Et køn der gør sig hjælpeløst til grin

Af Anne Sophia Hermansen 103

For cirka et år siden udkom den internationale undersøgelse Who Makes The News. Undersøgelsen, der udkommer hvert femte år, undersøger mænds og kvinders repræsentation i medierne og viste dengang, at kvinder er stærkt underrepræsenteret i forhold til mænd, men ikke noget om hvorfor. Det sidste debatterer de i øjeblikket i norske og amerikanske medier, og blandt andet har forfatteren Torgrim Eggen skrevet en kronik i VG, hvor han konkluderer, at det er de løbende personangreb og seksuelle chikanerier, der i overvejende grad får kvinder til at holde sig ude af den offentlige debat.

Samme konklusion er bloggeren Helen Lewis Hasteley for nylig kommet frem til i et meget langt indlæg i New Statesman. Her har hun spurgt en række kvindelige bloggere om deres erfaringer, og de fortæller mere eller mindre enstemmigt det samme. Om kvindehad, voldtægtstrusler og dødstrusler, velbekomme (links nederst i indlægget).

I Danmark har vi en lidt underlig tendens til at kategorisere den slags som “klynk”. Som om det er et vilkår i sig selv, at er man kvinde, offentlig person og måske beskæftiget med kønsspørgsmål, ja, så er det helt naturligt, at man bliver seksuelt forulempet, og det må man kunne stå model til. Elisabeth Møller Jensen, direktør for Kvinfo, siger sådan her i et interview i Berlingske:

– Man skal være parat til at blive svinet til fra alle kanter. Hvis du f.eks. udtaler dig om feminisme og ligestilling, skal du ikke være sart.

Det er desværre sandt. Det er desværre også sådan, at det følelsesmæssige engagement ret ofte kommer til at skygge for fornuften, og og så bliver diskussioner om ligestilling og feminisme højst bizarre at følge med i for andre og umulige at tage alvorligt for endnu flere.

På det seneste på de to forfattere Susanne Staun og Jette Hansen skrevet to indlæg om feminisme (tror jeg?) til henholdsvis Berlingske og Politiken. Utroligt velskrevne og med et greb om sproget, de fleste af os kun kan drømme om. Men indholdet? Substansen? Den drukner i fjendebilleder, nedgørelse, personforfølgelse, motivgranskning, injurier og bevidste fejlfortolkninger. Blå versus rød feminisme. Feminisme kontra antifeminisme. Kvinde mod kvinde. Og ja, jeg har selv været en af dem, der skrev om “gammelfeminister”, så jeg er ikke selv et hak bedre.

Men da jeg læste begge artikler i går og fulgte debatten om dem på Facebook, slog det mig: er vi som kvinder i gang med at gøre os hjælpeløst til grin?

For i stedet for at komme med konstruktive løsninger, der kan minimere løngabet mellem mænd og kvinder eller sobert debattere bestyrelseskvoter, trafficking, barsel og hvordan vi får flere kvinder i medierne, opfører vi os som de udsultede køtere i middelalderens freakshows, vi går dyrisk i struben på hinanden, mens omverdenen gyser eller fornøjes og – frygter jeg – mister respekten for os som køn og mennesker.

Når det kommer til ligestilling, synes vi i høj grad at mangle en debatetik, og så længe vi ikke er i stand til at debattere på en ordentlig, konstruktiv, nuanceret og løsningsorienteret måde er det min påstand, at vi ikke får ligestilling i Danmark.

Heller ikke i medierne (og jeg kan heller ikke lade være med at tænke på bestyrelserne, der nok vil betakke sig for at få sådan en flok konfliktsøgende ballademagere ind).

Det er ingen hemmelighed, at jeg personligt er en af dem, der står for skud i øjeblikket, blandt andet fordi jeg ikke vil finde mig i at blive sexistisk forulempet på nettet, og jeg modtager løbende mails fra kvinder, der har mistet lysten til at blande sig i den offentlige debat. Også fra flere, der tilkendegiver, at de er blevet feministisk hjemløse, fordi der ikke længere findes et sted, hvor de kan se deres holdninger repræsenteret. Det er blevet en kampplads. Hvis prisen for offentligt engagement også er at blive udråbt som hykler og klynker, at blive fejllæst, stigmatiseret og latterliggjort, så fordyber de sig hellere i Magasins julekatalog end de møver sig ind i Deadline.

Kan man fortænke dem i det? Nok ikke, men det er et tab for vores demokrati, og spørgsmålet er, om ikke det er på tide, vi gør noget ved det. I første omgang kunne vi jo begynde at søge efter årsagen til, at kvinder ikke blander sig, og oplagt kan man jo begynde med at se på, hvordan kvinder behandles, når de træder ud i offentligheden med deres holdninger.

Og i særdeleshed på, hvordan de behandler hinanden.

Her er en samling gode råd til kvinder (og mænd, ingen diskrimination her), der gerne vil gøre sig gældende som meningsdanner:

1.  Find ud af, hvad du brænder for. Du har reelt muligheden for at sætte en samfundsmæssig dagsorden, hvis du viser mod og følger dit hjerte.

2.  Der er forskel på “free speech” og “hate speech”. Har du en blog, så slet negative kommentarer fra folk, der har et debat-destruktivt formål eller bare personligt vil fornedre dig, og hyler de op om deres ukrænkelige ytringsfrihed, så glæd dig over, at de jo er frie til at oprette deres egen blog.

3. Vær ærlig mod dig selv og acceptér at blive udfordret på dine holdninger, men ikke på din person.

4. Lad dig ikke kanøfle. Hvis du oprigtigt oplever, at du har fat i den lange ende, har du det som regel også. Gandhi sagde: First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

5.  Stå ved dig selv og googl aldrig dit eget navn. Det vil sjældent gøre dig glad, hvad du finder på særligt anonyme blogs (og du er selvfølgelig ikke anonym).

6. Undgå også at læse kommentarer under artikler, du optræder i. De, der har noget interessant og konstruktivt at fortælle dig, skal nok sende en mail eller kontakte dig på Facebook.

7. Får du en hård medfart, kan du evt. søge lidt inspiration hos Viktor Frankl, der i kz-lejren kom til den erkendelse, at vi i sidste ende selv bestemmer, hvordan vi lader os påvirke af andre, og han blev udsat for VIRKELIG tortur. Kunne han, kan du også.

8. Og det er det værd, tro mig.

Om hvordan det (også) er at være kvindelig blogger i USA: http://www.newstatesman.com/blogs/helen-lewis-hasteley/2011/11/comments-rape-abuse-women

Og om hvordan det (også) er i Norge: http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10039602

103 kommentarer RSS

 1. Af j nielsen

  -

  Ligestilling, case study.

  Ansættelsessamtale, privat firma. Kvindelig ansøger, kvalificeret. Der skal forhandles løn og tillæg for kvalifikationer.

  Tror kvinden.

