætte deres ideer i søen, vel vidende at der var masser af billig arbejdskraft til rådighed: Arbejdsløshedstallet ville falde til en brøkdel af det nuværende niveau.
  Ingen ønsker sig et sådant samfund – men er vi ikke nået for langt over i den anden grøft? Hvor er incitamentet for potentielle arbejdsgivere til at starte en virksomhed under det nuværende lønniveau og skattetryk? Og hvor er incitamentet for den arbejdsløse til at tage jobbet når forskellen mellem overførselsindkomst og lønindkomst er så lille? Er det ikke det dilemma som Robert illustrerer? Det er hul i hovedet at halvdelen af befolkningen knokler ude OG hjemme for at “lønne” den anden halvdel for ikke at lave noget!

 2. Af Søren Rasmussen

  -

  GODT BRØLT – LØVINDE….

 3. Af niels hansen

  -

  @Thomas Nielsen

  “Det er hul i hovedet at halvdelen af befolkningen knokler ude OG hjemme for at “lønne” den anden halvdel for ikke at lave noget!”

  Vi er ca. 5.5 millioner mennesker i Danmark.

  Lidt over 2.6 millioner er i beskæftigelse, og ca. 165.000 er arbejdsløse.

  Hvem af den anden halvdel, som du påstår bliver lønnet for ikke at lave noget, er det du vil have ud på et arbejdsmarked, der ikke engang kan skaffe jobs til de 165.000 arbejdsløse.

  Det må du meget gerne fortælle.

  Børn, pensionister, invalide – eller hur?

 4. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nu er det jo fint, at Robert har fået job – og en anden formentligt fik hans, det afviste; men hvem blev denne anden?

  Mere interessant, fordi der må være flere jobs ‘derude’, som kan tiltrække emner med lidt mere at byde på, som vi må tro, at Robert har – og ham den anden, der fik Roberts tilbud af et viceværtjob: Ville han egtl også heller have haft et mere tørskoet og bedre lønnet job.

  Vi må jo tro vel, at køen er sprunget over af Robert – til et job, der endog har været slået op til besættelse af også andre end arbejdsløse!

 5. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Eller – det glemte jeg – er det tilbudte job til Robert, som han nu har fået, blot oprettet til ‘lejligheden’ – og udenom alt ‘klassisk’ om opslag mm.

  Så – er der sikkert flere i samme kø som Roberts, der vil føle sig snydt, hvis de ikke oprettes eller tilbydes et el flere steder fra.

 6. Af niels hansen

  -

  @Birgit Hviid Lajer

  “Så – er der sikkert flere i samme kø som Roberts, der vil føle sig snydt, hvis de ikke oprettes eller tilbydes et el flere steder fra.”

  Det er jo ikke sikkert, at alle tænker ligesom dig.

  Det kunne også tænkes, at der var en arbejdsledig, som blev glad for at få Roberts job fremfor at gå arbejdsløse.

  Så er alle glade. 🙂

 7. Af hr j christensen

  -

  Tak til Anne Sophia Hermansen.

  Det er ikke mange hverken politikere eller journalister som tør stilling til arbejdsløsheden i Danmark.

  Godt gået.

 8. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jaamen, kæreste niels hansen 🙂

  Jeg havde også et indlæg i går 16:15/16:17 – men ellers har jeg det andetsteds i debatten om Robert, som noget af det første.

  Så alle kan roligt være glade, fruen her har tænkt på det hele, ha, ha ..

 9. Af søren sørensen

  -

  Godt nok forlader hver fjerde dreng folkeskolen som analfabet… og hver anden kvinde som ubehjælpemig feministisk venus med alle de korrekte svar og forretnings- “karaktere” af liggyldighed men…kønsforhold i Danmark drejer sig efterhånden kun om penge! Forresten ikke 160.000 men 165.700 arbejdsledige! men hvad er 5.700 mennesker?

  robert skal aldrig nogensinde overlades til sin sagsbehandler og en bunke ligegyldige lovforslag som du foreslår! tværtimod skal han gives de muligheder som blev ham frataget og som har gjort ham så anti-dansk. De muligheder, i roberts tilfælde, ville være anderledes end flertallets, men deri ligger hele fælleskabets overordnet interesse-hans succes som ham og hvis men tillader ham at være ham, tror jeg også han vil bidrage positivt..

