Hvorfor skal vi hele tiden snakke om kvinder?

Af Anne Sophia Hermansen 331

I et debatspor på Information.dk har en læser fået fat i den lange ende. Læseren Ellen Kjer skriver: “I den korte tid jeg har været på informations debatforum, har jeg undret mig over, at det kun er kvinders opførsel og moral, der har været diskuteret. Donorbørn, mødregrupper og nu brystoperationer.”

Hvor har hun dog ret. Når ikke kun Information, men også Berlingske og andre medier skal skabe debat om kønsroller, ligestilling og nye familiemønstre, er artiklerne overvejende vinklet på kvinder.

F.eks. at kvinderne i stigende grad opsøger Copenhagen Fertility Center, fordi de ikke gider mænd, og at solomødre er en bedre arbejdskraft, fordi de har droppet mændene og giftet sig med jobbet. Kvindelige netværk er også formidable (mens mandlige naturligvis er tabu og undertrykkelse), og det er dejligt at blive skilt som kvinde, for så får man et meget bedre liv. Kvinden som single er en vindersag.

Men hvorfor vinkles der mon så meget på kvinder, og hvorfor er det overvejende kvinders opførsel og moral, der er til debat?

En debat, der særligt udfolder sig i Informations debatspalter, hvor vi ugentligt kan læse om en i virkeligheden ret enkønnet udlægning af verden, senest om det pragtfulde i at få store bryster, også selv om ens kæreste måske ikke synes om dem.

Som en kvinde siger i artiklen: “Det er kvindernes egen forfængelighed og egen selvtillid, der får os til at gøre det. Min mand er fuldstændigt imod, og det hører jeg også, at rigtig mange andre mænd er. De vil have det mest naturlige.”

Nå ja, det skal han da selvfølgelig heller ikke blande sig i.

Som udenforstående kan det se ud, som om avisen fører en samtale for kvinder, af kvinder og om kvinder, og man kan derfor undre sig over, at der overhovedet er mænd, der fra tid til anden forvilder sig ind og blander sig i debatten. Men det er der. 

Formentlig fordi der i hver eneste artikel ligger en form for afskedigelse af manden, der fravælges som far og som ægtemand, eller bare er taberen i det store kønsspil. Vi ser således meget sjældent artikler, der er vinklet på mænd, og som f.eks. handler om, at de bevidst fravælger børn, fordi de ikke kan holde den moderne kvinde ud. Men det omvendte er sjovt nok helt ok.

Her i 10’erne er artikler om kvinder i det hele taget godt stof, og ikke mindst derfor får vi 37.818 søgeresultater, når vi søger på ordet i Informations database. Ordet mænd giver 23.160. Havde det været omvendt, var det nok blevet påtalt, men det bliver det sjældent, når det er i kvinders favør. Så hedder det ligestilling.

Men Information kan selvfølgelig være ved at planlægge en sommerserie om ovenstående emner særligt vinklet på mænd. Om mænd, der kæmper for at få ændret adoptionslovgivningen, så de kan slippe for at dele ansvaret, eller som får kosmetiske operationer, fordi et spejlbillede er varigt, men det er en kæreste ikke. Sammen med avisens obligatoriske artikler om miljø og menneskerettigheder, der krænkes et eller andet sted i verden, vil vi se artikler om mænd, der har det meget bedre efter at være blevet skilt, og vi vil høre om mandlige netværk, om mandevenner som alternativ familie og om mænd, der har giftet sig med sig selv.

Eller man kan opfordre avisen til et rask lille benspænd:

Til i en hel måned stoppe den ulidelige kønsmæssige selvoptagethed uden perspektiv og afholde sig fra at debattere mødregrupper, solomødre, brystoperationer, singlekvinder og kagebagning ophøjet til velfærdspolitik.  For i virkeligheden er avisens endeløse række af artikler om køn bare en eufemisme for navlepilleri og kvindelig selvundersøgelse, og journalisterne skal opfordres til at skrive om noget, de ikke har skrevet tyndt i årevis, dvs. til at skrive om noget andet end dem selv. 

Som læseren spurgte: Hvordan kan det være, at vi hele tiden skal diskutere kvinders opførsel og moral?

Et godt svar fra den ellers så progressive avis ville være at finde på noget nyt. Pls.

331 kommentarer RSS

 1. Af Carsten Jacobsen

  -

  Det ville svare til, at man efter at have undersøgt seksualiteten hos den mandlige del af den kongelige ballet – kunne påstå at stort set alle mænd er bøsser.
  Sådan hænger tingene jo ikke sammen.

 2. Af Lars Mogensen

  -

  “Men man kan altså ikke tage den slags resultater, resultater, der er fremkommet ved at mænd selv har henvendt sig, og overføre det til at gælde for hele befolkningen.”