  Firmaet bruger som udgangspunkt lønstatistikken, udarbejdet af fagforeningen. Den viser middelløn for privatansatte, som funktion af årgangen. Jo større anciennitet, jo højere løn – statistisk set.

  Kvinden gør det samme. Lønstatistikken som udgangspunkt. Så tager vi den derfra.

  Alligevel er de ikke enige.

  For fagforeningen har både udarbejdet en generel og en kønsspecific statistik. Om mens kvinden går ud fra den generelle, går firmaet ud fra den kvindespecifikke – hvor middellønnen ligger væsentligt lavere.

  Fordi en del andre kvinder har brugt år på barsel.

  Det skal denne kvindelige ansøger nu betale for. I stedet for at forhandle tillæg, med baggrund i personlige kvalifikationer, skal hun til at forhandle sig op på middellønnen for ansøgere med hendes erfaring.

  At komme videre derfra er stejlt op ad bakke.

  Ligestilling?

  Prøv at tilbyde en mand middellønnen for kvinder. “Vi har ikke set dine nosser endnu”.

  Så kan vi snakke ligestilling.

 2. Af I. Mortensen

  -

  Selv de unge er trætte, lede og kede af kvinders evindelige jamren og forlangende.
  I kvinder har taget den for langt. I har overspillet jeres rolle, og tilbage er bare, at I må betale prisen – I står alene. I er ikke værd at relatere til. I er spild af tid og vi forlader jer.

  Youtube: “Ulige Numre” med nummeret “København”

  http://youtu.be/vSaUWDOexXU

 3. Af Bjorn Sorensen

  -

  Kvinder er egalitære og mænd er elitære.
  Det mener jeg hænger sammen med kvinder og mænds forskellige intelligensfordeling.
  Kvinder er af natur mere ens med hensyn til intelligens, dvs de fleste kvinder har den gennemsnitlige intelligens, hvor imod der er meget større spredning blandt mænd.
  Allerede som drenge finder de sig deres plads i hirakiet.
  Og så er kvinder frygtelig nærtagende og tåler ikke kritik.
  At de kan være ualmindeligt modbydelige overfor hinanden er en kendt sag.
  Er det blot naturens luner for at sætte fut i de menneskelige relationer?
  Men i øvrigt er det mit indtryk at kvinder alt for ofte bliver personlige og emotionelle, hvilket vanskeliggør fornuftig samtale.

 4. Af Amalthea Olsen

  -

  Vås. Et køn kan ikke gøre sig til grin. At gøre sig til grin forudsætter brud med normer, og hvis en handling konsekvent udføres af halvdelen af befolkningen, ja så må der jo være tale om en ny norm.
  De der gør sig til grin i denne parodiske debat er enkeltpersoner. Grunden til at de frivilligt placerer sig i denne position kender de bedst selv, andre her har peget på den store ego-syge, og jeg kan nok være tilbøjelig til at holde med.
  Vi burde genindføre Ø-lejre og aftenmøder. Der er alt for mange mænd der blander sig i diskussionerne, de tilfører intet og evner kun at forplumre vandene yderligere.

 5. Af Henrik keller

  -

  Et par kommentarer til Ann Bille.
  1. jo der er ligeløn i DK. En mandlig SO-SU assistent tjener f.eks det samme som en kvidelig.
  En kvindelig lærer tjener det samme som en mandlig. Det er korrekt, at du tjener mere på heltid, end på deltid og, at du kan forhandle dig til personlige tillæg. DEt er også rigtigt, at nogle uddannelser giver adgang til jobs med højere løn, end andre. DEtte er ikke et spørgsmål om køn, men et fordelingsspørgsmål, som absolut er relevant. Hvorfor tjener en person i plejesektoren mindre, end en person ansat i en bank?

  2. vedr HPV-vaccinen. Vaccinens effektivitet er ringe, undtagen hos helt unge. Årsagn til, at vaccinen er blevet trumfet igennem skyldes et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Medicinalindustrien og sponserede speciallæger.

  HPV virus er særdeles hyppigt forekommende. Langt de fleste kvinder smittes i ganske ung alder. De fleste af disse bekæmper selv infektionen. Disse er ikke i fare for at udvikle cancer. En ganske lille gruppe kan (pga en iøvrigt ubetydelig immundefekt) ikke selv cleare infektionen. I denne gruppe er der en mindre del, der får cancer senere.
  Reelt set kan man altså kun forvente effekt hos følgende grupper: 1. Kvinder, der endnu ikke er smittet og som ikke selv kan cleare infektionen. 2. Kvinder, der er behandlet for celleforandringer.
  Der er således ringe effekt af at udvide ordningen til kvinder op til 26 år, især fordi det alm screeningsprogram (smear) skal fortsætte.Hovedparten af de få kvinder med celleforandringer vil fanges i dette program, før de får cancer.
  Der arbejdes iøvrigt i kulissen på, at også drengebørn skal ind i programmet, selvom de (som du selv skriver) har ringe gavn af denne vaccine. Det er brud med et fundamentalt princip: At man vaccinerer /behandler ikke-myndige personer med præparater, som de ikke selv har gavn af og som man ikke kender langtidseffekten af.

 6. Af Mikkel Sørensen

  -

  @ Amalthea Olsen. Lige pt er det kun kvinderne der forplumre tingene. De blå feminister vs. de røde feminister, og de røde bærer vist størstedelen af ansvaret, jvf deres hadefulde angreb på “andre kvinder” At give mændene skylden for den verserende hønsegård – er vist et kvindepolitisk spin.

  Der er måske i virkeligheden brug for en mandlig ordstyrer.

 7. Af Ole Larsen

  -

  ;Vi burde genindføre Ø-lejre og aftenmøder. Der er alt for mange mænd der blander sig i diskussionerne, de tilfører intet og evner kun at forplumre vandene yderligere.”

  YES… Gør os den tjeneste at I skrubber ud på en Ø.

  I ødelægger vores land, I nedbryder civilisation, og I er ynkelige at overvære i processen.

  I vil ikke Familien, I vil ikke respektere forskel i køn, I vil ikke arbejde og betale for velfærdssamfundet, I vil ingen form for kompromis.
  Rejs ud på en Ø, og realiser jeres utopi.

 8. Af Ann Bille

  -

  Til de mænd der har skrevet de sidste kommentarer herinde: thank you for proving my point.
  Intet sagligt, kun personangreb og hadske skrivelser mod kvindekønnet.
  TAK!

 9. Af Ann Bille

  -

  @Tore: øh unskyld men hvor tit er det lige at mænd fælder træer derhjemme?
  Undersøgelser viser at kvinder laver det meste derhjemme. Det er kvinder der passer børnene når de er syge, går til læge med børnene, laver lektier med dem, afleverer og henter, vasker tøj, køber ind og laver mad. SAMTIDIG med at de passer deres fuldtidsjob.