  mht til din kinesiske vinproduktion i dk, så er jeg godt nok stået af…ja, er dette den “røde” modkamp i tanten så kunne men lige så godt være “orange farvede”-af alle farver vist den mindst sete af alle!
  Hvilken opposition har fået sin mand? der er ingen oppsition med ordentlig lønmodtager forhold mv.,.der er faktisk overhovdet ingen repræsentation der på nogen fløje udover enhedslisten idag! I de Danske multinationale firmaers opgangstider idag(de har jo faktisk rekord profiter mange der,novo mv..), har de fået afgivet sådan en frygt til alle Danskerne at de mindre begavede der har meldt sig ind i en af de gule anti-danske fagforeninger som krifa der garantere at de aldrig strjker eller beklager sig for at slippe lidt biligere i dag,Men meget dyre i morgen! Ja den misted inteligens i lønmodtageren er jo den borgerliges rigdom!

 10. Af Jens Hansen

  -

  Tja søren sørensen, sådan går det de “lavkuturalle”, hvis de ikke passer på. Ellers er der intet nyt i dit indlæg, det sædvanlige venstreorienterede misundelses snak.

 11. Af Mette Hansen

  -

  Forfriskende med en kritisk borgerlig stemme !
  Det er jo sandt alt, hvad du skriver.. og på baggrund af den sandhed, er det patetisk at høre på højrefløjen .Deres latterlige værdidebat , som går ud på at sparke til folk, der ligger ned…håber jeg kommer retur til dem selv som en boomerang.

 12. Af Oscar P.

  -

  Søren sørensen. Der er kun et at sige: ’Når børn og narre kommer til marked, tjener kræmmerne penge’.

 13. Af Jan Christensen

  -

  Jeg har sjældent været mere enig i et indlæg på denne avis end dit indlæg, Anne Sophia.

  Du er meget ærlig i dit indlæg, og politikere fra højre til venstre får de verbale klø, de fortjener. At danske politikere i dag koncentrerer sig mere om dagens avis-overskrifter og eget ønske til at “brænde igennem” med dagens angreb, mens de desværre ser ud til at ignorere/glemme de virkeligt vigtige problemer vedrørende Danmarks fremtid, der rammer du plet. 100% enig og tak for indlægget.

  Desværre tror jeg ikke, det hjælper. Politikere idag er så mediefocuseret, at alt andet glemmes eller sættes på vågeblus. Kønt er det ikke.

 14. Af Erik Larsen

  -

  “Niels O” – Helt enig med dig! “niels hansen” har de mest røde, de mest anti-danske holdninger der ses i samtlige blogs. Man fatter ikke at der er mennesker idag der kan være så negative, antidanske i deres meninger. Man forstår det ikke, men det er som næsten under 2.verdenskrig – der var mennesker man ikke forstod havde sympati og meninger som de
  der invaderede vores lille land.

 15. Af Karsten Sørensen

  -

  Interessant at det er på Berlingerens sider, at man finder de mest nuancerede indlæg om det teater, der i disse tider udspiller sig i medierne med politikerne som nyttige idioter.

  Det er værd at tage et kig på hele aktiverings-/jobindsatsen – det er ikke unormalt at folk oplever, at de, som i virkeligheden burde hjælpe folk tilbage i job, kommer til at udgøre en modspiller frem for medspiller.

  Det er jo i alles interesse at komme arbejdsløsheden til livs – det virker bare som om, at jobcentrene glemmer det.

 16. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Jens Hansen, 19. september 2012 kl. 19:52
  åh har du meldt dig ind i krifa og fundamentalisterne? Ber i virkelig under formiddagsteen hver dag? Har kun hørt om det så…

  Skrevet af Oscar P., 19. september 2012 kl. 20:08
  Behøver slet ikke at overbevise mig, ved hvor vi har dig! Kan ikke lige huske om det var Dantes 12 eller 13 helvede, men et af dem! og din mening, noget angående egen tegnebog???

  Skrevet af Karsten Sørensen, 19. september 2012 kl. 21:26
  Du kan ikke beskylde kommunalt ansatte for de manglende jobs, dog kan du beskylde borgerlige skattesnyder, kapitalister, og de Danske firmaer der med rekord profiter der udlicitere arbejdet til kina mv… i nu tusindvis af arbejdspladser om månedet. Vi kan jo bare lave loven om. Men har dog et problem deri, og det hedder det radikale venstre den sidste, og mest magtfulde borgerlige skans!deres økonomiske politik er jo mere højredrejet en v og DF´s). Men S er jo også med der,lidt ihvertfald i form af hende med det gyldne hår der vokset op i halv nordsjælandske tilstande i ishøj-i sig selv en bemærkelsesværidig opnåelse af dimensioner!

