Farvel 2011 – om Carina-orkan, spin og gældfærd

Af Anne Sophia Hermansen 86

”Vi har levet vores liv lidt ligesom en leg/men nu’ jeg klar til at gå en hel ny vej.” Sådan sang Nik & Jay, der om nogen har inkarneret nullernes forbrugsfest i begyndelsen af 2011. Og jeg sang med. København var snehvid, og det var et tilbagevendende spørgsmål, om der ville være salt nok til resten af vinteren. Vi havde stadig en borgerlig regering, og ballet var netop åbnet for diskussioner af efterlønnens afskaffelse.

Endnu var der intet arabisk forår, ingen pisselortesituation til Tantholdt, Japan var endnu ikke ramt af jordskælv og tsunami, Grækenland mere en badestrand end emblemet på Europas gældskrise, og de færreste vidste, hvad Utøya var. Og Anders Breivik. En amerikansk stuepige var også ubefamlet af Strauss-Kahn, som til gengæld måske var Frankrigs næste præsident, og Obama havde endnu til gode at mærke, hvordan Kina raslede med sablerne og bad den gamle verdensmagt om tage sig alvorligt sammen.

Vi havde også stadig Amy Winehouse, Christopher Hitchens, Havel og Steve Jobs. ”Stay hungry. Stay foolish.” Da året var omme, var de væk efter at have masseudløst sorg og online-empati på Twitter og Facebook. Omvendt var der ikke så meget rehab og R.I.P. til Gaddafi, Kim Jong-Il og Osama bin Laden. Sidstnævnte blev fundet i Abbottabad, Pakistan, hvilket også lød nøjagtigt som stedet for en forbryder, og førstnævnte kom af dage på en måde, der imidlertid gjorde en i tvivl om ikke bare civilisation er neglelak på bæstets kløer.

Men længe før det, stadig ved årets begyndelse, gik jeg rundt om Søerne med en solid stressdiagnose og tænkte lidt over livet. Kærligheden var gået i stykker, og jeg havde givet afkald på mit spidskandidatur for Liberal Alliance. Jeg handlede ind i Netto og undrede mig over, at der var fyldt med andet end pensionister over middag, men når halvdelen af landet er på overførselsindkomst, burde det vel egentlig ikke undre.

Mens sneen knasede under mine støvler, blev jeg fortrolig med mig selv og var i dette vakuum modtagelig for et blogindlæg skrevet af sygeplejersken Bronnie Ware. Hun havde i årevis taget sig af døende patienter og oplevet, at fortrød de noget, var det de samme ting. De ønskede, at de havde været mere tro mod sig selv, at de havde arbejdet mindre, været en bedre ven, udtrykt deres følelser med større ærlighed og i det hele taget tilladt sig selv at være lykkeligere. Jeg måtte bare se i øjnene, at jeg havde henlevet mine 30’ere i arbejdsnarkomanisk og åndelig småborgerlighed, og at det nok var meget smart at få ændret på, så jeg ikke en dag lå og rallede det samme. Og så var scenen ligesom sat for 2011.

Omkring samtidig med at jeg vendte tilbage til mit arbejde, kom Milena Penkowas forskningsresultater for alvor under lup, og snart væltede det ud med historier om intriger, korruption, magtmisbrug og misbrug med offentlige midler, røde sportsvogne, dybe udskæringer, læderhalsbånd og måske en menage a trois med to magtfulde mænd, herunder en tidligere minister. Hvem siger, universitetsverdenen er usexet? Det blev en fortælling om at gå fra storhed til fald, hvilket vi jo godt kan lide her i Danmark, for så bliver vi ikke udfordret på vores egen middelmådighed. Målt på medieomtale fyldte den også mere i vores bevidsthed end den revolution, der i samme periode kom op i gear i en række arabiske lande, og blandt andet bragte tyranner til fald, ommøblerede magtforhold og fik olieprisen til at svinge med 33 %. Vi ville hellere køre den ind med Penkowa.