  Igen har du ret – Det klare syn ville vi have, om samtlige mænd, der tror sig værende biologiske fædre, fik foretaget en DNA-test i forhold til de børn, de forventes at tage ansvar i forhold til.

  Det koster bare et par tusinde kroner at få klarhed (en tandblegning koster nogenlunde det samme) En podning i mundhule med vatpind, og så har vi klarhed. Mange ville ville bekræftes positivt, og de der ikke kom i mål, kan så i stedet evt. købe sig en Porche – eller holde fri fra arbejde i et par år.

 3. Af Lars Mogensen

  -

  “Det ville svare til, at man efter at have undersøgt seksualiteten hos den mandlige del af den kongelige ballet – kunne påstå at stort set alle mænd er bøsser.
  Sådan hænger tingene jo ikke sammen.”

  Sådan, rent af personlig nysgerrighed; Var det dig der lavede den der IRMA-reklame? 🙂

  Mænd er pænt forankret i heteroseksualitet. Der er dog sket noget af et skred over imod det der kan kaldes “Behovsseksualitet”
  – Stor del af forklaring kan ligge i, at velfærdsmødrenes nu store drengebørn, ikke formål at tiltrække velfærdsmødrenes nu store pigebørn, og derfor må søge alternativ!

 4. Af Carsten Jacobsen

  -

  Men sådan er der så meget.
  Tages sådanne og andre tal ud af den oprindelige kontekst, ser det selvfølgelig noget forudroligende ud.
  Indimellem kan man have vore politikere mistænkt for, at læse statestikker med hovedet under armen.
  Men der får det noget anderledes konsekvenser – når der lovgives ud fra populisme og sensatationspressen.

 5. Af Carsten Jacobsen

  -

  IRMA – det kender jeg ikke noget til.
  Nu gjorde du mig nysgerrig. Hvad handler den reklame om?

 6. Af Carsten Jacobsen

  -

  Man kan kun håbe og bede til, at de der laver statestikkerne, er helt uvildige og objektive.
  Og ikke går på gaden med deres skemaer, midt under afholdelsen af GAY-parade, for at lave “tilbundsgånde” og “dybdeborende” undersøgelser af alm. menneskers seksualitet.

 7. Af Lars Mogensen

  -

  Reklamen handlede om at IRMA fortsat gerne vil sælge deres varer.

  “Hej skat

  ALARM!!! Emil vil gå til ballet.
  Vi må have gjort noget forkert. Kan du ikke gøre nogle mandeting. Gå i takt. Lav et bål.
  Skal vi grille i aften?”

  og så noget med at huske at tage IRMAs krydderi-blad med hjem.

 8. Af Carsten Jacobsen

  -

  Den er da meget sjov. Det kunne får enhver far til at studse, om sønnen ville gå til ballet eller udviste overdreven interesse i damemode.
  Men hvad pokker – det skulle ikke får mig til at elske mine unger mindre.
  Og hvem ved – der er penge i lortet.

 9. Af Lars Mogensen

  -

  “Man kan kun håbe og bede til, at de der laver statestikkerne, er helt uvildige og objektive.”

  Er det Bias det hedder? – når de der foretager undersøgelser, har en personlig interesse i det resultat, der gerne skulle fremkomme.
  Eks. vis som det bureau ligestillingsminister lagde til grund for, at der skulle være +tal på bundlinie af norske aktieselskaber.

  Langt mere sagligt og brugbart er det, når mere end 200 internationelle undersøgelser sammenkøres og korrigeres for bias og statistisk usikkerhed, og resultatet så – foruden at fastslå at kvinder er mere voldelige i parforhold end mænd er – også viser på hvilke områder og i hvilket omfang.

 10. Af Carsten Jacobsen

  -

  Det skal du ikke tage fejl af – Lars.
  Havde kvinderne tillige den fysiske overmagt, da var vi og hele jordens befolkning ilde stedt…

 11. Af Lars Mogensen

  -

  “Det skal du ikke tage fejl af – Lars.
  Havde kvinderne tillige den fysiske overmagt, da var vi og hele jordens befolkning ilde stedt…”

  Tak for omsorg (advarsel) 🙂

  I dag besidder kvinder den sociale, kulturelle og den politiske magt. Kvoteordninger skal så søge at kvinder også får den økonomiske magt.
  Allerede for nuværende har det ingen betydning at kvinder er mindre fysisk stærke – set bort fra at de ikke trækker os ud af bilen og gennemtæver os, bare fordi vi ved dythorn gør opmærksom på at der Er blevet grønt og de gerne må køre (i stedet for at være optaget af at tale i håndholdt mobil, og samtidig lægge makeUP ved brug af bakspejl) – en undergravning af civilisation og misbrug af statsmagt kan rigeligt gøre det.

