Smut, mænd?

Af Anne Sophia Hermansen 209

“Smut, mænd!” står der på forsiden af Elles september-nummer. Og lige under:  “Vi kommer og overtager jeres jobs, biler, økonomi, sexvaner.” Jamen dog.

Hvordan mon det ville blive modtaget, hvis Euroman skrev: “Skrid, kvinder! Vi overtager nu også jeres børn, barsel, længere liv og overrepræsentation på universiteterne”?

Selvfølgelig, når kvinder skriver sådan her er det sjovt og progressivt, men når mænd gør det, er de reaktionære og uha, kvindeundertrykkende. 

Egentlig ret sørgeligt, at mænd skal reduceres til rivaler, til kønspolitiske modstandere, der skal bekæmpes, besejres og helst strippes for privilegier. Var det ikke ligestilling, vi ville have? Åbenbart ikke. Vi vil have lige adgang til verden, men en verden uden mænd. Vi vil have ens muligheder, men mændenes skal inddrages. Og så har vi tænkt os at sige skrid med jer, når vi har overtaget jeres jobs, penge, biler og sexvaner – occupy men. 

Elle aftegner ikke kun et antagonistisk forhold mellem kønnene, men også et kvindebillede, der er mindst lige så tilbageskuende som den “mandeverden”, der kritiseres, nemlig et billede af kvinden som chauvinist.

Så tillykke med forsiden, Elle. I har intet forstået af årtiers ligestillingskamp, men rejst spørgsmålet: Hvorfor skal kønspolitik være et nulsumsspil, hvor man kun kan få noget ved at tage fra andre? 

 

“Stort tema: KVINDER”. Hvilket overraskende valg for – et dameblad. 

209 kommentarer RSS

 1. Af Bo Kristensen

  -

  Har med stor fornøjelse læst de kvinder her på bloggen der mener mænd er kvindehadske…..det er efterhånden ved at være en kliché. Men hvis man nu kigger på hvad der starter disse “hadske” udmeldinger er det altid en feministisk tilsvinig af mænd, og aldrig omvendt. Giver det stof til eftertanke.

  Jeg startede med at skrive Bare rolig ASH sådan skriver mænd ikke. Jeg tror jeg vil rette den til endnu mere sigende. “Bare rolig ASH, det er de små hunde der gør højst og mest agressivt.

 2. Af Ann Bille

  -

  @Bo Kristensen: Du har tilsyneladende ikke læst mændenes kommentarer ordentligt så.
  Men det er jo også ved at være en kliche at når man kommer med den mindste kritik af mænd så er man en betonfeminist!

 3. Af Axel Eriksen

  -

  @ Erling Drews 29.08. kl. 12.31!

  “I Tisvilde satte man en præst op på bålet”. Tjah, var det en mandlig eller kvindelig – de sidste er vel efterhånden næsten i overtal! Nej, det må have været en hermafrodit – det må da tilfredsstille de fleste i Folkekirken – køn er efterhånden underordnet der!

  Som dig er jeg ateist, så hvad Folkekirkens præster mener, er jeg snart ligeglad. Har Kirken en mening om noget – tilsyneladende ikke?

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Fremtiden tilhører de polyamourøse karrierekvinder og deres storfamiler.

  Muslimernes polygami har inspireret Radikal Ungdoms landsformand Ditte Søndergaard til at foreslå, at man fremover skal kunne gifte sig med så mange mænd og kvinder, som man ønsker sig, hvis kærligheden er gensidig.

  For svaret på den moderne karrierekvindes tidskvaler er selvfølgelig, at blive polyamourøs!

  Uddrag fra “Unge radikale vil lovliggøre flerkoneri”, Information 29. august 2012:

  De Radikales forslag om, at fire voksne skal kunne dele forældremyndigheden er stadig til diskussion, men de radikale ungdomspolitikere er allerede klar til at gå skridtet videre.

  Ifølge Radikal Ungdom skal ægteskaber med tre eller flere partnere lovliggøres i Danmark. Det skriver Kristeligt Dagblad.

  – Mennesker skal have lov til at indgå i de familieformer, de ønsker. Om det så er ægteskab mellem mand og kvinde, to mænd eller måske en kvinde og to mænd. Mangfoldige familiemønstre er ønskværdige, siger landsformand Ditte Søndergaard.”

  “Også Venstres Ungdom har tidligere talt for ægteskaber mellem flere end to mennesker. På Venstre Ungdoms landsstævne i 2008, 2009, 2010 og 2011 fremsatte ungdomspolitikerne resolutioner om at tillade polygami.

  Siden har organisationen dog ændret holdning, fortæller Venstres Ungdoms formand, Morten Dahlin, til Kristeligt Dagblad.”

 5. Af Nanna G

  -

  Christian
  “Det er fremragende påstande du her fremfører, men hvor er dokumentationen for disse?”

  – Ja, hvor er dokumentationen henne i kønsdebatter som denne? – Det handler vel om at enhver taler ud fra hvordan man selv tror, at tingene hænger sammen og dermed måske bliver en smule klogere hver især.

