Flere øremærkede mænd, tak

Af Anne Sophia Hermansen 199

Øremærket barsel til mænd er ikke god liberal latin. Familierne kan selv finde ud af at fordele barslen, lyder argumentet. Men kan de? Jeg kunne ikke. Og jeg kender desværre heller ikke mange, der har været i stand til det.

I stedet har jeg set en masse blive skilt, fordi kvinderne betragtede børnene som deres private ejendomsret, eller fordi mændene ikke tog faderrollen på sig. Så måske er øremærket barsel ikke så dårlig en idé? I al fald ikke hvis vi betragter mænds barsel som en styrkelse af deres ansvar og ret til at være lige så meget forælder som moderen. Måske skal vi tage virkeligheden lidt mere med på råd i stedet for at lade ideologien komme i vejen.   

Lidt fakta. Danske mænd tager under 9 % af den samlede barsel. Ikke ligefrem imponerende. I Island, hvor man i 2000 indførte øremærket barsel til mænd, tager ca. 90 % af dem barsel i mindst tre måneder, og antallet er stigende. Det samme er antallet af deleordninger efter skilsmisser. Før 2000 var det mere undtagelsen end reglen, men nu er ordninger, hvor forældrene deles om deres børn, også efter skilsmisse, markant mere udbredt. Den øremærkede barsel har medført den væsentlige kulturændring, at mænd i høj grad betragter børnene som deres ansvar. De er ikke bare kvindernes privilegium.

Interessant nok har det ikke været en del af debatten i Island, at ordningen var et indgreb i privatlivet, i familiernes frie valg. I stedet har man fokuseret på, at den er en udvidelse af mænds rettigheder, og at børn kun nyder godt af, at far og mor deler ansvaret. Men i Danmark opfattes øremærket barsel til mænd som tvang. Som Big Mother-agtigt og en feministisk undertrykkelse af mænd. Og vi skal jo huske på, at feminist er blevet et skældsord. Uha uha.

Det er imidlertid på tide at se lidt på, hvordan verden ser ud. Vi lever i kernefamilier, regnbuefamilier, sammenbragte familier, som solomødre, homofædre, fraskilte eller deleforældre, og når familieformerne er så forskelligartede, hvorfor så ikke individualisere rettighederne? Hvorfor skal barslen være kollektiv?

Vi får næppe ligestilling mellem kønnene, lige løn og lige fordeling af opgaverne i hjemmet, så længe det er kvinderne, der tager barslen. Det er tosset at indføre bestyrelseskvoter (og det er heldigvis også blevet droppet), når det er et helt andet sted, der er behov for forandring, nemlig i hjemmet. I vores forståelse af forældreskabet.

Her er et billede fra Steno-apoteket på Vesterbro i lørdags. Det viser, at børn er kvindens ansvar, og derfor hedder det også Mor & Barn og ikke Forældre & barn:

Naturligvis er der ammeindlæg på hylden, og det er næppe far, der bruger dem, men alligevel….kald dog hylden Pleje af barn. Det er jo M/K.

Og dog…

Frisøren Uffe Buchardt udtalte for et års tid siden til Politiken, at mænd, der går tur med barnevognen og tager et halvt års barsel, lige så godt kan få cuttet kønsorganerne med det samme. Sådan en flok feminiserede hanner. Jeg grinede dengang af hans provokation, for jeg så dem jævnligt, hanmødrene, venindemændene, der med dunet hipsterskæg, kæletatovering og hængerøv gik rundt og så hengivent på den lille under libertydynen.

Men jeg griner ikke så meget mere. For i dag kan jeg se, at maskuliniteten må sidde noget løst på de mænd, der føler sig kastreret, bare fordi de skubber rundt med en barnevogn eller tager et halvt års barsel. I dag kan jeg også se, at det er de mænd, der tager et ansvar – også for deres børn – der er de mest sexede.

Med øremærket barsel får flere af dem også mulighed for at tage et ansvar, for på trods af kvindefrigørelse og uddannelsesmæssig jævnbyrdighed er det stadig sådan, at kvinder tager over 90% af barslen.  Det er lidt morsomt, at kvinder kræver progressivitet og ligestilling på arbejdsmarkedet, men fastholder et reaktionært mønster i hjemmet, og at vi vil have adgang til direktioner og bestyrelser, men ikke selv er i stand til at give vores mænd adgang til deres egne børn. Ikke altid i al fald.

