Smut, mænd?

Af Anne Sophia Hermansen 209

“Smut, mænd!” står der på forsiden af Elles september-nummer. Og lige under:  “Vi kommer og overtager jeres jobs, biler, økonomi, sexvaner.” Jamen dog.

Hvordan mon det ville blive modtaget, hvis Euroman skrev: “Skrid, kvinder! Vi overtager nu også jeres børn, barsel, længere liv og overrepræsentation på universiteterne”?

Selvfølgelig, når kvinder skriver sådan her er det sjovt og progressivt, men når mænd gør det, er de reaktionære og uha, kvindeundertrykkende. 

Egentlig ret sørgeligt, at mænd skal reduceres til rivaler, til kønspolitiske modstandere, der skal bekæmpes, besejres og helst strippes for privilegier. Var det ikke ligestilling, vi ville have? Åbenbart ikke. Vi vil have lige adgang til verden, men en verden uden mænd. Vi vil have ens muligheder, men mændenes skal inddrages. Og så har vi tænkt os at sige skrid med jer, når vi har overtaget jeres jobs, penge, biler og sexvaner – occupy men. 

Elle aftegner ikke kun et antagonistisk forhold mellem kønnene, men også et kvindebillede, der er mindst lige så tilbageskuende som den “mandeverden”, der kritiseres, nemlig et billede af kvinden som chauvinist.

Så tillykke med forsiden, Elle. I har intet forstået af årtiers ligestillingskamp, men rejst spørgsmålet: Hvorfor skal kønspolitik være et nulsumsspil, hvor man kun kan få noget ved at tage fra andre? 

 

“Stort tema: KVINDER”. Hvilket overraskende valg for – et dameblad. 

209 kommentarer RSS

 1. Af Mette N

  -

  Nanna – ok, så tager vi den lige en gang til.
  Jeg siger tak til Birgit, fordi hun forsøgte (uden held) at få jer til at forstå mit budskab. Dette i mit fravær. “Vi er alle sammen forskellige. Giv plads til forskelligheden mellem mænd og kvinder”. Jeg har sådan set ikke nogen anden agenda end de ord jeg skriver.

  Hele debatten, som ASH har rejst drejer sig om – som jeg ser det – at Elle i dette tilfælde vælger at føre kvinde-KAMP i stedet for at se på hvert menneske som et menneske. Dermed ikke starte en kamp om køn. Det er så lidt kønt er se på og meget lidt dannet. Som ASH skriver og desværre må konstatere mange gange i hendes blogs “er vi virkelig ikke kommet længere”

 2. Af O Andersen

  -

  Når man læser de mentalt forstyrrede kvindeindlæg her på strengen, bliver man 500% overbevist om at man gjorde ret i at vælge en kvinde fra Vietnam…

 3. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Nanna G – jeg tror, at problemet er, at du læser ting ind i et indlæg, der ikke står. Du er muligvis – med dine udgangspunkter – måske for nærtagende, så du mistolker eller bare ikke forstår, at der kan være andre udgangspunkter/indfaldsvinkler for kvinder til mænd.

  Eller – sagt på en anden måde: dine intentioner er måske for specifikke, altså for en bestemt type/r af kvinder. Så – du på den måde bliver for sårbar og derfor ikke ser ‘andet’, at andet kan være.

  Mvh Birgit

 4. Af Mette N

  -

  Ja men dog, O Andersen.

  Jeg synes det er ganske godt og sikkert fornuftigt og det bedste for dig, at du har valgt en kvinde fra Vietnam. Det behøver du sådan set ikke gentage. Ganske enkelt fordi, at det er jo en privat disposition. At generalisere er jo et valg og en vej der kan tages uanset køn, endog en meget let måde at supplere sine indlæg med herinde.

 5. Af O Andersen

  -

  Ha ha..at gentage og generalisere er nu ikke stuerent..
  Majoriteten af de mentalt forstyrrede friller her på siden har ikke lavet andet de 4 sidste dage..

  Det bliver nu yderligere diskuteret “hvordan man læser et indlæg”.

