En kvindelig statsminister – so what?

Af Anne Sophia Hermansen 87

“Kvindens sejr” stod der på forsiden af Information i fredags. Mon avisen ville have skrevet “Mandens sejr”, hvis Lars Løkke Rasmussen havde vundet? Nok ikke, men efter vi i tre uger havde forholdt os til ni partiers respektive strategier, blev det pludselig underforstået, at valget slet ikke havde handlet om en Venstre-statsminister kontra en socialdemokratisk, nej, det handlede om valget mellem en mand eller en kvinde.

I dagene efter blev det således også pointeret igen og igen, at vi har fået Danmarks første kvindelige statsminister. I Deadline, i P1 og i diverse dagblade blev det diskuteret. Kønsforskere analyserede fænomenet, og dommen var klar: det får enorm betydning. Nu rykker Danmark på ligestillingen. Nu, nu sker der noget.

For mens de i udlandet længe har haft kvinder solidt placeret øverst på regeringsmagten, har vi i Danmark “kun” haft en lang række kvindelige partiledere, og det tilsyneladende uden at gøre videre indtryk på de allermest forbenede feminister.

Mange af dem synes nemlig først at helme, når der er resultatlighed, altså når repræsentationen af mænd og kvinder er ens, og det gælder naturligvis kun på de prestigefyldte poster – ingen kæmper selvsagt for, at der skal være ligeså mange kvinder som mænd, der er arbejdsløse, ligeså mange kvindelige selvmordere, kriminelle eller ansat i lavstatusjob (hvilket egentlig burde udstille hvor absurd præmissen om resultatlighed er).

Helle Thorning-Schmidt blev altså ikke kun udråbt som valgets sejrherre, men også fremvist som en sejr for kvindekampen og for ligestillingen. Hvad den sejr betyder, var der i går seks kvinder i Politiken, herunder undertegnede, der forholdt sig til. Symptomatisk var der ingen mænd, der var blevet spurgt, måske ud fra devisen: hvad ved de om ligestilling?

Umuligt så meget som debattøren og forfatteren Hanne-Vibeke Holst, der oplagt havde svært ved at få armene ned og fortalte, at hun gik rundt med den samme “yes!”-følelse, som mange afroamerikanere havde, da Obama blev præsident. For som hun sagde – og hold nu fast – “Danmark har ikke fået en kvindelig statsminister, fordi hun er kvinde. Hun er blevet statsminister på trods af, at hun er kvinde.”

Hvor interessant! På trods af at Helle Thorning-Schmidt er kvinde, er hun strøget helt til tops; vi har altså at gøre med en overnaturligt kompetent kvinde, der både har overvundet modstandere i massevis (overvejende mandlige, naturligvis), historiens byrde OG sit eget køns mange begrænsninger – hvilken triumf! Hanne-Vibeke Holst ser nu frem til, at kønspolitiske emner kommer længere op på dagsordenen efter i ti år i skammekrogen, efter ti sorte, pinlige, skamfulde år, hvor kvinder har overhalet mændene i uddannelsessystemet, hvor de i kraft af egne evner har tilkæmpet sig lederstillinger og bestyrelsesposter, hvor de sammen med deres mænd har fordelt barslen imellem sig, og hvor det er blevet anset for lige succesfuldt at være hjemmegående husmor som adm. direktør, så længe valget er truffet i frihed. Hvilke 10 frygtelige, undertrykkende år.

Sammen med et par andre feminister kom Hanne-Vibeke Holst med en række ønsker til den nye statsminister, og det drejede sig om klassikere som øremærket barsel til mænd, kønskvoter og at der i skolerne skal indføres faget “kønsforståelse” samt det lønlige håb, at Helle Thorning vil kunne se en kønsvinkel i stort set alle politiske spørgsmål (gys!). Herunder i trafikspørgsmål (øh?).

Hvis det er ædruelige foreslag til en ligestillingspolitik, vil jeg foreslå, at Ligestillingsministeriet omgående skifter navn til Kvindeministeriet, og at Kvinfo mindst får tredoblet sin statsstøtte, så der kan blive ansat endnu flere kvinder til at udtænke en skatteyderbetalt kønsvinkel på alt fra betalingsring til afgift på aktiehandel. En særlig mandeskat vil også være passende at få indført, og selv om jeg ikke har tænkt den færdig i detaljer, er jeg sikker på, at den nye røde regering vil være yderst lydhør. Det er jo en skat. Så jeg vil snarest nedsætte en tænketank, måske skal den hedde Hekla, og udarbejde et dyrt og visionært oplæg til den nye ligestillingsminister, der må forventes at blive en mand, fordi det indtil videre kun har været en kvinde. Sådan opererer logikken om resultatlighed jo. Bliver det imidlertid en kvinde, må det selvfølgelig skyldes en erkendelse af, at vi er de eneste, der forstår os på virkelig ligestilling.