Det var også i foråret, at Lars von Trier erklærede, at han da også var lidt nazist med sin vanlige danske sans for grænseoverskridende humor. Resten af verden forstår den bare ikke. Han kunne dermed vinke farvel til Cannes, helt uforstående. Til gengæld var det måske her, Torben Stenos høflighedsprojekt blev født, for det er ikke kun udlandet, der af og til synes, vi er ulideligt morsomme – også herhjemme er der efterhånden indtrådt en metaltræthed overfor tourettes-agtige udtalelser og manglen på respekt overfor andre.

Var det af mangel på respekt, at Frede & Mary lagde deres tvillingedåb på en hverdag og oven i købet midt i arbejdstiden i stedet for i weekenden? Det spørgsmål blev ikke berørt i maratondækningen af dåben, for det danske kongehus har nemlig det, som både Berlusconi og forskelligt skiftende afrikanske, kinesiske og nordkoreanske diktatorer altid har fantaseret om: En følgagtig og logrende presse.

Kort efter tvillingedåben så vi imidlertid, hvordan det engelske kongehus agerer, når institutionen fortsat skal sikre sig folkelig opbakning. Midt i en historisk britisk hestekur blev kronprins William og Kate Middleton gift, og parret frabad sig gaver. I stedet kunne der doneres penge til en velgørenhedsfond. Meget ansvarligt, meget finanskrise-venligt. Blandt gæsterne var der heller ikke kun familie, kongelige playboys og jet-set, men også hjemløse, det hjemlige postbud og prinsens kolleger fra The Royal Air Force. Klasse, tænkte jeg bare. Var det Frederik & Mary, der havde det format, ville jeg tro mere på det danske monarki.

Format. Er det også det, mange af vores politikere mangler? Eller er det journalister og spindoktorer, der har mistet det moralske kompas? Hver uge var der nærmest en ny personsag, og det tiltog mod slutningen af året, hvor rygekabiner, Moskva-penge, Suzuki-Torben, ”Trænger du ikke til en ny mand?”, lækkede skattepapirer, magtfuldkommenhed, narkogæld, Mirage-besøg og uheldige Facebook-opdateringer blev til forsidehistorier – og ikke altid med skelnen til væsentlighed. Kortsigtet blev vi måske underholdt, men langsigtet kan vores demokrati risikere at blive alvorligt forurenet.

Mens Dansk Folkeparti fik sat grænsebomme op, måske for at forhindre flere virksomheder i at forlade Danmark, og EU vedtog hjælpepakke til et Grækenland i frit fald, sad jeg på Lesbos med en veninde og drak ouzo på en altan med udsigt til en by uden fremtid. Vi så på vores egen, kraftigt på vej mod de 40 år. Hvad var det egentlig for et vers, vi gerne ville bidrage til verden med? Mindre provokation og mere substans for mit vedkommende. Jeg havde lært, at jeg brugte mig selv forkert, når jeg altid skulle skyde til samtlige bolde – af og til er det fint bare at lade nogle af dem ligge. Meningsmaskineriet havde været i overgang.

2011 blev også et farvel til overfladiske relationer, logo-tasken blev erstattet af no logo-net, og homeexchange skulle snart afløse hoteller. Overforbrug veg for en ny nøjsomhed. Måske var det midtvejskrisen, der bankede på for mit vedkommende, måske blev det bare presserende at få sat en ny kurs og gravet værdierne frem under friværdien. Mere ordentlighed, no bullshit, mere gøren sig umage. Bronnie Ware, I salute you.

I september fik vi en ny regering og Danmarks første kvindelige statsminister. SF blev en politisk omegnsfilial af S, og Enhedslisten høstede stemmer på en politik, der bedst kan beskrives med ordet gældfærd. Jeg drak nederlagschampagne med to veninder i min nye lejelejlighed og tænkte, at den nye regering ville holde max. et år, kun holdt sammen af uansvarlig overbudspolitik og en latterlig betalingsring med C02-glorie.