  Også derfor ses det, at mænd og private virksomheder, i meget alvorligt omfang forlader landet.

 12. Af Axel Eriksen

  -

  @Birgit Hviid Lajer!

  Jah, du har helt ret. Lidt positivt af og til er ikke af vejen. Min kone og jeg har boet sammen i 35 år – heraf de sidste 32 som lovformeligt ægtepar.
  Men en næsten paradisisk lykke er hver dag jo ikke.
  Små hverdagsting kan fremprovokere et mindre skænderi om indkøb, madlavning og rengøring.
  Et spindelvæv. der ikke er fjernet ved min støvsugning, kan sagtens udløse en irettesættelse fra min hustru på en måde, jeg ikke accepterer! Bare et eksempel.
  Men så mange andre store oplevelser fælles gennem årene opvejer de småting, der må komme i hverdagslivet.
  Men det hele skal sammenfattes til gensidig tolerance – men det er så kedeligt, at det er gået af mode. Og det samme er lykkelige begivenheder. Kun ulykket og sørgelige begivenhedender er “stof”!
  Må jeg lige afslutningsvis vende tilbage til orden m.v. i hjemmet.
  Min odsherredske far sagde: ” Når man har taget en fremmed mands datter i huset, så skal man vel ikke vedblivende at gøre det hele selv”!

 13. Af Axel Eriksen

  -

  “Statestik”

  Hva` er det for nogle idioter, der diskuterer “Statestik” her på bloggen. Åbenbart ingen, som har det mindste kendskab til “Statistik”!

  Hvis man ikke engang kan stave “statistik” rigtigt, burde man nok lade være med at bruge “Statestikken” til argumentation – men dumheden længe leve.

 14. Af Carsten Jacobsen

  -

  Axel.

  Har du spindelvæv på hjernen?
  Jeg sladrer til din søde kone.

 15. Af Carsten Jacobsen

  -

  Du begår ydermere den fejl, at inddrage andre i min stavebøf.. .

 16. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Axel Eriksen – 12:08

  Ja, det kunne sikkert hurtigt tynde ud i bloggene.. men da trist, hvis ens hverdag skal gøres sur med skænderier om mere ligegyldige ting .. jeg er så heldig, at jeg ikke kan nå alt mit spindelvæv, men bare skal pege, når en barmhjertig sjæl med længere arme trinder ind ad døren. 🙂

 17. Af Carsten Jacobsen

  -

  Kan der ikke fås en forlænger til støvsugeren?
  Eller har du bare meget højt til loftet?

  🙂

 18. Af Axel Eriksen

  -

  Undskyld for noget hverdags- og bagatelagtigt. jeg har 2,30 m til loftet – og kan sagtens nå krogene, når der er virkeligt behov for det. Men jeg vil hellere gå i mit værksted og lave noget, der efter min mening er sjovere end at suge spindelvæv.
  Jeg er vist mandschauvinist
  Er det værre end at være feminist?
  Nej, som tidligere skrevet: En smule tolerance skader ikke i et parforhold!
  Hilsen A. Eriksen
  Mand – stadig ikke helt umyndiggort og kastreret

 19. Af Emil Kirkegaard

  -

  “Men sandheden er også, at 99,99999% af alle voldtægter begås af, ja, mænd.”

  Forkert.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rape_by_gender

  Givet at I er så mange som betvivler hinandens intelligens. Hvorfor tager I ikke bare en test? http://www.iqtest.dk. Der er formentlig ingen her som er retarderede, så måske burde I bare droppe disse kommentarer.

 20. Af Lisa Ahlqvist

  -

  Emil Kirkegaard, 25. juni 2012 kl. 18:11

  Nej, Emil, jeg tror ikke, at en IQ test kan løse de fleste mænds problemer her på bloggene. Der skal langt mere til. En person bruger f.eks. en afdød sportsstjernes identitet, helt tilbage fra 1960 og gør nar af det tillige med.

  Tror du virkelig, at en IQ test gør forskel der?

  Europa har udkæmpet to verdenskrige og mange mindre krige. Alle har været for at besejre hadet. Og hadet tabte. Hver gang. Man troede derfor, at hadet efterhånden havde tabt.

  Men, så ser man, hvordan hadet vokser og vokser, bare på denne ene blog. Og man må undre sig over, om hadet ikke alligevel har vundet. Eller, er nogle mennesker bare født onde.

  For her ser man, bare på denne lille blog, at mange hader blot for hadets skyld. Måske elsker nogle mænd bare at hade. Og fordi de måske er blevet begået uret mod af en kvinde, hvem enten den kvinde er, eller hvis hun i det hele taget eksisterer, skal det had gå ud over alle kvinder. Eller andre mænd, hvis der ingen kvinder er til stede.