Men tilbage til spørgsmålet: Hvad betyder det, at vi har fået Helle Thorning-Schmidt som statsminister? Svarene er mange, og de mest interessante handler selvfølgelig om hendes økonomiske politik og forvaltningen af maksimalstaten, men Christel Skousen Thrane, direktør for Protocol, havde i fredags fat i et meget fint og rigtigt aspekt af, hvordan Helle Thorning måske kan blive et ideal for mange af os.

Hun sagde til TV2 Finans, at Thorning kan ses som et opgør med dansk smålighed, og at hun anviser et nyt ideal for såvel karrierekvinder som helt almindelige kvinder. Mere præcist at:

“Det er positivt for udviklingen omkring kvinder og ledelse, at Helle har valgt at levet et lidt alternativt familieliv – og at det er ok. Hvis man gerne vil til tops, så behøver det ikke være helt traditionelt. Man kan godt stadig have søde børn og en god mand uden at mødes til spaghetti med kødsovs hver aften kl. 18.”

Hørt! For hvor længe har kvinder ikke punket hinanden (og sig selv) med den forestilling, at det vellykkede liv indbefatter fotogen fællesspisning i samtalekøkkenet efterfulgt af to timers lektiehjælp og så en dyb samtale med manden i duftlysenes skær? Alt for længe.

Hvor er det også positivt, at Helle Thorning-Schmidt på intet tidspunkt selv trak kønskortet under valgkampen, men gik til valg på sin politik og ikke sit køn. Det var klogt og taktisk, og forhåbentlig er hun lige så klog, når hun sætter sit nye ministerhold – ikke efter hvad der er mellem benene på folk, men efter hvad der er mellem ørerne.

Men vi får se. Måske kommer gammelfeministerne og den mand, der forleden drømte om Borgen som fuldblods matriarkat tættere på sin drøm i den kommende tid. Blandt andet skrev han om et samfund styrt af kvinder:

“Derfor vil jeg opfordre vores kommende kvindelige statsminister til udelukkende at vælge kvindelige ministre i sin kommende regering. Hendes nye ministre bør kun ansætte kvindelige departementschefer, og alle disse kvinder bør sende deres mænd hjem, så de kan vaske tøj og gøre rent. Og hvis de meget gerne vil ud på arbejdsmarkedet, kan de passende starte som pædagogmedhjælper nede i den lokale børnehave, så de stakkels små drenge kan få nogle mandlige forbilleder. Bare de husker at vaske tøjet, før mor kommer hjem!”

Læs resten: http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE1377444/ind-med-kvinderne/

87 kommentarer RSS

 1. Af Karin Holm

  -

  @Martin Christofte, 19. september 2011 kl. 11:37

  Hvis det kvindelige og mandlige ministerpotentiale er nogenlunde lige stort i rød blog, er det vel helt i orden at satse på en ligelig fordeling af ministerposterne mellem kønnene?

  Anderledes beskæmmende ser det jo ud i blå blok, hvor kvinderne åbenbart ikke er nær så kvalificerede til en ministerpost, som mændene tilsyneladende er, eller bare lader sig overtrumle af en mandschauvinistisk statsminister, der på gammeldags vis favoriserer sine mandlige politikerkollegaer.

  Mon ikke ASH ville være een af de kvindelige politikere, der havde fundet sig i sine mandlige kollegaers chauvinisme, hvis hun var blevet valgt ind i tinget?

 2. Af niels hansen

  -

  Nu har vi efter 10 år besluttet os for at prøve et alternativ til VKO.

  Lad os se om 10 år. Det kan være, at vi så ikke længere ønsker HTS som statsminister.