Valget havde også optaget min 7-årige søn. Dagen efter sagde han til pædagogerne i fritten: ”Ja, takket være Helle Thorning-Schmidt bliver jeg nu først hentet et kvarter senere.” Han var netop begyndt i første klasse, og rektor erklærede, at børnene skulle lære at orientere sig i et mandsdomineret samfund. Der kan man bare se. Dansk folkeskole anno 2011. Omtrent samtidig blev det diskuteret, om børn skal have karakterer og engelsk endnu tidligere, så de rustes til en globaliseret verden, hvor konkurrencen jo er hård, men samme krav om disciplinering og opstramning gik sjovt nok ikke den anden vej. Som nation er vi Nordens Zimbabwe målt på konkurrenceevne, vi producerer og arbejder for lidt, har lav effektivitet og høje lønninger, til gengæld kræver vi masser af ferie. Men børnene – de skal tage sig sammen! Ikke mindst så vi kan gå tidligt på efterløn eller bare fede den, mens landet forgælder.

Men arbejde er på vej til at blive det nye gamle sort. ”Det skal kunne betale sig at arbejde”, lød det således fra oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i november. Efter Carina-orkanen og en ubrudt række af regerings-fuck up’s var Venstre pludselig blevet anstændighedens parti, større end S og SF tilsammen. Han var ikke længere vikaren, og Cop15 var glemt, det samme var de sager, som Birthe Rønn Hornbech og Søren Gade havde været involveret i, ligesom vi tilgav, at nullerne ikke var blevet brugt til investeringer, men til afdragsfri lån, der skabte et boligmarked i frit fald. Løkke var nu Danmarks mest ansvarlige politiker, vores moralske statsminister – ja, lige indtil Troels Lund Poulsen måtte sendes på orlov, fordi noget vist alligevel var galt med moralen i det store, stolte parti. Game change.

Men det ændrede ikke ved, at der var sat en ny borgerlig dagsorden. Mens nullerne havde været præget af udlændingedebat, kan 10’erne meget vel komme til at handle om det omfordelingscirkus, vi kalder for velfærdsmodellen. Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde. Og selvfølgelig har vi et ansvar for at bidrage til vores samfund. Nok var medierne optaget af game change og spin-snak i lårtykke stråler, men danskerne syntes at være mindre i tvivl – sagen om fattig-Carina viste, at mange er trætte at være til grin, fordi de går på arbejde.

Det blev 3. søndag i advent, og da jeg cyklede hjem fra en debat i P1, kom jeg til at tænke på, at jeg for første gang gik julen i møde uden at være traumatiseret. Når man lever uden anden familie end en lille søn, kan det jo godt være lidt usikkert, hvor man fejrer jul næste år, og man kan blive et let bytte for stemninger, fordi julen er en lukket fest, man ikke har billet til.  Men så må man jo skabe sin egen, og valgslægtskaber kan så fuldt være på linje med slægtskaber.

Jeg cyklede videre gennem minder om Kussomaten, saftevands-gate, amme-gate og den mandefri etage på Bella Sky. Gennem et år med homo-hurra, hipster-tatoveringer, tilbagetrækningsreform, Peter & Amalie, Borgen og lukning af News of the World. Og så tilbage på mit eget personlige år, der nok havde været sjovt og romantisk, men uden den store kærlighed, og det slog mig, at der måske bare ikke er én til os alle. Lidt trist, men you can’t always get what you want, som der engang var en, der sang.

Den person vil jeg bede om at klappe i i 2012. For det bliver et fab år. Absofuckinglutely.