Og nej, øremærket barsel er ikke god liberal latin, men det er der så meget, der ikke er. Til gengæld vil det give god mening i rigtig mange familier, så ja tak til individuelle rettigheder til henholdsvis mænd og kvinder.

 

199 kommentarer RSS

 1. Af Benjamin Jensen

  -

  Siden hvornår er det blevet god borgerlig politik at proppe ting ned i halsen på folk? Undskyld mig men det er et privat familieanliggende, hvordan man fordeler børnepasning og barselsorlov – det skal staten absolut ikke blande sig i. Sørgeligt at kvinder tyr til magtredskaber for at presse manden til barsel. I kan da selv lave aftaler med jeres mænd om barsel – hvorfor skal vi andre blandes ind i det. Argumenter og lyst må da være nok – ellers har I enten valgt en forkert mand eller blandet jer i andres private livsførsel, hvilket I burde holde jer fra.

 2. Af Kim Mogensen

  -

  ; Hvor mange børn er du far til…tror du??

  Vil du tage barsel, hvis det skulle vise sig, at du ikke er biologisk far til barnet?
  (forskel mellem glans og stamme – i millimeter, er fra naturen (undskyld, der var den igen) tænkt til at rense den tidligere mands sæd ud af skeden – på måske din, søde øremærke-kvinde)

  Det er bare i 33% af tilfælde – selvom din søde lille skat, i 75% har modtaget sæd fra anden mand (måske jeg 🙂 mens i var sammen – at det ikke, alligevel var dig, der fik lov at videreføre dine gener (dine gener underkendt – dog må du gerne betale)

  Øremærk barsel til biologiske fædre, og lad de øvrige gå fri.
  Fair skal være fair!

 3. Af T. Sørensen

  -

  Det skal blive interessant, at følge kvindernes reaktion, når islam har taget over. Mon muslimske mænd lader sig koste rundt af deres kvinder? Men jeg kan for eget vekommende sige hvis jeg p.t. stod i den situation, at skulle vælge en kvinde i DK, med baggrund i det ævl der her er tilkendegivet, så blev jeg a l d r i g forældre til nogen som helst. Jeg ville aldig lade mig spænde for den vogn som kvinderne har fået skruet sammen. Dertil sætter jeg min frihed alt for højt. Dagens tiltuskede kvindeideal, ville ikke sige mig andet end imod. Ingen sympati herfra. Tak for kaffe.

 4. Af Ivan Berg

  -

  Mænd skal selvfølgelig have krav på barsel.

  Nu om dage er der mange mænd som risikerer fyring, hvis de tillader sig at tage een uge.

  Mekanikeren vil altså gerne have retten til selv at vælge. Og den valgfrihed har han reelt ikke.

  Det kan så være at der er mange mænd af lidt ældre dato der synes yngre mænd ikke skal have den valgfrihed.

  Men de der oldinge – skulle de ikke bare tage og blande sig udenom andres valgfrihed.

 5. Af Rikke Nielsen

  -

  Sikke mange bitre svar der er kommet på dit indlæg ASH, du må have ramt et ømt punkt 😉

  De glemmer helt at de selv kan vælge at betale og så kan de selv bestemme det hele selv. Der er absolut intet problem.

  At staten stiller nogle krav til folk som ydmygt modtager barselsunderstøttelse som er betalt af os andre, er vel ikke værre end når der bliver stillet krav til dem som er arbejdsløse.

 6. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Jenni Christensen……

  Hvad med at du bestilte tid hos en psykolog eller psykiater med speciale i fortrængninger, komplekser og tvangstanker.

  Du er jo lige så langt ude på overdrevet som hende Billen. Er I fra samme fanatiske og knaldrøde autonome celle? Eller dyrker I hadet til mændene og familierne sammen med andre af kvindekampens
  militiante kampkvinder. Du lyder ihvertfald som om du er både forvirret og hjernevasket på samme tid. Eller har du bare læst alt, alt for mange dameblade?