  Mvh
  Nanna
  Femininfremtid.dk

 6. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen: jeg tror nu mere det er mænd der vil have flere koner end kvinder der vil have flere mænd (det giver jo bare ekstra arbejde til kvinden). Flerkoneri er også mere udbredt end flermanderi.

 7. Af Bent Pedersen

  -

  Er alt det med ligestilling ikke bare en fiks idé som feminister og kommunister har gjort et kæmpenummer ud af gennem årtier?

  Der er jo snart ikke det der ikke skal “ligestilles”. Det sidste nye er et forslag fra radikal ungdom, hvor en ung dame har foreslået at flerkoneri, flerbøsseri og diverse andre bizarre eller muslimske ægteskabsformer ligestilles med de danske familietraditioner.

  I forvejen er det jo sådan at man også vil i gang med at “ligestille” selv de mindste og mærkeligste minoriteter med majoriteten, det store normale flertal. Og indvandrere er blevet ligestillet med danskere fra dag 1, ja, mere end det, og kriminelle er ved at blive ligestillet med deres ofre, ja, mere end det.

  Og så er der “ligestillingen” mellem kønnene, som har betydet at tusinder af mænd er blevet diskrimineret ud i nedværdigelse og retsløshed, mens utallige børn er blevet gjort faderløse.

  Og der er “ligestillingen” på arbejdsmarkedet, som har svækket og skadet familielivet, børnenes tryghed og mændenes position og økonomi.

  Hvem har i grunden haft gavn af al denne ligestilling, feminisering og kvindekamp? Man kan spørge om de almindelige, upolitiske kvinder har haft noget ud af den? Eller de almindelige mænd? Eller børnene? Ja, for de sidstes vedkommende er spørgsmålet overflødigt, for det at samfundet er blevet mere rødt, har været til sorg og skade for utallige børn.

  Efter at vi har fået et kvindeligt statsoverhoved (dronningen), en kvindelig statsminister, kvindelige ministre, biskopper, præster, postbude, soldater, kontorchefer osv., osv., er der stadig visse kredse som året rundt hyler op om og jamrer over, at vi stadig ikke har opnået fuld ligestilling. Ja, i visse ekstremistiske kredse drømmer de vist om et totalt ensrettet samfund hvor alle er iført en grå uniform, hvor alle kønsforskelle er udvisket, hvor det er forbudt eller politisk uanstændigt at tale om at der kan være forskel på mænd og kvinder, familier og løse forhold, demokrati og diktatur, egen kultur og fremmedes kultur, osv., og hvor mænd er uglesete og
  egne landsmænd reduceret til statens retsløse trælle og undersåtter, osv.

  ASHs debatoplæg udstiller på glimrende vis, hvordan visse politiske kræfter arbejder på at spille de danske mænd og kvinder ud mod hinanden, og viser tillige at man i disse ekstremistiske kredse ikke skyr noget middel for at opløse og pulverisere alt hvad danskerne har skabt og bygget op gennem over 1000 år.

 8. Af Nanna G

  -

  Når nogen i Radikal Ungdom kan finde på at foreslå polygami, må det være fordi de grundlæggende enten ikke forstår eller anerkender, hvad et ægteskab går ud på. Det er en troskabskontrakt imellem to mennesker. Denne kontrakt er værdiløs, hvis begrebet ægteskab omdefineres til at kunne omfatte mere end to personer. Så yder ægteskabet ikke længere den tryghed, som var dens formål.

  Så deres tosserier må og skal klart afvises, da det berører retssikkerheden for andre mennesker. Derudover er det en ond tanke at lade ægteskab bestå af mere end to, da mennesker følelsesmæssigt ofte lider under sådanne forhold.

  Mvh
  Nanna
  Femininfremtid.dk

 9. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvis jeg har forstået Radikal Ungdoms landsformand, Ditte Søndergaard, korrekt, så mener hun, at en kvinde også skal kunne gifte sig med f.eks. en mand og en kvinde.

  Det er jo ikke alle kvinder, der vil gøre karriere.

  Så hvis en karrierekvinde, udover en mand, gifter sig med en husligt anlagt kvinde, så kan hun jo tage sig af det huslige og passe børn og eventuelle gamle, uden at familien behøver at blande det offentlige ind i familens privatliv.

  Så jeg må nok hellere rette mit lidt for flotte udsagn, om at fremtiden tilhører polyamourøse karrierekvinder til, at fremtiden tilhører biseksuelle, polyamourøse karrierekvinder.

  Men tag det nu ikke for alvorligt…

 10. Af Nanna G

  -

  Bo
  “Men hvis man nu kigger på hvad der starter disse “hadske” udmeldinger er det altid en feministisk tilsvinig af mænd, og aldrig omvendt.”

  Måske var det muligt at eftervise dette med eksempler fra nærværende debattråd?