 3. Af P. Smith

  -

  Det var da rart at læse at jeg ikke er den eneste kvinde der tænker ’so what’.
  Fokus specifikt på kvinder er så trivielt og unuanceret. Kvinder er ikke bare kvinder. Vi er mennesker – ligesom mænd er heller ikke bare er mænd, men mennesker.
  Udfra devicen ‘endelig en kvindelig statsminister’, så skulle vi jo også juble ved tanken om Pia Kjærsgaard som statsminister. Uhh, jeg gyser bare ved tanken…

 4. Af Preben Wassmann

  -

  Ligestilling er nu på tærsklen til at blive kønskamp. Mange veluddannede kvinder i administrationen, ligesom i hjemmene, hvor mor fortæller hvilken farve bil, hvilket hus og hvor skabet i huset skal stå, Altså nu et vragbillede af sig selv. Hvad skal det bringe os. Ja foreløbig har det bragt os at kvinder/piger åbenbart klarer sig bedre i uddannelsessystemet end mænd/drenge. De må alså være klogere? eller er udannelserne bedre tilrettelagt for piger? De besætter flere og flere lederjobs i offentlige administration, fordi der åbenbart “primært” er brug for humanisme og holisme, de kvindelige værdier. Drengebørn er nu opvokset med, at de allerede i hjemmet og vuggestuerne møder mange kvinder der bestemmer. Drengebørn der er alene eller hvor moderen opdrager alene, eller bestemmer opdragelsen, er flasket op med at man føjer kvinder. Hvis man så hidser sig op kan drengen komme på ADHD-listen over problematiske fætre og sluses ind i det offentlige behandler og forsøgerkompleks. Drenge er altså et større problem for samfundet end kvinder. Alle disse ustimulerede drengebørn med oprørsgener og mange opført på politiets liste over potentielle voldsmænd, der sikkert i fremtiden vil være samfundet til last. Der er ikke meget brug for håndens arbejdere, og har man god hånd, skal systemet nok lige kalde på endnu en teoretisk udannelse for håndværkeren han kan dumpe eller føle sig neder på den tekniske skole. For mesterlærepladsen den var for hård for drenge og kynisk? Den skal krydres med “ukyniske” boglige nederlagsfag for drengebørn, så de rigigt kan føle sig stupide. Samfundet har brug for højtuddannede akademikere. 75% skal have en gymnasieuddannelse. OK spis lige den drenge. Nu skal læsefår og læseheste sidde side om side. Flaskes op med krav stillet af folketinget til vore allesammens børn. 50% af alt skal nu partu, også ministerposter, besættes med kvinder. til trods for at repræsentantionen i rød blok langt fra er 50% af kvinder. Opdragelsen af vore børn og udannelsen af vore børn i Folkeskolen halter. Jeg spøger – er der noget der tyder på at flere kvinder der bestemmer fordrer et balanceret dynamisk maskulint islæt – NEJ! Er der noget der tyder på at innovationen i drengebørnene, der tidligere var mandens kendetegn, roligt at modnes, og at kunne fordybe sig i en Niels Bohr lignende facon. Drenge og mænd modnes som egetræer hele vejen rundt, kvinder som bøg. Sådan sagde man engang. Er jorden brugt til egetræer >NIX

 5. Af Gert Vinther

  -

  Nu bliver det lidt mærkeligt; teksten bliver klippet i stykker. Prøver 1 gan til, ellers må I hygge Jer til en anden gang!

  Kvindelig statsminister, og SO WHAT? (ash)
  Nemlig >So what

 6. Af Gert Vinther

  -

  ….Kvindelig statsminister, og SO WHAT? (ash)
  Nemlig >So what

 7. Af V. Jensen

  -

  Nu tvivler jeg ikke på, at der sagtens kan findes 50% kompetente kvinder til ministerposterne, men så længe den Socialdemokratiske folketingsgruppe kun består af 36% kvinder, er det vel en slags … “overbudspolitik”? 😉

  Dog, både de Radikales og Socialisternes grupper består af MERE end 50% kvinder. Flot!

  I øvrigt finder også jeg al krammeriet “kind mod kind” voldsomt overdrevent og kunstigt. Hvad skete der egentlig med det gode gamle håndtryk, hvor man ser hinanden i øjnene? Langt mere tillidvækkende efter min mening … især da når vi taler om politikere!

 8. Af Kim Jensen

  -

  Æv.

  Jeg havde lige set frem til en klumme, hvor jeg kunne være skingrende uenig med det meste.

  For jeg synes faktisk, det er stærkt og på tide med en kvindelig statsminister. Jeg synes det er værd at fejre.

  Min datter skal vokse op i et Danmark, hvor en kvinde ikke kun kan vælge imellem at være sød, bitchet eller aparte.