  Sådan nogle ting som at slå græs, fælde træer osv er altså ting som mænd primært laver hjemme, MEN det er ting der skal gøres meget sjældent, hvorimod de ting kvinderne mest laver derhjemme som mad, tøjvask, rengøring etc er ting der skal gøres dagligt eller i hvert fald ugenligt – derfor konkluderer man bla at kvinder laver det meste arbejde derhjemme!

  Så den med at fælde træer må du længere ud på landet med..

 10. Af Ann Bille

  -

  Til de mænd der har skrevet de sidste kommentarer herinde: thank you for proving my point.
  Intet sagligt, kun personangreb og hadske skrivelser mod kvindekønnet.
  TAK!

 11. Af Eva Kramer

  -

  Jeg nøjes med at læne mig tilbage, og morer mig kosteligt mens jeg tænker mit om denne såkaldte debat.

 12. Af Amalthea Olsen

  -

  @ Mikkel Sørensen: Kan levende forestille mig at du (og det er du sikkert ikke alene om) næsten står der og får lidt tics af indestængt iver efter at få lov til at styre, bestemme og dominere. Den skal jo styres op den diskussion, rettes til så den følger de af mænd definerede retningslinjer for debatter. Eller hur? Ser at Sørine Gotfredsen er ude i samme ærinde, men hun er jo også forkynder for en patriarkalsk (over-)trosretning: “alt for meget føleri (bla bla bla)kvinder må lære at adskille følelser og fornuft (bla bla bla)”. Hvorfor skulle de det? I mine øjne går fornuft og følelser hånd i hånd i enhver diskussion af nogenlunde rimelg kaliber. At konstruere en dichotomi mellem de to er en forudsætning for rimelighed.
  Vi burde skabe rum hvor kvinderne for en gangs skyld kunne kommunikere i fred uden mændenes utidige og ofte halvlumre indblandning. Der er en masse kundskab der er ved at gå tabt, kundskab som handler om hvad det vil sige at være kvinde, hvilke præmisser vi lever under, hvordan vi tilrettelægger vores liv. Og grunden til at den viden forsvinder er at der altid kommer et eller andet sexistisk fis fra mændenes side, som lukker enhver samtale ned og sender parternes slukørede hjem.

 13. Af Amalthea Olsen

  -

  @Ann Min 19-årige søn konstaterede, under en gåtur gennem parcelhus-Danmark, at mænd laver rigtigt meget hjemme! Den søndag var der nemlig mænd ude overalt, og lyden af hvæsende, brummende og hakkende motorer ekoede rundt mellem ligusterhækkene. Mænd laver rigtigt meget hjemme af alt det der har at gøre med maskiner. Mænd bliver nemlig ved med at lege – jeg synes da også at det er grineren at flise grene! Problemet er bare er opgaverne i et hjem er andet og mere end det…

 14. Af Amalthea Olsen

  -

  @Ole Larsen Jeg bor på en ø. Jeg arbejder 170% (kan du slå den?). Jeg er den der holder sammen på familien og får den til at fungere. Jeg tror ikke der var andet, eller?

 15. Af Amalthea Olsen

  -

  Og så er det naturligvis noget sludder, at jeg skrev ” I mine øjne går fornuft og følelser hånd i hånd i enhver diskussion af nogenlunde rimelg kaliber. At konstruere en dichotomi mellem de to er en forudsætning for rimelighed.” Enhver der har bestået optagelseprøven til ottende klasse har allerede regnet ud at jeg mener at den konstruerede dichotomi mellem fornuft og følelese er et kunstigt produkt.

  @Eva Kramer Tænk at der ikke skal mere til for at styrke din selvfølelse. Tænk hvorfor…

 16. Af Ann Bille

  -

  @Ole Larsen: jeg nævner lige nogle navne i flæng her: amagermanden, esbjergfaderen, faren fra vejle, tønderfaren, peter lundin, poul knudsen, hitler, stalin, osama bin laden osv osv osv osv

  Puha ja du har ret, det er da sørme os kvinder der er farlige for samfundet..

 17. Af S. K. J.

  -

  @Ann Bille / Anne J.
  Dine indlæg indeholder fuldt ud ligeså mange skingrer generaliseringer, fordømmelser og hadske skrivelse mod det mandlige køn; nøjagtig det, som du beskylder mændene for at gøre.
  Hvad med at feje for egen dør først?

 18. Af Ann Bille

  -

  @S.K.J: Jeg gik ud for at feje lige før, men der var ikke noget at feje op.

 19. Af Henrik keller

  -

  Det undrer mig, hvis det var mit indlæg, som Ann Bille fandt usagligt og hadsk.

  Det forekommer mig iøvrigt, at din argumentationsform er lidt plat.

  Der er fuld frihed her i landet. Der er ingen, der forhindrer enhver kvinde i at realisere sine ønsker (hvis evnerne vel at mærke rækker). Man kan vælge uddannelse og job. Man kan vælge at få børn og pleje familien. Man kan ogsåvælge ikke at få børn og satse benhårdt på karrieren. Der er INGEN, der forhindrer kvinden i at træffe sit frie valg, men et hvert valg har naturligvis nogle konsekvenser.
  Vælger man en “forkert” uddannelse, kan det have betydning for fremtidig indtjening. Vælger man familien får man visse fordele. Vælger man karrieren, kan man tjene mange penge, men få en skrækkelig, ensom alderdom. Jeg har i min karriere talt med mange døende. Tro mig. Jeg har aldrig hørt, at nogen af dem har været kede af, at de har arbejdet for lidt/siddet i for få bestyrelser. Jeg har lyttet til flere, der har klaget over savn af børn, fortrudt svigt overfor børn.

  Dine betragtninger vedr mændenes arbejdsindsats i hjemmet er spændende , men kan ikke bruges i denne debat. Vi er masser af mænd, der deltager i husarbejdet på lige fod med konen. Det skal ikke komme disse mænd til skade, at andre af deres kønsfæller. jeg er praktiserende læge og det er min erfaring, at det ofte er manden, der følger barnet til lægen.

  Hvorfor skal mine sønner forfordeles (ment i ordets oprindelige, korrekte betydning)pga deres køn, blot fordi deres forfædre har haft fordele i kraft af deres køn?
  Det der lægges op til er diskrimination af mænd. Det er IKKE i orden.
  Jeg blev selv diskrimineret, da jeg skulle have min uddannelsesstilling i almen medicin. Jeg blev overhalet af talrige yngre kvinder med ringere faglig erfaring end jeg. Forklaringen fik jeg nogle år senere, da en af medlemmere af ansættelsesudvalget fortalte mig, at man foretrak kvinder, der havde født.

  Den der er bedst til et job skal have det. Uanset køn. På et universitet er meningen, at de bedste skal ansættes -uanset køn. MAn kan evt “blinde” kønnet så ansættelsesudbvalget ikke kan se kønnet.