 11. Af Bent Pedersen

  -

  På en måde er der en vis “fornuft” i at de røde har fået “ligestilling” på hjernen. For hvis man med snigende tiltag og salami-agtige udspil kan ødelægge familiemønstret og børnenes psykiske sundhed, er samfundets basis smuldret, og man er kommet tættere på at kunne revolutionere samfundet og indrette det efter kinesisk eller russisk forbillede.

 12. Af Jesper Høegh

  -

  ELLE – BELLE

  frustrerede kvinder vil fortælle – eller igen igen –
  skyde med skarpt på Mænd.

  De er også dybt charmerende når de vil optræde og være som
  mænd – især i en Boksering –

  Opret dog en Fristad for Kvinder – Mænd ingen adgang.

  Opmærksomheds krævende kvindemennesker – tag Jer noget
  fornuftigt til.

 13. Af Ann Bille

  -

  @Bent Pedersen: ja med mænd som dig har kvinder langt endnu. Og sikke en omgang sludder du skriver. Hvad har det med ligestilling at gøre at vores kongelige overhoved er en dronning? Absolut intet. Og hun har desuden ingen reel magt.

  Til gengæld er det stadig mænd der sidder på det meste magt, rigdom og jord verden over. Ligestilling er at man ønsker at kvinder og mænd ses som ligeværdige og har samme muligheder og rettigheder. Selvføglelig er vi nået langt i DK men der er masser af arbejde i den store verden mht det.

  Her i DK er der da stadig visse problemer: fx er der ikke ligeløn for lige arbejde, der er kvinder hver dag der udsættes for seksuelle overgreb, vold og mord fra ægtemænd og voldtægter. Skadestuerne har et boom af unge piger der kommer ind efter de er blevet slået af deres kærester. Der er kvinder der fyres fra arbejdet fordi de er gravide. Der er lavet rapporter der viser at kvindelige politikere udsættes for mere og hårdere kritik end deres mandlige kolleger (fordi de er kvinder), der er debatter i dag hvor vi (i 2012) stadig taler om kvinders påklædning (om hun nu ikke var for udfordrende klædt da hun blev udsat for seksuelle overgreb af en mand) og vi snakker stadig i dag om hvordan kvinders påklædning i stedet for at lære mændene at de ikke må voldtage.
  Når man taler om mænd og magt og deres selvstændighed i samfundet så er det aldrig et problem, at kvinder bliver mere stærke, ambitiøse og selvstændige er åbenbart et kæmpe problem.

  At vi kan det samme som mænd burde ikke være et problem.

  Du lyder mest af alt som en gammeldags mand der ønsker at fastholde kvinder og mænd i forældede kønsroller og det betyder bla at kvinder skal væk fra arbejdsmarkedet og tilbage til kødgryderne, for mændenes og børnenes skyld, ik???

 14. Af Ann Bille

  -

  @Jesper Høegh: og hvordan er vi opmærksomhedskrævende? Og hvilke kvinder er det der vil være ligesom mænd? Og hvordan er man ligesom en mand? Og hvad er en rigtig mand? Og hvad er en rigtig kvinde? M
  åske vi skulle droppe de der båse og komme videre alle sammen.
  Frustrerede, gamle, bange mænd…

 15. Af Bent Pedersen

  -

  Det at mange børn har mistet deres far, eller er blevet helt forældreløse, er selvfølgelig ikke alvorligt set gennem rødfeministiske brilleglas. For mænd er jo noget 3. rangs, og børn kan da lige så godt passes og opdrages af staten. Eller de kan, iflg. Sofie C. og Ditte S., bare blive adopteret af bøsser og transvestitter eller lignende.

  Ja, det er vel spørgsmålet om forældre ikke er ved at være en skadelig/ mistænkelig og overflødig art, her i vores moderne og nymarxistiske samfund?

 16. Af Ann Bille

  -

  Jeg er vist ved at forstå det nu….

  Kvinder skal forlade arbejdsmarkedet og komme hjem til kødgryderne for manden og børnenes skyld, for de er de sande ofre dengang kvinderne kom på arbejdsmarkedet. Jamen så må vi jo hellere se at komme i sving inden vi ødelægger samfundet endnu mere.

  (Begyunder at forstå hvorfor flere kvinder vælger at leve alene)

 17. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Bent Pedersen

  Hvem siger, at det vil undergrave familielivet, hvis vi tillader flere mænd og kvinder, at gifte sig med hinanden?

  Mange mænd elsker stadig deres kone, selvom de har taget sig en elskerinde, fordi konen ikke længere er så vild med sex, som hun var, da de giftede sig.

  Konen finder sig i elskerinden, fordi elskerinden så at sige “tager trykket” på manden, som hun stadig elsker og ikke vil skilles fra.

  Men elskerinden presser på for at blive gift, fordi hun også elsker manden, og ønsker sig børn.

  Derfor forlader manden konen til fordel for den tidligere elskerinde, selvom han elsker begge kvinder.

  Den trivielle hverdagstragedie kunne forhindres, hvis manden måtte gifte sig med begge kvinder, og den første kone ville slippe for at blive plaget til at have mere sex, end hun havde lyst til.