 7. Af jenni christensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH, 1. maj 2012 kl. 20:05

  Jeg ved ikke, hvem du taler om.
  Jeg er ikke noget af det, du forslår.
  Mon du ikke forstår mine indlæg?
  Jeg skriver om videnskaben.
  Ikke holdninger.

 8. Af Henning Kampmann

  -

  Hejsa, jeg har lige et spørgsmål; Kan man gå på barsel når man har fået børn med en afrikansk kvinde?
  Hun bor ikke i DK, men det gør jeg. Jeg vil jo gerne være der for mit barn, og moderen er fattig og har derfor ikke så meget overskud til vores barn.
  Det handler altså om at støtte en fattig afrikansk kvinde og et barn (foreløbig 1 barn. Vi har tænkt os at få flere)

  På forhånd tak

 9. Af j nielsen

  -

  “Socialdemokratismen har sine rødder i den russiske revolution.”

  Den første, i 1905.

 10. Af Bo Kristensen

  -

  Skrevet af Rikke Nielsen, 1. maj 2012 kl. 18:18
  Sikke mange bitre svar der er kommet på dit indlæg ASH, du må have ramt et ømt punkt.

  Synes du det lyder bittert når man argumenterer for en anden holdning. At ramme et ømt punkt? Det er det vel når man ikke er enig. Selvfølgelig er det et ømt punkt. Ligesom det også er et ømt punkt for dig og ASH!

  At du sammenligner krav til mænd om at gå på barsel med krav til arbejdsløse, siger mig at vi sikkert ikke opnår forståelse.

  Når du skriver “betalt af os andre” mener du så ikke at dem der går på barsel betaler til barselordningen? (Barselsordningen er altså kun en del af det vi alle betaler til…der betales til mange ordninger man ikke får del i, så mon ikke det er ok at blande sig i debatten?)

  Mener du også man bare skal klappe hælene sammen og sige “yes mam” hvis der bliver stillet krav om at man skal vaske gulvet i sin lejlighed dagligt hvis man modtager boligydelse? Eller hvor går din grænse? Er sandheden ikke at du som andre feminister kun er interesseret i at se de rette tal på det feministiske regnestykke og glemmer at folk selv burde bestemme hvordan de opfostrer deres børn? Og ja, man kan selv betale, men mon ikke staten er helt bevidst om at der ikke er mange der har råd til det.

 11. Af j nielsen

  -

  “Sammenligningen med Island er ikke brugbar. Hvis de ikke benyter sig af den går den jo tabt. Du kan derfor ikke sammenligne landene indbyrdes og derfor holder dette argument ikke.”

  Sammenligning med Island ligger lige for: hvis man ikke benytter sig af den personlige del af barselen går den tabt. Det gælder både kvinden og manden. Du kan derfor direkte sammenligne landene indbyrdes. Den væsentligste forskel i denne sammenligning er, at barslen i Island er længere, hvilket letter ligestilling.

 12. Af Jens Larsen

  -

  Jeg hedder Jens Larsen og jeg har konverteret til Islam.

  Det har jeg at primært to årsager.
  Muslimske kvinder har svært ved at finde uddannede og dannede mænd at gifte sig med og få børn med.
  Muslimske kvinder er deres mand tro, og har højere idealer end det jeg ser hos så mange andre kvinder.

  Jeg har en længere videregående uddannelse. Har en uddannelse som murer (4år) og dertil en uddannelse som bygningstekniker (3,5år)
  Oplever at danske kvinder ikke har interesse i mig. Jeg tjener 31.000 om måneden, bor til leje i en toværelses lejlighed, kører til og fra mit arbejde på cykel.
  Mine interesser er alsidige og sunde, og jeg vægter familie og hjemmeliv højt.
  Det skal også siges, at jeg fysisk ikke har noget problem med at tiltrække kvinder, men at det synes at være min status og min livsstill, der ikke er tilfredsstillende!

  Jeg er udmærket tilfreds med at være en øremærket mand. Har tænkt at min kommende hustru og jeg skal have 4-5 børn.

 13. Af Bjarne Skov

  -

  Til Anne Sophia Hermansen.

  Spred benene og tænk på Danmark!

 14. Af Jens Mogensen

  -

  @Bjarne Skov, er Anne Sophia ikke blevet for gammel til at føde børn, synes du?
  Skal vi ikke hellere satse på de unge kvinder?