 17. Af niels hansen

  -

  @Erik Larsen

  ““Niels O” – Helt enig med dig! “niels hansen” har de mest røde, de mest anti-danske holdninger der ses i samtlige blogs. Man fatter ikke at der er mennesker idag der kan være så negative, antidanske i deres meninger. Man forstår det ikke, men det er som næsten under 2.verdenskrig – der var mennesker man ikke forstod havde sympati og meninger som de
  der invaderede vores lille land.”

  Kan du ikke være venlig at dokumentere din påstand om, at jeg har antidanske eller nazistiske holdninger.

  Hvis du ikke gør det, vil jeg tage dit indlæg op med Berlingske.

 18. Af Balther Jensen

  -

  De mest ‘Dovne-Robets’ og kontanthjalpsmodtagerer i Danmark er de 179 Folketingsmedlemmer.

  Og resten af den danske befolkning er en samling idioter hvis de betaler ’skat’, bare for at disse 179 ‘Dovn-Roberts’ kan faa deres lonninger, samt alt det tilhorende extra.

 19. Af Mogens Weile

  -

  Et alvorligt problem i Danmark

  Problemet er ikke overførselsindkomster som de medieopfundne historier om Dovne Robert, Carina eller Mette har handlet om. Det virkelige alvorlige problem er:

  1): at vi har et arbejdsmarked der ikke står til rådighed for de ledige med ordinære job til overenskomstmæssig løn.

  2): at et stort antal borgerlige vælgere ikke vil indse at de tabte folketingsvalget til S, SF og De radikale i 2011, og drømmer sig tilbage til VKO s ”Tag selv bord”.

  Anne Sophia Hermansen har helt ret i at Danmark under VKO mistede 200.000 arbejdspladser i industrien, og den private gældsætning forårsaget af den økonomisk uansvarlige politik, der blev ført i nullerne – af Fogh og Løkke Rasmussen – sendte landet på taberkurs med høj cigarføring.

  Et sejt træk men lys forude!

  De spildte år med VKO er slut. Slut med Fogh – og Løkke Rasmussens minimalstat. Slut med ulighed og fremmedhad. Slut med grådighed og privatiseringer. Vi har nemlig fået en ny regering for hele befolkningen.

  Vist er det et sejt træk at få VKO s sunkne skude på rette køl igen. Der skal rettes op på Danmarks omdømme i udlandet. Der skal rettes op på økonomien. Der skal rettes op syge- og sundhedsområdet og på uddannelserne. Der skal rettes op på miljøet. Der skal rettes op på den skæve skattefordeling. Der skal rettes op på arbejdsmarkedet og VKO s aktiveringscirkus. Der skal rettes op på det sociale område og begreberne overførselsindkomst, socialhjælp og fradrag på selvangivelsen, og gøres slut med, at velstillede VKO – borgere kan leve højt på andres bekostning!

  Og vi kommer ikke udenom en ny værdidebat og en alternativ presse med en ordentlig tone, uden spin og propaganda.

  Utroligt er det at meningsmålinger stadig kan give Løkke Rasmussen og Venstre vind i sejlet. Det virker som et spøgelse fra fortiden.

 20. Af søren sørensen

  -

  Tja søren sørensen, sådan går det de “lavkuturalle”, hvis de ikke passer på. Ellers er der intet nyt i dit indlæg, det sædvanlige venstreorienterede misundelses snak.
  Skrevet af Jens Hansen, 19. september 2012 kl. 19:52
  … lavkulturalle er jo i DF, og men plejer ikke at betale fagforeningsgebyr overhovedet når men er på overførelse eller i lavtlønsarbejde,så i deres tilfælde på indtil flere demensioner!(bopæl på planeten xylon og penge!)

 21. Af Karsten Sørensen

  -

  @Søren Sørensen: Man kan ikke beskylde de kommunale ansatte for de manglende jobs, men man kan beskylde dem for at skabe et uproduktivt forløb og at være dårlige til at formidle de jobs, der rent faktisk findes.