  Det er had for hadets skyld. Blæse værd med hvem det rammer. Bare det rammer en eller anden.

  Velkommen til hadet.

 21. Af Rolf Rasmussen

  -

  Velkommen til hadet.

  En noget forsinket kommentar. Vi har mere end 40 års erfaring med had, velsignet af FN, EU og den udøvende magt.
  rolf-r.dk/artikels/annenoer.gif

 22. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Man kan give kvinderne skylden for meget. Men der vil være mere præcision i at se på og kritisere hvad de rabiate feminister, de rødfascistiske radikale og de forklædte kommunister har foretaget sig siden 1968.

  For det er især dem der har snigløbet danskerne.

 23. Af Axel Eriksen

  -

  Jeg skal ikke lege skolelærer her på nettet – men som økonom kan jeg godt undre mig over “statestikken”, hvor 33% og 77% bliver nævnt gang på gang – som var der en sammenhæng.
  33+77 giver 110.
  En procent er en hundrededel.
  “Statestik” kan bruges til meget – hvis det gøres rigtigt – men får en underlig mislyd, når det ikke alene staves forkert – men også beregnes/fortolkes forkert!
  I øvrigt havde jeg for mange år tilbage en lærer, der fortolkede/gradbøjede statistik således:
  Løgn, Forbandet løgn, Statistik.
  Winston Churchill definerede det således: “Jeg tror kun på statistik, jeg selv har forfalsket”.
  Helt til sidst vil jeg fra min egen ungdom komme med min egen statistik over det smukkes køns udenomsfærder: 80-90%.
  Desværre var ungdomstiden så kort, at de indhentede erfaringer ikke var tilstrækkelige til en pålidelig – valid og med opgivne signifikante afvigelser – statitisk udgivelse.
  Men konklusion: “Hvorfor snakker vi så meget om kvinder – fordi de snakker om sig selv altid og altid – hvis man skal have et ord indført, så må der gribes ind i en kort pause – og så må det hele
  igen helst dreje sig om kvinder!

 24. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Carsten Jacobsen – 25. juni 16:06

  Tak for dit bud .. 🙂

  Jeg har forsøgt – men kan så ikke styre støvsugeren. Hvadenten jeg står på stige eller sofa. Sidst – hvor jeg ikke fik det hele, så ramlede det hele ganske langsomt ned i en lille figur, der faktisk stod til foræring, så resten, jeg lige opdagede undervejs, fik være ..

  Jeg erkender gerne mine ‘nederlag’ til længere og stærkere arme end mine.

  Akesel Eriksen – 25.6. – 17:29

  Uuh, det er slemt, Aksel Eriksen! Du står som jeg ikke til at redde. Jeg foretrækker også det sjove fremfor endog det helt strengt nødvendige .. men det bli’r dog gjort med tiden. 🙂

 25. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Generelt

  Kunne vi ikke blive fri for diverse ‘øvelser’ udi diagnosticeringer og medicineringer af andre.

 26. Af Rolf Rasmussen

  -

  God ide

  Kunne vi ikke blive fri for diverse ‘øvelser’ udi diagnosticeringer og medicineringer af andre.

  Efter sigende har verdenssundhedsorganisationen WHO optaget manglende lyst på den internationale liste over diagnoser. Den betragtes nu som en sygdom, der bør og kan behandles. Man bør derfor ikke undlade at øve sig i at behandle.
  rolf-r.dk/artikels/who_lyst.gif

 27. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  God idé

  Øv væk – men privat! Spar os for detaljerne ..:-)

  Og – ikke en diagnose i sig selv; men WHO diagnosticerer vist,som de har lyst til,

 28. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, hvad skal vi bruge FN til? Fordømme Israel og grorificere palæstinenserne? Hvad med FN`s underorganisationer: WHO, UNICEF UNESCO, der udsender den ene rapport efter den anden, hvor verden vil dø – af det ene eller det andet!
  Amnesty Int., der hvert år fremhæver Danmark som et land med tortur og fremmedhad. Der var nok mere end 200 stater, der stod foran Danmark i køen!

 29. Af Anonym http://monclerdown.tobiiro.jp/

  -

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. However just imagine if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could certainly be one of the greatest in its niche. Terrific blog!

 30. Af nike free 3.0 pris nike free 3.0 pris

  -

  would like to comment on a friend set difficulty.The official also did the right

 31. Af Upgrayedd double dose of pimpin

  -

  der har altid været diskrimination så længe vi har været på denne jord, nu er det bare at rollerne har skiftet, nu er det mændene som har taget mange af kvindernes roller.

Kommentarer er lukket.