 20. Af Ann Bille

  -

  @Henrik Keller: sorry, er ikke enig med dig i noget som helst af det du skriver og jeg kunne komme med en masse modargumenter og svar, men ååååhh hvor jeg ikke gider.

 21. Af Morten Christiansen

  -

  Nej, det er ikke et køn, der er hjælpeløst til grin. Kun dig. Gang på gang.

 22. Af Jakob N

  -

  “[kvinderne] laver alt arbejdet derhjemme”

  Denne kommentar fra Ann Bill er simpelthen så forstemmende, nedladende og grotesk, at den fortjener at blive hevet frem igen og igen som et skræmmeeksempel – ikke på hvor dovne mændene er -men på hvor ufattelig indbilsk og hovmodig en opfattelse en kvinde kan have af sin egne gerninger i hjemmet. Det er muligt, at Ann Bille kender kvinder, der accepterer at leve i forhold, hvor de selv laver alt, men at udstrække dette til en fuldstændig barok og rablende generalisering af, at alle kvinder accepterer at være i forhold, hvor de skal lave alt imens manden glor tv eller surfer på nettet, er da den ultimate hån mod kvindekønnet.

 23. Af S. K. J.

  -

  Udvalgte punkter fra Ole Birk Olesen’s 7 anklager mod kvinder:

  4. Jeg anklager kvinder for at være ude af stand til at bestyre magt med moderation. Det ses af det forhold mellem mand og kvinde, som findes i de fleste ligestillede parforhold, hvor en mand, der ikke yder konstant modstand mod sin kvindes forsøg på at forme ham, tryne ham, dominere ham, meget hurtigt vil blive forvandlet til en undersåt i et tyrannisk hjemmematriarkat.

  5. Jeg anklager kvinder for at være uærlige om, hvad de i virkeligheden foretrækker i forholdet mellem mænd og kvinder, når det handler om ”ligestilling”. Jeg har endnu til gode at møde den kvinde, som ønsker, at kvinders fordums forpligtelser over for mænd skal afskaffes, men som ikke samtidig mener, at mænds gamle forpligtelser over for kvinder skal bevares aldeles uændrede.

  7. Jeg anklager til sidst kvinder for at være jantelovsdyrkere i ethvert spørgsmål, hvor mænd er dygtigere end kvinder. Ingen mand har nogensinde anfægtet, at kvinder er bedre til at tage sig af pylrede børn med feber, tale i telefon i meget lang tid, pakke til ferierejser og skabe hygge i hjemmet. Men at møde en kvinde, som anerkender, at mænd er bedre til noget som helst andet end det, der kræver ren muskelkraft, er lige så svært som at finde en nål i en høstak.

 24. Af Ann Bille

  -

  @JaKob N.: læser du ikke aviser.?
  Der har været undersøgelser om dette i flere år der alle viser at kvinder laver dobbeltarbejde fordi de laver det meste i hjemmet – de seneste af disse artikler har stået på information, jyllandsposten og tv2’s hjemmeside. Så jeg prøver ikke at være nedladende, jeg forholder mig bare til det jeg har læst om på adskillige medier og organisationer.

 25. Af Ann Bille

  -

  @S.K.J: når de skrevne kommer fra en semi-mandschauvinistisk krøltop der tydeligt lader sig skræmme at kvinder, og som kommer fra et parti der går ind for flerkoneri, gratis smøger til børn og max 20% i skat så kan jeg ikke tage det seriøst 🙂

 26. Af Jakob N

  -

  @Ann Bille,

  Dansk Sygeplejeråd har for nylig lavet en undersøgelse der viser følgende:

  Antal timer Kvinder Mænd
  Arbejdstid 37,47 41,56
  husligt arbejde 11,51 8,32
  I alt 48,97 49,88

  Hvor er det lige præcis, du mener at kunne konstatere, at kvinderne “arbejder dobbelt”?

  Følgende uddrag af artikel fundet på BT:

  “Hvor danske mænd ud over jobbet bruger i gennemsnit otte timer om ugen på husarbejde og madlavning, bruger kvinderne 12 timer.

  Det viser en ny europæisk undersøgelse af familiernes forhold gennemført af Det Europæiske Institut for Livs- og Arbejdsvilkår (Dublin-instituttet).” Igen er jeg i tvivl om, hvordan det forhold, at kvinderne arbejder 12 timer i hjemmet om ugen og mændene 8 timer i hjemmet om ugen, kan udlægges til, at “kvinderne arbejder dobbelt”.

  Endvidere viser en nylig undersøgelse fra Rockwool Fonden også, at kvinder arbejder mere end mændene i hjemmet.

  Jeg vedgår gerne, at det er rimeligt klart af ovenstående, at kvinder tager en større del af det hjemlige arbejde end mænd, men jeg vil da gerne høre, hvordan du mener, at oplysningerne kan udstrækkes til din påstand om, at ’kvinderne laver alt arbejdet derhjemme’!? Fx svarer mændenes arbejdsindsats i hjemmet i undersøgelsen fra dansk sygeplejeråd til, at mændene udfører 42% af dette arbejde – i undersøgelsen refereret i BT er mændenes andel 40%. Kan du ikke een gang for alle forklare for mig – og vel også alle andre – hvordan dette kan blive til, at det er kvinder der laver alt? Jeg vil nemlig gerne benytte dén argumentation til at forklare min kone, at hendes bidrag på 40% af husstandsindtægten ikke ændrer på, at det er MIG, der tjener alle pengene.

 27. Af Vibeke Carøe

  -

  Ann skrev:

  “[kvinderne] laver alt arbejdet derhjemme”

  Jakob N skriver til Ann:

  …forstemmende, nedladende og grotesk… skræmmeeksempel… hvor ufattelig indbilsk og hovmodig en opfattelse en kvinde kan have af sin egne gerninger i hjemmet…en fuldstændig barok og rablende generalisering af, at ALLE kvinder accepterer …den ultimate hån mod kvindekønnet.

  Jesper Hansen skrev:

  “Åh gud. Hvorfor bliver jeg dog ved med at læse dine ligegyldige latterlige blogs…skal ha sat disse latterlige kvinder. Det svage køn på plads…DER ALDRIG ALDRIG ALDRIG NOGEN PHUCKIN sinde bliver ligestilling mellem det svage og stærke køn…Kvinder skal huske at barbere den dernede vaske tøj vaske op. og give manden det blowjob når han kommer hjem fra arbejde…fandme være slut med alt det kvinde oprør- I kan aldrig vinde. Det er manden for overlegen til. forhelvede.”

  Nu var den kommentar givetvis så grov, at der kan være al god grund til at ignorere den, men principielt er samtlige kommentarer fra mændene i denne debat tydeligvis enige med Jesper,så ENESTE KOMMENTAR FRA MÆNDENE (TOM MADSEN):

  “Hvad var det nu lige at overskriften på ASH’s blog-indlæg var…? :-)”

  men det blev også ignoreret, da alle de herrer er rørende enige med Anne Sophie Hermansen om, at det er kvindekønnet der er uhjælpeligt til grin.