  Hun skal vokse op i et land, hvor kønnet ikke bestemmer, hvad man kan blive. Det gælder både positiv og negativ særbehandling.

  Er lige ved at rejse mig og klappe over følgende passus:

  “Hvor er det også positivt, at Helle Thorning-Schmidt på intet tidspunkt selv trak kønskortet under valgkampen, men gik til valg på sin politik og ikke sit køn. Det var klogt og taktisk, og forhåbentlig er hun lige så klog, når hun sætter sit nye ministerhold – ikke efter hvad der er mellem benene på folk, men efter hvad der er mellem ørerne.”

  Men så ville mine kvindelige kolleger nok opdage, at jeg ikke sidder og pukler – og dermed får en reallønsfordel i forhold til de kolleger, der rent faktisk arbejder.

 9. Af bella kristensen

  -

  Ufatteligt, at der findes folk der tror, at selvværd og kompetencer findes i kvoter.

  Det bunder i en udbredt forestilling om, at kvinder skal opføre sig som mænd, ellers er de undertrykte. De glemte, at det forholder sig modsat – de burde have forudset, at de værdier, de selv repræsenterede bliver nedgjort(især af dem selv ), da ingen i dag ser fordelen i disse – for dem selv, selvfølgelig.
  “Det er positivt for udviklingen omkring kvinder og ledelse, at Helle har valgt at levet et lidt alternativt familieliv – og at det er ok. Hvis man gerne vil til tops, så behøver det ikke være helt traditionelt. Man kan godt stadig have søde børn og en god mand uden at mødes til spaghetti med kødsovs hver aften kl. 18.”
  Hørt! For hvor længe har kvinder ikke punket hinanden (og sig selv) med den forestilling, at det vellykkede liv indbefatter fotogen fællesspisning i samtalekøkkenet efterfulgt af to timers lektiehjælp og så en dyb samtale med manden i duftlysenes skær? Alt for længe.

  Endnu en kvinde, der i virkeligheden lider af dårlig samvittighed, og prøver imod al fornuft om børn og familieliv at saliggøre enhver familieindretning uanset, hvor store tåbelig den måtte være. Ingen af disse kvinder, eller mænd ved, hvad tid og nærhed betyder for familie og børn. Alt kan outsources og skæres over i halve, så længe de bare selv får alt, hvad de selv peger på.
  Det skal ikke være kompromisser til mig, kun til familien og ungerne. De eneste, der aldrig turde svare igen.
  Det er børn og familie der taber, hverken voksen mænd, eller kvinder. Omsorg ligger i at kunne til sidesætte sig selv – ingen selvrealisering og floskler nok så stor, gør nogen forskel for det basale i tryghed og omsorg. Kvindekampen trådte på sig selv!

  Men igen, næste generation vil med al sandsynlighed se stort på de nye familieformer og kvotepolitik. Det var jo dem, som betalte den højeste pris – og fik den største u-ligestilling som tak.

  Kvindekampens udpluk at særområder, hvor kvinder skal have særbehandling, er skamløst og et sort kapitel i kvindehistorien. Det kommer konsekvent kommer fra kvinder fra opbrudte eller dysfunktionelle familier, der i stedet eksternaliserer alle deres problemer over på samfundet bagefter.
  Gæt igen – alle familier fungerer ikke som din Honey – så lad være med at gøre den repræsentativ for andres.

  Nuvel, hvad med en kvote til mænd, det køn som lever kortere end kvinder både i dag og historisk set?
  Kan de få en tidligere pensionsalder, der tilgodeser denne ulighed – eller kan tre mdr. tvungen barsel rette op på, at familieliv og børn er et lavinvesteringsprojekt ?

 10. Af kristine n

  -

  50 stk. mandekommentarer + Anne Sophia Hermansen siger næsten enslydende at – “RØNNEBÆRERNE ER SURE” sagde ræven, da den ikke kunne nå dem. –

  Hvorfor ikke vise en vis stolthed over at vores lille land, kan vælge den første kvindelige statsminister.

  Come on – og kip med det danske flag.

 11. Af Jesper Høegh

  -

  Da Sass Larsen gik på Jagt efter en ny formnd – da

  Lykketoft gik -så sagde han til potbudet – du skal være formand – NEEEEEEJ – sagde han – så er det Trøjborgs tur
  du skal vær formand – NEEJ NEEj sagde han – så kom vidunderet – medlem i 4 dage af Folketinget – du skal være
  formand – JAAAAAAH – kvinder er meget meget ofte nemme at
  smigre – Kvalifikationer – Ja manden er højst hjemme 179 dage pr.år- .
  Overgangsalderen sandsynligvis indtrådt – børnene er i teen age alderen – fusion med de ildrøde – 6 års ineffektivitet i Folketinget.