  Jeg har lige skiftet kæreste. Min gamle kæreste lider af Fiskesyndrom (trimetylaminuri) Hun lugter så forfærdeligt.
  Jeg tror ikke det vil være godt at få børn med hende, og tænker at det vil blive en plage for børnene at ligge ved hendes bryst (I know!)

  Tilfældig skulle hele familien til Thailand, for at fejre min mors 50års fødselsdag, og der mødte jeg en pige, der bare dufter SKØNT.
  Jeg ved godt det tager noget tid, og besvær, inden hun er her i Danmark, men tror vi kan få vores første barn, inden hun er fyldt 25 år. Så hun er stadig ung, og har en stærk krop.

 15. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvis en transvestit landmand er blevet gift i en rigtig kirke, med sin traktor eller med en hest eller en ensilagebeholder, kan der så opnås barselsorlov?

  Og hvis man er en øremærket fransk klovn der er konverteret til en eller anden aldrig før set blanding af indre mission, åndemaneri, spiritisme , asa-tro og almindelig overtro, og ved en art bunkebryllup har indgået en slags ægteskaber med både en overvægtig kæmpekvinde, en undervægtig spirrevip af en bøsse og en kugleskør lesbisk kvindekamps kampkvinde….. kan man så få tredobbelt invalidepension pga. stress, og kan den udbetales mens man har barselsorlov fra cirkus?

  PS: Hvis vielsen er foregået i en kirke der er ombygget til møbelbutik og blandet landhandel, er vielsen så stadig gyldig?

 16. Af jenni christensen

  -

  Jævn vuggestuerne med jorden.

  http://politiken.dk/kultur/boger/interview_boger/ECE4949/jaevn-vuggestuen-med-jorden/

  Børn under to år vil ikke frivilligt skilles fra deres mor, og de har ikke godt af det. De føler et svigt, og det får følger for deres følelsesmæssige udvikling,.
  (..)
  Arbejdsmarkedet og visse veteraner fra ligestillingskampen har taget hinanden i hånden og indgået en uhellig alliance, når de påstår, at et barn på seks måneder har bedre af at være sammen med andre børn i et lokale end sammen med dets mor. Det er et forsøg på at skjule den dårlige samvittighed over, at kvinder i dag bliver nødt til at forlade deres børn på et tidspunkt, hvor det får alvorlige følger for børnenes følelsesmæssige udvikling.
  (..)
  Vi skal forbedre orlovsmulighederne, og vi skal indrette institutioner, hvor kvinder kan være sammen med deres børn og andre kvinder i de første to år af barnets levetid samtidig med, at de får muligheder for at lære nye ting«, mener Ole Schouenborg.

 17. Af jenni christensen

  -

  Jens Larsen, 1. maj 2012 kl. 22:04
  Jeg har en længere videregående uddannelse. Har en uddannelse som murer (4år) og dertil en uddannelse som bygningstekniker (3,5år)

  @ Konvertit. Hvilken længere videregående uddannelse har du?
  De 2, du nævner, betegnes mellemlange.

 18. Af jenni christensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH, 2. maj 2012 kl. 00:14

  🙂

 19. Af Jens Larsen

  -

  “@ Konvertit. Hvilken længere videregående uddannelse har du?
  De 2, du nævner, betegnes mellemlange.”

  @jenni christensen

  Det er fordi jeg, ved samtale med danske kvinder har fået forståelse, at hvis de eks. vis har studeret til pædagog, folkeskolelærer eller, først SOSO-hjælper og dernæst SOSU-assistent, at de så betegner sig som havende en lang videregående uddannelse – og, i lighed med frisører og kontor-assistenter, en travl karriere.
  Alle aspiranter til bestyrelsesposter, ved kvoter.

  Hvis du mener, at lang videregående uddannelse er noget med gymnasie og efterfølgende uni. Må du se at få opdateret dig, i forhold til virkelighed!
  – Hvor ville ellers en Penkowa være!?

  OG, heller ikke du, skal fortælle mig, at ud over at de sidder længe i skolerne, kvinderne, at deres uddannelser er relevante, for meget andet, end at de har siddet længe, i skolerne!
  – og efterfølgende i arbejdsløshedskøerne.