 18. Af Ann Bille

  -

  @Bent Pedersen: SUK. Det vigtigste for et barn er ikke mor og far, det er at det er ønsket og elsket. Det er kærlighed og opdragelse. Undersøgelser viser desuden at børn af enlige og lesbiske klarer sig lige så godt i skolen som børn af en mor og far.
  Hvis en kvinde inderligt ønsker et barn og hun får det alene, så kan det barn sagtens få den bedste opvækst og barndom som et barn med en mor og en far.

  Alt andet er totalt gammeldags tænkning der bare er med til at dømme folk der ikke lever i ‘kernefamilien’.

  Og husk på at der også er mange fædre der selv fravælger børnene. Jeg kender en del kvinder der er blevet enlige mødre fordi manden alligvel ikke kunne klare ansvaret der hører med til at være forældre eller fordi han fandt en anden.

  Vi kvinder kan godt selv og det er ikke en forbrydelse.

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Jeg kender en del kvinder der er blevet enlige mødre fordi manden alligvel ikke kunne klare ansvaret der hører med til at være forældre eller fordi han fandt en anden.”

  Dén tragedie kunne polygami have forhindret, som jeg beskriver det i mit forrige indlæg.

 20. Af Ann Bille

  -

  Polygami er ikke løsningen. Det er for naivt at tro.

 21. Af Bent Pedersen

  -

  Ann Bille

  Dig kan man da ikke tage fejl af. Hele din retorik er som hentet fra Maos lille røde bog og fra DKPs kampskrifter og flyveblade osv. Eller kommer dine tanker fra de ø-lejre hvor feminister mødtes for uforstyrret at kunne rakke ned på mændene?

  “Sikke en omgang sludder”. “Frustrerede, gamle, bange mænd”. Og mænd er mest voldsmænd der slår løs på kvinderne osv. Du har virkelig en charmerende måde at udtrykke dig på.

  Og du vil også ud i hele den vide verden for at kæmpe for ligestilling. Jeg vil foreslå at du starter i Afghanistan. Der vil du sikkert komme langt med dine progressive idéer.

  I din fantasiverden synes alle mænd at være nogle ubegavede og tarvelige typer, mens alle kvinder er fejlfri, kloge og ædle. (her tænker du måske på Marc Detroux kone der hjalp med at udnytte, torturere og myrde små værgeløse skolepiger?)

  Vend du hellere tilbage til den sekt du kommer fra, for her får du næppe succés med dit had til mændene, familielivet og den traditionelle samfundsorden.

 22. Af Bent Pedersen

  -

  Jacob S-R

  Du lyder noget stuelærd.

  Hvis både konen og den ekstra kvinde kan acceptere hinanden og flerkoneriet, er der jo intet der forhindrer dem i at danne et lille kollektiv.

  Dit forslag dur næppe i praksis.

  Dertil kommer at flerkoneri vil betyde at de rige får mange koner, mens der bliver endnu flere ensomme “almindelige” mænd.

  Men du bakker måske op om den tiltagende samfunds-opløsning?

 23. Af Ann Bille

  -

  @Bent Pedersen: du svarer ikke på mine spørgsmål og du putter ord i munden på mig som jeg aldrig har skrevet.

  Men hvad har ligestilling at gøre med at vi har en dronning?
  Og synes du at kvinder skal forlade arbejdsmarkedet og tage tilbage til hjemmene så mænd og børn ikke skal lide? Og hvad er konsekvenserne af det?

  Og jeg skriver INGEN steder at mænd er ‘mest voldsmænd’ så det vil jeg gernr have frabedt mig.

  Og Afghanistan har vi allerede travlt med at få styr på (det er så nok det sværeste land dog) men det ville du vide hvis du vidste noget om feministers egentlige arbejde.

  Og HVOR skriver jeg at mænd synes at være ubegavede typer i min verden? HVOR? Det vil jeg gerne have svar på NU?

  Og hvad har det mest ekstreme tilfælde (Dutroux og hans kone) med dette at gøre?
  Og jeg skriver ikke noget om kriminalitet og ved godt at kvinder også kan være det, men hvis du endelig vil derhen af så fører mænd altså stort (96%) af de indsatte i de danske fængsler er mænd og der samme tal gør sig gældende i resten af verden, men det er måske også kvindernes skyld?

  Jeg bliver lidt i tvivl om du overhoved har læst mine kommentarer, da du ikke svarer på spørgsmålene og da du skriver ting jeg ikke har skrevet noget som helst om,

  – så INDEN du svarer mig igen så læs venligst min kommentar rigtigt.

  Desuden skriver jeg intet mandehad her, det er derimod dig der giver kvinder skylden for mænds og børns lidelser (for vi må ikke arbejde i din verden eller?) alt hvad jeg har skrevet er fakta og ønsker du dokumtation så bed om det.