  Forhåbentligt bliver det en meget kort optræden.

 12. Af bella kristensen

  -

  Kristine: Nu er jeg ikke mand, ej heller socialist, eller kønsfacist – og jeg forventer langt mere end ekstra fedtdepoter på overkroppen og dobbeltmoral, som grund til fejring af en ny statsminister.

  Hvad angår dit citat, har mænd ikke haft svært ved at opnå denne position i landet, eller andre steder i verdenen for den sags skyld – så hvorfor i himlens navn påstå, at de skulle være misundelige…

  Eller for at blive i citatgenren, tyv tror hver mand stjæler.

 13. Af Jan Jakobsen

  -

  Endelig!!! Nu skal der laves særlige vognbaner – kun for kvindelige bilister! Fantastisk! Og Thorning – ja hun skal vel have en kvindelig chauffør. Eller skal det nu hedde “chaufførinde” eller “chaufføse”. Spørgsmålet er blot, hvilken bil den nye statsministerinde skal køres rundt i. En rød, må man formode…

 14. Af thomas larsen

  -

  Tænk hvis der engang var nogle som tænkte sig om. Hvem er det som har skabt den danske velfærdsstat? hvem er det som har skabt det system som har gjort os alle rige og så trygge så selv DF vil bevare eller rulle tiden tilbage til 50’erne? Og hvilken slags økonomisk og social politik er blevet brugt for at få danmark til at være en af de rigeste og sikreste og tryggeste lande?

  Det har socialdemokratiet og de har brugt Keynes teorier som drivkraft. Lær jeres historie. De har kæmpet med de borgerlig om hver meter lige siden 20’erne.

  Alt det som alle roser i hele folketinget som er danmark er noget som er bygget op af socialdemokratiet, fagevægelsen og det danske folk. I kamp mod de borgerlige. Hvad har de borgerlige gjort. jo de startede med at miste et stort stykke af sønderjylland og har siden kæmpet imod velfærd, tryghed og økonomisk fremgang for flertallet.

  Hvem er det som flytter arbejdspladser til udlandet – det er det erhversliv som kipper med flaget og gerne vil have ordner med ligeså snart de kan se at der er flere penge at tjene fyrer de danskere eller flytter penge så de ikke skal betale skat. Og de kalder sig patrioter og danskere, føj.

 15. Af Hans Mehning

  -

  Hvordan man kan ‘vælge’ en statsminister, der uafladeligt bevæger sig rundt på 15cm høje hæle for at virke imposant, er mig en gåde. Jeg var på Nationalmuseet i går og beundrede blandt andet de fjer-, stang- og udstyrssmykkede potentater fra forne tiders fremmede lande. Nu har vi selv en stilladsopstyltet, talende facade som landsmoder.

  Når kvinder er involveret i beslutningsprocesser har man mindst to problemer: Det egentlige problem, samt de problemer kvinderne skaber gennem deres hysteri, perfiditet, føleri og almindelige uforstand; men vi lader dem jo, og de skaber sig i bevidstheden om, at mænd – disse foragtelige undervæsener – på et tidspunkt redder kastanjerne ud af ilden for dem.

  Gud bevare Danmark!

 16. Af Hans Mehning

  -

  @ Kristine

  Stolt over hvad?

  Det svarer til at være stolt over, at jeg lod min 14-årige datter styre bilen.

 17. Af Steen Holmgang

  -

  Vi skal have nogle objektive valgkriterier: Ham (eller hende?) med den største tissemand bestemmer! Færdig! Sværere er det ikke, så frem med kvalifikationerne piger? og drenge!

 18. Af Jette Bjerrum

  -

  Se venligst min kommentar på Hoecks Blog på samme avis!

  Jeg er enig i betragtningen om den positive rollemodel effekt – så kan vi måske komme “kvinde kvinde værst” til live.

  Men på spørgsmålet “yes en kvindelig statsminister” mener jeg, at vi skal skelne mellem holdningerne til den politiske retning og det mere generelle diversitetsspørgsmål. Jeg havde hellere set Margrethe Vestager indgå en alliance med LLR – og kunne sagtens se MV som 1’er og LLR som en stærk 2’er.