  Er det denne kategori kvinder som nu skal tvangs-ansættes i 40% af vores store virksomheder??

  Hvor herre bevares…

 6. Af O Andersen

  -

  Her er et møderefferat fra et stort rederis bestyrelsesmøde:
  Kvinde 1: Nu vil jeg være så venlig at fortælle dig Nana et par punkter.og det er ikke henvendt til Birgit…
  Kvinde 2: Du har ikke forstået hvad jeg siger for du har ikke læst det rigtigt..
  Kvinde 3:Man kan jo ikke være nærtagende når man som formand for feminin fremtid.dk ser verden anderledes.
  Kvinde 4:Jeg har sådan set ingen anden agenda end hvad jeg siger.
  Mand 1: Vi har en opgave her lige nu, vi har for få maskinfolk til vores asienfart!
  Kvinde 5: Nu var vores ord ikke lige rettet til dig, vi har et par ting vi lige ska ha afgjort.
  Din intention virkede meget sød, som du prøvede at sige det, men som kvinde blir man sårbar hvis det skal udlægges på den måde.
  Mand 2: Vi skal altså ha løst bemandingssituationen!
  Kvinde 6: Typisk mænd, de gentager sig selv i det uendelige istedet for at komme med noget kulturelt og opløftende.
  Det er vigtigt at huske at bruge noget “humørspreder-effekt”
  Kvinde 7: Naturligvis har vi en løsning på alle problemer her i rederiet, men det er vigtigt at vi forstår at forklare budskabet på en god og feministisk måde.
  Mand 3: VI HAR ET PROBLEM MED BEMANDING
  Kvinder: Hør ham nu igen..det blir da ikke mere interessant af, at få det gentaget. Du skal bruge en humørfyldt alternativ måde at servere et budskab på, ellers blir det jo misfortolket…typisk mænd!!
  Mænd forstår slet ikke humor..de burde ha invalidepension i stedet.
  “Længere er den ikke, Nanna – men prøv at læse eller forstå svarene, de kunne være venligere, hvis du kørte løbet lidt anderledes, vil jeg mene”.

  Efter 6 timer afsluttes mødet..2.456.000 ord er fløjet over oraklernes bord, intet er løst, 3 er blevet gode venner i feministklubben og 6 er blevet uvenner for livet.
  Rederiet?…Jamen det er da gået konkurs, men det betyder da intet, vi har vores dameblade og vores kvindeklubber.

 7. Af Nanna G

  -

  O Andersen
  Med det talent, du her åbenbarer, kunne du nok også skrive en lille tekst til Cirkusrevyen eller Live fra Bremen! 😀

  Mvh
  Nanna
  Femininfremtid.dk

 8. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  O Andersen – 3.9. – 13:46

  Naturligvis bliver indlæg diskuteret, især hvis de misforstås! – Og for egen vinding, forstået eller ikke forstået, set af den enkelte, her Nanna!

  Ellers går rederiet jo virkelig konkurs!

  Det er aldrig uvigtigt, at tekster forstås – som tal – rigtigt! Det er faktisk alfa og omega i ethvert firma.

 9. Af hr j christensen

  -

  Når kvinder svinger pisken er de som regel i ledtog med villy søvndal som er en sand mester i at svinge pisken. Enhedslisten gør det også rigtigt godt.

  Problemet er blot at alle disse pisk er et udtryk for politisk undertrykkelse. Hele deres sexliv kommer til at dreje sig om at piske partneren. Og har ikke noget med frie demokratiske forhold mellem mand og kvinde.

  Man må antage at det frie forhold mellem mand og kvinde starter i partiet venstre for at brede sig til konservativt folkeparti og dansk folkeparti.

  Eller sagt på en anden måde. Ønsker du et frit og føeleses fuldt parforhold/ægteskab så bliv borgelig og vælg en borgelig partner.

  Så behøver ingen at “smutte” nogen steder hend.

  Sød og berigende Anne Sophia Hermansen….

Kommentarer er lukket.