 24. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jefferson Airplane beskrev polyamourøs kærlighed i sangen Triad, der handler om en kvinde, der elsker to mænd:

  Triad

  You want to know how it will be
  Me and him OR you and me
  You both stand there your long hair flowing
  Eyes alive your mind still growing
  Saying to me-“What can we do now that we both love you”,
  I love you two
  I don’t really see
  Why can’t we go on as three

  You are afraid-embarrassed too
  No one has ever said such a thing to you
  Your mother’s ghost stands at your shoulder
  Face like ice-a little bit colder
  Saying to you-“you can not do that, it breaks
  All the rules you learned in school”
  I don’t really see
  Why can’t we go on as three

  We love each other-it’s plain to see
  There’s just one answer that comes to me
  -Sister-lovers-water brothers
  And in time-maybe others
  So you see-what we can do-is to try something new-
  If you’re crazy too

  I don’t really see
  Why can’t we go on as three.

 25. Af Ann Bille

  -

  @Jakob Schmidt-Rasmussen: og du tror ikke på noget tidspunkt (i virkelighedens verden) at de to mænd ville indlede nogle jalousidramaer i det forhold??

 26. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jo.

  Til gengæld vil de slippe for opvasken hver anden dag.

 27. Af Ann Bille

  -

  Ja en opvask er jo også virkelig hård og krævende.

 28. Af Ann Bille

  -

  @Bent Pedersen: jeg venter stadig…

 29. Af Mette Nørgaard

  -

  Ann Bille Skriver:
  “Og husk på at der også er mange fædre der selv fravælger børnene. Jeg kender en del kvinder der er blevet enlige mødre fordi manden alligvel ikke kunne klare ansvaret der hører med til at være forældre eller fordi han fandt en anden”

  Ovenstående fra Anne Bille viser blot, at vi alle indhenter vores holdninger og værdier – udfra egne oplevelser.
  Nuvel, Blot for at udfordre dig Anne Bille, så er det ikke nødvendigvis sandheden, at en del af de kvinder du kender og der er blevet enlige skyldes, at manden ikke kunne klare ansvaret eller fordi han fandt en anden. Kan vi ikke blive enige om, at et forhold er kvindens OG mandens ansvar + en fælles beslutning der er indgået. Ligesom, at en skilsmisse er begges ansvar. Det er så utroligt, at vi stadig bruger siden på at tale hinanden ned som mand/kvinde og om hvis skyld det nu er. Kom videre..

 30. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Radikal Ungdoms forslag om, at tillade ægteskaber mellem mere end to personer, er på mange måder på forkant med udviklingen.

  I fremtiden vil designerbabyernes genpulje ikke kun bestå af to forældres mere eller mindre defekte gener:

  Designerbabyernes genpulje vil være nøje sammenstykket af gener fra flere “forældre”, for at optimere børnenes medfødte egenskaber.

  Vi ved, at adoptivbørn anser deres genetiske forældre, for at være deres “rigtige” forældre, og mon ikke fremtidens designerbørn vil have det på samme måde med deres, mange genetiske forældre?

  Derfor bør vi tillade, at designerbørnenes mange forældre må gifte sig med hinanden:

  For børnenes skyld.

 31. Af Robert Andersen

  -

  Ude i den virkelige verden er det i ni af ti tilfælde kvinderne der vil skilles. Om de derved forråder både manden og børnene, betyder intet, bare de kan komme ud “og realisere sig selv”.

  Men medierne giver i langt de fleste tilfælde et fuldstændig forvrænget billede af hvad der foregår i skilsmisse-sager, og de forguder nærmest de enlige mødre, selvom disse meget ofte har været helt skamløse og hensynsløse i deres svigt og løsagtighed overfor deres egne børn. Ligesom deres egoisme og lunefulde omskiftelighed overfor manden tit er en hæslig ting at overvære.

  Og da hele retsapparatet, systemet og lovgivningen mv. er indrettet til kvindernes fordel, eller på så skæv en måde, at tingene i de allerfleste tilfælde afgøres til kvindernes fordel, mens mændene trynes og tildeles en taberrolle. Og børnene ofte berøves deres far.

  (I det hele taget er de fleste beskrivelser af familie-problemerne udarbejdet af kvinder, og tingene ses derfor først og fremmest fra kvindernes side. Og en masse ting får lov til at henligge i mørke)

  Det véd undertegnede en del om, da jeg har været involveret i mange af disse sager.

  Ann Bille er flittig til at gøre sig klog på alt med kvinder og mænd osv., men det forekommer mig at hun er temmelig uvidende om hvad der egentlig foregår uden for hendes eget lille sted.

  Der er ind i mellem, og som regel med lange mellemrum, nogle kritiske artikler om hvor uretfærdigt og umenneskeligt systemet kan fungere, men der skal meget mere til, hvis der skal ske en oprydning i det stivnede og tilsandede bureaukrati der styrer og herser med familierne, og tit presser dem ud i unødige og årelange konflikter og tragiske forløb.

 32. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Radikal Ungdoms forslag, om at tillade ægteskaber mellem flere mænd og kvinder, er selvfølgelig inspireret af islamisk ægteskabslovgivning.

  Men Radikal Ungdom vil jo ikke kun tillade heteroseksuelle, polyamourøse ægteskaber mellem en mand og flere kvinder – hvilket sunnimuslimerne jo begrænser sig til at tillade.