 19. Af bella kristensen

  -

  I en bestyrelse udpeger mænd kun mænd, lyder det, derfor vi må indrette kvoter.

  Dvs. det vi ikke kan lide, vil vi nu opfordre kvinder til at gøre – støt kvinder blot pga. af fælles køn. Dette vi mistænker mænd for og som vi vil til livs, vil vi nu opfordre kvinder til – hvilken ignorant sejr.

  For ellers hiver vi rollemodelkortet op af baglommen. At fremstille sig konsekvent som stakkels er ingen sund rollemodel for nogen.

  Dernæst at ty til samme adfærd, som man ønsker at hindre, skaber heller ingen respekt for kvinder.

 20. Af Rasmus Rosenblüte

  -

  Helle Thorning Schmidt er Danmarks første kvindelige statsminister.

  Færdig. Så er den ikke længere.

  Selvfølgelig må man gerne omtale dette faktum som noget ekstraordinært. ASH forsøger med en lang række stråmænd at lukke debatten, men det skal hun ikke have lov til uden at modargumentere et eneste konkret udsagn.

 21. Af Peter Jensen

  -

  På mange måder er det et spørgsmål om “hvad man kan li, og hvem man ikke kan.
  Det jeg ikke forstå er at Danmarks største vælgerskare skubber en for mange ukendt person ud i en pinlig situation, hvor vi andre så skal sidde med krumme tæer.
  Kan det ikke gøres bedre.

 22. Af Ernst Olsen

  -

  Klart sprog, vel skrevet.

 23. Af Ole Juul

  -

  HELT OK! Eneste krav er at vi kan stille med et kvalificeret emne der som minimum har begreb om politik.

  At denne tids pjatterier sidestilles med sejr for “kvindekampen” er uden sidestykke dumt.

  Utroligt rigtige kvinder ikke får kvalt det begreb.

 24. Af Ann Bille

  -

  @Bella Kristensen: det undrer mig lidt du pludselig drager mænds kortere levealder ind i det her? Kvinder lever længere end mænd fordi de spiser sundere, dyrkere mere motion, går hyppigere til læge og er mere obs på symptomer.
  Dette har man vidst i masser af år og man har brugt masser af penge på sundhedskampagner rettet mod mænd. De må jo også tage noget ansvar selv, man kan ikke leve af rødt kød og bajere og forvente at leve lige så længe.

  Desuden har undersøgelser vist at når man så forsøger at gøre noget for at få mænd mere til læge så svarer de flest af dem i undersøgelser at de vil have lov at bestemme over eget liv og vil ikke ‘tvangsindkaldes’ til læge som de føler det er.
  Hvad gør man egentlig så?

 25. Af Preben Wassmann

  -

  Til Bella Chr.: Når du nu selv foretager videre skrivning på levealder så foretag lige et Faktachek, og vurdér lige dine påstande. Mænd lever noget kortere end kvinder primært af genmæssige årsager. Der bruges ikke flere penge i samfundet på sydomsforekæmpelse på mænd. Tværtimod. Og hvorfor: Fordi kvinder i livsforløbet er meget mere syge end mænd, og også flere syge kvinder på overførselsindkomster. Derfor er en sygeforsikring/lønsikring af kvinder dyrere end mænds (check ved livsforsikringsselskabernes tariffer, der er statistisk anlagt). Omvendt er livsforsikring af kvinder billigere, Fordi de lever flere år end mænd. Mænd skulle så gå tidligere på pension fordi de lever kortere tid, og have en godtgørelse fordi de i livsforløbet er meget mindre syge. Men det er det omvendte man har besluttet i folketinget for staten, fordi man fandt at kvinder havde en for ringe pension. Det man har besluttet er altså stik imod de faktiske forhold, og blev begrundt i kvinders lavere lønniveau (skal det så rulles tilbage når vi har ligeløn?). Der bruges mange penge på brystkræft for kvinder. På trods af at prostatakræft for mænd er mange gange farligere. Man screener kvinder og laver særlige indsamlinger til kvinder, også gennem kræftens bekæmpelse. Dette er endnu ikke sket for mandsygdomme. På hjertekarsygdommene er det lidt omvendt, men der har det mandlige tidlige frafald indtil videre været overvejende og forskningsresulaterne af mænd ligger til grund for indsatser med mænd i 50 års alderen. Vær venlig at undersøge forhold før du oplyser en anden gang. På forhånd tak.

 26. Af Hans Nielsen

  -

  @ ASH

  Fremragende indlæg!!