  Jeg kan godt forstå, at visse mænd er så aktive lige præcis her på Anne Sophie Hermansens blog – hendes holdning er jo vand på jeres mølle og sød musik i jeres ører…

 28. Af Mikkel Sørensen

  -

  @ Amalthea Olsen, Det er overraskende meget du kan få ud af mit indlæg om en mandlig ordstyrer. Jeg påpegede såmænd blot, at det pt er kvinderne der forplumrer debatten, grundet den fejde der kører netop nu mellem visse kvinde-grupperinger. De er fyldt med had, pubertære meningstilkendegivelser, og i øvrigt ret sexistiske ytringer, kvinderne imellem. Især kommende fra de såkaldte røde feminister.(de kønstotalitære saltstøtter der virker mere kvinde-undertrykkende, end kvinde-frigørende)

  Du får så mandekønnet viklet ind i dette, og drømmer dig tilbage til ø-lejre og basisgrupper. Ja, så kender vi jo godt dit politiske ståsted og kvindepolitiske udgangspunkt, hvilket forklarer, hvorfor du tømmer ryggen med påstande om, at jeg vil dominerer, og genindfører patriarkatet, alt sammen fordi jeg forslog en mandlig ordstyrer i denne kvinde-fejde.

 29. Af Jakob N

  -

  @ vibeke carøe

  hvis du med “alle de herrer” inkludrer mig, må jeg desværre melde hus forbi – jeg er hverken rørende enig med ASH eller Ann Bille – eller dig for den sags skyld. God dag!

 30. Af Amalthea Olsen

  -

  Dagens fund! Alle de her fantastiske mænd, der ikke bestiller andet end at bidrage til familiens kollektive ve og vel. Det er jo her de er – lige midt i Berlingeren! Og jeg som har ledt og ledt og ikke kunnet se dem! Det er sørme godt at have fundet jer! Jeg skal straks forklare mine veninder og mine kvindelige kollegaer, at de straks skal slippe al stress og depression og udbrændthed – for I er lige her! Lige midt i avisen. …. Men øh… er der nogen af jer der også findes i en sådan lidt mere analog model? For jeg mener, nu har vi snart alle sammen skilt os eller går og leger med tanken, fordi vi har fået nok af at have ekstra-barnet med på slæb. Og for en gangs skyld ville det da være dejligt at have taget fejl.

 31. Af Vibeke Carøe

  -

  I 2009 (fra Danmarks Statistik):

  Kvinder får gennemsnitligt mindre end mænd på flg. områder:

  Kvinders andel i forhold til hvad mænd får:

  85% Fortjeneste i kr. pr. præsteret time
  45% Genetillæg i kr. pr. præsteret time
  89% Ferie- og SH-betalinger i kr. pr. præsteret time
  30% Personalegoder i kr. pr. præsteret time
  81% Pension inkl. ATP i kr. pr. præsteret time
  81% Månedsløn for fastlønnede i kr.

  Dette er gennemsnit for ALLE erhverv og for ALLE EKSKL. UNGE (13-17 ÅR) OG ELEVER.

  Så kan man analysere på alle mulige gode eller mindre gode grunde til, at det er sådan.

  Måske skulle vi lige prøve – bare et øjeblik – at få øje på en af gode grunde:

  At de kvinder, som gerne vil være mere i hjemmet og væk fra arbejdsmarkedet, kan det sammen med mænd, som gerne vil forsørge sin familie, og som i kraft af den fordeling kan fokusere på karriere, opnå højere løn og goder, osv. Han vil sørge for, at hendes pensionsopsparing er lige så god som hans, og hun vil sørge for hjemmet og børnene, så han kan tjene pengene. Så længe de ikke bliver skilt, er alt perfekt.

 32. Af Mikkel Sørensen

  -

  @ Vibeke, jeg ved ikke helt hvad du vil opnå med dine regnestykker, men jeg kan også et. Det er faktisk mere simpelt.

  Kvinder får gennemsnitligt MERE end mænd på flg. områder:

  Velfærdstaten. Beregninger fra velfærdskommissionen.

  Kvinder + 2.4. millioner kr.
  Mænd – 800.000. kr.

  Antal af kvinder på deltid på arbejdsmarkedet. + 40 %. (kunne det forklare, hvorfor kvinder i dit regnestykke samlet set, får mindre i løn, pensioner, etc?) Til gengæld får de 2.4. millioner kr. fra velfærdsstaten, hvorfor de ender med et større plus end mænd.

  P.s. Hvordan kan du overhovedet hævde, at ALLE mænd er enige i Jespers kommentar? Hvordan kan det være, at kvinder læser nogle ting ind i (alle) mænds kommentarer, ting der dybest set ikke er belæg for, men i stedet afslører kvindens egne fordomme om mænd.

 33. Af Henrik Keller

  -

  Ann Bille skriver, at hun ikke er enig i noget af det, jeg skriver, men kommer ikke med argumenter.
  Du mener ikke, at kvinder frit kan vælge studie/job? Du mener ikke, at kvinder frit kan vælge mlm familie el karriere? Du mener ikke, at de to køn (jvfr overenskomster) har samme løn for samme job/timetal?
  Du mener ikke, at den bedst kvalificerede ansøger skal have et udbudt job?
  HVIS dit argument vedr mænds arbejdsindsats i husstanden er rigtigt så kan vi altså konkludere, at du (og de øvrige tilhængere af lovbestemt diskrimination af mænd) på den baggrund går ind for kollektiv afstraffelse af alle mænd?
  Det er et interessant synspunkt. Det har vi -mig bekendt – ikke haft i DK siden besættelsen.

 34. Af Vibeke Carøe

  -

  @mikkel

  Ja mere simpelt, men helt uigennemskueligt. Jeg har forsøgt at finde baggrundstal og beregningsmodeller, men jeg kan ikke finde en rapport fra Velfærdskommissionen med det navn. Kan du hjælpe?

  Jeg bliver nemlig nysgerrig og vil gerne vide, hvorfor det er sådan.

  Du har helt ret i, at deltid kan være en af forklaringerne på forskellene i løn- og pensionsindtægt. Ligeså med barselsfravær.

  Jeg ser noget positivt i, at kvinder (eller mænd) vælger at blive hjemme og passe børn, mens de er små, og at de kompenseres af samfundet.

  Jeg synes, det er et samfundsbidrag at føde og passe børn, som kommer samfundet til gode, og jeg vil gerne støtte de, som gør det, økonomisk. Det er jo en minimumsindtægt, man kompenseres med, og ikke noget, der svarer til den løn, man kunne tjene.

  Kvinder lever længere end mænd og modtager derfor også folkepension i længere tid.

  Gad vide, hvilke andre velfærdsydelser kvinder får mere af end mænd?