 22. Af Carsten Pedersen

  -

  Kære Anna Sophia

  Godt indlæg igen med en fin pointe med desværre også med en forkert konklusion. Hvad havde du forventet af vores pollitikere + tilhørende medier ?. Den politiske jurnalistik lever af enkeltsager og politikere leverer gerne de nødvendige forargelser og oneliners. Men det er da fuldstændigt rigtigt at rigtige visionære pollitikere burde interessere sig for ting som er en del vigtigere end at deltage i politisk reality TV. Problemet er bare at det sidste de skal blande sig i er da hvad vi skal leve af i fremtiden. Der er ingen i folketinget som har nogen som helst forudsætninger for at bidrage her. Se bare på historien, tror ikke der har været nogen som har hvisket Lego, Grundfoss, Novo , B & O , Carlsberg you name it , i øret at det var den vej de skulle gå. Nej dette her er alt for kompleks og vigtigt til at bliver overladt til nogle virkelighedsfjerne folkevalgte. Folketinget skal tage sig af de store rammer, lytte til behov fra erhverslivet og befolkningen og sørge for at resourcerne flyder i den rigtige retning (både ind og ud) De skal søre for infrastruktur og uddannelse, og det niveau af velfærd som befolkningen efterspørger. De har ansvaret for at kassen stemmer, så opgaven er nogle gange for svær for de mange amatør ministre som begge sider af folketinget har for vane at grave frem. Så om igen Anne Sophia, overlad trygt Danmarks fremtid til de meget kompetente erhvervs leder vi har her i landet (inkluderer ikke Bank direktører og spekulanter) og be til at politikerne på et tidspunkt begynder at fokusere på at skabe rammerne for vækst , i stedet for hele tiden at lege paradise hotel om skatte reform som flytter 50 kr fra den ene lomme til den anden. Hvor herre bevarres !
  Mht at Fogh regeringen skulle være ansvarlig for en masse af problemerne. Alle jeg kender fik det bedre op gennem 0´erne. De fleste på en måde så de kan stå imod den nuværende krise. Arbejdsløsheden er ikke højere end at alting nok skal gå alligevel. Respekt overfor AFR som er den eneste politiker vi har haft i mange år som havde (har) talent. Sørgeligt da folketinget skal bestå af 179 + det løse 🙁

 23. Af Lars-Ulrik Andersen

  -

  Det jeg syner er absolut det mest interessante i dit indlæg er den allerførste sætning – både medier og politikere har et kæmpe ansvar at udfylde, men al fokus holdes på enkelt sager, leflen for den lille misundelighed og generelt sager som ikke løser vores udfordringer. Det ville klæde medierne at presse politikerne på deres visioner og løsninger på samfundets virkelige problemer, fremfor konstant at fremtvinge svar på enkeltsager, som kun er krusninger på overfladen.

 24. Af Erik Larsen

  -

  “niels hansen” – du beviser igen , at du ikke kan læse indenad og ganske normalt dansk!!!! Hvad f…..
  mener du med at jeg kommer med det som jeg hader at du/I gør = kalder folk for “rascister eller endnu værre “nazister”??? Hvad f….. mener du? Jeg kunne aldrig gøre det – selvom jeg måske kunne mene noget i den retning om dig og dine røde kumpaner! Men ALDRIG ville jeg drømme om at sige sådanne ting. Kom med en undskyldning og det nu!!!

 25. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Karsten Sørensen, 20. september 2012 kl. 11:00
  Det kan men sagtens ja. Og problemet kan bla. løses ved tvungen fagforeningsmedlemskab for alle borgerne, de extra penge der,udover at garantere ordentlige penge ved arbejdsløshed, kan også bruges til at overlade dem-til dels-de arbejdsløse..Det bliver så fælleskabets opgave på en anden måde, end at overlade det til papirnusserne i kommunerne, da fagforeningen er lidt mindre papirnussere.Men selvfølgelig, uddannelse og kurser osv, skal opgraderes også. Fagforingen skal ikke skaffe de borgerlige 165.700 au pair og rengøringsassistenter.

 26. Af Balther Jensen

  -

  @ ASH.

  Det bedste danskerne kan gore ved den store arbejdsloshed i Danmark er, at ansatte 179,000. Akademikerer i det offentlige som ‘Sagsbehandlerer’, og saa samtidig satte alle skatter op med 100%

 27. Af Jens Hansen

  -

  søren sørensen skriver: ‘Fagforingen’ ?? Er det noget, I bruger på venstrefløjen, når I skal have noget at spise?