  Radikal Ungdom vil også tillade biseksuelle og homoseksuelle, polyamourøse ægteskaber, samt polyandriske ægteskaber.

  Måske er Radikal Ungdoms landsformand, Ditte Søndergaard, blevet inspireret af den iranske ægteskabslovgivning, der er langt mere venlig overfor transseksuelle mænd, end selv de fleste iranske muslimer er klar over, den er:

  De fleste ved ikke, at iranske mænd, der er blevet kønskifteopereret, rent faktisk kan blive gift med deres mandlige kæreste – hvis forholdet vel at mærke er ærbart, indtil parret er blevet lovformeligt viet af en imam.

  Den iranske stat betaler endda kønsskifteoperationen.

  Det var faktisk Khomeini selv, der indførte den ordning.

  – Hvis de to iranske bøsser går i seng med hinanden, før den ene er blevet kønsskifteoperet og før de er blevet viet af en imam, så bliver de til gengæld begge henrettet af staten – ihvertfald i princippet.

 33. Af Robert Andersen

  -

  Jacob Rasmussen

  Man kan frygte at du får ret i at fremtidens samfund bliver så totalt behersket af videnskabelige “fremskridt”, at vi vil synke ned i en grotesk og kafkask verden af kunstighed, unaturlighed og skingrende vanvid, hvor der ikke længere findes op eller ned på nogetsomhelst, og hvor udvalget af muligheder bliver så stort, at de allerfleste mister orienteringen.

  Den med at lade videnskaben og tilfældige moderetninger og holdningskampagner regulere alt og træde i Vor Herres sted, er kun udtryk for storhedsvanvid. At give frit løb for den slags, vil kun føre til barbari og millioner af dumheder og fejltagelser.

  Som når kvinder dør som følge af små skønhedsoperationer. Som når kunstige bryster ender i skrækkelige sygdomme. Som da man for få dage siden var ved at tage livet af en 19-årig dansk kvinde, fordi man var meget ivrig efter at få fat i hendes organer. Som da kunstig befrugtning endte i at en masse børn og kvinder blev smittet med AIDS. Osv.

  Den fagre nye verden bør snarere give anledning til eftertanke end til optimisme.

 34. Af Robert Andersen

  -

  Jeg vil lige tilføje at det er en illusion og medievildledning at man kan skifte køn via en operation. Det kan man IKKE, der er kun tale om en vis “tilretning”. Og de opererede ender ofte som ulykkelige skæbner, eller de begår selvmord.

 35. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jeg er fuldstændigt enig, Robert Andersen.

  Jeg har desuden læst, at en tredjedel af de kønsskifteopererede mænd får alvorlige psykiske problemer efter operationen.

 36. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Robert Andersen

  Hvor går grænsen for teknologipessimisme, i forbindelse med seksualliv og kønsroller?

  P-pillens opfinder nåede lige før sin død at fortryde, at han havde opfundet p-pillen, der er den opfindelse, der har revolutioneret kønslivet mest, på godt og ondt.

  P-pillen er direkte “skyld” i de demografiske problemer, som en del vestlige lande har.

  P-pillen er “skyld” i, at politikerne tror, at vi er nødt til at importere muslimer, med et konservativt syn på kønslivet og ægteskabet, for ikke at mangle arbejdskraft i fremtiden.

  En undersøgelse viste desuden for nylig, at kvinder, der tager p-piller, er mindre tilbøjelige til at vælge “alfamænd” med et højt testoteronniveau, end kvinder, der ikke tager p-piller, er.

 37. Af Transine Højgaard

  -

  Hvis nu bare mænd ville være søde at gøre som kvinderne siger, så ville der jo ikke være nogen problemer. Vel?

  Det er typisk mænd, at de absolut skal have deres egen mening – og det går jo ikke. Vel? Så får vi aldrig fred!

  Hvis mænd ikke mener kvinder skal bestemme – det kvinder bestemmer de vil bestemme. Så skulle mænd jo ikke have givet kvinder den magt, kvinder i dag har. Vel?
  ergo; mænd har selv bestemt, at kvinder skal bestemme. Ikke?

 38. Af Erling Drews

  -

  @ Transine Hølgaard …Det kan du selvfølgelig have en pointe i…:ø)

  For mange mænd, har jo den “tossede” tanke, at en kvinde skal behandles som en bil…Enten skal man skifte dem ud hvert andet år, eller også skal man beslutte at køre dem helt ned…

  Men jeg nu ind for ligestilling mellem køn, som Bloggen jo også lægger op til, vil jeg mene ?…

  God Aften,
  Erling Drews…

 39. Af Bo Kristensen

  -

  Skrevet af Nanna G, 29. august 2012 kl. 13:38
  Måske var det muligt at eftervise dette med eksempler fra nærværende debattråd?