 

86 kommentarer RSS

 1. Af KB Nielsen

  -

  Det er billedet af ASH og veninden, siddende som et par tabere på en altan på Lesbos med ouzoen inden for rækkevidde, og de ensomme ture rundt om søerne, der bliver stående efter læsningen af ASHs meget personlige mise-au-point.
  Det forunderlige er blot, at erkendelsens syrebad egentlig ikke påvirker ASHs politiske udsyn – udsigten er alene noget med “omfordeling” (hvordan?). Intet om, at en åndløs borgerlighed førte landet ud i alverdens tåbeligheder, hvoraf de økonomiske blot er de mest påfaldende. Lad dog selvransagelsen også omfatte de politiske grundholdninger.
  Jeg holdt op med at læse ASH, da hun noget plumpt annoncerede slogans som “borgerlige boller bedre” eller var det “de boller bedre på Berlingeren”. Jeg fik medlidenhed med hende – og kom til at tænke på Adornos stk. 109 om beauté inutile (Minima moralia), som ASH vel er i stand til at læse. Så hellere en begavet skønhed som fx Alberte Clement Meldal.
  Men efter læsningen af denne selvudleverende og usædvanligt ærlige udmelding vil jeg atter holde øje med ASHs bidrag til den politisk-moralske samtale i DK.

 2. Af Preben Skovgaard

  -

  Genialt. Intet mindre.
  Burde indbindes og udgives i bogform.
  Måske min bedste julegave.
  Bliv ved.

 3. Af Eric Carlsen

  -

  AFTER THE GODL RUSH.
  Godt skrevet af ASH. Arbejde mindre og være tro mod dig selv og dine ønsker og ideer. Efter at det er kommet frem hvilken formidabel udbetaling på 16000 efter skat pr. mdr., eller at du skal tjene ca. 30.000 kr pr.mdr. for at få noget ud af at arbejde, bliver det endnu mere vigtig at forfølge lige præcist de interesser som man her her i livet. For hvorfor slave for den satans stat.
  Mr. Slowhand
  EC

 4. Af Eric Carlsen

  -

  AFTER THE GOld RUSH.
  Godt skrevet af ASH. Arbejde mindre og være tro mod dig selv og dine ønsker og ideer. Efter at det er kommet frem hvilken formidabel udbetaling på 16000 efter skat pr. mdr., eller at du skal tjene ca. 30.000 kr pr.mdr. for at få noget ud af at arbejde, bliver det endnu mere vigtig at forfølge lige præcist de interesser som man her her i livet. For hvorfor slave for den satans stat.
  Mr. Slowhand
  EC

 5. Af Louise M

  -

  “Livet leves forlæns men forståes baglæns” – Det gode og menenskekærlige citat af Kirkegård.

  Anne Sophie Hermansen har indset at hendes liv har været småborgerligt, og dermed har hun måske nået det,hun ville i sit liv.

  Derfor skuffer det mig at hun ikke kan se, at nogle i Danmark lider meget af forskellige grunde i deres liv, og man er ikke “sin egen lykkessmed” som højrefløjen gerne vil fremture med.

  Livsbetingelserne er stadigvæk til debat for os alle i Danmark, og især meningsdanerne må passe på med deres sprogbrug mod de svage i samfundet.

  Statestikkerne taler deres tydelige sprog om hvordan vores samfund klarer sig bl.a. med hensyn til visse livstilssygdomme – og hvilke samfundsgrupper der får dem.

  Dejligt at læse om din selvransagelse, men tag lige at få medfølelsen for andre med fremover.

 6. Af Anders Christian Hansen

  -

  Anna Sophias Bedstemor fra 1934:

  http://news.google.com/newspapers?nid=1129&dat=19341013&id=N7VRAAAAIBAJ&sjid=LWkDAAAAIBAJ&pg=6192,5169108

  Glædelig Jul.