  Ved starten af regeringsforhandlingerne i søndags, så man allerede den “nye stil” på christiansborg, hvor der blev uddelt KRAMMERE for åben skærm – PINLIGT!!

  Det mindede om en Højskole, hvor eleverne mødes til en elevfest.

 27. Af Thomas Nielsen

  -

  “For hvor længe har kvinder ikke punket hinanden (og sig selv) med den forestilling, at det vellykkede liv indbefatter fotogen fællesspisning i samtalekøkkenet efterfulgt af to timers lektiehjælp og så en dyb samtale med manden i duftlysenes skær?”
  Tja, det ideal er nu erstattet af den forestilling, at det vellykkede liv indbefatter to forældre, bosiddende i hver sit land, som begge satser helt ensidigt på karrieren og hvis børn næppe ser meget til dem, hverken i det tyste samtalekøkken eller når det kniber med lektierne. Det er et overfladisk selvcentreret liv som selv kongehuset har gjort op med.
  Hvis det er en sejr for ligestillingen at begge forældre opfører sig som kolde mandschauvenister, så kan jeg kun sige: Stakkels børn – og stakkels forældre.

 28. Af Ann Bille

  -

  @Thomas Nielsen: mon ikke du overdriver lidt. Hvad foreslår du? At kvinder ikke må komme ind på arbejdsmarkedet? At kun mænd må gå efter en karriere, ikke kvinder? Desuden har børn godt af at bruge tid i institutioner samme med andre jævnaldrene. Det gavner bla deres sociale intelligens. Du får ikke kvinderne tilbage til kødgryderne hvis det er det du prøver at sige.

 29. Af Chris P.

  -

  Hæhæhæhæhæh.
  Hvor er du dog den mest oppportune lille klummeskriver, der findes i dette land ASH, uden at jeg gider gå dybere ind i det.
  Nu har jeg med interesse de sidste 3 mdr. fulgt dine små indlæg (den ros skal du da have), og jeg ser den skrigende blå tråd igennem alle små klummer.
  Du er rasende forudsigelig, og skriver lige præcis det, alle dine små klumme-børn gerne vil læse. Har du lagt mærke til, at det altid er de samme små blå klumme-soldater, der rejser danebrogsflaget og kipper i din retning? Yderst morsomt.
  Du er sørme en frisk pige, der går i cowboybukser og kækt, smider grisemad ned i tastaturet, så alle dine små medøffer kan grynte jublende i kor. Jeg må tilstå, – du giver dem sørme det foder, de godt kan lide, – sure rønnebær med blåbærtærte……
  Prøv for en gang skyld, at overrask mig din gæve landmandskone.

 30. Af Ole Juul

  -

  @ Bille. Det er så sandelig heller ikke ønskeligt at få en rigtig stor del af kvinderne tilbage til kødgryderne. Kommer til at tænke på striben i søndags, hvor makkeren kikker fortvivlet på sin madportion, -og spørger sylfiden: Er dette noget vi har spist, -eller er det noget vi skal spise?

  Nu var din mening nok heller ikke så bogstavelig med “kødgryderne”.

  Jeg er varm tilhænger af, at M/K udvikler og bruger personlige kompetencer udenfor hjemmet. Det bidrager til et meningsfyldt og ansvarligt liv. (Af samme årsag står jeg for 80 – 85% af al madlavning her i hjemmet, også til gæster). Min viv gennem 37 år er max. engageret i jobbet, og blomstrer så ganske – det dejlige ribs. MEN – det ændrer ikke på min holdning til overskriften på bloggen.

 31. Af Asger Møller

  -

  Sammenligning mellem valget af HTS i Danmark med valget af Obama i USA er det ultimative kvinde-hysteri. I sidstnævnte tilfælde taler vi om en lang historie af hel ekstrem lidelse, slaveri og racisme der endelig får sat et symbolsk punktum. Men åbenbart er vi danske mænd omtrent ligeså stygge overfor de dansker kvinder. Hvis dog bare en brøkdel af disse hystader lod sig inspirere af ASH’s mindset…

 32. Af Søren Jensen

  -

  Jeg synes din kommentar er lidt bagfesen og ukorrekt. Det var ikke det store tema i valgkampen at det var en kvinde mod en mand, og der kan næpppe herske uenighed om at der blev gået mindst lige så hårdt til den kvindelige kandidat som til den mandlige.
  Men det ER jo en historisk skillelinie at der for første gang i historien kommer en kvindelig statsminister. Det eneste underlige i sagen er at det først sker i 2011.
  Og næste gang det sker fremkalder det naturligvis heller ikke de samme overskrifter.
  Så lad din mavesurhed over at din blok ikke vandt denne gang resultere i noget bedre end den slags kronikker.