 35. Af Amalthea Olsen

  -

  Der er flere enlige mødre end enlige fædre.

 36. Af Vibeke Carøe

  -

  @Henrik Keller

  Det er helt klart, at der findes overenskomster, som sikrer samme løn for samme job.

  Heldigvis kan både kvinder og mænd frit vælge uddannelse. Vi kan også selv vælge familie eller karriere, og mange forsøger at kombinere.

  Der er masser af mænd, der passer børn og laver husarbejde. Det handler jo ikke om, at mænd er skurke og kvinder er helte – eller omvendt.

  Jeg mener, at det ikke er samme kvindekamp idag, som var nødvendig dengang, hvor kvinder ikke kunne stemme, ikke kunne tjene deres egne penge, osv.

  Men vi er kommet langt, takket være de herinde forhadte røde gammelfeminister.

  Jeg tror heller ikke, at offermentalitet skaber nogen som helst form for fremdrift. Hvis det er det, mænd i topledelse ser som en kvindelig egenskab, er det op til kvinder at kæmpe for at bevise sig kompetente og fortjente til jobbet, dvs. ikke berettiget pga. køn.

  Men det ER jo et faktum, at kvinder går på barsel. Og det kan få visse arbejdsgivere til at vælge dem fra.

  Jeg kan ikke give en løsning, men jeg ville ønske, at vi kunne sætte lidt mere pris på hinanden og bakke op, uanset hvad vi vælger hver især.

 37. Af Ole Larsen

  -

  ASH har tidligere takket Anne B. og kaldt hende “En en-mands hær”

  Jeg er heller ikke enig med ASH. Ann B. forekommer mig at være ekstremistisk, og et menneske som Vibeke C, et faderløst og uforløst barn.
  Fred med dem.

  Der er bred enighed om at mænd diskrimineres. Og der er bred enighed om, at vi selv betaler “gildet” (2,4 + 0,8 millioner kroner)
  Det stopper selvfølgelig!

  Når tonen, fra kvinder, bliver alt mere skinger og pervers, skyldes det, at kvinder ikke er dummere end at de godt kan mærke, hvor det bærer henad.
  Men da kvinder ikke evner hverken hårdt arbejde, at holde fokus, eller blot skaffe sig til dagen og vejen ( uden, at som en parasit suge fra andre) Står de rådvilde.
  Kvinder har aldrig skabt noget som helst (selv sproget de så groft misbruger, har de fra os) Og derfor ser de ikke anden udvej – som alternativ til anerkendelse af virkeligheden – end at angribe.

  Og den kamp er tabt på forhånd, fjolser.

  Der er en del rigtigt i, at mænd gør det de gør, for at tiltrække en hun – for at parre sig med hende, og få videregivet gener.
  Når kvinder opfører sig som – alt andet end en kvinde, er det ikke der vi ønsker at lægge vores gener (det ville degenerere menneskeheden)

  – Japanske mænd orienterer sig mindre og mindre mod japanske kvinder (Sørgeligt nok, vælger de svageste af dem, at have et virtuelt sex- og følelsesliv)
  Og japanske mænd bekræfter, at kvinder, når kvinder først har vist deres sande natur (der er ikke det store til forskel fra Ann B. og andre, mere normalt fungerende kvinder)
  Ikke længere har betydning.

  Survival of the fittest:
  Darwin har tidligere vist vejen – og det er ikke (længere) gennem danske kvinder. danske kvinder er golde.
  Og iøvrigt ganske uinteressante.

  Det er, uden enhver tvivl givet, at den etniske danske befolkningstilvækst til stadighed vil falde.
  Staten vil, til stadighed søge at inddrive skatter og afgifter, i forsøg på at modvirke.
  Og det er ikke usandsynlig, at landegrænsen på et tidspunkt vil lukkes, for udrejse!
  det er Nu vi træffer beslutning!

 38. Af Ole Larsen

  -

  Holder af blok har tidligere takket Anne B. og kaldt hende “En en-mands hær”

  Jeg er heller ikke enig med holder af blok. Ann B. forekommer mig at være ekstremistisk, og et menneske som Vibeke C, et faderløst og uforløst barn.
  Fred med dem.

  Der er bred enighed om at mænd diskrimineres. Og der er bred enighed om, at vi selv betaler “gildet” (2,4 + 0,8 millioner kroner)
  Det stopper selvfølgelig!

  Når tonen, fra kvinder, bliver alt mere skinger og pervers, skyldes det, at kvinder ikke er dummere end at de godt kan mærke, hvor det bærer henad.
  Men da kvinder ikke evner hverken hårdt arbejde, at holde fokus, eller blot skaffe sig til dagen og vejen ( uden, at som en parasit suge fra andre) Står de rådvilde.
  Kvinder har aldrig skabt noget som helst (selv sproget de så groft misbruger, har de fra os) Og derfor ser de ikke anden udvej – som alternativ til anerkendelse af virkeligheden – end at angribe.

  Og den kamp er tabt på forhånd, fjolser.

  Der er en del rigtigt i, at mænd gør det de gør, for at tiltrække en hun – for at parre sig med hende, og få videregivet gener.
  Når kvinder opfører sig som – alt andet end en kvinde, er det ikke der vi ønsker at lægge vores gener (det ville degenerere menneskeheden)

  – Japanske mænd orienterer sig mindre og mindre mod japanske kvinder (Sørgeligt nok, vælger de svageste af dem, at have et virtuelt sex- og følelsesliv)
  Og japanske mænd bekræfter, at kvinder, når kvinder først har vist deres sande natur (der er ikke det store til forskel fra Ann B. og andre, mere normalt fungerende kvinder)
  Ikke længere har betydning.

  Survival of the fittest:
  Darwin har tidligere vist vejen – og det er ikke (længere) gennem danske kvinder. danske kvinder er golde.
  Og iøvrigt ganske uinteressante.

  Det er, uden enhver tvivl givet, at den etniske danske befolkningstilvækst til stadighed vil falde.
  Staten vil, til stadighed søge at inddrive skatter og afgifter, i forsøg på at modvirke.
  Og det er ikke usandsynlig, at landegrænsen på et tidspunkt vil lukkes, for udrejse!
  det er Nu vi træffer beslutning!

 39. Af Amalthea Olsen

  -

  @Mikkel Sørensen Du skal ikke være ked af det Mikkel, for det overrasker mig ikke en dyt. Du er kodet til at reagere på den måde du gør og du er programmeret til ikke at kunne se hvorfor. Kom igen – hvis der var en eller anden gruppe mænd der diskuterede en mandeting, så var der sgu da ikke ti vilde heste der kunne få mig til at tro, at de havde brug for min mening!
  Det her har ikke noget med dig at gøre – vi klarer det fint selv! Og hvis du er lidt konfliktsky og bliver bange når vi kaster med porcelænet, så … who cares…
  Du vil gerne lidt blasé give indtryk af at du minsandten “kender mig og min slags”, det gør du ikke Mikkel. Vi har andet og bedre for os, end at beskæftige os med din slags. For selvfølgelig findes der en anden slags mænd! ?
  Et godt råd – prøv aldrig… nogensinde…at påstå at en kvinde på nogen måde kan få større udbytte af at lamme, tæmme og tilintetgøre sit eget køn end du selv kan. Det siger mere om dig end det gør om hende.