 28. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Jens Hansen, 20. september 2012 kl. 21:45
  …nej det betyder fag-for-ingen, at uden en fagforening for alle, ender det med ingen! Derudover er fag, også relateret til mit anti-ryge ståpunkt, og derudover relatere det også til nogen borgerlige skribienters påståede hetroseksuelles realle seksuelle ståsted, når nu de ikke er mere ærlige! Om de spiser noget derfra, har jeg ingen idé om! Har du da nogen informationer derom?

 29. Af Jens Hansen

  -

  Det er som at tale til en lygtepæl. Er du dansker, man skulle ikke tro det, når man ser dit danske.

 30. Af niels hansen

  -

  De værste debattører er de fluekneppere, der i stedet for at argumentere fokuserer på andre debatørers slå- og stavefejl!

 31. Af Jens Hansen

  -

  niels hansen. At danskerne efterhånden er blevet de plattes nation, ved vel alle; men derfor kan man godt bruge et ordenligt sprog og stavemåde – ikke nedgøre sproget mere end nødvendigt.
  Du bruger ordet ’fluekneppere’, må stå for egen regning; men læser man div. af dine indlæg, må dette nok være en god beskrivelse af disse.

 32. Af j nielsen

  -

  “De værste debattører er de fluekneppere, der i stedet for at argumentere fokuserer på andre debatørers slå- og stavefejl!”

  Og de der ikke er for smart begravet bruger “du er ikke en rigtig dansker” som trumf es. Og de har nok af dem. Oppe i ærmet går jeg ud fra eller hvor nu er plads.

 33. Af j nielsen

  -

  “Alle jeg kender fik det bedre op gennem 0´erne.”

  Det må jeg nok sige. Her er det lige modsat. “Alle jeg kender” er røget ud i gældsættelse, arbejdsløshed og meget stramme budgetter.

  For det er da rigtigt, sålænge pyramidespillet kørte – godt hjulpet af den forrige regering – sålænge var der forbrugsfest.

  Men på et tidspunkt holder sneboldeffekten op med at virke og så står de sidst ankomne med næser så lange at de kan lugte sig selv i nakken. Gæld til op over begge ører.

  Sådan kan man måske køre et kasino men sådan kan man ikke køre et samfund.

 34. Af Jens Hansen

  -

  j. nielsen skriver: ‘Og de der ikke er for smart begravet bruger’.
  Jeg vil lige gøre opnærksom på, jeg er endnu ikke begravet.

 35. Af georg christensen

  -

  179 sagsbehandlere?. Det minder mig om “Asterix og Obelix´s” vej ind i den “romerske administration”, og stiller spørgsmålet til mig selv og mit samfund: Hvorfor er vi ikke kommet videre?. At side og pille hinanden “røven”, for at få “BMP” til at stige, er da kun en dårlig løsningsmodel.

  NB: Med ordene (pille hinanden i “røven”) menes: Skatte fradrag´s ordninger, tilskud,og fritagelse`s ordninger.

  Vi trænger til en omgang “hovedrengøring”, inden vi alle bare ligger og slikker i vores fælles “LORT”.

 36. Af Frank Pedersen

  -

  Man må hver dag sige tak til privatskolerne, hvis man vil det bedste for sine børn. Folkeskolen har spillet fallit, og er nok umulig at genoprette.
  Der skal også en mentalitetsændring til, forældrene må begynde at opdrage børnene, ligeledes skal der stille krav til disse, der skal være faste retningslinier.
  Ligeledes større krav til uddannelse af lærerne, det er efterhånden blevet sådan, kan man ikke blive andet, så er der altid læreruddannelsen.
  Fortsætter vi som nu, uddanner man alt for mange sociale klienter, se blot på drengene, hvor mange der dropper ud af en uddannelse. Vi gør børnene en bjørnetjeneste.
  Der er flere her der taler om solidaritet, hvad i alverden skal vi med den, hvis barnet ikke har lært de fundamentale ting i skolen.
  Ligeledes skal der ses på denne uhæmmede indvandring, denne har – indtil nu – kun bragt sorg til danskeren. Hvilke flygtninge er de vi modtager? Sociale klienter, der ikke har og nok ikke får en uddannelse.

 37. Af Frederik Gregersen

  -

  Hold da op et ellers okay formuleret blogindlæg kan køre af sporet forholdsvist hurtigt alligevel..

 38. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  …Back on track….Nu ville det være rart at hører fra Robert selv, hans synspunkter om tilfreds den debat omkring hans person, et inlæg fra Robert vil give diskutionen virkelig dybde.