 20. Af Henning Kampmann

  -

  TAK, Preben F1, det tager jeg som et JA 🙂

 21. Af Kim Mogensen

  -

  Fru. Robin Hood.

  Skulle det knibe med midlerne, til barsel, tager vi bare der, hvor midlerne er!
  jævnfør den Kvindelige økonomiske model.

  Der er penge til enhver form for barsel, og vi skal da ikke diskutere penge, når det der er væsentlig, er børnene.

  Vi tager bare fra dem der har lidt mere, og giver til dem, der føler de mangler.
  – det kan ikke spare sig at spare (lidt som at gemme til missekatten)
  Øget forbrug – af andres penge – giver vækst. En slags spark (kickstart) velplaceret der, hvor effekt er størst!

  Vi skal da alle på barsel.
  Børn i institution lider skade – omsorgssvigt, og det skal der kompenseres for. Nu skal også voksne børn på barsel, med deres forældre. Så de kan blive hele igen.
  Pengene skal komme fra hvor de er, Staten (staten har masser med penge – den har lige fundet 26 milliarder, og de skal bruges smart, i en fart)

  Vi kan ikke allesammen gå herhjemme i 12 mdr og fylde op i gaderne. Vi skal give plads til dem der rydder op i gaderne (flasker og lign) så derfor rejser vi alle til Mallorca, det næste års tid.
  Så ser vi, hvor mange af os, der vil med tilbage.

 22. Af Øremærket barsel til fædre | Nanna Gersov: FEMININ FREMTID

  -

  […] “Tak for et forfriskende indlæg om hvordan vi med en justering af den betalte barselsordning kan sikre mere ligestilling mellem mænd og kvinder“, skriver du til Anne Sophia Hermansens indlæg ”Flere øremærkede mænd, tak!” […]

 23. Af Bjarne Skov

  -

  @PREBEN F1 JENSENH, 2. maj 2012 kl. 00:14

  Hr. Preben Jensen påpeger på så fremragende vis nogle områder og problemstillinger som vi ENDNU ikke har fået lovreguleret her i DK.

  “Das Apparat” sættes i drift og Ole Sohn kan givetvis instruere de absolut sidste svagt begavede sinker i dette land, som endnu ikke har forstået, at enhver personlig indkomst er kællingevældets “fælleseje” og skal ekspropieres og formøbles ved første givne lejlighed.

  Tak for henstillingen Hr. Preben Jensen – vi får rettet op på manglerne snarest!

 24. Af jenni christensen

  -

  Jens Larsen, 2. maj 2012 kl. 06:39

  SOSU-er kan du da ikke engang nævne sammen med mellemlange videregående.

 25. Af jenni christensen

  -

  Jens Larsen, hvad mener du med: “Hvor ville ellers en Penkowa være!?”

  Hun er student og læge.

 26. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Er meget enig med jc der skriver at vuggestuerne bør jævnes med jorden.

  Sagen er jo den at de stakkels børn der skal henslæbe deres barndom i støvede, støjende, bakteriefyldte og urolige institutioner, vuggestuer og børnehaver, får en rigtig dårlig start på livet, som det nu igen er blevet fastslået/afsløret.

  Men i det hele taget så er den rødfascistiske familiepolitik et totalt fallitbo: Familierne splittes via verdens højeste skattetryk, via institutionsanbringelse af børnene, via et emsigt og korrupt “børneværn”, via damebladspropaganda mv., via mandsfjendsk lovgivning og forvaltning, via forgudelse af enlige mødre, via et skilsmisse-system der er pilråddent, via feministiske bureaukratier, via et statsvælde som ofte gør børn og forældre retsløse og værgeløse overfor emsighed, svindel og magtmisbrug mv……. Så er denne rødfascistiske familiepolitik kan der ikke siges noget godt om, og den er nu endelig og endegyldigt afsløret som helt igennem ond og forfejlet.

  Når familier ikke kan få lov til at være familier og være sammen med deres børn uden statens nævenyttige og bedrevidende indblanding i alt muligt, og når hundredtusindvis af familiers økonomi lider under konfiskatorisk skattepolitik, og når institutionerne og underskolerne fungerer halv- eller heldårligt hvad indeklimaet og ideologien angår, og når staten belønner familiers opløsning og nedtromler fædre med juridiske og andre svinestreger, så er der vel noget alvorligt galt??