 40. Af Pernille p.

  -

  @S.K.J.

  Læs Nina Marie Erícssons indlæg på bloggen, der beskriver fint mange af mændene som skriver her.

  Nina Marie Ericsson on 4. marts 2011 at 12:18
  1. Jeg anklager mænd for grundlæggende at være uden moral og ære. De er fyldt med kærlighed til deres pengepung, men moral og ære besidder de ikke. Spørg en mand, hvad han mener om dit og dat i samfundsdebatten, og hans svar vil afspejle hans egne og hans pengepungs interesser og intet andet. Derfor findes der så få mænd, som er helhjertede socialister, for socialismen hylder friheden og lader sig ikke anfægte af, at enkeltpersoner ofte kan få et rigere liv, hvis andre tvinges til at handle på bestemte måder, der kan være til gavn for rige kvinders og mænds særinteresser. Når flere kvinder er socialister, så skyldes det, at de nemmere kan tilslutte sig et overordnet princip for retfærdighed – og så faktisk for deres æres skyld holde fast i dette princip, selvom det i konkrete tilfælde kan komme dem selv til skade.
  2. Jeg anklager mænd for af samme grund (anklage nummer 1) at være ude af stand til at opbygge og opretholde en levedygtig menneskelig civilisation. Hvis alle folk blot havde deres eget bedste som deres højeste målestok, så ville vores verden bryde sammen i strid og kævl og krig. Hvis et samfund, der er større end en stamme, altså en civilisation, skal kunne eksistere, så skal størstedelen af menneskene i dette samfund være forenet af en forestilling om en højere retfærdighed, som man må underordne sig, også når det fra tid til anden strider mod ens egne private interesser.
  3. Jeg anklager mænd for at være i pengegriskhedens vold og uden tilstrækkelig kontakt med deres forstand. Bare fordi det kunne være lækkert, hvis kriminalitet kunne afskaffes med højere fængselsstraffe, så er det jo intet argument for, at det faktisk forholder sig sådan. Mænd har en ufatteligt dårligt udviklet kritisk sans, som gang på gang slår mig med forundring og får mig til at tvivle på, om vi i virkeligheden tilhører samme dyreart. Også af den grund bestyrkes jeg i min tro (anklage nummer 2) på, at mænd ikke er egnede til at have magt på et niveau, der rækker ud over det privatøkonomiske, fordi deres irrationalitet i så fald risikerer at gå ud over alt for mange uskyldige mennesker, som ikke har mulighed for at sige fra.
  4. Jeg anklager mænd for at være ude af stand til at bestyre magt med moderation. Det ses af det forhold mellem kvinde og mand, som findes i de fleste ligestillede parforhold, hvor en kvinde, der ikke yder konstant modstand mod sin mands forsøg på at forme hende, tryne hende, dominere hende, meget hurtigt vil blive forvandlet til en undersåt i et tyrannisk hjemmepatriarkat. Mænd ejer ikke selvdisciplin og holdes i et parforhold kun tilbage af én ting i deres magtudøvelse, og det er modmagt. Ve den kvinde, som ikke evner det. Det ses også af, at de mandsdominerede virksomheders magt i samfundet er blevet bestandigt udvidet i årene med de liberale ved magten. Ved hvert eneste valg stemmer mænd i langt højere grad end kvinder på politikere, som vil udvide virksomhedernes ”ret” til at forurene, løntrykke og sluge de fælles ressourcer. Og så længe de liberale er ved magten synes enhver kvindelig modstand blot at kunne sænke hastigheden med hvilken, vi bevæger os mod den demokratiske stats opløsning – ikke at kunne stoppe bevægelsen.
  5. Jeg anklager mænd for at være uærlige om, hvad de i virkeligheden foretrækker i forholdet mellem kvinder og mænd, når det handler om ”ligestilling”. Jeg har endnu til gode at møde den mand, som ønsker, at mænds fordums forpligtelser over for kvinder skal afskaffes, men som ikke samtidig mener, at kvinders gamle forpligtelser over for mænd skal bevares aldeles uændrede. Det er ikke ligestilling, det er udbytning. Den gammeldags mand var forsørger, og den gammeldags kvinde var husmor samt var ham en omsorgsfuld støtte i hverdagen og puslede om ham, når han havde behov for det. Den moderne mand forventer, at kvinden opfører sig på samme måde i dag, mens hun samtidig skal passe et fuldtidsjob og være selvforsørgende. Den moderne mand insisterer på, at hans kvinde skal tage sig af forældremøder i vuggestuen, mens han forventer at blive rost, hvis han tager blot en tredjedel af bleskiftene, madlavningen og opvasken. Samtidig forventer han, at kvinden fortsat skal være ham en omsorgsfuld støtte, når han har brug for det, mens hun tjener de penge, at gør det muligt at tilkalde en håndværker, når vaskemaskinen skal repareres. Igen: Det er ikke ligestilling, det er udbytning.
  6. Jeg anklager mænd for at være uden realistisk indsigt i egne evner. Det er derfor, at kvinder har større succes som iværksættere (kilde: Køn og arbejdsliv, udgivet af Danmarks Statistik i oktober 2004). Det er også derfor, mænd og mænd virksomheder oftere går konkurs.
  7. Jeg anklager til sidst mænd for at være klynkere i ethvert spørgsmål, hvor kvinder er dygtigere end mænd. Ingen kvinde har nogensinde anfægtet, at mænd er bedre til at tage sig af ting, der kræver ren muskelkraft. Men at finde en mand, der anerkender en dygtig kvindelig håndværker eller direktør, er som at finde en nål i en høstak.

  ´

 41. Af Amalthea Olsen

  -

  Lidt nysgerrig: hvem skrev først Ole Birk Olesen eller Nina Marie Erícsson?

 42. Af Vibeke Carøe

  -

  @Ole Larsen

  Det er utroligt, at det skal være nødvendigt med så fordømmende personangreb. Du kan overhovedet ikke dokumentere noget som helst af det, du sidder og skriver.

  Hvis ikke du bare tar dybt pis på os, og hvis du virkelig mener det hulemandssludder, som grænser til hysteri, så synes jeg bare du skal gøre alvor af din hentydning, pakke din kølle, tage Nestlé og andre asociale egoister i hånden og smutte – der er HELDIGVIS ikke ret mange af din slags, og jeg er sikker på, at de sidder og krummer deres tær…nåh nej, de ville ikke bruge to sekunder på at sidde og læse det her sindsforvirrede sludder.