 7. Af Lars Christiansen

  -

  Lad mig tilslutte mig koret af anerkendelse af dine tanker for ikke bare 2011 med for 0´erne. Jeg ærgrer mig over, at du ikke beholdt dit kandidatur til LA, men vil også frygte, at du ikke kunne eje den samme skarpe, præcise pen, som du kan i dag, hvor du “kun” er samfundsrevser, blogger og ivrig debattør. Din ærlighed og erkendelse af, hvor du er i et samfund/verden som den vi lever i, er super beskrevet. Den bør ramme mange i et tankespind, hvor der ligesom du selv (og mig for den sags skyld) er brug for at turde være ærlig om egen formåen, så man netop ikke ender med at sidde tilbage med en bittersød smag i munden og en konklusion af livet, som ikke smager ret godt. Lad mig slutte med at skrive, at det ubetinget er din bedste blog til dato, hvorfor jeg for første gang ryger i tasterne og “giver karakter” :-).

 8. Af B0 Hansen

  -

  Kære Anne Sophia Hermansen

  En meget velskrevet blog . Det er utrolig for mig, at oprigtig ærlighed både berører og er sexet . Tak og God JUL

 9. Af Lars Grelck

  -

  Fin klumme. Men 2012 og kommende år kan aldrig blive absofuckinggreat når vi har mistet Christopher Hitchens. Som Ian McEwan så tørt bemærkede det: “If Hitchens didn’t exist, we couldn’t invent him.” Han var fra tiden før Google, sms’er, Facebook, hurtige dit og hurtige dat. Hans viden – kolossal og uoverskuelig som den var – var oparbejdet på den gamle måde. Ved læring og ved at læse bøger! Hitchens kan vi dog takke for noget langt vigtigere. Om man var enig med ham eller ej i alle de emner han kastede sig over.. jamen, så står hans livsværk i en sætning tilbage… han lærte os hvordan vi skal tænke. Ikke hvad vi skal tænke. Du vil være savnet, Christopher!

 10. Af Martin Krabbe

  -

  Mød de gældstyngede danskere: http://www.stavnsbundet.dk

 11. Af s sørensen

  -

  farvel hanne sophia hermansen@

  mts lvt-lars von.. så var han da imdlertid ærlig og selvrangsaglig i vittighed, mens dnsap bestod for hovedparten af ku og k under anden verdenskrig. Jo uden k kunne Danmark måske ha haft helte mod facismen idag.

 12. Af Mikkel Sørensen

  -

  Fantastisk. Anne Sophia Hermansen skriver et indlæg, og straks bæres hun til troen af den ukritiske pøbel. Et indlæg med enkelte sprogblomster, en opremsning af årets begivenheder, og et manglende fokus på andre mennesker, end egen såkaldte stress-diagnose, thi det er hårdt at være “prinsessen på ærten” og “på” hele tiden.

  Jeg har ikke noget udestående med dig. Jeg synes bare det virker “kageformet” og (selv)reflekterende på en overfladisk måde. Du kommer ikke ret meget længere end dig selv, og egen navle.

  Bør man ikke forvente lidt mere af en samfundsblogger?

 13. Af Peter Nielsen

  -

  En fornøjelse at læse, godt skrevet og godt nytår ASH…

 14. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja, al den selvhævdende ondskab ASH har udsprøjtet – har været fuldstændig forgæves.

 15. Af thomas andersen Andersen

  -

  Hvis man kan få stress af at indse at man er en småborgerlig Københavnerkvinde, så ved jeg ikke hvorfor jeg stadig går rundt uden denne diagnose.

  Nok fordi jeg med min løn lige under de 100 000 om måneden, en arbejdsuge på 40 timer og en børneflok på 3 unger og indehaveren af et lykkeligt ægteskab med ligeledes fuldtids arbejdende kone, ikke har så satans ondt af at nogle mennesker ikke har det særlig godt i dagens DK og derfor får lidt lunser fra de riges bord. Jeg føler heller ingen konstant trang til selvforherligelse på bekostning af andre som har haft mindre heldige betingelser i deres liv.

  God jul til alle. I ved, det er den der lysfest hvor ham 68-er hippien fra Bethlehem blev født. Ham der delte brød og fisk ud til de arbejdsløse og trængende, mens han gik rundt på bare fødder og skældte ud på dem der sælger ud af næstekærligheden. Hallelujah råbte han hele tiden. Eller Hizbollah .. det er jo ét fedt.