 33. Af Chris P.

  -

  I den sidste ende, så er der ikke en skid forskel på rød eller blå. Det er bare et spørgsmål om attitude. Alt dansk politik drejer sig om 3% af BNP.
  De 97% er allerede afsat til anden side, som alle er rørende enige om.
  Hvordan du, ASH, som progessiv intellektuel, kan være så forhippet på at få blå blok i vælten, det er mig en gåde. Du må have skjulte DF-tilbøljeligheder, godt pakket ind i blåt papir, samtidig med at Helle måske ser lidt bedre ud end du gør Hæhæ. Og det tror jeg du har det lidt svært med.
  Isolerede man DF, så ville der i realiteten ikke være forskel på rød eller blå. Det er bare det, at køber man den blå pakke, så får man automatisk DF med, med en uhørt stor indflydelse. Sådan er det, og det er det, man skal forholde sig til.
  Summasummarum; – så synes jeg, at Helle Thorning ser usandsynligt meget bedre ud end den lille runde “Vi ordner det over hækken med en bajer” Lars Løkke, som ikke i den grad, har formatet til at være statsminister. At folk ikke kan se det, – det er mig en gåde, men sådan er det. Lad dog Helle dog prøve at vise om hun kan noget eller ej. Hvis ikke, så er det tilbage i armene på DF. Velbekomme.

 34. Af Ole Juul

  -

  Hvis -det skulle være noget specielt eller sågar kompetent, at det er en kvinde der er valgt som kommende statsminister; så ville det klæde vælgerskaren at have stemt på en politisk begavet person, -der dels kan tale sin politiske sag tydeligt, -og også på bare et par punkter præsentere sig i forhold til de “nyttige fjolser” der skal sikre den polstrede stol.

  -Og ikke på et projekt der søges fjernstyret af jernbetonsosser som kalder sig LO, 3F (DEN LØGNAGTIGE JULENISSE) og i lidt mindre grad FOA (Dennis har i perioder solide synspunkter). Endsige Sjove Villy – som ikke har fattet en dyt af dagpengereformen, -og derfor lyver hurtigere og mere end bedste hest i Lunden løber. Se`r nogen ædru, den amatør som Danmark`s udenrigsminister???

 35. Af Hans Nielsen

  -

  @ Chris P.

  Din beundring for BOTOX-HELLE er “imponerende”!!

  Du evner tilsyneladende ikke at kigge bag facaden.

 36. Af Kønsorganer i politisk prime time — På sporet af et moderne liv

  -

  […] og feministerne og alle de andre, fordi det opfattes som livsfarligt at gøre som mand. Farligere end for kvinder. Men omvendt: Hvis jeg anerkendte den præmis, ville det vel være det samme som at anerkende, at […]

 37. Af j petersen

  -

  Ansat i den finansielle sektor og har efter 30 år en del indsigt. Så til det med kønnene. Hvor er det lige, der stadig eksisterer en kønskamp ud over den feminine dialog, som ofte bringes frem af kvindelige debattører? Hvad gør pr udsagn en kvindelige medarbejder eller leder til en bedre kvalificeret medarbejder?
  Jeg har gennem mit arbejdsliv haft vel en ca 15 ledere, hvoraf halvdelen har været kvinder. Har idag en kvinde som chef og hun er kvalificeret. Men den mandlige del af cheferne får samme score, så status quo. Jeg har haft utallige kvindelige og mandlige kolleger og der er ikke den store forskel på arbejdsevne og kvalifikationer. Der er heller ikke forskel på løn.
  Alle proffesionelt drevne virksomheder idag har en personalepolitik, som vægter disse evner og agerer derefter.
  Så hvorfor f….. skal vi klappe over en kvindelig statsminister. Det her land har brug for den bedst egnede valgt efter gældende regler. Ok, det blev HTS, der blev valgt denne gang, men kønnet betyder intet. Nu skal Helle vise sit værd og klarer hun det til en høj karakter, så kan vi alle prise os lykkelige for en kvindelig statsminister.
  Men at begynde på at kønskvotiere politik, det viser da i den grad manglende intelligens!

Kommentarer er lukket.