  JA Nanna,i dette tilfælde starter det hele med forsiden af “Elle”

  Læs bare ASH’s øvrige blogs eller Ditte Giese’s….så vil du finde flere eksempler

 40. Af Bjørn Sørensen

  -

  Det er mænd som har skabt det moderne samfund med alt dets teknologi. I den verden er kvinderne undtagelsen.
  Kvinder som flest vælger de bløde fag, humaniora, sprog og omsorgsområdet hvilket falder naturligt for dem for det er der de har deres styrke.
  Når der skal bygges en storbæltsbro, biler, computere og lignede så er det mandens verden og kvinder der er untagelsen der bekræfter reglen.
  Så snart en kvinde bliver gravid koncentreres hendes verden om det kommende barns ve og vel, det er naturens orden.
  Kvinder med børn prioriterer pasningen af deres børn over karrieren.
  De få kvinder som prioriterer anderledes, også kaldet ravnemødre, er stadigvæk undtagelsen.

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Hvilken forvirring – hos de radikale og deres ungdom, hvordan mon de selv lever? Med diverse nødløsninger?

  Og – mænds drøm om flere kvinder. De fleste har, når det kommer til stykket rigeligt med at klare én – og ellers er både mand og kvinde da bedre stillet ved ikke at blive hængende, som 3die hjul til en gig.

  Det er ukærligt – og den ramte part får langt bedre muligheder og chancer, hvis der sker et brud, fremfor en slags detronisering. Og – finde en mand, der skønner på hende, og er det en mand, så finde en kvinde, der skønner på ham og hvor tingene bedre passer. Andet er dybt åndssvagt – og især hvis der er børn og manden økonomisk osse skal se til det hele mere elle mindre. For så mange karrierekvinder er der altså nu engang ikke.

  Det er det rene uvidenhed og gøren en dyd af nødvendigheden, så de radikale forstås bedre, når de peger til venstre den ene gang og så til højre den anden gang. Forvirring – men med smukke ord om alt muligt andet.

  Og – mænd vil lige så gerne som kvinder have kærlighed, opmærksomhed og være ene hane i kurven – og ikke en masse ballade for nogle knald med to kvinder under samme tag.

  Lad være med at hoppe på den.

  Man kan måske som ganske ung tro, at man elsker to på én gang. Det gør man ikke, den ene vil altid veje mere på vægtskålen. Og den anden blot mere inden for det sympatiske og muligvis også det seksuelle – men det har intet med kærlighed, dyb forelskelse eller kærlighed at gøre.

  Såvel som et godt sexliv kræver koncentration – og det kan gruppesex ikke opfylde, det giver en spredning af seksualiteten i stedet for en hengivelse, ømhed og kærlighed til partneren.

  For de radikale er alt lige gyldigt og dermed ligegyldigt. Bare det er anderledes eller der er ofre i sigte, så er de der på pletten, fordi de selv må være temmeligt forvirrede, siden de kan stille den slag forslag, hvadenten det er omkring børn eller om parforhold.

  Så – er det hele bare gammeldags el lign – og hylder mangfoldigheden på den bekostning, så majoriteten skal på knæ for deres mildest talt hyldest til folk, der er så helt helt vidunderlige – bare de er anderledes. Eller som de selv?

  De er ikke rigtig kloge, lad dog minoriteter leve deres liv – uden at vi allesammen skal stå på hovedet af den grund. Vi har ikke rørt dem med en finger. De må klage på rette sted over en forfejlet opvækst – og hele samfundet skal ikke klandres og smadres af den grund.

 42. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Bjørn Sørensen – 17:57

  Netop – hvis der ikke er noget i vejen med kvinden, så passer hun sine børn, og danske kvinder er i megethøj grad tvunget til IKKE at kunne passe deres børn, som de ønsker det, fordi der aldrig har været en ordentlig familiepolitik, der tog hensyn til barn og forældre!

  Man har skamredet den danske kvindestand, så det er blevet ‘naturligt’ at aflevere børnene tidligt i vuggestuer, hvor de er syge hele tiden og kan blive skadet på ganske mange måder, hvor det måske først giver sig udslag i en pubertet

  Børns hjerne og bevidsthed er ikke udviklet på dette tidlige trin i deres alder, hvor der bare tonses derudaf – og politikerne ligger, som de har redt, ligedan det ofte for kyniske erhvervsliv, der forlanger gode medarbejdere og billigere skat.

  Hvordan tror de, at de får disse goder! Sådan ud af den blåluft! Det kræver arbejde på bundlinjen d’herrer! Og damer!

  Stupidt!

 43. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Man har skamredet den danske kvindestand, så det er blevet ‘naturligt’ at aflevere børnene tidligt i vuggestuer”

  Skamredet den danske kvindestand…

  Det er da en nedvurdering af kvindebevægelsens kamp for ligestilling.

  Et af kvindekampens slogans var: Flere, bedre og billigere børneinstitutioner.

 44. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jacob Schmidt-Rasmussen – 19:19

  Ja, men det er ikke min ‘afdeling’ – det er barnets tarv ud fra den viden, jeg har inden for dette område!