  Love is All You Need. Men han døde jo for mange år siden.

 16. Af Steen Poulsen

  -

  Fin og stærk Klumme, meens, det slutter af med ” Lidt trist, men you can’t always get what you want, som der engang var en, der sang.
  Den person vil jeg bede om at klappe i i 2012. For det bliver et fab år. Absofuckinglutely.”
  Sådan taler man ikke om Sir Mick (Jagger), men hør i stedet efter hvad han synger videre:
  “You can’t always get what you want
  But if you try sometimes you might find
  You get what you need”

  Så op med humøret, you get what you need
  og god jul

 17. Af S Hansen

  -

  Tak ASH 🙂 Spot on opremsning af 2011. Et år som godt snart må pakke sammen, så vi kan komme igang med 2012, som netop bliver fantastisk! Absofuckinglutely 😉

 18. Af thomas larsen

  -

  Ros med smiley siger ligesom det hele. Alle I evige teenager der ude god jul – håber jeres Ipads bliver sprængt i luften af Osamas efterfølger i det nye år

 19. Af thomas larsen

  -

  Ros med smiley siger ligesom det hele. Alle I evige teenager der ude god jul (også Ash som skriver som en)- håber jeres Ipads bliver sprængt i luften af Osama i det nye år

 20. Af thomas larsen

  -

  I lyder sgu alle sammen som Piet heins gruk bare på engelsk teenagersprog

 21. Af Lars Sørensen sørensen

  -

  @ Til Alle blå smølfer

  Rart at se et par stk af jer , nu vil indrømme at det vi fik ud af 00erne/borglig regering var:
  Egoisme, et delt Danmark(har vi råd til det?)
  masse af koruption,magtmisbrug,krige,nedgørelse af de svageste borger .
  I putter bare på hvad jeg har glemt

  Hvor er Søren Pind ?? savner da lidt ham ubersmølfen , med de fede og rigtige og holdninger moralsk og etisk.

 22. Af Michael L

  -

  @Jørgen

  “Såvidt jeg forstår på Penkowa sagen fejler du helt i din pointe. Alle der udfører et godt solidt arbejde, osse forskning, fortjener respekt og støtte.”

  Men det er jo lige netop det der er problemet – Penkowa udførte IKKE godt solidt arbejde. Hun fuskede jo med resultaterne og der netop bragt endnu en sag på banen mod hende for mere fusk med forskningen. Hun er en skændsel for forskermiljøet!

 23. Af Kisser Petersen

  -

  ASH – gå hjem og hold jul med dine kældermennesker !

  Vi er nogle der holder af hinanden og tager os af hvordan vi nu har det i dette samfund.

  Jeg ved, at det ikke er noget der interesserer dig, vi er jo bare kældermennesker i underbukser.

  Hvis du en dag får brug for hjælp – håber jeg at dit navn er glemt ! For du er en skændsel for noget så simpelt som medmenneskelighed !!

 24. Af Kisser Petersen

  -

  Vi er mange der søger job efter job. Jeg er selv højtuddannet og bestemt ikke “for fin” til at søge både rengøring og kassedamejobs, men jeg kommer aldrig i nærheden, jeg er 50 + og det mærkes !

 25. Af pernille p.

  -

  Hvor er det altid en fornøjelse at læse din blog! Rigtig god jul og et godt 2012.

 26. Af Ole Sørensen

  -

  Hej Anne Sophia
  Jeg glæder mig til følgetonen dec 2012.
  Har du tænkt på at du måske ikke har plejet de mennesker du var omgivet af godt nok.
  Det går op og ned, men græsset er præcis samme farve på den anden side.
  God Jul go godt Nytår

 27. Af P. E.

  -

  Kæreste Anne Sophia,

  “De [døende patienter] ønskede, at de havde været mere tro mod sig selv, at de havde arbejdet mindre, været en bedre ven, udtrykt deres følelser med større ærlighed og i det hele taget tilladt sig selv at være lykkeligere. Jeg måtte bare se i øjnene, at jeg havde henlevet mine 30’ere i arbejdsnarkomanisk og åndelig småborgerlighed”

  – Fik mig til at tænke på en fantastisk – trods sin enkelhed – citat fra Ms. Rowling:

  “Personal happiness lies in knowing that life is not a checklist of acquisition or achievement. Your qualifications are not your life.”
  J. K. Rowling, Harvard Commencement Address, 2008

  God nytår!