  Sandheden er at rødfascismen vender alt på hovedet. De forældre der passer deres børn perfekt og gør alt for dem, for at de skal have det sundt og godt, de mistænkeliggøres, og kan blive udsat for utrolige overgreb på det tyndest tænkelige grundlag. Eller på et korrupt eller forrykt ideologisk grundlag.

  Så er der de heldigvis sjældne forældre der er umulige og psykopatiske og som mishandler deres børn. De fredes og visse kommuner ignorerer den ene alarmmelding efter den anden. Og er et barn blevet mishandlet på det groveste i lang tid, tager retsvæsnet med fløjlshandsker på forbryderne.

  Danmarks familiepolitik er vanvittig og en skandale af uhyggelige og fantastiske dimensioner. Muliggjort af årtiers løgne og fortielser. Hjertebåndene mellem forældrene og børnene rives over i utallige tilfælde af det iskolde og af feminister styrede familiebureaukrati og skilsmisse-system osv., hjemmets fred og familiens enhed respekteres ikke og barnets tarv tages der ikke hensyn til. Det er ikke for ingenting at systemet igen og igen er blevet anklaget for at gøre både børn og voksne retsløse.

  Det ekstremt familiefjendske system er hovedårsag til at tusinder af forældre er endt i depression og social nedtur, og til at Danmarks ungdom i vidt omfang er plaget af psykiske problemer, og har sat rekorder hvad angår druk, stofmisbrug, anorexi, selvskæren, brug af angstdæmpende medicin, hjemløshed og selvmordsforsøg mv.

 27. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  PS: Når man ser på institutionerne, skal man jo også huske på at der jævnligt er fremkommet eksempler på at de fuldstændig har svigtet deres ansvar, så børn er omkommet eller blevet invalideret mens de var i pædagogernes varetægt. Alt i alt er forældrene nok børnenes mest ægte og bedste venner.

 28. Af Jens Larsen

  -

  så så, jenni christensen, SoSU-er vil nok have sig frabedt din tone!
  Hvis de Føler at de er højtuddannede, så er de det altså.
  SÅDAN ER DET BARE. Forstået?

  Penkowa, er hun nu også læge – tror du?
  Det vil jeg se dokumentation for inden jeg, blot kommer i tanke om at tro på.
  (ligger hendes dokumentation mon i en fryser et sted!)

  Og så lige en ting mere. Har du brugt 5 år af dit liv på at sidde og læse, og brugt millioner af de skattepenge mureren er blevet frarøvet, og efterfølgende får et stykke papir, hvorpå der står, at du nu er cand dyt i finsk, så er du højtuddannet.
  – tror du ikke lige skolelæreren bliver sur der?

 29. Af Jens Larsen

  -

  så så Preben1, pædagogerne, og pædagogmedhjælperne (ikke at samligne med de der ellers skulle sidde derhjemme) bliver kede af det når du taler grimt om dem.
  Har du en dreng i institution risikerer du, at han tilfældigvis pådrager sig ADHD, fordi han har en pik. Og så er det jo godt at have pædagogerne, ik?
  De har ligesom fingeren på pulsen. Du tænker bare på dit arbejde, og på at proppe fedtholdig mad i dig, ik?

  Er en pædagog, der har taget en tillægsuddannelse i spot af psykiske lidelser, højtuddannet?
  Ham der står i køkkenet, i børne/vugge-stuen, og har taget et kursus i at vaske hænder og tyde øko-mærker, højtuddannet?

 30. Af j b

  -

  åh tante sophia, mænd som den lille kattemis. Er du ikke en anelse filistrøs.
  Jeg kender et par kvinder,der har taget moderskabet til et helt nyt niveau. En symbiose af alien og jomfru maria om du vil

 31. Af jenni christensen

  -

  Pædagogmedhjælper- og SoSu kursus er kommunernes metode til at indsluse kriminelle og psykisk ustabile bistandsklienter i arbejde.
  Flytte fra en offentlig kasse til en anden.