  Lige muligheder, ja – love skal være i orden. alt det andet grøftegraveri m/k og ideologiseringer i øvrigt er jeg ikke en del af!

 45. Af Axel Eriksen

  -

  @ Birgit Hviid Lajer!

  “Man har skamredet den danske kvindestand”! Hvem er “man”?

  Mon ikke en del kvinder selv har været med til denne “skamridning”? Der er da vist nogen, der går ind for det!

 46. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Birgit og Aksel

  Tidligere var de fleste borgerlige kvindesagsforkæmpere stærkt imod, at sende helt små børn i børneinstitution.

  Men nu vil selv DF og Venstre tvinge små børn i vuggestue:

  Uddrag fra “Børn skal tvinges i vuggestue” af Pia Glud Munksgaard og Morten Henriksen 22. december 2009:

  “Ifølge Danmarks Statistisk bliver fire ud af ti 1-årige børn med anden etnisk oprindelse passet i hjemmet.

  En skærpelse af loven vil få flere af dem i vuggestue, mener socialordfører Mette Frederiksen (S), der sammen med SF støtter forslaget.”

  “Et politisk flertal på Christiansborg bestående af DF, S og SF ønsker at stramme loven, så kommunerne får pligt til at tvinge børn fra belastede familier i vuggestue…”

  “Socialminister Karen Ellemann (V) påpeger, at kommunerne allerede i dag kan pålægge forældre at få deres børn passet i vuggestue:

  – Hvis pålægget ikke bliver fulgt, kan forældrene miste børnefamilieydelsen.”

 47. Af Kasper R

  -

  Jeg har aldrig helt kunne gennemskue, hvad det store problem er, i denne kamp mellem køn. For mig at se, er det en kamp der for et nogenlunde fornuftigt tænkende individ, praktisk talt ikke eksisterer i det daglige. Jovist, man kan lange ud efter fedtede og nedladende, snæversynet og liderlige arbejdsgivere, der med en forkærlighed for miniskørt og kavalergang ansætter kvinder på udseendet fremfor kompetence; men for mig at se vidner det mere om et studie i idioti med en dertilhørende usund ledelse.

  (Den naturligt store efterspørgsel gør det dog immervæk nemmere for chefen at vælge hende med patterne fremfor Preben Papirnusser der i øvrigt aldrig gider at bowle)

  Og hvad vil du gøre ved det Preben? Er det okay for dig, at blive valgt fra fordi det eneste du har at bidrage med er en lang uddannelse? Og hvad med kvinden ? Tror du hun er okay med at blive valgt på den bekostning? Tror du hun mærkede øjnene i røven på vej ud af døren? Tror du hun hørte smældet fra den efterfølgende high five der blev leveret til den mandlige kollega over den nye fangst? Måske skete det slet ikke, Preben. Måske var hun bare bedre kvalificeret. Måske var det bare et lille stykke med lunken lobbyisme der blev serveret den morgen. Det er jo okay, ikk?

  SLAP NU AF med historielektionerne. Kartoflen er ikke varm. Behandl dine medmennesker med den respekt de fortjener. Nyd forskellen på hinanden og hop af korstoget mens I kan. Der er sgu ikke noget galt i , at der er nogle mænd der ikke synes det er fedt at vaske tøj. Det er der også kvinder der ikke gør.

  Der er også mænd der elsker at strikke, som lever sammen med en kvinde der roder i biler og kan tæve sin mands venner i Meyer.
  Gudskelov.
  Der er også mænd der elsker at rode i biler, som lever sammen med en kvinde der elsker at strikke, og som synes det er fantastisk at ha fundet sin version af en mand.
  Gudskelov.

 48. Af Kasper R

  -

  Undskylder for tastefejl. Jeg står lige midt i opvasken.

 49. Af O Andersen

  -

  Derfor er jeg gift med en vidunderlig kvinde fra Vietnam.

  Danske kvinder er ikke værd at samle på,
  hvem gider bruge sit liv på en krævende bedrevidende kommanderende damptromle..en egoflipper som bruger 40 år på “at realisere sig selv”?

 50. Af Torben Pedersen

  -

  jeg har ikke noget mod danske kvinder, jeg kan bare bedre lide kvinder fra asien.

  jeg er heldigvis ikke længere gift med min danske xkone – Det var hende der ville skilles. vi havde det ellers godt, synes jeg, men hun var ikke rigtig tilfreds – hun ville godt have at jeg “var noget”!
  (jeg arbejder som maskinarbejder)

  nå, nu har jeg så giftet mig med en thailandsk kvinde og vi har fået 2 børn sammen, så jeg nu har 4 i alt. (det er okay nok, for min kone er 12 yngre end jeg er)
  jeg arbejder cirka 6 måneder i danmark, hvor jeg også er sammen med mine børn her, og så tager jeg til thailand, hvor vi har et dejligt hus, i en større landsby. Her er altid liv og glade dage. vi kommer meget hinanden ved og alle hjælper alle.
  Min kone er glad, mine børn er glade, og jeg er meget glad 🙂
  Og det er vel dét det handler om!

Kommentarer er lukket.