  P.

 28. Af eow -G Habibi

  -

  Selv om jeg måske er uenig i din politiske overbevisning, synes jeg at du beskriver 2011 meget godt. Super velskrevet indlæg. Stor ros for din underholdende og ærlige måde at skrive på 🙂

 29. Af N. Jensen

  -

  Foretrækker til enhver tid ASH frem for professionelle fupmagere som den skattefrie klimamillionøse Conni Hedegaard, fodboldeksperten Lykke Friis (som blev begavet med med stor naturvidenskabelig ekspertise og et medlemskab af Venstre ca. 30 sekunder før hun blev udnævnt som minister), eller EU lobbyisten Marlene Wind, som bliver betegnet som EU ekspert uanset at hendes videnskabelige “produktion” må anses for at være nærmest ikke eksisterende.

  I modsætning til de 3 øvrige er ASH jo helt harmløs. Hun blogger jo bare om sine tanker og oplevelser, uden at udgive sig for at have monopol på den evige sandhed.

  Carry- on, ASH,

  Ha’ det godt.

 30. Af vagn pedersen

  -

  Ja det er jo godt at filosofere lidt over livets tildragelser. Hvor godt kender vi så naboens livsforhold.
  Overførselsindkomster, jo de kaldes forskelligt alt efter hvem man er og hvilke virksomheder man har, barnet har flere navne og nogle synes bedst om egne navne, for de andre er jo bare nassere. Sådan er der så meget alt efter hvordan man opfatter livet. Det er da trygt at opholde sig bag en skærm og gøre sig klog på livet i nabogaden for hvor regner jeg med de har det fedt…

 31. Af Anders Lund Madsen

  -

  Jeg synes også, du er den bedste.

 32. Af R... Andersen

  -

  Der findes uhyre få som ash der kan hæve sig over danskernes dob moral. Uha. Danskerne vil gerne betale mere i skat. Og fare til Tyskland og købe øl og vand med mindre skat. Vi vil arbejde på kontor og have fri kl 15,30. Og så skal vi da kunne handle 24 i døgnet i butikkerne. Og så så skal vi tage med tog og bus. Trods det forurener MERE ind privatbilisme pr person km. Finanskrise. Gab. Asiaterens arbejder bare mere ind os. Derfor flytter arbejds. Pladserne Gør det sjovt at tjene penge så får 95%. Det bedre Og uden hårdt arbejde ingen dygtige læger ingen velfærd. Vi kan ikke alle glo tv og drikke rødvin

 33. Af I. Doulgerof

  -

  Well done, Anne.
  I.

 34. Af Miss Jeanett

  -

  Haha Simon N – du er klasse! Ja, hun burde takke Bethany. Jeg anede ikke hvem denne dame var før Bethany skrev om hende.

 35. Af Sten Stensen

  -

  Op med humøret ASH…

  …den store kærlighed skal nok komme. Vi er jo rigtig mange singler i Danmark som søger den store kærlighed. Så hvorfor ikke?

  Vær åben. Vær imødekommende. Glem tjeklister, fordomme og kræsenhed. Være dig selv. Hvil i dig selv.

  Smil, hygge og vær glad
  Knus, kram og kærlighed

  Godt nytår.

 36. Af Anonym http://monclerdown.tobiiro.jp/

  -

  I love your site.. very nice colors & theme. Did you create this site yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply back as I??m looking to create my own web site and would like to know where u got this from. thank you

Kommentarer er lukket.