 32. Af jenni christensen

  -

  Jens Larsen, 2. maj 2012 kl. 10:39

  Skolelæreres ’studie’ er ca 12 timer/ugen.
  Folkeskolestof, der repeteres.

 33. Af Bjarne Skov

  -

  Hvem i dette forum kan udfærdige en liste over medlemmerne af folketingets børn, som går eller har gået i privatskole?

 34. Af Hansenorganisationen. barenyheder.dk

  -

  TIL JENS MOGENSEN DER FANDT SIG EN NY KONE PÅ SIN FERIETUR TIL THAILAND..

  Ja, der kan du jo se Jens – det er jo det undertegnede har sagt i 10 år, at systemet via hårde udlændingeregler i 2002 blev nødt til at dæmme op for alle de danske mænd, der fandt sig en udenlandsk kone. Det hele pakkede ind under muslimerfrygt fremført af Dansk Folkeparti. Men det drejede sig i virkeligheden om, at danske kvinder måtte gøre noget ved det faktum, at der op til 2002 hver lørdag oppe på rådhusene blev viet i dusinvis af danske mænd til små lækre, sexede asiater, eller unge afrikanske skønheder af en eller anden art. Og var det ikke fordi, at Bertel Haarder var saadan en standhaftig hård machomand, der godt kunne gennemskue, hvad det var det hele drejede sig om, så havde aldersgrænsen heddet 28 istedet for 24 år..
  (tror nu altså også lugten forværres med årene for asiateres vedkommende – men du har ret, generelt lugter de bedre)

 35. Af Jens Mogensen

  -

  Godmorgen Hansenorganisationen. barenyheder.dk,

  Det kan selvfølgelig også have med klimaet at gøre – det at asiater lugter bedre.
  Derfor har jeg også solgt både mit hus og mit sommerhus her i Danmark, og i stedet flyttet i lejet lejlighed, og er på kik efter feriebolig i Thailand.
  Vil ikke risikere at min nye kæreste kommer til at lugte som den gamle gør.

  Min mor har gennem flere år, primært boet i Thailand. Efter hun opnåede førtidspension, og fandt at pengene rakte væsentlig længere i Thailand – og også det at hendes kæreste fra Gambia bor i Thailand – er hun bare i Danmark ved højtider og når hun skal til læge og tandlæge.
  (nu må vi så se om hun kan blive kureret for hendes kroniske træthedssyndrom og hendes fibromyalgi – og så har hun også noget med balancenerven, for så er det ikke sikkert at hun fortsat kan få førtidspension. Der er jo kommet en ny og effektiv behandlingsform! Hendes kæreste, der er ung og stærk har dog sagt, at han godt vil tage hende med til Gambia og forsørge hende der, sammen med hans kone)

 36. Af Jens Larsen

  -

  “Skolelæreres ‘studie’ er ca 12 timer/ugen.
  Folkeskolestof, der repeteres.”

  @jenni christensen.
  HOLD DA OP!!! mon det er derfor folkeskoleelever er lidt efterblevne, i forhold til folkeskoleelever fra andre lande?

  Og mon det også kan betyde, at mange af de der tror sig godt og vel uddannede, faktisk bare er en del af en boble – med senere, manglende effekt?
  – jeg mener; når jeg bygger et hus, så står det der i mindst 100 år – i modsætning til min nabo, der har en akademisk uddannelse. Hun har siddet arbejdsløs i hendes køkken, siden hun fik hendes papirer fra universitetet!

 37. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Den hårde kritik af feministerne og familie-, skilsmisse- og børneværnspolitikken mv. kl. 10.18 igår har tilsyneladende ikke fremkaldt mange reflektioner?
  Eller er man bare enig??

 38. Af jenni christensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH, jeg er stort set enig i 10.18 indlæggets materielle indhold.

  Jeg er ikke enig i mod-mand/pro-feminisme begrundelsen.

  Jeg har observeret, at det er mere ’skævt’, end som så.

 39. Af jenni christensen

  -

  Jens Mogensen, 3. maj 2012 kl. 07:25

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 40. Af Knud Erik Olsen

  -

  @PREBEN F1 JENSENH

  Enig.

 41. Af Bjarne Skov

  -

  Det lille opstartsfirma med én ansat eller den lille tømremester med 5 tømresvende – skal tømrermestren så også her på 3 eller 6 mdr.s tvangs-barsel?