  Nu endte jeg alligevel nede på dit plan, jeg forsøgte virkelig at bevare roen, for jeg tror på kommunikation om alt og med alle. Men her er der overhovedet ikke nogen mulighed for en ligestillet debat.

  Så jeg vil nu holde mig til at tage seriøse kommentarer alvorligt og ikke bruge et tastetryk mere på at forholde mig til dig og din slags.

 43. Af Amalthea Olsen

  -

  Pfffttt… Ole Larsen. Den (din) slags har jeg mødt hele mit liv, over hele verden. Og jeg ved at det ikke så meget er spørgsmålet om hvor I vil “lægge” jeres gener, som om hvorvidt I kommer af med dem overhovedet. “Unit selfdestructing… bip bip”

 44. Af Peter T. Hansen

  -

  jeg er træt af kønskamp, lev livet som du er…..

 45. Af Preben F1 JensenH

  -

  De almindelige kvinder er ofte søde, smukke, venlige og ret fornuftige.

  Men er dansk politik blevet en tøddel bedre efter at de politiserende kvinder….. herunder feministerne, pladderhumanisterne og de jelvedske genier….. har holdt deres indtog på den store Borg?

  Er politikken f.eks. blevet mere fremsynet, mere social, mere retfærdig, mere ærlig, mere patriotisk, mindre sjusket, mindre familiefjendsk, mindre krigerisk, mindre undergravende, mindre hyklerisk, mindre smålig, mindre verdensfjern???

  Svaret er: Nej, nej, nej, nej, nej, nej osv.

  De politiserende kvinder har ikke løftet niveauet blot een milimeter.

  Derimod har de tilsammen fået Danmark ud på den slidske der ender i afgrunden.

 46. Af Pernille p.

  -

  @Amalthea Olsen

  Det gjorde Ole Birch Olsen, du kan læse hans skriv på Damefrokosten med samtlige 410 kommentare (hvis du orker) her:
  http://damefrokosten.com/jeg-anklager-kvinder/

 47. Af Mikkel Sørensen

  -

  Pernille, dit indlæg er ren provokation. Det er også sludder fra ende til anden – og uden historisk indsigt.

  Punkt 1. Mænd har alle dage fokuseret på det overordnede samfundsmæssige, dette som filosoffer, samfundstænkere, forskere, etc. Kvinder har som køn aldrig formået at hæve sig op på et makro-niveau.

  Punkt 2 er jo udenfor pædagogisk rækkevidde. Mænd har siden tidernes morgen opbygget, udviklet, og videreført civilisationen. Dette fra det gamle Grækenland, købmandsskabet i Italien, den moderne lægevidenskab, den franske revolution, EU, FN, etc.

  Punkt 3. du har en vis pointe.

  Punkt 4. Er ren projicering fra kvindens side.

  Punkt 5. Du anklager mænd for hykleri, men det er alment kendt, at kvinder vil have del i mænds magt, men ikke selv ønsker at afgive deres egen. (modermagten)

  Punkt 6. At hævde at kvinder har større succes som iværksættere er jo barnagtigt og forvrøvlet. 80-90 % af alle opfindelser, børsnoterede virksomheder – er mandeskabte. Fordi man som kvinde åbner en frisør-salon, så er man ikke nødvendigvis samfundsmæssig iværksætter. Spis en tudepille og køb et krøljern.

  Punkt 7. Naturligvis anerkender mænd, kvinders dygtighed. En undersøgelse fra ledernes organisation viste, at det var mandlige ledere der i 50 % af alle tilfælde havde opfordret kvinder til at søge egne lederstillinger.

  Dit (Nina Marie Erícssons) ævl er hermed skudt i sænk.

 48. Af Ole Larsen

  -

  @Vibeke C.

  “der er HELDIGVIS ikke ret mange af din slags, og jeg er sikker på, at de sidder og krummer deres tær…”

  Også her tager du alvorligt fejl.
  Og det er netop det store problem – for dig og rigtig mange andre kvinder.

  Det er forståeligt at du ikke – om end du mener og udtrykker andet – kan “bevare roen”
  Hvis du virkelig var så forankret i din overbevisning, om dit værd som kvinde – og ud fra det at du lever i et feministisk domineret samfund, hvor du som kvinde har alle muligheder (blot du selv tager initiativ og handling) – ville du ikke bruge energi på at forsøge at overbevise os andre.
  Der er et utal af muligheder for, at du kan mødes med andre kvinder, uden indblanding fra det stærke og kloge køn.

  Men sagen er jo, at langt størstedelen af det svage og middelmådelige køn ikke evner meget andet, end klynk og forsøg på manipulation.
  Man kan udmærket mene, at I som køn er efterblevne – tiden er løbet fra jer, og I har ikke forstået at udvikle og forny jer.
  “Vi skal TILBAGE til Ø-lejren. Ugh Ugh”

  Til orientering så har jeg flere børn end de fleste kvinder har.
  (jeg ved udmærket at 17% af danske mænd over 40 år, ikke har børn. Det er en tragedie, også for det danske samfund)
  Med min kølle har jeg, til stadighed mulighed for at bevæge mig rundt mellem jordens 7 milliarder mennesker. Og blandt de godt 3,5 milliarder kvinder, er der rig mulighed for at videregive gener – til sikring af en fortsat sund menneskehed.
  ( en middelmådig dansk kvinde kan ønske og virke som hun vil. Hun har dog ikke kinakvindes mulighed for, at blot komme i nærheden af, det antal børn vi, det stærke køn kan bibringe menneskeheden)

 49. Af Pernille p.

  -

  @Mikkel Sørensen – Helt enig med dig, det er noget ævl.

  Synd du ikke kan se at Ninnas indlæg er ment som en morsom pendant til Oles totalt udokumenterede, fakta forladte, irrationelle hjerneprutteri.

  Du forholder dig helt ukritisk til hvad Ole skriver, fordi det passer fint til dit misogyne kvindesyn, men Ninnas skal der straks laves et stort nummer ud af, at få skudt i sænk.

  Beklager, men det eneste jeg kan se du har skudt i sænk er din egen humoristiske sands.

 50. Af Mikkel Sørensen

  -

  Pernille, nu slog tanken mig faktisk, men da jeg er vant til feminismens misandri, usandheder, og misinformation, så lod jeg bukserne falde og red løs. Måske skulle du overveje, hvorfor jeg som en automat-reaktion tror, at indlægget var seriøst?

  Jeg har hørt flere usandheder fra den venstreorienterede kvindefløj, end der er fløde på lagkage, så gider du godt?

  Jeg har såmænd masser af humor, da det er nødvendigt, hvis man vil overleve i denne kønsdebat. Men jeg tager det ilde op, når man konsekvent dæmoniserer et helt køn i ligestilligens navn.

  P.s. Jeg har ikke læst Ole’s indlæg.

Kommentarer er lukket.