 39. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Nu ville det være rart at hører fra Robert selv, hans synspunkter om tilfreds den debat omkring hans person, et inlæg fra Robert vil give diskutionen virkelig dybde…..ide til Berlingske, et exclusive interview med Robert….’in person’

  Vi er endnu ikke kommet til kompensation, 11 års phykisk terror under diverse sagsbehandlere deres forgotbefindende og de medfølgende phykiske konsekvenser og problemer det måtte skabe for Robert, dermed ikke sagt at om det har givet Robert phykiske problemer, men sandsynligheden er stor derfor.
  Om en kompensation for 11 års tvangsarbejde: 1 million eller 2 millioner kan jeg ikke sige, selv om 2 millioner lyder bedre i mine ører end 1 million, hvad omkring en almindelig politikers årsløn, men her er der for Roberts vedkommende tale om 11 år, og vel at mærke 11 års tvangsarbejde!

  Da tyskerne besatte Danmark, satte de danskerne til tvangsarbejde. Får jeg påminde om at med undtagelse for nogle få sommerhuse udlejet langs vestkysten, så har tyskerne nu forladt Danmark.

  Men kan jo lade det være op til dette forum at bestemme størrelsen en erstatning til Robert for 11 års tvangsbehandling, selv syntes jeg 2 millioner lyder bedre end 1 million, måske Robert selv har et ide oplæg til rette kompensation…..og husk Robert ikke spise Dig af med 8 dage til mallorca!

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  JAN og ULRIK FRIIS

  Ja, ofte hørt om denne åndløshed i f systemet, hvor folk skal ud samle klemmer el lignende, og hvor en sagsbehandlere taler til folk, som var de lige startet i skolen.

  Men – Roberts sag kender vi altså ikke nøjere; men
  der er mange andre, der vil være glade for, såvidt jeg forstår, et ordinært job, som jeg forstod, at det var hos McDonalds.

  Så – om Robert eller en anden går arbejdsløs i disse tider også, kan fsv være ligegyldigt for systemet som sådan.

  Men – jeg har ikke indtryk af, at Robert kan være en særlig nem person – og jeg ved ikke, om han selv har søgt jobs, siden har ikke har fået et eneste i, siger du, 11 år.

  Det får jo én til at tvivle.

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Rettelse<. JAN ULRK FRIIS – naturligvis, én person.

 42. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Tak Birgit at påminde mig, ja sorry jeg glemte denne åndløshed i systemet, hvor risiko Robert skal ud og samle klemmer, og glemte jeg i farten McDonalds.….ak ja, ak… en ide kunne være for Robert at søge asyl pa Ecuadors ambassade……

 43. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jan Ulrik Friis – 17:56

  Jamen har han da ikke fået asyl hos Anders Lund Madsen i DR? 🙂

 44. Af JAN ULRIK FRIIS

  -

  Min fulde respect for Anders Lund Madsen…ja det er både modigt, og storsind, og samtidigt godt set af Anders at tage ind Robert nogle uger forstår jeg….og har jeg tidligere udstrykt min respekt også for Robert:

  http://www.b.dk/nationalt/dovne-robert-har-faaet-job-paa-tv#comment-1226823

  For mig et godt land, et land der behandler de fattigste, de arbedsløse, og de skæve eksistenser godt.
  Arbejdsformidlingen et sted hvor man ikke udsættes for tvangsbehandling, af den ene eller anden art, men frivilligt kommer fordi man frivilligt ønsker et arbejde, og ikke som nu hvor sagsbehandlere sender folk på tvangsarbejde imod deres vilje. Husk også sagsbehandlerne der ufrivilligt placeres i rollen som en slags bødler, der sender sine klienter på tvangsarbejde, det er ikke til glæde for nogen.
  Tvangsbehandling hører ikke hjemme i et land som Danmark, afslut tvangsarbejde, tvangsbehandling af arbejdsløse, betal kompensation for års ve og smerte, gør arbejdsformidlingen til et sted for de der frivilligt søger arbejde, ikke mindst til glæde for sagsbehandlerne.
  Tak Birgit påmindelse, ja Anders Lund Madsen et godt eksempel, et iøvrigt rigtig godt menneske der stiller op for Robert. Vi håber vel alle at om en dag da vi selv ligger ned, at nogen løfter os op igen….tak Anders Lund Madsen.

Kommentarer er lukket.