  En ting er sikkert og det er, at firmaet ikke længere eksisterer når han vender tilbage fra hans barsel og DK kan føje endnu en til den alt for lange kø af arbejdsløse.

  Opgaverne er så blot i mellemtiden blevet udført af polske håndværkere – som naturligvis så også har fået den danske børnechek sendt hjem til deres afkom i Polen i mellemtiden.

  Anne Sophia Hermansen, Ole Sohn og Johanne Schmidt-Nielsen er ét fedt, og er lige erhvervsfjendske, blot med hver deres indgangsvinkel!

  Det begynder efterhånden at blive håbløst at drive rentabel virksomhed i dette land, med mindre kreativiteten og den moralske anløbenhed kan måle sig med ‘IT-FACTORY’ eller ‘Gate Gourmet’

 42. Af jenni christensen

  -

  Jens Larsen, 3. maj 2012 kl. 07:35

  16 % af folkeskoleeleverne går ud som funktionelt analfabeter efter 9 år i folkeskolelærernes kløer.
  Og man kan jo godt regne ud, at standarten for de andre må være tilsvarende discount.

  Læreanstalterne har faktisk klaget deres nød over elevklientellet, de modtager fra skolerne.

 43. Af jenni christensen

  -

  @ Bjarne Skov, 4. maj 2012 kl. 16:18

  Du har ret.

  Selvfølgelig kan en selvstændig ikke være væk fra sit firma i 12 uger.
  Og skal være væk tages helt bogstaveligt.
  Jeg så for et par dage siden en afgørelse, hvor en mand blev anklaget for socialt bedrageri,fordi han havde besøgt sit firma under orloven. 🙁

  Men det bliver ikke tvunget, at manden holder barnets orlov.
  Det bliver tvunget, at moderen ikke må holde barnets orlov.
  12 uger af barnets orlov må kun holdes af en mand.

  Dvs i de moderskaber, hvor der ikke er en mand, får barnet altså 12 uger mindre orlov.

  Tanken bag konceptet er sindssyg.

 44. Af Per Vers

  -

  Gider egentlig ikke kommentere mere på denne blog, det ligner efterhånden Viby Torv når der er blevet udbetalt socialhjælp, tåbernes holdeplads.
  Men alligevel, ASH har et problem med høje hæle, den lille lede undermåler, og så er hun bøvlbenet, majet uellegant, og der foretrækker jeg så sandelig også en lille vips og vaks Thai-chick, de kan den onde huleme gå på stylter, og mere til, whoop-whoop!!

 45. Af Stine K

  -

  Til de kritiske røster, som i kommentarerne slår på tromme for, at barsel er et privat anliggende, som staten ikke skal blande sig i… Nu bliver en del af barslen jo financieret af staten, så den er sådan set allerede involveret.

  At man ikke skulle have råd til at gå på barsel på grund af lønforskel kan løses kontraktligt; sørg for at få barslen nævnt i din ansættelseskontrakt ligesom kvinder har det. Og er du selvstændig, så vær en god rollemodel for dine ansatte.

  Jeg har elsket hvert sekund i min barsel, og ville meget nødig give noget til min mand… Heldigvis krævede han sin ret: retten til at tilbringe tid med sit nyfødte barn.

 46. Af Verner Christensen

  -

  Arrrrrggg. Gaaaaaab. Snoooork.

 47. Af Steen Sorensen

  -

  Hvornår er Uffe Buchard blevet frisør ?

 48. Af jenni christensen

  -

  Stine K, 7. maj 2012 kl. 04:51
  Heldigvis krævede han sin ret: retten til at tilbringe tid med sit nyfødte barn.

  Det kan den lille blive psykopat af.
  Størst risiko, når barnet er en dreng.

  Synd for barnet i første omgang.
  Synd for os andre resten af tiden.

 49. Af Frihed, lighed og moderskab — På sporet af et moderne liv

  -

  […] indblanding i borgernes frie valg, Liberal Alliance, udfordrede forudsigeligheden ved at tale for øremærket barsel til mænd, selv om det, som hun udtrykte det, “ikke er god liberal […]

Kommentarer er lukket.